Electrolux EOB20000X Handleiding

Type
Handleiding
gebruiksaanwijzing
Ingebouwde elektrische oven
EOB20000
Electrolux. Thinking of you.
Ga voor meer van onze ideeën naar www.electrolux.com
INHOUD
Veiligheidsinformatie 2
Beschrijving van het product 5
Dagelijks gebruik 5
Nuttige aanwijzingen en tips 7
Onderhoud en reiniging 12
Problemen oplossen 14
Milieubescherming 15
Wijzigingen voorbehouden
VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees deze handleiding zorgvuldig alvorens
het apparaat te installeren of te gebruiken:
Voor uw eigen veiligheid en de veiligheid
van uw eigendommen
Uit respect voor het milieu
Voor de correcte werking van het appa-
raat.
Bewaar deze instructies altijd bij het appa-
raat, ook wanneer u het verplaatst of ver-
koopt.
De fabrikant is niet verantwoordelijk voor
schade veroorzaakt door een foutieve instal-
latie of foutief gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare
mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door
kinderen van 8 jaar en ouder en door men-
sen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke
of verstandelijke vermogens of een ge-
brek aan ervaring en kennis, indien zij on-
der toezicht staan of instructies hebben
gekregen over het veilig gebruiken van
het apparaat en indien zij de eventuele ge-
varen begrijpen. Kinderen mogen niet
met het apparaat spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de
buurt van kinderen. Gevaar voor verstik-
king of lichamelijk letsel.
Houd kinderen en dieren uit de buurt van
het apparaat als de deur openstaat of als
het apparaat in gebruik is. Gevaar voor let-
sel of ander permanent lichamelijk letsel.
Gebruik het kinderslot of de Key lock-func-
tie als het apparaat hiermee uitgerust is.
Dit voorkomt dat kinderen en dieren het
apparaat per ongeluk aanzetten.
Algemene veiligheid
Verander de specificaties van dit product
niet. Risico op letsel en beschadiging van
het apparaat.
Laat het apparaat tijdens het gebruik niet
onbeheerd achter.
Schakel het apparaat na elk gebruik uit.
Montage
Alleen een bevoegd elektriciën mag het
apparaat installeren en aansluiten. Neem
contact op met een erkend servicecen-
trum. Dit om lichamelijk letsel of structure-
le schade te voorkomen.
Controleer of het apparaat niet is bescha-
digd tijdens het transport Sluit geen be-
schadigd apparaat aan. Neem indien no-
dig contact op met de leverancier.
Verwijder al het verpakkingsmateriaal, stic-
kers en folie van het apparaat voordat u
het voor het eerst in gebruik neemt. Ver-
wijder niet het typeplaatje. Dit kan de ga-
rantie ongeldig maken.
Zorg ervoor dat de stekker van het appa-
raat uit het stopcontact is getrokken tij-
dens de installatie.
Wees voorzichtig bij het verplaatsen van
het apparaat. Het apparaat is zwaar. Ge-
bruik altijd veiligheidshandschoenen. Trek
het apparaat nooit omhoog aan de hand-
greep.
De elektrische installatie moet een isolatie-
apparaat bevatten waardoor het appa-
raat volledig van het lichtnet afgesloten
kan worden. Het isolatieapparaat moet
een contactopening hebben met een mi-
nimale breedte van 3mm.
U dient te beschikken over de juiste isola-
tievoorzieningen: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen moeten uit
2 electrolux
de houder worden verwijderd), aardlek-
schakelaars en contactgevers.
Zorg dat de keukenkast de benodigde af-
metingen heeft voordat u met de installa-
tie begint.
Zorg ervoor dat het apparaat onder en
naast veilige installaties wordt geïnstal-
leerd.
Houd de minimumafstanden naar andere
apparaten en units in acht.
Het apparaat kan niet op een voetstuk
worden geplaatst.
Ingebouwde ovens en ingebouwde fornui-
zen worden bevestigd met een speciaal
aansluitsysteem. Om schade aan het ap-
paraat te voorkomen dient u alleen een
apparaat te gebruiken met apparaten van
dezelfde fabrikant.
Aansluiting op het elektriciteitsnet
Dit apparaat moet worden geaard.
Controleer of de elektrische gegevens op
het typeplaatje overeenkomen met de
stroomvoorziening in uw woning.
Informatie over het voltage vindt u op het
typeplaatje.
Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers, -aanslui-
tingen en verlengkabels. Er kan brand ont-
staan.
Vervang of verander het netsnoer niet
zelf. Neem contact op met het servicecen-
trum.
Zorg ervoor dat de stroomsnoeren (indien
van toepassing) en kabel niet knakken of
beschadigd raken achter het apparaat.
Trek niet aan het netsnoer om het appa-
raat los te koppelen. Trek altijd aan de
stekker - indien van toepassing.
Gebruik
Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor
huishoudelijk gebruik. Gebruik het appa-
raat niet voor commerciële of industriële
doeleinden.
Dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor
huishoudelijk gebruik. Zo voorkomt u li-
chamelijk letsel of schade aan eigendom-
men.
Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
De binnenkant van het apparaat en de ac-
cessoires worden heet tijdens gebruik. Er
kunnen brandwonden ontstaan. Gebruik
ovenhandschoenen wanneer u toebeho-
ren of pannen plaatst of verwijdert.
Wees voorzichtig bij het verwijderen of in-
stalleren van toebehoren om schade aan
de emaille van de oven te voorkomen.
Sta niet te dicht bij het apparaat als u de
deur van het apparaat opent als deze
aan staat. Er kan hete stoom ontsnap-
pen. Hierdoor kunnen brandwonden ont-
staan.
Om schade of verkleuring van het emaille
te voorkomen:
plaats geen voorwerpen direct op de
bodem van het apparaat en bedek het
niet met aluminiumfolie;
plaats heet water niet direct in het ap-
paraat;
haal vochtige schotels en eten uit het
apparaat als u klaar bent met koken.
Verkleuring van het emaille heeft geen on-
gewenst effect op de werking van het ap-
paraat
Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
De deur dient altijd gesloten te worden bij
het koken, ook tijdens het grillen.
Onderhoud en reiniging
Schakel het apparaat uit en trek de stek-
ker uit het stopcontact voordat u onder-
houdshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld
voordat u onderhoud verricht. Er kunnen
brandwonden ontstaan. Er bestaat een ri-
sico dat de glasplaten kunnen breken.
Houd het apparaat altijd schoon. Opeen-
hopingen van vetten of andere voedsel-
resten kunnen brand veroorzaken.
Regelmatig reinigen voorkomt dat het op-
pervlaktemateriaal van de oven achteruit-
gaat.
Gebruik een diep bakblik voor vochtige
taarten om te voorkomen dat het fruitsap
permanente vlekken maakt.
Voor uw persoonlijke veiligheid en de vei-
ligheid van uw eigendommen dient u het
apparaat alleen met water en zeep te rei-
nigen. Gebruik geen ontvlambare produc-
ten of bijtende producten.
electrolux 3
Reinig het apparaat niet met stoomreini-
gers, hogedrukreinigers, scherpe voor-
werpen, schuurmiddelen, schuursponzen
en vlekverwijderaars
Volg de aanwijzingen van de ovenfabri-
kant op als u een ovenspray gebruikt.
Reinig de glazen ovendeur niet met schu-
rende reinigingsmiddelen of een metalen
schraper. Het hittebestendige oppervlak
van de binnenruit kan hierdoor breken en
versplinteren.
Als de glasplaten beschadigd raken, wor-
den ze zwak en kunnen ze breken. U
dient ze te vervangen. Neem contact op
met het servicecentrum.
Wees voorzichtig bij het verwijderen van
de deur uit het apparaat. De deur is zwaar!
Reinig het katalytisch emaille niet (indien
van toepassing).
Brandgevaar
Open de deur voorzichtig. Als u alcoholi-
sche toevoegingen gebruikt, kan er een
licht ontvlambaar alcohol-luchtmengsel
ontstaan. Er kan brand ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlambare
producten, en/of onstekingsproducten
(gemaakt van plastic of aluminium) in, bij
of op het apparaat.
Ovenlampje
Haal de stekker van het apparaat uit het
stopcontact voordat u de ovenlamp ver-
vangt. Er bestaat risico op elektrische
schokken!
Service-afdeling
Alleen een bevoegd servicemonteur mag
dit apparaat repareren. Neem contact op
met de service-afdeling.
Gebruik alleen originele reserveonderde-
len.
Afvalverwerking van het apparaat
Om lichamelijk letsel of schade te voorko-
men
Trek de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer door en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling. Dit
voorkomt dat kinderen of kleine huisdie-
ren in het apparaat opgesloten raken.
Er bestaat een gevaar voor verstikking.
4 electrolux
BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
Algemeen overzicht
9
6
7
8
1
2 53 4
10
1 Bedieningspaneel
2 Bedieningsknop voor ovenfuncties
3 Stroomindicatielampje
4 Weergave temperatuur
5 Temperatuurregelknop
6 Verwarmingselement
7 Ovenlampje
8 Onderwarmte
9 Telescopische geleiders van ovenrek,
uitneembaar
10 Rekstanden
Ovenaccessoires
Ovenrek
Voor servies, bak- en braadvormen.
Vlakke bakplaat
Voor gebak en koekjes
Braadpan
Om te bakken en te braden of om vet op
te vangen.
DAGELIJKS GEBRUIK
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Eerste reiniging
Verwijder alle onderdelen van het appa-
raat.
Reinig het apparaat voor het eerste ge-
bruik
Belangrijk! Zie het hoofdstuk "Onderhoud
en reiniging".
Druk op de intrekbare knop om de
oven in werking te stellen. De knop be-
weegt dan naar buiten.
Oven in- en uitschakelen
1. Draai de functieknop van de oven op
een ovenfunctie.
2. Zet de thermostaatknop op de gewen-
ste temperatuur.
Het bedrijfscontrolelampje is aan zolang
de oven in gebruik is.
electrolux 5
Het temperatuurdisplay is aan zolang de
oventemperatuur toeneemt.
3. Voor het uitschakelen van de oven de
schakelaar Ovenfuncties en de tempera-
tuurknop in de stand Uit draaien.
Koelventilator
Als de oven in werking is, wordt de koelven-
tilator automatisch ingeschakeld om de op-
pervlakken van het apparaat koel te hou-
den. Als u het apparaat uitschakelt, blijft de
koelventilator werken tot de oven is afge-
koeld.
Ovenfuncties
Ovenfunctie Toepassing
Uitstand Het apparaat staat UIT.
Ovenlampje De binnenkant van de oven verlichten.
Boven + onder-
warmte
Met name geschikt voor het bereiden van grotere hoeveelheden
voedsel.
Bovenste verwar-
mingselement
Verwarmt alleen van de bovenkant van de oven. Voor het afbakken
van gare gerechten.
Onderwarmte
De warmte komt alleen van de onderkant van de oven. Voor het
bakken van taarten met een knapperige bodem.
Grill
Voor het grillen van plat voedsel in kleine hoeveelheden op het mid-
den van het rooster. Voor het maken van toast.
Grote grill
Het verwarmingselement van de grote grill is ingeschakeld. Voor
het grillen van plat voedsel in grote hoeveelheden. Voor het maken
van toast.
Ovenaccessoires plaatsen
Plaats de schuifaccessoires zo dat de dub-
bele zijranden zich achter in de oven bevin-
den en naar beneden wijzen. Druk de schuif-
accessoires tussen de geleidestangen van
een van de ovenniveaus.
De diepe braadpan en het ovenrooster
hebben dubbele randen aan de zijkant.
Deze randen en de vorm van de gelei-
destangen bieden kantelbeveiliging
voor de ovenaccessoires.
6 electrolux
Rooster en braadslede samen plaatsen
Leg het ovenrooster op de diepe braadpan.
Duw de diepe braadpan in de geleidestan-
gen van een van de ovenniveaus.
NUTTIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Informatie over acrylamide
Belangrijk! Volgens recente
wetenschappelijke informatie kan het
intensief bruinen van levensmiddelen (met
name in producten die zetmeel bevatten),
een gezondheidsrisico vormen tengevolge
van acrylamides. Om die reden adviseren
wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage
temperaturen gaar te laten worden en de
gerechten niet te veel te bruinen.
Bakken
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het appa-
raat dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas
uw normale instellingen (temperatuur,
gaartijden) en de ovenniveaus aan de ta-
belwaarden aan.
Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de baktijd
uitschakelen, om te profiteren van de rest-
warmte.
Wanneer u diepgevroren levensmidde-
len gebruikt, kunnen de platen in de
oven tijdens het bakken vervormen.
Wanneer de platen afkoelen, verdwijnt
de vervorming.
Aanwijzigen bij de baktabellen
Wij raden aan om de eerste keer de lage-
re temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt vin-
den voor uw eigen recept, kijkt u dan bij
een soortgelijk product.
Bij het bakken van gebak op meerdere ni-
veaus kan de baktijd ca. 10-15 minuten
langer zijn.
•Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het bak-
proces niet overal even bruin. Verander in
dit geval de temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het bak-
proces.
Lees voor de juiste ovenfunctie de oven-
functielijst in het hoofdstuk "Dagelijks
gebruik".
Gebak in vormen
Soort gebak Ge-
bruiks-
niveau
Temperatuur °C Tijdstip
Tulband of brioche 1 160 - 180 0:50 - 1:10
electrolux 7
Soort gebak Ge-
bruiks-
niveau
Temperatuur °C Tijdstip
Zandgebak, vruchtentaarten 1 150 - 170 1:10 - 1:30
Roerflan 1 160 - 180 0:25 - 0:40
Taartbodem van zandtaartdeeg
1)
3 190 - 210 0:10 - 0:25
Taartbodem van roerdeeg 3 170 - 190 0:20 - 0:25
Dichte appeltaart 1 170 - 190 0:50 - 1:00
Appeltaart (2 vormen Ø 20 cm, diagonaal
geplaatst)
1 180 - 200 0:20 - 0:30
Hartige taart (bijv. quiche lorraine) 1 180 - 200 0:30 - 1:10
Kwarktaart 1 160 - 180 1:00 - 1:30
1) Oven voorverwarmen
Gebak op de bak plaat
Soort gebak Ge-
bruiks-
niveau
Temperatuur °C Tijdstip
Tulband/krans 3 170 - 190 0:30 - 0:40
Kerststol
1)
3 160 - 180 0:40 - 1:00
Brood (roggebrood) eerst
1)
1 250 0:20
..............Vervolgens 160 - 180 0:30 - 1:00
Roomsoezen, tompoezen 3 190 - 210 0:25 - 0:40
Opgerolde cake met jam
1)
3 180 - 200 0:10 - 0:20
Kruimeltaart 3 160 - 180 0:20 - 0:40
Boter-/suikerkoek, puddingvulling (met pud-
ding gevulde cake, bedekt met suiker en
amandelen)
1)
3 190 - 210 0:15 - 0:30
Vruchtentaart (op gistdeeg/roerdeeg) 3 170 - 190 0:25 - 0:50
Vruchtencake op slap deeg 3 170 - 190 0:40 - 1:20
Plaatkoek met kwetsbare vullingen (bijvoor-
beeld kwark, room, puddingvulling) (bereid
op bakblik).
3 160 - 180 0:40 - 1:20
Pizza (met veel garnering)
1)
1 190 - 210 0:30 - 1:00
Pizza (dun)
1)
1 230 - 250 0:10 - 0:25
Ongedesemd brood
1)
1 230 - 250 0:08 - 0:15
Taarten (Zwitsers)
1)
1 210 - 230 0:35 - 0:50
1) Oven voorverwarmen
Koekjes
Soort gebak Ge-
bruiks-
niveau
Temperatuur °C Tijdstip
Zandkoekjes
1)
3 170 - 190 0:06 - 0:20
Spritsgebak 3 160 - 180 0:10 - 0:40
Roerdeegkoekjes 3 170 - 190 0:15 - 0:20
8 electrolux
Soort gebak Ge-
bruiks-
niveau
Temperatuur °C Tijdstip
Koekjes met eiwit, meringues 3 100 - 120 2:00 - 2:30
Bitterkoekjes 3 120 - 140 0:30 - 0:60
Klein gistgebak 3 170 - 190 0:20 - 0:40
Bladerdeegkoekjes
1)
3 190 - 210 0:20 - 0:30
Broodjes
1)
3 180 - 220 0:20 - 0:35
Kleine cakejes (20 stuks/plaat)
1)
3 170 - 190 0:20 - 0:30
1) Oven voorverwarmen
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de
cake is te licht van kleur.
Onjuist ovenniveau. Plaats de cake op een lager ovenniveau.
De cake zakt in (wordt
klef, klonterig, strepe-
rig).
Te hoge oventemperatuur Stel de temperatuur lager in
De cake zakt in (wordt
klef, klonterig, strepe-
rig).
Te korte baktijd. Baktijd verlengen.
Stel geen hogere temperaturen in voor
kortere baktijden
De cake zakt in (wordt
klef, klonterig, strepe-
rig).
Te veel vocht in het deeg. Minder vocht gebruiken. Houd de mixtij-
den aan, met name als u mixers gebruikt
De cake is te droog. Te lage oventemperatuur Stel een hogere oventemperatuur in.
De cake is te droog. Te lange baktijd. De baktijd verkorten.
De cake wordt niet ge-
lijkmatig bruin.
Te hoge oventemperatuur en
te korte baktijd
De oventemperatuur lager instellen en de
baktijd verlengen
De cake wordt niet ge-
lijkmatig bruin.
Geen gelijkmatig mengsel. Het deeg gelijkmatig over de bakplaat ver-
delen.
De cake wordt niet
gaar binnen de aange-
geven baktijd.
Te lage temperatuur. Stel de oventemperatuur iets hoger in
Braden
Braadservies
Gebruik hittebestendig servies om te bra-
den (lees de instructies van de fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden of op een rooster
met boven een braadpan. (Indien aanwe-
zig)
Braad mager vlees in een braadpan met
deksel. Op die manier blijft het vlees sap-
piger.
Alle soorten vlees, die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal zonder
deksel braden.
De gegevens in de volgende tabel die-
nen slechts als richtlijn.
Aanwijzingen met betrekking tot de
braadtabel.
Braden van vlees en vis met een gewicht
van meer dan 1 kg.
Giet een beetje water op de roosterplaat
om het inbranden van vrijkomende vlees-
sappen of vet te voorkomen.
Braadstukken naar behoefte (na 1/2 - 2/3
van de bereidingstijd) omkeren.
Voor een optimaal resultaat grote braad-
stukken en gevogelte tijdens de bereiding
meermaals met braadvocht begieten.
electrolux 9
Zet de oven ca. 10 minuten voor het ein-
de van de baktijd uit, om te profiteren van
de restwarmte.
Lees voor de juiste ovenfunctie de oven-
functielijst in het hoofdstuk "Dagelijks
gebruik".
Rundvlees
Soort vlees Hoeveelheid
gewicht
Ge-
bruiksni-
veau
Tempera-
tuur °C
Tijd in uren :
Min.)
Suddervlees 1 - 1,5 kg 1 200 - 250 2:00 - 2:30
Rosbief of ossenhaas 1 per cm dikte
- van binnen rood
1)
per cm dikte 1 230 - 250 0:06 - 0:08
- binnen roze (medium)
1)
per cm dikte 1 230 - 250 0:08 - 0:10
- helemaal gaar
1)
per cm dikte 1 210 - 230 0:10 - 0:12
1) Oven voorverwarmen
Varkensvlees
Soort vlees Hoeveelheid
gewicht
Ge-
bruiksni-
veau
Tempe-
ratuur °C
Tijd in uren : Min.)
Schouderstuk, nekstuk, hamlap 1 - 1,5 kg 1 210 - 220 1:30 - 2:00
Tussenribstuk, casselerrib 1 - 1,5 kg 1 180 - 190 1:00 - 1:30
Gehakt 750 g - 1 kg 1 170 - 180 0:45 - 1:00
Varkenspoot(voorgekookt) 750 g - 1 kg 1 210 - 220 1:30 - 2:00
Kalf
Soort vlees Hoeveelheid
gewicht
Ge-
bruiksni-
veau
Tempe-
ratuur °C
Tijd in uren : Min.)
Kalfsbraadstuk 1 kg 1 210 - 220 1:30 - 2:00
Kalfsbout 1,5 - 2 kg 1 210 - 225 2:00 - 2:30
Lamsvlees
Soort vlees Hoeveelheid
gewicht
Ge-
bruiksni-
veau
Tempe-
ratuur °C
Tijd in uren : Min.)
Lamsbout, lamsgebraad 1 - 1,5 kg 1 210 - 220 1:30 - 2:00
Lamsrug 1 - 1,5 kg 1 210 - 220 1:00 - 1:30
Wild
Soort vlees Hoeveelheid
gewicht
Ge-
bruiksni-
veau
Tempe-
ratuur °C
Tijd in uren : Min.)
Hazenrug, hazenbout
1)
tot 1 kg 3 220 - 250 0:25 - 0:40
Reerug, hertenrug 1,5 - 2 kg 1 210 - 220 1:00 - 1:30
Reebout, hertenbout 1,5 - 2 kg 1 200 - 210 1:15 - 1:50
1) Oven voorverwarmen
10 electrolux
Gevogelte
Soort vlees Hoeveelheid
gewicht
Ge-
bruiksni-
veau
Tempe-
ratuur °C
Tijd in uren : Min.)
Stukken vleugel
(4 tot 6 stuks)
elk
200 - 250 g
1 220 - 250 0:35 - 0:50
Halve kip
(2 tot 4 stuks)
elk
400 - 500 g
1 220 - 250 0:35 - 0:50
Kip, poularde 1 - 1,5 kg 1 220 - 250 0:45 - 1:15
Eend 1,5 - 2 kg 1 210 - 220 1:00 - 1:30
Gans 3,5 - 5 kg 1 200 - 210 2:30 - 3:00
Kalkoen 2,5 - 3,5 kg 1 200 - 210 1:30 - 2:00
Kalkoen 4 - 6 kg 1 180 - 200 2:30 - 4:00
Vis (stoven)
Soort vlees Hoeveelheid
gewicht
Ge-
bruiksni-
veau
Tempe-
ratuur °C
Tijd in uren : Min.)
Hele vissen 1 - 1,5 kg 1 210 - 220 0:45 - 1:15
Grillen
Gebruik de grilfunctie altijd met maxi-
male temperatuurinstelling
Belangrijk! Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn
Lege oven met grilfuncties altijd 5 minu-
ten voorverwarmen.
Bakplaat op inzetniveau plaatsen,
zoals aangeraden in grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te
vangen op het eerste inzetniveau.
Alleen platte stukken vlees of vis gril-
len.
Lees voor de juiste ovenfunctie de oven-
functielijst in het hoofdstuk "Dagelijks
gebruik".
Voedsel om te grillen Rekstand Tijd
1e kant 2e kant
Burgers 4 8 - 10 min. 6 - 8 min.
Varkenshaas 4 10 - 12 min. 6 - 10 min.
Worstjes 4 8 - 10 min. 6 - 8 min.
Runderhaas, kalfsfilet 4 6 - 7 min. 5 - 6 min.
Rundsfilet, rosbief (ca.
1 kg)
3 10 - 12 min. 10 - 12 min.
Geroosterd brood
1)
3 4 - 6 min. 3 - 5 min.
Sandwiches 3 6 - 8 min. -------
1) Niet voorverwarmen
Inmaken
Gebruik uitsluitend normale wekglazen
van dezelfde afmeting.
Gebruik geen wekglazen met een draai-
of bajonetsluiting en metalen bakken.
Gebruik het eerste inzetniveau vanaf de
bodem.
Gebruik de bakplaat. U kunt max. zes 1
liter wekglazen plaatsen.
Vul alle wekglazen tot hetzelfde niveau en
sluit deze correct.
electrolux 11
Plaats de wekglazen los van elkaar op
het rooster.
Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat
er voldoende vocht in de oven ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste wekglazen
begint te borrelen (na. ca. 35-60 minuten
bij 1 liter glazen) de oven uitschakelen of
de temperatuur verlagen tot 100°C (zie ta-
bel).
ONDERHOUD EN REINIGING
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor de metalen oppervlakken
een universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van de oven na elk
gebruik. Verontreinigingen laten zich dan
het makkelijkst verwijderen en kunnen
dan niet aanbranden.
Verwijder hardnekkig vuil met een specia-
le ovenreiniger.
Maak alle oventoebehoren na elk gebruik
schoon met een zachte doek en een
warm sopje en een reinigingsmiddel en
laat ze drogen.
Toebehoren met antiaanbaklaag mogen
niet worden schoon gemaakt met een
agressieve reinigingsmiddel, voorwerpen
met scherpe randen of afwasautomaat.
Hierdoor kan de antiaanbaklaag onherstel-
baar worden beschadigd!
Plafond oven
Het verwarmingselement kan worden neer-
geklapt om het plafond van de oven gemak-
kelijker te reinigen.
Waarschuwing! Schakel de oven uit
voor het neerklappen van het
verwarmingselement. Zorg ervoor dat
het apparaat is afgekoeld.
Gevaar voor brandwonden!
Neerklappen van het verwarmingselement
1.
Inschuifrails verwijderen.
2. Houd het verwarmingselement aan de
voorzijde met beide handen vast
3. Trek het naar voren tegen de drukveer
aan langs de steun aan beide zijden.
4. Het verwarmingselement klapt omlaag.
Het plafond in de oven is klaar om te wor-
den schoongemaakt.
Verwarmingselement installeren
1. Installeer het verwarmingselement in om-
gekeerde volgorde.
Belangrijk! Installeer het
verwarmingselement correct aan beide
zijden boven de steun aan de binnenwand
van de oven.
2. Plaats inschuifrails.
Inschuifrails
Verwijderen van de inschuifrails
1. Trek de rails aan de voorkant uit de zij-
wand.
12 electrolux
2. Trek de rails aan de achterkant uit de zij-
wand en verwijder deze.
2
1
Installeren van de inschuifrails
Installeer de inschuifrails in omgekeerde
volgorde.
De afgeronde uiteinden van de inschuif-
rails moeten naar voren wijzen!
Ovenlampje
Waarschuwing! Gevaar voor
elektrische schokken!
Voordat u het ovenlampje vervangt:
Schakel de oven uit.
Verwijder de zekeringen in de zekeringen-
kast of schakel de stroomonderbreker uit.
Leg een doek op de bodem van de
oven om het ovenlampje en het afdek-
glaasje te beschermen.
Het ovenlampje vervangen
1. Het afdekglas van het lampje bevindt
zich in de achterkant van de ovenruimte.
Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de ovenlamp met de relevante
tegen 300°C warmte bestendige oven-
lamp.
Belangrijk! Gebruik hetzelfde
ovenlamptype.
4. Plaats het afdekglas terug.
Ovendeur en glasplaten
Verwijder de ovendeur om deze te verwijde-
ren.
Let op! Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de deur uit het
apparaat. De deur is zwaar!
Uitnemen van de ovendeur
1. Zet de ovendeur helemaal open.
2. Til de hendels (A) op de twee scharnie-
ren volledig omhoog.
A
A
3. Sluit de ovendeur in de eerste openings-
stand (ongeveer 45°).
45°
4. Pak de ovendeur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze onder
een opwaartse hoek van de oven weg.
Plaats de ovendeur met de buitenkant
omlaag op een zachte en egale onder-
grond om krassen te voorkomen.
electrolux 13
5. U kunt de binnenste ruiten nu verwijde-
ren om schoon te maken.
Om de deur te installeren volgt u de pro-
cedure in omgekeerde volgorde.
De ovendeur beschikt over 2, 3 of 4
glasplaten (afhankelijk van het model)
Verwijderen en reinigen van de deurglazen
1. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten vastpak-
ken en naar binnen drukken om de klem-
sluiting te ontgrendelen.
2
B
1
2. Trek de deur naar voor om deze te ver-
wijderen.
3. Houd de glasplaten aan de bovenkant
vast en trek deze een voor een omhoog
uit de geleiding
4. Reinigen van de glasplaten.
Om de platen te installeren volgt u de
procedure in omgekeerde volgorde.
Plaats de kleinste glasplaat eerst, daar-
na de grotere glasplaten.
PROBLEMEN OPLOSSEN
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm De oven is niet ingeschakeld Zet de oven aan (zie het hoofd-
stuk 'Dagelijks gebruik').
De oven wordt niet warm De zekering in de zekeringkast
is gesprongen
Controleer de zekering. Als de
zekering meer dan een keer
springt, raadpleeg dan een be-
voegde elektricien.
Het ovenlampje brandt niet Het ovenlampje is kapot Vervang het ovenlampje
Stoom en condens slaan neer
op de gerechten en in de oven-
ruimte
Het gerecht heeft te lang in de
oven gestaan
Laat gerechten na het bereiden
niet langer dan 15-20 minuten
in de oven staan
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen,
neem dan contact op met uw verkoper of
de klantenservice.
De contactgegevens van het servicecen-
trum staan op het typeplaatje. Het typepla-
tje bevindt zich aan de voorkant van de bin-
nenkant van de oven.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14 electrolux
MILIEUBESCHERMING
Het symbool op het product of op de
verpakking wijst erop dat dit product niet
als huishoudafval mag worden behandeld,
maar moet worden afgegeven bij een
verzamelpunt waar elektrische en
elektronische apparatuur wordt gerecycled.
Als u ervoor zorgt dat dit product op de
juiste manier wordt verwijderd, voorkomt u
mogelijke negatieve gevolgen voor mens en
milieu die zich zouden kunnen voordoen in
geval van verkeerde afvalverwerking. Voor
gedetailleerdere informatie over het
recyclen van dit product, kunt u contact
opnemen met de gemeente, de
gemeentereiniging of de winkel waar u het
product hebt gekocht.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvrien-
delijk en geschikt voor hergebruik Kunst-
stofonderdelen worden aangeduid met
internationale afkortingen, zoals PE,
PS, etc. Gooi het verpakkingsmateriaal
weg in de daarvoor bestemde contai-
ners van uw vuilnisophaaldienst.
electrolux 15
892938941-A-062010
www.electrolux.com/shop
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

Electrolux EOB20000X Handleiding

Type
Handleiding