46
2. Indien u slechts 1 kopje koe wenst te maken moet het
lter met een afgestreken maatlepel gemalen koe, ong.
7gr, gevuld worden (g. 7). Indien u echter 2 kopjes koe
wenst te maken, moeten 2 schaarse maatlepels gemalen
koe in het lter gevoegd worden (ong. 7+7 gr). Vul het
lter met kleine dosissen om te vermijden dat de koe uit
het lter valt.
Opgelet:
voor een correcte werking moet u, voor het lter met de gema-
len koe te vullen, controleren of er geen koepoeder is over-
gebleven van de vorige infusie.
3. Verdeel de gemalen koe gelijkmatig en druk lichtjes aan
met de aandrukker (g. 8).
Het aandrukken van de gemalen koe is van groot be-
lang om een goede espresso te verkrijgen. Indien te hard
gedrukt wordt, zal de koe zeer langzaam afgegeven
worden en zal hij heel sterk zijn. Indien te weinig wordt
gedrukt, zal de koe te snel afgegeven worden en zal de
koe licht zijn.
4. Verwijder eventuele koe van de rand van de lterhouder
en bevestig de lterhouder aan de machine: voor een cor-
recte bevestiging plaats de handgreep van de lterhouder
op het symbool INSERT (g. 9), haak de lterhouder vast
en draai de handgreep naar rechts, tot op het symbool
CLOSE.
5. Plaats de kop(pen) onder de tuit van de lterhouder (afb.
10). Het is aanbevolen de koppen te verwarmen alvorens
de koe te maken. Spoel ze met een beetje warm water.
6. Controleer of de lampjes van de koe afgiftetoetsen bran-
den en druk op of : het toestel start de afgifte
op en onderbreekt deze automatisch.
Hoe bereid ik een espresso met koepads
Nota Bene:
gebruik koepads die aan de ESE-norm voldoen: deze aan-
duiding is aangebracht op verpakkingen voorzien van dezelfde
markering.
De ESE-norm is een systeem dat wordt aan-
vaard door de belangrijkste fabrikanten van
koepads. De koepads geven u de moge-
lijkheid op een eenvoudige en schone wijze
een espresso te maken.
1. Breng het koepadlter (met het symbool aan de
onderkant) aan in de lterhouder.
2. Centreer de koepad in het lter zoveel mogelijk (afb.
11). Volg steeds de instructies op de verpakking van de
koepads.
Verricht de stappen 4 tot 6 van de vorige paragraaf.
Nota Bene:
• Terwijl het toestel koe zet, kan de koeafgifte op elk
ogenblik onderbroken worden door opnieuw op de afgif-
tetoets te drukken.
• Indien u meer koe wenst in uw kopje, is het voldoende de
toets voor afgifte (binnen de 3 seconden) nog even inge-
drukt te houden: de afgifte wordt automatisch na enkele
seconden onderbroken.
• Om de lterhouder te verwijderen moet de handgreep van
rechts naar links gedraaid worden.
Gevaar voor brandwonden!
Om spetters te vermijden mag de lterhouder nooit verwijderd
worden gedurende de koeafgifte. Wacht echter altijd enkele
seconden na de koeafgifte.
Programmering van de koehoeveelheid in de
kop
Het toestel is in de fabriek ingesteld voor het zetten van de stan-
daardhoeveelheden. Om deze hoeveelheden te wijzigen, dient
men als volgt te handelen:
1.
Plaats een of twee kopjes onder de tuiten van de
lterhouder.
2. Druk op de toets die u wenst te programmeren ( of
) en houd deze ingedrukt. Het apparaat begint met
koezetten en de andere koezetknop knippert om aan
te geven dat het apparaat in de programmeermodus is.
3. Laat de toets los zodra het kopje gevuld is met de gewenste
hoeveelheid koe: de afgifte wordt onderbroken en het
lampje knippert ter indicatie dat de hoeveelheid correct is
opgeslagen.
4. De machine is gebruiksklaar als de twee koeafgiftelamp-
jes blijven branden.
HOE BEREID IK EEN CAPPUCCINO
1. Bereid de espresso's zoals in de vorige paragrafen is be-
schreven. Gebruik daarbij echter grote koppen.
2. Druk op de toets (g. 12): het lampje knippert;
3. Vul ondertussen een recipiënt met ongeveer 100 gram
melk voor elke cappuccino die u wilt maken. De melk moet
uit de koelkast komen (niet warm!). Houd er bij de keuze
van het recipiënt rekening mee dat het volume van de
melk 2 tot 3 maal zal toenemen (g. 13).
Nota Bene:
We raden het gebruik aan van halfvolle melk uit de koelkast.
4. Wacht tot het lampje van de toets brandt ter indi-
catie dat de ketel de ideale temperatuur voor de productie
van stoom heeft bereikt.