- 95 -
KOOKGEREI
1. Vooraleer u de oven gebruikt, verzeker u er steeds
van dat de gebruikte bakjes geschikt zijn om in
een magnetron te worden gebruikt. WARM GEEN
AFGESLOTEN BAKJES/VERPAKKINGEN OP in
een magnetron, omdat deze kunnen ontploffen.
Let op: Lees altijd de instructies van de fabrikant
omdat sommige fabrikanten het voedsel verpakken
in een materiaal dat niet moet worden doorgeprikt.
2. Laat het apparaat NIET onbewaakt als er een
verpakking van papier, plastic of een ander
brandbaar materiaal wordt gebruikt. Gebruik
geen producten uit gerecycled papier omdat deze
onzuiverheden kunnen bevatten die vonken kunnen
afgeven of vlam vatten, tenzij op de verpakking
vermeldt staat dat deze specifiek is ontworpen voor
gebruik in een magnetron.
3.
Hittebestendig glas zoals Pyroceram en Pyrex, is het
beste geschikt voor gebruik in een magnetronoven.
4. Als een vonkontlading optreedt, onderzoek dan de
verpakking nauwgezet op metaal.
5. Wanneer u voedsel bereidt dat een lage
temperatuur vereist, kunt u gewoon glas, porselein,
plastic of papier gebruiken. Dit soort materialen voor
hoge temperaturen gebruiken, kan deze materialen
doen barsten of doen verschrompelen.
6.
U kunt ook gestoomde groenten bereiden in een
speciale “doorzichtige” verpakkingsfolie, zoals krimpfolie
of waspapier. Niet in een plastic zak opwarmen.
OPGELET
Gebruik geen metalen kookgerei in deze oven.
DIEPVRIESPRODUCTEN
ONTDOOIEN
1.
Als u probeert om diepvriesproducten volledig te
ontdooien in de magnetronoven, kan als gevolg van
de verschillen in dikte en vorm van het voedsel,
ongelijkmatige ontdooiing optreden. Het voedsel kan ook
druipen en soms kan het zijn dat een deel van het voedsel
al kookt terwijl andere delen nog steeds bevroren zijn.
Bij het daadwerkelijke gebruik van diepvriesproducten,
moeten deze normaliter niet voor 100% worden ontdooid.
Een ontdooiing voor 70% in de magnetronoven is ideaal
en voldoende voor de volgende bereidingsstap.
2. Om gelijkmatig te ontdooien, het voedsel omdraaien
of herschikken tijdens het ontdooien.
3. Om vet vlees te ontdooien, dit voor een korte
tijd in de magnetronoven opwarmen en bij
kamertemperatuur laten rusten , of het met
tussenpozen opwarmen tot het is ontdooid.
4. Wanneer u een hele kip of een diepvriesproduct van
onregelmatige vorm ontdooit, pak dan de poten of
dunne delen met aluminiumfolie in. Anders zullen de
dunne delen sneller ontdooien en soms zelfs gaar
zijn voordat de andere delen goed zijn ontdooid. Bij
grote stukken vlees de zijkanten met aluminiumfolie
omwikkelen zodat ze gelijkmatig worden ontdooid
door alleen maar verticale microgolven.
5.
Tijdens het ontdooien moet soms ijs worden verwijderd.
ANDERE NUTTIGE INSTRUCTIES
VOOR HET BESTE RESULTAAT
1. Bij het bepalen van de bereidingstijd van bepaalde
voedingsmiddelen, steeds de minimale tijd zoeken
en de bereiding tijdens het koken controleren. De
magnetronoven kookt zeer snel, daarom kunnen de
voedingswaren snel overgaar zijn.
2. Wees voorzichtig met de bereiding van kleine
hoeveelheden voedsel of voedsel met een laag
watergehalte. Dit kan aanbranden als het te lang
wordt bereid.
3. Gebruik de oven niet om keukenhanddoeken of
servetten te drogen. Deze kunnen vlam vatten als
ze te lang worden opgewarmd.
4. Probeer geen eieren in de oven te koken.
5. Als u een ei kookt, moet u het membraan van de
dooier doorboren voordat u het ei in de oven plaatst,
om te voorkomen dat het ei barst.
INSTRUCTIES VOOR EEN KNAPPERIG BRUIN
RESULTAAT
Voedsel dat in een magnetronoven wordt bereid, wordt
meestal niet bruin. Dit is een van de kenmerken van de
apparatuur. Om kippen te bruinen, brengt u vóór of tijdens
het koken met een borstel saus aan op het oppervlak. U
kunt het vlees ook eerst in een conventionele braadpan
bruinen voordat u het in de oven bereidt. Met een braadpan
voor magnetronoven behaalt u hetzelfde resultaat.
VOOR EEN GELIJKMATIGE BEREIDING
Open de deur en draai de schotel een halve draai om,
of draai het voedsel tijdens de bereiding om. Dit helpt
voor een meer gelijkmatige bereiding. Bij het bereiden
van een kip koken de poten sneller dan de rest. Pak
de poten in met aluminiumfolie zodat de microgolven
tijdens het koken weerspiegeld worden en zorgen voor
een gelijkmatige bereiding.
KOKEN MET TWEE NIVEAUS
(NE-2143-2/2153-2 alleen)
Bij het opwarmen van één enkele schotel moet u de
voedselhouder steeds in het midden van de onderste
plaat plaatsen.
Wanneer de magnetronoven hoofdzakelijk wordt
gebruikt om één enkele schotel per keer op te warmen,
verwijder dan het middelste rek uit de oven.
Bij het opwarmen van twee schotels tegelijk, plaatst u
de twee schotels naast elkaar op de onderste plaat,
tenzij de voedselhouders te groot zijn. In dat geval kunt
u er één op het rek plaatsen.
Bij het opwarmen van meer dan twee schotels,
verdeelt u de schotels gelijkmatig over de twee rekken.
Laat wat ruimte tussen elke schotel, prop niet te veel
voedsel in de oven.
Als het middelste rek niet wordt gebruikt, moet het
buiten de oven worden bewaard en niet op de onderste
plaat worden geplaatst.
Voor geburuik
Nederlands