veiligheid
●
B
reng de messeneenheid nooit op uw food processor aan
zonder het bakje te hebben aangebracht.
●
S
chroef het bakje nooit los terwijl het hak-/molenhulpstuk op
u
w apparaat is aangebracht.
●
Raak de scherpe messen niet aan – Houd de
m
esseneenheid uit de buurt van kinderen.
●
V
erwijder het hak-/molenhulpstuk nooit voordat de messen
volledig tot stilstand zijn gekomen.
●
Om ervoor te zorgen dat uw hak- en molenhulpstuk lang
m
ee blijft gaan, mag het niet langer dan 60 seconden
achtereen draaien. Schakel uit zodra u de juiste consistentie
heeft verkregen.
●
H
et apparaat werkt niet indien het hak-/molenhulpstuk
onjuist is aangebracht.
●
Verwerk geen geelwortel (kurkuma) in het hak-
/molenhulpstuk, aangezien die te hard is en de messen kan
beschadigen.
tips
●
Voor optimale prestaties bij het verwerken van specerijen
bevelen we aan dat u niet meer dan 50 g tegelijk in het hak-
/molenhulpstuk verwerkt.
●
Ongemalen specerijen behouden hun smaak veel langer dan
gemalen specerijen, dus u kunt het beste een kleine
hoeveelheid vers malen om de smaak te behouden.
●
Ongemalen specerijen kunnen het beste worden geroosterd
voordat ze worden gemalen, omdat hierdoor een maximum
aan smaak en essentiële oliën vrijkomt.
●
Snij gember in kleine stukken voordat u het verwerkt.
●
Bij het fijnhakken van kruiden wordt voor de beste resultaten
aanbevolen de minikom te gebruiken.
cs
citrusfruitpers (indien geleverd)
Gebruik de citrusfruitpers om het sap uit citrusvruchten te
persen (bijv. sinaasappels, citroenen, limoenen en
grapefruits).
perskegel
zeef
de citrusfruitpers gebruiken
1 Plaats de kom op het motorblok en bevestig de
verwijderbare aandrijfas.
2 Plaats de zeef in de kom. Zorg ervoor dat de hendel van de
zeef vlak boven de hendel van de kom vergrendeld is
bs
.
3 Plaats de kegel over de aandrijfas. Draai de kegel totdat hij
helemaal naar beneden valt
bt
.
4 Snijd het fruit door midden. Zet de machine aan en druk het
fruit op de kegel.
●
De citrusfruitpers functioneert niet als de zeef
niet juist is vergrendeld.
●
Voor het beste resultaat gebruikt u vruchten op
kamertemperatuur en rolt u ze met de hand over een
werktafel, voordat u ze gaat persen.
●
Om zoveel mogelijk sap uit het fruit te halen kunt u de vrucht
heen en weer bewegen.
●
Als u erg veel vruchten perst, dient u de zeef regelmatig te
legen om ervoor te zorgen dat er niet teveel vruchtvlees en
pitjes in vast blijven zitten.
ct
sapcentrifuge (
indien geleverd)
Gebruik de sapcentrifuce om sap uit stevige vruchten en
g
roenten te persen.
v
eiligheid
●
D
e sapcentrifuge niet gebruiken als het filter
beschadigd is.
●
G
ebruik alleen de meegeleverde stamper. Steek uw vingers
n
ooit in de toevoerbuis. Haal de stekker uit het stopcontact
voordat u de vulopening deblokkeert.
●
V
oordat u het deksel verwijdert, schakelt u de machine uit
e
n wacht u totdat het filter is gestopt.
●
Gebruik nooit een beschadigd hulpstuk.
s
tamper
deksel
vruchtvleesverwijderaar
filtertrommel
de sapcentrifuge gebruiken
1 Breng de kom op het motorblok aan
ck
.
2 Plaats de vruchtvleesverwijderaar in de filtertrommel. Zorg
ervoor dat de lipjes in de gleuven onder in de trommel
passen
cl
.
3 Monteer de filtertrommel
cm
.
4 Zet het deksel van het hulpstuk op de kom; draai het deksel
tot het vergrendeld is en de vulopening zich boven het
handvat bevindt
cn
. Uw sapcentrifuge werkt niet als
de kom of het deksel niet juist op het
vergrendelingsmechanisme zijn bevestigd.
5 Snijd de etenswaren in stukjes die in de vulopening passen.
6 Schakel in en duw met het duwhulpstuk gelijkmatig naar
beneden – doe uw vingers nooit in de invoerkoker.
Geheel verwerken alvorens meer toe te voegen.
●
Nadat u het laatste stuk heeft toegevoegd, laat u de
sapcentrifuge nog 30 seconden draaien om al het sap uit
het filtertrommel te extraheren.
belangrijk
●
Als de sapcentrifuge begint te trillen, schakelt u hem uit en
verwijdert de pulp van het filter. (De sapcentrifuge gaat trillen
als de pulp ongelijkmatig verdeeld is).
●
De maximale hoeveelheid fruit of groente die in één keer kan
worden verwerkt, is 800 g (zie snelheidtabel).
●
Sommige erg harde ingrediënten kunnen uw sapcentrifuge
vertragen of stoppen. Als dat gebeurt, schakelt u het
apparaat uit en reinigt het filter.
●
Zet de machine uit en leeg de vruchtvleesverzamelaar
regelmatig tijdens het gebruik.
tips
●
Voordat u de machine aan zet, verwijdert u alle pitten (bijv.
uit paprika, meloen, pruimen) en alle harde schillen (bijv.
meloen, ananas). U hoeft appels en peren niet te schillen.
Ook hoeft u het klokhuis niet te verwijderen.
●
Gebruik stevige, verse groente en fruit.
●
Voor een optimale sapopbrengst doet u kleine hoeveelheden
in de vulopening en duwt u langzaam naar beneden.
●
Citrusvruchten – schil de vruchten en verwijder de witte
vliezen, anders smaakt het sap bitter. Voor het beste
resultaat gebruikt u de citrusfruitpers.
22