17
een yoghurtpoeder gebruikt worden.
Yoghurtpoeder kunt U in reformhuizen
kopen.
∙ U kunt elk soort melk gebruiken. Het
beste gepasteuriseerde melk. Iedere
andere melk moet kort voor het gebruik
op ca. 90 °C verhit worden en weer
afgekoeld tot ca. 40 °C.
Voorbereiden van de glazen potten
∙ Zorg ervoor dat de glazen potten schoon
en droog zijn.
∙ Eerst 1 tot 2 theelepels van de verse
natuur yoghurt in ieder glas doen.
∙ Yoghurtpoeder kan gebruikt worden in
plaats van natuurlijke yoghurt.
∙ Verdeel de yoghurt poeder in de potten
volgens de instructies van de fabrikant. De
maximale hoeveelheid per pot is ongeveer
160 ml.
∙ Verwarm de melk kort op tot 90 °C en laat
het dan tot ongeveer 40 °C afkoelen.
∙ U. H. T. melk hoeft niet verhit te worden
naar een hoge temperatuur.
∙ Verdeel de melk evenredig in de glazen
potten en meng de inhoud goed maar
voorzichtig door. Plaats de deksels erop en
schroef ze goed vast.
∙ Met warme melk duurt het 5 tot 6 uur om
yoghurt te maken.
∙ Wanneer koude melk gebruikt wordt duurt
het 8 tot 9 uur om yoghurt te maken.
Ingebruikname
∙ De yoghurtmaker in een ruimte met een
normale temperatuur zetten.
∙ De klaargemaakte glazen in de
verwarmingsschaal zetten en de deksel
erop doen.
∙ Snoer aansluiten en de yoghurtmaker
inschakelen. Tijdens het gebruik de
yoghurtmaker laten staan. Vermijd tocht
en schokken.
∙ De yoghurt zal klaar zijn zodra de
aangegeven procestijd verstreken is.
∙ Apparaat uitschakelen.
∙ Zet de warme potten in de koelkast en
laat de yoghurt gedurende enkele uren
uitwerken.
∙ Bij bereiding van vruchtenyoghurt moet
U vruchten tegelijk bij de warme yoghurt
voegen en dan pas laten afkoelen.
∙ Van de yoghurt moet meteen een
overeenkomende portie voor de volgende
bereiding gereserveerd worden.
∙ Tip: Na een aantal cycli kan de yoghurt
waterig worden, dan is het tijd om het
proces opnieuw te starten met verse
yoghurt of yoghurt poeder.
Tijdinstelling
Ter herinnering, de start of eindtijd kan
doormiddel van de geheugen draaiknop
worden ingesteld..
Zet gewoon de deksel van het apparaat op de
overeenkomstige tijd.
Onderhoud en schoonmaken
∙ Verwijder altijd de stekker uit het
stopcontact en laat het apparaat
voldoende afkoelen voordat men het
schoonmaakt.
∙ Om elektrische schokken te voorkomen
dit apparaat nooit met vloeistoffen
schoonmaken of onderdompelen.
∙ Gebruik alleen een schone, droge of licht
vochtige doek om de buitenzijde af te
nemen.
∙
De glazen potten en deksels kunnen
schoongemaakt worden in warm water
met zeep of in de vaatwasser.