Princess Bread Maker de handleiding

Categorie
Machines voor het maken van brood
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

4
NL
Gefeliciteerd!
U heeft een product van Princess aangeschaft.
Ons doel is om kwaliteitsproducten met een
smaakvol ontwerp en tegen een betaalbare
prijs te bieden. We hopen dat u gedurende
vele jaren plezier zult hebben van dit product.
Beschrijving (fig. A)
Uw 152006 Princess broodbakmachine is
ontworpen voor het maken van brood.
Het apparaat is uitsluitend geschikt voor
gebruik binnenshuis. Het apparaat is uitsluitend
geschikt voor huishoudelijk gebruik.
1. Bedieningspaneel
2. Deksel
3. Dekselhandgreep
4. Kijkvenster
5. Bakcompartiment
6. Broodblik
7. Broodblikhandgreep
8. Kneedhaak
9. Maatbeker
10a. Maatlepel (1 el.)
10b. Maatlepel (1 tl.)
11. Haak
Bedieningspaneel (fig. B)
12. START/STOP-knop
13. MENU-knop
14. COLOR-knop
15. LOAF SIZE-knop
16. TIME + knop
17. TIME - knop
18. Aan/uit-indicator
19. Display
20. Bakmodusindicator
21. Baktijdindicator
22. Korstkleurindicator
23. Broodafmetingsindicator
Eerste gebruik
Voorbereiding:
- Reinig het apparaat. Zie het gedeelte
"Reiniging en onderhoud".
- Reinig de accessoires. Zie het gedeelte
"Reiniging en onderhoud".
Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw
aandacht voor de volgende punten:
- Zorg ervoor dat er voldoende ruimte
rondom het apparaat is voor het
ontsnappen van de warmte en voor
voldoende ventilatie.
Plaats het apparaat op een stabiel en vlak •
oppervlak.
Plaats de netstekker in het stopcontact.•
Selecteer de volgende bakmodus: BASIC.•
Start het bakproces. Het apparaat begint •
met opwarmen.
Verwijder na 10 minuten de netstekker uit •
het stopcontact en laat het apparaat
volledig afkoelen.
Let op: Indien u het apparaat voor de eerste
keer inschakelt, kan gedurende korte tijd een
lichte rookontwikkeling onstaan en een
karakteristieke geur vrijkomen. Dit is normaal.
Gebruik
Instellen van de bakmodus (fig. B)
De bakmodus kan worden ingesteld met
behulp van de MENU-knop (13). De bakmodus-
indicator (20) geeft de bakmodus aan.
Zie onderstaande tabel voor het instellen •
van de juiste bakmodus.
Druk herhaaldelijk op de MENU-knop (13) •
om de bakmodus in te stellen. Het apparaat
zal piepen bij iedere druk op de knop.
Let op: Na het bereiken van de laatste
instelling kan de instelling nog steeds worden
aangepast. Druk op de MENU-knop (13) om
terug te gaan naar de eerste instelling.
Bak-
modus Naam Toepassing
1 BASIC Witte en gemengde broden
voor namelijk gemaakt van
tarwe meel of roggemeel. Het
brood heeft een compacte
consistentie. Gebruik normale gist
voor de bakmodus.
2 FRENCH Lichte broden gemaakt van fijn
meel. Het brood is doorgaans
luchtig en heeft een krokante
korst.
5
NL
De bakmodus is niet geschikt
voor bakrecepten met boter,
margarine of melk.
3 WHOLE WHEAT Zware broden met zware
meelsoorten die een langere
deeg-en-rijsfase vereisen. Het
brood heeft een compacte
consistentie.
4 QUICK Kneden, rijzen en bakken van
brood in minder tijd dan bij
gebruik van de bakmodus
"BASIC". Het brood is doorgaans
klein en heeft een dichte textuur.
Gebruik bakpoeder in plaats van
bakgist.
5 SWEET Broden met zoete toevoegingen
(suiker, chocolade, droge
vruchten of vruchtensappen). Het
brood heeft een luchtige
consistentie en een lichte textuur.
6 ULTRA FAST-I Kneden, rijzen en bakken van een
brood (1.5LB) in korte tijd. Het
brood is doorgaans kleiner en
grover dan bij gebruik van de
bakmodus "QUICK". Gebruik
snelrijsgist voor de bakmodus.
7 ULTRA FAST-II Kneden, rijzen en bakken van een
brood (2.0LB) in korte tijd. Het
brood is doorgaans kleiner en
grover dan bij gebruik van de
bakmodus "QUICK". Gebruik
snelrijsgist voor de bakmodus.
8 DOUGH Kneden en rijzen, zonder bakken.
Maken van broodjes, pizza's,
gestoomd brood, etc.
9 JAM Maken van jam en marmelade.
10 CAKE Kneden, rijzen en bakken van
cakes. Gebruik bakpoeder in
plaats van bakgist.
11 SANDWICH Kneden, rijzen en bakken van
sandwiches. Het brood heeft een
lichte textuur en een dunne korst.
12 BAKE Extra bakken van te lichte of
niet-doorbakken broden, zonder
kneden of rijzen.
13 GLUTEN FREE * Glutenvrij deeg is doorgaans
natter dan normaal deeg.
Glutenvrij deeg niet te lang
mengen of kneden. Glutenvrij
deeg mag slechts één keer rijzen
en vereist een langere baktijd dan
normaal deeg.
Voeg extra ingrediënten aan het
begin van het bakproces toe aan
de basisingrediënten.
14 KNEAD Kneden, zonder rijzen en bakken.
15 YOGURT Rijzen, zonder kneden en bakken.
Beschikbare tijden: 6 uur of 8 uur.
Druk op de TIME + knop (16) of
de TIME - knop (17) om de tijd te
selecteren. Druk op de START/
STOP-knop (12) om de tijd in te
stellen.
* Een glutenvrij dieet wordt aanbevolen voor
personen die lijden aan coeliakie
(glutenenteropathie) en tarweallergie. Het
glutenvrije dieet bevat helemaal geen
ingrediënten afkomstig van graanproducten
die gluten bevatten (tarwe, rogge, gerst, etc.).
Het glutenvrije dieet bevat ook helemaal
geen gluten als voedseltoevoeging in de
vorm van bloem or bindmiddel. Bovendien,
sommige glutenvrije dieeten sluiten haver uit.
Instellen van de korstkleur (fig. B)
De korstkleur kan worden ingesteld met
behulp van de COLOR-knop (14). De
korstkleurindicator (22) toont de bakkleur:
LIGHT / MEDIUM / DARK.
Let op: De korstkleur kan niet worden
ingesteld in de volgende bakmodi: DOUGH /
JAM / CAKE / SANDWICH / BAKE / KNEAD /
YOGURT.
Druk herhaaldelijk op de COLOR-knop (14) •
om de korstkleur in te stellen. Het apparaat
zal piepen bij iedere druk op de knop.
Let op: Na het bereiken van de laatste
instelling kan de instelling nog steeds worden
aangepast. Druk op de COLOR-knop (14) om
terug te gaan naar de eerste instelling.
Instellen van de broodafmeting
(fig. B)
De broodafmeting kan worden ingesteld met
behulp van de LOAF SIZE-knop (15). De brood-
afmetingsindicator (23) toont de broodafmeting:
1.5LB / 2.0LB.
6
NL
Let op: De broodafmeting kan uitsluitend
worden ingesteld in de volgende bakmodi:
BASIC / FRENCH / WHOLE WHEAT / SWEET /
SANDWICH / GLUTEN FREE.
Druk herhaaldelijk op de LOAF SIZE-knop •
(15) om de broodafmeting in te stellen.
