5
PRINCESS-TIPS
- WACHT MET HET OPENEN VAN HET DEKSEL MINSTENS 10 MINUTEN NADAT HET
APPARAAT IS GESTOPT.
- Dit apparaat is alleen geschikt voor huishoudelijk gebruik.
- Zorg dat het snoer of een eventueel verlengsnoer zodanig weggelegd wordt dat niemand erover kan
struikelen.
- Bij dit type apparaat kan een beschadigd snoer alleen met behulp van speciaal gereedschap door onze
servicedienst worden vervangen.
- Gebruik deze Popcorn Maker niet buitenshuis.
- Behandel de hulpstukken voorzichtig, stoor ze niet tegen harde voorwerpen en laat ze niet vallen.
- Houdt goed toezicht op de Popcorn Maker wanneer kinderen erbij kunnen. Wees natuurlijk zelf ook
voorzichtig.
- Laat het apparaat goed afkoelen voordat u het opruimt.
- Zorg ervoor dat kinderen niet met dit apparaat spelen.
- Het is niet zonder gevaar om dit apparaat te laten gebruiken door kinderen of personen met een
geestelijke of lichamelijke handicap, of met te weinig ervaring of deskundigheid. De voor de veiligheid
van deze gebruikers verantwoordelijke persoon dient ze duidelijke instructies te geven voor of ze te
begeleiden bij het gebruik van dit apparaat.
PRINCESS-RECEPTEN
Na het bereiden van de popcorn in de Popcorn Maker kunnen diverse ingrediënten in de schaal aan de
popcorn worden toegevoegd. Op deze manier kunnen verschillende smaken popcorn worden verkregen.
Zo kan er zoete popcorn worden gemaakt door naderhand poedersuiker over de nog warme popcorn te
strooien. Ook kan er hartige popcorn worden bereid door bijvoorbeeld Parmezaanse kaas of zout aan de
popcorn toe te voegen. Ook onderstaande recepten zijn erg geschikt om een speciale variant de bereiden.
PITTIGE POPCORN MET NOTEN
Ingrediënten: 1 maatbakje pofmaïs, 2 eetlepels olijfolie, 125 g amandelen, 125 g ongezouten cashewno-
ten, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel paprikapoeder.
Bereidingswijze: bereid de popcorn zoals eerder is beschreven. Rooster de cashewnoten en amandelen in
een pan. Voeg hier de specerijen aan toe. Schep de noten bij de popcorn in een kom. Laat het geheel even
afkoelen en de popcorn is klaar voor consumptie.
WALNOTEN POPCORNSNACK
Ingrediënten: 1 maatbakje pofmaïs, 1 kopje stroop, 2 theelepels honing en 100 g gemalen walnoten.
Bereidingswijze: bereid de popcorn zoals eerder is beschreven. Vermeng de stroop en de honing en warm
dit in een pannetje op totdat het geheel zeer dun en vloeibaar is geworden. Neem een schaal en smeer
deze lichtjes in met wat olie. Doe hier vervolgens de popcorn en de gemalen walnoten in en overgiet dit
met de stroop-honingmix.
Laat het geheel even afkoelen en de popcorn is klaar voor consumptie.
CHOCOLADEPOPCORN
Ingrediënten: 60 g popcorn, 80 g kookchocolade, 2 eetlepels (30 ml) suiker, 1 eetlepel (15 ml) melk,
1 eetlepel (15 ml) boter (margarine)
Bereidingswijze: Smelt de chocolade, melk en boter voordat u de suiker toevoegt. Laat de mix afkoelen
tot hij lauwwarm is en giet hem dan in een kom. Doe hier vervolgens de popcorn bij en meng het geheel.
Zet de kom in de koelkast. Als de popcornmix gekoeld is, haalt u de kom uit de koelkast en keert u hem
om, zodat de chocoladepopcorn eruit komt.
KARAMELPOPCORN
Ingrediënten: 60 g popcorn, 100 g suiker, 250 ml water, een kom met water en ijs
Bereidingswijze: Smelt de suiker met het water om karamel te maken. Doe de warme
popcorn in de hete karamel en laat dit geheel in de kom met water en ijs glijden, zodat
de karamel hard wordt. Laat goed drogen.
HARDGEBAKKEN POPCORN MET AMANDELEN OF NOTEN
Ingrediënten: 60 g popcorn, 200 g suiker, 250 ml water, 30 g amandelen of andere noten
Bereidingswijze: Smelt de suiker met het water om karamel te maken. Giet dan de popcorn
in de kom amandelen of noten. Mengen en laten afkoelen.