IKEA 20123000 Program Chart

Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

OV B 00 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
HUSKCZPLITPTESNLFRDE BEAT
RU
FIDKNOSE
5019 610 01008
N.B.:
temperaturen en bereidingstijden gelden ongeveer voor 4 porties.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0 OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht
in de oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te
verwisselen om een meer gelijkmatig bakresultaat te bereiken.
Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en focaccia's).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en
geven van een bruin korstje aan brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Draai het vlees tijdens de bereiding regelmatig om.
ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.
GERECHTEN Functie
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(min).
Lamsvlees/kalfsvlees/rundvlees/varkensvlees
2 190-210 90-110
Kip, konijn, eend
2 190-200 65-85
Kalkoen/gans
2 190-200 140-180
Vis
2 180-200 50-60
Gevulde tomaten en paprika/aardappelen in de oven
2 180-200 50-60
Luchtig gebak
2 170-180 45-55
Taarten met vulling
2 180-200 60-90
Koekjes
2 170-180 35-45
Lasagna
2 190-200 45-55
Brood/pizza
2 200-225 40-50/15-18
Toast 3/4 250 1,5-2,5
Schnitzels/worstjes/spiezen 3/4 250 35-45
Gegratineerde groenten 3 250 5-8
1/2 kip 3 250 40-50
Hele kip 2/3 200-225 55-65
Rosbief 2 200-250 35-45
Rollade 2/3 200-225 60-70
Vis (heel) 3 190-200 40-50
ACCESSOIRES
Rooster - Bakplaat - Opvangbak
1.
Bedieningspaneel
1.1. Functieknop
1.2. Programmeerknop bereidingstijd
1.3. Thermostaatknop
1.4. Rood lampje thermostaat
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
5.
Ovenlampje
6.
Ventilator
7.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8.
Koude ovendeur
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie. Het ovenlampje gaat aan.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is. Draai de knoppen aan het einde van
de bereidingstijd op
“0”
.
PROGRAMMEERKNOP BEREIDINGSTIJD
Met deze programmeerknop kunt u een bereidingstijd van 1 tot 120 minuten instellen.
Om de tijdsduur in te stellen, nadat u de bereidingsfunctie heeft gekozen, draait u de
knop helemaal rechtsom, waarna u de knop terug draait naar de gewenste bereidingstijd.
Als de ingestelde bereidingstijd om is, gaat de oven uit en blijft de programmeerknop
op “0” staan”. Om de oven met de hand te bedienen, d.w.z. zonder een bereidingstijd
in te stellen, moet u controleren of de programmeerknop op het symbool staat.
Let op:
als de programmeerknop op “0” staat, gaat de oven niet aan.
Om de oven aan te zetten moet u de programmeerknop op het symbool zetten, of de
bereidingstijd instellen.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
  • Page 1 1

IKEA 20123000 Program Chart

Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor

Gerelateerde papieren