Welkom bij BODUM
®
Hartelijk gefeliciteerd! U bent nu gelukkige bezitter/bezitster van
een CHOCOLATIÈRE, de chocokan van BODUM
®
.
TOEBEREIDING VAN CACAO
1. Giet melk in een pan en laat deze heet worden, niet koken.
2. Breek een tablet pure chocolade in stukjes. Wij raden voor 1 liter/34 oz
cacao 100 g/3.5 oz chocolade aan. Naar smaak kan de hoeveelheid
chocolade worden veranderd.
TIP: Hoe kleiner de stukjes chocolade zijn, des te sneller kunnen ze
met de melk vermengd worden. U kunt de chocolade ook raspen.
3. Leg de stukjes chocolade in de glazen kan (C) en giet de hete melk
hoogstens tot aan de MAX-markering (D) eroverheen.
TOEBEREIDING IN DE MAGNETRON: Leg de stukjes chocolade in de
glazen kan en giet de melk er tot aan de MAX-markering overheen.
Zet de glazen kan zonder deksel in de magnetron.
OPGELET: Het deksel is niet geschikt voor de magnetron!
4. Sluit de kan met het deksel (B). Draai het deksel tot het tuitje
afgesloten is (b).
5. Houd met één hand de greep van de kan en met de andere de knop
(A) vast. Trek de knop met regelmatige bewegingen omhoog en duw
hem weer omlaag (a). Door de draaiing van de propeller (E) wordt de
chocolade met de melk vermengd.
Zodra de chocolade en de melk goed vermengd zijn, draait u het
deksel tot het tuitje weer open is. De cacao is nu klaar om gedronken
te worden.
WAARSCHUWING: Zet de glazen kan niet op een fornuisplaat om de
melk te verhitten!
TIP: U kunt ook andere drankjes in de CHOCOLATIÈRE toebereiden.
Behalve instant koffie en –thee kan ook poeder bijvoorbeeld voor
ijsthee of frappé worden gebruikt.
REINIGING
Alle onderdelen van de CHOCOLATIÈRE zijn vaatwasserbestendig.
15
GEBRUIKSAANWIJZING
05_10676_CHOCOLATIÈRE_IFU.qxp 6.6.2007 10:04 Uhr Seite 15