Bread Maker

Princess Bread Maker, 152006152007 de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de Princess Bread Maker de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
4
NL
Gefeliciteerd!
U heeft een product van Princess aangeschaft.
Ons doel is om kwaliteitsproducten met een
smaakvol ontwerp en tegen een betaalbare
prijs te bieden. We hopen dat u gedurende
vele jaren plezier zult hebben van dit product.
Beschrijving (fig. A)
Uw 152006 Princess broodbakmachine is
ontworpen voor het maken van brood.
Het apparaat is uitsluitend geschikt voor
gebruik binnenshuis. Het apparaat is uitsluitend
geschikt voor huishoudelijk gebruik.
1. Bedieningspaneel
2. Deksel
3. Dekselhandgreep
4. Kijkvenster
5. Bakcompartiment
6. Broodblik
7. Broodblikhandgreep
8. Kneedhaak
9. Maatbeker
10a. Maatlepel (1 el.)
10b. Maatlepel (1 tl.)
11. Haak
Bedieningspaneel (fig. B)
12. START/STOP-knop
13. MENU-knop
14. COLOR-knop
15. LOAF SIZE-knop
16. TIME + knop
17. TIME - knop
18. Aan/uit-indicator
19. Display
20. Bakmodusindicator
21. Baktijdindicator
22. Korstkleurindicator
23. Broodafmetingsindicator
Eerste gebruik
Voorbereiding:
- Reinig het apparaat. Zie het gedeelte
"Reiniging en onderhoud".
- Reinig de accessoires. Zie het gedeelte
"Reiniging en onderhoud".
Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw
aandacht voor de volgende punten:
- Zorg ervoor dat er voldoende ruimte
rondom het apparaat is voor het
ontsnappen van de warmte en voor
voldoende ventilatie.
Plaats het apparaat op een stabiel en vlak •
oppervlak.
Plaats de netstekker in het stopcontact.•
Selecteer de volgende bakmodus: BASIC.•
Start het bakproces. Het apparaat begint •
met opwarmen.
Verwijder na 10 minuten de netstekker uit •
het stopcontact en laat het apparaat
volledig afkoelen.
Let op: Indien u het apparaat voor de eerste
keer inschakelt, kan gedurende korte tijd een
lichte rookontwikkeling onstaan en een
karakteristieke geur vrijkomen. Dit is normaal.
Gebruik
Instellen van de bakmodus (fig. B)
De bakmodus kan worden ingesteld met
behulp van de MENU-knop (13). De bakmodus-
indicator (20) geeft de bakmodus aan.
Zie onderstaande tabel voor het instellen •
van de juiste bakmodus.
Druk herhaaldelijk op de MENU-knop (13) •
om de bakmodus in te stellen. Het apparaat
zal piepen bij iedere druk op de knop.
Let op: Na het bereiken van de laatste
instelling kan de instelling nog steeds worden
aangepast. Druk op de MENU-knop (13) om
terug te gaan naar de eerste instelling.
Bak-
modus Naam Toepassing
1 BASIC Witte en gemengde broden
voor namelijk gemaakt van
tarwe meel of roggemeel. Het
brood heeft een compacte
consistentie. Gebruik normale gist
voor de bakmodus.
2 FRENCH Lichte broden gemaakt van fijn
meel. Het brood is doorgaans
luchtig en heeft een krokante
korst.
5
NL
De bakmodus is niet geschikt
voor bakrecepten met boter,
margarine of melk.
3 WHOLE WHEAT Zware broden met zware
meelsoorten die een langere
deeg-en-rijsfase vereisen. Het
brood heeft een compacte
consistentie.
4 QUICK Kneden, rijzen en bakken van
brood in minder tijd dan bij
gebruik van de bakmodus
"BASIC". Het brood is doorgaans
klein en heeft een dichte textuur.
Gebruik bakpoeder in plaats van
bakgist.
