Russell Hobbs 25810-56 Handleiding

Categorie
Sandwich makers
Type
Handleiding
14
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde
geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en
personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke
vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij
onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen.
Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en
gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij
ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de
kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar.
Sluit het apparaat niet via een timer- of een afstandsbedieningsysteem aan.
¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden.
Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus
of een ander deskundige persoon vervangen worden om eventuele risicos
te vermijden.
b Gebruik het apparaat niet in de buurt van badkuipen, douches, wastafels of andere reservoirs die
water of andere vloeistoen bevatten.
Wikkel etenswaren niet in plastic folie, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor beschadigt u de
grill en u kunt brand veroorzaken.
Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren.
Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
Gebruik ovenhandschoenen of iets gelijkaardigs.
UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK
AFBEELDINGEN
1. Aan-uitlampje (rood)
2. Thermostat light (green)
3. Grill plates
4. Drip tray
5. Voet (onder)
6. Cord storage hooks (on foot)
7. Aan-uitschakelaar
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Neem de grillplaten af met een vochtige doek
Uw grill rookt mogelijk bij het eerste gebruik. Dit is normaal en houdt snel op.
DE GRILL KANTELEN/VLAK GEBRUIKEN
U kunt uw grill kantelen, zodat vet en sap in het drupbakje lopen wanneer u producten bereidt als
burgers, vlees enz. U kunt uw grillniveau gebruiken voor het bereiden van paninis, sandwiches, enz. of
wanneer u de diepe plaat gebruikt.
Om uw grill te kantelen, verleng de voet naar beneden onder uw grill (AFB A). Vouw de voet weer plat om
uw grill evenwijdig te maken.
15
UW GRILL GEBRUIKEN
Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond.
Schuif het drupbakje tussen de twee geleiders onder de voorkant van uw grill. Schuif het bakje
helemaal naar binnen. Het drupbakje vangt vet of sap op dat van de grillplaten loopt tijdens het
bereiden.
1. Steek de stekker in het stopcontact. Zet de schakelaar op I. Het aan-uitlampje gaat branden.
2. Het thermostaatlampje zal oplichten, en vervolgens aan- en uitgaan terwijl de thermostaat de
temperatuur in stand houdt.
3. Wacht tot het lampje uitgaat, voordat u gaat grillen.
4. Leg de etenswaren op de onderste grillplaat. Gebruik hiervoor een spatel of een tang, niet uw
handen.
5. Gebruik geen metalen of scherpe voorwerpen; dit beschadigt de anti-aanbaklagen.
6. Doe de grill weer dicht.
7. Wacht tot de etenswaren gaar zijn.
Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer.
Verwijder de etenswaren met houten of plastic keukengerei.
Het scharnier past zich automatisch aan de dikte en vorm van de etenswaren aan.
De grillplaten moeten ongeveer parallel staan om ongelijkmatige resultaten te voorkomen.
ZORG EN ONDERHOUD
Algemene reiniging
1. Veeg de buitenkant van het apparaat schoon met een vochtige, schone doek.
2. Was het drupbakje af in warm water met afwasmiddel of in het bovenste rek van de vaatwasmachine.
Grillplaten
Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen, oplosmiddelen, schuursponsjes,
staalwol of zeepkussentjes.
Op plaatsen waar de bovenste plaat in contact komt met de onderste plaat, kan de antiaanbaklaag
tekenen van slijtage vertonen. Dit is puur cosmetisch, en zal de werking van de grill niet beïnvloeden.
Er zijn twee manieren om de grillplaten te reinigen:
Als de platen nog heet zijn
Draag geschikte bescherming zoals ovenwanten of iets dergelijks, en wees uiterst voorzichtig tijdens
het afvegen van de kookplaten (merk op dat de ovenwanten niet worden getoond op afbeelding B
voor de duidelijkheid).
1. Haal de stekker van de grill uit het stopcontact.
2. Veeg met een stukje gevouwen keukenpapier of een vochtige doek de platen in één ononderbroken
beweging van achteren naar voren schoon. Ondersteun altijd de bovenplaat wanneer u de boven- of
onderplaat afveegt (afb. B ) om te voorkomen dat het apparaat kantelt.
Als de platen koud zijn
1. Haal de stekker uit het stopcontact en laat de grill afkoelen.
2. Veeg de platen schoon met een vochtige doek of spons. Gebruik keukenpapier met een beetje
bakolie om hardnekkige vlekken te verwijderen.
OPSLAG
Om ruimte te besparen kunt u de klep omlaag doen, de kabel om de kabelopslag wikkelen en vervolgens
de gril rechtop bewaren.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
16
KOOKTIJDEN EN VOEDSELVEILIGHEID
Deze kooktijden kunnen enkel als aanwijzing beschouwd worden en gelden voor verse of volledig
ontdooide etenswaren.
De tijden zijn gebaseerd op de instelling HOOG.
VLEES OPMERKINGEN
TIJD (MIN)
Steak
Voor de beste resultaten, bereidt de steaks wanneer
deze op kamertemperatuur zijn.
Laat 3-6 minuten na het bereiden rusten.
Saignant 2
A point 3
Bien cuit
(doorbakken) 5 +
Kippenborst Bak totdat het sap er uit loopt.
8-10
Lamsbout
A point 4-6
Bien cuit
(doorbakken) 8
Varkenskotelet Bak totdat het sap er uit loopt. Ongeveer 1-2 cm dik.
5-8
Worstjes Af en toe omdraaien
6-10
Hamburgers Af en toe omdraaien
6-10
Spek
3-5
VIS
Zalm 130-140 g
3-5
Garnalen
1-2
Platte vis Platvis, sol, enz. 120-130 g
2-6
Ronde vis Schelvis, kabeljauw, enz. 130-140 g
3-8
Tonijn/zwaardvis 130-140 g
5-10
GROENTEN
Paprika's
4-6
Aubergine In plakken
6-8
Asperge
3-4
Courgette In plakken
1-3
Tomaten In plakken
2-3
Uien In wiggen gesneden
5-6
Paddenstoelen Volledige, platte paddenstoelen
3-6
ANDERS
Haloumi
2-4
Voeg bij bevroren etenswaren 2-3 minuten toe voor vis en schaaldieren en 3-6 minuten voor vlees
en gevogelte, afhankelijk van de dikte en dichtheid van de etenswaren.
Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer.
Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruit
loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
17
RECYCLING
W
Om milieu- en gezondheidsproblemen door gevaarlijke stoen te vermijden, mogen
apparaten en oplaadbare en niet oplaadbare batterijen met een van deze symbolen
niet samen met het huishoudelijk afval worden verwijderd. Breng elektrische en
elektronische producten en, indien van toepassing, oplaadbare en niet-oplaadbare
batterijen, altijd naar een ocieel recycling-/inzamelpunt.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE

Documenttranscriptie

Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar. Sluit het apparaat niet via een timer- of een afstandsbedieningsysteem aan. ¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden. Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundige persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. b • • • • Gebruik het apparaat niet in de buurt van badkuipen, douches, wastafels of andere reservoirs die water of andere vloeistoffen bevatten. Wikkel etenswaren niet in plastic folie, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor beschadigt u de grill en u kunt brand veroorzaken. Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren. Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. Gebruik ovenhandschoenen of iets gelijkaardigs. UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK AFBEELDINGEN 1. 2. 3. 4. Aan-uitlampje (rood) Thermostat light (green) Grill plates Drip tray 5. 6. 7. Voet (onder) Cord storage hooks (on foot) Aan-uitschakelaar VOOR HET EERSTE GEBRUIK • • Neem de grillplaten af met een vochtige doek Uw grill rookt mogelijk bij het eerste gebruik. Dit is normaal en houdt snel op. DE GRILL KANTELEN/VLAK GEBRUIKEN U kunt uw grill kantelen, zodat vet en sap in het drupbakje lopen wanneer u producten bereidt als burgers, vlees enz. U kunt uw grillniveau gebruiken voor het bereiden van panini’s, sandwiches, enz. of wanneer u de diepe plaat gebruikt. Om uw grill te kantelen, verleng de voet naar beneden onder uw grill (AFB A). Vouw de voet weer plat om uw grill evenwijdig te maken. 14 UW GRILL GEBRUIKEN GB • • DE 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. • • • • Zet het apparaat op een stabiele, vlakke, hittebestendige ondergrond. Schuif het drupbakje tussen de twee geleiders onder de voorkant van uw grill. Schuif het bakje helemaal naar binnen. Het drupbakje vangt vet of sap op dat van de grillplaten loopt tijdens het bereiden. Steek de stekker in het stopcontact. Zet de schakelaar op I. Het aan-uitlampje gaat branden. Het thermostaatlampje zal oplichten, en vervolgens aan- en uitgaan terwijl de thermostaat de temperatuur in stand houdt. Wacht tot het lampje uitgaat, voordat u gaat grillen. Leg de etenswaren op de onderste grillplaat. Gebruik hiervoor een spatel of een tang, niet uw handen. Gebruik geen metalen of scherpe voorwerpen; dit beschadigt de anti-aanbaklagen. Doe de grill weer dicht. Wacht tot de etenswaren gaar zijn. Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer. Verwijder de etenswaren met houten of plastic keukengerei. Het scharnier past zich automatisch aan de dikte en vorm van de etenswaren aan. De grillplaten moeten ongeveer parallel staan om ongelijkmatige resultaten te voorkomen. FR NL IT ES PT DK SE ZORG EN ONDERHOUD Algemene reiniging 1. Veeg de buitenkant van het apparaat schoon met een vochtige, schone doek. 2. Was het drupbakje af in warm water met afwasmiddel of in het bovenste rek van de vaatwasmachine. Grillplaten • Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen, oplosmiddelen, schuursponsjes, staalwol of zeepkussentjes. • Op plaatsen waar de bovenste plaat in contact komt met de onderste plaat, kan de antiaanbaklaag tekenen van slijtage vertonen. Dit is puur cosmetisch, en zal de werking van de grill niet beïnvloeden. Er zijn twee manieren om de grillplaten te reinigen: Als de platen nog heet zijn • Draag geschikte bescherming zoals ovenwanten of iets dergelijks, en wees uiterst voorzichtig tijdens het afvegen van de kookplaten (merk op dat de ovenwanten niet worden getoond op afbeelding B voor de duidelijkheid). 1. Haal de stekker van de grill uit het stopcontact. 2. Veeg met een stukje gevouwen keukenpapier of een vochtige doek de platen in één ononderbroken beweging van achteren naar voren schoon. Ondersteun altijd de bovenplaat wanneer u de boven- of onderplaat afveegt (afb. B ) om te voorkomen dat het apparaat kantelt. Als de platen koud zijn 1. Haal de stekker uit het stopcontact en laat de grill afkoelen. 2. Veeg de platen schoon met een vochtige doek of spons. Gebruik keukenpapier met een beetje bakolie om hardnekkige vlekken te verwijderen. NO FI RU CZ SK PL HR SI GR HU OPSLAG TR Om ruimte te besparen kunt u de klep omlaag doen, de kabel om de kabelopslag wikkelen en vervolgens de gril rechtop bewaren. RO BG AE 15 KOOKTIJDEN EN VOEDSELVEILIGHEID • • Deze kooktijden kunnen enkel als aanwijzing beschouwd worden en gelden voor verse of volledig ontdooide etenswaren. De tijden zijn gebaseerd op de instelling HOOG. VLEES OPMERKINGEN Steak Voor de beste resultaten, bereidt de steaks wanneer deze op kamertemperatuur zijn. Laat 3-6 minuten na het bereiden rusten. Kippenborst Bak totdat het sap er uit loopt. Lamsbout Varkenskotelet Worstjes Hamburgers Spek VIS Zalm Garnalen Platte vis Ronde vis Tonijn/zwaardvis GROENTEN Paprika's Aubergine Asperge Courgette Tomaten Uien Paddenstoelen ANDERS Haloumi • • • Bak totdat het sap er uit loopt. Ongeveer 1-2 cm dik. Af en toe omdraaien Af en toe omdraaien 130-140 g Platvis, sol, enz. 120-130 g Schelvis, kabeljauw, enz. 130-140 g 130-140 g In plakken In plakken In plakken In wiggen gesneden Volledige, platte paddenstoelen TIJD (MIN) Saignant 2 A point 3 Bien cuit (doorbakken) 5 + 8-10 A point 4-6 Bien cuit (doorbakken) 8 5-8 6-10 6-10 3-5 3-5 1-2 2-6 3-8 5-10 4-6 6-8 3-4 1-3 2-3 5-6 3-6 2-4 Voeg bij bevroren etenswaren 2-3 minuten toe voor vis en schaaldieren en 3-6 minuten voor vlees en gevogelte, afhankelijk van de dikte en dichtheid van de etenswaren. Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer. Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is. 16 RECYCLING W GB Om milieu- en gezondheidsproblemen door gevaarlijke stoffen te vermijden, mogen apparaten en oplaadbare en niet oplaadbare batterijen met een van deze symbolen niet samen met het huishoudelijk afval worden verwijderd. Breng elektrische en elektronische producten en, indien van toepassing, oplaadbare en niet-oplaadbare batterijen, altijd naar een officieel recycling-/inzamelpunt. DE FR NL IT ES PT DK SE NO FI RU CZ SK PL HR SI GR HU TR RO BG AE 17
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Russell Hobbs 25810-56 Handleiding

Categorie
Sandwich makers
Type
Handleiding