Het apparaat zal piepen bij iedere druk op
de knop.
Let op: Na het bereiken van de laatste
instelling kan de instelling nog steeds worden
aangepast. Druk op de LOAF SIZE-knop (15)
om terug te gaan naar de eerste instelling.
Uitstellen van het bakproces (fig. B)
Het apparaat heeft een uitgestelde
startfunctie (max. 13 uur) waarmee het tijdstip
van aanvang van het bakproces kan worden
geprogrammeerd. Het bakproces kan worden
uitgesteld met behulp van de TIME + knop (16)
en de TIME - knop (17). De baktijdindicator
(21) geeft de baktijd aan.
Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw
aandacht voor de volgende punten:
- Stel het bakproces niet uit voor recepten
met ingrediënten die beperkt houdbaar
zijn (eieren, kaas, verse melk, etc.).
Let op: Het bakprocess kan uitsluitend worden
uitgesteld in de volgende bakmodi: BASIC /
FRENCH / WHOLE WHEAT / QUICK / SWEET /
DOUGH / CAKE / SANDWICH / BAKE /
GLUTEN FREE.
Druk op de TIME + knop (16) om de tijd •
met 10 minuten te verhogen. Houd de
knop ingedrukt om het proces te versnellen.
Druk op de TIME - knop (17) om de tijd •
met 10 minuten te verlagen. Houd de knop
ingedrukt om het proces te versnellen.
Voorbeeld:
- De huidige tijd is 19.30.
- De uitgestelde eindtijd is 8.00.
- Het verschil tussen de uitgestelde eindtijd
en de huidige tijd is 12,5 uur.
Druk op de TIME + knop (16) of de TIME - •
knop (17) totdat de baktijdindicator (21)
"12:30" toont.
Starten en stoppen van het
bakproces (fig. B)
De START/STOP-knop (12) moet worden
gebruikt om het bakproces te starten en te
stoppen.
Indien het bakproces is ingesteld, druk dan •
op de START/STOP-knop (12) om het proces
te starten. De aan/uit-indicator (18) gaat
branden.
Indien het bakproces loopt, druk dan op de •
START/STOP-knop (12) totdat een piep klinkt
om het proces te stoppen. De aan/uit-
indicator (18) gaat uit.
Aanwijzingen voor gebruik
(fig. A - C)
Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw
aandacht voor de volgende punten:
- Verwijder voor montage of demontage de
netstekker uit het stopcontact en wacht
totdat het apparaat is afgekoeld.
- Laat het broodblik afkoelen alvorens het
brood te verwijderen.
Monteer de kneedhaak (8) op de spindel •
(24) in de bodem van het broodblik (6).
Doe de ingrediënten in de juiste volgorde •
in het broodblik (6). Gebruik indien nodig
de maatbeker (10) of de maatlepel (11)
om ingrediënten toe te voegen.
Open het deksel (2) met behulp van de •
dekselhandgreep (3).
Monteer het broodblik (6) in de bodem •
van het bakcompartiment (5). Vergrendel
het broodblik (6) door het rechtsom te
draaien.
Sluit het deksel (5) met behulp van de •
dekselhandgreep (3).
Plaats de netstekker in het stopcontact. •
Het apparaat piept. De display (19) gaat
branden. De bakmodusindicator (20) toont
"1" . De baktijdindicator (21) toont "3:00" .
De korstkleurindicator (22) geeft "MEDIUM"
aan. De broodafmetings indicator (23) geeft
"2.0LB" aan.
Stel de bakmodus in met behulp van de •
MENU-knop (13).
Stel de korstkleur in met behulp van de •
COLOR-knop (14).
7
NL
Stel indien nodig het bakproces uit met •
behulp van de TIME + knop (16) en de
TIME - knop (17).
Druk op de START/STOP-knop (12) om het •
proces te starten. De aan/uit-indicator (18)
gaat branden. De display (19) telt af tijdens
het proces.
Kijk regelmatig door het kijkvenster (4) om •
te controleren of het voedsel wordt
gebakken en ervoor te zorgen dat het niet
aanbrandt.
Let op: In de volgende bakmodi klinken piepen
tijdens het bakprocess om u erop te wijzen
ingrediënten toe te voegen: BASIC / FRENCH /
WHOLE WHEAT / CAKE / SANDWICH /
GLUTEN FREE.
Let op: Tijdens het bakproces kan stoom door
het deksel ontsnappen. Dit is normaal.
Indien het proces is voltooid, klinken tien •
piepen om het einde van het proces aan te
geven.
Het apparaat zal het voedsel warm houden •
gedurende een maximum van 60 minuten.
Er klinkt een piep om het einde van het
proces aan te geven. De aan/uit-indicator
(18) gaat uit.
Let op: Het apparaat zal het voedsel niet warm
houden in de volgende bakmodi: DOUGH /
JAM / KNEAD / YOGURT. Indien het proces is
voltooid, klinkt een piep om het einde van het
proces aan te geven. De aan/uit-indicator (18)
gaat uit.
Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw
aandacht voor de volgende punten:
- Gebruik ovenhandschoenen om het
broodblik uit het bakcompartiment en het
brood uit het broodblik te verwijderen. Het
broodblik en het brood worden zeer heet
tijdens gebruik.
Ontgrendel het broodblik (6) door het •
linksom te draaien. Verwijder het broodblik
(6) uit het bakcompartiment (5) met
behulp van de broodblikhandgreep (7).
Verwijder het brood uit het broodblik (6). •
Gebruik indien nodig een rubberen of
plastic spatel.
Let op:
- Indien de kneedhaak in het broodblik
achterblijft, vul dan het broodblik met heet
water om de kneedhaak te verwijderen.
Gebruik geen scherpe metalen voorwerpen
om de kneedhaak te verwijderen.
- Indien de kneedhaak in het brood
achterblijft, gebruik dan de haak (11) om
de kneedhaak te verwijderen. Gebruik
geen scherpe metalen voorwerpen om de
kneedhaak te verwijderen.
Verwijder de netstekker uit het stopcontact. •
De display (19) gaat uit.
Laat het apparaat volledig afkoelen.•
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ingrediënten van goede •
kwaliteit en op kamertemperatuur zijn.
Plaats het apparaat op een stabiel en vlak •
oppervlak.
Indien het bakcompartiment nog warm is, •
laat het dan voor gebruik volledig afkoelen.
Doe de ingrediënten in de juiste volgorde •
in het broodblik.
- Doe de vloeibare ingrediënten in het
broodblik.
- Doe een klein beetje meel in het
broodblik.
- Doe de vaste ingrediënten in het
broodblik.
- Doe de rest van het meel in het broodblik.
Zorg ervoor dat alle vaste ingrediënten
worden bedekt door het meel.
- Maak een kleine inkeping aan één zijde
van het meel. Giet de bakgist of het
bakpoeder in de inkeping. Zorg ervoor
dat de bakgist of het bakpoeder niet in
contact komt met zout of vloeibare
ingrediënten.
Gebruik bij voorkeur meel dat speciaal •
bedoeld is voor het bakken van brood.
Bij gebruik van zwaar meel (tarwemeel,
roggemeel, maïsmeel, etc.) zal het brood
minder rijzen dan bij gebruik van licht
meel. Gebruik de juiste hoeveelheid meel.
Gebruik indien nodig een keukenweeg schaal
om de hoeveelheid meel af te wegen.
8
NL
Gebruik de juiste hoeveelheid bakgist. •
Gebruik gedroogde actieve bakgist in plaats
van bakpoeder. Gebruik bij verse gist drie
keer zoveel gist als bij gedroogde gist en
los de gist op in een beetje lauwwarm water.
Zorg ervoor dat de bakgist niet in contact
komt met water, melk, zout of suiker.
Gebruik lauwwarm water. Gebruik indien •
mogelijk kraanwater. Indien u eieren
gebruikt, breek dan de eieren en voeg ze
toe aan het water.
Indien u melk gebruikt, gebruik dan verse •
melk of melkpoeder. Indien u melkpoeder
gebruikt, voeg dan de benodigde
hoeveelheid water toe aan de melkpoeder.
Indien u water aan de verse melk wilt
toevoegen, moet de totale hoeveelheid
melk en water gelijk zijn aan de voor het
recept benodigde hoeveelheid.
Indien u suiker gebruikt, gebruik dan bij •
voorkeur witte suiker, bruine suiker of
honing. Gebruik geen verfijnde suiker of
suikerklontjes.
Indien u zout gebruikt, zal het gist beter •
rijzen en het brood meer smaak krijgen.
Indien u boter of olie gebruikt, zal het •
brood zachter worden en meer smaak
krijgen. Indien u boter gebruikt, snijd dan
de boter in stukken of laat hem zacht
worden.
Houd het deksel gesloten tijdens het •
bakproces.
Gebruik na het einde van het bakproces •
ovenhandschoenen om het broodblik uit
het bakcompartiment en het brood uit het
broodblik te verwijderen.
Laat het brood afkoelen voordat u het in •
sneetjes snijdt. Indien u het brood wilt eten
wanneer het nog heet is, wordt aanbevolen
om het brood in sneetjes van 2,5 cm te
snijden.
Gebruik een getand mes of een elektrisch •
mes om het brood in sneetjes te snijden.
Bewaar het brood in een hermetisch •
afgesloten bak of trommel om het brood
zo lang mogelijk (ongeveer 2 dagen) vers
te houden. Indien het brood eieren bevat,
moet het brood op dezelfde dag worden
geconsumeerd.
Indien het brood geen boter of olie bevat,
moet het brood op dezelfde dag worden
geconsumeerd. Bewaar het brood niet in
de koelkast.
Indien u het brood in de vriezer wilt •
bewaren, doe het brood dan in een
diepvrieszak voordat u het in de vriezer doet.
Geheugenfunctie
Het apparaat is voorzien van een geheugen-
functie. Indien de stroomtoevoer is onderbroken,
wordt het bakproces na 10 minuten automatisch
voortgezet, zelfs zonder op de START/STOP-
knop (12) te drukken.
Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw
aandacht voor de volgende punten:
- De geheugenfunctie werkt niet als de
stroomtoevoer langer dan 10 minuten
wordt onderbroken. Verwijder de oude
ingrediënten uit het broodblik (6). (Gebruik
de oude ingrediënten niet voor andere
kookdoeleinden!) Doe de nieuwe
ingrediënten in het broodblik (6). Herstart
het apparaat. Indien het deeg zich nog niet
in de rijsfase bevindt wanneer de stroom-
toevoer wordt onderbroken, kunt u op de
START/STOP-knop (12) drukken om het
programma vanaf het begin voort te zetten.
Foutmeldingen
Indien de display (19) "HHH" toont na het •
indrukken van de START/STOP-knop (12),
is de temperatuur in het bakcompartiment
(5) te hoog. Het apparaat kan niet worden
gebruikt totdat het is afgekoeld. Open het
deksel (2) en laat het apparaat 10-20
minuten afkoelen.
Indien de display (19) "EEE" toont na het •
indrukken van de START/STOP-knop (12),
is de temperatuursensor losgekoppeld.
Laat een erkend servicecentrum de
temperatuursensor controleren.
Recepten
Deze receptenlijst geeft een klein overzicht
van recepten die specifiek zijn bedoeld voor
het apparaat. Raadpleeg voor andere recepten
een receptenboek voor broodbakmachines.
9
NL
Brood
Witbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
Meel (hoog glutengehalte) 2,25 koppen
Gedroogde actieve bakgist 1,25 tl.
Zout 1 tl.
Suiker 1,5 el.
Mager melkpoeder 1 el.
Olie 1 el.
Water 0,75 kop + 1 el.
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
BASIC. Andere ingrediënten en hoeveelheden
kunnen van toepassing zijn op de volgende
bakmodi: ULTRA FAST-I / ULTRA FAST-II.
Maïsbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
Meel (hoog glutengehalte) 2 koppen
Maïsmeel 0,25 kop
Gedroogde actieve bakgist 1,5 tl.
Zout 1 tl.
Suiker 2 el.
Mager melkpoeder 0,75 kop
Olie 2 el.
Eieren 1
Water 0,75 kop + 1 el.
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
BASIC. Andere ingrediënten en hoeveelheden
kunnen van toepassing zijn op de volgende
bakmodi: ULTRA FAST-I / ULTRA FAST-II.
Walnotenbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
Meel (hoog glutengehalte) 2 koppen
Gedroogde actieve bakgist 1,5 tl.
Zout 1 tl.
Suiker 1,5 el.
Mager melkpoeder 1 el.
Olie 1 el.
Walnoten (fijngehakt) 0,33 kop
Water 0,75 kop
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
SWEET.
Frans brood
Ingrediënten Hoeveelheid
Meel (hoog glutengehalte) 2,25 koppen
Gedroogde actieve bakgist 1,25 tl.
Zout 1 tl.
Suiker 1 el.
Olie 1 el.
Water 0,75 kop + 2 el.
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
FRENCH.
Volkorenbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
Volkorenmeel 2,25 koppen
Gedroogde actieve bakgist 2,25 tl.
Zout 1 tl.
Bruine suiker 2 el.
Olie 2 el.
Water 0,75 kop
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
WHOLE WHEAT.
Glutenvrij brood
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
GLUTEN FREE.
Witbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
Witte rijstbloem 1,5 koppen
Sojabloem 2 el.
Aardappelbloem 0,5 kop
Zetmeelbloem 3 el.
Xanthangom 1 tl.
Snelrijsgist 1,5 tl.
Zout 1 tl.
Suiker 2 el.
Mager melkpoeder 6 el.
Olie 2 el.
Ciderazijn 0,5 tl.
Eieren (XL) 2
Water 0,5 kop + 3 el.
10
NL
Maïsbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
Witte rijstbloem 1,5 koppen
Zetmeelbloem 2 el.
Maïsmeel 0,75 kop
Xanthangom 1 tl.
Snelrijsgist 1,5 tl.
Zout 1 tl.
Bruine suiker 4 tl.
Mager melkpoeder 6 el.
Olie 2 el.
Ciderazijn 0,5 tl.
Eieren (XL) 2
Water 0,5 kop + 6 el.
Walnotenbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
Witte rijstbloem 1,5 koppen
Aardappelbloem 0,5 kop
Zetmeelbloem 0,25 kop
Xanthangom 1 tl.
Snelrijsgist 1,5 tl.
Zout 1 tl.
Suiker 2 el.
Mager melkpoeder 0,5 el.
Olie 2 el.
Ciderazijn 0,5 tl.
Citroenrasp 1,5 tl.
Eieren (XL) 2
Water 0,75 kop + 2 el.
Deeg
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
DOUGH.
Pastadeeg
Ingrediënten Hoeveelheid
All-purpose bloem 1 kop
Griesmeelbloem 0,5 kop
Zout 0,5 tl.
Olijfolie 1 el.
Eieren (kapotgeslagen) 1
Water 0,25 kop
Pizzadeeg
Ingrediënten Hoeveelheid
Meel (hoog glutengehalte) 2,25 koppen
Gedroogde actieve bakgist 1 tl.
Zout 0,5 tl.
Suiker 1 el.
Olijfolie 1 el.
Water 0,75 kop
Bageldeeg
Ingrediënten Hoeveelheid
Meel (hoog glutengehalte) 2 koppen
Gedroogde actieve bakgist 2,25 tl.
Zout 1 tl.
Suiker 2 el.
Water 0,75 kop
Jam
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi: JAM.
Aardbeienjam
Ingrediënten Hoeveelheid
Bevroren aardbeien
(ontdooid, fijngemaakt) 225 g
Aardbeien (vers) 2 koppen
Droge pectine 0,5 pak
Suiker 0,75 kop
Citroensap 1,5 tl.
Snelbrood
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
QUICK.
Muffinsnelbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
All-purpose bloem 1,25 koppen
Bakpoeder 2 tl.
Vanille-extract 0,5 tl.
Zout 0,25 tl.
Suiker 6 el.
Mager melkpoeder 2 el.
Boter (zacht) 0,5 kop
Eieren (XL) 2
Rozijnensnelbrood
Ingrediënten Hoeveelheid
All-purpose bloem 1,25 koppen
Bakpoeder 2 tl.
Vanille-extract 0,5 tl.
Zout 0,25 tl.
Suiker 6 el.
Melk 0,5 kop
Boter (zacht) 0,5 kop
11
NL
Eieren (XL) 2
Rozijnen 0,25 kop
Cake
Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn
van toepassing op de volgende bakmodi:
CAKE.
Normale cake
Ingrediënten Hoeveelheid
Cakemix (elk bloem) 65 g
Plantaardige olie 0,33 kop
Eieren (XL) 3
Water 1,25 koppen
Reiniging en onderhoud
Het apparaat moet na ieder gebruik worden
gereinigd.
Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw
aandacht voor de volgende punten:
- Verwijder voor reiniging en onderhoud de
netstekker uit het stopcontact en wacht
totdat het apparaat is afgekoeld.
- Dompel het apparaat niet onder in water
of andere vloeistoffen.
Voordat u verdergaat, willen wij graag dat u
uw aandacht vestigt op de volgende punten:
- Gebruik geen bijtende of schurende
reinigingsmiddelen om het apparaat te
reinigen.
- Gebruik geen scherpe voorwerpen om het
apparaat te reinigen.
- Gebruik geen ovenreinigers om de
binnenkant van het apparaat te reinigen.
Controleer het apparaat regelmatig op •
mogelijke schade.
Reinig de buitenkant van het apparaat met •
een zachte, vochtige doek. Droog de
buitenkant van het apparaat grondig met
een schone, droge doek.
Reinig het deksel en het bakcompartiment •
met een zachte, vochtige doek. Droog het
deksel en het bakcompartiment grondig
met een schone, droge doek.
Reinig het broodblik in sop. Droog het •
broodblik grondig met een schone, droge
doek.
Indien de kneedhaak is verstopt, reinig dan •
de kneedhaak met een houten of plastic
tandenstoker. Reinig de kneedhaak in sop.
Droog de kneedhaak grondig met een
schone, droge doek.
Doe het apparaat en de accessoires in de •
originele verpakking.
Berg het apparaat met de accessoires op •
op een droge plaats, buiten bereik van
kinderen.
Veiligheidsinstructies
Algemene veiligheid
Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing •
zorgvuldig door. Bewaar de gebruiks-
aanwijzing voor toekomstig gebruik.
Gebruik het apparaat en de accessoires •
uitsluitend voor hun beoogde doeleinden.
Gebruik het apparaat en de accessoires
niet voor andere doeleinden dan
beschreven in de gebruiksaanwijzing.
Houd altijd toezicht op kinderen om te •
voorkomen dat ze met het apparaat spelen.
Het apparaat is niet bedoeld om gebruikt •
te worden door personen (inclusief
kinderen) met een lichamelijke, zintuiglijke,
of geestelijke beperking, of zonder de
benodigde ervaring en kennis tenzij ze
onder toezicht staan of instructies hebben
gekregen over hoe het apparaat kan
worden gebruikt door een persoon die
verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
Gebruik het apparaat niet als een •
onderdeel of een accessoire beschadigd of
defect is. Indien een onderdeel of een
accessoire beschadigd of defect is, moet
het door de fabrikant of een erkend
servicecentrum worden vervangen.
Gebruik het apparaat niet in de buurt van •
badkuipen, douches, wastafels of andere
voorzieningen die water bevatten.
Dompel het apparaat niet onder in water •
of andere vloeistoffen. Verwijder het
apparaat niet met uw handen indien het
apparaat is ondergedompeld in water of
andere vloeistoffen. Verwijder onmiddellijk
de netstekker uit het stopcontact.
12
NL
Gebruik het apparaat niet opnieuw indien
het apparaat is ondergedompeld in water
of andere vloeistoffen.
Dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor •
gebruik binnenshuis en voor gelijksoortige
toepassingsgebieden zoals
werknemerskantines in winkels, kantoren
en andere werkomgevingen; boerderijen;
door gasten in hotels, motels, bed and
breakfasts en andere woonomgevingen.
Elektrische veiligheid
Controleer voor gebruik altijd of de •
netspanning overeenkomt met de spanning
op het typeplaatje van het apparaat.
Sluit het apparaat aan op een geaard •
stopcontact. Gebruik indien nodig een
geaarde verlengkabel met een geschikte
diameter (minimaal 3 x 1,5 mm
2
).
Installeer voor extra bescherming een •
aardlekschakelaar (RCD) met een nominale
reststroom van maximaal 30 mA.
Het apparaat mag niet worden bediend •
door middel van een externe timer of een
apart afstandsbedieningssysteem.
Zorg ervoor dat er geen water in de •
pluggen van het netsnoer en het
verlengsnoer kan komen.
Draai het netsnoer en het verlengsnoer •
altijd volledig uit.
Zorg ervoor dat het netsnoer niet over de •
rand van een werkblad hangt. Zorg ervoor
dat het netsnoer niet per ongeluk
verstrengeld raakt of de oorzaak van een
struikeling kan vormen.
Houd het netsnoer uit de buurt van •
warmtebronnen, olie en scherpe randen.
Controleer het netsnoer en de netstekker •
op tekenen van beschadiging. Gebruik het
apparaat niet als het netsnoer of de
netstekker beschadigd of defect is. Indien
het netsnoer of de netstekker beschadigd
of defect is, moet het door de fabrikant of
een erkend servicecentrum worden
vervangen.
Trek niet aan het netsnoer om de netstekker •
van de netvoeding te verwijderen.
Verwijder de netstekker van de netvoeding •
wanneer het apparaat niet in gebruik is,
voor montage- of demontage-
werkzaamheden en voor reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden.
Veiligheidsinstructies voor
broodbakmachines
Gebruik het apparaat niet buitenshuis.•
Gebruik het apparaat niet in vochtige •
omgevingen.
Plaats het apparaat op een stabiel en vlak •
oppervlak.
Plaats het apparaat op een hittebestendig •
en spatvrij oppervlak.
Plaats het apparaat niet op een kookplaat.•
Zorg ervoor dat er voldoende ruimte •
rondom het apparaat is voor het
ontsnappen van de warmte en voor
voldoende ventilatie.
Bedek het apparaat niet. Plaats geen •
objecten boven op het apparaat.
Zorg ervoor dat het apparaat niet in •
contact komt met brandbaar materiaal.
Houd het apparaat uit de buurt van •
warmtebronnen.
Wees altijd voorzichtig wanneer u het •
apparaat aanraakt. Gebruik
ovenhandschoenen indien u het apparaat
tijdens of kort na gebruik moet aanraken.
De verwarmingselementen worden zeer •
heet tijdens gebruik. Raak de verwarmings-
elementen niet aan.
Raak de bewegende delen niet aan. Raak •
het broodblik niet aan of verwijder het
broodblik niet terwijl het apparaat is
ingeschakeld.
Verplaats het apparaat niet wanneer het is •
ingeschakeld of nog heet is. Verwijder de
netstekker uit het stopcontact en wacht
totdat het apparaat is afgekoeld.
Laat het apparaat niet onbeheerd achter •
tijdens gebruik.
Disclaimer
Wijzigingen voorbehouden; specificaties
kunnen zonder opgave van redenen worden
gewijzigd.

Documenttranscriptie

NL Gefeliciteerd! Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw aandacht voor de volgende punten: - Zorg ervoor dat er voldoende ruimte rondom het apparaat is voor het ontsnappen van de warmte en voor voldoende ventilatie. U heeft een product van Princess aangeschaft. Ons doel is om kwaliteitsproducten met een smaakvol ontwerp en tegen een betaalbare prijs te bieden. We hopen dat u gedurende vele jaren plezier zult hebben van dit product. • Plaats het apparaat op een stabiel en vlak oppervlak. • Plaats de netstekker in het stopcontact. • Selecteer de volgende bakmodus: BASIC. • Start het bakproces. Het apparaat begint met opwarmen. • Verwijder na 10 minuten de netstekker uit het stopcontact en laat het apparaat volledig afkoelen. Let op: Indien u het apparaat voor de eerste keer inschakelt, kan gedurende korte tijd een lichte rookontwikkeling onstaan en een karakteristieke geur vrijkomen. Dit is normaal. Beschrijving (fig. A) Uw 152006 Princess broodbakmachine is ontworpen voor het maken van brood. Het apparaat is uitsluitend geschikt voor gebruik binnenshuis. Het apparaat is uitsluitend geschikt voor huishoudelijk gebruik. 1. Bedieningspaneel 2. Deksel 3. Dekselhandgreep 4. Kijkvenster 5. Bakcompartiment 6. Broodblik 7. Broodblikhandgreep 8. Kneedhaak 9. Maatbeker 10a. Maatlepel (1 el.) 10b. Maatlepel (1 tl.) 11. Haak Gebruik Instellen van de bakmodus (fig. B) De bakmodus kan worden ingesteld met behulp van de MENU-knop (13). De bakmodus­ indicator (20) geeft de bakmodus aan. • Zie onderstaande tabel voor het instellen van de juiste bakmodus. • Druk herhaaldelijk op de MENU-knop (13) om de bakmodus in te stellen. Het apparaat zal piepen bij iedere druk op de knop. Let op: Na het bereiken van de laatste instelling kan de instelling nog steeds worden aangepast. Druk op de MENU-knop (13) om terug te gaan naar de eerste instelling. Bedieningspaneel (fig. B) 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. START/STOP-knop MENU-knop COLOR-knop LOAF SIZE-knop TIME + knop TIME - knop Aan/uit-indicator Display Bakmodusindicator Baktijdindicator Korstkleurindicator Broodafmetingsindicator Bakmodus Naam 1 Eerste gebruik Voorbereiding: - Reinig het apparaat. Zie het gedeelte "Reiniging en onderhoud". - Reinig de accessoires. Zie het gedeelte "Reiniging en onderhoud". 2 4 Toepassing BASIC Witte en gemengde broden voor­­namelijk gemaakt van tarwe­meel of roggemeel. Het brood heeft een compacte consistentie. Gebruik normale gist voor de bakmodus. FRENCH Lichte broden gemaakt van fijn meel. Het brood is doorgaans luchtig en heeft een krokante korst. NL 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 De bakmodus is niet geschikt voor bakrecepten met boter, margarine of melk. WHOLE WHEAT Zware broden met zware meelsoorten die een langere deeg-en-rijsfase vereisen. Het brood heeft een compacte consistentie. QUICK Kneden, rijzen en bakken van brood in minder tijd dan bij gebruik van de bakmodus "BASIC". Het brood is doorgaans klein en heeft een dichte textuur. Gebruik bakpoeder in plaats van bakgist. SWEET Broden met zoete toevoegingen (suiker, chocolade, droge vruchten of vruchtensappen). Het brood heeft een luchtige consistentie en een lichte textuur. ULTRA FAST-I Kneden, rijzen en bakken van een brood (1.5LB) in korte tijd. Het brood is doorgaans kleiner en grover dan bij gebruik van de bakmodus "QUICK". Gebruik snelrijsgist voor de bakmodus. ULTRA FAST-II Kneden, rijzen en bakken van een brood (2.0LB) in korte tijd. Het brood is doorgaans kleiner en grover dan bij gebruik van de bakmodus "QUICK". Gebruik snelrijsgist voor de bakmodus. DOUGH Kneden en rijzen, zonder bakken. Maken van broodjes, pizza's, gestoomd brood, etc. JAM Maken van jam en marmelade. CAKE Kneden, rijzen en bakken van cakes. Gebruik bakpoeder in plaats van bakgist. SANDWICH Kneden, rijzen en bakken van sandwiches. Het brood heeft een lichte textuur en een dunne korst. BAKE Extra bakken van te lichte of niet-doorbakken broden, zonder kneden of rijzen. GLUTEN FREE * Glutenvrij deeg is doorgaans natter dan normaal deeg. Glutenvrij deeg niet te lang mengen of kneden. Glutenvrij deeg mag slechts één keer rijzen en vereist een langere baktijd dan normaal deeg. 14 15 Voeg extra ingrediënten aan het begin van het bakproces toe aan de basisingrediënten. KNEAD Kneden, zonder rijzen en bakken. YOGURT Rijzen, zonder kneden en bakken. Beschikbare tijden: 6 uur of 8 uur. Druk op de TIME + knop (16) of de TIME - knop (17) om de tijd te selecteren. Druk op de START/ STOP-knop (12) om de tijd in te stellen. * Een glutenvrij dieet wordt aanbevolen voor personen die lijden aan coeliakie (glutenenteropathie) en tarweallergie. Het glutenvrije dieet bevat helemaal geen ingrediënten afkomstig van graanproducten die gluten bevatten (tarwe, rogge, gerst, etc.). Het glutenvrije dieet bevat ook helemaal geen gluten als voedseltoevoeging in de vorm van bloem or bindmiddel. Bovendien, sommige glutenvrije dieeten sluiten haver uit. Instellen van de korstkleur (fig. B) De korstkleur kan worden ingesteld met behulp van de COLOR-knop (14). De korstkleurindicator (22) toont de bakkleur: LIGHT / MEDIUM / DARK. Let op: De korstkleur kan niet worden ingesteld in de volgende bakmodi: DOUGH / JAM / CAKE / SANDWICH / BAKE / KNEAD / YOGURT. • Druk herhaaldelijk op de COLOR-knop (14) om de korstkleur in te stellen. Het apparaat zal piepen bij iedere druk op de knop. Let op: Na het bereiken van de laatste instelling kan de instelling nog steeds worden aangepast. Druk op de COLOR-knop (14) om terug te gaan naar de eerste instelling. Instellen van de broodafmeting (fig. B) De broodafmeting kan worden ingesteld met behulp van de LOAF SIZE-knop (15). De brood­ afmetingsindicator (23) toont de broodafmeting: 1.5LB / 2.0LB. 5 NL Starten en stoppen van het bakproces (fig. B) Let op: De broodafmeting kan uitsluitend worden ingesteld in de volgende bakmodi: BASIC / FRENCH / WHOLE WHEAT / SWEET / SANDWICH / GLUTEN FREE. • Druk herhaaldelijk op de LOAF SIZE-knop (15) om de broodafmeting in te stellen. Het apparaat zal piepen bij iedere druk op de knop. Let op: Na het bereiken van de laatste instelling kan de instelling nog steeds worden aangepast. Druk op de LOAF SIZE-knop (15) om terug te gaan naar de eerste instelling. De START/STOP-knop (12) moet worden gebruikt om het bakproces te starten en te stoppen. • Indien het bakproces is ingesteld, druk dan op de START/STOP-knop (12) om het proces te starten. De aan/uit-indicator (18) gaat branden. • Indien het bakproces loopt, druk dan op de START/STOP-knop (12) totdat een piep klinkt om het proces te stoppen. De aan/uitindicator (18) gaat uit. Uitstellen van het bakproces (fig. B) Het apparaat heeft een uitgestelde startfunctie (max. 13 uur) waarmee het tijdstip van aanvang van het bakproces kan worden geprogrammeerd. Het bakproces kan worden uitgesteld met behulp van de TIME + knop (16) en de TIME - knop (17). De baktijdindicator (21) geeft de baktijd aan. Aanwijzingen voor gebruik (fig. A - C) Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw aandacht voor de volgende punten: - Verwijder voor montage of demontage de netstekker uit het stopcontact en wacht totdat het apparaat is afgekoeld. - Laat het broodblik afkoelen alvorens het brood te verwijderen. Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw aandacht voor de volgende punten: - Stel het bakproces niet uit voor recepten met ingrediënten die beperkt houdbaar zijn (eieren, kaas, verse melk, etc.). Let op: Het bakprocess kan uitsluitend worden uitgesteld in de volgende bakmodi: BASIC / FRENCH / WHOLE WHEAT / QUICK / SWEET / DOUGH / CAKE / SANDWICH / BAKE / GLUTEN FREE. • Druk op de TIME + knop (16) om de tijd met 10 minuten te verhogen. Houd de knop ingedrukt om het proces te versnellen. • Druk op de TIME - knop (17) om de tijd met 10 minuten te verlagen. Houd de knop ingedrukt om het proces te versnellen. • Monteer de kneedhaak (8) op de spindel (24) in de bodem van het broodblik (6). • Doe de ingrediënten in de juiste volgorde in het broodblik (6). Gebruik indien nodig de maatbeker (10) of de maatlepel (11) om ingrediënten toe te voegen. • Open het deksel (2) met behulp van de dekselhandgreep (3). • Monteer het broodblik (6) in de bodem van het bakcompartiment (5). Vergrendel het broodblik (6) door het rechtsom te draaien. • Sluit het deksel (5) met behulp van de dekselhandgreep (3). • Plaats de netstekker in het stopcontact. Het apparaat piept. De display (19) gaat branden. De bakmodusindicator (20) toont "1" . De baktijdindicator (21) toont "3:00" . De korstkleurindicator (22) geeft "MEDIUM" aan. De broodafmetings­indicator (23) geeft "2.0LB" aan. • Stel de bakmodus in met behulp van de MENU-knop (13). • Stel de korstkleur in met behulp van de COLOR-knop (14). Voorbeeld: - De huidige tijd is 19.30. De uitgestelde eindtijd is 8.00. Het verschil tussen de uitgestelde eindtijd en de huidige tijd is 12,5 uur. • Druk op de TIME + knop (16) of de TIME knop (17) totdat de baktijdindicator (21) "12:30" toont. 6 NL Let op: - Indien de kneedhaak in het broodblik achterblijft, vul dan het broodblik met heet water om de kneedhaak te verwijderen. Gebruik geen scherpe metalen voorwerpen om de kneedhaak te verwijderen. - Indien de kneedhaak in het brood achterblijft, gebruik dan de haak (11) om de kneedhaak te verwijderen. Gebruik geen scherpe metalen voorwerpen om de kneedhaak te verwijderen. • Stel indien nodig het bakproces uit met behulp van de TIME + knop (16) en de TIME - knop (17). • Druk op de START/STOP-knop (12) om het proces te starten. De aan/uit-indicator (18) gaat branden. De display (19) telt af tijdens het proces. • Kijk regelmatig door het kijkvenster (4) om te controleren of het voedsel wordt gebakken en ervoor te zorgen dat het niet aanbrandt. Let op: In de volgende bakmodi klinken piepen tijdens het bakprocess om u erop te wijzen ingrediënten toe te voegen: BASIC / FRENCH / WHOLE WHEAT / CAKE / SANDWICH / GLUTEN FREE. • Verwijder de netstekker uit het stopcontact. De display (19) gaat uit. • Laat het apparaat volledig afkoelen. Algemene tips Let op: Tijdens het bakproces kan stoom door het deksel ontsnappen. Dit is normaal. • Indien het proces is voltooid, klinken tien piepen om het einde van het proces aan te geven. • Het apparaat zal het voedsel warm houden gedurende een maximum van 60 minuten. Er klinkt een piep om het einde van het proces aan te geven. De aan/uit-indicator (18) gaat uit. Let op: Het apparaat zal het voedsel niet warm houden in de volgende bakmodi: DOUGH / JAM / KNEAD / YOGURT. Indien het proces is voltooid, klinkt een piep om het einde van het proces aan te geven. De aan/uit-indicator (18) gaat uit. • Zorg ervoor dat de ingrediënten van goede kwaliteit en op kamertemperatuur zijn. • Plaats het apparaat op een stabiel en vlak oppervlak. • Indien het bakcompartiment nog warm is, laat het dan voor gebruik volledig afkoelen. • Doe de ingrediënten in de juiste volgorde in het broodblik. - Doe de vloeibare ingrediënten in het broodblik. - Doe een klein beetje meel in het broodblik. - Doe de vaste ingrediënten in het broodblik. - Doe de rest van het meel in het broodblik. Zorg ervoor dat alle vaste ingrediënten worden bedekt door het meel. - Maak een kleine inkeping aan één zijde van het meel. Giet de bakgist of het bakpoeder in de inkeping. Zorg ervoor dat de bakgist of het bakpoeder niet in contact komt met zout of vloeibare ingrediënten. • Gebruik bij voorkeur meel dat speciaal bedoeld is voor het bakken van brood. Bij gebruik van zwaar meel (tarwemeel, roggemeel, maïsmeel, etc.) zal het brood minder rijzen dan bij gebruik van licht meel. Gebruik de juiste hoeveelheid meel. Gebruik indien nodig een keukenweeg­schaal om de hoeveelheid meel af te wegen. Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw aandacht voor de volgende punten: - Gebruik ovenhandschoenen om het broodblik uit het bakcompartiment en het brood uit het broodblik te verwijderen. Het broodblik en het brood worden zeer heet tijdens gebruik. • Ontgrendel het broodblik (6) door het linksom te draaien. Verwijder het broodblik (6) uit het bakcompartiment (5) met behulp van de broodblikhandgreep (7). • Verwijder het brood uit het broodblik (6). Gebruik indien nodig een rubberen of plastic spatel. 7 NL • Gebruik de juiste hoeveelheid bakgist. Gebruik gedroogde actieve bakgist in plaats van bakpoeder. Gebruik bij verse gist drie keer zoveel gist als bij gedroogde gist en los de gist op in een beetje lauwwarm water. Zorg ervoor dat de bakgist niet in contact komt met water, melk, zout of suiker. • Gebruik lauwwarm water. Gebruik indien mogelijk kraanwater. Indien u eieren gebruikt, breek dan de eieren en voeg ze toe aan het water. • Indien u melk gebruikt, gebruik dan verse melk of melkpoeder. Indien u melkpoeder gebruikt, voeg dan de benodigde hoeveelheid water toe aan de melkpoeder. Indien u water aan de verse melk wilt toevoegen, moet de totale hoeveelheid melk en water gelijk zijn aan de voor het recept benodigde hoeveelheid. • Indien u suiker gebruikt, gebruik dan bij voorkeur witte suiker, bruine suiker of honing. Gebruik geen verfijnde suiker of suikerklontjes. • Indien u zout gebruikt, zal het gist beter rijzen en het brood meer smaak krijgen. • Indien u boter of olie gebruikt, zal het brood zachter worden en meer smaak krijgen. Indien u boter gebruikt, snijd dan de boter in stukken of laat hem zacht worden. • Houd het deksel gesloten tijdens het bakproces. • Gebruik na het einde van het bakproces ovenhandschoenen om het broodblik uit het bakcompartiment en het brood uit het broodblik te verwijderen. • Laat het brood afkoelen voordat u het in sneetjes snijdt. Indien u het brood wilt eten wanneer het nog heet is, wordt aanbevolen om het brood in sneetjes van 2,5 cm te snijden. • Gebruik een getand mes of een elektrisch mes om het brood in sneetjes te snijden. • Bewaar het brood in een hermetisch afgesloten bak of trommel om het brood zo lang mogelijk (ongeveer 2 dagen) vers te houden. Indien het brood eieren bevat, moet het brood op dezelfde dag worden geconsumeerd. Indien het brood geen boter of olie bevat, moet het brood op dezelfde dag worden geconsumeerd. Bewaar het brood niet in de koelkast. • Indien u het brood in de vriezer wilt bewaren, doe het brood dan in een diepvrieszak voordat u het in de vriezer doet. Geheugenfunctie Het apparaat is voorzien van een geheugen­ functie. Indien de stroomtoevoer is onderbroken, wordt het bakproces na 10 minuten automatisch voortgezet, zelfs zonder op de START/STOPknop (12) te drukken. Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw aandacht voor de volgende punten: - De geheugenfunctie werkt niet als de stroomtoevoer langer dan 10 minuten wordt onderbroken. Verwijder de oude ingrediënten uit het broodblik (6). (Gebruik de oude ingrediënten niet voor andere kookdoeleinden!) Doe de nieuwe ingrediënten in het broodblik (6). Herstart het apparaat. Indien het deeg zich nog niet in de rijsfase bevindt wanneer de stroom­ toevoer wordt onderbroken, kunt u op de START/STOP-knop (12) drukken om het programma vanaf het begin voort te zetten. Foutmeldingen • Indien de display (19) "HHH" toont na het indrukken van de START/STOP-knop (12), is de temperatuur in het bakcompartiment (5) te hoog. Het apparaat kan niet worden gebruikt totdat het is afgekoeld. Open het deksel (2) en laat het apparaat 10-20 minuten afkoelen. • Indien de display (19) "EEE" toont na het indrukken van de START/STOP-knop (12), is de temperatuursensor losgekoppeld. Laat een erkend servicecentrum de temperatuursensor controleren. Recepten Deze receptenlijst geeft een klein overzicht van recepten die specifiek zijn bedoeld voor het apparaat. Raadpleeg voor andere recepten een receptenboek voor broodbakmachines. 8 NL Frans brood Brood Witbrood Ingrediënten Hoeveelheid Meel (hoog glutengehalte) Gedroogde actieve bakgist Zout Suiker Mager melkpoeder Olie Water 2,25 koppen 1,25 tl. 1 tl. 1,5 el. 1 el. 1 el. 0,75 kop + 1 el. Hoeveelheid Meel (hoog glutengehalte) Maïsmeel Gedroogde actieve bakgist Zout Suiker Mager melkpoeder Olie Eieren Water 2 koppen 0,25 kop 1,5 tl. 1 tl. 2 el. 0,75 kop 2 el. 1 0,75 kop + 1 el. Hoeveelheid Meel (hoog glutengehalte) Gedroogde actieve bakgist Zout Suiker Mager melkpoeder Olie Walnoten (fijngehakt) Water 2 koppen 1,5 tl. 1 tl. 1,5 el. 1 el. 1 el. 0,33 kop 0,75 kop Meel (hoog glutengehalte) Gedroogde actieve bakgist Zout Suiker Olie Water 2,25 koppen 1,25 tl. 1 tl. 1 el. 1 el. 0,75 kop + 2 el. Volkorenbrood Ingrediënten Hoeveelheid Volkorenmeel Gedroogde actieve bakgist Zout Bruine suiker Olie Water 2,25 koppen 2,25 tl. 1 tl. 2 el. 2 el. 0,75 kop Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn van toepassing op de volgende bakmodi: WHOLE WHEAT. Glutenvrij brood Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn van toepassing op de volgende bakmodi: GLUTEN FREE. Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn van toepassing op de volgende bakmodi: BASIC. Andere ingrediënten en hoeveelheden kunnen van toepassing zijn op de volgende bakmodi: ULTRA FAST-I / ULTRA FAST-II. Walnotenbrood Ingrediënten Hoeveelheid Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn van toepassing op de volgende bakmodi: FRENCH. Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn van toepassing op de volgende bakmodi: BASIC. Andere ingrediënten en hoeveelheden kunnen van toepassing zijn op de volgende bakmodi: ULTRA FAST-I / ULTRA FAST-II. Maïsbrood Ingrediënten Ingrediënten Witbrood Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn van toepassing op de volgende bakmodi: SWEET. 9 Ingrediënten Hoeveelheid Witte rijstbloem Sojabloem Aardappelbloem Zetmeelbloem Xanthangom Snelrijsgist Zout Suiker Mager melkpoeder Olie Ciderazijn Eieren (XL) Water 1,5 koppen 2 el. 0,5 kop 3 el. 1 tl. 1,5 tl. 1 tl. 2 el. 6 el. 2 el. 0,5 tl. 2 0,5 kop + 3 el. NL Maïsbrood Ingrediënten Hoeveelheid Witte rijstbloem Zetmeelbloem Maïsmeel Xanthangom Snelrijsgist Zout Bruine suiker Mager melkpoeder Olie Ciderazijn Eieren (XL) Water 1,5 koppen 2 el. 0,75 kop 1 tl. 1,5 tl. 1 tl. 4 tl. 6 el. 2 el. 0,5 tl. 2 0,5 kop + 6 el. Suiker Olijfolie Water 1 el. 1 el. 0,75 kop Bageldeeg Ingrediënten Hoeveelheid Meel (hoog glutengehalte) Gedroogde actieve bakgist Zout Suiker Water 2 koppen 2,25 tl. 1 tl. 2 el. 0,75 kop Jam Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn van toepassing op de volgende bakmodi: JAM. Walnotenbrood Aardbeienjam Ingrediënten Hoeveelheid Ingrediënten Hoeveelheid Witte rijstbloem Aardappelbloem Zetmeelbloem Xanthangom Snelrijsgist Zout Suiker Mager melkpoeder Olie Ciderazijn 0,5 tl. Citroenrasp Eieren (XL) Water 1,5 koppen 0,5 kop 0,25 kop 1 tl. 1,5 tl. 1 tl. 2 el. 0,5 el. 2 el. Bevroren aardbeien (ontdooid, fijngemaakt) Aardbeien (vers) Droge pectine Suiker Citroensap 225 g 2 koppen 0,5 pak 0,75 kop 1,5 tl. Snelbrood Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn van toepassing op de volgende bakmodi: QUICK. 1,5 tl. 2 0,75 kop + 2 el. Muffinsnelbrood Deeg Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn van toepassing op de volgende bakmodi: DOUGH. Pastadeeg Ingrediënten Hoeveelheid All-purpose bloem Griesmeelbloem Zout Olijfolie Eieren (kapotgeslagen) Water 1 kop 0,5 kop 0,5 tl. 1 el. 1 0,25 kop Hoeveelheid Meel (hoog glutengehalte) Gedroogde actieve bakgist Zout 2,25 koppen 1 tl. 0,5 tl. Hoeveelheid All-purpose bloem Bakpoeder Vanille-extract Zout Suiker Mager melkpoeder Boter (zacht) Eieren (XL) 1,25 koppen 2 tl. 0,5 tl. 0,25 tl. 6 el. 2 el. 0,5 kop 2 Rozijnensnelbrood Pizzadeeg Ingrediënten Ingrediënten 10 Ingrediënten Hoeveelheid All-purpose bloem Bakpoeder Vanille-extract Zout Suiker Melk Boter (zacht) 1,25 koppen 2 tl. 0,5 tl. 0,25 tl. 6 el. 0,5 kop 0,5 kop NL Eieren (XL) Rozijnen 2 0,25 kop • Indien de kneedhaak is verstopt, reinig dan de kneedhaak met een houten of plastic tandenstoker. Reinig de kneedhaak in sop. Droog de kneedhaak grondig met een schone, droge doek. • Doe het apparaat en de accessoires in de originele verpakking. • Berg het apparaat met de accessoires op op een droge plaats, buiten bereik van kinderen. Cake Let op: De ingrediënten en hoeveelheden zijn van toepassing op de volgende bakmodi: CAKE. Normale cake Ingrediënten Hoeveelheid Cakemix (elk bloem) Plantaardige olie Eieren (XL) Water 65 g 0,33 kop 3 1,25 koppen Veiligheidsinstructies Algemene veiligheid • Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door. Bewaar de gebruiks­ aanwijzing voor toekomstig gebruik. • Gebruik het apparaat en de accessoires uitsluitend voor hun beoogde doeleinden. Gebruik het apparaat en de accessoires niet voor andere doeleinden dan beschreven in de gebruiksaanwijzing. • Houd altijd toezicht op kinderen om te voorkomen dat ze met het apparaat spelen. • Het apparaat is niet bedoeld om gebruikt te worden door personen (inclusief kinderen) met een lichamelijke, zintuiglijke, of geestelijke beperking, of zonder de benodigde ervaring en kennis tenzij ze onder toezicht staan of instructies hebben gekregen over hoe het apparaat kan worden gebruikt door een persoon die verantwoordelijk is voor hun veiligheid. • Gebruik het apparaat niet als een onderdeel of een accessoire beschadigd of defect is. Indien een onderdeel of een accessoire beschadigd of defect is, moet het door de fabrikant of een erkend servicecentrum worden vervangen. • Gebruik het apparaat niet in de buurt van badkuipen, douches, wastafels of andere voorzieningen die water bevatten. • Dompel het apparaat niet onder in water of andere vloeistoffen. Verwijder het apparaat niet met uw handen indien het apparaat is ondergedompeld in water of andere vloeistoffen. Verwijder onmiddellijk de netstekker uit het stopcontact. Reiniging en onderhoud Het apparaat moet na ieder gebruik worden gereinigd. Voordat u verdergaat, vragen wij graag uw aandacht voor de volgende punten: - Verwijder voor reiniging en onderhoud de netstekker uit het stopcontact en wacht totdat het apparaat is afgekoeld. - Dompel het apparaat niet onder in water of andere vloeistoffen. Voordat u verdergaat, willen wij graag dat u uw aandacht vestigt op de volgende punten: - Gebruik geen bijtende of schurende reinigingsmiddelen om het apparaat te reinigen. - Gebruik geen scherpe voorwerpen om het apparaat te reinigen. - Gebruik geen ovenreinigers om de binnenkant van het apparaat te reinigen. • Controleer het apparaat regelmatig op mogelijke schade. • Reinig de buitenkant van het apparaat met een zachte, vochtige doek. Droog de buitenkant van het apparaat grondig met een schone, droge doek. • Reinig het deksel en het bakcompartiment met een zachte, vochtige doek. Droog het deksel en het bakcompartiment grondig met een schone, droge doek. • Reinig het broodblik in sop. Droog het broodblik grondig met een schone, droge doek. 11 NL Gebruik het apparaat niet opnieuw indien het apparaat is ondergedompeld in water of andere vloeistoffen. • Dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor gebruik binnenshuis en voor gelijksoortige toepassingsgebieden zoals werknemerskantines in winkels, kantoren en andere werkomgevingen; boerderijen; door gasten in hotels, motels, bed and breakfasts en andere woonomgevingen. • Verwijder de netstekker van de netvoeding wanneer het apparaat niet in gebruik is, voor montage- of demontage­ werkzaamheden en voor reinigings- en onderhoudswerkzaamheden. Veiligheidsinstructies voor broodbakmachines • Gebruik het apparaat niet buitenshuis. • Gebruik het apparaat niet in vochtige omgevingen. • Plaats het apparaat op een stabiel en vlak oppervlak. • Plaats het apparaat op een hittebestendig en spatvrij oppervlak. • Plaats het apparaat niet op een kookplaat. • Zorg ervoor dat er voldoende ruimte rondom het apparaat is voor het ontsnappen van de warmte en voor voldoende ventilatie. • Bedek het apparaat niet. Plaats geen objecten boven op het apparaat. • Zorg ervoor dat het apparaat niet in contact komt met brandbaar materiaal. • Houd het apparaat uit de buurt van warmtebronnen. • Wees altijd voorzichtig wanneer u het apparaat aanraakt. Gebruik ovenhandschoenen indien u het apparaat tijdens of kort na gebruik moet aanraken. • De verwarmingselementen worden zeer heet tijdens gebruik. Raak de verwarmings­ elementen niet aan. • Raak de bewegende delen niet aan. Raak het broodblik niet aan of verwijder het broodblik niet terwijl het apparaat is ingeschakeld. • Verplaats het apparaat niet wanneer het is ingeschakeld of nog heet is. Verwijder de netstekker uit het stopcontact en wacht totdat het apparaat is afgekoeld. • Laat het apparaat niet onbeheerd achter tijdens gebruik. Elektrische veiligheid • Controleer voor gebruik altijd of de netspanning overeenkomt met de spanning op het typeplaatje van het apparaat. • Sluit het apparaat aan op een geaard stopcontact. Gebruik indien nodig een geaarde verlengkabel met een geschikte diameter (minimaal 3 x 1,5 mm2). • Installeer voor extra bescherming een aardlekschakelaar (RCD) met een nominale reststroom van maximaal 30 mA. • Het apparaat mag niet worden bediend door middel van een externe timer of een apart afstandsbedieningssysteem. • Zorg ervoor dat er geen water in de pluggen van het netsnoer en het verlengsnoer kan komen. • Draai het netsnoer en het verlengsnoer altijd volledig uit. • Zorg ervoor dat het netsnoer niet over de rand van een werkblad hangt. Zorg ervoor dat het netsnoer niet per ongeluk verstrengeld raakt of de oorzaak van een struikeling kan vormen. • Houd het netsnoer uit de buurt van warmtebronnen, olie en scherpe randen. • Controleer het netsnoer en de netstekker op tekenen van beschadiging. Gebruik het apparaat niet als het netsnoer of de netstekker beschadigd of defect is. Indien het netsnoer of de netstekker beschadigd of defect is, moet het door de fabrikant of een erkend servicecentrum worden vervangen. • Trek niet aan het netsnoer om de netstekker van de netvoeding te verwijderen. Disclaimer Wijzigingen voorbehouden; specificaties kunnen zonder opgave van redenen worden gewijzigd. 12
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124

Princess Bread Maker de handleiding

Categorie
Machines voor het maken van brood
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor