Kenwood AT512 de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

English 2 - 7
Nederlands 8 - 13
Français 14 - 19
Deutsch 20 - 25
Italiano 26 - 32
Português 33 - 39
Español 40 - 46
Dansk 47 - 52
Svenska 53 - 58
Norsk 59 - 64
Suomi 65 - 70
Türkçe 71 - 76
Ïesky 77 - 82
Magyar 83 - 89
Polski 90 - 98
Русский 99 - 105
Ekkgmij 106 - 112
Slovenčina 113 - 118
Українська 119 - 125
´¸∂w
621 - 131
instructions
istruzioni
instrucciones
Bedienungsanleitungen
gebruiksaanwijzing
AT511
AT512
HEAD OFFICE: Kenwood Limited, 1-3 Kenwood Business Park, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH
121499/2
AT511 voor gebruik op
Kitchen Machine Chef
AT512 voor gebruik op
Kitchen Machine Major
en Cooking Chef
vóór u het Kenwood-hulpstuk
gaat gebruiken
Lees deze instructies zorgvuldig door
en bewaar ze voor toekomstig
gebruik.
Verwijder alle verpakking en labels.
Was het hulpstuk: zie Onderhoud en
reiniging
Het vouwhulpstuk is bedoeld om
lichte ingrediënten in zwaardere
mengsels te vouwen, zoals voor
meringue, mousse, vruchtenmousse,
Genuese taarten en soufflés en om
bloem in taartmixen te vouwen. Het
hulpstuk mag niet worden gebruikt
met zware recepten zoals deeg,
kloppen van boter en suiker of kant-
en-klaar-mixen.
veiligheid
Raadpleeg de gebruiksaanwijzing
van uw keukenapparaat voor de
betreffende
veiligheidswaarschuwingen.
gebruik van uw
vouwhulpstuk
1 Schakel de mixer uit, bevestig het
vouwhulpstuk en laat de kop van de
mixer zakken. Controleer de positie
van het vouwhulpstuk in de kom .
Het vouwhulpstuk moet de bodem
van de kom bijna aanraken.
2 Als de tussenruimte aangepast moet
worden, laat u de kop van de mixer
omhoog komen en verwijdert u het
hulpstuk.
Gebruik de bijgeleverde sleutel om
de moer voldoende los te draaien en
de as bij te stellen . Om het
hulpstuk dichter bij de bodem van de
kom te krijgen, draait u de schacht
naar links.
Om het hulpstuk verder van de
bodem van de kom te verwijderen,
draait u de schacht naar rechts.
Draai de moer weer vast.
3 Zet het hulpstuk in de mixer en laat
de mixerkop zakken. (Controleer de
positie van het vouwhulpstuk; zie
punt 2). Herhaal zo nodig de
bovengenoemde stappen tot het
hulpstuk zich in de juiste positie
bevindt. Vervolgens draait u de moer
goed vast.
4 Voor het beste resultaat gebruikt u
tijdens het vouwen de
minimumsnelheid en raadpleegt de
tabel met aanbevolen hoeveelheden.
Zie de Kenwood-website voor
suggesties voor recepten.
8
Vouw de voorpagina a.u.b. uit voordat u begint te lezen. Op deze manier
zijn de afbeeldingen zichtbaar
Nederlands
tips
Gebruik geen hoge snelheid, omdat
een lage snelheid nodig is om de
werking van het vouwhulpstuk te
optimaliseren.
Het hulpstuk is niet bedoeld om hete
ingrediënten te mengen; laat de
ingrediënten afkoelen voordat u het
vouwhulpstuk gebruikt.
Voor het beste resultaat de eiwitten
of room niet te lang kloppen – het
vouwhulpstuk kan het mengsel niet
goed vouwen als het geklopte
mengsel te stevig is.
Vouw het mengsel niet te lang,
aangezien de lucht dan uit het
mengsel wordt geslagen en het
mengsel te slap wordt. Stop zodra
het mengsel voldoende gemengd is.
Ongemengde ingrediënten op het
blad of de zijkanten van de kom
moeten zorgvuldig met de spatel
worden ingevouwen.
onderhoud en reiniging
Was het vouwhulpstuk in heet
zeepsop af en droog het daarna
zorgvuldig af.
