Bauknecht ESZH 5960 WS Program Chart

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

ESZH 5960
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 410 56093
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
Het functioneren van de koelventilator houdt
verband met het temperatuurniveau dat de oven
en/of de kookplaat bereikt, en ook nadat de oven
is uitgeschakeld kan deze nog enkele minuten
doorgaan met werken.
3.
Verwarmingelement bovenwarmte
(kan naar beneden gezet worden)
4.
Ovenlampje
5.
Ventilator
6.
Katalytisch tussenschot achterin
7.
Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
8.
Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren van
functies.
2. Toets voor het bevestigen en selecteren van een
programma
3. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde waarden
(temperatuur, bereidingstijd, stand)
4. Bedieningsknop kookzone linksvoor
0 1 ...10 *.
5. Bedieningsknop kookzone linksachter
0 1 ...10 *.
6. Bedieningsknop kookzone rechtsachter
0 1 ...10 *.
7. Bedieningsknop kookzone rechtsvoor
0 1 ...10 *.
8. Controlelampje van de kookplaat
* De bedieningsknoppen van de kookplaat zijn niet onderling
verwisselbaar. Na reiniging of technische ingreep moeten ze
in hun originele behuizing worden teruggeplaatst.
Verzonken knoppen
Om de knop te gebruiken drukt u op het midden ervan.
De knop komt naar buiten.
Draai de knop op de gewenste stand.
Op het eind van de bereiding zet u de knop op stand
0
en
druk u hem in het midden in om hem op de oorspronkelijke
stand terug te zetten.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor zoet gebak: Rooster:
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
-
Oven uit
- - -
OVENLAMPJE
- - Inschakeling van het ovenlampje
DUAL 35°/60°
35C - 60C -
Voor het constant houden van de temperatuur in de oven.
35°C: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
60°C: voor het warmhouden van een gerecht op het einde van
de bereidingstijd.
Het wordt aanbevolen de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH
200C 50°C - 250°C
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één
steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur
en plaats het gerecht in de oven wanneer alle indicatielampjes
van de thermostaat zijn uitgegaan.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te
gebruiken.
VENTILATOR
175C 50°C - 250°C
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten
onderling van plaats te verwisselen om een meer gelijkmatig
bakresultaat te bereiken.
GRILL
3 -
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het
gratineren van groente en geven van een bruin korstje aan
brood.
De functie heeft verschillende standen (min. 1 - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de
opvangbak op de eerste steunhoogte om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om
te draaien.
TURBOGRILL
3 -
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk,
rollades).
De functie heeft verschillende standen (min. 1 - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de
opvangbak op het eerste niveau om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om
te draaien.
PIZZA/BROOD
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Voor het bakken van pizza, brood, focaccia.
Bij ieder programma hoort een recept dat in het bijgeleverde
receptenboekje staat.
BOOSTER
200C 50°C - 250°C
Om de oven snel voor te verwarmen.
Tijdens het verwarmen gaan de indicatielampjes
van de thermostaat achtereenvolgens
branden.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de functie
zichzelf automatisch uit; een geluidssignaal geeft aan dat de
oven automatisch overgaat op de functie
STATISCH
.
BEREIDINGSTABEL BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.:
Voor het bereiden van vlees met de functies Ventilator en
Statisch wordt aanbevolen om de functie Bruinen in te schakelen
op stand 1 tot 3.
De bereidingstemperaturen en -tijden zijn indicatief.
GERECHT Functie
Voorver-
warming
Steunhoogte
(vanaf
bodem)
Stand
Bruinen
Tempe-
ratuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
VLEES
Lams-, geiten-,
schapenvlees
X 2 2 200 95 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Braadstuk
(kalfs-, varkens-,
rundvlees)
(1 kg)
X 2 2 200 95 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Kip, konijn,
eend
X 2 3 200 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Kalkoen
(kg. 4-6) + stand 3
bruinen
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Gans ( 2 kg)
X 2 3 210 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
VIS
(HEEL)
(1-2 kg)
Goudbrasem,
zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 1 200 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
VIS
(MOTEN)
(1 kg)
Zwaardvis, tonijn
X 2 2 200 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
GROENTE
Gevulde paprika's
en tomaten
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Gebakken
aardappels
X 2 3 220 50 - 60
GEBAK, TAART
ETC.
Luchtig gebak
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 80 - 90
Korstgebak,
vlaaien
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Strudel
X 2 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Koekjes
X 2 - 170 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Soesjes
X 2 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
Hartige taarten
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagna
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Vruchtentaarten
met bv. ananas,
perziken
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
Meringues
X 2 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Vol-au-vent
X 2 - 200 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Soufflé
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
GERECHT Functie
Voorver-
warming
Steunhoogte
(vanaf
bodem)
Stand
Bereidingstijd
(minuten)
Ribkarbonades X 4 5 35 - 45
Schnitzels X 4 5 30 - 40
Worstjes X 3 - 4 5 30 - 40
Karbonades X 4 5 35 - 45
Vis (moten) X 3 - 4 5 35 - 45
Kippenpoten X 3 - 4 5 40 - 50
Spiezen X 3 - 4 5 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kip X 3 5 45 - 55
1/2 kip X 3 5 45 - 55
Hele kip X 3 5 60 - 70
Braadstuk,
varkens-, rundvlees
X 2 5 60 - 70
Eend X 2 5 70 - 80
Lamsbout X 3 5 70 - 80
Rosbief X 3 5 50 - 60
Gebakken
aardappels
X 3 5 50 - 60
Vis
(goudbrasem, forel)
X 3 5 50 - 60
Dit symbool geeft aan dat geen enkele functie van de kookplaat is geactiveerd; het
verwarmingselement is uitgeschakeld.
DE KOOKPLAAT GEBRUIKEN
Op het bedieningspaneel bevinden zich 4 knoppen voor de bediening van de kookplaat. Op de knoppen
worden de verschillende stroomstanden met nummers aangegeven en de verschillende functies met
symbolen.
Draai de bedieningsknop van de betreffende kookzone naar rechts op de gewenste stand (raadpleeg de
gebruiksaanwijzing die bij de kookplaat wordt geleverd).
Tabel functies kookplaat (afhankelijk van model)
Functie Beschrijving functie
WARMHOUDEN
Zorgt voor een constante temperatuur van 60° tot het einde van de bereidingstijd. Om deze
functie in te schakelen draait u de knop op
.
DUBBELE ZONE
Is beschikbaar voor de kookzones linksvoor en linksachter. Breidt de kookzones van de kookplaat uit
zodat u grote, ovale of rechthoekige pannen kunt gebruiken. Om deze functie in te schakelen draait
u de knop
en wacht u tot het restwarmtelampje van de betreffende kookzone gaat knipperen.
Kies de gewenste stand door de knop naar links te draaien. Het restwarmtelampje blijft branden om
aan te geven dat de kookplaat is ingeschakeld. Om de functie uit te schakelen, draait u de knop op
stand
0
.
ICP (Beginfase van
bereiding)
Deze functie zorgt voor een snelle verwarming van de kookzone in de beginfase van de bereiding
en werkt gedurende een vastgestelde tijd. Om de functie in te schakelen draait u de knop op
.
Wacht tot het restwarmtelampje begint te knipperen, draai vervolgens de knop naar links op de
gewenste stroomstand. Bv.: als de stand
1
is, zal de kookzone
1 minuut
lang op volle sterkte
werken, en vervolgens overschakelen naar stand
1
tot het einde van de bereiding, tenzij de
instelling van de knop tussentijds wordt gewijzigd. Als de stand
6
is, zal de kookzone
6 minuten
lang op volle sterkte werken waarna deze overschakelt naar stroomstand
6
tot het einde van de
bereiding, tenzij de instelling van de knop tussentijds wordt gewijzigd. Deze functie kan voor alle
standen worden ingesteld
met uitzonderingen van stand 10
.
SNELKOKEN
Deze functie zorgt ervoor dat water heel snel aan de kook komt; de functie blijft een vaste tijd
ingeschakeld. Als de tijd om is, schakelt de kookzone automatisch terug naar de maximum
stroomstand. De snelkookfunctie kan ook geactiveerd worden nadat u al op de betreffende
kookzone met koken bent begonnen. Let op: het is belangrijk dat er een pan op de geselecteerde
kookzone staat voordat u deze kookzone inschakelt, om schade aan de glaskeramische plaat te
voorkomen. De gespecificeerde prestatiewaarden voor deze functie worden gegarandeerd voor alle
glaskeramische kookplaten. Om deze functie in te schakelen zet u de pan eerst op de geselecteerde
kookzone en draait u de knop vervolgens op . De functie wordt uitgeschakeld door de stand
van de knop te wijzigen.
GEMATIGD VERWARMEN
Deze functie is geschikt voor het laten rijzen van deeg, om koude boter zacht te laten worden,
babyzuigflessen of pap warm te houden, om yoghurt te maken, chocolade te smelten, etc.
Is alleen beschikbaar wanneer het restwarmtelampje brandt. Controleer eerst of het
restwarmtelampje van de betreffende kookzone brandt. Draai vervolgens de knop op .
De functie wordt uitgeschakeld door de stand van de knop te wijzigen.
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht ESZH 5960 WS Program Chart

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor