Kenwood AT511, AT512 de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Kenwood AT511 de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
English 2 - 7
Nederlands 8 - 13
Français 14 - 19
Deutsch 20 - 25
Italiano 26 - 32
Português 33 - 39
Español 40 - 46
Dansk 47 - 52
Svenska 53 - 58
Norsk 59 - 64
Suomi 65 - 70
Türkçe 71 - 76
Ïesky 77 - 82
Magyar 83 - 89
Polski 90 - 98
Русский 99 - 105
Ekkgmij 106 - 112
Slovenčina 113 - 118
Українська 119 - 125
´¸∂w
621 - 131
instructions
istruzioni
instrucciones
Bedienungsanleitungen
gebruiksaanwijzing
AT511
AT512
HEAD OFFICE: Kenwood Limited, 1-3 Kenwood Business Park, New Lane, Havant, Hampshire PO9 2NH
121499/2
AT511 voor gebruik op
Kitchen Machine Chef
AT512 voor gebruik op
Kitchen Machine Major
en Cooking Chef
vóór u het Kenwood-hulpstuk
gaat gebruiken
Lees deze instructies zorgvuldig door
en bewaar ze voor toekomstig
gebruik.
Verwijder alle verpakking en labels.
Was het hulpstuk: zie Onderhoud en
reiniging
Het vouwhulpstuk is bedoeld om
lichte ingrediënten in zwaardere
mengsels te vouwen, zoals voor
meringue, mousse, vruchtenmousse,
Genuese taarten en soufflés en om
bloem in taartmixen te vouwen. Het
hulpstuk mag niet worden gebruikt
met zware recepten zoals deeg,
kloppen van boter en suiker of kant-
en-klaar-mixen.
veiligheid
Raadpleeg de gebruiksaanwijzing
van uw keukenapparaat voor de
betreffende
veiligheidswaarschuwingen.
gebruik van uw
vouwhulpstuk
1 Schakel de mixer uit, bevestig het
vouwhulpstuk en laat de kop van de
mixer zakken. Controleer de positie
van het vouwhulpstuk in de kom .
Het vouwhulpstuk moet de bodem
van de kom bijna aanraken.
2 Als de tussenruimte aangepast moet
worden, laat u de kop van de mixer
omhoog komen en verwijdert u het
hulpstuk.
Gebruik de bijgeleverde sleutel om
de moer voldoende los te draaien en
de as bij te stellen . Om het
hulpstuk dichter bij de bodem van de
kom te krijgen, draait u de schacht
naar links.
Om het hulpstuk verder van de
bodem van de kom te verwijderen,
draait u de schacht naar rechts.
Draai de moer weer vast.
3 Zet het hulpstuk in de mixer en laat
de mixerkop zakken. (Controleer de
positie van het vouwhulpstuk; zie
punt 2). Herhaal zo nodig de
bovengenoemde stappen tot het
hulpstuk zich in de juiste positie
bevindt. Vervolgens draait u de moer
goed vast.
4 Voor het beste resultaat gebruikt u
tijdens het vouwen de
minimumsnelheid en raadpleegt de
tabel met aanbevolen hoeveelheden.
Zie de Kenwood-website voor
suggesties voor recepten.
8
Vouw de voorpagina a.u.b. uit voordat u begint te lezen. Op deze manier
zijn de afbeeldingen zichtbaar
Nederlands
tips
Gebruik geen hoge snelheid, omdat
een lage snelheid nodig is om de
werking van het vouwhulpstuk te
optimaliseren.
Het hulpstuk is niet bedoeld om hete
ingrediënten te mengen; laat de
ingrediënten afkoelen voordat u het
vouwhulpstuk gebruikt.
Voor het beste resultaat de eiwitten
of room niet te lang kloppen – het
vouwhulpstuk kan het mengsel niet
goed vouwen als het geklopte
mengsel te stevig is.
Vouw het mengsel niet te lang,
aangezien de lucht dan uit het
mengsel wordt geslagen en het
mengsel te slap wordt. Stop zodra
het mengsel voldoende gemengd is.
Ongemengde ingrediënten op het
blad of de zijkanten van de kom
moeten zorgvuldig met de spatel
worden ingevouwen.
onderhoud en reiniging
Was het vouwhulpstuk in heet
zeepsop af en droog het daarna
zorgvuldig af.
U kunt het vouwhulpstuk ook in de
afwasmachine wassen.
onderhoud en
klantenservice
Als het snoer beschadigd is, moet
het om veiligheidsredenen door
KENWOOD of een door KENWOOD
geautoriseerd reparatiebedrijf
vervangen worden.
Als u hulp nodig hebt met:
uw apparaat gebruiken of
onderhoud en reparatie
kunt u contact opnemen met de
winkel waar u het apparaat gekocht
hebt.
Ontworpen en ontwikkeld door
Kenwood in het VK.
Vervaardigd in China.
BELANGRIJKE INFORMATIE
VOOR DE CORRECTE
VERWERKING VAN HET
PRODUCT IN
OVEREENSTEMMING MET DE
EUROPESE RICHTLIJN
2002/96/EC
Aan het einde van de levensduur van
het product mag het niet samen met
het gewone huishoudelijke afval worden
verwerkt. Het moet naar een speciaal
centrum voor gescheiden
afvalinzameling van de gemeente
worden gebracht, of naar een
verkooppunt dat deze service verschaft.
Het apart verwerken van een
huishoudelijk apparaat voorkomt
mogelijke gevolgen voor het milieu en
de gezondheid die door een
ongeschikte verwerking ontstaan en
zorgt ervoor dat de materialen waaruit
het apparaat bestaat, teruggewonnen
kunnen worden om een aanmerkelijke
besparing van energie en grondstoffen
te verkrijgen. Om op de verplichting tot
gescheiden verwerking van elektrische
huishoudelijke apparatuur te wijzen, is
op het product het symbool van een
doorgekruiste vuilnisbak aangebracht.
9
10
tabel met aanbevolen hoeveelheden – Chef-modellen
Recepttype Tool Hulpstuk Min. Max. Aanbevolen Tijd bij Hints en tips
hoeveelheid hoeveelheid
snelheid benadering
(voor
vouwstadium
tenzij
vermeld)
Genuese sponstaart /
Garde Eieren 3 9 Max 4 – 5 minuten Klop de eieren en suiker tot ze
geklopte sponstaart
en romig zijn.
Vouwhulpstuk
Meel 85 g 250 g Min 2 – 8 minuten
Kant-en- 350 g 1 kg
klaar-mix
Soufflés Garde Eieren 2 6 Max 1 minuut
Vouwhulpstuk
Kant-en- 300 g 900 g Min 1 minuut
klaar-mix
Vruchtenmousse Garde Room 125 ml 600 ml Max
1 – 2 minuten max
Vouwhulpstuk
Vruchtenpuree
80 g 400 g Min 1 – 2 minuten
Wanneer u de bloem toevoegt,
kunt u deze het best op een vel
vetvrij papier doen en de zijkant
van het papier omvouwen zodat
een tuit ontstaat. Voeg de bloem
geleidelijk op minimumsnelheid
toe aan het mengsel. Deze
handeling kan 8 minuten duren;
heb dus geduld en wacht tot de
laatste bloemtoevoeging in het
mengsel is opgenomen voordat
u meer toevoegt.
Klop een kwart van de geklopte
eiwitten op snelheid 3 voordat u
de overige eiwitten invouwt.
11
tabel met aanbevolen hoeveelheden – Chef-modellen
Recepttype Tool Hulpstuk Min. Max. Aanbevolen Tijd bij Hints en tips
hoeveelheid hoeveelheid
snelheid benadering
(voor
vouwstadium
tenzij
vermeld)
Chocolademousse Garde Kant-en- 600 g 1,5 kg Max 2
1
2 minuten
Vouwhulpstuk
klaar-mix Min
Bitterkoekjes Garde Kant-en- 400 g 900 g Max 1 minuut
Vouwhulpstuk
klaar-mix Min
Voeg de gesmolten chocolade
in het mengsel en vouw alles
tegelijkertijd samen. Vouw het
eiwit beetje bij beetje in het
mengsel.
* Bovenstaande informatie dient uitsluitend als richtlijn en is afhankelijk van het precieze recept en de ingrediënten die worden verwerkt.
De eieren die in de tabel worden gebruikt zijn medium (53 g – 63 g)
12
tabel met aanbevolen hoeveelheden – Major-modellen
Recepttype Tool Hulpstuk Min. Max. Aanbevolen Tijd bij Hints en tips
hoeveelheid hoeveelheid
snelheid benadering
(voor
vouwstadium
tenzij
vermeld)
Genuese sponstaart /
Garde Eieren 3 12 Max 4 – 5 minuten Klop de eieren en suiker tot ze
geklopte sponstaart
en romig zijn.
Vouwhulpstuk
Meel 85 g 320 g Min 2 – 8 minuten
Kant-en- 350 g 1,3 kg
klaar-mix
Soufflés Garde Eieren 2 10 Max 1 minuut
Vouwhulpstuk
Kant-en- 300 g 1,6 kg Min 1 minuut
klaar-mix
Vruchtenmousse Garde Room 125 ml 1 l Max 1 – 2 minuten
Vouwhulpstuk
Vruchtenpuree
80 g 670 g Min 1 – 2 minuten
Wanneer u de bloem toevoegt,
kunt u deze het best op een vel
vetvrij papier doen en de zijkant
van het papier omvouwen zodat
een tuit ontstaat. Voeg de bloem
geleidelijk op minimumsnelheid
toe aan het mengsel. Deze
handeling kan 8 minuten duren;
heb dus geduld en wacht tot de
laatste bloemtoevoeging in het
mengsel is opgenomen voordat
u meer toevoegt.
Klop een kwart van de geklopte
eiwitten op snelheid 3 voordat u
de overige eiwitten invouwt.
13
tabel met aanbevolen hoeveelheden – Major-modellen
Recepttype Tool Hulpstuk Min. Max. Aanbevolen Tijd bij Hints en tips
hoeveelheid hoeveelheid
snelheid benadering
(voor
vouwstadium
tenzij
vermeld)
Chocolademousse Garde Kant-en- 600 g 2 kg Max 2
1
2 minuten
Vouwhulpstuk
klaar-mix Min
Bitterkoekjes Garde Kant-en- 400 g 1,6 kg Max 1 minuut
Vouwhulpstuk
klaar-mix Min
Voeg de gesmolten chocolade
in het mengsel en vouw alles
tegelijkertijd samen. Vouw het
eiwit beetje bij beetje in het
mengsel.
* Bovenstaande informatie dient uitsluitend als richtlijn en is afhankelijk van het precieze recept en de ingrediënten die worden verwerkt.
De eieren die in de tabel worden gebruikt zijn medium (53 g – 63 g)
/