5 SWEET Broden met zoete toevoegingen
(suiker, chocolade, droge
vruchten of vruchtensappen). Het
brood heeft een luchtige
consistentie en een lichte textuur.
6 ULTRA FAST-I Kneden, rijzen en bakken van een
brood (1.5LB) in korte tijd. Het
brood is doorgaans kleiner en
grover dan bij gebruik van de
bakmodus "QUICK". Gebruik
snelrijsgist voor de bakmodus.
7 ULTRA FAST-II Kneden, rijzen en bakken van een
brood (2.0LB) in korte tijd. Het
brood is doorgaans kleiner en
grover dan bij gebruik van de
bakmodus "QUICK". Gebruik
snelrijsgist voor de bakmodus.
8 DOUGH Kneden en rijzen, zonder bakken.
Maken van broodjes, pizza's,
gestoomd brood, etc.
9 JAM Maken van jam en marmelade.
10 CAKE Kneden, rijzen en bakken van
cakes. Gebruik bakpoeder in
plaats van bakgist.
11 SANDWICH Kneden, rijzen en bakken van
sandwiches. Het brood heeft een
lichte textuur en een dunne korst.
12 BAKE Extra bakken van te lichte of
niet-doorbakken broden, zonder
kneden of rijzen.
13 GLUTEN FREE * Glutenvrij deeg is doorgaans
natter dan normaal deeg.
Glutenvrij deeg niet te lang
mengen of kneden. Glutenvrij
deeg mag slechts één keer rijzen
en vereist een langere baktijd dan
normaal deeg.
Voeg extra ingrediënten aan het
begin van het bakproces toe aan
de basisingrediënten.
14 KNEAD Kneden, zonder rijzen en bakken.
15 YOGURT Rijzen, zonder kneden en bakken.
Beschikbare tijden: 6 uur of 8 uur.
Druk op de TIME + knop (16) of
de TIME - knop (17) om de tijd te
selecteren. Druk op de START/
STOP-knop (12) om de tijd in te
stellen.
* Een glutenvrij dieet wordt aanbevolen voor
personen die lijden aan coeliakie
(glutenenteropathie) en tarweallergie. Het
glutenvrije dieet bevat helemaal geen
ingrediënten afkomstig van graanproducten
die gluten bevatten (tarwe, rogge, gerst, etc.).
Het glutenvrije dieet bevat ook helemaal
geen gluten als voedseltoevoeging in de
vorm van bloem or bindmiddel. Bovendien,
sommige glutenvrije dieeten sluiten haver uit.
Instellen van de korstkleur (fig. B)
De korstkleur kan worden ingesteld met
behulp van de COLOR-knop (14). De
korstkleurindicator (22) toont de bakkleur:
LIGHT / MEDIUM / DARK.
Let op: De korstkleur kan niet worden
ingesteld in de volgende bakmodi: DOUGH /
JAM / CAKE / SANDWICH / BAKE / KNEAD /
YOGURT.
Druk herhaaldelijk op de COLOR-knop (14) •
om de korstkleur in te stellen. Het apparaat
zal piepen bij iedere druk op de knop.
Let op: Na het bereiken van de laatste
instelling kan de instelling nog steeds worden
aangepast. Druk op de COLOR-knop (14) om
terug te gaan naar de eerste instelling.
Instellen van de broodafmeting
(fig. B)
De broodafmeting kan worden ingesteld met
behulp van de LOAF SIZE-knop (15). De brood-
afmetingsindicator (23) toont de broodafmeting:
1.5LB / 2.0LB.
6
NL
Let op: De broodafmeting kan uitsluitend
worden ingesteld in de volgende bakmodi:
BASIC / FRENCH / WHOLE WHEAT / SWEET /
SANDWICH / GLUTEN FREE.
Druk herhaaldelijk op de LOAF SIZE-knop •
(15) om de broodafmeting in te stellen.
Het apparaat zal piepen bij iedere druk op
de knop.
Let op: Na het bereiken van de laatste
instelling kan de instelling nog steeds worden
aangepast. Druk op de LOAF SIZE-knop (15)
om terug te gaan naar de eerste instelling.
Uitstellen van het bakproces (fig. B)
Het apparaat heeft een uitgestelde
startfunctie (max. 13 uur) waarmee het tijdstip
van aanvang van het bakproces kan worden
geprogrammeerd. Het bakproces kan worden
uitgesteld met behulp van de TIME + knop (16)
en de TIME - knop (17). De baktijdindicator
(21) geeft de baktijd aan.
Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw
aandacht voor de volgende punten:
- Stel het bakproces niet uit voor recepten
met ingrediënten die beperkt houdbaar
zijn (eieren, kaas, verse melk, etc.).
Let op: Het bakprocess kan uitsluitend worden
uitgesteld in de volgende bakmodi: BASIC /
FRENCH / WHOLE WHEAT / QUICK / SWEET /
DOUGH / CAKE / SANDWICH / BAKE /
GLUTEN FREE.
Druk op de TIME + knop (16) om de tijd •
met 10 minuten te verhogen. Houd de
knop ingedrukt om het proces te versnellen.
Druk op de TIME - knop (17) om de tijd •
met 10 minuten te verlagen. Houd de knop
ingedrukt om het proces te versnellen.
Voorbeeld:
- De huidige tijd is 19.30.
- De uitgestelde eindtijd is 8.00.
- Het verschil tussen de uitgestelde eindtijd
en de huidige tijd is 12,5 uur.
Druk op de TIME + knop (16) of de TIME - •
knop (17) totdat de baktijdindicator (21)
"12:30" toont.
Starten en stoppen van het
bakproces (fig. B)
De START/STOP-knop (12) moet worden
gebruikt om het bakproces te starten en te
stoppen.
Indien het bakproces is ingesteld, druk dan •
op de START/STOP-knop (12) om het proces
te starten. De aan/uit-indicator (18) gaat
branden.
Indien het bakproces loopt, druk dan op de •
START/STOP-knop (12) totdat een piep klinkt
om het proces te stoppen. De aan/uit-
indicator (18) gaat uit.
Aanwijzingen voor gebruik
(fig. A - C)
Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw
aandacht voor de volgende punten:
- Verwijder voor montage of demontage de
netstekker uit het stopcontact en wacht
totdat het apparaat is afgekoeld.
- Laat het broodblik afkoelen alvorens het
brood te verwijderen.
Monteer de kneedhaak (8) op de spindel •
(24) in de bodem van het broodblik (6).
Doe de ingrediënten in de juiste volgorde •
in het broodblik (6). Gebruik indien nodig
de maatbeker (10) of de maatlepel (11)
om ingrediënten toe te voegen.
Open het deksel (2) met behulp van de •
dekselhandgreep (3).
Monteer het broodblik (6) in de bodem •
van het bakcompartiment (5). Vergrendel
het broodblik (6) door het rechtsom te
draaien.
Sluit het deksel (5) met behulp van de •
dekselhandgreep (3).
Plaats de netstekker in het stopcontact. •
Het apparaat piept. De display (19) gaat
branden. De bakmodusindicator (20) toont
"1" . De baktijdindicator (21) toont "3:00" .
De korstkleurindicator (22) geeft "MEDIUM"
aan. De broodafmetings indicator (23) geeft
"2.0LB" aan.
Stel de bakmodus in met behulp van de •
MENU-knop (13).
Stel de korstkleur in met behulp van de •
COLOR-knop (14).
7
NL
Stel indien nodig het bakproces uit met •
behulp van de TIME + knop (16) en de
TIME - knop (17).
Druk op de START/STOP-knop (12) om het •
proces te starten. De aan/uit-indicator (18)
gaat branden. De display (19) telt af tijdens
het proces.
Kijk regelmatig door het kijkvenster (4) om •
te controleren of het voedsel wordt
gebakken en ervoor te zorgen dat het niet
aanbrandt.
Let op: In de volgende bakmodi klinken piepen
tijdens het bakprocess om u erop te wijzen
ingrediënten toe te voegen: BASIC / FRENCH /
WHOLE WHEAT / CAKE / SANDWICH /
GLUTEN FREE.
Let op: Tijdens het bakproces kan stoom door
het deksel ontsnappen. Dit is normaal.
Indien het proces is voltooid, klinken tien •
piepen om het einde van het proces aan te
geven.
Het apparaat zal het voedsel warm houden •
gedurende een maximum van 60 minuten.
Er klinkt een piep om het einde van het
proces aan te geven. De aan/uit-indicator
(18) gaat uit.
Let op: Het apparaat zal het voedsel niet warm
houden in de volgende bakmodi: DOUGH /
JAM / KNEAD / YOGURT. Indien het proces is
voltooid, klinkt een piep om het einde van het
proces aan te geven. De aan/uit-indicator (18)
gaat uit.
Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw
aandacht voor de volgende punten:
- Gebruik ovenhandschoenen om het
broodblik uit het bakcompartiment en het
brood uit het broodblik te verwijderen. Het
broodblik en het brood worden zeer heet
tijdens gebruik.
Ontgrendel het broodblik (6) door het •
linksom te draaien. Verwijder het broodblik
(6) uit het bakcompartiment (5) met
behulp van de broodblikhandgreep (7).
Verwijder het brood uit het broodblik (6). •
Gebruik indien nodig een rubberen of
plastic spatel.
Let op:
- Indien de kneedhaak in het broodblik
achterblijft, vul dan het broodblik met heet
water om de kneedhaak te verwijderen.
Gebruik geen scherpe metalen voorwerpen
om de kneedhaak te verwijderen.
- Indien de kneedhaak in het brood
achterblijft, gebruik dan de haak (11) om
de kneedhaak te verwijderen. Gebruik
geen scherpe metalen voorwerpen om de
kneedhaak te verwijderen.
Verwijder de netstekker uit het stopcontact. •
De display (19) gaat uit.
Laat het apparaat volledig afkoelen.•
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ingrediënten van goede •
kwaliteit en op kamertemperatuur zijn.
Plaats het apparaat op een stabiel en vlak •
oppervlak.
Indien het bakcompartiment nog warm is, •
laat het dan voor gebruik volledig afkoelen.
Doe de ingrediënten in de juiste volgorde •
in het broodblik.
- Doe de vloeibare ingrediënten in het
broodblik.
- Doe een klein beetje meel in het
broodblik.
- Doe de vaste ingrediënten in het
broodblik.
- Doe de rest van het meel in het broodblik.
Zorg ervoor dat alle vaste ingrediënten
worden bedekt door het meel.
- Maak een kleine inkeping aan één zijde
van het meel. Giet de bakgist of het
bakpoeder in de inkeping. Zorg ervoor
dat de bakgist of het bakpoeder niet in
contact komt met zout of vloeibare
ingrediënten.
Gebruik bij voorkeur meel dat speciaal •
bedoeld is voor het bakken van brood.
Bij gebruik van zwaar meel (tarwemeel,
roggemeel, maïsmeel, etc.) zal het brood
minder rijzen dan bij gebruik van licht
meel. Gebruik de juiste hoeveelheid meel.
Gebruik indien nodig een keukenweeg schaal
om de hoeveelheid meel af te wegen.
8
NL
Gebruik de juiste hoeveelheid bakgist. •
Gebruik gedroogde actieve bakgist in plaats
van bakpoeder. Gebruik bij verse gist drie
keer zoveel gist als bij gedroogde gist en
los de gist op in een beetje lauwwarm water.
Zorg ervoor dat de bakgist niet in contact
komt met water, melk, zout of suiker.
Gebruik lauwwarm water. Gebruik indien •
mogelijk kraanwater. Indien u eieren
gebruikt, breek dan de eieren en voeg ze
toe aan het water.
Indien u melk gebruikt, gebruik dan verse •
melk of melkpoeder. Indien u melkpoeder
gebruikt, voeg dan de benodigde
hoeveelheid water toe aan de melkpoeder.
Indien u water aan de verse melk wilt
toevoegen, moet de totale hoeveelheid
melk en water gelijk zijn aan de voor het
recept benodigde hoeveelheid.
Indien u suiker gebruikt, gebruik dan bij •
voorkeur witte suiker, bruine suiker of
honing. Gebruik geen verfijnde suiker of
suikerklontjes.
Indien u zout gebruikt, zal het gist beter •
rijzen en het brood meer smaak krijgen.
Indien u boter of olie gebruikt, zal het •
brood zachter worden en meer smaak
krijgen. Indien u boter gebruikt, snijd dan
de boter in stukken of laat hem zacht
worden.
Houd het deksel gesloten tijdens het •
bakproces.
Gebruik na het einde van het bakproces •
ovenhandschoenen om het broodblik uit
het bakcompartiment en het brood uit het
broodblik te verwijderen.
Laat het brood afkoelen voordat u het in •
sneetjes snijdt. Indien u het brood wilt eten
wanneer het nog heet is, wordt aanbevolen
om het brood in sneetjes van 2,5 cm te
snijden.
Gebruik een getand mes of een elektrisch •
mes om het brood in sneetjes te snijden.
Bewaar het brood in een hermetisch •
afgesloten bak of trommel om het brood
zo lang mogelijk (ongeveer 2 dagen) vers
te houden. Indien het brood eieren bevat,
moet het brood op dezelfde dag worden
geconsumeerd.
Indien het brood geen boter of olie bevat,
moet het brood op dezelfde dag worden
geconsumeerd. Bewaar het brood niet in
de koelkast.
Indien u het brood in de vriezer wilt •
bewaren, doe het brood dan in een
diepvrieszak voordat u het in de vriezer doet.
Geheugenfunctie
Het apparaat is voorzien van een geheugen-
functie. Indien de stroomtoevoer is onderbroken,
wordt het bakproces na 10 minuten automatisch
voortgezet, zelfs zonder op de START/STOP-
knop (12) te drukken.
Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw
aandacht voor de volgende punten:
- De geheugenfunctie werkt niet als de
stroomtoevoer langer dan 10 minuten
wordt onderbroken. Verwijder de oude
ingrediënten uit het broodblik (6). (Gebruik
de oude ingrediënten niet voor andere
kookdoeleinden!) Doe de nieuwe
ingrediënten in het broodblik (6). Herstart
het apparaat. Indien het deeg zich nog niet
in de rijsfase bevindt wanneer de stroom-
toevoer wordt onderbroken, kunt u op de
START/STOP-knop (12) drukken om het
programma vanaf het begin voort te zetten.
Foutmeldingen
Indien de display (19) "HHH" toont na het •
indrukken van de START/STOP-knop (12),
is de temperatuur in het bakcompartiment
(5) te hoog. Het apparaat kan niet worden
gebruikt totdat het is afgekoeld. Open het
deksel (2) en laat het apparaat 10-20
minuten afkoelen.
Indien de display (19) "EEE" toont na het •
indrukken van de START/STOP-knop (12),
is de temperatuursensor losgekoppeld.
Laat een erkend servicecentrum de
temperatuursensor controleren.
Recepten
Deze receptenlijst geeft een klein overzicht
van recepten die specifiek zijn bedoeld voor
het apparaat. Raadpleeg voor andere recepten
een receptenboek voor broodbakmachines.
9
NL
Brood
Witbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
Meel (hoog glutengehalte) 2,25 koppen
Gedroogde actieve bakgist 1,25 tl.
Zout 1 tl.
Suiker 1,5 el.
Mager melkpoeder 1 el.
Olie 1 el.
Water 0,75 kop + 1 el.
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
BASIC. Andere ingrediënten en hoeveelheden
kunnen van toepassing zijn op de volgende
bakmodi: ULTRA FAST-I / ULTRA FAST-II.
Maïsbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
Meel (hoog glutengehalte) 2 koppen
Maïsmeel 0,25 kop
Gedroogde actieve bakgist 1,5 tl.
Zout 1 tl.
Suiker 2 el.
Mager melkpoeder 0,75 kop
Olie 2 el.
Eieren 1
Water 0,75 kop + 1 el.
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
BASIC. Andere ingrediënten en hoeveelheden
kunnen van toepassing zijn op de volgende
bakmodi: ULTRA FAST-I / ULTRA FAST-II.
Walnotenbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
Meel (hoog glutengehalte) 2 koppen
Gedroogde actieve bakgist 1,5 tl.
Zout 1 tl.
Suiker 1,5 el.
Mager melkpoeder 1 el.
Olie 1 el.
Walnoten (fijngehakt) 0,33 kop
Water 0,75 kop
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
SWEET.
Frans brood
Ingrediënten Hoeveelheid
Meel (hoog glutengehalte) 2,25 koppen
Gedroogde actieve bakgist 1,25 tl.
Zout 1 tl.
Suiker 1 el.
Olie 1 el.
Water 0,75 kop + 2 el.
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
FRENCH.
Volkorenbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
Volkorenmeel 2,25 koppen
Gedroogde actieve bakgist 2,25 tl.
Zout 1 tl.
Bruine suiker 2 el.
Olie 2 el.
Water 0,75 kop
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
WHOLE WHEAT.
Glutenvrij brood
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
GLUTEN FREE.
Witbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
Witte rijstbloem 1,5 koppen
Sojabloem 2 el.
Aardappelbloem 0,5 kop
Zetmeelbloem 3 el.
Xanthangom 1 tl.
Snelrijsgist 1,5 tl.
Zout 1 tl.
Suiker 2 el.
Mager melkpoeder 6 el.
Olie 2 el.
Ciderazijn 0,5 tl.
Eieren (XL) 2
Water 0,5 kop + 3 el.
10
NL
Maïsbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
Witte rijstbloem 1,5 koppen
Zetmeelbloem 2 el.
Maïsmeel 0,75 kop
Xanthangom 1 tl.
Snelrijsgist 1,5 tl.
Zout 1 tl.
Bruine suiker 4 tl.
Mager melkpoeder 6 el.
Olie 2 el.
Ciderazijn 0,5 tl.
Eieren (XL) 2
Water 0,5 kop + 6 el.
Walnotenbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
Witte rijstbloem 1,5 koppen
Aardappelbloem 0,5 kop
Zetmeelbloem 0,25 kop
Xanthangom 1 tl.
Snelrijsgist 1,5 tl.
Zout 1 tl.
Suiker 2 el.
Mager melkpoeder 0,5 el.
Olie 2 el.
Ciderazijn 0,5 tl.
Citroenrasp 1,5 tl.
Eieren (XL) 2
Water 0,75 kop + 2 el.
Deeg
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
DOUGH.
Pastadeeg
Ingrediënten Hoeveelheid
All-purpose bloem 1 kop
Griesmeelbloem 0,5 kop
Zout 0,5 tl.
Olijfolie 1 el.
Eieren (kapotgeslagen) 1
Water 0,25 kop
Pizzadeeg
Ingrediënten Hoeveelheid
Meel (hoog glutengehalte) 2,25 koppen
Gedroogde actieve bakgist 1 tl.
Zout 0,5 tl.
Suiker 1 el.
Olijfolie 1 el.
Water 0,75 kop
Bageldeeg
Ingrediënten Hoeveelheid
Meel (hoog glutengehalte) 2 koppen
Gedroogde actieve bakgist 2,25 tl.
Zout 1 tl.
Suiker 2 el.
Water 0,75 kop
Jam
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi: JAM.
Aardbeienjam
Ingrediënten Hoeveelheid
Bevroren aardbeien
(ontdooid, fijngemaakt) 225 g
Aardbeien (vers) 2 koppen
Droge pectine 0,5 pak
Suiker 0,75 kop
Citroensap 1,5 tl.
Snelbrood
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
QUICK.
Muffinsnelbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
All-purpose bloem 1,25 koppen
Bakpoeder 2 tl.
Vanille-extract 0,5 tl.
Zout 0,25 tl.
Suiker 6 el.
Mager melkpoeder 2 el.
Boter (zacht) 0,5 kop
Eieren (XL) 2
Rozijnensnelbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
All-purpose bloem 1,25 koppen
Bakpoeder 2 tl.
Vanille-extract 0,5 tl.
Zout 0,25 tl.
Suiker 6 el.
Melk 0,5 kop
Boter (zacht) 0,5 kop
11
NL
Eieren (XL) 2
Rozijnen 0,25 kop
Cake
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
CAKE.
Normale cake
Ingrediënten Hoeveelheid
Cakemix (elk bloem) 65 g
Plantaardige olie 0,33 kop
Eieren (XL) 3
Water 1,25 koppen
Reiniging en onderhoud
Het apparaat moet na ieder gebruik worden
gereinigd.
Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw
aandacht voor de volgende punten:
- Verwijder voor reiniging en onderhoud de
netstekker uit het stopcontact en wacht
totdat het apparaat is afgekoeld.
- Dompel het apparaat niet onder in water
of andere vloeistoffen.
Voordat u verdergaat, willen wij graag dat u
uw aandacht vestigt op de volgende punten:
- Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen om het apparaat te
reinigen.
- Gebruik geen scherpe voorwerpen om het
apparaat te reinigen.
- Gebruik geen ovenreinigers om de
binnenkant van het apparaat te reinigen.
Controleer het apparaat regelmatig op •
mogelijke schade.
Reinig de buitenkant van het apparaat met •
een zachte, vochtige doek. Droog de
buitenkant van het apparaat grondig met
een schone, droge doek.
Reinig het deksel en het bakcompartiment •
met een zachte, vochtige doek. Droog het
deksel en het bakcompartiment grondig
met een schone, droge doek.
Reinig het broodblik in sop. Droog het •
broodblik grondig met een schone, droge
doek.
Indien de kneedhaak is verstopt, reinig dan •
de kneedhaak met een houten of plastic
tandenstoker. Reinig de kneedhaak in sop.
Droog de kneedhaak grondig met een
schone, droge doek.
Doe het apparaat en de accessoires in de •
originele verpakking.
Berg het apparaat met de accessoires op •
op een droge plaats, buiten bereik van
kinderen.
Veiligheidsinstructies
Algemene veiligheid
Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing •
zorgvuldig door. Bewaar de gebruiks-
aanwijzing voor toekomstig gebruik.
Gebruik het apparaat en de accessoires •
uitsluitend voor hun beoogde doeleinden.
Gebruik het apparaat en de accessoires
niet voor andere doeleinden dan
beschreven in de gebruiksaanwijzing.
Houd altijd toezicht op kinderen om te •
voorkomen dat ze met het apparaat spelen.
Het apparaat is niet bedoeld om gebruikt •
te worden door personen (inclusief
kinderen) met een lichamelijke, zintuiglijke,
of geestelijke beperking, of zonder de
benodigde ervaring en kennis tenzij ze
onder toezicht staan of instructies hebben
gekregen over hoe het apparaat kan
worden gebruikt door een persoon die
verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
Gebruik het apparaat niet als een •
onderdeel of een accessoire beschadigd of
defect is. Indien een onderdeel of een
accessoire beschadigd of defect is, moet
het door de fabrikant of een erkend
servicecentrum worden vervangen.
Gebruik het apparaat niet in de buurt van •
badkuipen, douches, wastafels of andere
voorzieningen die water bevatten.
Dompel het apparaat niet onder in water •
of andere vloeistoffen. Verwijder het
apparaat niet met uw handen indien het
apparaat is ondergedompeld in water of
andere vloeistoffen. Verwijder onmiddellijk
de netstekker uit het stopcontact.
12
NL
Gebruik het apparaat niet opnieuw indien
het apparaat is ondergedompeld in water
of andere vloeistoffen.
Dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor •
gebruik binnenshuis en voor gelijksoortige
toepassingsgebieden zoals
werknemerskantines in winkels, kantoren
en andere werkomgevingen; boerderijen;
door gasten in hotels, motels, bed and
breakfasts en andere woonomgevingen.
Elektrische veiligheid
Controleer voor gebruik altijd of de •
netspanning overeenkomt met de spanning
op het typeplaatje van het apparaat.
Sluit het apparaat aan op een geaard •
stopcontact. Gebruik indien nodig een
geaarde verlengkabel met een geschikte
diameter (minimaal 3 x 1,5 mm
2
).
Installeer voor extra bescherming een •
aardlekschakelaar (RCD) met een nominale
reststroom van maximaal 30 mA.
Het apparaat mag niet worden bediend •
door middel van een externe timer of een
apart afstandsbedieningssysteem.
Zorg ervoor dat er geen water in de •
pluggen van het netsnoer en het
verlengsnoer kan komen.
Draai het netsnoer en het verlengsnoer •
altijd volledig uit.
Zorg ervoor dat het netsnoer niet over de •
rand van een werkblad hangt. Zorg ervoor
dat het netsnoer niet per ongeluk
verstrengeld raakt of de oorzaak van een
struikeling kan vormen.
Houd het netsnoer uit de buurt van •
warmtebronnen, olie en scherpe randen.
Controleer het netsnoer en de netstekker •
op tekenen van beschadiging. Gebruik het
apparaat niet als het netsnoer of de
netstekker beschadigd of defect is. Indien
het netsnoer of de netstekker beschadigd
of defect is, moet het door de fabrikant of
een erkend servicecentrum worden
vervangen.
Trek niet aan het netsnoer om de netstekker •
van de netvoeding te verwijderen.
Verwijder de netstekker van de netvoeding •
wanneer het apparaat niet in gebruik is,
voor montage- of demontage-
werkzaamheden en voor reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden.
Veiligheidsinstructies voor
broodbakmachines
Gebruik het apparaat niet buitenshuis.•
Gebruik het apparaat niet in vochtige •
omgevingen.
Plaats het apparaat op een stabiel en vlak •
oppervlak.
Plaats het apparaat op een hittebestendig •
en spatvrij oppervlak.
Plaats het apparaat niet op een kookplaat.•
Zorg ervoor dat er voldoende ruimte •
rondom het apparaat is voor het
ontsnappen van de warmte en voor
voldoende ventilatie.
Bedek het apparaat niet. Plaats geen •
objecten boven op het apparaat.
Zorg ervoor dat het apparaat niet in •
contact komt met brandbaar materiaal.
Houd het apparaat uit de buurt van •
warmtebronnen.
Wees altijd voorzichtig wanneer u het •
apparaat aanraakt. Gebruik
ovenhandschoenen indien u het apparaat
tijdens of kort na gebruik moet aanraken.
De verwarmingselementen worden zeer •
heet tijdens gebruik. Raak de verwarmings-
elementen niet aan.
Raak de bewegende delen niet aan. Raak •
het broodblik niet aan of verwijder het
broodblik niet terwijl het apparaat is
ingeschakeld.
Verplaats het apparaat niet wanneer het is •
ingeschakeld of nog heet is. Verwijder de
netstekker uit het stopcontact en wacht
totdat het apparaat is afgekoeld.
Laat het apparaat niet onbeheerd achter •
tijdens gebruik.
Disclaimer
Wijzigingen voorbehouden; specificaties
kunnen zonder opgave van redenen worden
gewijzigd.
1/124