BLZE 7100 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 410 56348
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte (kan naar
beneden gezet worden)
4. Ovenlampje achter
5. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
6. Ventilator
7. Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8. Koude ovendeur
Opmerking
• Tijdens de bereiding kan de koelventilator met tussenpozen aanslaan om het energieverbruik tot een
minimum te beperken.
• Na afloop van de bereiding, na het uitschakelen van de oven, kan de koelventilator nog enige tijd blijven
werken.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren
van functies
2. Toets voor het bevestigen en selecteren van een
programma
3. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde
waarden (temperatuur, bereidingstijd, stand)
Verzonken knoppen
• Om de knop te gebruiken drukt u op het midden
ervan.
• De knop komt naar voren.
• Draai de knop op de gewenste stand.
Aan het einde van de bereiding zet u de knop op de
stand 0 en drukt u hem in het midden in om hem naar
de oorspronkelijke stand terug te brengen.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor zoet gebak:
Rooster:
Opvangbak:
1 2
3
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
- Oven uit - - -
OVENLAMPJE
- - Inschakeling van het ovenlampje
DUAL 35°/60° 35 °C - 60 °C -
• Voor een constante oventemperatuur.
• 35 °C: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
• 60 °C: voor het warmhouden van een gerecht aan het
einde van de bereidingstijd.
• Aanbevolen wordt de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH 200 °C 50 °C - 250 °C
• Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde
steunhoogte.
• Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur
en plaats het gerecht in de oven wanneer alle indicatielampjes
van de thermostaat zijn uitgegaan.
• Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te
gebruiken.
VENTILATOR 175 °C 50 °C - 250 °C
• Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
• Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten
onderling van plaats te verwisselen om een gelijkmatiger
bakresultaat te bereiken.
THERMOVENTILATOR
160 °C 50 °C - 250 °C
• Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd
hebben, zonder voorverwarming op één of meerdere
steunhoogten (bv.: vis, groenten, taart), zonder dat er geuren
van het ene naar het andere gerecht overgebracht worden.
TURBOHETELUCHT 160 °C 50 °C - 250 °C
• Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten,
timbaaltjes, groente, pizza, gevogelte).
GRILL 3 -
• Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het
gratineren van groente en voor een bruin korstje op het brood.
• De functie heeft verschillende standen (1 min. - 5 max.).
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de
opvangbak op het eerste niveau om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig
om te draaien.
TURBOGRILL 3 -
• Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief,
braadstuk, rollades).
• De functie heeft verschillende standen (1 min. - 5 max.).
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de
opvangbak op het eerste niveau om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig
om te draaien.
PIZZA/BROOD -
P1- 300 °C
P2- 220 °C
• Voor het bakken van pizza, brood, focaccia.
BOOSTER 200 °C 50 °C - 250 °C
• Om de oven snel voor te verwarmen.
• Tijdens het verwarmen gaan de indicatielampjes van de
thermostaat achtereenvolgens branden.
• Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de functie
zichzelf automatisch uit; een geluidssignaal geeft aan dat de
oven automatisch overgaat op de functie STATISCH.