Ignis AKS150/IX/02 Program Chart

Type
Program Chart
AKS 150/02 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 510 01010/A
ITESNLFRGB
Opmerking: Bereidingstijden en temperaturen gelden voor ongeveer 4 porties.
GERECHT Functie
Steunhoogte
(vanaf
bodem)
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
min.
Lamsvlees/kalfsvlees/rundvlees/varkensvlees
2 190-210 90-110
Kip/ konijn/eend
2 190-200 65-85
Kalkoen/gans
2 190-200 140-180
Vis
2 180-200 50-60
Gevulde tomaten en paprika/aardappelen in
de oven
2 180-200 50-60
Luchtig gebak
2 170-180 45-55
Taarten met vulling
2 180-200 60-90
Koekjes
2 170-180 35-45
Lasagne
2 190-200 45-55
Pizza/Brood
2 200-225 40-50/15-18
To a s t
3/4 250 1.5-2.5
Schnitzels/worstjes/spiezen
3/4 250 35-45
Gegratineerde groenten
3 250 5-8
1/2 kip
3 250 40-50
Hele kip 2/3 200-225 55-65
Rosbief 2 200-250 35-45
Braadstukken 2/3 200-225 60-70
Vis (heel) 3 190-200 40-50
ACCESSOIRES
Rooster - Aluminium bakplaat
1. Bedieningspaneel
1.1. Functieknop
1.2. Thermostaatknop
1.3. Rood lampje thermostaat
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Bovenste verwarmingselement
4. Grillelement
5. Ovenlampje achter
6. Ventilator
7. Onderste verwarmingselement (niet zichtbaar)
8. Koude ovendeur
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de functieknop op de gewenste functie. Het ovenlampje gaat branden.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is. Draai de knoppen aan het einde van de
bereidingstijd op “0”.
Onderste
Bovenste
steunhoogte
steunhoogte
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0OVEN UIT
-
Ovenlampje
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de
oven wanneer het rode lampje van de thermostaat uitgaat.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
GEBAK/
VENTILATOR
Voor bereiding op maximaal twee verschillende steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van plaats te
verwisselen om een gelijkmatiger bakresultaat te bereiken.
Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en focaccia's).
GRILL
Voor het grillen van biefstukken, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en om brood
te roosteren.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak (op het eerste niveau) om
rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van voedingsmiddelen bij kamertemperatuur.
Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.
  • Page 1 1

Ignis AKS150/IX/02 Program Chart

Type
Program Chart