Fagor HH-229PX de handleiding

Type
de handleiding
Gebruiksaanwijzing van uw oven
HH-229PX
NL
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 1
In deze gebruikshandleiding
geeft symbool
veiligheidsaanwijzingen en symbool,
tips en praktische richtlijnen aan
Inleiding P.1
Indeling van uw oven
B
eschrijving van de oven
P.2
O
ventoebehoren
P.3
Veiligheidsaanwijzingen
P.4
Installatie van uw oven
Elektrische aansluiting P.5-6
Nuttige afmetingen voor de inbouw van uw oven P.7
Gebruik van uw oven
De programmaschakelaar P.8
I
nstellen van het uur van de oven
P.9
Onmiddellijk bakken
P.10
Geprogrammeerd bakken
P.11
Uitgesteld bakken (met een bepaalde eindtijd)
P.12
Bakken met energiebesparing (ECO-bakken)
P.13
Gebruik van de Grill+-functie
P.14
Gebruik van de schakelklok
P.15
Instelling van de lichtsterkte van de display
P.15
Bakwijzen van de oven
P.16-17
Reiniging van de binnenzijde van de oven
Wat is een pyrolyse? P.18
Wanneer is een pyrolysereiniging nodig ? P.18
Onmiddellijke pyrolysereiniging P.19
Uitgestelde pyrolysereiniging P.20
Vervanging van de ovenlamp
P.20
Problemen en oplossingen
P.21
2
Inhoud
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 2
3
Inleiding
Geachte klant,
U heeft net een oven van FAGOR aangekocht. We willen u hier graag
voor bedanken.
Onze onderzoeksteams hebben voor u een nieuwe generatie van
apparaten ontworpen waarmee koken en bakken dag na dag een waar
plezier wordt.
Dank zij het moderne en verfijnde ontwerp zal uw nieuwe FAGOR-oven
harmonieus in uw keuken kunnen worden ingepast. Uw oven is een ges-
laagde combinatie van gebruiksvriendelijkheid, optimale
bakprestaties en esthetische schoonheid.
In het gamma van FAGOR-producten vindt u tevens een ruime keuze aan
kookplaten, afzuigkappen, vaatwasautomaten en koelkasten die
allemaal harmonieus met uw FAGOR-oven kunnen worden
gecombineerd.
Uiteraard wensen wij onze klanten ook na de aankoop altijd tevreden te
houden. Onze servicedienst zal u altijd met uw vragen of suggesties
verderhelpen (zie achteraan deze handleiding).
FAGOR staat niet alleen voor technologische innovatie, maar verbetert
tevens de kwaliteit van uw dagelijkse leven. FAGOR biedt u immers
apparaten met een bijzonder mooie vormgeving die prestaties en
gebruiksgemak aan milieuvriendelijkheid en betrouwbaarheid koppelen.
FAGOR
NL
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 3
4
1
2
3
4
5
c
1 2 3
5
6
8
7
4
Indeling van uw oven
1
2
5
6
7
3
4
Programmaknop
Programmaschakelaar
Instelknop
Keuzeknop
Lamp
Nummer inschuifsleuf
Opening voor draaispit
Detectiecontact voor
openen en sluiten van de
ovendeur
BESCHRIJVING VAN DE OVEN
8
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 4
5
Oventoebehoren (volgens model)
Ovenrooster met kantelbeveiliging
Op dit rooster kan u alle soorten schotels en
bakvormen met het te bereiden of te
gratineren gerecht plaatsen. Dit rooster wordt
gebruikt voor grillgerechten (plaats het gerecht
op het rooster).
Multifunctionele ovenschaal
(patisserieplaat)
Deze ovenschaal dient als bakplaat en heeft
een gebogen rand. Gebruik deze bakplaat
voor de bereiding van patisserie zoals soezen,
meringue, madeleinekoekjes, gebak van
bladerdeeg...
Leg nooit te roosteren of te braden vlees in de braadslee. De braadslee zal dan
sterk spatten op de ovenwanden.
Diepe ovenschaal
met een speciaal grillrooster
Plaats deze ovenschaal onder het
ovenrooster om braadvet en braadsap op te
vangen (in de stand "sterke grill" of "grill +
hetelucht"). U kan deze ovenschaal ook als
bakplaat gebruiken.
Let er wel op dat de grootte van het te bakken gerecht aangepast is (bv.
gevogelte met een groentenkrans bij een matige temperatuur).
Plaats de ovenschaal nooit op de ovenbodem, behalve in de stand GRILL.
Achterzijde
Voorzijde
Handvat voor de diepe ovenschaal
7
8
9
10
NL
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 5
6
Veiligheidsaanwijzingen
Lees eerst aandachtig de volgende tips alvorens uw oven te installeren
en te gebruiken. Dit apparaat is bestemd voor huishoudelijk gebruik. Deze
oven is uitsluitend ontworpen voor het bakken van voedingsmiddelen. Deze oven
bevat geen enkel bestanddeel op basis van asbest.
EERSTE GEBRUIK :
Alvorens uw oven voor de eerste maal te gebruiken, laat u de lege oven eerst met
gesloten deur ongeveer 15 minuten in de maximumstand werken. Door de
specifieke samenstelling van de staalwolbekleding van de ovenruimte kan de oven
in het begin immers een bijzondere geur verspreiden. Bij deze proefverwarming
kan er mogelijk eveneens rookvorming optreden. Dit is normaal.
AANBEVELINGEN :
- Let erop dat de ovendeur altijd goed gesloten is. Enkel dan sluit de
afdichtingsvoeg de oven volledig af.
- Let erop dat niemand op een open ovendeur gaat leunen of zitten.
- Indien u de grill met de ovendeur op een kiertje gebruikt,
kunnen de ovenwanden en andere delen van de oven heet worden. Hou
kinderen op een afstand.
- Tijdens het gebruik van de oven wordt de oven warm. Raak uiteraard nooit de
verwarmingselementen binnen in de oven aan.
- Neem na een bakcyclus de oventoebehoren nooit met de blote hand vast
(rooster, draaispit, braadslee, draagkader voor het draaispit enz...). Gebruik altijd
een ovenwant of een hittebestendige doek.
- Plaats geen aluminiumfolie op de ovenwanden. Aluminiumfolie leidt tot
oververhitting van de oven wat tot een slecht bak- of braadresultaat en
beschadiging van het email kan leiden.
- Alvorens een pyrolysereiniging van de oven uit te voeren, verwijdert u alle
oventoebehoren uit de oven en verwijdert u tevens groffe (aangebakken)
etensresten.
- Gebruik geen hogedrukstoomreiniger.
- Tijdens een pyrolyse worden de wanden van de oven warmer dan tijdens een
gewone bakcyclus. Hou kinderen op een afstand!
- Zet de oven altijd af alvorens een reiniging aan de binnenzijde van de
oven uit te voeren.
- Veiligheidshalve is uw oven voorzien van een AUTOMATISCHE STOP (AS).
Deze stopfunctie wordt automatisch ingeschakeld indien u uw oven na een
bereiding vergeet uit te zetten. Indien uw oven meer dan 10 uur na elkaar
aanstaat, wordt de AS-functie automatisch geactiveerd en stopt de oven. Op de
display verschijnt op de plaats van de uurvermelding het symbool AS. Een tijdlang
hoort u 2 opeenvolgende bieptonen.
MILIEUBESCHERMING
Het verpakkingsmateriaal van dit apparaat is recyclebaar. Doe mee aan de recy-
cling en draag bij aan de bescherming van het milieu door dit materiaal in de hier-
voor bestemde gemeentecontainers te deponeren.
Uw apparaat bevat tevens vele recyclebare materialen. Daarom is het
voorzien van dit logo wat aangeeft dat de gebruikte apparaten van ander
afval dienen te worden gescheiden. De recycling van de apparaten die
door uw fabrikant wordt georganiseerd wordt op deze manier onder de
beste omstandigheden uitgevoerd, overeenkomstig de Europese richtlijn
2002/96/CE betreffende elektrisch en elektronisch afval. Informeer bij
uw gemeente of bij uw verkoper naar de dichtstbijzijnde inzamelplaats
voor uw oude apparaten. Wij danken u voor uw bijdrage aan de bescherming van
het milieu.
Om de oven opnieuw te gebruiken, dient u de functieschakelaar
altijd opnieuw in de stand 0 te plaatsen.
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 6
7
20A teller mono
220-240 V ~ 50 Hz
Stopcontact 2 polen
+ aarding
CEI-norm 83
Monokabel 220-240 V ~
Elektrische aansluiting
Voedingskabel
lengte :
ongeveer 1,50 m
Differentieelschakelaar
of zekering 16 A
Controleer vóór de elektrische aansluiting of de doorsnede van
de elektrische installatiedraden groot genoeg is voor de
elektrische voeding van het fornuis.
De zekering van uw installatie dient 16 Ampère te bedragen.
Installatie van uw oven
NL
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 7
8
Installatie
Onze aansprakelijkheid vervalt bij een ongeval ten gevolge van
een afwezige, defecte of foute aarding.
• De voedingskabel (H05 RR-F, H05 RN-F of H05 W-F) dient lang genoeg te zijn om te
kunnen worden aangesloten op de oven wanneer de oven met het oog op de
inbouw op de grond voor het keukenmeubel wordt geplaatst.
Werkwijze (koppel eerst de oven van het elektriciteitsnet af) :
• Open het toegangsplaatje rechts onderaan de achterwand. Draai hiervoor de 2
schroeven los en draai het plaatje weg.
• Ontbloot elke draad van de nieuwe voedingskabel over een lengte van 12 mm.
• Tors de draadjes van elke draad voorzichtig ineen.
• Draai de schroeven van het klemmenbord los en verwijder de te vervangen
voedingskabel.
• Steek de voedingskabel langs de zijkant van de achterwand in de kabelklem rechts
van het klemmenbord.
• Verbind de draden van de voedingskabel overeenkomstig het (de) schema('s) op
het toegangsplaatje.
Alle draadjes van elke draad van de voedingskabel dienen onder de schroeven vast te zitten.
• De fasedraad moet worden verbonden met de L-klem.
• De aardingsdraad (groen-geel) moet worden verbonden met de aardingsklem .
• De nulleider (blauwe draad) moet worden verbonden met de N-klem.
• Draai de schroeven van het klemmenbord stevig vast en controleer de stevigheid
van de
aansluiting door even aan elke draad te trekken.
• Leg de voedingskabel vast door middel van de kabelklem rechts van het
klemmenbord.
• Schroef het toegangsplaatje met de 2 schroeven opnieuw vast.
Plaatsing en/of vervanging van de voedingskabel
Voer de elektrische aansluiting uit alvorens de oven in het meubel in te bouwen.
• Voor de aansluiting van de oven gebruikt u een voedingskabel (genormaliseerd)
met 3 geleiders met een doorsnede van 1,5 mm2 (1 fasedraad + 1 nulleider +1
aarding
). Deze geleiders worden aangesloten op een elektriciteitsnet van
220-240 V ~ (monofasig) via een genormaliseerd stopcontact 1 fasedraad +
1 nulleider +
aarding overeenkomstig de norm of via een element met
omnipolaire schakelaar met een minimale afstand tussen de kontakten van 3 mm.
De beschermingsdraad (groen-geel) is verbonden met de aardingsklem van het
apparaat en moet worden verbonden met de aarding van de installatie.
• Indien u kiest voor een aansluiting op een stopcontact, dient u ervoor te zorgen
dat het stopcontact ook na de aansluiting gemakkelijk bereikbaar blijft.
• De nulleider van de oven (blauwe draad) dient met de nulleider van het
elektriciteitsnet te worden verbonden.
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 8
9
van uw oven
Voor een installatie overeenkomstig de wettelijke richtlijnen raden wij u
aan een beroep te doen op een erkend elektrotechnicus.
Nuttige afmetingen voor de inbouw van uw oven
De oven kan naar keuze onder een werkblad of een (open* of gesloten)
kolommeubel met de juiste afmetingen voor de inbouw van de oven
worden geïnstalleerd (zie schema).
Uw oven beschikt over een optimale luchtcirculatie die vlekkeloze bakresultaten en
een optimale reiniging garandeert. Voor een optimale luchtcirculatie dient u met de
volgende punten rekening te houden :
• Plaats de oven centraal in het meubel met een minimale afstand van 5 mm
tussen de zijwanden van de oven en de zijwanden van het inbouwmeubel.
• Het inbouwmeubel moet van hittebestendig materiaal gemaakt of ermee bekleed zijn.
• Voor meer stabiliteit schroeft u de oven met 2 schroeven in de in zijrand
voorziene schroefgaten in het meubel vast (zie schema).
Werkwijze :
1) Verwijder de rubberen schroefkapjes van de schroefgaten.
2) Maak een opening met een diameter van 3 mm in de wand van het meubel om te
vermijden dat het hout gaat barsten.
3) Bevestig de oven met de 2 schroeven.
4) Plaats de rubberen schroefkapjes opnieuw op de schroeven (de kapjes dempen
tevens het geluid bij het sluiten van de ovendeur).
(*) bij een open kolommeubel dient de opening (maximaal) 70 mm te bedragen.
NL
Schroefgaten
Schroefgaten
Uitsnijding 50 x 50
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 9
10
1.
De programmaschakelaar
13
5
7
8
9
6
2
4
10
11
12
Temperatuurstijging
Indicator van de ECO-functie
Nummer van de inschuifsleuf waarin u
de ovenschotel bij voorkeur plaatst.
Indicator van de functie EASY COOK
Tijdsgegevens en bakduur (uur/
minuten)
Indicator GRILL+
+
1
3
4
5
6
2
Bakduur
Einde baktijd
Indicator van de beschikbare
EASY COOK-schotels
Instelknop
Temperatuur van de
oven/pyrolyse-indicator
Vergrendeling ovendeur
7
9
10
8
11
12
Gebruik van uw oven
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 10
11
a) Tijdens het aansluiten van de
oven
• Stel het uur met de instelknop in (hoe sneller u
met de knop draait, hoe sneller u het uur doet
vorderen).
• Na enkele sekonden wordt de uurinstelling
automatisch geregistreerd -> De display knippert
niet meer.
Voorbeeld : 12u30.
b) Wijzigen van het ingestelde uur
• Plaats de programmaknop in de stand "Instellen
van het uur".
• Het uur knippert. U kan nu het uur instellen.
• U kan het op de display vermelde uur met de
instelknop verhogen of verlagen.
• Nadat u het uur heeft ingesteld, zet u de
programmaknop in de stand "T°c" (instelling van de
temperatuur) ->De uurvermelding op de display
stopt met knipperen.
c
c
Indien u uw keuze niet bevestigt, zal de oven ze na enkele seconden
automatisch zelf bevestigen.
2. Instellen van het uur van de oven
e
schakelkok
Bakduur
Einde
baktijd
Instellen
van het
uur
Beschrijving van de instelknop
NL
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 11
12
Gebruik van uw oven
De programmaschakelaar mag enkel het uur
vermelden en mag niet knipperen.
• Kies de bakwijze :
Plaats de keuzeknop in de gewenste stand.
Voorbeeld : stand " ".
• Plaats uw ovenschaal in de oven volgens de
aanbevelingen in de display.
Voorbeeld : stand " " -> inschuifsleuf 1
of 2 wordt aanbevolen.
• Uw oven geeft u nu de optimale temperatuur
voor de gekozen bakwijze : 200°C. U kan deze
temperatuur evenwel nog wijzigen met de knop
onder de display.
Voorbeeld : stand " " en temperatuur
gewijzigd op 190°
De oven zal nu starten :
Op de temperatuurindicator kan u de stijging van de temperatuur in de oven
volgen.
3 bieptonen geven aan dat de door u ingestelde temperatuur is bereikt.
Om een goede afkoeling van de verwarmingselementen van
uw oven te garanderen, zal de ventilator van de oven na elke
bakcyclus nog even blijven doorwerken.
3. Onmiddellijk bakken
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 12
13
Gebruik van uw oven
a) Bakken met een bepaalde bakduur :
Stel de bakwijze in en pas eventueel de
baktemperatuur aan.
Voorbeeld : stand
""
temperatuur
200°C
• Plaats de programmaknop in de stand
“”
De bakduur knippert op 0u00. U kan nu de
bakduur instellen.
Stel de gewenste bakduur met de instelknop in.
Voorbeeld : 25 minuten.
Na enkele seconden registreert de oven
automatisch uw keuze.
-> de display knippert niet meer.
Onmiddellijk na de instelling van de bakduur
begint de aftelling van de bakduur.
Het einduur van de bakduur (beginuur +
bakduur) verschijnt automatisch op de display.
In dit voorbeeld :
de bakcyclus stopt om 12u55.
De oven zal nu starten :
Op de temperatuurindicator kan u de stijging van de temperatuur in de
oven volgen.
3 bieptonen geven aan dat de door u ingestelde temperatuur is bereikt.
Na de bakcyclus hoort u enkele minuten lang een reeks bieptonen. U kan deze
bieptonen stoppen door de programmaknop in de stand T°c te zetten en de
functiekeuzeknop op 0 te zetten.
c
4. Hoe programmeer ik een bakcyclus
NL
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 13
14
b) Uitgesteld bakken met een bepaalde bakduur :
(instelling van einduur)
Volg de stappen beschreven onder a) en na de
instelling van de bakduur gaat u als volgt tewerk :
Zet de programmaknop in de stand
“”.
Het einduur van de bakduur knippert. U kan nu
het einduur instellen.
• Stel het gewenste einduur van de bakcyclus in
met de instelknop onder de display.
Voorbeeld : u wenst dat uw gerecht om
13u00 klaar is.
Na deze wijziging zal de oven pas beginnen wer-
ken op het moment dat het ingestelde einduur (13u00) wordt bereikt. Na de
bakcyclus hoort u enkele minuten lang een reeks bieptonen. Zet de
functiekeuzeknop op “0”.
Gebruik van uw oven
c
U kan op elk moment :
- de bakduur wijzigen,
- de programmatie annuleren door de bakduur op 0.00 te zetten.
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 14
Gebruik van uw oven
5. Bakken met energiebesparing (ECO-bakken)*
15
De programmaschakelaar mag enkel het uur
vermelden en niet knipperen.
• Plaats de keuzeknop in de gewenste
stand. " ". De ECO-indicator op de
display licht op.
• Plaats uw ovenschaal in de oven volgens de
aanbevelingen in de display.
Voorbeeld : stand" " -> inschuifsleuf 1 of
2 wordt aanbevolen.
• Uw oven geeft u nu de optimale temperatuur
voor de gekozen bakwijze : 200°C. U kan deze
temperatuur evenwel nog wijzigen met de knop
onder de display.
Voorbeeld : stand " " en temperatuur
gewijzigd op 190°C.
De oven zal nu starten :
Op de temperatuurindicator kan u de stijging van de temperatuur in de
oven volgen.
3 bieptonen geven aan dat de door u ingestelde temperatuur is bereikt.
Om de functie ECO-bakken (spaarzaam bakken) optimaal te benutten, raden wij
u aan de oven niet voor te verwarmen en de ovendeur niet te openen.
*In deze stand kan u tot 20% energieverbruik sparen zonder dat uw
bakresultaat er onder zal lijden.
De stand ECO-bakken past in het kader van de Europese norm over
energie-etikettering.
Om een goede afkoeling van de verwarmingselementen van
uw oven te garanderen, zal de ventilator van de oven na elke
bakcyclus nog even blijven doorwerken.
NL
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 15
16
Gebruik van uw oven
6. Gebruik van de Grill
+
-functie
c
U kan de "GRILL+"-functie op elk moment tijdens een
bakcyclus met de programmaknop activeren of annuleren.
U kan de "GRILL+"-functie eveneens bij een bakcyclus met
uitgesteld beginuur toepassen.
Met deze functie kan u de door u gekozen bakstand combineren met een "bruining"
van uw gerecht op het einde van de bakcyclus. In deze stand wordt de laatste 5 minu-
ten van de bakcyclus de grill ingeschakeld om uw gerecht een goudbruine kleur te
geven.
De Grill+-functie is enkel beschikbaar voor de volgende bakstanden : .
U kan de Grill+-functie ofwel bij het begin
van de bakcyclus programmeren door
5 minuten aan de bakduur toe te voegen
ofwel gewoonweg op het einde van de
bakcyclus door de programmaknop in de
stand GRILL+ te zetten.
• Kies een bakstand en pas eventueel de
baktemperatuur aan.
• Zet de programmaknop in de stand GRILL+.
De bakduur knippert op 0u05 (deze 5 minuten is
de minimumtijd die nodig is om de functie
"GRILL+" in de door u gekozen bakstand te
activeren).
• Stel de totale bakduur met de instelknop in. Na
enkele seconden wordt de door u ingestelde bakduur
automatisch geregistreerd. De display knippert nu
niet meer.
• De oven begint nu te werken en op de display licht onder de tekst "GRILL+" een hori-
zontale balk op. De GRILL+-functie is actief.
Vijf minuten vóór het einde van de bakcyclus begint de indicator "GRILL+" te
knipperen.
Plaats de ovenschotel niet te dicht bij het grillelement om een te snelle brui-
ning te vermijden. Plaats de ovenschotel bij voorkeur in de 1ste of 2de ins-
chuifsleuf (vanaf de ovenbodem).
V
oorbeelden van gerechten :
• Gratin van pasta, bloemkool, andijvie, witloof, met vis gevulde schelpen, crumble...
Voorbeelden van programmatie :
Gratin met uien :
• Kies de bakstand.
• Stel de baktemperatuur in : 180°C.
• Kies het programma : "GRILL+".
• Stel de bakduur in : 25 minuten.
De gratin gaat 20 minuten bakken en de laatste 5 minuten zal de grill de gratin een
bruin korstje geven.
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 16
Uw oven is voorzien van een schakelklok die onafhankelijk van de oven
werkt en waarop u een bepaalde baktijd kan instellen.
U kan de schakelklok zelfs tijdens de werking van de oven beginnen gebruiken. In
dit geval zal het uur op de display door de gegevens van de schakelklok worden
vervangen.
• Zet de programmaknop in de stand “ ” ->
de display knippert en er verschijnt een
zandloper op de display.
• Draai de instelknop tot u de gewenste bakduur
bereikt (maximaal 59 minuten en 59 seconden).
Voorbeeld : 15 minuten en 30 seconden.
Na enkele minuten stopt de display met
knipperen en begint de tijd van de schakelklok
sekondengewijs te lopen.
Na afloop van de bakduur hoort u een reeks bieptonen.
7. Gebruik van de schakelkok
Gebruik van uw oven
c
U kan op elk moment de programmatie van de schakelklok
annuleren of wijzigen.
8. Instelling van de lichtsterkte van de display
U kan de lichtsterkte van de display als volgt instellen :
• Stel het uur op de programmaschakelaar met
de instelknop op 12u10 in.
• Hou de instelknop ingedrukt en draai de knop
nu om de lichtsterkte van de display te wijzigen.
Nadat u de gewenste lichtsterkte heeft ingesteld,
stelt u opnieuw het correcte uur op de
programmaschakelaar in.
NL
17
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 17
18
Traditioneel hetelucht
Het bakken gebeurt met het
onderste en bovenste verwar-
mingselement van de oven en
de luchtvermengingsschroef.
Traditioneel
Het bakken gebeurt met het
onderste en het bovenste ver-
warmingselement van de oven
zonder de luchtvermengingss-
chroefr.
Hetelucht onderelement
Het bakken gebeurt met het
onderste verwarmingselement en
een lage grillstand in combinatie
met de luchtvermengingsschroef.
Warmhouden
Het bakken gebeurt met het
bovenste en onderste verwar-
mingselement en de luchtvermen-
gingsschroef.
Snelle stijging van de oven-
temperatuur. Sommige gerech-
ten mogen meteen in een
koude oven worden geplaatst.
Verwarm de oven voor.
Warmhouden.
Het gerecht wordt langs onder
gebakken met een lichte
bovenverwarming.
Plaats het ovenrooster in de
onderste inschuifsleuf.
In deze stand kan u ongeveer
20% energie besparen zonder de
bakkwaliteit te beïnvloeden.
De stand ECO-bakken past in het
kader van de Europese norm over
energie-etikettering.
Symbool
Functie
Beschrijving van de functie
Traditioneel ECO-bakken
Het bakken gebeurt met het
onderste en het bovenste ver-
warmingselement van de
oven zonder de luchtvermen-
gingsschroef.
Bakwijzen van de oven
Hetelucht
Het bakken gebeurt met het
onderste verwarmingsele-
ment van de oven en de
luchtvermengingsschroef.
Geen voorverwarming nodig,
behalve voor gerechten die
slechts zeer kort worden gebak-
ken (zandkoekjes op verschillen-
de ovenniveaus tegelijk).
Regelbare grill
Het bakken gebeurt met het
bovenste verwarmingselement
zonder luchtvermengingsschroef.
Grill hetelucht
Het bakken gebeurt afwisselend
met het bovenste verwarmingse-
lement van de oven en de lucht-
vermengingsschroef.
Geen voorverwarming nodig.
Gevogelte en gebraad blijven sap-
pig en krokant aan alle zijden.
U kan in deze stand een groot stuk
vlees of vis op het rooster braden.
Plaats de multifunctionele ovens-
chaal in de 1ste inschuifsleuf vanaf
de ovenbodem om het braadsap
op te vangen.
Verwarm de oven 5 minuten voor.
Plaats de multifunctionele ovens-
chaal in de onderste inschuifsleuf.
* Gebruikte sekwenties voor de schriftelijke mededeling op het energie-etiket overeen
*
*
*
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:30 Page 18
Aanbevolen stand om vlees, vis en groenten zacht te houden, bij
voorkeur in een aarden ovenschaal.
Aanbevolen voor langzame en delicate bereidingen : zachte wildgerech-
ten...
Braden van rood vlees.
Stoven van gerechten in een stoofpot met deksel waarvan de bereiding
op een kookplaat is begonnen (coq au vin, wildragout...).
Aanbevolen stand voor het bakken van brood,
brioches, kouglof... zonder dat de temperatuur boven de 40°C uitkomt
(opwarmen van borden, ontdooien).
Aanbevolen voor vochtige bereidingen (quiches, taarten met saphoudend
fruit...).
Het deeg krijgt onderaan een goed gebakken en krokante structuur.
Aanbevolen voor bereidingen met gistdeeg (cake, brioche, kuglof...) en
soufflés die bovenaan geen hinderlijke korst nodig hebben.
Over de hele bakcyclus gezien bespaart u energie, maar de bakduur kan
wel lang uitvallen.
Aanbevelingen
Bakwijzen van de oven
Aanbevolen stand om vlees, vis en groenten zacht te houden. Deze
stand kan worden gebruikt om tot 3 gerechten samen te bereiden.
Het grillvermogen is instelbaar tussen 30 en 100% (standen 1 tot 4 op
de display). Voor een goed grillresultaat raden wij u een hogere stand
aan.
Aanbevolen stand voor het braden van gevogelte en gebraad. Om
lamsbouten en grote stukken rundsvlees te doorbakken. Om
vismoten te grillen en tegelijk aan de binnenzijde zacht te houden.
Aanbevolen stand voor het bakken van brood, brioches, kouglof...
zonder dat de temperatuur boven de 40°C uitkomt (opwarmen van
borden, ontdooien).
nkomstig de Europese norm EN 50304 en de Europese richtlijn 2002/40/EC.
19
NL
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:31 Page 19
20
- In de stand "pyrolyse" verwijdert uw oven bij hoge temperatuur spatvlekken en
vlekken van overgekookte ovenschotels. Rook en geuren worden door een
katalysecel vernietigd.
- U hoeft niet na elke bakcyclus een pyrolysereiniging uit te voeren, maar enkel
indien de oven te vuil is (wordt door de oven vermeld).
- Al naargelang van de graad van bevuiling van de oven kan u een keuze maken uit
2 pyrolysecycli.
- Een spaarzame cyclus ( PYRO ECO) met een duur van 1u30 (bij deze
pyrolyseduur wordt de oven 2u00 lang vergrendeld. De 30 extra minuten vormen
de afkoelingstijd tot de ontgrendeling van de oven). Bij deze cyclus wordt 25%
minder energie verbruikt dan bij een standaard pyrolysecyclus. Indien u deze cyclus
regelmatig gebruikt (om de 2 of 3 bakcycli van vlees), houdt u uw oven altijd
proper.
- een standaardcyclus (PYRO) met een duur van 2 uur (bij deze
pyrolyseduur wordt de oven 2u30 lang vergrendeld), Deze cyclus zorgt voor een
grondige reiniging van een vuile oven.
- Om veiligheidsredenen wordt de ovendeur vergrendeld zodra de temperatuur in
de oven de maximale baktemperatuur overstijgt. U kan nu de ovendeur niet meer
openen, zelfs niet door de functiekeuzeknop in de stand 0 te zetten.
1. Wat is een pyrolyse
R einiging van de bin
2. Wanneer is een pyrolysereiniging nodig
WEINIG BEVUILENDE Biscuits, groenten, patisserie Bakken zonder spatten
GERECHTEN quiches, soufflés. Geen pyrolyse nodig
NORMAAL BEVUILENDE Vlees, vis (in een ovenschotel) Voer eventueel om de
GERECHTEN gevulde groenten 3 bakcycli een pyrolyse uit
STERK BEVUILENDE Grote vleesstukken, Voer de pyrolyse meteen na
GERECHTEN gerechten op het braadspit de bakcyclus uit indien er
eend, kalkoen, lamsbout. teveel spatten op de ovenwan
den zitten.
Een pyrolysereiniging is ook nodig indien er bij het voorverwarmen rookvorming
optreedt of tijdens een bakcyclus overmatig veel rook wordt ontwikkeld.
Een pyrolysereiniging is ook nodig indien uw oven na de bereiding van verschillende
gerechten (schaap, vis, grillgerecht...) een onaangename geur verspreidt.
Wacht niet tot de oven als het ware onder het vet bedolven zit
alvorens een pyrolysereiniging uit te voeren.
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:31 Page 20
nenzijde van de oven
3. Onmiddellijke pyrolysereiniging
c
21
Verwijder alle oventoebehoren uit de
oven. Verwijder eventuele grove bakres-
ten.
• Op de programmaschakelaar staat normaal het
uur vermeld (mag niet knipperen).
• Plaats de keuzeknop in de stand “PYRO” of
“PYRO ECO”.
De pyrolyseduur bedraagt 2u00 in de stand
"PYRO ECO" en 2u30 in de stand "PYRO". De
reinigingstijd omvat eveneens de afkoelingstijd
tot de ontgrendeling van de ovendeur.
Op de display stat het uur vermeld waarop uw oven
opnieuw beschikbaar is.
Het symbool
geeft aan dat er een
pyrolysecyclus of ecopyrolysecyclus bezig is.
Tijdens de pyrolysecyclus verschijnt er een
hangslot op de display om aan te geven
dat de ovendeur vergrendeld is.
Na een pyrolysecyclus verschijnt op de
display ............................................................
>
Zodra de zandloper van de display verdwijnt,
kan u de ovendeur openen.
Zet de keuzeknop opnieuw in de stand 0.
Zodra de oven koud is, veegt u met een
vochtige doek de witte assen op. De oven
is nu opnieuw proper en klaar voor een nieuwe
bakcyclus!
NL
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:31 Page 21
Vervanging van de ovenlamp
• De ovenlamp bevindt zich bovenaan in de ovenruimte.
a) Draai het vensterkapje een
kwartslag naar links.
b) Draai het lampje naar links los.
Kenmerken van het lampje :
- 15 W
- 220-240 V
- 300°C
- schroeffitting E 14
c) Plaats een nieuwe lamp en draai het vensterkapje opnieuw dicht. Sluit de
oven opnieuw aan.
Fitting
Losschroeven
Vensterkapje
Gebruik een rubberen handschoen voor het losschroeven van het
vensterkapje en de lamp (praktisch!).
Trek altijd de stekker van uw oven uit alvorens de ovenlamp te
vervangen om elektrische schokken te vermijden. Laat indien
nodig de oven afkoelen.
22
Volg de aanwijzingen in de paragraaf "Onmiddellijke pyrolyse" en ga nadien als
volgt tewerk :
• Zet de programmaknop in de stand “ .
Het einduur van de pyrolyse knippert. U kan nu
het einduur van de pyrolyse wijzigen.
• Stel het gewenste einduur met de instelknop in.
Voorbeeld : de pyrolyse moet om 4u eindigen.
Het begin van de pyrolysereiniging wordt nu
uitgesteld tot het moment dat het einduur van de
pyrolyse (4u) wordt bereikt.
Nadat de pyrolyse is beëindigd, zet u de
keuzeknop opnieuw in de stand 0.
4. Uitgestelde pyrolysereiniging
c
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:31 Page 22
23
Problemen en oplossingen
U twijfelt over de goede werking van uw oven. Dit betekent niet automatisch
dat er een defect is.
Controleer in elk geval eerst de volgende punten :
Probleem
Mogelijke oorzaken Oplossingen
De oven wordt niet warm.
• De oven is niet aangesloten.
• De zekering van de installatie is
defect.
• De baktemperatuur is te laag.
• De sensor is defect.
• Oververhitting van de oven. De
oven staat nu op veiligheid.
- Sluit de oven aan.
- Vervang de zekering van uw instal-
latie (16 A).
- Verhoog de baktemperatuur.
- Neem contact op met de
servicedienst.
- Neem contact op met de
servicedienst.
- Neem contact op met de
servicedienst.
De T°c-indicator knippert.
• De ovendeur is niet vergrendeld.
• Defecte temperatuursensor.
- Neem contact op met de
servicedienst.
- Neem contact op met de
servicedienst.
De ovenverlichting werkt niet meer.
• De lamp is defect.
• De oven is niet aangesloten of de
zekering is defect.
- Vervang de lamp.
- Sluit de oven aan of vervang de
zekering.
De ventilator blijft na het stop-
pen van de oven doorwerken.
• De ventilator blijft maximaal 1
uur na het stoppen van de oven
doorwerken (of zolang de
temperatuur van de oven meer
dan 125° bedraagt).
• Indien de oven na 1 uur niet stopt.
- Open de ovendeur om de oven
sneller te laten afkoelen.
- Neem contact op met de
servicedienst
De pyrolysereiniging werkt niet.
De ovendeur is niet goed gesloten.
• Het vergrendelingssysteem is
defect.
• Defecte temperatuursensor.
• Het sensorcontact "gesloten
ovendeur" is defect.
- Controleer of de ovendeur goed
gesloten is.
- Neem contact op met de
servicedienst.
- Neem contact op met de
servicedienst.
- Neem contact op met de
servicedienst.
NL
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:31 Page 23
9964-1651 02/07
99641651_A_ML.qxp 15/02/2007 15:31 Page 24
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Fagor HH-229PX de handleiding

Type
de handleiding