Russell Hobbs 23450-56 Handleiding

Type
Handleiding
12
Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een
derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik.
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN
Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals:
Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en
ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en
verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis
hebben, indien zij onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn
en zij de risico’s begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat
spelen. Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door
kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder
toezicht staan. Houd het apparaat en de kabel buiten het bereik
van kinderen van jonger dan 8 jaar.
Sluit het apparaat niet via een timer- of een
afstandsbedieningsysteem aan.
¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden.
Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een
technicus of een ander deskundige persoon vervangen worden om
eventuele risico’s te vermijden.
b Dompel het apparaat niet onder in vloeistof.
Wikkel etenswaren niet in plastic folie, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor
beschadigt u de grill en u kunt brand veroorzaken.
Gebruik het toestel niet in de buurt van of onder brandbare materialen (bijv. gordijnen).
Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap
dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is.
Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren.
Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen.
UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK
AFBEELDINGEN
1. Aan-uitlampje (rood)
2. Grill-lampje (groen)
3. Rooster
4. Temperatuurregeling rooster
5. Roosterlampje (groen)
6. Drupbakje
7. Grillplaten
8. Temperatuurregeling grill
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
Neem de grillplaten af met een vochtige doek
INLEIDING
De gril en het rooster zijn onafhankelijk. U kunt ze apart gebruiken, of beide tegelijkertijd
gebruiken. Elk deel heeft zijn eigen temperatuurbediening en lampje.
Elke temperatuurbediening is gemarkeerd van 0 (uit) tot 3 (max).
Het lampje van het rooster/de grill begint te branden wanneer de geselecteerde temperatuur is
bereikt en brandt afwisselend terwijl de temperatuur constant wordt gehouden.
13
instructies
VOORBEREIDING
1. Schuif het drupbakje tussen de twee geleiders onder de voorkant van uw grill (AFB. A).
Schuif het bakje helemaal naar binnen. Het drupbakje vangt vet of sap op dat van de
grillplaten loopt tijdens het bereiden.
2. De regelknop voor de grill en het rooster op O instellen.
3. De stekker in het stopcontact steken.
HET ROOSTER GEBRUIKEN
Het rooster bakt slechts aan een kant, daarom is het rooster langzamer dan de gril, en moet u
het vlees omkeren om deze aan beide kanten te bakken.
Gebruik het rooster voor het bakken van etenswaren, die mogelijk kunnen worden geplet in de
gril.
1. De regelknop voor het rooster op de gewenste stand instellen. Het aan-uitlampje gaat
branden.
2. Als het roosterlampje brandt het voedsel op het rooster met een spatel of serveertang
plaatsen, niet met de vingers.
3. Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer.
4. Na het koken de temperatuurregeling op O instellen en de stekker uit het stopcontact
trekken.
DE GRIL GEBRUIKEN
Het scharnier past zich automatisch aan de dikte en vorm van de etenswaren aan.
De grillplaten moeten ongeveer parallel staan voor een egaal grilresultaat.
1. Draai de regelknop voor de grill op de gewenste instelling. Het aan-uitlampje gaat branden.
2. Als het grill-lampje gaat branden, gelieve een ovenhandschoen te gebruiken om de grill te
openen.
3. Leg de etenswaren op de onderste grilplaat. Gebruik hiervoor een spatel of een tang, niet
uw handen.
4. Doe de grill weer dicht.
5. Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer.
6. Na het koken de temperatuurregeling op O instellen en de stekker uit het stopcontact
trekken.
Het drupbakje zoals vereist legen in een hittebestendige kom. Reinigen met keukenpapier
en terugplaatsen.
ZORG EN ONDERHOUD
1. Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het
schoonmaakt en opbergt.
2. Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek.
3. Gebruik keukenpapier met wat olie voor het verwijderen van hardnekkige vlekken.
4. Was het bakje af in een warm sopje of in het bovenste rek van de vaatwasmachine.
Gebruik geen schuursponsjes of staalwol.
Op plaatsen waar de bovenste plaat in contact komt met de onderste plaat, kan de
antiaanbaklaag tekenen van slijtage vertonen. Dit is puur cosmetisch, en zal de werking van de
grill niet beïnvloeden.
W
MILIEUBESCHERMING
Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en
elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden
weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen,
opnieuw gebruikt of gerecycled.
14
KOOKTIJDEN EN VOEDSELVEILIGHEID
Deze kooktijden kunnen enkel als aanwijzing beschouwd worden en gelden voor verse of
volledig ontdooide etenswaren. Voeg bij bevroren etenswaren 2-3 minuten toe voor vis en
schaaldieren en 3-6 minuten voor vlees en gevogelte, afhankelijk van de dikte en dichtheid van
de etenswaren.
Volg voor het grillen van voorverpakte etenswaren de aanwijzingen op de verpakking of het
etiket.
RUNDVLEES MIN BELEGDE BROODJES MIN
runderfilet 5-7 kaas 2-3
ossehaas 7-8 ham (gekookt) 5-6
burgers, 100 g 7-8
kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8 SNACKS
kogelbiefstuk 5-7 dubbelgevouwen pizza 8-9
worst 6-8 hotdog 2-3
entrecôte 7-9
T-bone 8-9 KIP/KALKOEN
kipfilet 5-7
LAMSVLEES poten (kip) 5-7
kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8 kalkoenfilet, gesneden 3-4
karbonade 4-6
GROENTEN
VIS, SCHAAL- EN SCHELPDIEREN asperge 3-4
zalmfilet 3-4 aubergine, in plakjes/blokjes 8-9
zeebaarsfilet 3-5 ui, dun gesneden 5-6
heilbotmoot, 1,2-2,5 cm 6-8 1-2 paprika, in dunne plakjes 6-8
zalmmoot, 1,2-2,5 cm 6-8 paprika, gegrild daarna ontveld 2-3
zwaardvismoot, 1,2-2,5 cm 6-9 paprika, heel en bestreken met olie 8
tonijnmoot, 1,2-2,5 cm 6-8 aardappel, in plakjes/blokjes 7-9
kebab, in blokjes van 2,5 cm 4-6
garnalen 1-2 FRUIT
mantel- en kamschelpen 4-6 appel, halve/in plakjes 6-8
banaan, in de lengte gesneden 3-4
VARKENSVLEES nectarine, halve/in plakjes 3-5
ribkarbonade, 1,2 cm 5-6 perzik, halve/in plakjes 3-5
gerookte ham 5-6 ananas, in plakken 3-7
kebab, in blokjes van 2,5 cm 7-8
worst 6-8
varkenshaas, 1,2 cm 4-6

Documenttranscriptie

Lees de instructies, bewaar ze goed en geef ze met het apparaat mee wanneer u deze aan een derde geeft. Verwijder alle verpakkingsmaterialen voor gebruik. BELANGRIJKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN Volg de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen, zoals: Dit apparaat kan gebruikt worden door kinderen van 8 jaar en ouder en personen met verminderde lichamelijke, zintuiglijke en verstandelijke vaardigheden of die onvoldoende ervaring of kennis hebben, indien zij onder toezicht staan of goed geïnformeerd zijn en zij de risico’s begrijpen. Kinderen mogen niet met het apparaat spelen. Schoonmaak en gebruikersonderhoud mag niet door kinderen uitgevoerd worden, tenzij ze ouder dan 8 zijn en onder toezicht staan. Houd het apparaat en de kabel buiten het bereik van kinderen van jonger dan 8 jaar. Sluit het apparaat niet via een timer- of een afstandsbedieningsysteem aan. ¬ De oppervlakken van het apparaat zullen heet worden. Indien het snoer beschadigd is, moet het door de fabrikant, een technicus of een ander deskundige persoon vervangen worden om eventuele risico’s te vermijden. b • • • • • Dompel het apparaat niet onder in vloeistof. Wikkel etenswaren niet in plastic folie, plastic zakjes of aluminiumfolie. Hierdoor beschadigt u de grill en u kunt brand veroorzaken. Gebruik het toestel niet in de buurt van of onder brandbare materialen (bijv. gordijnen). Rooster vlees, gevogelte en vergelijkbare producten (gehakt, hamburgers e.d.) tot het sap dat eruit loopt kleurloos is. Rooster vis totdat deze overal ondoorzichtig is. Gebruik het apparaat niet voor andere doeleinden dan het grillen van etenswaren. Gebruik het apparaat niet bij beschadigingen of storingen. UITSLUITEND VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK AFBEELDINGEN 1. 2. 3. 4. Aan-uitlampje (rood) Grill-lampje (groen) Rooster Temperatuurregeling rooster 5. 6. 7. 8. Roosterlampje (groen) Drupbakje Grillplaten Temperatuurregeling grill VOOR HET EERSTE GEBRUIK Neem de grillplaten af met een vochtige doek INLEIDING De gril en het rooster zijn onafhankelijk. U kunt ze apart gebruiken, of beide tegelijkertijd gebruiken. Elk deel heeft zijn eigen temperatuurbediening en lampje. Elke temperatuurbediening is gemarkeerd van 0 (uit) tot 3 (max). Het lampje van het rooster/de grill begint te branden wanneer de geselecteerde temperatuur is bereikt en brandt afwisselend terwijl de temperatuur constant wordt gehouden. 12 2. 3. Schuif het drupbakje tussen de twee geleiders onder de voorkant van uw grill (AFB. A). Schuif het bakje helemaal naar binnen. Het drupbakje vangt vet of sap op dat van de grillplaten loopt tijdens het bereiden. De regelknop voor de grill en het rooster op O instellen. De stekker in het stopcontact steken. HET ROOSTER GEBRUIKEN Het rooster bakt slechts aan een kant, daarom is het rooster langzamer dan de gril, en moet u het vlees omkeren om deze aan beide kanten te bakken. Gebruik het rooster voor het bakken van etenswaren, die mogelijk kunnen worden geplet in de gril. 1. De regelknop voor het rooster op de gewenste stand instellen. Het aan-uitlampje gaat branden. 2. Als het roosterlampje brandt het voedsel op het rooster met een spatel of serveertang plaatsen, niet met de vingers. 3. Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer. 4. Na het koken de temperatuurregeling op O instellen en de stekker uit het stopcontact trekken. DE GRIL GEBRUIKEN Het scharnier past zich automatisch aan de dikte en vorm van de etenswaren aan. De grillplaten moeten ongeveer parallel staan voor een egaal grilresultaat. 1. Draai de regelknop voor de grill op de gewenste instelling. Het aan-uitlampje gaat branden. 2. Als het grill-lampje gaat branden, gelieve een ovenhandschoen te gebruiken om de grill te openen. 3. Leg de etenswaren op de onderste grilplaat. Gebruik hiervoor een spatel of een tang, niet uw handen. 4. Doe de grill weer dicht. 5. Controleer of de etenswaren gaar zijn. Gril bij twijfel een beetje langer. 6. Na het koken de temperatuurregeling op O instellen en de stekker uit het stopcontact trekken. • Het drupbakje zoals vereist legen in een hittebestendige kom. Reinigen met keukenpapier en terugplaatsen. ZORG EN ONDERHOUD 1. Verwijder de stekker van het apparaat uit het stopcontact en laat het afkoelen voor u het schoonmaakt en opbergt. 2. Neem alle oppervlakken af met een schone vochtige doek. 3. Gebruik keukenpapier met wat olie voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. 4. Was het bakje af in een warm sopje of in het bovenste rek van de vaatwasmachine. Gebruik geen schuursponsjes of staalwol. Op plaatsen waar de bovenste plaat in contact komt met de onderste plaat, kan de antiaanbaklaag tekenen van slijtage vertonen. Dit is puur cosmetisch, en zal de werking van de grill niet beïnvloeden. W MILIEUBESCHERMING Om milieu- en gezondheidsproblemen als gevolg van gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische producten te vermijden, mogen apparaten met dit symbool niet worden weggegooid met niet-gesorteerd gemeentelijk afval, maar moeten ze worden teruggewonnen, opnieuw gebruikt of gerecycled. 13 instructies VOORBEREIDING 1. KOOKTIJDEN EN VOEDSELVEILIGHEID Deze kooktijden kunnen enkel als aanwijzing beschouwd worden en gelden voor verse of volledig ontdooide etenswaren. Voeg bij bevroren etenswaren 2-3 minuten toe voor vis en schaaldieren en 3-6 minuten voor vlees en gevogelte, afhankelijk van de dikte en dichtheid van de etenswaren. Volg voor het grillen van voorverpakte etenswaren de aanwijzingen op de verpakking of het etiket. RUNDVLEES runderfilet ossehaas burgers, 100 g kebab, in blokjes van 2,5 cm kogelbiefstuk worst entrecôte T-bone LAMSVLEES kebab, in blokjes van 2,5 cm karbonade MIN 5-7 7-8 7-8 7-8 5-7 6-8 7-9 8-9 7-8 4-6 VIS, SCHAAL- EN SCHELPDIEREN zalmfilet zeebaarsfilet heilbotmoot, 1,2-2,5 cm 6-8 zalmmoot, 1,2-2,5 cm zwaardvismoot, 1,2-2,5 cm tonijnmoot, 1,2-2,5 cm kebab, in blokjes van 2,5 cm garnalen mantel- en kamschelpen 3-4 3-5 1-2 6-8 6-9 6-8 4-6 1-2 4-6 VARKENSVLEES ribkarbonade, 1,2 cm gerookte ham kebab, in blokjes van 2,5 cm worst varkenshaas, 1,2 cm 5-6 5-6 7-8 6-8 4-6 14 BELEGDE BROODJES kaas ham (gekookt) MIN 2-3 5-6 SNACKS dubbelgevouwen pizza hotdog 8-9 2-3 KIP/KALKOEN kipfilet poten (kip) kalkoenfilet, gesneden 5-7 5-7 3-4 GROENTEN asperge aubergine, in plakjes/blokjes ui, dun gesneden paprika, in dunne plakjes paprika, gegrild daarna ontveld paprika, heel en bestreken met olie aardappel, in plakjes/blokjes 3-4 8-9 5-6 6-8 2-3 8 7-9 FRUIT appel, halve/in plakjes banaan, in de lengte gesneden nectarine, halve/in plakjes perzik, halve/in plakjes ananas, in plakken 6-8 3-4 3-5 3-5 3-7
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 23450-56 Handleiding

Type
Handleiding