Bauknecht BLZH 7900 IN Program Chart

Type
Program Chart
BLZH 7900
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 410 56100/B
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
Het functioneren van de koelventilator houdt
verband met het temperatuurniveau dat bereikt
wordt door de oven en/of de kookplaat; nadat de
oven is uitgeschakeld kan de ventilator nog enkele
minuten doorgaan met werken.
3.
Verwarmingselement bovenwarmte (kan omlaag
gezet worden)
4.
Ovenlampje
5.
Ovenlampje zijkant
6.
Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7.
Ventilator
8.
Katalytisch tussenschot achterin
9.
Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
10.
Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop F Inschakelen/Uitschakelen - Selecteren van functies.
2. Toets voor het annuleren van een selectie of om terug te gaan naar de vorige selectie.
3. Bevestigingstoets
4. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde waarden (temperatuur, bereidingstijd, stand).
Voor navigatie binnen de functies.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Rooster:
Opvangbak:
Bakplaat voor zoet gebak:Bakplaat voor zoet gebak:
Tabel ovenfuncties in handmatige functie
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
STATISCH
200C 50°C - 250°C
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en
plaats het gerecht in de oven wanneer het display u dit
verzoekt.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
175C 50°C - 250°C
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten
onderling van plaats te verwisselen om een meer gelijkmatig
bakresultaat te bereiken.
HETE LUCHT
160C 50°C - 250°C
Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd
hebben, zonder voorverwarming op één of meerdere
steunhoogten (bv.: vis, groenten, taart), zonder dat er geuren
van het ene naar het andere gerecht overgebracht worden
HETE LUCHT ONDER
160C
50°C - 250°C
Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten,
timbaaltjes, groente, pizza, gevogelte).
GRILL
3 -
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het
gratineren van groente en geven van een bruin korstje aan
brood.
De functie heeft verschillende standen (min. 1 - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak
op de eerste steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel
mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
TURBOGRILL
3 -
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk,
rollades).
De functie heeft verschillende standen (min. 1 - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak
op het eerste niveau om rookvorming en vetspatten zoveel
mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
BOOSTER
200°C 50°C - 250°C
Om de oven snel voor te verwarmen.
Tijdens het verwarmen gaat het grafische indicatielampje
achtereenvolgens branden.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de functie
zichzelf automatisch uit; een geluidssignaal geeft aan dat de
oven automatisch overgaat op de functie
STATISCH
.
BEREIDINGSTABEL
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 200 95 - 110
X 3 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Braadstuk
(kalfs-, varkens-, rundvlees)
(1 kg)
X 2 200 95 - 110
X 3 200 100 - 110
X 2 200 90 - 100
Kip, konijn,
eend
X 2 200 80 - 90
X 2 190 80 - 90
X 2 200 85 - 95
Kalkoen
(kg. 4-6) + stand 3
bruinen
X 1 200 160 - 180
X 1 200 160 - 180
X 1 210 180 - 190
Gans ( 2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 1 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
VIS
(HEEL)
(1-2 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 45 - 55
X 3 190 45 - 55
X 2 200 50 - 60
VIS
(MOTEN)
(1 kg)
Zwaardvis, tonijn
X 2 200 40 - 50
X 3 190 40 - 50
X 3 200 40 - 50
GROENTE
Gevulde paprika's en tomaten
X 2 220 50 - 60
X 2 200 50 - 60
X 2 200 50 - 60
Gebakken aardappels
X 2 220 50 - 60
X 2 200 50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2 190 40 - 50
X 1 180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2 190 80 - 90
X 2 180 70 - 80
X 2 180 80 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2 190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
Strudel
X 2 200 50 - 55
X 1 - 3 200 50 - 55
X 2 200 50 - 55
Koekjes
X 2 170 20 - 30
X 1 - 3 200 20 - 30
X 2 200 20 - 30
Soesjes
X 2 180 35 - 45
X 1 - 3 180 35 - 45
X 2 180 40 - 50
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.:
De bereidingstemperaturen en -tijden zijn indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Hartige taarten
X 2 200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2 190 40 - 50
Lasagna
X 2 200 45 - 60
X 2 200 45 - 60
X 2 200 45 - 60
Vruchtentaarten
met bv. ananas, perziken
X 2 190 50 - 60
X 2 190 40 - 50
X 2 190 40 - 50
Meringues
X 2 120 120 - 150
- 1 - 3 120 120 - 150
- 2 120 120 - 150
Vol-au-vent
X 2 200 35 - 45
X 1 - 3 190 35 - 45
X 2 190 35 - 45
Soufflé
X 2 200 40 - 50
X 2 190 45 - 55
X 2 190 45 - 55
GERECHT Functie Voorverwarming
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Vermogen
Bereidingstijd
(minuten)
Ribkarbonades X 4 5 35 - 45
Schnitzels X 4 5 30 - 40
Worstjes X 3 - 4 5 30 - 40
Karbonades X 4 5 35 - 45
Vis (moten) X 3 - 4 5 35 - 45
Kippenpoten X 3 - 4 5 40 - 50
Spiezen X 3 - 4 5 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kip X 3 5 45 - 55
1/2 kip X 3 5 45 - 55
Hele kip X 3 5 60 - 70
Braadstuk,
varkens-, rundvlees
X 2 5 60 - 70
Eend X 2 5 70 - 80
Lamsbout X 3 5 70 - 80
Rosbief X 3 5 50 - 60
Gebakken aardappels X 3 5 50 - 60
Vis (goudbrasem, forel) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BLZH 7900 IN Program Chart

Type
Program Chart