Bauknecht BLPE 6200 IN Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
BLPE 6200
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 410 56293
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator
1)
(niet zichtbaar)
3.
Beschermelement grill
2)
4.
Deurvergrendeling
3)
5.
Katalysator
6.
Beschermrooster verwarmingselement bovenwarmte
7.
Verwarmingselement bovenwarmte
8.
Ovenlampje
4)
9.
Circulair verwarmingselement
10.
Ovenventilator
11.
Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
12.
Ovendeur
1)
De ventilator wordt geactiveerd wanneer de oven een bepaald
temperatuurniveau heeft bereikt, en gaat, nadat de oven is
uitgeschakeld, nog enkele minuten door met werken. Tijdens de
pyrolysefase heeft de ventilator een hogere snelheid dan tijdens de
kookfuncties.
2)
Voorkomt direct contact met de grill. Niettemin wordt
aanbevolen het beschermelement niet aan te raken wanneer de
oven in werking is.
3)
Tijdens de pyrolysefuncties wordt een automatisch
“deurvergrendelingsysteem” geactiveerd en op het display gaat het
lampje “ ” branden.
Tijdens de pyrolysefase zal de temperatuur van de ovendeur
toenemen, houdt daarom
kinderen uit de buurt
.
4)
Wanneer de oven uit is gaat het lampje automatisch branden als
de deur geopend wordt.
Opmerking
Tijdens de bereiding kan de koelventilator met tussenpozen aanslaan om het energieverbruik tot een minimum te
beperken.
Na afloop van de bereiding, na het uitschakelen van de oven, kan de koelventilator nog enige tijd blijven werken.
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren van functies
2. Toets voor het bevestigen en selecteren van een programma
3. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde waarden (temperatuur, bereidingstijd, stand)
Aan het einde van de bereiding zet u de knop op de stand
0
en drukt u hem in het midden in om hem naar de oorspronkelijke
stand terug te brengen.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Rooster:
Opvangbak:
Bakplaat voor zoet
gebak:
Waarschuwing:
Tijdens de zelfreinigingscyclus wordt aanbevolen om alle bijgeleverde accessoires te verwijderen zodat de temperatuur buiten de
ovendeur niet verder toeneemt en tevens om een beter reinigingsresultaat voor het onderste gedeelte van de oven te garanderen.
Ta b e l o v e n f u n c t i e s
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
-
Oven uit
- - -
OVENLAMPJE
- - Inschakeling van het ovenlampje.
DUAL 35°/60°
35°C -
Voor een constante oventemperatuur.
35°C: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
60°C: voor het warmhouden van een gerecht aan het einde
van de bereidingstijd.
Aanbevolen wordt de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH
225°C 50°C - 250°C
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde
steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste
bereidingstemperatuur en plaats het voedsel in de oven,
wanneer de indicator “C” nog niet is gedoofd.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te
gebruiken.
THERMOVENTILATOR
200°C 50°C - 250°C
Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd
hebben, zonder voorverwarming op één of meerdere
steunhoogtes (bv.: vis, groenten, taart), zonder dat er geuren
van het ene naar het andere gerecht overgebracht worden.
GRILL
3 -
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het
gratineren van groente en voor een bruin korstje op het
brood.
De functie heeft verschillende standen (1 min. - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de
opvangbak op het eerste niveau om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig
om te draaien.
TURBOGRILL
3 -
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk,
rollades).
De functie heeft verschillende standen (1 min. - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de
opvangbak op het eerste niveau om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig
om te draaien.
PIZZA/BROOD
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Voor het bakken van pizza, brood, focaccia.
BOOSTER
225°C 50°C - 250°C
Om de oven snel voor te verwarmen.
Tijdens het verwarmen gaat het indicatielampje “C” branden.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de functie
zichzelf automatisch uit; een geluidssignaal geeft aan dat de
oven automatisch overgaat op de functie
STATISCH
.
PYROLYSE
Meer informatie vindt u in het
instructieboekje.
Het is mogelijk om de zelfreinigingstijd in te stellen op een
minimum van 2 uur tot een maximum van 3 uur.
PYROLYSE EXPRESS
Meer informatie vindt u in het
instructieboekje.
Voor de zelfreiniging van de oven met een vaste tijdsduur
van 1 uur en 15.
BEREIDINGSTABEL
GERECHT
Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Bruiningsgraad
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Lamsvlees, schapenvlees
X 2
2
200 90 - 110
X 2 2 200 90 - 110
Braadstuk
(kalfs-, varkens-, rundvlees)
(1 kg)
X 2
2
200
100 - 110
X 2 2 200 100 - 110
Kip, konijn,
eend
X 2
2
200 80 - 90
X 2 2 200
80 - 90
Kalkoen
(3-4 kg)
X 1
3
200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
Gans ( 2 kg)
X 2
3
200 100 - 130
X 2 3
200
100 - 130
(HELE VIS)
(1-2 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2
1
200 50 - 60
X 2 1 190 50 - 60
(IN MOTEN)
(1 kg)
Zwaardvis, tonijn
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
Gevulde paprika's en tomaten
X 2
-
200 60 - 70
X 2 - 190 60 - 70
Gebakken aardappels
X 2 3
200
50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
Pizza - Brood
P1
X 2 -
260 - 240
15 - 20
P2
X 2 - 220 - 240 15 - 20
P1
X 1-3 -
260 - 240
20 - 30
P2
X 1-3 -
220 - 240
20 - 30
Luchtig gebak
X 2
-
170 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2
-
190 70 - 90
X 2 - 180 70 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2
-
180
50 - 60
X 2 -
180
50 - 60
Appelstrudel
X 2
-
200
50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
Koekjes
X 2
-
160 30 - 40
X 1-3 - 150 30 - 40
V
L
E
E
S
V
I
S
G
R
O
E
N
T
E
P
I
Z
Z
A
B
R
O
O
D
G
E
B
A
K
T
A
A
R
T
E
N
Z
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
NB:
GRILL, het vlees halverwege de bereiding omdraaien.
GERECHT
Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Bruiningsgraad
Te m p e r a t u u r
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Soesjes
X 2
-
190
40 - 50
X 1-3 - 180 40 - 50
Hartige taarten
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 180 50 - 60
Vruchtentaarten
b.v. met. ananas, perziken
X 2
-
180 50 - 60
X 2 - 180 50 - 60
Meringues
X 2
-
120 150 - 180
X 1-3 - 120 150 - 180
Pasteibakjes
X 2
-
200 30 - 40
X 2 -
190
30 - 40
Soufflés
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
Lasagna
X 2
1
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand Bereidingstijd
(minuten)
Ribkarbonades X 3-4 4-5 40 - 50
Schnitzels X 3-4 4-5 30 - 40
Worstjes X 3-4 4-5 30 - 40
Karbonades X 3-4 4-5 30 - 40
Kippenpoten X 3-4 4-5 40 - 50
Spiezen X 3-4 4-5 40 - 50
Varkenskarbonades X 3-4 4-5 40 - 50
1/2 kip X 3 4-5 50 - 60
1/2 kip X 2 3-4 50 - 60
Hele kip X 2 2-3 60 - 70
Braadstuk
(varkens-, rundvlees)
X 2 3 70 - 80
Eend X 2 3 80 - 90
Lamsbout X 2 3 70 - 80
Rosbief X 2 3 50 - 60
Gebakken aardappels X 3 3-4 50 - 60
Vis (goudbrasem, forel) X 2 2-3 50 - 60
Vis (moten) X 3-4 4-5 30 - 40
G
E
B
A
K
T
A
A
R
T
E
N
Z
V
L
E
E
S
V
I
S
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BLPE 6200 IN Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding