Laat het snoer nooit los hangen.
● Gebruik het apparaat niet buiten.
● Dit apparaat is niet bestemd voor
gebruik door personen (Kinderen
inbegrepen) met verminderde fysische,
zintuiglijke of mentale bekwaamheid, of
gebrek aan ervaring en wetenschap,
behalve wanneer men begeleiding of
instructies van het apparaat gehad heeft
van een persoon verantwoordelijk voor
hun veiligheid.
● Kinderen moeten onder begeleiding zijn
om ervoor te zorgen dat ze niet met het
apparaat spelen.
● Wordt dit apparaat op een verkeerde
manier gebruikt of worden de
veiligheidsregels niet gevolgt, dan kan de
fabrikant niet aansprakelijk worden
gesteld voor eventuele schades.
● Dit apparaat is alleen geschikt voor
huishoudelijk gebruik.
● Bij de reparatie van elektrische
apparaten moeten veiligheidsaspecten in
acht genomen worden. Reparaties
mogen derhalve slechts door erkende
vakmensen uitgevoerd worden, zelfs de
vervanging van het snoer. Indien dit
apparaat kapot is, stuur het dan aan de
klantenservice van de fabrikant. Het
adres vindt u achterin deze
gebruiksaanwijzing.
Voordat men de wok voor de eerste keer
gebruikt
-
Voordat men het apparaat voor de eerste
keer gebruikt, moeten alle onderdelen
(behalve de basis) goed schoongemaakt
worden met heet water en een beetje
zeep. Om te voorkomen dat
achtergebleven water met olie of vet
mengt, zorg ervoor dat de onderdelen
goed gedroogd zijn.
-
Voor het eerste gebruik, laat de hete
plaat met de wok pan erop opwarmen
voor max. 10 minuten op de maximale
stand met een beetje olie of vet. Dit zal
helpen met het “inbranden” van de
beschermende laag. Dit kan een beetje
roken; dit is normaal en zal voor een
korte tijd duren. Zorg voor voldoende
ventilatie.
Algemene informatie
Koken me een wok is een typische
Aziatische manier voor bereiden van
voedsel. Het hoofdkenmerk is de relative
korte kooktijd, wat ervoor zorgt dat het
gekookte voedsel de aroma behoud. Alle
ingrediënten moeten in kleine, hapklare
stukjes gesneden worden. Gebruik nooit
boter, margarine of olijf olie in de wok, daar
de kooktemperaturen zeer hoog zijn. Frituur
en groenten olies zijn het best geschikt voor
koken met een wok.
Temperatuurcontrole
De temperatuur kan ingesteld worden met
de temperatuurcontrole. De maximale
zetting is geschikt voor het schroeien of
langzaam roosteren. De middelste zetting is
geschikt voor smoren en stoven, terwijl de
laagste zetting het voedsel simpelweg
warmhoud.
Gebruik
-
De basis is geactiveerd wanneer het
apparaat op het stroomnet is
aangesloten.
-
Giet een beetje olie geschikt voor zeer
hoge temperaturen (b.v. zonnebloem
olie) in de wok pan en verdeel
gelijkmatig.
-
Plaats de pan in het midden van de basis
opwarmplaat, en stop de stekker in het
stopcontact. Zet de temperatuurcontrole
naar de gewenste level.
-
Wanneer nodig, kan men het rek
vastmaken aan de rand van de wok door
middel van de haken. Het rek mag
gebruikt worden voor het tijdelijk
opbergen van de items welke men al
gekookt heeft.
-
Wanneer de olie voldoende heet is,
plaatst men een kleine hoeveelheid
hapklare voedsel blokjes in het midden
van de pan.
14