AKZ 660
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 310 56487
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator
1)
(niet zichtbaar)
3.
Beschermelement grill
2)
4.
Deurvergrendeling
3)
5.
Katalysator
6.
Beschermrooster verwarmingselement bovenwarmte
7.
Verwarmingselement bovenwarmte
8.
Ovenlampje
4)
9.
Opening voor plaatsing van het draaispit
10.
Ovenventilator
11.
Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
12.
Koude ovendeur
*
1)
De ventilator wordt geactiveerd wanneer de oven een bepaald
temperatuurniveau heeft bereikt, en gaat, nadat de oven is
uitgeschakeld, nog enkele minuten door met werken.
Tijdens de pyrolysefase heeft de ventilator een hogere snelheid dan
tijdens de bereidingsfuncties om een betere koeling te garanderen.
2)
Voorkomt direct contact met de grill. Niettemin wordt
aanbevolen het beschermelement niet aan te raken wanneer de
oven in werking is.
3)
Tijdens de pyrolysefuncties wordt een automatisch
“deurvergrendelingsysteem“ geactiveerd en op het display gaat het
lampje “ ” branden .
4)
Wanneer de oven uit is gaat het lampje automatisch branden als
de deur geopend wordt.
*
verlaagt de temperatuur van de buitenkant van de ovendeur
tijdens de bereiding tot rond 40°C; aanbevolen als er kinderen in
huis zijn.
We raden hoe dan ook aan om kinderen uit de buurt van de
oven te houden.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren van functies
2. Toets voor het bevestigen en selecteren van een programma
3. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde waarden (temperatuur, bereidingstijd, stand)
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Draaispit:
Opvangbak:
Rooster:
Bakplaat voor zoet gebak:
Waarschuwing:
Tijdens de zelfreinigingscyclus wordt aanbevolen om alle bijgeleverde accessoires te verwijderen zodat de temperatuur buiten de
ovendeur niet verder toeneemt en tevens om een beter reinigingsresultaat voor het onderste gedeelte van de oven te garanderen.
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
-
Oven uit
- - -
OVENLAMPJE
- -
• Inschakeling van het ovenlampje.
DUAL 35°/60°
35°C -
• Voor een constante oventemperatuur.
• 35°C: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
• 60°C: voor het warmhouden van een gerecht aan het einde van de
bereidingstijd.
• Aanbevolen wordt de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH
225°C 50°C - 250°C
• Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde
steunhoogte.
• Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en
plaats het voedsel in de oven, wanneer de indicator “C” nog niet is
gedoofd.
• Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
THERMOVENTILATOR
160°C 50°C - 250°C
• Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd
hebben, zonder voorverwarming op één of meerdere
steunhoogten
(bv.: vis, groenten, taart), zonder dat er geuren van het ene naar
het andere gerecht overgebracht worden.
GRILL
3 -
• Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren
van groente en voor een bruin korstje op het brood.
• De functie heeft verschillende standen (1 min. - 5 max.).
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op
het eerste niveau om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk
te voorkomen.
• Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
GRILL + DRAAISPIT
• Bij deze functie wordt het draaispit geactiveerd.
• Voor het roosteren van vlees en gevogelte. Plaats de steun op de
tweede steunhoogte, steek het vlees aan het spit en zet het vast
met de vorken.
• Steek het spit helemaal in de behuizing op de achterwand aan de
rechterkant en zet hem op de steun.
• Giet een beetje water in de opvangbak (op de eerste steunhoogte)
om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Verwijder het kunststof handvat voordat u de ovendeur sluit en
bevestig het weer als u het gerecht aan het einde van de bereiding uit
de oven wilt halen.
TURBOGRILL
3 -
• Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
• De functie heeft verschillende standen (1 min. - 5 max.).
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op
het eerste niveau om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk
te voorkomen.
• Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
BOOSTER
225°C 50°C - 250°C
• Om de oven snel voor te verwarmen.
• Tijdens het verwarmen gaat het indicatielampje “C” branden.
• Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de functie
zichzelf automatisch uit; een geluidssignaal geeft aan dat de oven
automatisch overgaat op de functie
STATISCH
.
ECO
160°C 50°C - 250°C
• Energiezuinige functie, geschikt voor bereidingen zonder
voorverwarmen op één steunhoogte.
PYROLYSE
Meer informatie vindt u in het
instructieboekje.
• Het is mogelijk om de zelfreinigingstijd in te stellen op een
minimum van 2 uur tot een maximum van 3 uur.
PYROLISE EXPRESS
Meer informatie vindt u in het
instructieboekje.
• Voor de zelfreiniging van de oven met een vaste tijdsduur van 1 uur
en 15.