Bauknecht BLZE 7100/ES Program Chart

Type
Program Chart
BLZE 7100 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 410 56348
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte (kan naar
beneden gezet worden)
4. Ovenlampje achter
5. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
6. Ventilator
7. Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8. Koude ovendeur
Opmerking
Tijdens de bereiding kan de koelventilator met tussenpozen aanslaan om het energieverbruik tot een
minimum te beperken.
Na afloop van de bereiding, na het uitschakelen van de oven, kan de koelventilator nog enige tijd blijven
werken.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren
van functies
2. Toets voor het bevestigen en selecteren van een
programma
3. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde
waarden (temperatuur, bereidingstijd, stand)
Verzonken knoppen
Om de knop te gebruiken drukt u op het midden
ervan.
De knop komt naar voren.
Draai de knop op de gewenste stand.
Aan het einde van de bereiding zet u de knop op de
stand 0 en drukt u hem in het midden in om hem naar
de oorspronkelijke stand terug te brengen.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor zoet gebak:
Rooster:
Opvangbak:
1 2
3
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
- Oven uit - - -
OVENLAMPJE
- - Inschakeling van het ovenlampje
DUAL 35°/60° 35 °C - 60 °C -
Voor een constante oventemperatuur.
35 °C: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
60 °C: voor het warmhouden van een gerecht aan het
einde van de bereidingstijd.
Aanbevolen wordt de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH 200 °C 50 °C - 250 °C
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde
steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur
en plaats het gerecht in de oven wanneer alle indicatielampjes
van de thermostaat zijn uitgegaan.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te
gebruiken.
VENTILATOR 175 °C 50 °C - 250 °C
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten
onderling van plaats te verwisselen om een gelijkmatiger
bakresultaat te bereiken.
THERMOVENTILATOR
160 °C 50 °C - 250 °C
Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd
hebben, zonder voorverwarming op één of meerdere
steunhoogten (bv.: vis, groenten, taart), zonder dat er geuren
van het ene naar het andere gerecht overgebracht worden.
TURBOHETELUCHT 160 °C 50 °C - 250 °C
Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten,
timbaaltjes, groente, pizza, gevogelte).
GRILL 3 -
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het
gratineren van groente en voor een bruin korstje op het brood.
De functie heeft verschillende standen (1 min. - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de
opvangbak op het eerste niveau om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig
om te draaien.
TURBOGRILL 3 -
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief,
braadstuk, rollades).
De functie heeft verschillende standen (1 min. - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de
opvangbak op het eerste niveau om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig
om te draaien.
PIZZA/BROOD -
P1- 300 °C
P2- 220 °C
Voor het bakken van pizza, brood, focaccia.
BOOSTER 200 °C 50 °C - 250 °C
Om de oven snel voor te verwarmen.
Tijdens het verwarmen gaan de indicatielampjes van de
thermostaat achtereenvolgens branden.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de functie
zichzelf automatisch uit; een geluidssignaal geeft aan dat de
oven automatisch overgaat op de functie STATISCH.
BEREIDINGSTABEL
GERECHT Functie Voorv erw arm en
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand
Bruinen
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 2 200 95 - 110
X 3 2 200 100 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Braadstuk
(kalfs-, varkens-, rundvlees)
(1 kg)
X 2 2 200 95 - 110
X 3 3 200 100 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Kip, konijn,
eend
X 2 3 200 80 - 90
X 2 3 190 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Kalkoen
(4-6 kg.) + stand 3
bruinen
X 1 3 200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Gans ( 2 kg)
X 2 3 210 100 - 130
X 1 3 200 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
VIS (HEEL)
(1-2 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 1 200 45 - 55
X 3 1 190 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
VIS (MOTEN)
(1 kg)
Zwaardvis, tonijn
X 2 2 200 40 - 50
X 3 2 190 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
GROENTE
Gevulde paprika's en tomaten
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Gebakken aardappels
X 2 3 220 50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2 - 190 40 - 50
X 1 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Taar ten
(met kaasvulling)
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 70 - 80
X 2 - 180 80 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Appelstrudel
X 2 - 200 50 - 55
X 1 - 3 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Koekjes
X 2 - 170 20 - 30
X 1 - 3 - 200 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Soesjes
X 2 - 180 35 - 45
X 1 - 3 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.: Voor het bereiden van vlees met de functies Ventilator en Statisch wordt aanbevolen om de functie Bruinen in te schakelen op
stand 1 tot 3.
De bereidingstemperaturen en -tijden zijn indicatief.
GERECHT Functie Voorv erw arm en
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand
Bruinen
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Hartige taarten
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagna
X 2 1 200 45 - 60
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Vruchtentaarten
met bv. ananas, perziken
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Meringues
X 2 - 120 120 - 150
- 1 - 3 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Pasteibakjes
X 2 - 200 35 - 45
X 1 - 3 - 190 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Soufflés
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
X 2 - 190 45 - 55
GERECHT Functie Voorv erw arm en
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand Bereidingstijd
(minuten)
Ribkarbonades X 4 5 35 - 45
Schnitzels X 4 5 30 - 40
Worstjes X 3 - 4 5 30 - 40
Karbonades X 4 5 35 - 45
Vis (moten) X 3 - 4 5 35 - 45
Kippenpoten X 3 - 4 5 40 - 50
Spiezen X 3 - 4 5 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kip X 3 5 45 - 55
1/2 kip X 3 5 45 - 55
Hele kip X 3 5 60 - 70
Braadstuk
(varkens-, rundvlees)
X 2 5 60 - 70
Eend X 2 5 70 - 80
Lamsbout X 3 5 70 - 80
Rosbief X 3 5 50 - 60
Gebakken aardappels X 3 5 50 - 60
Vis (goudbrasem, forel) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BLZE 7100/ES Program Chart

Type
Program Chart