23
De maximum en minimum peilhoogte van de olie is
aangeduid door twee peilschalen op de verticale wand
van het bakje.
- de olie kan meer keren gebruikt worden, maar het
is beter de olie tussen een en andere bakprocedure te
filtreren, om eventuele aanwezige neerslagen te ver-
wijderen.
- Aan te raden is echter de olie dikwijls te vervangen met
nieuwe olie, daar kleine na de filtratie achtergebleven
resten tijdens het bakken in brand kunnen vliegen.
- alvorens de gerechten in het bakapparaat te plaatsen,
zie dat ze good droog zijn. Wacht totdat de olie de
gewenste temperatuur heeft bereikt.
- voor diepvries gerechten ontvries deze eerst op lage
temperatuur en bak ze daarna op hoge temperatuur.
- Bij het klaarmaken van bepaalde gerechten (frietjes)
bereikt men de beste resultaten door de gerechten eerst
op 160 °C te bakken en daarna op 180 °C.
- Tijdens het bakken moet men vaak zout of aroma’s bij-
voegen: voeg deze bij, indien mogelijk, niet rechtsreeks
in de friteuse daar zout dat in het oliebad valt de
kwaliteit van de olie aantast.
- In het geval dat het apparaat een storing vertoont,
vraag niet direkt de interventie van de technische dienst,
maar probeer zelf de veiligheidsthermostaat weer in
werking te stellen. Verwijder het oliebakje, schroef de
beschermingsdop los en druk op de knop die zich op de
binnenste voorste wand bevindt.
Schakel het apparaat elektrisch uit alvorens met het
bakken te beginnen. Om het apparaat goed te behouden,
maak het regelmatig schoon en volg zorgvuldig die
hieronder staande handelingen:
- de stalen en/of geëmailleerde gedeelten moeten schoon-
gemaakt worden met een passend niet bijtend reinigings-
middel die op de markt te vinden is. Gebruik geen chloor
bevattende produkten (bleekwater en dergelijke);
- zorg dat op de werkvlaklen geen zuur- of alkalische
stoffen blijven liggen (zoals azijn, zout, citroensap, enz.)
Onderhoud