Bauknecht ECTM 9145/1 IXL Gebruikershandleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Gebruikershandleiding
1
Gebrauchsanweisung
Instructions for use
Mode d’emploi
Gebruiksaanwijzing
Istruzioni per l’uso
Brugsanvisning
Bruksanvisning
Käyttöohje
Manual de utilização
Instrucciones para el uso
Instrukcje użytkowania
Használati utasítás
Οδηγίες Χρήσης
Инструкция за употреба
Návod k použití
Návod na použitie
Instrucţiuni de utilizare
Инструкции по эксплуатации
ECTM 9145/1
2
Inhoudsopgave
BELANGRIJKE INFORMATIE 5
ALVORENS HET APPARAAT TE MONTEREN 5
MILIEUTIPS 5
HET APPARAAT MONTEREN 6
VOORDAT U DE OVEN AANSLUIT 6
NA HET AANSLUITEN 6
VOOR HET EERSTE GEBRUIK 7
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN 7
LEES DEZE AANWIJZINGEN ZORGVULDIG DOOR EN BEWAAR ZE VOOR RAADPLEGING IN DE TOEKOMST. 7
BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN 8
ALGEMEEN 8
VOORZICHTIG 9
BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN 9
ACCESSOIRES 10
ALGEMEEN 10
OVENSCHAAL KIEZEN 10
SPONS 10
ROOSTER 10
BAK EN OPVANGPLAAT 11
STOOMBAK 11
WATERRESERVOIR 11
SENSOR 13
GASTRONORM KOOKGEREIHOUDER 13
PLAATSEN VAN DE SENSOR 13
FUNCTIES VAN HET APPARAAT 14
BEDIENINGSPANEEL 15
3
e
TOETSENVERGRENDELING 16
BERICHTEN 16
UITGESTELDE START 16
SNELKOPPELINGEN 17
AAN / UIT / PAUZE 18
KOOKWEKKER 19
INSTELLINGEN WIJZIGEN 20
TAAL 21
KLOKINSTELLING 21
HELDERHEID 22
VOLUME 23
ECO 23
KALIBREREN 24
TIJDENS DE BEREIDING 25
SPECIALE FUNCTIES 26
DEEG LATEN RIJZEN 27
REINIGEN MET STOOM 28
ONTKALKEN 28
LEEGMAKEN 29
DESINFECTEREN 30
YOGHURT 31
INMAKEN 32
AFMAKEN 34
OPWARMEN 35
ONTDOOIEN MET STOOM 37
HANDMATIG 39
STOMEN 39
HETE LUCHT + STOOM
HETE LUCHT
4
HULPMODUS
VLEES 43
GEVOGELTE 44
VIS 45
AARDAPPELEN 46
GROENTEN 48
RIJST / GRANEN 49
PASTA 50
EIEREN 51
PIZZA/PASTEI 52
DESSERTS 53
BROOD/CAKE 55
ONDERHOUD EN REINIGING 55
ALGEMEEN 55
GESCHIKT VOOR DE VAATWASMACHINE 56
NIET GESCHIKT VOOR DE VAATWASMACHINE 56
DE STEUNEN VERWIJDEREN 56
HET OVENLAMPJE VERVANGEN 57
STORINGEN OPSPOREN 57
GEGEVENS VOOR HET TESTEN VAN DE VERWARMINGSPRESTATIES
TECHNISCHE SPECIFICATIES
5
BELANGRIJKE INFORMATIE
DIT APPARAAT VOLDOET AAN DE huidige veilig-
heidsnormen.
BEWAAR deze instructiehandleiding en de montage-in-
structies op een veilige plaats voor raadpleging in de
toekomst.
GEEF DEZE instructies door aan een eventuele nieuwe ei-
genaar als u het apparaat verkoopt.
ALVORENS HET APPARAAT TE MONTEREN
LEES DEZE HANDLEIDING GOED DOOR. Dit zorgt ervoor dat u
volledig gebruik kunt maken van alle technische voorde-
len van dit apparaat en stelt u in staat het op een veilige
en goede manier te gebruiken. Onjuist gebruik kan lei-
den tot letsel of beschadigingen.
V
ERWIJDER DE VERPAKKING VAN HET APPARAAT en werp deze
weg op milieuverantwoorde wijze.
MILIEUTIPS
DE VERPAKKING kan volledig worden gere-
cycled, zoals wordt aangegeven door
het recyclingsymbool. Voor de
verwerking dienen de plaatselijke
voorschriften te worden nageleefd
Houd verpakkingsmateriaal (plastic
zakken, polystyreen enz.) buiten het bereik
van kinderen
D
IT APPARAAT is voorzien van het merkteken volgens de
Europese richtlijn 2002/96/EG inzake Afgedankte Elektri-
sche en Elektronische Apparaten (AEEA). Door ervoor te
zorgen dat dit product na het afdanken op de juiste ma-
nier wordt verwerkt, helpt u mogelijk schadelijke gevol-
gen voor het milieu en de gezondheid te voorkomen,
die veroorzaakt zouden kunnen worden door onjuiste
verwerking van dit product als afval.
DIT SYMBOOL op het product of op de bijbehorende docu-
mentatie geeft aan dat dit product niet als huishoude-
lijk afval mag worden behandeld In plaats daarvan moet
het worden afgegeven bij een
verzamelpunt voor recycling van
elektrische en elektronische ap-
paraten
AFDANKEN moet gedaan worden in
overeenstemming met de plaatse-
lijke milieuvoorschriften voor afval-
verwerking
VOOR NADERE INFORMATIE over de
behandeling, terugwinning en
recycling van dit product wordt
u verzocht contact op te ne-
men met het stadskantoor in uw woonplaats, uw afval-
ophaaldienst of de winkel waar u het product heeft aan-
geschaft
SNIJD DE VOEDINGSKABEL VAN HET APPARAAT DOOR voordat u het
apparaat afdankt, zodat het onbruikbaar wordt.
6
VOORDAT U DE OVEN AANSLUIT
VERZEKER U ERVAN DAT HET APPARAAT NIET BESCHADIGD IS. Con-
troleer dat de ovendeur goed sluit en dat de afdicht-
strip tussen de deur en de oven niet beschadigd is. Maak
de oven leeg en reinig de binnenkant met een zachte,
vochtige doek.
GEBRUIK HET APPARAAT NIET als het netsnoer of de stekker
NA HET AANSLUITEN
ALS DE OVEN VOOR HET EERST WORDT INGESCHAKELD, wordt u ver-
zocht de taal en de huidige tijd in te stellen. Volg de in-
structies onder het kopje “Instellingen wijzigen” in deze
gebruiksaanwijzing. Het apparaat is gereed voor gebruik
nadat deze twee stappen zijn uitgevoerd.
De fabrikanten zijn niet aansprakelijk voor
eventuele problemen die worden veroor-
zaakt doordat de gebruiker deze instructies
niet in acht heeft genomen
beschadigd is, als het apparaat niet goed werkt of als het
beschadigd of gevallen is. Dompel het netsnoer of de
stekker nooit onder in water. Zorg ervoor dat het snoer
niet in aanraking komt met een heet oppervlak. Daar-
door kan een elektrische schok of ander gevaar ont-
staan.
C
ONTROLEER of de ovenruimte leeg is vóór de montage.
CONTROLEER OF DE SPANNING op het typeplaatje overeen-
stemt met de spanning in uw woning
U
KUNT DE OVEN ALLEEN INSCHAKELEN als de deur goed geslo-
ten is
AARDEN VAN DIT APPARAAT is verplicht. De fabrikant kan niet
aansprakelijk gesteld worden voor letsel aan personen
of dieren noch voor materiële schade als het apparaat
niet is geaard.
HET APPARAAT MONTEREN
HET APPARAAT mag alleen worden gebruikt als het op
de juiste wijze wordt ingebouwd (gemonteerd).
H
OUD U AAN DE MEEGELEVERDE afzonderlijke montage-
instructies voor het installeren van het apparaat.
BELANGRIJKE INFORMATIE
HET INSTALLEREN (MONTEREN) van dit apparaat op niet-permanente locaties zo-
als op schepen, caravans, bussen enzovoorts mag alleen worden uitgevoerd
door een professional indien is vastgesteld dat het apparaat op die locatie op
een veilige manier kan worden gebruikt.
GEBRUIK GEEN VERLENGSNOER:
ALS HET NETSNOER TE KORT IS, laat dan door een ge-
kwalificeerde elektricien of onderhoudsmon-
teur een stopcontact dicht bij het apparaat aan-
leggen.
7
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSAANWIJZINGEN
VERWARM OF GEBRUIK GEEN ONTVLAMBARE MATERIALEN in of bij
de oven. De dampen kunnen brand of een explosie ver-
oorzaken.
L
AAT VOEDSEL NIET TE LANG KOKEN. Daardoor kan brand ont-
staan.
L
AAT DE OVEN NIET ONBEWAAKT ACHTER, vooral niet wanneer
er papier, plastic of andere brandbare materialen bij het
koken worden gebruikt. Papier kan verschroeien of vlam
vatten en sommige kunststoffen kunnen smelten bij het
opwarmen van voedsel.
A
LS MATERIAAL BINNEN OF BUITEN DE OVEN IN BRAND VLIEGT OF
ALS ER ROOKONTWIKKELING IS, laat de ovendeur dan dicht
en schakel de oven uit. Trek de stekker uit het stopcon-
tact of sluit de stroom af via de zekering of stroomon-
derbreker.
LEES DEZE AANWIJZINGEN ZORGVULDIG DOOR EN BEWAAR ZE VOOR RAADPLEGING IN DE TOEKOMST.
LAAT KINDEREN HET APPARAAT ALLEEN onder toezicht
van volwassenen gebruiken na voldoende uitleg
zodat het kind het apparaat veilig kan gebruiken
en de gevaren van onjuist gebruik begrijpt.
DIT APPARAAT IS NIET BEDOELD VOOR gebruik door
personen (waaronder kinderen) met verminderd
fysiek, zintuiglijk of mentaal vermogen, tenzij er
toezicht is door een persoon die verantwoordelijk
is voor hun veiligheid
WAARSCHUWING!
TIJDENS GEBRUIK KUNNEN TOEGANKELIJKE DELEN VAN DE
OVEN HEET worden; houd kleine kinderen uit de
buurt.
GEBRUIK GEEN bijtende chemicaliën of gassen in dit appa-
raat Dit type oven is specifiek ontworpen voor het op-
warmen en bereiden van voedsel. De oven is niet ge-
schikt voor industrieel of laboratoriumgebruik
P
LAATS OF VERSCHUIF NOOIT kookgerei over de bodem van
de oven daar dit krassen kan veroorzaken op het opper-
vlak. Plaats kookgerei altijd op het rooster of de platen.
H
ANG OF PLAATS GEEN zware voorwerpen aan of op de deur,
omdat de deur en de scharnieren hierdoor beschadigd
kunnen worden De handgreep van de deur mag niet
gebruikt worden om dingen aan te hangen
C
ONTROLEER DE DEURAFDICHTINGEN en het gebied er omheen
regelmatig op beschadigingen In geval van beschadi-
ging mag het apparaat niet worden gebruikt voordat
het is gerepareerd door een bevoegde onderhouds-
monteur.
G
EBRUIK dit apparaat niet als verwarming of luchtbevoch-
tiger.
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
OPEN DE DEUR, verwijder de accessoires en con-
troleer of de oven leeg is.
SPOEL HET WATERRESERVOIR met kraanwater
(zonder schoonmaakmiddel) en vul deze
tot aan de "MAX"-markering.
S
CHUIF HET WATERRESERVOIR in de uitsparing
totdat het goed is vastgeklikt.
VOER DE KALIBRATIEFUNCTIE UIT en volg de instruc-
ties op het scherm.
OPMERKING
DE WATERPOMP die verantwoordelijk is voor
het vullen en legen van de stoomboiler is
nu ingeschakeld. Deze klinkt in het begin
harder tijdens het pompen van lucht en
minder hard als de pomp weer wordt ge-
vuld met water.
DIT IS NORMAAL en geen reden tot onge-
rustheid.
NA KALIBRATIE moet u de oven laten afkoe-
len tot kamertemperatuur. Droog vervol-
gens eventuele vochtige gebieden af.
M
AAK HET WATERRESERVOIR LEEG en droog het
af voordat u het opnieuw gebruikt.
VOER DE FUNCTIE HETELUCHT ongeveer een uur lang
uit op 200°C zodat de geur en rook van het
beschermende vet en het isolatiemateriaal
verdwijnt. Het venster moet gedurende deze
handeling open staan.
8
ALGEMEEN
DIT APPARAAT IS UITSLUITEND BEDOELD VOOR HUISHOUDE-
LIJK GEBRUIK!
VOORZICHTIG
VOEDSEL MET ALCOHOL. Wees extra voorzichtig bij het berei-
den of opwarmen van voedsel dat alcohol bevat. Als u
alcohol toevoegt (bijv. rum, cognac, wijn etc.), onthoud
dan dat alcohol snel verdampt bij hoge temperaturen.
U moet er daarom rekening mee houden dat de vrijge-
komen damp kan ontbranden als deze in contact komt
met het elektrische verwarmingselement. Indien moge-
lijk wordt aangeraden geen alcohol in deze oven te ge-
bruiken.
NA HET OPWARMEN VAN BABYVOEDING of
vloeistof in een zuigfles of in
een potje babyvoeding moet
u het voedsel altijd doorroe-
ren en de temperatuur controleren voordat u het
serveert. Zo zorgt u ervoor dat de warmte gelijk-
matig wordt verdeeld zodat er geen kans is op
brandwonden.
BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN
GEBRUIK DE OVENRUIMTE NIET als opslagruimte.
W
EGGELEKT VRUCHTENSAP kan blijvende vlekken veroorza-
ken. Laat de oven afkoelen en reinig deze voor het vol-
gende gebruik.
H
OUD DE DEURAFDICHTINGEN SCHOON. De ovendeur moet
goed kunnen sluiten.
V
EEG RESTEREND CONDENS AF dat aanwezig kan zijn in de af-
gekoelde oven na een bereiding. Vergeet de bovenkant
van de ovenruimte niet; dit wordt vaak vergeten. Voor
sommige gerechten is een volledig droge oven nodig
voor het beste resultaat.
Z
ORG ERVOOR DAT ER ALLEEN WATER in het waterreservoir ge-
daan wordt. Er mogen geen andere vloeistoffen wor-
den gebruikt.
T
REK NOOIT een volle bakplaat helemaal naar buiten. Ga
uiterst voorzichtig te werk.
OPEN DE OVENDEUR VOORZICHTIG
!
ER KAN SNEL HETE STOOM NAAR BUITEN KOMEN.
GEBRUIK PANNENLAPPEN OF OVENHANDSCHOENEN om u na het koken niet te branden
aan schalen, of onderdelen van de oven. Laat de oven afkoelen voordat u deze
schoonmaakt. Het water onderin is heet nadat de oven gebruikt is.
9
TEMPERATUUR BEREIDING
DE TEMPERATUURSENSOR wordt normaliter zo in
het voedsel gestoken dat de
punt van de sensor zich in het
dikste gedeelte bevindt, omdat dat gedeel-
te de meeste tijd nodig heeft om warm te
worden.
D
E PUNT VAN DE SENSOR mag niet tegen een bot
aan liggen, als dat in het voedsel aanwezig is.
Zorg er ook voor dat de sensor niet in een vet
gedeelte van het voed- sel
terecht komt, aangezien
zo'n gebied sneller warm
wordt waardoor de uiteinde-
lijke temperatuur verkeerd uit
kan komen.
Zo mogelijk moet de sensor zo geplaatst zijn dat de
punt ervan de wanden of de bodem van de ovenschaal
niet raakt.
D
E TEMPERATUUR die ingesteld wordt, moet hoger zijn dan
de huidige temperatuur van het voedsel.
H
ET IS NIET MOGELIJK de sensor te gebruiken bij het berei-
den van gebak, jam en marmelade, of gerechten die lang
moeten koken of stoven. Dat komt omdat de hoogste
temperatuur die ingesteld kan worden, 100°C is.
DOMPEL DE SENSOR NOOIT ONDER in water bij het schoonma-
ken. Veeg hem na gebruik alleen schoon met een scho-
ne, vochtige doek of keukenpapier.
DE OVEN MAG NIET GEBRUIKT WORDEN wanneer de tempera-
tu
ursensor in de ovenruimte is zonder dat die aange-
koppeld is in de contactdoos in de ovenwand.
Als u het bovenstaande negeert en de oven toch ge-
bruikt, raakt de sensor beschadigd.
GEBRUIK ALLEEN DE MEEGELEVERDE voedselsensor of
een
exemplaar dat door de leverancier aanbevolen wordt.
Andere merken die op de markt zijn zullen geen goede
resultaten opleveren en kunnen schade aan de oven ver-
oorzaken.
BELANGRIJKE VOORZORGSMAATREGELEN
ACCESSOIRES
ALGEMEEN
ER ZIJN VERSCHILLENDE accessoires verkrijgbaar. Overtuig u
er vóór de aankoop van dat deze geschikt zijn voor be-
reiding met stoom en hete lucht.
PLAATS SCHALEN op het rooster. Het rooster kan een groter
gewicht dragen dan de bakplaat of de stoombak.
ZORG VOOR EEN ruimte van ten minste 30 mm tussen de
bovenste rand van de schaal en de bovenkant van de
ovenruimte zodat er voldoende stoom in de schaal kan
komen.
OVENSCHAAL KIEZEN
GEBRUIK GEPERFOREERDE OVENSCHALEN wanneer dat moge-
lijk is, b.v. voor de bereiding van groenten. De stoom kan
dan van alle kanten binnendringen zodat het voedsel
gelijkmatig gaar wordt.
STOOM KOMT GEMAKKELIJK in de ruimte tussen grote stuk-
ken voedsel zoals grote aardappels. Dit zorgt voor een
gelijkmatige en effectieve bereiding. Het zorgt ervoor
dat een grote hoeveelheid voedsel even snel gaar is als
een kleinere hoeveelheid. Tussenruimten openlaten tus-
sen stukken voedsel zorgt ervoor dat de stoom gelijk-
matig en eenvoudig bij de afzonderlijke stukken kan ko-
men, waardoor alles even snel gaar wordt als een kleine-
re hoeveelheid.
COMPACTERE GERECHTEN zoals ovenschotels of voedsel zo-
als erwten of asperges met weinig of geen tussenruim-
te hebben een langere bereidingstijd omdat de stoom
minder ruimte heeft om zijn werk te doen.
10
STOOMBAK
GEBRUIK DE STOOMBAK voor voedsel als vis, groenten en
aardappelen.
GEBRUIK DE OVEN ZONDER
STOOMBAK voor voedsel als
rijst en granen.
BAK EN OPVANGPLAAT
GEBRUIK DE BAK- EN OPVANG-
PLAAT onder het rooster en
de stoombak. Deze plaat
mag ook worden gebruikt
als kookgerei of bakplaat.
DE BAK- EN OPVANGPLAAT wordt gebruikt om sappen en
stukken voedsel op te vangen die anders de binnen-
kant van de oven vuil zouden maken.
Zet een schaal of bakblik nooit direct op de bodem van
de oven.
ROOSTER
OP HET ROOSTER circuleert hete lucht rond het voedsel. Zet
het gerecht rechtstreeks op het roos- ter
of zet er pannen, cakevormen
of andere schalen op. Als u
het voedsel rechtstreeks op het
rooster legt, plaatst u de bak- en opvangplaat er-
onder.
WATERRESERVOIR
HET WATERRESERVOIR BEVINDT ZICH achter de deur en is toe-
gankelijk zodra de deur is geopend.
BIJ ALLE KOOKFUNCTIES behalve
Hete Lucht moet het watereser-
voir gevuld zijn.
V
UL HET WATERRESERVOIR met kraan-
water tot aan het merkteken
“MAX”.
GEBRUIK ALLEEN vers kraanwater of
bronwater zonder koolzuur. Ge-
bruik nooit gedestilleerd of gefilterd water
of andere vloeistof in het waterreservoir.
HET IS BELANGRIJK HET WATERRESERVOIR NA ELK GEBRUIK TE LEGEN.
Dit is omwille van de hygiëne. Tevens voorkomt dit con-
dens aan de binnenzijde van het apparaat.
WEES VOORZICHTIG als u het waterreservoir uit het compar-
timent trekt, zodat er geen water overstroomt. Houd het
reservoir horizontaal zodat resterend water uit de kle-
paansluiting kan druppelen.
SPONS
DE BIJGELEVERDE SPONS kan gebruikt
worden om resterend condens af te
vegen dat na een bereiding aanwe-
zig kan zijn in de afgekoelde oven.
Het is belangrijk om de oven eerst te
laten afkoelen om brandwonden te voorkomen.
ACCESSOIRES
SENSOR
DE SENSOR IS ERVOOR om de temperatuur bin-
nenin voedsel te meten tussen
30°C en 100°C. Zodra de inge-
stelde temperatuur bereikt is, wordt het ap-
paraat uitgeschakeld en verschijnt “Tempera-
ture is reached” (Temperatuur is bereikt) op
het display.
DOMPEL DE SENSOR NOOIT ONDER in water bij het
schoonmaken. Veeg hem na gebruik alleen
schoon met een vochtig doekje of keukenpa-
pier.
GASTRONORM KOOKGEREIHOUDER
D
E KOOKGEREIHOUDER is uit-
sluitend bedoeld voor ge-
bruik met professioneel
Gastronorm kookgerei.
11
PLAATSEN VAN DE SENSOR
KIP
WANNEER DE SENSOR gebruikt
wordt om een kip te rooste-
ren, moet de punt in het vle-
zigste gedeelte gestoken wor-
den, d.w.z. aan de binnenkant
van de dij vlak achter de poot. De sensor mag geen bot
aanraken.
LAMSVLEES
BIJ HET BEREIDEN VAN EEN
LAMSBOUT steekt u de
punt van de sensor in
het dikste gedeelte zon-
der het bot te raken.
VARKENSVLEES
BIJ HET BEREIDEN VAN VAR-
KENSVLEES, b.v. schouder-
stuk, achterham, varkens-
haas, etc. moet de sensor in
het ‘uiteinde’ van het braad-
stuk gestoken worden i.p.v. door de laag vet aan de op-
pervlakte. Zet de punt van de sensor niet in een vettig
gedeelte van het varkensvlees.
VIS
U KUNT DE SENSOR GEBRUI-
KEN WANNEER U EEN HELE
VIS BEREIDT, een grote
vis zoals snoek of zalm.
Steek de punt van de sensor in het dikste gedeelte, niet
te dicht bij de ruggengraat.

STEEK DE TEMPERATUURSENSOR in het
voedsel terwijl dit nog op het
aanrecht staat.
w

ZET het voorbereide voedsel in de oven.
w
KLAP HET DEKSEL VAN DE SENSOR TE-
RUG EN Sluit de tempe-
ratuursensor aan op de
wandcontactdoos in de oven;
let erop dat het snoer niet be-
klemd is, ook niet nadat de oven-
deur gesloten is. Zowel de contact-
doos als de stekker zijn vrij van elek-
trische stroom.
ZORG ervoor dat de sensor zo
diep mogelijk in het voed-
sel gestoken is. Daardoor ver-
krijgt u een nauwkeurige-
re aflezing van tempe-
ratuur.
12
Settings
Manual
Cleaning
Appliance and display settings
DEKSEL VAN SENSOR / OVENWANDCONTACT
BEDIENINGSPANEEL
DIGITAAL DISPLAY
AAN/UIT/PAUZE-TOETS
TERUG-TOETS
OK / SELECT-TOETS
(instellingen bevestigen)
S
TART TOETS
+/- TOETSEN
Omhoog/omlaag scrollen of afstel-
len op hogere/lagere waarden
T
OETS FAVORIETEN
(10 meest gebruikte functies)
M
ENU-TOETS
(functies kiezen)
FUNCTIES VAN HET APPARAAT
TEMPERATUURSENSOR
DEURAFDICHTING
WATER RESE RVO IR
KLEPAANSLUITING
P
LAATNIVEAUS
STOOMINLAAT
HETE LUCHT VENTILATOR
Omhoog en
trekken
Drukken
KLE
Om
t
re
k
SENSOR
13
19:30
Key Lock
has been activated
Key Lock
has been deactivated
TOETSENVERGRENDELING
HOUD TEGELIJKERTIJD DE TERUGTOETS EN OK / SELECT INGEDRUKT TOTDAT TWEE PIEPTONEN HOORBAAR ZIJN (3 SECONDEN).
MET DEZE FUNCTIE kunt u voorkomen dat
kinderen de oven bedienen zonder toe-
zicht.
A
LS DE VERGRENDELING IS GEACTIVEERD, wer-
ken de toetsen niet.
E
R WORDT GEDURENDE 3 SECONDEN een bevestigingsbericht weerge-
geven voordat wordt teruggekeerd naar de vorige weergave.
UITSCHAKELEN VAN DE TOETSENVERGRENDELING gaat op dezelfde manier
als het inschakelen.
L
ET OP: deze toetsen werken alleen samen als de oven uitgescha-
keld is.

14
Temperature reached
Insert food and press
Please turn food
Empty and refill
container with water
Cooking nearly finished
Please check on food
Please stir food
Please remove and empty the container
Press OK/Select button when done
Draining Boiler
25%
BIJ GEBRUIK VAN SOMMIGE FUNCTIES kan de oven stoppen en
aangeven dat u iets moet doen of welk accessoire u kunt
gebruiken.
BERICHTEN
ALS ER EEN BERICHT VERSCHIJNT, MOET U:
de deur openen (indien nodig).
de handeling uitvoeren (indien nodig).
de deur sluiten en de oven weer starten door de
starttoets in te drukken.
BIJ GEBRUIK VAN SOMMIGE FUNCTIES is er de mogelijkheid om
het bereiden uit te stellen. Stel eenvoudig de instelling
"End time" (Eindtijd) in op het tijdstip waarop u de maal-
tijd wilt serveren.
UITGESTELDE START
HET BEREIDEN BEGINT DAN X min. voor de “End Time” (waar-
bij X het aantal minuten is waarop u de bereidingstijd in-
gesteld hebt).
TEMPERATURE
START IN
COOK TIME
100°C 00:20
-00:47
Steam
TEMPERATURE
START IN
FOOD PROBE
100°C 30°C
-00:47
Steam
ALS DE START TO ETS WORDT INGEDRUKT , verdwijnt de weerga-
ve van de bereidingstijd op het display en wordt weer-
gegeven hoe lang het nog duurt totdat de bereiding
zal starten.
O
PMERKING:
DE VOORVERWARMFUNCTIE is niet beschikbaar wanneer Uit-
gestelde start wordt gebruikt.
WEES VOORZICHTIG als u bederfelijke producten gebruikt.
Deze producten moeten in de koelkast worden be-
waard.
15
Bread / Cakes
Lasagna
Frozen French Fries
Your most used cooking functions
Shortcut
Your most used cooking functions
Bread
Shortcut
Shortcut
Shortcut
Your most used cooking functions
Bread
Lasagna
French Fries
Your most used cooking functions
SNELKOPPELINGEN
VOOR HET GEBRUIKSGEMAK stelt de oven au-
tomatisch een lijst samen van uw favo-
riete snelkoppelingen.
DRUK OP DE SNELKOPPELINGSTOETS
w
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om uw favoriete snelkoppeling te kie-
zen De meest gebruikte functie is voorgeselecteerd.
w
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te bevestigen.
w
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG / OK / SELECT om de benodigde aanpas-
singen te maken.
w
DRUK OP DE START TOETS.
ALS U DE OVEN BEGINT TE GEBRUIKEN bestaat deze lijst uit 10 lege posities getiteld
“shortcut. Naarmate u de oven langer gebruikt, wordt de lijst automatisch ge-
vuld met de snelkoppelingen naar de meest gebruikte functies.
A
LS U HET SNELKOPPELINGSMENU ACTIVEERT, zal de functie die u het meest heeft gebruikt
zijn voorgeselecteerd als snelkoppeling nr. 1
O
PMERKING: de volgorde van de functies in het snelkoppelingsmenu wijzigt auto-
matisch overeenkomstig uw kookgewoonten.
16
00 : 00 : 00
(HH) (MM) (SS)
Press to set Timer, OK to Start
^
^
Timer
00 : 59 : 59
00 : 00 : 00
Press to prolong, to switch off
^
HET APPARAAT WORDT IN-/UITGESCHAKELD OF GEPAU-
ZEERD met de AAN/UIT-knop.
AAN / UIT / PAUZE
WANNEER HET APPARAAT WORDT UITGESCHAKELD , werken de
toetsen (met uitzondering van een toets) niet. Alleen de
OK-toets (zie Kookwekker) werkt dan nog. De 24-uurs
klok wordt weergegeven.
W
ANNEER HET APPARAAT WORDT INGESCHAKELD , functioneren
alle toetsen normaal en wordt de 24-uurs klok niet weer-
gegeven.
O
PMERKING: De oven kan anders werken dan hiervoor be-
schreven als de ECO-functie in- of uitgeschakeld is (zie
ECO voor meer informatie).
BIJ DE BESCHRIJVINGEN IN DEZE GEBRUIKSAANWIJZING wordt ervan
uitgegaan dat de oven ingeschakeld is.
U
GEBRUIKT DEZE FUNCTIE als keukenwek-
ker om de exacte tijd aan te geven voor
verschillende doeleinden, zoals de rust-
tijd bij een braadstuk en koken op het
fornuis.
DEZE FUNCTIE IS ALLEEN BESCHIKBAAR als de
oven is uitgeschakeld of stand-by is.
KOOKWEKKER

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS .
w
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de gewenste tijd voor de kookwek-
ker in te stellen.
w
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om de kookwekker te laten beginnen met af-
tellen
.
WANNEER DE INGESTELDE TIJD VERSTREKEN IS hoort u een geluidssignaal.
A
LS U OP DE STOPTOETS DRUKT voordat de kookwekker is afgelopen, wordt deze uit-
geschakeld.
17
Language
Time
Calibrate
Appliance and display settings
English
Français
Türkçe
Please select language
Language
has been set
Settings
Assisted Mode
Specials
Appliance and display settings
WANNEER HET APPARAAT VOOR HET EERST WORDT
INGESCHAKELD, wordt u gevraagd de taal en
de 24-uurs klok in te stellen.
NA STROOMUITVAL gaat de klok knipperen en
moet deze opnieuw ingesteld worden.
U
W OVEN HEEFT een aantal functies die kun-
nen worden aangepast aan uw eigen wen-
sen.
INSTELLINGEN WIJZIGEN
DRUK OP DE MENUTOETS.
DRUK OP DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG totdat Settings (Instellingen) wordt getoond.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om een van de instellingen te kiezen om aan te pas-
sen.
DRUK OP DE TERUGTOETS OM DE INSTELLINGEN AF TE SLUITEN als u gereed bent.
TAAL

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS .
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om een van de beschikbare
talen te kiezen.
DRUK NOGMAALS OP DE OK / SELECT-TOETS om uw wijziging te be-
vestigen.
18
Time
Brightness
Language
Appliance and display settings
Press to set time, when done
^
^
00 : 00
(HH) (MM)
Time
has been set
Brightness
Volume
Time
Appliance and display settings
Medium
Low
High
For normal living conditions
Brightness
has been set
Press to set time, to confirm
^
^
00 : 00
(HH) (MM)
KLOKINSTELLING

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS . (De cijfers knipperen).
w
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de 24-uurs klok in te stellen.
w
DRUK NOGMAALS OP DE OK / SELECT-TOETS om uw wijziging te bevestigen.
INSTELLINGEN WIJZIGEN
HELDERHEID

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS .
w
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om het gewenste helderheidsniveau in
te stellen.
w
DRUK NOGMAALS OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te bevestigen.
DE KLOK IS INGESTELD EN LOOPT.
19
Eco Mode
Calibrate
Volume
Appliance and display settings
e
On
Off
Minimal power consumption
e
Eco Mode
has been set
e
e e
Volume
Eco Mode
Brightness
Appliance and display settings
Low
High
For normal living conditions
Medium
Volume
has been set
Eco Mode
is active
e
INSTELLINGEN WIJZIGEN
ECO

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS .
w
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de ECO-instelling ON of OFF te zet-
ten
w
DRUK NOGMAALS OP DE OK / SELECT-TOETS om uw wijziging te bevestigen.
ALS ECO INGESCHAKELD IS, dan wordt het display na enige tijd automatisch gedimd
om energie te besparen. Het wordt automatisch opnieuw actief als u op een toets
drukt of de deur opendoet.
ALS OFF (UIT) IS INGESTELD, dan wordt het display niet uitgeschakeld en is de
24-uursklok altijd zichtbaar.
VOLUME

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS .
w
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om het volume in te stellen op High
(hoog), Medium (gemiddeld), Low (laag) of Mute (geluidloos).
w
DRUK NOGMAALS OP DE OK / SELECT-TOETS om uw wijziging te bevestigen.
20
Calibrate
Language
Eco Mode
Calibration of water boiling point
Do not open oven door
during calibration
END TIME
COOK TIME
00:10
14:22
Calibrate
INSTELLINGEN WIJZIGEN
KALIBREREN

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS . Het is belangrijk dat u de deur niet opent tot-
dat het hele proces voltooid is.
w
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS.
w
DRUK OP DE STARTTOETS OM DE TIJD IN TE STELLEN
KALIBRATIE
DE KOOKTEMPERATUUR VAN WATER is afhankelijk van de luchtdruk. Water komt op grote
hoogte sneller aan de kook dan op zeeniveau.
TIJDENS DE KALIBRATIE WORDT het apparaat automatisch geconfigureerd op de huidi-
ge drukverhoudingen van de locatie. Dit kan meer stoom veroorzaken dan ge-
woonlijk - dat is normaal.
N
A DE KALIBRATIE
LAAT DE OVEN AFKOELEN en veeg vochtige delen droog.
OPNIEUW KALIBREREN
GEWOONLIJK wordt de kalibratie eenmaal uitgevoerd. Dit zou afdoende moeten
zijn als de oven permanent in een huis wordt geïnstalleerd.
ALS U HET APPARAAT ECHTER in een caravan of iets dergelijks heeft geïnstalleerd, als u
verhuisd bent naar een andere stad of anderszins de installatiehoogte heeft ge-
wijzigd, dan moet het apparaat voor gebruik opnieuw worden gekalibreerd.
V
OORDAT U DEZE FUNCTIE GEBRUIKT
moet het waterreservoir met vers
kraanwater gevuld worden.
21
TEMPERATUR COOK TIME
75°C
07:00
TIJDENS DE BEREIDING
ALS HET BEREIDINGSPROCES EENMAAL GESTART IS,
kunt u de kooktijd eenvoudig met stappen van 1 minuut verlengen door op de
starttoets te drukken. Ellke keer wanneer u de toets indrukt wordt de tijd verlengd.
M
ET DE TOETSEN OMHOOG EN OMLAAG kunt u schakelen tussen
de parameters die u wilt wijzigen
V
IA DE OK / SELECT-TOETS selecteert u de parameter en kunt u deze wijzigen (hij
knippert). Gebruik de toetsen omhoog / omlaag om uw instelling te wijzigen.
DRUK NOGMAALS OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te bevestigen. De oven
werkt automatisch verder met de nieuwe instelling.
D
OOR DE TERUG-TOETS IN TE DRUKKEN keert u rechtstreeks terug naar de laatste para-
meter die u heeft gewijzigd
INSTELLINGEN WIJZIGEN
22
Specials
Settings
Finishing
VOLG ONDERSTAANDE INSTRUCTIES om een
speciale functie te gebruiken.
SPECIALE FUNCTIES
DRUK OP DE MENUTOETS.
DRUK OP DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG totdat “Specials” (speciale functies) wordt getoond.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om een van de speciale functies te kiezen. Volg de instructies in het
betreffende hoofdstuk over die functie (bijvoorbeeld: deeg laten rijzen).
SPECIALE FUNCTIES
FUNCTIE AANBEVOLEN GEBRUIK:
DEEG LATEN RIJZEN
GEBRUIKEN OM het deeg in de oven te laten rijzen bij een constante temperatuur van 40°C.
REINIGEN MET
STOOM
GEBRUIKEN OM de oven voor te spoelen.
ONTKALKEN
GEBRUIKEN OM de boiler te ontkalken.
LEEGMAKEN
HANDMATIG LEEGMAKEN van de boiler.
DESINFECTEREN
VOOR HET DESINFECTEREN van zuigflessen of potten.
YOGHURT
VOOR HET MAKEN VAN YOGHURT
INMAKEN
VOOR HET INMAKEN van bijvoorbeeld fruit en groenten.
23
Proving
Re-generation
Descale
For dough proving
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
40°C 00:20
13:35
Proving
SPECIALE FUNCTIES
DEEG LATEN RIJZEN

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS .
w
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de tijd in te stellen.
w
DRUK OP DE STARTTOETS.
DE FUNCTIE PROVING (RIJZEN) wordt gebruikt
om deeg te laten rijzen. Veel sneller dan
op kamertemperatuur.
E
ERSTE MAAL RIJZEN
PLAATS DE KOM met deeg op het rooster op niveau 1 of 2. Bedek de kom met een
doek.
DE RIJSTIJD WORDT met ¹/ ingekort vergeleken met een traditioneel recept.
T
WEEDE MAAL RIJZEN
NA HET UITROLLEN van het deeg kan het rijzen ook in de oven worden uitgevoerd.
Bedek het deeg met een doek en plaats de bakplaat op niveau 2 of 3.
DE RIJSTIJD WORDT MET 1/2 INGEKORT vergeleken met een traditioneel recept.
HET VERKORTEN VAN DE TIJD wordt aanbevolen om de omgevingstemperatuur in de
oven optimaler is dan buiten de oven (d.w.z. kamertemperatuur).
24
Descaling
Proving
Drain
For descaling the boiler
Steam Cleaning
Proving
Descale
For cleaning with steam
END TIME
13:35
Steam Cleaning
SPECIALE FUNCTIES
REINIGEN MET STOOM

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS .
w
VOLG de instructies op het scherm.
w
DRUK OP DE STARTTOETS.
DE FUNCTIE REINIGEN MET STOOM wordt gebruikt om harde vuildeeltjes zacht te ma-
ken, wat het schoonmaken gemakkelijker maakt.
A
LS U DIT REGELMATIG TOEPAST, voorkomt u de ophoping van zouten en andere zure
voedingsmiddelen die staal aan kunnen tasten. Als de oven niet schoon gehou-
den wordt, kan roest ontstaan.
DROOG DE OVENWANDEN AF na het schoonmaken.
25
Descaling
Proving
Drain
For descaling the boiler
Descale needed.
Press <OK> to descale, <back> to cancel
Empty and refill
container with descaler
PHASE
END TIME
PHASE TIME
1/3 00:32
11:10
Descaling
Empty and refill
container with water
Please remove and empty the container
Press OK/Select button when done
PHASE
END TIME
PHASE TIME
2/3 00:06
11:10
Rinsing
ONTKALKEN

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS . (De oven bereidt zich voor op het ontkalken.)
HET APPARAAT BESCHIKT OVER EEN SYSTEEM dat aangeeft wanneer ontkalken nodig is.
Voer ontkalken uit als het bericht “Descale needed” (Ontkalken is nodig) op het
scherm verschijnt. Alvorens het ontkalken uit te voeren, moet u er-
voor zorgen dat er voldoende ontkalkvloeistof aanwezig is. Wij ra-
den het gebruik van “Wpro active’clean”-ontkalker aan voor koffie/
espressoapparaten en waterketels.
w
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS nadat u het waterreservoir met ontkalker op
zijn plaats heeft gezet. Volg de richtlijnen op het scherm. Onderbreek het
proces niet totdat het voltooid is.
HET ONTKALKEN DUURT ongeveer een ½ uur; in deze tijd kunnen de bereidingsfunc-
ties niet ingeschakeld worden. Het bericht “Please remove...” (Ver-
wijder reservoir ...) geeft het einde van de bewerking aan.
NA HET LEGEN van het waterreservoir is er als het goed is geen aan-
slag meer aanwezig in het systeem; het apparaat is goed ontkalkt en kan veilig
gebruikt worden.
OPMERKING: ALS HET ONTKALKINGSPROCES GESTART IS, moet het altijd helemaal voltooid
worden.
HOEVEELHEID ONTKALKER
MENG 1 liter water met de volledige inhoud van een fles (250 ml) “Wpro ac-
tive’clean”-ontkalker. Als u geen "Wpro active'clean"-ontkalker heeft, dan kunt u
witte azijn gebruiken.
SPECIALE FUNCTIES
26
Drain
Descale
Disinfection
Draining of boiler
Preparing to empty boiler
press to cancel
Draining Boiler
25%
Please remove and empty the container
Press OK/Select button when done
SPECIALE FUNCTIES
LEEGMAKEN

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS .
HANDMATIG LEEGMAKEN van de boiler kan
worden uitgevoerd om ervoor te zorgen
dat er geen restwater achterblijft gedu-
rende een bepaalde periode.
A
LS DE TEMPERATUUR in de boiler te hoog is, dan start de oven niet
met de leegmaakprocedure totdat de temperatuur is gedaald tot
onder 6C. Zodra de temperatuur voldoende is gedaald start
het leegmaken automatisch.
27
Disinfection
Drain
Yoghurt
For disinfection
SPECIALE FUNCTIES
DESINFECTEREN

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS .
w
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de tijd in te stellen.
w
DRUK OP DE STARTTOETS .
VOOR HET DESINFECTEREN van zuigflessen en
andere voorwerpen zoals potten voor
inmaken.
CONTROLEER of de voorwerpen die u wilt
desinfecteren hittebestendig zijn en te-
gen een temperatuur van 100°C kunnen.
PLAATS DE BAK- EN OPVANGPLAAT OF HET ROOSTER OP NIVEAU 1. Plaats de voorwerpen erop
met voldoende ruimte ertussen zodat de stoom alle onderdelen goed kan berei-
ken.
ALLE VOORWERPEN moeten helemaal uit elkaar gehaald zijn zodat de stoom alle kan-
ten kan bereiken.
D
ROOG ALLE ONDERDELEN GOED AF voordat u ze weer in elkaar zet.
OPMERKING:
HET DESINFECTEREN MOET MINIMAAL 20 MINUTEN DUREN voor een goed resultaat; dit is te-
vens de standaard fabrieksinstelling. Het is niet mogelijk een kortere tijd in te stel-
len.
DE MAX. TIJD is 1½ uur.
28
Yoghurt
Disinfection
Preservation
For making of yoghurt
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
40°c 03:00
10:20
Yoghurt
SPECIALE FUNCTIES
YOGHURT

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS .
w
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de tijd in te stellen.
w
DRUK OP DE STARTTOETS .
VOOR HET MAKEN VAN YOGHURT. Als u onge-
pasteuriseerde melk gebruikt, moet u
deze opwarmen tot 90°C en vervolgens
laten afkoelen tot onder de 49°C (maar
niet onder de 32°C; 43°C is optimaal). An-
ders wordt de yoghurt niet dik.
V
OEG ONGEVEER 100 G bestaande yoghurt met levende cultuur op kamertempera-
tuur toe aan 1 liter volle melk. (De melk en de yoghurt moeten hetzelfde vetper-
centage hebben).
VERDEEL HET MENGSEL over 6 of 7 glazen schaaltjes. Dek elk schaaltje goed af met een
deksel of hittebestendige folie. U kunt ook speciale yoghurtpotten gebruiken.
PLAATS DE SCHAALTJES op het rooster in de oven.
STEL DE TIJD IN OP 5 uur. (De fabrieksinstelling voor de temperatuur is 40 °C).
LAAT DE YOGHURT AFKOELEN en zet deze vervolgens enkele uren in de koelkast voor-
dat u hem serveert. De yoghurt is 1 à 2 weken houdbaar. U kunt een beetje (on-
geveer 100 g) gebruiken voor nieuwe yoghurt als u deze binnen 5 à 7 dagen gaat
maken.
OPMERKING: Het is van groot belang dat alle kookgerei en potjes zeer schoon zijn
bij het maken van yoghurt, zodat er geen ongewenste bacterieculturen in de yo-
ghurt komen. Wij raden aan de functie “DESINFECTEREN” te gebruiken om de
schaaltjes enz. te steriliseren voor gebruik.
29
Preservation
Yoghurt
Proving
For preservation of food
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
100°C 00:30
10:48
Preservation
SPECIALE FUNCTIES
INMAKEN

DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS .
w
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de te bewerken instelling te selec-
teren.
w
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
w
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de instelling te wijzigen.
w
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen. (Herhaal stap 2 en 5 indien nodig).
w
DRUK OP DE STARTTOETS .
VOOR HET INMAKEN van fruit en groenten.
P
LAATS HET ROOSTER OP NIVEAU 2 met de opvangplaat eronder. Zet de voorbereide
potten op het rooster. Als de potten te hoog zijn, zet u ze rechtstreeks op de op-
vangplaat op niveau 1.
GEBRUIK ALLEEN FRUIT en groenten van goede kwaliteit.
Potten kunnen worden gereinigd met de functie Desinfecteren.
Open de deur nadat de inmaaktijd is afgelopen, maar laat de potten in de oven
staan totdat ze zijn afgekoeld tot kamertemperatuur
INMAKEN
GERECHT HOEVEELHEID TIJD TIPS
GROENTEN
POT 1 LITER 40 - 120 MIN.
K
OOK DE GROENTEN VOOR en vul de potten zoals wordt
beschreven voor het fruit. Giet er zout water overheen.
P
OT ½ LITER 25 - 105 MIN.
FRUIT
POT 1 LITER 30 - 50 MIN.
R
IJP FRUIT hoeft niet te worden voorgekookt. Hard fruit moet
licht worden voorgekookt.
VUL DE POTTEN maar houd bovenin ongeveer 2 cm vrij. Giet
siroop over het fruit
P
OT ½ LITER 15 - 35 MIN.
30
Finishing
Specials
Reheat
For finishing of food
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
85°C 00:05
13:30
Finishing
AFMAKEN
DRUK OP DE MENUTOETS.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om Finishing (Afmaken) te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de te bewerken instelling te selec-
teren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de instelling te wijzigen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen. (Herhaal stap 4 en 7 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
GEBRUIK DEZE FUNCTIE voor het opwarmen
en afmaken van reeds bereide gerech-
ten zoals gebraden vlees, vis en gegrati-
neerde schotels.
P
LAATS HET VOEDSEL DAT MOET WORDEN BEREID in de stoombak op niveau 3 en plaats de
opvangplaat eronder. Stel de temperatuur in zodat deze overeenkomt met de ge-
wenste eindtemperatuur van het voedsel.


31
Reheat
Finishing
Steam Defrost
For reheating readymade food
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
100°C 00:05
14:07
Reheat
OPWARMEN
DRUK OP DE MENUTOETS.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om Reheating (Opwarmen) te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de te bewerken instelling te selec-
teren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de instelling te wijzigen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen. (Herhaal stap 4 en 7 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
GEBRUIK DEZE FUNCTIE voor het opwarmen
van 1 of 2 porties voedsel uit de koelkast
of op kamertemperatuur.
W
ANNEER U EEN MAALTIJD BEWAART in de koelkast of op een
bord legt om te verwarmen, leg dan dikker, compac-
ter voedsel aan de buitenkant
en dunnere, minder vaste
dingen in het midden.
BEDEK HET VOEDSEL ALTIJD ergens mee bij deze
functie.
E
NKELE MINUTEN NAGAARTIJD ZORGT ALTIJD
VOOR een beter resultaat.


GEKOELD VOEDSEL PORTIES OPWARMTIJD TEMPERATUUR TIPS
KANTENKLARE MAALTIJD
1 - 2
18 - 25
MIN.
100 °C
Z
ET HET GERECHT met een deksel of
hittebestendige plasticfolie in de
stoombak op niveau 3.
PLAATS DE BAK- EN OPVANGPLAAT
eronder om het water op te
vangen.
SOEP
20 - 25 MIN.
GROENTEN
20 - 25 MIN.
RIJST EN PASTA
15 - 20 MIN.
AARDAPPELEN IN STUKKEN
20 - 25 MIN.
PLAKKEN VLEES
15 - 20 MIN.
VLEES MET SAUS
25 - 30 MIN.
VISFILETS
10 - 15 MIN.
32
Steam Defrost
Reheat
Manual
For defrosting with steam
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
60°C 00:05
14:31
Steam Defrost
ONTDOOIEN MET STOOM
DRUK OP DE MENUTOETS.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om Steam Defrost (Ontdooien met
stoom) te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de te bewerken instelling te selec-
teren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de instelling te wijzigen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen. (Herhaal stap 4 en 7 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
GEBRUIK DEZE FUNCTIE voor het ontdooi-
en van vlees, gevogelte, vis, groenten,
brood en fruit.
B
IJ ONTDOOIEN is het beter te stoppen kort voordat het voedsel geheel ont-
dooid is; het ontdooien wordt dan voltooid terwijl u het voedsel even
laat staan.
A
LS U HET VOEDSEL NA HET ONTDOOIEN EVEN LAAT STAAN WORDT HET RESULTAAT AL-
TIJD BETER, omdat de temperatuur dan gelijkmatig door het voedsel ver-
deeld wordt.
O
NTDOOI BROOD in de verpakking zodat het niet klef wordt.
ONTDOOI VLEES EN VIS zonder verpakking/folie in de stoombak op niveau 3.
Plaats de opvangplaat eronder op niveau 1 om tijdens het ontdooien het wa-
ter op te vangen.
D
RAAI HET VOEDSEL HALVERWEGE HET ONTDOOIEN OM, HERSCHIK HET EN HAAL REEDS ONT-
DOOIDE GEDEELTEN VAN ELKAAR LOS.


33
ONTDOOIEN MET STOOM
GERECHT GEWICHT ONTDOOITIJD RUSTTIJD TEMPERATUUR
VLEES
GEHAKT
500 G 25 - 30 MIN.
30 - 35
MIN.
60 °C
I
N PLAKKEN 20 - 25 MIN.
B
RAADWORST 450 G 10 - 15 MIN. 10 - 15 MIN.
GEVOGELTE
HEEL 1000 G 60 - 70 MIN. 40 - 50 MIN.
F
ILETS
500 G
25 - 30 MIN. 20 - 25 MIN.
P
OTEN 30 - 35 MIN. 25 - 30 MIN.
VIS
HEEL 600 G 30 - 40 MIN. 25 - 30 MIN.
F
ILETS 300 G 10 - 15 MIN. 10 - 15 MIN.
B
LOK 400 G 20 - 25 MIN. 20 - 25 MIN.
GROENTEN
BLOK 300 G 25 - 30 MIN. 20 - 25 MIN.
S
TUKKEN 400 G 10 - 15 MIN. 5 - 10 MIN.
BROOD
HEEL BROOD 500 G 15 - 20 MIN. 25 - 30 MIN.
S
NEDEN BROOD
250 G
8 - 12 MIN. 5 - 10 MIN.
B
ROODJES EN KADETJES 10 - 12 MIN. 5 - 10 MIN.
C
AKE 400 G 8 - 10 MIN. 15 - 20 MIN.
FRUIT
GEMENGD 400 G 10 - 15 MIN. 5 - 10 MIN.
B
ESSEN 250 G 5 - 8 MIN. 3 - 5 MIN.
34
Manual
Steam Defrost
Assisted Mode
Manual cooking functions
VOLG ONDERSTAANDE INSTRUCTIES om een
handmatige functie te gebruiken.
HANDMATIG
DRUK OP DE MENUTOETS.
DRUK OP DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG totdat “Manual" (Handmatig) wordt weergegeven.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om een van de handmatige functies te kiezen. Volg de instructies in
het betreffende hoofdstuk over die functie.
HANDMATIGE FUNCTIES
FUNCTIE AANBEVOLEN GEBRUIK:
STOMEN
VOOR BEREIDEN met stoom
HETE LUCHT +
STOOM
VOOR HET BEREIDEN VAN gevogelte, gebraden vlees en gebakken vis.
HETE LUCHT
VOOR HET BAKKEN VAN koekjes, taarten en vlaaien.
35
Steam
Forced Air
Forced Air + Steam
For cooking with steam
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
100°C 00:20
15:53
Steam
TEMPERATURE
START TIME
FOOD PROBE
100°C 30°C
15:53
Steam
ALS DE VOEDSELSENSOR NIET GEBRUIKT WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de oven.
GEBRUIK DE TOET-
SEN OMHOOG /
OMLAAG om de
te bewerken in-
stelling te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de instel-
ling te veranderen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen. (Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
KIES of u met of zonder de Voedselsensor gaat koken en volg dan de juiste proce-
dure hieronder.
A
LS DE VOEDSELSENSOR WEL GEBRUIKT WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de
oven (met de sensor goed in het voedsel
gestoken) en steek de stekker van de sensor
in de contactdoos in de ovenwand.
GEBRUIK DE TOET-
SEN OMHOOG /
OMLAAG om de
te bewerken instelling te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de in-
stelling te veranderen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen. (Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
HANDMATIG
STOMEN
GEBRUIK DEZE FUNCTIE VOOR voedsel zoals
groenten, vis, vruchtensap maken en
blancheren.
ZORG ERVOOR dat de oven tot onder
100°C is afgekoeld alvorens deze
functie te gebruiken. Open de
deur en laat de oven afkoelen.


