8 / NL
Broodrooster / Gebruikershandleiding
3 Werking
3.1 Voorbereiding
1. Verwijder al het verpakking- en stickermateriaal
en gooi dit weg volgens de geldende lokale
voorschriften.
2. Reinig het apparaat voordat u het voor de
eerste keer in gebruikt neemt (zie het deel
"Reiniging en onderhoud").
3. Verzeker u ervan dat het apparaat zich
rechtopstaand en op een stabiel, vlak, schoon,
droog en stroef oppervlak bevindt.
C
Wanneer het apparaat voor het
eerst in gebruik wordt genomen,
kan er rookontwikkeling ontstaan
veroorzaakt door productieresidu-
en. Dit betekent echter niet dat het
apparaat defect is. Gebruik, als u het
voor de eerste keer aanzet, het ap-
paraat zoals u normaal gesproken
zou doen, maar zonder brood. Het
is aanbevolen om de medium instel-
ling te gebruiken van de bruiningsre-
gelaar (3). Verzeker u van voldoende
kamerventilatie.
3.2 Roosteren
1. Steek de stekker in het stopcontact.
2. Steek slechts één snee brood in elk van de twee
broodgleuven (1).
3. Met behulp van de bruiningsregelaar (3) kiest u
de gewenste bruiningsgraad tussen 1 en 7.
C
Het indrukken van 1 op de bruinings-
regelaar (3)
geeft de lichtste brui-
ningsgraad en drukken op 7 geeft de
donkerste.
C
De bruiningsgraad kan variëren af-
hankelijk van het type brood.
C
Bij het roosteren van meerdere
sneden brood achter elkaar wordt
het broodrooster heter en daardoor
wordt het brood geleidelijk donker-
der. Kies daarom een geschikte brui-
ningsgraad. Laat het broodrooster
na elk roosterproces minimaal 30
seconden afkoelen.
C
De bruiningsgraad van één snee is
donkerder dan van twee sneden,
ook al is de bruiningsregelaar (3) op
dezelfde stand gezet.
4. Duw de starthendel (2) naar beneden tot deze
automatisch op zijn plaats klikt.
‒ Het roosterproces begint. Het indicatorlampje
van de stopknop (6) en de knop van het
niveau van de bruiningsregelaar (3) brandt
gedurende het roosterproces.
C
Als de stekker niet in het stopcon-
tact zit, klikt de starthendel (2) niet
op zijn plaats.
C
De bruiningsgraad kan ook tijdens
het roosterproces door middel van
de bruiningsregelaar (3) worden
aangepast.
5. Het apparaat schakelt automatisch uit zodra de
ingestelde bruiningsgraad bereikt is.
– De starthendel (2) springt omhoog en het
lampje van de stopknop (6) gaat uit. De
geroosterde sneden worden naar boven
geduwd en kunnen uit de broodrooster
genomen worden.
C
Druk om het roosterproces te an-
nuleren voordat het beëindigd is op
de stopknop (6). De starthendel (2)
springt omhoog en de geroosterde
sneden kunnen uit het broodrooster
genomen worden.