Ignis AKS 140/IX/01 Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
AKS 140/01 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 510 56059
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Grillelement
4. Bovenste verwarmingselement
5. Ovenlampje
6. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar)
7. Ovendeur
Het is belangrijk dat u eraan denkt dat:
Tijdens de bereiding kan de koelventilator afwisselend ingeschakeld worden om het energieverbruik te
verminderen.
Na afloop van de bereiding, nadat de oven is uitgeschakeld, kan de koelventilator nog een tijdje blijven
werken.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functieknop
2. Bedieningsknop oventhermostaat
3. Rood lampje oventhermostaat
Onderste
Bovenste
steunhoogte
steunhoogte
Aluminium bakplaat:
Rooster:
2
3
1
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de functieknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode lampje gaat branden, het
gaat uit als de ingestelde temperatuur bereikt is.
Na afloop van de bereiding:
Draai de knop op 0.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
OOVEN UIT
-
VERLICHTING
Ovenlampje gaat aan.
ONDERSTE
VERWARMINGSELEMENT
Voor het bakken van vruchten- of kwarktaarten.
Om sauzen in te dikken.
Gebruik deze functie de laatste 10 - 15 minuten van de bereidingstijd.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van alle soorten gerechten
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en
plaats het gerecht in de oven wanneer het rode lampje van de
thermostaat uitgaat
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
GRILL
Voor het grillen van kleine stukken vlees (biefstuk, spiezen, worstjes) en
het roosteren van brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Bij bereiding van vlees een beetje water in de opvangbak doen om rook
en vetspetters te beperken.
Draai het vlees tijdens het grillen regelmatig om.
TABELLENCONVENTIONELE BEREIDING
Gerecht
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Vlees
Lamsvlees (1,5 kg) 2 200 90-120
Geitenvlees (1.5 kg) 2 200 90-120
Schapenvlees (1,5 kg) 2 200 90-120
Kalfsvlees (1,5 kg) 2 180 90-120
Rundvlees (1 kg) 2 180 90-120
Varkensvlees (1 kg) 2 180 100-130
Konijn (1,5 kg) 2 180 100-110
Kip (1 kg) 2 200 65-75
Kalkoen (3 kg) 2 180 180-200
Gans (2 kg) 2 180 140-160
Eend (1,5 kg) 2 180 90-120
Vis (ong. 1 kg)
Goudbrasem 2 180 45-55
Zeebaars 2 180 60-80
Zalm 2 180 60-80
To n i j n 2 180 60-80
Forel 2 180 45-55
Vis in moten (1 kg)
Zwaardvis 2 170 35-45
To n i j n 2 170 35-45
Zalm 2 170 35-45
Kabeljauw 2 170 35-45
Groenten
Gevulde paprika's 2 180 50-70
Gevulde tomaten 2 180 50-70
Gebakken aardappelen 2 180 40-50
Rauwe gegratineerde groenten 2 180 40-50
CONVENTIONELE BEREIDINGSTABELLEN
GRILL
NB: de bereidingstemperaturen en -tijden zijn indicatief.
Gerecht
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Gebak, taartjes, enz.
Luchtig gebak (sponge cake) 2 150 35-45
Gevulde taarten (met fruit, met kaas) 2 160 60-80
Korstgebak, vlaaien 2 170 30-40
Strudel 2 180 40-50
Koekjes 2 140 20-35
Bladerdeeghapjes 2 150 30-40
Hartige taarten 2 160 50-60
Brood 2 180 30-40
Pizza 2 225 10-15
Lasagne 2 180 35-45
Pasteitjes 2 180 15-25
Soufflés 2 160 40-50
GERECHT
Te m p e r a t u u r
(°C)
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Bereidingstijd
(min.)
Biefstuk 200 4 25-35
Schnitzels 200 4 20-30
Worstjes 200 4 25-35
Karbonades 200 4 20-30
Vis 200 4 20-30
Kippenpoten 200 4 30-40
Spiezen 200 4 25-35
Spare ribs 200 4 35-45
1/2 kip 200 3 45-55
Hele kip - - -
Braadstuk (kalfs-, varkens-,
rundvlees)(ong. 1 kg)
- - -
Eend - - -
Lamsbout - - -
Rosbief - - -
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Ignis AKS 140/IX/01 Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding