Moulinex ME510H30 Handleiding

Type
Handleiding
NL
18
GEVAAR: De veiligheidsvoorschriften worden bij het apparaat geleverd. Lees
deze voorschriften aandachtig door voordat u uw nieuw apparaat voor het
eerst gebruikt. Bewaar ze op een veilige plek, zodat u ze later als referentie
kunt inzien.
Maak alle accessoires met zeepwater schoon. Spoel de accessoires en droog ze
onmiddellijk zorgvuldig af.
Het rooster en het mes moeten vet blijven. Vet ze in met olie.
Laat uw apparaat niet leeg draaien als de roosters niet zijn ingevet.
• Maak al het voedsel dat u wilt hakken klaar: verwijder de botten, het kraakbeen en de
zenuwen. Snij het vlees in stukken (ongeveer 2 cm X 2 cm).
• Steek nooit uw vingers of een voorwerp in de schacht.
Trucje: Doe na het hakken enkele stukjes brood in het apparaat zodat alle gehaktrestjes
uit het apparaat komen.
Belangrijk: dit accessoire mag enkel worden gebruikt met gehakt, gekruid en gemengd
vlees.
• Laat de slang eerst weken in lauw water om deze elastisch te maken en schuif vervolgens
op de trechter. Laat 5 cm ruimte aan het uiteinde van de slang (leg een knoop in de slang
op 5 cm van het uiteinde). Zet het apparaat aan, doe het gehakt in de hakker en rol de
slang af naarmate deze wordt gevuld.
Opmerking: dit werk is eenvoudiger als iemand u helpt: één persoon zorgt voor de
toevoer van het gehakt en de andere persoon vult de slang.
• Maak de worsten zo lang als u wilt door in de worsten te knijpen en de slang een slag te
draaien.
• Vermijd de ophoping van lucht in de worsten en draai worsten van 10 tot 15 cm lang. Zo
verkrijgt u kwaliteitsworsten (scheid de worsten door knopen te leggen in de slang).
BESCHRIJVING
A Afneembare hakkop
A1 Aluminium basis
A2 Vis
A3 Slijpbaar, roestvrij mes
A4 Roosters (afhankelijk van het
model)
A4a Rooster met kleine gaatjes
(3 mm) voor zeer fijn hakken
A4b Rooster met gemengde gaatjes
(4,7 mm) voor fijn hakken
A4c Rooster met grote gaatjes
(7,5 mm) voor grof hakken
A5 Aluminium snoer
B Afneembare schaal
C Duwstaaf voor vlees
D Aan/uit-knop
E Motorblok
F Worsttrechter
G Accessoire voor kebab
G1 Verdeelstuk
G2 Ring
H Mini-hakker
H1 Versneller
H2 Kom
H3 Mes
H4 Deksel
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Gebruik: hakkop (cf. fig. 1 tot 5)
Accessoire voor worst (cf. fig.6 tot 11)
NL
19
Nuttige tip:
• Om het fijne deeg voor kebab of kefta te maken, moet u het vlees 2 tot 3 keer in de
hakkop hakken tot u de gewenste structuur verkrijgt.
Handige tips:
- Belangrijk: U krijgt een beter resultaat als u met impulsen werkt.
- Druk kort of lang afhankelijk van de gewenste fijnheid.
- Maak de stukjes vlees tijdens het hakken los met een spatel en verspreid ze over de kom
(H2) voor een fijner hak- of snijresultaat.
- Laat het apparaat 2 minuten afkoelen na elk gebruik. Laat het apparaat niet leeg
draaien.
Recept Mayonaise:
2 eierdooiers – 1 eetlepel mosterd – 2 eetlepels water1 eetlepel azijn 200 ml oliezout,
peper.
- Zorg ervoor dat alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben voor u aan de bereiding
begint.
- Plaats het mes, doe alle ingrediënten in de kom en voeg slechts 2 eetlepels olie toe.
- Meng de ingrediënten gedurende 15 seconden. Voeg de olie in 3 keer toe. Laat het
apparaat na elke keer 10 seconden draaien.
• Vul de kom (H2) met een beetje warm water, vergrendel het deksel en laat het apparaat
enkele seconden draaien voor een efficiënte reiniging van de mini-hakker. Giet het water
af en laat drogen.
• De versneller (H1) kan in de kom worden opgeborgen.
Gebruik: Mini-hakker (cf. fig. 15 tot 22)
Ingrediënten Maximale hoeveelheid Aanbeveling Maximale tijd
Peterselie 15 g Verwijder de steeltjes Met impulsen
Dille 15 g Verwijder de steeltjes Met impulsen
Koriander 15 g Verwijder de steeltjes Met impulsen
Uien 100 g Snij in stukjes Met impulsen
Knoflook 80 g Snij in stukjes Met impulsen
Tomaten 2 Snij in stukjes Met impulsen
Pistachenoten 200 g Verwijder de schelpen
5 tot 10 seconden
Hazelnoten 120 g Verwijder de schelpen
5 tot 10 seconden
Mayonaise 200 ml Volg het recept Volg het recept
SCHOONMAKEN EN OPBERGEN (cf. fig. 23 tot 25)
Accessoire voor kebab (cf. fig.12 tot 14)

Documenttranscriptie

GEVAAR: De veiligheidsvoorschriften worden bij het apparaat geleverd. Lees deze voorschriften aandachtig door voordat u uw nieuw apparaat voor het eerst gebruikt. Bewaar ze op een veilige plek, zodat u ze later als referentie kunt inzien. BESCHRIJVING A A1 A2 A3 A4 NL Afneembare hakkop Aluminium basis Vis Slijpbaar, roestvrij mes Roosters (afhankelijk van het model) A4a Rooster met kleine gaatjes (3 mm) voor zeer fijn hakken A4b Rooster met gemengde gaatjes (4,7 mm) voor fijn hakken A4c Rooster met grote gaatjes (7,5 mm) voor grof hakken A5 Aluminium snoer B C D E F G G1 G2 H H1 H2 H3 H4 Afneembare schaal Duwstaaf voor vlees Aan/uit-knop Motorblok Worsttrechter Accessoire voor kebab Verdeelstuk Ring Mini-hakker Versneller Kom Mes Deksel VOOR HET EERSTE GEBRUIK • Maak alle accessoires met zeepwater schoon. Spoel de accessoires en droog ze onmiddellijk zorgvuldig af. • Het rooster en het mes moeten vet blijven. Vet ze in met olie. • Laat uw apparaat niet leeg draaien als de roosters niet zijn ingevet. Gebruik: hakkop (cf. fig. 1 tot 5) • Maak al het voedsel dat u wilt hakken klaar: verwijder de botten, het kraakbeen en de zenuwen. Snij het vlees in stukken (ongeveer 2 cm X 2 cm). • Steek nooit uw vingers of een voorwerp in de schacht. Trucje: Doe na het hakken enkele stukjes brood in het apparaat zodat alle gehaktrestjes uit het apparaat komen. Accessoire voor worst (cf. fig.6 tot 11) 18 Belangrijk: dit accessoire mag enkel worden gebruikt met gehakt, gekruid en gemengd vlees. • Laat de slang eerst weken in lauw water om deze elastisch te maken en schuif vervolgens op de trechter. Laat 5 cm ruimte aan het uiteinde van de slang (leg een knoop in de slang op 5 cm van het uiteinde). Zet het apparaat aan, doe het gehakt in de hakker en rol de slang af naarmate deze wordt gevuld. Opmerking: dit werk is eenvoudiger als iemand u helpt: één persoon zorgt voor de toevoer van het gehakt en de andere persoon vult de slang. • Maak de worsten zo lang als u wilt door in de worsten te knijpen en de slang een slag te draaien. • Vermijd de ophoping van lucht in de worsten en draai worsten van 10 tot 15 cm lang. Zo verkrijgt u kwaliteitsworsten (scheid de worsten door knopen te leggen in de slang). Accessoire voor kebab (cf. fig.12 tot 14) Nuttige tip: • Om het fijne deeg voor kebab of kefta te maken, moet u het vlees 2 tot 3 keer in de hakkop hakken tot u de gewenste structuur verkrijgt. Gebruik: Mini-hakker (cf. fig. 15 tot 22) Handige tips: - Belangrijk: U krijgt een beter resultaat als u met impulsen werkt. - Druk kort of lang afhankelijk van de gewenste fijnheid. - Maak de stukjes vlees tijdens het hakken los met een spatel en verspreid ze over de kom (H2) voor een fijner hak- of snijresultaat. - Laat het apparaat 2 minuten afkoelen na elk gebruik. Laat het apparaat niet leeg draaien. Ingrediënten Aanbeveling Maximale tijd Peterselie Maximale hoeveelheid 15 g Verwijder de steeltjes Met impulsen Dille 15 g Verwijder de steeltjes Met impulsen Koriander 15 g Verwijder de steeltjes Met impulsen Uien 100 g Snij in stukjes Met impulsen Knoflook 80 g Snij in stukjes Met impulsen Snij in stukjes Met impulsen Tomaten 2 Pistachenoten 200 g Verwijder de schelpen 5 tot 10 seconden Hazelnoten 120 g Verwijder de schelpen 5 tot 10 seconden Mayonaise 200 ml Volg het recept NL Volg het recept Recept Mayonaise: 2 eierdooiers – 1 eetlepel mosterd – 2 eetlepels water – 1 eetlepel azijn – 200 ml olie – zout, peper. - Zorg ervoor dat alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben voor u aan de bereiding begint. - Plaats het mes, doe alle ingrediënten in de kom en voeg slechts 2 eetlepels olie toe. - Meng de ingrediënten gedurende 15 seconden. Voeg de olie in 3 keer toe. Laat het apparaat na elke keer 10 seconden draaien. SCHOONMAKEN EN OPBERGEN (cf. fig. 23 tot 25) • Vul de kom (H2) met een beetje warm water, vergrendel het deksel en laat het apparaat enkele seconden draaien voor een efficiënte reiniging van de mini-hakker. Giet het water af en laat drogen. • De versneller (H1) kan in de kom worden opgeborgen. 19
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39

Moulinex ME510H30 Handleiding

Type
Handleiding