Bauknecht BMZH 5900 AL Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
BMZH 5900
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 410 56157/A
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
Het functioneren van de koelventilator houdt verband
met het temperatuurniveau dat bereikt wordt door de
oven en/of de kookplaat; nadat de oven is uitgeschakeld
kan de ventilator nog enkele minuten doorgaan met
werken.
3.
Verwarmingelement bovenwarmte (kan naar beneden
gezet worden)
4.
Ovenlampje
5.
Ovenlampje zijkant
6.
Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7.
Ovenventilator
8.
Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
9.
Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren van
functies.
2. Toets voor het bevestigen en selecteren van een
programma
3. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde waarden
(temperatuur, bereidingstijd, stand)
Verzonken knoppen
Om de knop te gebruiken drukt u op het midden
ervan.
De knop komt naar buiten.
Draai de knop op de gewenste stand
Op het eind van de bereiding zet u de knop op stand
0
en druk u hem in het midden in om hem op de
oorspronkelijke stand terug te zetten.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat
voor zoet gebak:
Rooster:
Opvangbak:
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
-
Oven uit
- - -
OVENLAMPJE
- - Inschakeling van het ovenlampje
DUAL 35°/60°
35C - 60C -
Voor het constant houden van de temperatuur in de oven.
35°C: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
60°C: voor het warmhouden van een gerecht op het einde van
de bereidingstijd.
Het wordt aanbevolen de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH
200C 50°C - 250°C
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur
en plaats het gerecht in de oven wanneer alle indicatielampjes
van de thermostaat zijn uitgegaan.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te
gebruiken.
VENTILATOR
175C 50°C - 250°C
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten
onderling van plaats te verwisselen om een meer gelijkmatig
bakresultaat te bereiken.
THERMOVENTILATOR
160C 50°C - 250°C
Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd
hebben, zonder voorverwarming op één of meerdere
steunhoogten (bv.: vis, groenten, taart), zonder dat er geuren van
het ene naar het andere gerecht overgebracht worden
TURBOVENTILATOR
160C 50°C - 250°C
Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten,
timbaaltjes, groente, pizza, gevogelte).
GRILL
3 -
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het
gratineren van groente en geven van een bruin korstje aan
brood.
De functie heeft verschillende standen (min. 1 - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding kan de ovendeur gesloten worden of op een
kier blijven staan.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak
op de eerste steunhoogte om rookvorming en vetspatten
zoveel mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
TURBOGRILL
3 -
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk,
rollades).
De functie heeft verschillende standen (min. 1 - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding kan de ovendeur gesloten worden of op een
kier blijven staan.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak
op het eerste niveau om rookvorming en vetspatten zoveel
mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
PIZZA/BROOD
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Voor het bakken van pizza, brood, focaccia.
Bij ieder programma hoort een recept dat in het bijgeleverde
receptenboekje staat.
BOOSTER
200C 50°C - 250°C
Om de oven snel voor te verwarmen.
Tijdens het verwarmen gaan de indicatielampjes
van de thermostaat achtereenvolgens
branden.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de functie
zichzelf automatisch uit; een geluidssignaal geeft aan dat de oven
automatisch overgaat op de functie
STATISCH
.
BEREIDINGSTABEL
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand
Bruinen
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 2 200 95 - 110
X 3 2 200 100 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Braadstuk
(kalfs-, varkens-, rundvlees)
(1 kg)
X 2 2 200 95 - 110
X 3 3 200 100 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Kip, konijn,
eend
X 2 3 200 80 - 90
X 2 3 190 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Kalkoen
(kg. 4-6) + stand 3
bruinen
X 1 3 200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Gans ( 2 kg)
X 2 3 210 100 - 130
X 1 3 200 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
VIS
(HEEL)
(1-2 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 1 200 45 - 55
X 3 1 190 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
VIS
(MOTEN)
(1 kg)
Zwaardvis, tonijn
X 2 2 200 40 - 50
X 3 2 190 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
GROENTE
Gevulde paprika's en tomaten
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Gebakken aardappels
X 2 3 220 50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2 - 190 40 - 50
X 1 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 70 - 80
X 2 - 180 80 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Strudel
X 2 - 200 50 - 55
X 1 - 3 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Koekjes
X 2 - 170 20 - 30
X 1 - 3 - 200 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Soesjes
X 2 - 180 35 - 45
X 1 - 3 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.:
Voor het bereiden van vlees met de functies Ventilator en Statisch wordt aanbevolen om de functie Bruinen in te schakelen op
stand 1 tot 3.
De bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand
Bruinen
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Hartige taarten
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagna
X 2 1 200 45 - 60
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Vruchtentaarten
met bv. ananas, perziken
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Meringues
X 2 - 120 120 - 150
- 1 - 3 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Vol-au-vent
X 2 - 200 35 - 45
X 1 - 3 - 190 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Soufflé
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
X 2 - 190 45 - 55
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand
Bereidingstijd
(minuten)
Ribkarbonades X 4 5 35 - 45
Schnitzels X 4 5 30 - 40
Worstjes X 3 - 4 5 30 - 40
Karbonades X 4 5 35 - 45
Vis (moten) X 3 - 4 5 35 - 45
Kippenpoten X 3 - 4 5 40 - 50
Spiezen X 3 - 4 5 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kip X 3 5 45 - 55
1/2 kip X 3 5 45 - 55
Hele kip X 3 5 60 - 70
Braadstuk,
varkens-, rundvlees
X 2 5 60 - 70
Eend X 2 5 70 - 80
Lamsbout X 3 5 70 - 80
Rosbief X 3 5 50 - 60
Gebakken aardappels X 3 5 50 - 60
Vis (goudbrasem, forel) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BMZH 5900 AL Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding