21
5 Bevestig het deksel en de vuldop – de vuldop
bevindt zich in de hoek rechts voor. Draai hem naar
rechts totdat de vergrendelingslipjes uitgelijnd zijn
met de handvatten en de vuldop naar de voorkant
van de machine is gericht.
6 Kies één van de volgende opties:
Handmatig koken
Eenpansmaaltijd-programma
Saus- of soepprogramma
Stoomprogramma
Opmerking: Als op de knop van een vooraf
ingesteld programma wordt gedrukt, gaat een piep
af en gaat de staaf boven de knop branden.
Stand-by stand
Als er gedurende 5 minuten geen selectie wordt
gedaan, gaat de machine op stand-by staan. Op
het display verschijnt - --. Druk op een functie om
de machine opnieuw te activeren.
7 Druk op Start/Pauze om het kookproces te starten.
8 Zodra elke programmafase is afgewerkt, gaat de
staaf boven de programmaknop branden en gaat
de machine automatisch 30 minuten lang op de
Warmhoudcyclus staan.
9 Als u de machine wilt uitschakelen, drukt u op
Start/Pauze en verwijdert u het deksel. Wees
voorzichtig: de kom en het deksel zijn heet.
Warmhoudcyclus
In deze stand worden de ingrediënten voortdurend
bij 65°C geroerd.
Als u de Warmhoudcyclus wilt stoppen, drukt u op
Start/Pauze om de machine te pauzeren. Verwijder
het deksel om de vooruitgang te controleren of om
andere ingrediënten toe te voegen en druk op
Start/Pauze om met koken door te gaan. als u
tijdens de Warmhoudcyclus op Annuleren op drukt,
gaat het programma weer op de standaard
instellingen staan.
Wanneer de timer tot 0:00 heeft afgeteld in de
handmatige stand of na elke programmafase, gaat
de machine automatisch 30 minuten op de
Warmhoudcyclus staan.
De machine piept om de 10 seconden gedurende
de eerste minuut en daarna om de 30 seconden
om aan te geven dat de Warmhoudcyclus actief is
en de kookcyclus is beëindigd.
Na het koken
Wees voorzichtig wanneer u onderdelen van de
machine verplaatst of aanraakt gedurende of na
het koken. Dit geldt vooral voor de KOM en de
HULPSTUKKEN, omdat ze nog lang nadat de
machine is uitgeschakeld HEET zullen zijn.
Gebruik de handvatten om de kom te verwijderen
en te verplaatsen. Gebruik ovenhandschoenen voor
het verplaatsen van een hete kom en hete
hulpstukken.
De onderkant van de kom blijft nog lang heet nadat
de machine is uitgeschakeld. Wees voorzichtig
tijdens de verplaatsing en reiniging.
Hits & tips
Rauw vlees en harde groente moeten in kleine
stukjes worden gesneden voordat ze aan de kom
worden toegevoegd.
Gebruik altijd de schoep of het mes bij de
verwerking van recepten op basis van melk om
aankleven of aanbranden te voorkomen.
Snijd de ingrediënten in stukjes van gelijke
grootte, omdat ze dan gelijkmatig gaar worden.
Indien benodigd, wordt aangeraden vlees dicht
te schroeien en groente voor te koken in een pan
op het kooktoestel, voordat deze ingrediënten
aan de kom worden toegevoegd. De machine
kan groente zachter maken, zoals uien, maar kan
etenswaren niet bruinen of dichtschroeien.
Gebruik de meegeleverde spatel om de
ingrediënten tussen de verschillende
programmafasen van de komwand naar beneden
te schrapen.