Whirlpool AKZ 659 NB de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

AKZ 659
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 310 56195
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator
1)
(niet zichtbaar)
3.
Beschermelement grill
2)
4.
Deurvergrendeling
3)
5.
Katalysator
6.
Beschermrooster verwarmingselement bovenwarmte
7.
Verwarmingselement bovenwarmte
8.
Ovenlampje
9.
Circulair verwarmingselement
10.
Opening voor plaatsing van het draaispit
11.
Ovenventilator
12.
Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
13.
Ovendeur
1)
De ventilator wordt geactiveerd wanneer de oven een bepaald
temperatuurniveau heeft bereikt, en gaat, nadat de oven is
uitgeschakeld, nog enkele minuten door met werken. Tijdens de
pyrolysefase heeft de ventilator een hogere snelheid dan tijdens
de kookfuncties.
2)
Voorkomt direct contact met de grill. Niettemin wordt
aanbevolen het beschermelement niet aan te raken wanneer de
oven in werking is.
3)
Tijdens de pyrolysefuncties wordt een automatisch
deurvergrendelingsysteem geactiveerd en op het display gaat het
lampje   branden.
Tijdens de pyrolysefase zal de temperatuur van de ovendeur
toenemen,
houdt daarom
kinderen uit de buurt.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren van
functies.
2. Toets voor het bevestigen en selecteren van een
programma
3. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde waarden
(temperatuur, bereidingstijd, stand)
Verzonken knoppen
Om de knop te gebruiken drukt u op het midden ervan.
De knop komt naar voren.
Draai de knop op de gewenste stand.
Aan het einde van de bereiding zet u de knop op de stand
0
en drukt u hem in het midden in om hem naar de
oorspronkelijke stand terug te brengen.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Draaispit:
2 roosters:
Opvangbak:
Waarschuwing:
Tijdens de zelfreinigingscyclus wordt aanbevolen om alle bijgeleverde accessoires te verwijderen zodat de temperatuur
buiten de ovendeur niet verder toeneemt en tevens om een beter reinigingsresultaat voor het onderste gedeelte van de
oven te garanderen.
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
-
Oven uit
- - -
OVENLAMPJE
- -
Inschakeling van het ovenlampje.
DUAL 35°/60°
35°C -
Voor een constante oventemperatuur.
35°C: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
60°C: voor het warmhouden van een gerecht aan het einde van de
bereidingstijd.
Aanbevolen wordt de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH
225°C 50°C - 250°C
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en plaats
het voedsel in de oven, wanneer de indicator C nog niet is gedoofd.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
200°C 50°C - 250°C
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van
plaats te verwisselen om een meer gelijkmatig bakresultaat te bereiken.
THERMOVENTILATOR
200°C 50°C - 250°C
Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd hebben,
zonder voorverwarming op één of meerdere steunhoogtes (b.v.: vis,
groenten, taart), zonder dat er geuren van het ene naar het andere
gerecht overgebracht worden
GRILL
3 -
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van
groente en voor een bruin korstje op het brood.
De functie heeft verschillende standen (1 min. - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op de eerste
steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
GRILL + DRAAISPIT
Bij deze functie wordt het draaispit geactiveerd.
Om vlees en gevogelte te braden. Plaats de steun op de tweede
steunhoogte, steek het te braden voedsel op het spit en maak het vast
met de daarvoor bestemde vorken.
Steek het spit achter in de opening rechts op de achterwand van de oven
en laat het op de steun rusten.
Giet een beetje water in de opvangbak (op de eerste steunhoogte) om
rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Verwijder het kunststof handvat voordat u de ovendeur sluit en bevestig
het weer als u het gerecht aan het einde van de bereiding uit de oven wilt
halen.
TURBOGRILL
3 -
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
De functie heeft verschillende standen (1 min. - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op het
eerste niveau om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
PIZZA/BROOD
-
P1- 260°C
P2- 220°C
Voor het bakken van pizza, brood, focaccia.
ECO
160°C 50°C - 250°C
Energiebesparingsfunctie, geschikt voor het opwarmen en afbakken van
gerechten.
PYROLYSE
Meer informatie vindt u in het
instructieboekje.
Het is mogelijk om de zelfreinigingstijd in te stellen op een minimum van
2 uur tot een maximum van 3 uur.
PYROLYSE EXPRESS
Meer informatie vindt u in het
instructieboekje.
Voor de zelfreiniging van de oven met een vaste tijdsduur van 1 uur en 15'.
BEREIDINGSTABEL
GERECHT
Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Bruiningsgraad
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Lamsvlees, schapenvlees
X 2
2
200 90 - 110
X 2 2 200 90 - 110
X 2
-
200 90 - 110
Braadstuk
(kalfs-, varkens-, rundvlees)
(1 kg)
X 2
2
200
100 - 110
X 2 2 200 100 - 110
X 2
-
200
100 - 110
Kip, konijn,
eend
X 2
2
200 80 - 90
X 2 2 200
80 - 90
X 2
-
200 80 - 90
Kalkoen
(3-4 kg)
X 1
3
200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
X 1
- 200
160 - 180
Gans ( 2 kg)
X 2
3
200 100 - 130
X 2 3
200
100 - 130
X 2
-
200 100 - 130
(HELE VIS)
(1-2 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2
1
200 50 - 60
X 2 1 190 50 - 60
X 2
-
180 50 - 60
(IN MOTEN)
(1 kg)
Zwaardvis, tonijn
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
X 3
-
180 50 - 60
Gevulde paprika's en tomaten
X 2
-
200 60 - 70
X 2 - 190 60 - 70
X 2
-
180 60 - 70
Gebakken aardappels
X 2 3
200
50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
X 2 -
200
50 - 60
Pizza - Brood
X 2 -
260 - 240
15 - 20
X 2 - 220 - 240 15 - 20
X 1-3 -
260 - 240
20 - 30
X 1-3 -
220 - 240
20 - 30
Luchtig gebak
X 2
-
170 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
X 2
-
170 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2
-
190 70 - 90
X 2 - 180 70 - 90
X 2
-
170 70 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
-
180
50 - 60
X 2 -
180
50 - 60
X 2
-
180
50 - 60
Strudel
X 2
-
200
50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
X 2
-
180
50 - 60
Koekjes
X 2
-
160 30 - 40
X 1-3 - 150 30 - 40
X 2
-
150 30 - 40
V
L
E
E
S
V
I
S
G
R
O
E
N
T
E
P
I
Z
Z
A
B
R
O
O
D
G
E
B
A
K
T
A
A
R
T
E
N
Z
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.:
GRILL, het vlees halverwege de bereiding omdraaien.
GERECHT
Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Bruiningsgraad
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Soesjes
X 2
-
190
40 - 50
X 1-3 - 180 40 - 50
X 2
-
180 40 - 50
Hartige taarten
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 180 50 - 60
X 2
-
190 50 - 60
Vruchtentaarten
b.v. met ananas, perziken
X 2
-
180 50 - 60
X 2 - 180 50 - 60
X 2
-
180 50 - 60
Meringues
X 2
-
120 150 - 180
X 1-3 - 120 150 - 180
- 2- 4
-
120 150 - 180
Pasteibakjes
X 2
-
200 30 - 40
X 2 -
190
30 - 40
X 2
-
190 30 - 40
Soufflés
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
X 2
-
190 50 - 60
Lasagna
X 2
1
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
X 2
-
190 50 - 60
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand
Bereidingstijd
(minuten)
Ribkarbonades X 3-4 4-5 40 - 50
Schnitzels X 3-4 4-5 30 - 40
Worstjes X 3-4 4-5 30 - 40
Karbonades X 3-4 4-5 30 - 40
Kippenpoten X 3-4 4-5 40 - 50
Spiezen X 3-4 4-5 40 - 50
Varkenskarbonades X 3-4 4-5 40 - 50
1/2 kip X 3 4-5 50 - 60
1/2 kip X 2 3-4 50 - 60
Hele kip X 2 2-3 60 - 70
Braadstuk
(varkens-, rundvlees)
X 2 3 70 - 80
Eend X 2 3 80 - 90
Lamsbout X 2 3 70 - 80
Rosbief X 2 3 50 - 60
Gebakken aardappels X 3 3-4 50 - 60
Vis (goudbrasem, forel) X 2 2-3 50 - 60
Vis (moten) X 3-4 4-5 30 - 40
G
E
B
A
K
T
A
A
R
T
E
N
Z
V
L
E
E
S
V
I
S
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 659 NB de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor