Whirlpool AKZ 489 IX Program Chart

Type
Program Chart
AKZ 489
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 310 56018
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
Het functioneren van de koelventilator houdt verband
met het temperatuurniveau dat bereikt wordt door de
oven en/of de kookplaat; nadat de oven is
uitgeschakeld kan de ventilator nog enkele minuten
doorgaan met werken.
3. Verwarmingelement bovenwarmte (kan naar beneden
gezet worden)
4. Ovenlampje
5. Circulair verwarmingselement
6. Ventilator
7. Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
8. Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren van functies.
2. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde waarden (temperatuur, bereidingstijd, stand)
3. Toets voor het bevestigen en selecteren van een programma
4. Toets voor het selecteren van de speciale functies “Extra Bruinen” en “Warmhouden”.
Verzonken knoppen
Om de knop te gebruiken drukt u op het midden ervan.
Voer de gewenste selectie uit.
Op het eind van de bereiding zet u de knop op stand 0 en druk u hem in het midden in om hem op de oorspronkelijke
stand terug te zetten.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor zoet gebak:
Rooster:
Opvangbak:
Katalytische panelen:
Tabel ovenfuncties
Functie Nr.
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
0 Oven uit
- - - -
OVENLAMPJE
- - - Inschakeling van het ovenlampje
DUAL 35°/60°
2 35C - 60C -
Voor het constant houden van de temperatuur in de oven.
35°: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
60°: voor het warmhouden van een gerecht op het einde van
de bereidingstijd.
Het wordt aanbevolen de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH
3 200C 50°C - 250°C
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op de middelste
steunhoogte. Verwarm de oven voor op de gewenste
bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de oven wanneer
alle indicatielampjes van de thermostaat
zijn uitgegaan.
VENTILATOR
4 175C 50°C - 250°C
Voor het bereiden van zoet gebak op twee steunhoogten.
Het is niet noodzakelijk om de oven voor te verwarmen.
Verwissel de gerechten van positie tijdens de bereiding.
THERMOVENTILATOR
5
160C 50°C - 250°C
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten op
meerdere steunhoogten (bv.: vis, groenten, taart), zonder dat er
geuren van het ene naar het andere gerecht overgebracht worden.
Kies steeds gerechten die dezelfde bereidingstijd hebben.
TURBOVENTILATOR
6160C
50°C - 250°C
Voor bereiding op twee steunhoogten (bv.: grote taarten,
timbaaltjes, gevulde groenten, gevogelte met een gewicht van meer
dan 3 kg). Het is niet noodzakelijk om de oven voor te verwarmen.
GRILL
7 3 -
Voor het grillen van kleine stukjes vlees (karbonades, spiezen,
worstjes) en voor het geven van een bruin korstje aan brood.
De functie heeft verschillende standen (1 min. - 5 max.).
Verwarm de oven 5 min. voor. Tijdens de bereiding moet de
ovendeur dicht blijven. Giet bij het braden van vlees een beetje
water in de opvangbak op de eerste steunhoogte om
rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Draai het vlees tijdens het grillen regelmatig om.
Aan deze functie is de inschakeling van het draaispit gekoppeld
(indien aanwezig).
TURBOGRILL
8 3 -
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk,
rollades). De functie heeft verschillende standen (1 min. - 5 max.).
Verwarm de oven 5 min. voor. Tijdens de bereiding moet de
ovendeur dicht blijven. Giet bij het braden van vlees een beetje
water in de opvangbak op de eerste steunhoogte om rookvorming
en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen. Draai het vlees
tijdens de bereiding om.
PIZZA/BROOD
9 -
P1- 300°C
P2- 220°C
P3- 220°C
Voor het bakken van pizza, brood, focaccia. Bij ieder programma
hoort een recept dat in het bijgeleverde receptenboekje staat.
BOOSTER
10 200C 50°C - 250°C
Om de oven snel voor te verwarmen. Tijdens het verwarmen gaan
de indicatielampjes
van de thermostaat achtereenvolgens
branden. Als de ingestelde temperatuur bereikt is, geeft een
geluidssignaal aan dat de oven automatisch overgaat op de functie
STATISCH
. Ideaal voor het bereiden van vlees, vis en gevogelte.
BEREIDINGSTABEL
GERECHT Functie
Voorverwarmen
(10 minuten)
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand
Extra Bruinen
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
VLEES
Lams-, geiten-,
schapenvlees
3 X 2 2 200 95 - 110
5 X 3 2 200 100 - 110
4 X 2 - 200 100 - 110
Braadstuk
(kalfs-, varkens-,
rundvlees)
(1 kg)
3 X 2 2 200 95 - 110
5 X 3 3 200 100 - 110
4 X 2 - 200 90 - 100
Kip, konijn,
eend
3 X 2 3 200 80 - 90
5 X 2 3 190 80 - 90
4 X 2 - 200 85 - 95
Kalkoen ( 4-6 kg)
+stand3
bruinen
3 X 1 3 200 160 - 180
5 X 1 3 200 160 - 180
4 X 1 - 210 180 - 190
Gans ( 2 kg)
3 X 2 3 210 100 - 130
5 X 1 3 200 100 - 130
4 X 2 - 200 100 - 130
VIS
(HEEL)
(1-2 kg)
Goudbrasem, zeebaars,
tonijn, zalm, kabeljauw
3 X 2 1 200 45 - 55
5 X 3 1 190 45 - 55
4 X 2 - 200 50 - 60
VIS
(MOTEN)
(1 kg)
Zwaardvis, tonijn
3 X 2 2 200 40 - 50
5 X 3 2 190 40 - 50
4 X 3 - 200 40 - 50
GROENTE
Gevulde paprika's en
tomaten
3 X 2 - 220 50 - 60
5 X 2 - 200 50 - 60
4 X 2 - 200 50 - 60
Gebakken aardappels
3 X 2 3 220 50 - 60
5 X 2 3 200 50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
3 X 2 - 190 40 - 50
5 X 1 - 180 40 - 50
4 X 2 - 180 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
3 X 2 - 190 80 - 90
5 X 2 - 180 70 - 80
4 X 2 - 180 80 - 90
Korstgebak, vlaaien
3 X 2 - 190 40 - 50
5 X 2 - 180 40 - 50
4 X 2 - 180 40 - 50
Strudel
3 X 2 - 200 50 - 55
5 X 1 - 3 - 200 50 - 55
4 X 2 - 200 50 - 55
Koekjes
3 X 2 - 170 20 - 30
5 X 1 - 3 - 200 20 - 30
4 X 2 - 200 20 - 30
Soesjes
3 X 2 - 180 35 - 45
5 X 1 - 3 - 180 35 - 45
4 X 2 - 180 40 - 50
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.:
Voor het bereiden van vlees met de functies Ventilator en Statisch wordt aanbevolen om de functie Extra Bruinen in te schakelen
op stand 1 tot 3.
De bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie
Voorverwarmen
(10 minuten)
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand
Extra Bruinen
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Hartige taarten
3 X 2 - 200 40 - 50
5 X 2 - 190 40 - 50
4 X 2 - 190 40 - 50
Lasagne
3 X 2 1 200 45 - 60
5 X 2 1 200 45 - 60
6 X 2 - 200 45 - 60
Vruchtentaarten
met bv. ananas, perziken
3 X 2 - 190 50 - 60
5 X 2 - 190 40 - 50
4 X 2 - 190 40 - 50
Meringues
3 X 2 - 120 120 - 150
5 - 1 - 3 - 120 120 - 150
4 - 2 - 120 120 - 150
Vol-au-vent
3 X 2 - 200 35 - 45
5 X 1 - 3 - 190 35 - 45
4 X 2 - 190 35 - 45
Soufflé
3 X 2 - 200 40 - 50
5 X 2 - 190 45 - 55
4 X 2 - 190 45 - 55
GERECHT Functie
Voorverwarmen
(5 minuten)
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand
Bereidingstijd
(minuten)
Ribkarbonades 7 X 4 5 35 - 45
Schnitzels 7 X 4 5 30 - 40
Worstjes 7 X 3 - 4 5 30 - 40
Karbonades 7 X 4 5 35 - 45
Vis (moten) 7 X 3 - 4 5 35 - 45
Kippenpoten 7 X 3 - 4 5 40 - 50
Spiezen 7 X 3 - 4 5 40 - 50
Varkenskarbonades 7 X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kip 7 X 3 5 45 - 55
1/2 kip 8 X 3 5 45 - 55
Hele kip 8 X 3 5 60 - 70
Braadstuk,
varkens-, rundvlees
8 X 2 5 60 - 70
Eend 8 X 2 5 70 - 80
Lamsbout 8 X 3 5 70 - 80
Rosbief 8 X 3 5 50 - 60
Gebakken aardappels 8 X 3 5 50 - 60
Vis (goudbrasem, forel) 8 X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 489 IX Program Chart

Type
Program Chart