36
GERECHT OVENTEMP. °C
TIJD /
SENSOR °C
ACCESSOIRES TIPS
RODE BIETEN
KLEIN
100 °C
50 - 60
MIN.
S
TOOMBAK op niveau 3
Opvangplaat op niveau
1
RODE KOOL
GESNEDEN
30 - 35 MIN.
WITTE KOOL
25 - 30 MIN.
WITTE BONEN
GEWEEKT 75 - 90 MIN.OPVANGPLAAT op niveau 3
VOEG TWEEMAAL
zoveel water toe
VISTERRINE
75 - 80°C
60 - 90 MIN.
STOOMBAK op niveau 3
BEDEK HET VOEDSEL
MET EEN DEKSEL of met
hittebestendige
plastic folie
72 °C
EIEREN UIT DE OVEN
90 °C 20 - 25 MIN.OPVANGPLAAT op niveau 3
GNOCCHI
90 - 100°C 10 - 15 MIN.
STOOMBAK op niveau 3
Opvangbak op niveau 1
ZET HET GERECHT ALTIJD zonder verpakking in de oven
tenzij anderszins staat vermeld.
DE BEREIDINGSTIJDEN zijn gebaseerd op een oven op kamertempe-
ratuur.
HANDMATIG
STOMEN
37
Forced Air + Steam
Steam
Forced Air
For cooking poultry, roasts, meats and baked fish
TEMPERATURE
START TIME
FOOD PROBE
180°C 30°C
16:03
Forced Air + Steam
High
STEAM LEVEL
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
180°C 00:20
16:03
Forced Air + Steam
High
STEAM LEVEL
ALS DE VOEDSELSENSOR NIET GEBRUIKT WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de oven.
GEBRUIK DE TOET-
SEN OMHOOG /
OMLAAG om de
te bewerken
instelling te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de in-
stelling te veranderen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen. (Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
ALS DE VOEDSELSENSOR WEL GEBRUIKT WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de
oven (met de sensor goed in het voedsel
gestoken) en steek de stekker van de sensor
in de contactdoos in de ovenwand.
GEBRUIK DE TOET-
SEN OMHOOG /
OMLAAG om de
te bewerken
instelling te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de in-
stelling te veranderen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen. (Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
KIES of u met of zonder de Voedselsensor gaat koken en volg dan de juiste proce-
dure hieronder.
HANDMATIG
HETE LUCHT + STOOM
GEBRUIK DEZE FUNCTIE voor het bereiden
van geroosterd vlees, gevogelte, aard-
appelen in de schil, diepvriesmaaltij-
den, Moscovisch gebak, gebak, vis en
pasteien.


38
GERECHT
STOOM
NIVEAU
OVENTEMP. °C
TIJD /
S
ENSOR °C
A
CCESSOIRES TIPS
SPARERIBS
LAAG 160 - 170°C 80 - 90 MIN.
R
OOSTER
op niveau 2
OPVANGPLAAT
OP NIVEAU 1
S
TART met de botzijde
omhoog en draai ze na 30
minuten om
KALKOENBORST,
ZONDER BOT 11½ KG
GEMIDDELD 200 - 210°C
50 - 60
MIN.
D
E TEMPERATUUR AAN DE
BINNENZIJDE moet oplopen
tot 72°C
72 °C
GEGRATINEERDE VIS
LAAG 190 - 20C 15 - 25 MIN.
R
OOSTER
op niveau 2
GEGRATINEERDE
GROENTEN
MEDIUM -
HOOG
200 - 210°C 20 - 30 MIN.
BROOD
LAAG-
MEDIUM
180 - 190°C 35 - 40 MIN.
BAKPLAAT op
niveau 2
DE BEREIDINGSTIJDEN zijn gebaseerd op een voorverwarmde oven. (Gebruik Hete lucht om voor te verwarmen).
HANDMATIG
HETE LUCHT + STOOM
39
Forced Air
Forced Air + Steam
Steam
For cooking pastry, cakes and pies
TEMPERATURE
START TIME
FOOD PROBE
160°C 30°C
16:03
Forced Air
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
160°C 00:10
16:11
Forced Air
No
PREHEAT
ALS DE VOEDSELSENSOR NIET GEBRUIKT WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de oven.
GEBRUIK DE TOET-
SEN OMHOOG /
OMLAAG om de
te bewerken
instelling te se-
lecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de in-
stelling te veranderen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen. (Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
ALS DE VOEDSELSENSOR WEL GEBRUIKT WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de
oven (met de sensor goed in het voedsel
gestoken) en steek de stekker van de sensor
in de contactdoos in de ovenwand.
GEBRUIK DE TOET-
SEN OMHOOG /
OMLAAG om de
te bewerken
instelling te se-
lecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de in-
stelling te veranderen.Gebruik deze functie
voor voedsel zoals groenten, vis, vruchtensap
maken en blancheren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om uw selectie te
bevestigen. (Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
KIES of u met of zonder de Voedselsensor gaat koken en volg dan de juiste proce-
dure hieronder.
HANDMATIG
HETE LUCHT
GEBRUIK DEZE FUNCTIE voor het bereiden
van meringues, gebak, Moscovisch ge-
bak, soufflés, gevogelte en geroosterd
vlees.
G
EBRUIK ALTIJD HET ROOSTER om het voedsel op te leggen zodat de lucht
goed rond het voedsel kan circuleren.
GEBRUIK DE OPVANGPLAAT voor het bakken van kleine producten, zoals
koekjes en broodjes.


40
GERECHT OVENTEMP. °C
TIJD /
SENSOR °C
ACCESSOIRES TIPS
KONINGINNENBROOD
230 °C 7 - 8 MIN.
B
AKPLAAT
op niveau 2
KOEKJES
165 - 175°C 12 - 15 MIN.
MINISOESJES
190 - 20C 25 - 30 MIN.ZORG ERVOOR dat de oven droog is
BISCUITGEBAK
160 °C
35 - 40
MIN.
ROOSTER op
niveau 2
QUICHE
180 - 190°C
BLADERDEEG
15 - 20 MIN.
BAKPLAAT
op niveau 2
BEVROREN
KIPPENVLEUGELS
OPWARMEN
190 - 200°C 15 - 18 MIN.DEK de plaat af met bakpapier
HELE KIP
ROOSTEREN
200 °C
50 - 60 MIN.
R
OOSTER op
niveau 2
Bak- en
op v a ng p la a t
op niveau 1
B
RENG DE VOGEL OP SMAAK en plaats
deze met de borst omhoog.
Controleer of de kip gaar is door
met een tandenstoker in het dikste
deel te prikken. Het vleessap met
kleurloos zijn.
85 °C
ROSBIEF
140 - 150°C
40 - 60
MIN.
B
RENG het braadvlees op smaak
en plaats indien gewenst een
vleesthermometer. Plaats het
braadvlees op het rooster.
55 °C
DE BEREIDINGSTIJDEN zijn gebaseerd op een voorverwarmde oven.
HANDMATIG
HETE LUCHT
41
Assisted Mode
Manual
Settings
Sensor assisted cooking
AUTO
Meat
Poultry
Bread/Cakes
Roast Beef
Roast Pork
Hotdog
See instructions for use for hints
FOOD PROBE
NO FOOD PROBE
For probe assisted cooking
ALS DE VOEDSELSENSOR NIET GEBRUIKT WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de oven.
GEBRUIK DE TOET-
SEN OMHOOG /
OMLAAG om de
te bewerken in-
stelling te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de instel-
ling te veranderen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
(Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
ALS DE VOEDSELSENSOR WEL GEBRUIKT WORDT:
OPEN DE DEUR, zet het gerecht in de
oven (met de sensor goed in het voedsel
gestoken) en steek de stekker van de sensor
in de contactdoos in de ovenwand.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om
de te bewerken
instelling te se-
lecteren.
DRUK OP DE OK /
SELECT-TOETS om te bevestigen.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om de instel-
ling te veranderen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
(Herhaal stap 7 - 10 indien nodig).
DRUK OP DE STARTTOETS .
TEMPERATURE
END TIME
COOK TIME
200°C 40:00
16:11
Roast Beef
TEMPERATURE FOOD PROBE
200°C 55°C
Roast Beef
VOLG ONDERSTAANDE INSTRUCTIES om func-
ties van Hulpmodus te gebruiken.
HULPMODUS
DRUK OP DE MENUTOETS.
DRUK OP DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG totdat “Assisted Mode" (Hulpmodus)
wordt weergegeven.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om een van de functies van Hulpmo-
dus te kiezen.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
GEBRUIK DE TOETSEN OMHOOG / OMLAAG om het voedsel te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
DRAAI DE AFSTELKNOP om koken met “Food Probe” (Met voedselsensor) of
“No Food Probe” (Zonder voedselsensor) te selecteren.
DRUK OP DE OK / SELECT-TOETS om te bevestigen.
GEBRUIK ALTIJD HET ROOSTER om het voedsel op te leggen zodat de lucht goed rond het voed-
sel kan circuleren.
PLAATS DE OPVANGPLAAT onder het rooster of de stoombak om water, vet en sap op te vangen.


42
HULPMODUS
VLEES
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
GERECHT TIJD / SENSOR °C ACCESSOIRES TIPS
VLEES
BRAADVLEES
RUNDVLEES 40 - 60 MIN.
R
OOSTER op niveau 2
Bak- en opvangplaat op
niveau 1
BRENG HET BRAADVLEES
OP SMAAK en plaats
indien gewenst een
vleesthermometer. Plaats
het braadvlees op het
rooster.
55 °C
V
ARKENSVLEES 60 - 80 MIN.
70 °C
L
AMSVLEES 1 - 1½ UUR
65 °C
K
ALFSVLEES 50 - 70 MIN.
65 °C
(G
ESTOOMD)WORSTJES 10 - 15 MIN.
STOOMBAK op niveau 3
Bak- en opvangplaat op
niveau 1
VERDEEL de worstjes
gelijkmatig in de
stoombak.
G
EHAKTBROOD 35 - 45 MIN.ROOSTER op niveau 2
MAAK UW FAVORIETE
GEHAKTRECEPT KLAAR en
vorm er een brood van.
Plaats dit in een ovenvaste
schaal op het rooster.
43
HULPMODUS
GEVOGELTE
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
GERECHT TIJD / SENSOR °C ACCESSOIRES TIPS
GEVOGELTE
KIP
FILETS
(GESTOOMD)
25 - 30 MIN.
STOOMBAK op niveau 3
Bak- en opvangplaat op
niveau 1
BRENG DE FILETS op smaak.
S
TUKKEN
(GEROOSTERD)
25 - 30 MIN.
ROOSTER op niveau 3
Bak- en opvangplaat op
niveau 1
BRENG DE STUKKEN OP SMAAK
en plaats ze met de velzijde
omhoog.
H
EEL
(GEROOSTERD)
50 - 60 MIN.
R
OOSTER op niveau 2
Bak- en opvangplaat op
niveau 1
B
RENG DE VOGEL OP SMAAK en
plaats deze met de borst
omhoog. Controleer of het
vlees gaar is door met een
tandenstoker in het dikste
deel te prikken. Het vleessap
met kleurloos zijn.
85 °C
E
END
HEEL
(GEROOSTERD)
1 - 1½ UUR
BRENG DE VOGEL OP SMAAK en
plaats deze met de borst
omhoog.
70 °C
44
HULPMODUS
VIS
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
GERECHT TIJD / SENSOR °C ACCESSOIRES TIPS
VIS
HELE VIS
GEBAKKEN 25 - 40 MIN.
R
OOSTER op niveau
2
SNIJD ENKELE GROEVEN in de
huid en plaats de vis in een
ovenvaste schaal. Breng
de vis op smaak en breng
er wat boter of ei op aan
met een kwast. Bestrooi
de vis eventueel met
broodkruimels.
60 °C
G
ESTOOMD 35 - 55 MIN.
S
TOOMBAK
op niveau 3
Bak- en
op v a ng p la a t
op niveau 1
BRENG de vis op smaak en vul
de holte indien gewenst met
kruiden.
60 °C
F
ILETS (STOOM) 12 - 18 MIN.BRENG de filets op smaak.
M
OTEN STOMEN 15 - 20 MIN.BRENG de moten op smaak.
GEGRATINEERD (BEVROREN) 35 - 45 MIN.
ROOSTER
op niveau 2
CONTROLEER dat de schaal
ovenvast is en op het rooster
is geplaatst.
SCHELPDIEREN
MOSSELEN
GESTOOMD 8 - 12 MIN.
STOOMBAK
op niveau 3
Bak- en
op v a ng p la a t
op niveau 1
VERDEEL de mosselen
gelijkmatig in de stoombak.
GARNALEN
45
HULPMODUS
AARDAPPELEN
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
AARDAPPELEN
GEKOOKT
HEEL 30 - 40 MIN.
S
TOOMBAK
op niveau 3
Bak- en opvangplaat
op niveau 1
G
EBRUIK aardappelen van gelijke
grootte.
S
TUKKEN 20 - 30 MIN.
SNIJD de aardappelen in stukken
van gelijke grootte.
G
EBAKKEN STUKKEN 45 - 55 MIN.
R
OOSTER
op niveau 2
P
LAATS de aardappelen in een
ovenvaste schaal op het rooster.
G
EGRATINEERD 40 - 50 MIN.
SNIJD de rauwe aardappelen in
schijven en vermeng ze met uien
Voeg zout, peper en knoflook
toe en giet er room en melk
overheen. Bestrooi het geheel
met geraspte kaas.
(B
EVROREN)
PATAT
FRITES
15 - 25 MIN.
B
AK- EN OPVANGPLAAT
op niveau 2
Z
ET HET GERECHT IN DE OVEN als deze
is voorverwarmd. Roer om als dit
wordt aangegeven. Bestrooi de
frites met zout na de bereiding.
S
CHIJFJES 30 - 40 MIN.
SCHIL DE AARDAPPELEN en snijd ze
in schijfjes. Breng de schijfjes op
smaak en besprenkel ze met olie.
Zet het gerecht in de oven als
deze is voorverwarmd. Roer ze
om als dit wordt aangegeven
46
HULPMODUS
GROENTEN
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
GROENTEN
BEVROREN GROENTEN 12 - 20 MIN.
S
TOOMBAK
op niveau 3
Bak- en opvangplaat
op niveau 1
P
LAATS DE GROENTEN IN DE
STOOMBAK. Verdeel de
groenten gelijkmatig.
WORTELEN 20 - 30 MIN.
SNIJD DE WORTELEN IN STUKKEN
VAN GELIJKE GROOTTE.
A
SPERGES 20 - 30 MIN.
A
RTISJOKKEN 40 - 55 MIN.
G
ESTOOMD
SPERZIEBONEN 20 - 30 MIN.
B
ROCCOLI 15 - 25 MIN.
IN STUKKEN snijden
B
LOEMKOOL 20 - 30 MIN.
S
PRUITJES 20 - 35 MIN.
B
EVROREN GEGRATINEERD 20 - 30 MIN.
ROOSTER
op niveau 2
CONTROLEER dat de schaal
ovenvast is.
47
GROENTEN
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
GROENTEN
GESTOOMD
PAPRIKA 8 - 12 MIN.
STOOMBAK
op niveau 3
Op va n g pl a a t
op niveau 1
I
N STUKKEN snijden
P
OMPOEN 5 - 10 MIN.IN plakken snijden
M
AÏS
AAN DE KOLF
20 - 30 MIN.
GEVULDE
TOMATEN 30 - 35 MIN.
R
OOSTER op
niveau 2
M
AAK EEN VULLING van gekookte ham en
gehakt, sint-jakobsschelpen, knoflook
en kruiden. Snijd de bovenkant van de
tomaten af en verwijder zaadjes en pulp.
Bestrooi de binnenkant met zout en zet
de tomaten ondersteboven om uit te
lekken. Snijd de pulp in kleine stukken
en voeg deze toe aan de vulling. Vul de
tomaten en plaats de bovenkant erop.
Plaats de tomaten in een ovenvaste
schaal en besprenkel ze licht met olie.
P
APRIKA'S 35 - 40 MIN.
SNIJD DE PAPRIK A'S horizontaal
doormidden en verwijder de kernen
en zaden. Meng rundergehakt met ui,
ei, broodkruimels, water of melk en
kruiden. Vul de paprika's en zet ze in een
ovenvaste schaal. Bestrooi de paprika's
met broodkruimels en leg er een klontje
boter op.
P
OMPOEN 20 - 30 MIN.
SNIJD DE POMPOEN over de lengte
doormidden en verwijder de zaden.
Bak champignons en prei en meng dit
met gesneden tomaat en wat crème
fraîche of meng er ajvar (paprikapasta)
doorheen. Op smaak brengen. Vul de
pompoen en strooi er geraspte kaas
overheen.
A
UBERGINE 35 - 40 MIN.
SNIJD DE POMPOEN over de lengte
doormidden en verwijder het grootste
deel van de pulp. Snijd een deel van de
pulp in stukjes en bak die samen met ui
en champignons. Voeg gehakt, gehakte
tomaten, specerijen en kruiden toe en
laat het sudderen. Leg de aubergines
in een ovenvaste schaal en vul ze met
het mengsel. Bestrooi het geheel met
geraspte kaas.
48
HULPMODUS
RIJST / GRANEN
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
RIJST
BRUIN 20 - 60 MIN.
B
AK- EN OPVANGPLAAT
op niveau 3
M
ENG 300 ML RIJST met 500 ml
water op de bakplaat.
B
ASMATI 25 - 30 MIN.
MENG 300 ml rijst met 450 ml
water.
W
IT - LANGE
KORREL
35 - 40 MIN.
MENG 300 ml rijst met 450 ml
water.
GRAAN
BULGUR 10 - 40 MIN.
MENG 300 ml graan met 600 ml
water.
C
OUSCOUS 10 - 15 MIN.
MENG 300 ml graan met 300 ml
water.
49
HULPMODUS
PASTA
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
PASTA
LASAGNE
ZELF
GEMAAKT
25 - 35 MIN.
ROOSTER
op niveau 2
MAAK uw favoriete recept klaar of
volg het recept op de verpakking
van de lasagne. Plaats de lasagne
in een ovenvaste schaal op het
rooster.
B
EVROREN 40 - 50 MIN.CONTROLEER DAT DE SCHAAL OVENVAST IS.
50
HULPMODUS
EIEREN
GEBRUIK DEZE FUNCTIE ALLEEN OM eieren te bereiden.
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
EIEREN
HARD 15 - 18 MIN.
STOOMBAK op niveau 3
BAK- EN OPVANGPLAAT op
niveau 1
ALS DE EIEREN koud gegeten
zullen worden, spoelt u ze
onmiddellijk af met koud
water.
G
EMIDDELD 12 - 15 MIN.
ZACHT 9 - 12 MIN.
51
HULPMODUS
PIZZA/PASTEI
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
OPMERKING:
PIZZADEEG is uitermate geschikt om te laten rijzen m.b.v. de functie Rijzen.
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
PIZZA/PASTEI
PIZZA
ZELF GEMAAKT 12 - 18 MIN.
B
AKPLAAT op
niveau 2
M
AAK deeg van 150 ml water, 15
g verse gist, 200 - 225 g bloem,
zout en olie. Laat het rijzen. Rol
het deeg uit op een ingevette
plaat. Leg er bijvoorbeeld
tomaten, mozzarella, kaas en
ham op. Zet het gerecht in de
oven wanneer die dat aangeeft.
D
UNNE PIZZA (BEVROREN) 8 - 12 MIN.
Z
ET HET GERECHT IN DE OVEN
wanneer die dat aangeeft.
P
ANPIZZA (BEVROREN) 12 - 20 MIN.
G
EKOELD 7 - 12 MIN.
Q
UICHE
LORRAINE
30 - 45 MIN.
R
OOSTER
op niveau 2
B
EREID HET DEEG (250 g bloem,
150 g boter + 2½ el water) of
gebruik kant-en-klaar deeg (400
- 450 g). Bekleed een vlaaivorm
met het deeg. Voeg een vulling
toe van 200 g ham en 175 g
kaas; giet hier een mengsel
van 3 eieren en 300 ml room
over. Zet het gerecht in de oven
wanneer die dat aangeeft.
(BEVROREN) 20 - 30 MIN.
ZET HET GERECHT IN DE OVEN
wanneer die dat aangeeft.
Controleer dat de schaal
ovenvast is.
52
HULPMODUS
DESSERTS
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
DESSERTS
VRUCHTENTAART
ZELF
GEMAAKT
20 - 30 MIN.
R
OOSTER
op niveau 2
M
AAK EEN DEEG van 180 g bloem,
125 g boter en 1 ei (of gebruik
300 - 350 g kant-en-klaar deeg).
Bekleed een vlaaivorm met het
deeg en bestrooi de bodem met
broodkruimels om het sap van
de appels te absorberen. Vul
het met 3 à 4 gesneden appels
vermengd met suiker en kaneel.
BEVROREN 15 - 20 MIN.
CONTROLEER dat schaal ovenvast
is.
G
EBAKKEN APPELS 20 - 30 MIN.
V
ERWIJDER DE KLOKHUIZEN en vul
de appels met amandelspijs of
kaneel, suiker en boter. Plaats ze
in een ovenvaste schaal.
F
RUITCOMPOTE 10 - 20 MIN.
S
TOOMBAK op
niveau 3
BAK- EN
OPVANGPLAAT
op niveau 1
S
NIJD HET FRUIT in stukken.
C
RÈME BRÛLÉE 20 - 30 MIN.
MIX VOOR 4 PORTIES 2 eidooiers
en 2 hele eieren met 3 eetlepels
suiker en vanille. Verwam
100 ml room + 200 ml melk
en vermeng dit met met het
eimengsel (of gebruik uw eigen
recept). Giet het mengsel in
schaaltjes en bedek deze met
plastic folie.
S
OUFFLÉ 35 - 50 MIN.
ROOSTER
op niveau 2
MAAK EEN SOUFFLÉMENGSEL met
citroen, chocolade of fruit en
giet het in een ovenvaste schaal
met een hoge rand. Zet het
gerecht in de oven wanneer die
dat aangeeft.
53
HULPMODUS
BROOD/CAKE
GEBRUIK DEZE FUNCTIE om de gerechten in onderstaande tabel te bereiden.
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
BROOD/CAKE
BROOD 30 - 40 MIN.
B
AK- EN
OPVANGPLAAT
op niveau 2
M
AAK het deeg volgens uw favoriete
recept voor een licht brood. Leg het
op de bak- en opvangplaat en laat
het maximaal 15 minuten rijzen. Zet
het geheel dan in de koude oven.
B
ROODJES
DEEG 18 - 25 MIN.
MAAK het deeg volgens uw favoriete
recept voor een licht brood. Vorm
broodjes, leg die op de bakplaat en
laat ze maximaal 15 minuten rijzen.
Zet het geheel dan in de koude
oven.
OPMERKING: Deeg bestaande uit 150
ml vocht en 200 - 225 g bloem is
optimaal voor één plaat.
B
EVROREN 13 - 18 MIN.
VOOR AFBAKBROODJES.
In de koude oven zetten.
V
ERPAKT 15 - 20 MIN.
VACUÜM VERPAKTE BROODJES . In de
koude oven zetten.
U
IT BLIK 15 - 18 MIN.
4 - 6 STUKS
VERWIJDER ZE uit de verpakking. In de
koude oven zetten.
S
CONES 9 - 13 MIN.
VORM een grote scone of maak kleine
scones op de ingevette plaat. Zet het
gerecht in de oven wanneer die dat
aangeeft.
M
OSCOVISCH GEBAK 35 - 50 MIN.
ROOSTER
op niveau 2
MAAK EEN RECEPT met een
totaalgewicht van 700 - 800 g. Zet
het gerecht in de oven wanneer die
dat aangeeft.
54
HULPMODUS
BROOD/CAKE
GERECHT BEREIDINGSTIJD ACCESSOIRES TIPS
BROOD/CAKE
MUFFINS 15 - 20 MIN.
B
AK- EN OPVANGPLAAT
op niveau 2
M
AAK BESLAG voor 10 à 12 stuks en vul
papieren vormpjes hiermee. Zet het
gerecht in de oven wanneer die dat
aangeeft.
K
OEKJES 10 - 15 MIN.
PLAATS DE KOEKJES OP BAKPAPIER (12 - 16
stuks). Zet het gerecht in de oven
wanneer die dat aangeeft.
S
CHUIMPJES 50 - 60 MIN.
VERMENG 2 eiwitten, 80 g suiker en
100 g gedroogde kokos. Breng
dit op smaak met vanille en
amandelessence. Vorm 20 à 24
stuks op een ingevette bakplaat
of bakpapier. Zet het gerecht in de
oven wanneer die dat aangeeft.
OPMERKING: Controleer dat de
ovenruimte afgeveegd en droog
is. Zorg ervoor dat de boiler leeg is
(voer de functie Leegmaken uit als
u niet zeker bent).
55
ONDERHOUD EN REINIGING
NORMAAL GESPROKEN IS SCHOONMAKEN de enige vorm van on-
derhoud die nodig is.
A
LS DE OVEN NIET GOED WORDT SCHOONGEHOUDEN, kan dit tot
aantasting van het ovenoppervlak leiden, hetgeen de le-
vensduur van het apparaat kan verkorten en mogelijk
tot gevaarlijke situaties kan leiden.
GEBRUIK GEEN METALEN SCHUURSPONSJES,
AGRESSIEVE SCHUURMIDDELEN, staal-
wol, ruwe doeken enz. die het
bedieningspaneel en de bin-
nen- en buitenkant van de
oven kunnen beschadigen. Gebruik een spons
met een mild schoonmaakmiddel of keukenpa-
pier met glasreiniger. Spuit het glasreinigings-
middel op het keukenpapier.
S
PUIT HET NIET direct op de oven.
VERWIJDER REGELMATIG, vooral als er iets ge-
morst is, de platen, de steunen en veeg
de binnenkant van de oven schoon.
Vergeet het plafond van de ovenruimte niet
niet (dit wordt vaak vergeten).
VERWIJDER, LEEG EN DROOG het waterreservoir na elk ge-
bruik.
Z
OUTEN HEBBEN EEN SCHURENDE WERKING en als zij afgezet wor-
den in de ovenruimte, kan zich hier en daar roest ont-
wikkelen. Zure sauzen zoals ketchup, mosterd of gezou-
ten voedsel, bijv. gerookte braadstukken, bevatten chlo-
ride en zuren. Deze tasten stalen oppervlakken aan. Het
wordt aanbevolen de afgekoelde ovenruimte na elk ge-
bruik te reinigen.
G
EBRUIK DE FUNCTIE STEAM CLEANING (REINIGEN MET STOOM) re-
gelmatig om het schoonmaken te ondersteunen en te
vergemakkelijken.
Z
ORG ERVOOR DAT ER GEEN VET- of voedselresten in de deur-
sponning en op de deurafdichting achterblijven. Als de
deurafdichting niet schoon wordt gehouden kan dit lei-
den tot schade aan de voorzijde van apparaten die er-
naast staan, daar de deur niet goed sluit tijdens de wer-
king van de oven.
GESCHIKT VOOR DE VAATWASMACHINE
OPVANGBAK
STOOMBAK
PLAATSTEUNEN
ALGEMEEN
ROOSTER
GEBRUIK EEN MILD SCHOONMAAKMIDDEL, water en een zachte
doek om de binnenwanden, voor- en achterkant van de
deur en de deursponning schoon te maken.
G
ASTRONORM KOOKGEREIHOUDER
56
TREK/SCHUIF DE STEUNEN
naar voren om ze los
te koppelen. Reinig
de steunen en de
ovenwanden.
DE STEUNEN VERWIJDEREN
PLAATS ZE WEER door
ze terug te schuiven
op de haken in de
ovenruimte.
G
EVAAR VOOR ELEKTRISCHE SCHOK! !
CONTROLEER HET VOLGENDE ALVORENS HET LAMPJE TE VERVANGEN:
Het apparaat is uitgeschakeld.
Het netsnoer van het apparaat is losgekoppeld
De zekering is uit de stoppenkast verwijderd of is
uitgeschakeld.
Leg een doek op de boden van de ovenruimte
ter bescherming van het lampje en de glazen be-
schermkap.
HET OVENLAMPJE VERVANGEN
DRAAI
DE GLAZEN BE-
SCHERMKAP te-
gen de klok in om
deze los te schroeven.
VERWIJDER de afdichtingen en de
metalen ring en reinig de glazen be-
schermkap.
VERVANG het oude lampje met een hittebesten-
dig halogeen (oven)lampje van 10 W, 12 V, G4.
PLAATS DE RING en afdichtingen terug op de gla-
zen beschermkap.
ZET HET GEHEEL TERUG door het met de klok mee
op zijn plaats te draaien.
NIET GESCHIKT VOOR DE VAATWASMACHINE
WATER PI JP
VERWIJDER DE WATERPIJP van het waterreservoir zo-
dat dit eenvoudig kan worden gereinigd. Onthoud
dat de pijp niet mag worden gewassen in de afwas-
machine.
A
FDICHTINGEN EN RINGEN
DEZE ITEMS behoren bij het ovenlampje en kunnen niet
worden gereinigd in een vaatwasmachine.
W
ATER RES ERVO IR
HET WATERRESERVOIR mag niet wor-
den gewassen in de afwasmachi-
ne. Gebruik hiervoor een spons
met een mild schoonmaakmiddel.
ONDERHOUD EN REINIGING
VOEDSELSENSOR
DE VOEDSELSENSOR mag niet gewassen worden in
de afwasmachine. De sensor moet schoonge-
maakt worden met water en afwas-
middel.
DOMPEL DE SENSOR NOOIT ONDER IN WA-
TER bij het schoonmaken. Veeg hem na ge-
bruik alleen schoon met een schone, vochti-
ge doek of keukenpapier.
GEBRUIK GEEN STAALWOL. Dit kan krassen veroor-
zaken op het oppervlak.
57
STORINGEN OPSPOREN
ALS DE OVEN NIET WERKT, controleer dan, voordat u de Klan-
tenservice belt, of:
de stekker goed in het stopcontact zit.
de deur goed gesloten is.
de zekeringen in orde zijn en er stroom is.
de oven voldoende ventilatie heeft.
Wacht 10 minuten en probeer dan de oven op-
nieuw te laten werken.
Open en sluit de deur voordat u het opnieuw pro-
beert.
DIT VOORKOMT DAT U ONNODIG OPBELT, waarvoor bij u kosten
in rekening worden gebracht.
Als u de klantenservice belt, dient u het serienummer
en het typenummer van de oven door te geven (zie het
servicelabel). Raadpleeg het garantieboekje voor nade-
re informatie.
ALS HET NETSNOER MOET WORDEN VERVANGEN,
moet dat gebeuren met een origineel
exemplaar, dat verkrijgbaar is
via onze klantenservice. Het
netsnoer mag uitsluitend
door een bevoegde onder-
houdsmonteur worden ver-
vangen.
O
NDERHOUDSWERKZAAMHEDEN MO-
GEN UITSLUITEND DOOR EEN BEVOEG-
DE ONDERHOUDSMONTEUR WORDEN
UITGEVOERD. Het is gevaarlijk voor
ongetrainde personen om on-
derhoudswerkzaamheden of
reparaties uit te voeren waarbij bescherm-
kappen moeten worden verwijderd.
V
ERWIJDER DE BESCHERMKAPPEN NIET.
58
GEGEVENS VOOR HET TESTEN VAN DE VERWARMINGSPRESTATIES
IN OVEREENSTEMMING MET IEC 60350.
D
E INTERNATIONALE ELEKTROTECHNISCHE COMMISSIE heeft een norm opgesteld voor het vergelijkend testen van verwarmings-
prestaties van verschillende ovens. Voor deze oven adviseren wij het volgende:
TECHNISCHE SPECIFICATIES
TEST GESCHATTE TIJDSDUUR TEMPERATUUR VOORVERWARMDE OVEN ACCESSOIRES
8.4.1 30 - 35 MIN.150 °C NEE BAK- EN OPVANGPLAAT
8.4.2 18 - 20 MIN. 170 °C JA BAK- EN OPVANGPLAAT
8.5.1 33 - 35 MIN.160 °C NEE ROOSTER
8.5.2 65 - 70 MIN. 160 - 170 °C JA ROOSTER
VOEDINGSSPANNING 230 V/50 HZ
NOMINAAL INGANGSVERMOGEN 1450 W
Z
EKERING 10 A
H
ETE LUCHT 1400 W
A
FMETINGEN BUITENKANT (HXBXD) 455 X 595 X 517
A
FMETINGEN BINNENKANT (HXBXD) 236 X 372 X 360
59
60
NL
Gemaakt in Zweden.
5019-421-01164
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60

Bauknecht ECTM 9145/1 IXL Gebruikershandleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Gebruikershandleiding