U kunt het vouwhulpstuk ook in de
afwasmachine wassen.
onderhoud en
klantenservice
Als het snoer beschadigd is, moet
het om veiligheidsredenen door
KENWOOD of een door KENWOOD
geautoriseerd reparatiebedrijf
vervangen worden.
Als u hulp nodig hebt met:
uw apparaat gebruiken of
onderhoud en reparatie
kunt u contact opnemen met de
winkel waar u het apparaat gekocht
hebt.
Ontworpen en ontwikkeld door
Kenwood in het VK.
Vervaardigd in China.
BELANGRIJKE INFORMATIE
VOOR DE CORRECTE
VERWERKING VAN HET
PRODUCT IN
OVEREENSTEMMING MET DE
EUROPESE RICHTLIJN
2002/96/EC
Aan het einde van de levensduur van
het product mag het niet samen met
het gewone huishoudelijke afval worden
verwerkt. Het moet naar een speciaal
centrum voor gescheiden
afvalinzameling van de gemeente
worden gebracht, of naar een
verkooppunt dat deze service verschaft.
Het apart verwerken van een
huishoudelijk apparaat voorkomt
mogelijke gevolgen voor het milieu en
de gezondheid die door een
ongeschikte verwerking ontstaan en
zorgt ervoor dat de materialen waaruit
het apparaat bestaat, teruggewonnen
kunnen worden om een aanmerkelijke
besparing van energie en grondstoffen
te verkrijgen. Om op de verplichting tot
gescheiden verwerking van elektrische
huishoudelijke apparatuur te wijzen, is
op het product het symbool van een
doorgekruiste vuilnisbak aangebracht.
9
10
tabel met aanbevolen hoeveelheden – Chef-modellen
Recepttype Tool Hulpstuk Min. Max. Aanbevolen Tijd bij Hints en tips
hoeveelheid hoeveelheid
snelheid benadering
(voor
vouwstadium
tenzij
vermeld)
Genuese sponstaart /
Garde Eieren 3 9 Max 4 – 5 minuten Klop de eieren en suiker tot ze
geklopte sponstaart
en romig zijn.
Vouwhulpstuk
Meel 85 g 250 g Min 2 – 8 minuten
Kant-en- 350 g 1 kg
klaar-mix
Soufflés Garde Eieren 2 6 Max 1 minuut
Vouwhulpstuk
Kant-en- 300 g 900 g Min 1 minuut
klaar-mix
Vruchtenmousse Garde Room 125 ml 600 ml Max
1 – 2 minuten max
Vouwhulpstuk
Vruchtenpuree
80 g 400 g Min 1 – 2 minuten
Wanneer u de bloem toevoegt,
kunt u deze het best op een vel
vetvrij papier doen en de zijkant
van het papier omvouwen zodat
een tuit ontstaat. Voeg de bloem
geleidelijk op minimumsnelheid
toe aan het mengsel. Deze
handeling kan 8 minuten duren;
heb dus geduld en wacht tot de
laatste bloemtoevoeging in het
mengsel is opgenomen voordat
u meer toevoegt.
Klop een kwart van de geklopte
eiwitten op snelheid 3 voordat u
de overige eiwitten invouwt.
11
tabel met aanbevolen hoeveelheden – Chef-modellen
Recepttype Tool Hulpstuk Min. Max. Aanbevolen Tijd bij Hints en tips
hoeveelheid hoeveelheid
snelheid benadering
(voor
vouwstadium
tenzij
vermeld)
Chocolademousse Garde Kant-en- 600 g 1,5 kg Max 2
1
2 minuten
Vouwhulpstuk
klaar-mix Min
Bitterkoekjes Garde Kant-en- 400 g 900 g Max 1 minuut
Vouwhulpstuk
klaar-mix Min
Voeg de gesmolten chocolade
in het mengsel en vouw alles
tegelijkertijd samen. Vouw het
eiwit beetje bij beetje in het
mengsel.
* Bovenstaande informatie dient uitsluitend als richtlijn en is afhankelijk van het precieze recept en de ingrediënten die worden verwerkt.
De eieren die in de tabel worden gebruikt zijn medium (53 g – 63 g)
12
tabel met aanbevolen hoeveelheden – Major-modellen
Recepttype Tool Hulpstuk Min. Max. Aanbevolen Tijd bij Hints en tips
hoeveelheid hoeveelheid
snelheid benadering
(voor
vouwstadium
tenzij
vermeld)
Genuese sponstaart /
Garde Eieren 3 12 Max 4 – 5 minuten Klop de eieren en suiker tot ze
geklopte sponstaart
en romig zijn.
Vouwhulpstuk
Meel 85 g 320 g Min 2 – 8 minuten
Kant-en- 350 g 1,3 kg
klaar-mix
Soufflés Garde Eieren 2 10 Max 1 minuut
Vouwhulpstuk
Kant-en- 300 g 1,6 kg Min 1 minuut
klaar-mix
Vruchtenmousse Garde Room 125 ml 1 l Max 1 – 2 minuten
Vouwhulpstuk
Vruchtenpuree
80 g 670 g Min 1 – 2 minuten
Wanneer u de bloem toevoegt,
kunt u deze het best op een vel
vetvrij papier doen en de zijkant
van het papier omvouwen zodat
een tuit ontstaat. Voeg de bloem
geleidelijk op minimumsnelheid
toe aan het mengsel. Deze
handeling kan 8 minuten duren;
heb dus geduld en wacht tot de
laatste bloemtoevoeging in het
mengsel is opgenomen voordat
u meer toevoegt.
Klop een kwart van de geklopte
eiwitten op snelheid 3 voordat u
de overige eiwitten invouwt.
13
tabel met aanbevolen hoeveelheden – Major-modellen
Recepttype Tool Hulpstuk Min. Max. Aanbevolen Tijd bij Hints en tips
hoeveelheid hoeveelheid
snelheid benadering
(voor
vouwstadium
tenzij
vermeld)
Chocolademousse Garde Kant-en- 600 g 2 kg Max 2
1
2 minuten
Vouwhulpstuk
klaar-mix Min
Bitterkoekjes Garde Kant-en- 400 g 1,6 kg Max 1 minuut
Vouwhulpstuk
klaar-mix Min
Voeg de gesmolten chocolade
in het mengsel en vouw alles
tegelijkertijd samen. Vouw het
eiwit beetje bij beetje in het
mengsel.
* Bovenstaande informatie dient uitsluitend als richtlijn en is afhankelijk van het precieze recept en de ingrediënten die worden verwerkt.
De eieren die in de tabel worden gebruikt zijn medium (53 g – 63 g)

Documenttranscriptie

English AT511 AT512 instructions istruzioni instrucciones Bedienungsanleitungen gebruiksaanwijzing HEAD OFFICE: Kenwood Limited, 1-3 Kenwood Business Park, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH Nederlands 8 - 13 Français 14 - 19 Deutsch 20 - 25 Italiano 26 - 32 Português 33 - 39 Español 40 - 46 Dansk 47 - 52 Svenska 53 - 58 Norsk 59 - 64 Suomi 65 - 70 Türkçe 71 - 76 Ïesky 77 - 82 Magyar 83 - 89 Polski 90 - 98 Русский 99 - 105 Ekkgmij 106 - 112 Slovenčina 113 - 118 Українська 119 - 125 w∂¸´ 121499/2 2-7 131 - 126 Nederlands Vouw de voorpagina a.u.b. uit voordat u begint te lezen. Op deze manier zijn de afbeeldingen zichtbaar AT511 voor gebruik op Kitchen Machine Chef gebruik van uw vouwhulpstuk AT512 voor gebruik op Kitchen Machine Major en Cooking Chef 1 Schakel de mixer uit, bevestig het vouwhulpstuk en laat de kop van de mixer zakken. Controleer de positie van het vouwhulpstuk in de kom �. Het vouwhulpstuk moet de bodem van de kom bijna aanraken. 2 Als de tussenruimte aangepast moet worden, laat u de kop van de mixer omhoog komen en verwijdert u het hulpstuk. Gebruik de bijgeleverde sleutel om de moer voldoende los te draaien en de as bij te stellen �. Om het hulpstuk dichter bij de bodem van de kom te krijgen, draait u de schacht naar links. Om het hulpstuk verder van de bodem van de kom te verwijderen, draait u de schacht naar rechts. Draai de moer weer vast. 3 Zet het hulpstuk in de mixer en laat de mixerkop zakken. (Controleer de positie van het vouwhulpstuk; zie punt 2). Herhaal zo nodig de bovengenoemde stappen tot het hulpstuk zich in de juiste positie bevindt. Vervolgens draait u de moer goed vast. 4 Voor het beste resultaat gebruikt u tijdens het vouwen de minimumsnelheid en raadpleegt de tabel met aanbevolen hoeveelheden. ● ● ● vóór u het Kenwood-hulpstuk gaat gebruiken Lees deze instructies zorgvuldig door en bewaar ze voor toekomstig gebruik. Verwijder alle verpakking en labels. Was het hulpstuk: zie Onderhoud en reiniging Het vouwhulpstuk is bedoeld om lichte ingrediënten in zwaardere mengsels te vouwen, zoals voor meringue, mousse, vruchtenmousse, Genuese taarten en soufflés en om bloem in taartmixen te vouwen. Het hulpstuk mag niet worden gebruikt met zware recepten zoals deeg, kloppen van boter en suiker of kanten-klaar-mixen. veiligheid Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw keukenapparaat voor de betreffende veiligheidswaarschuwingen. Zie de Kenwood-website voor suggesties voor recepten. 8 ● ● ● ● ● tips Gebruik geen hoge snelheid, omdat een lage snelheid nodig is om de werking van het vouwhulpstuk te optimaliseren. Het hulpstuk is niet bedoeld om hete ingrediënten te mengen; laat de ingrediënten afkoelen voordat u het vouwhulpstuk gebruikt. Voor het beste resultaat de eiwitten of room niet te lang kloppen – het vouwhulpstuk kan het mengsel niet goed vouwen als het geklopte mengsel te stevig is. Vouw het mengsel niet te lang, aangezien de lucht dan uit het mengsel wordt geslagen en het mengsel te slap wordt. Stop zodra het mengsel voldoende gemengd is. Ongemengde ingrediënten op het blad of de zijkanten van de kom moeten zorgvuldig met de spatel worden ingevouwen. ● ● BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR DE CORRECTE VERWERKING VAN HET PRODUCT IN OVEREENSTEMMING MET DE EUROPESE RICHTLIJN 2002/96/EC Aan het einde van de levensduur van het product mag het niet samen met het gewone huishoudelijke afval worden verwerkt. Het moet naar een speciaal centrum voor gescheiden afvalinzameling van de gemeente worden gebracht, of naar een verkooppunt dat deze service verschaft. Het apart verwerken van een huishoudelijk apparaat voorkomt mogelijke gevolgen voor het milieu en de gezondheid die door een ongeschikte verwerking ontstaan en zorgt ervoor dat de materialen waaruit het apparaat bestaat, teruggewonnen kunnen worden om een aanmerkelijke besparing van energie en grondstoffen te verkrijgen. Om op de verplichting tot gescheiden verwerking van elektrische huishoudelijke apparatuur te wijzen, is op het product het symbool van een doorgekruiste vuilnisbak aangebracht. onderhoud en reiniging ● ● Was het vouwhulpstuk in heet zeepsop af en droog het daarna zorgvuldig af. U kunt het vouwhulpstuk ook in de afwasmachine wassen. onderhoud en klantenservice ● ● ● ● Ontworpen en ontwikkeld door Kenwood in het VK. Vervaardigd in China. Als het snoer beschadigd is, moet het om veiligheidsredenen door KENWOOD of een door KENWOOD geautoriseerd reparatiebedrijf vervangen worden. Als u hulp nodig hebt met: uw apparaat gebruiken of onderhoud en reparatie kunt u contact opnemen met de winkel waar u het apparaat gekocht hebt. 9 10 Tool Hulpstuk Vruchtenmousse Soufflés Garde Eieren Vouwhulpstuk Kant-enklaar-mix Garde Room Vouwhulpstuk Vruchtenpuree Genuese sponstaart / Garde Eieren geklopte sponstaart Vouwhulpstuk Meel Kant-enklaar-mix Recepttype 125 ml 80 g 600 ml 400 g Max Min 1 – 2 minuten max 1 – 2 minuten Min. Max. Aanbevolen Tijd bij Hints en tips hoeveelheid hoeveelheid snelheid benadering (voor vouwstadium tenzij vermeld) 3 9 Max 4 – 5 minuten Klop de eieren en suiker tot ze en romig zijn. 85 g 250 g Min 2 – 8 minuten Wanneer u de bloem toevoegt, kunt u deze het best op een vel 350 g 1 kg vetvrij papier doen en de zijkant van het papier omvouwen zodat een tuit ontstaat. Voeg de bloem geleidelijk op minimumsnelheid toe aan het mengsel. Deze handeling kan 8 minuten duren; heb dus geduld en wacht tot de laatste bloemtoevoeging in het mengsel is opgenomen voordat u meer toevoegt. Klop een kwart van de geklopte 2 6 Max 1 minuut eiwitten op snelheid 3 voordat u 300 g 900 g Min 1 minuut de overige eiwitten invouwt. tabel met aanbevolen hoeveelheden – Chef-modellen 11 Garde Kant-enVouwhulpstuk klaar-mix Bitterkoekjes 400 g 900 g Max Min 1 minuut Min. Max. Aanbevolen Tijd bij Hints en tips hoeveelheid hoeveelheid snelheid benadering (voor vouwstadium tenzij vermeld) 600 g 1,5 kg Max 21⁄2 minuten Voeg de gesmolten chocolade in het mengsel en vouw alles Min tegelijkertijd samen. Vouw het eiwit beetje bij beetje in het mengsel. * Bovenstaande informatie dient uitsluitend als richtlijn en is afhankelijk van het precieze recept en de ingrediënten die worden verwerkt. De eieren die in de tabel worden gebruikt zijn medium (53 g – 63 g) Garde Kant-enVouwhulpstuk klaar-mix Chocolademousse Hulpstuk Tool Recepttype tabel met aanbevolen hoeveelheden – Chef-modellen 12 Tool Hulpstuk Vruchtenmousse Soufflés Garde Eieren Vouwhulpstuk Kant-enklaar-mix Garde Room Vouwhulpstuk Vruchtenpuree Genuese sponstaart / Garde Eieren geklopte sponstaart Vouwhulpstuk Meel Kant-enklaar-mix Recepttype 125 ml 80 g 1l 670 g Max Min 1 – 2 minuten 1 – 2 minuten Min. Max. Aanbevolen Tijd bij Hints en tips hoeveelheid hoeveelheid snelheid benadering (voor vouwstadium tenzij vermeld) 3 12 Max 4 – 5 minuten Klop de eieren en suiker tot ze en romig zijn. 85 g 320 g Min 2 – 8 minuten Wanneer u de bloem toevoegt, kunt u deze het best op een vel 350 g 1,3 kg vetvrij papier doen en de zijkant van het papier omvouwen zodat een tuit ontstaat. Voeg de bloem geleidelijk op minimumsnelheid toe aan het mengsel. Deze handeling kan 8 minuten duren; heb dus geduld en wacht tot de laatste bloemtoevoeging in het mengsel is opgenomen voordat u meer toevoegt. Klop een kwart van de geklopte 2 10 Max 1 minuut eiwitten op snelheid 3 voordat u 300 g 1,6 kg Min 1 minuut de overige eiwitten invouwt. tabel met aanbevolen hoeveelheden – Major-modellen 13 Garde Kant-enVouwhulpstuk klaar-mix Bitterkoekjes 400 g 1,6 kg Max Min 1 minuut Min. Max. Aanbevolen Tijd bij Hints en tips hoeveelheid hoeveelheid snelheid benadering (voor vouwstadium tenzij vermeld) 600 g 2 kg Max 21⁄2 minuten Voeg de gesmolten chocolade in het mengsel en vouw alles Min tegelijkertijd samen. Vouw het eiwit beetje bij beetje in het mengsel. * Bovenstaande informatie dient uitsluitend als richtlijn en is afhankelijk van het precieze recept en de ingrediënten die worden verwerkt. De eieren die in de tabel worden gebruikt zijn medium (53 g – 63 g) Garde Kant-enVouwhulpstuk klaar-mix Chocolademousse Hulpstuk Tool Recepttype tabel met aanbevolen hoeveelheden – Major-modellen
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131

Kenwood AT512 de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor