Bauknecht BLZS 7200 IN Program Chart

Type
Program Chart
BLZS 7200 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 410 56332
1.
Bedieningspaneel
2.
Vullade voor water
3.
Koelventilator (niet zichtbaar)
De werking van de ventilator is verbonden met het
temperatuurniveau dat door de oven bereikt is en
kan ook nadat de oven is uitgeschakeld, gedurende
enkele minuten doorwerken.
4.
Wateruitlaattuitje
5.
Grillbeveiliging
Houdt direct contact met de grill tegen
Wij adviseren hoe dan ook de beveiliging niet aan
te raken tijdens de werking van de oven.
6.
Verwarmingselement bovenwarmte
7.
Buis voor stoominjectie
8.
Inbrengen temperatuurvoeler
9.
Ovenlampje achter
10.
Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
11.
Ovenventilator
12.
Verwarmingselement onderwarmte (niet
zichtbaar)
13.
Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren
van functies
2. Toets voor het annuleren van een selectie of om
terug te gaan naar de vorige selectie
3. Bevestigingstoets
4. Knop voor het wijzigen van ingestelde waarden
(temperatuur/tijd/niveaus) en Navigatie tussen de
functies
5. Vullade voor water.
Als de bereiding voltooid is de knop voor de selectie
van de functies weer in de positie "0" brengen.
Bovenste niveau
Tw e e d e
niveau
Eerste
niveau
Rooster:
Opvangbak:
Bakplaat voor zoet gebak:
Temperatuurvoeler:
Stoompan:
4
1
2
3
5
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
SNEL VOORVERW.
200°C 50°C - 250°C
Om de oven snel voor te verwarmen.
Bij het bereiken van de ingestelde temperatuur wordt de functie
automatisch uitgeschakeld en een geluidssignaal geeft de
automatische overgang van de oven in de stand “conventioneel”
aan. Ideaal voor de bereiding van vlees, vis en gevogelte.
CONVENTIONEEL
200°C 50°C - 250°C
Deze functie is geschikt voor het bereiden van elk soort
gerecht. De oven voorverwarmen op de gewenste
temperatuur en het gerecht in de oven plaatsen wanneer het
geluidssignaal aangeeft dat de ingestelde temperatuur is bereikt.
GRILL OF TURBO
3 1-5
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het
gratineren van groenten en voor een bruin korstje op het
brood. De functie “Grill” is afstelbaar van 1 tot 5 om
verschillende vermogensintensiteiten te verkrijgen. De oven
3 . 5 min. voorverwarmen. Tijdens de bereiding de ovendeur
gesloten houden. Bij bereiding van vlees een beetje water in
een opvangbak doen, die zich bevindt op het eerste niveau,
om rook en vetspetters te beperken. Aanbevolen wordt het
vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien
3 1-5
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief,
braadstuk, rollades). De functie “Turbo Grill” is afstelbaar van 1
tot 5 om verschillende vermogensintensiteiten te verkrijgen. De
oven 3 . 5 min. voorverwarmen. Tijdens de bereiding de
ovendeur gesloten houden. Bij bereiding van vlees een beetje
water in een opvangbak doen, die zich bevindt op het eerste
niveau, om rook en vetspetters te beperken. Aanbevolen wordt
het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
HETE LUCHT
160°C
50°C - 250°C
Om zonder voorverwarmen op een of meer niveaus
gerechten te bereiden die dezelfde kooktemperatuur
vereisen (bijv.: vis, groenten, gebak).
SPECIAAL
Zie de Programmeerkaart (volgt)
MAX. BEREIDING
180°C
50°C - 250°C
Voor het bereiden van voornamelijk grotere stukken vlees
(grote braadstukken, kalkoen) wordt aanbevolen één
bereidingsniveau te gebruiken en de eerste of tweede
steunhoogte van onderaf
GEBAK/ BANKET
175°C 50°C - 250°C
Voor het bereiden van gebak op één of twee niveaus. De oven
hoeft niet te worden voorverwarmd. Tijdens de bereiding de
positie van de gerechten omdraaien.
INSTELLING
Zie de Programmeerkaart (volgt)
REINIGING
Zie de Programmeerkaart (volgt)
STOOM
Zie de Programmeerkaart (volgt)
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
BEREIDINGSTABEL
GERECHT Functie
Voorverwarming
(5 minuten)
Steunhoogte
(van beneden af)
Vermogens
niveau
Bereidingstijd
(minuten)
Ribkarbonades X 4 5 30 - 40
Schnitzels X 4 5 30 - 40
Worstjes X 3 of 4 5 30 - 40
Karbonades
X
4 5 35 - 45
Vis (moten) X 3 of 4 5 30 - 40
Kippenpoten X 3 of 4 5 40 - 50
Spiezen X 3 of 4 5 35 - 45
Varkenskarbonades X 3 of 4 5 35 - 45
1/2 kip X 3 5 45 - 55
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(van beneden af)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 200 95 - 110
X 2 200 100 - 110
- 2 200 100 - 110
Braadstuk
(kalfs-, varkens-, runder-)
(kg. 1)
X 2 200 95 - 110
X 2 200 100 - 110
- 2 200 90 - 100
Kip, konijn,
eend
X 2 200 80 - 90
X 2 200 80 - 90
- 2 200 85 - 95
Kalkoen (kg. 4-6) + niveau 3
bruinen
X 1 200 160 - 180
X 1 200 160 - 180
- 1 210 180 - 190
Gans (2. 2)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
- 2 200 100 - 130
VIS (HEEL)
(1-2 kg)
Boudbrasem, zeebaars, tonijn,
zalm, forel
X 2 200 45 - 55
- 2 200 50 - 60
- 2 200 50 - 60
VIS (IN MOTEN)
(1 kg.)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 40 - 50
- 2 190 40 - 50
- 2 190 40 - 50
GROENTEN
Gevulde paprika's en tomaten
X 2 220 50 - 60
- 2 200 50 - 60
- 2 200 50 - 60
* Bereiding op 2 niveaus
NB.: de bereidingstemperaturen en -tijden zijn indicatief.
GERECHT Functie Voor verwarmen
Steunhoogte
(van beneden af)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Gebakken aardappels
X 2 220 50 - 60
- 2 200 50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Gebak dat moet rijzen
X
2 180 40 - 50
- 2 170 40 - 50
- 2 170 40 - 50
Gevulde taarten
(met kaas)
X 2 180 80 - 90
- 2 170 70 - 80
- 2 170 80 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2 190 40 - 50
- 2 180 40 - 50
- 2 180 40 - 50
Appelstrudel
X 2 200 50 - 55
- 1 en 3* 200 50 - 55
- 2 200 50 - 55
Koekjes
X 2 180 20 - 30
- 1 en 3* 170 20 - 30
- 2 170 20 - 30
Soesjes
X 2 180 35 - 45
- 1 en 3* 180 35 - 45
- 2 180 40 - 50
Hartige taarten
X 2 200 40 - 50
- 2 190 40 - 50
- 2 190 40 - 50
Lasagna
X 2 200 45 - 60
- 2 200 45 - 60
- 2 200 45 - 60
Taarten gevuld met fruit
bijv. ananas, perziken
X 2 190 50 - 60
- 2 190 40 - 50
- 2 190 40 - 50
Meringues
- 2 90 120 - 150
- 1 en 3* 90 120 - 150
- 2 90 120 - 150
Pasteibakjes
X 2 220 35 - 45
- 1 en 3* 200 35 - 45
- 2 200 35 - 45
Soufflés
X 2 190 40 - 50
- 2 180 45 - 55
GEBRUIKSAANWIJZING
FUNCTIE GECOMBINEERDE
BEREIDING EN STOOMKOKEN
TABEL VOOR GECOMBINEERDE BEREIDING
MET STOOM
GEBRUIK VAN DE TEMPERATUURVOELER
VULLEN / LEGEN VAN WATERRESERVOIR
FUNCTIE BEREIDING MET STOOM
REINIGING
Om de oven zo goed mogelijk te gebruiken raden wij u aan om de gebruiksaanwijzing aandachtig
door te lezen en te bewaren.
NL
FUNCTIE GECOMBINEERDE BEREIDING EN
STOOMKOKEN
Algemene beschrijving
Met de functies voor bereiding met stoom op uw
oven kunt u uw recepten verwezenlijken met de
welbekende voordelen die deze bereidingstechniek
u toestaat te verkrijgen. Stoom heeft immers de
capaciteit om zich op een meer uniforme en snelle
wijze over het eten te verspreiden vergeleken met
die ene stroom warme lucht van de traditionele
functies, waardoor de bereidingsduur beperkt
wordt maar de voedingswaarden van het eten
behouden blijven en waarbij perfecte resultaten
worden bereikt die bijzonder smaakvol zijn voor al
uw recepten.
STOOMFUNCTIES
Door de knop “Selectie functies” op de functie
“STOOM” te draaien is het mogelijk toegang te
krijgen tot de functies voor stoomkoken. Met de
knop “-/+” is het mogelijk tussen de hieronder
beschreven functies te kiezen door op “OK” te
drukken om de bereiding te starten
Geconbineerde functies
(Warm water en Stoom)
-Vlees
-Kip
-Vis
-Gevulde groenten
Met de gecombineerde functies kunnen resultaten
worden bereikt die vergeleken kunnen worden
met die van beroepskoks, dankzij de toevoeging
van stoom aan de traditionele kookcycli. Het
percentage van geïnjecteerde stoom, de duur
ervan, evenals de temperatuur van de ovenruimte
zijn onderzocht en geoptimaliseerd voor iedere
categorie voedingsmiddel. Door de specifieke
functie te selecteren voor uw bereiding en door de
bijbehorende tabel te raadplegen kunt u suggesties
vinden voor de noodzakelijke bereidingsduur.
Warmhouden
Met deze functie kunnen eerder bereide gerechten
warmgehouden worden tot maximall 4 uur, waarbij
gegarandeerd wordt dat de smaak en de
consistentie van de gerechten ongewijzigd blijft.
Een lichte bijdrage van stoom vermijdt dat de
gerechten uitdrogen en garandeert de juiste
sappigheid en temperatuur op het moment dat
deze geconsumeerd worden.
Manueel
Waar mogelijk, door tussen 3 verschillende
manuele modi te kiezen (hoog, medium, laag).
moet de tijd en de bereidingstemperatuur worden
ingesteld. Met deze gecombineerde functie van
stoom/traditioneel kunt u uw gerechten bereiden
door de bereidingstemperatuur in te stellen die het
meest geschikt is voor uw gerecht (van 130 tot
250°C), waarbij u de meest functionele
stoombijdrage kiest, van “de softe” (laag) tot wat
meer stoom (hoog). Door de specifieke functie te
selecteren voor uw bereiding en door de
bijbehorende tabel te raadplegen kunt u suggesties
vinden voor de noodzakelijke tijd en de
bereidingstemperatuur. Enkele voorbeelden staan
in de receptenbijlage
Functie “Pure stoom”:
Stoompan
Door de speciale meegeleverde stoompan te
gebruiken (zie paragraaf) kunt u bijna ieder gerecht
puur met stoom koken, zoals vis, fruit en groenten
van alle soorten, maar ook rijst of puddingen. Aan
het einde van de kooktijd kunt u er de volle smaak,
de consistentie en de kleur van waarderen, en kunt
u er zeker van zijn dat u erin geslaagd bent alle
organoleptische kwaliteiten van het
oorspronkelijke product te behouden. Door de
specifieke functie te selecteren voor uw bereiding
en door de bijbehorende tabel te raadplegen kunt u
suggesties vinden voor de noodzakelijke tijd en de
bereidingstemperatuur. Enkele voorbeelden staan
in de receptenbijlage
Voor alle stoomfuncties wordt het eten in de
oven geplaatst zonder de fase van
voorverwarmen te hoeven uitvoeren. Wij
adviseren het eten in een koude oven te
plaatsen. Voor de functies “Vlees”, “Kip”,
“Manueel” kan de temperatuurvoeler worden
gebruikt.
LET OP: Tijdens de bereiding produceert de
oven warmte. Open de deur niet omdat de
stoom in de oven u brandwonden zou kunnen
toebrengen. Aan het einde van iedere
bereidingstijd goed opletten tijdens het
openen van de ovendeur: De resterende
stoom kan naar buiten slaan.
Het verschijnen van condens op de ovendeur
tijdens de bereidingscyclus maakt deel uit van
de normale werking van de oven.
TABEL VOOR GECOMBINEERDE BEREIDING MET
STOOM
VLEES
Max. niveau
VOEDINGSMIDDEL bakje Functie steunhoogte Temperatuur (°C)
Temperatuurvoeler
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
rosbief medium pirex vlees 2 210 54
55-60
rosbief rood pirex vlees 2 210 48
45-55
rollade van kalfsvlees pirex vlees 2 210 68
70-75
varkensrollade pirex vlees 2 210 75
55-70
lamsbout pirex vlees 2 210 48
60-70
VOEDINGSMIDDEL bakje Functie steunhoogte Temperatuur(°C) Temp. intern
Bereidingstijd
(minuten)
KIP
Max. niveau
kip pirex kip 2 200 83 55-65
kalkoen 6-7 kg Opvangbak kip 1 200 83 130-160
eend pirex kip 2 200 80 70-75
gans opvangbak kip 2 200 80 70-80
VOEDINGSMIDDEL bakje Functie steunhoogte
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
VIS
midden niveau
zalmfilet 1 kg pirex vis 2 180 28-35
zalmmoten pirex vis 2 180 18-20
zalm pirex vis 2 180 25-30
goudbrasem 350 gram pirex vis 2 180 25-30
tong 350 gram pirex vis 2 180 18-25
zeebaars 1 kg pirex vis 2 180 40-45
filets/moten van botervis pirex vis 2 180 15-20
botervis 600-800 gram pirex vis 2 180 35-40
griet pirex vis 2 180 30-45
moten tonijn pirex vis 2 180 18-20
VIS (met stoompan)
Max. niveau
zalmfilet 1 kg stoompan stoompan 2 100 25-30
goudbrasem 350 gram stoompan stoompan 2 100 30-35
tongen 250-300 gram stoompan stoompan 2 100 17-23
zeebaars 1 kg stoompan stoompan 2 100 35-40
zalmmoten stoompan stoompan 2 100 18-20
filets/moten van botervis stoompan stoompan 2 100 18-20
griet stoompan stoompan 2 100 25-35
garnalen stoompan stoompan 2 100 10-12
groenten/ gevuld fruit
Max. niveau
tomaten pirex/ovenschaal groenten 2 185 20-25
aubergines pirex/ovenschaal groenten 2 185 30-35
courgettes pirex/ovenschaal groenten 2 185 30-35
artisjokken pirex/ovenschaal groenten 2 185 45-50
paprika’s pirex/ovenschaal groenten 2 185 25-40
uien pirex/ovenschaal groenten 2 185 30-35
appels pirex/ovenschaal groenten 2 185 30-35
abrikozen pirex/ovenschaal groenten 2 185 20-25
perziken pirex/ovenschaal groenten 2 185 25-30
GROENTEN (met
stoompan)
Max. niveau
wortelen stoompan stoompan 2 100 30-35
courgettes stoompan stoompan 2 100 25-30
artisjokken stoompan stoompan 2 100 30-35
paprika’s stoompan stoompan 2 100 22-28
venkel stoompan stoompan 2 100 35-40
koolsoorten stoompan stoompan 2 100 22-28
aardappelen stoompan stoompan 2 100 20-30
spruitjes stoompan stoompan 2 100 20-30
broccoli stoompan stoompan 2 100 22-28
brood / gebak dat
moet rijzen
Max. niveau
langwerpig brood opvangbak custom medium 2 180 40-50
taart/cake taartvorm custom medium 2 170 35-40
focaccia opvangbak custom low 2 170 40-50
muffin metalen vormpjes custom low 2 185 18-22
traditioneel brood opvangbak custom medium 2 180 40-50
plumcake vorm custom medium 2 170 50-55
gebak
Max. niveau
crème caramel stoompan stoompan 2 100 20-25
room stoompan stoompan 2 100 25-30
kruimeldeeg taartvorm custom low 2 170 30-35
taart gevuld met fruit pirex rond custom medium 2 170 45-50
pastiera
(Napolitaanse paastaart)
metalen taartvorm custom medium 2 170 50-60
Taart gevuld met kaas metalen taartvorm custom medium 2 170 50-60
zandkoekjes Bakplaat voor
zoet gebak
custom low 2 170 18-20
GEBRUIK VAN DE TEMPERATUURVOELER
In de functies “Stoom” “Vlees”, “Kip” en “Manueel” kan de
temperatuurvoeler worden gebruikt nadat de gewenste functie
is ingesteld.
De temperatuurvoeler inbrengen in het dikste gedeelte van
het vlees (zie afbeelding).
Het gerecht in de oven plaatsen en het uiteinde van de sonde
aansluiten op het gat op de wand rechts in de ovenruimte
MET GEBRUIK VAN VEILIGHEIDSHANDSCHOENEN OM
BRANDWONDEN TE VOORKOMEN (zie afbeelding).
Als de aansluiting tot stand is gekomen verschijnt het symbool
“P” op het display, Door middel van de Navigatieknop “+/-”
de temperatuur van de voeler instellen zoals in de
bereidingstabel staat aangeduid en de start van de bereiding
bevestigen met de toets “OK”.
De bereiding is beëindigd wanneer de voeler de ingestelde
temperatuur vaststelt. Aan het einde is het mogelijk de
bereidingstijd te verlengen (met de knop “+/-”).
Voor de manuele functie is het noodzakelijk eerst de
temperatuur van de oven (130°C-250°C) in te stellen en
vervolgens die aangegeven door de voeler.
In het geval dat u de Termovoeler wilt gebruiken, moet u
bevestigen met “OK”, de bereidingstijd instellen met gebruik
van de Navigatieknop “+/-” en op “OK” drukken om de
bereiding te starten.
VULLEN / LEGEN VAN WATERRESERVOIR
Vullen waterreservoir
Voor de bereiding met stoom moet het reservoir worden
gevuld, dat zich in de oven bevindt, via de lade op het
bedieningspaneel. Open de lade door er licht tegen te duwen.
Giet het water met een bakje met graadverdeling (zie
afbeelding). Sluit de lade opnieuw door deze voorzichtig richting
het paneel te duwen totdat deze volledig gesloten is. De lade
moet, behalve tijdens het bijvullen van water, altijd gesloten
blijven. De maximale capaciteit van het reservoir is circa 1 liter.
Wij adviseren de hoeveelheid water te gebruiken die wordt
aangeduid in de Bereidingstabellen en in het meegeleverde
receptenboek. Door de functies “Stoom” te selecteren wordt
op het rechter lage deel van het display de hoeveelheid water in
het reservoir aangegeven, door middel van een opeenvolging
van lichtgevende streepjes (leds):
-geen led: reservoir leeg;
-een lijn van leds: minimum niveau;
-een dubbele lijn van leds: midden niveau;
-een driedubbele lijn van leds: maximum niveau.
In het geval dat de hoeveelheid water voldoende is om de
geselecteerde bereiding tot een einde te brengen, verschijnt het
bericht
“Niet voldoende water” “Water toevoegen” op het display,
vergezeld door een geluidssignaal:
giet water in de lade totdat het midden niveau wordt bereikt.
Wanneer er een hoeveelheid
water wordt ingebracht tot het maximum niveau, klinkt er een
dubbel geluidssignaal om u te waarschuwen geen
water meer toe te voegen: door de bevestiging middels de toets
“OK” kan verder worden gegaan met de volgende handelingen.
LET OP
: Geen water in de lade gieten met de knop in de positie
“0” of tijdens de start van bereidingen die niet met stoom
worden uitgevoerd. Mocht dit per ongeluk toch gebeuren dan
verschijnt het bericht “Geen water vereist”, gevolgd door het
geluidssignaal dat u waarschuwt het vullen van water
onmiddellijk te stoppen.
Legen waterreservoir
De functie legen zorgt voor het legen van het waterreservoir en
is nodig om stilstaand water in het reservoir te voorkomen en
om de handeling van ontkalking te verrichten (zie paragraaf).
1.
Draai de knop Selectie Functies (F) op “Stoom” en middels de
Navigatieknop “+/-” “Legen” selecteren. Open de deur en
plaats een grote kan onder het tuitje voor het legen rechts
onder het paneel (zie afbeelding)
2.
Houd de kan op zijn plaats, en bevestig met “OK”. Nu is de
oven klaar voor het legen (de handeling is niet toegestaan als
de temperatuur van het water hoog is).
3.
Houd de toets “OK” ingedrukt en het legen van het water in
de kan vindt plaatst tot aan de voltooiing van de handeling die
wordt vergezeld door een geluidssignaal. De afwezigheid van
niveauaanduidingsleds geeft aan dat het reservoir volledig
geleegd is. Aan het einde van een bereiding met stoom, en
nadat de knop Selectie Functies in positie “0” is gebracht,
uitsluitend in het geval dat de temperatuur van het water een
veiligheidsniveau heeft bereikt, vraagt het paneel het
reservoir te legen. Als de temperatuur van het water hoog is,
geeft het paneel aan dat afkoeling bezig is en wanneer de
veiligheidstemperatuur is bereikt verschijnt op het display het
opschrift “OK” om verder te kunnen gaan. Door eventueel te
drukken op de toets “<<” kunt u het opschrift dat op het
display verschijnt verwijderen. U wordt aangeraden altijd of
periodiek de handeling “Legen” te verrichten na het gebruik
van de oven.
LET OP:
het legen moet altijd met open ovendeur worden
verricht, en zorgt u ervoor dat de handeling altijd wordt
uitgevoerd met een kan onder de tuit voor het legen.
FUNCTIE BEREIDING MET STOOM
Functie stoomkoken
Selecteer de functie “Stoompan” en ga als volgt te werk:
1.
Plaats het gerecht op de plaat met gaten die zich in de
opvangbak bevindt (zie fig. 1-2).
2.
Plaats de steun op het rooster van de oven en let op dat de 4
pootjes van de steun op de bijbehorende zetels geplaatst zijn
van het rooster (zie afb. 3-4).
3.
Plaats de opvangbak met het eten op de roostersteun
(zie fig. 5).
4.
De ring van rubber in de gaten van de glazen deksel brengen
(zie fig. 6-7).
5.
Het deksel op de opvangbak plaatsen op een wijze dat de
pakkingen aan de binnenkant van de opvangbak zelf geplaatst
zijn en ervoor zorgen dat het eten het stoomgat niet
blokkeert (rubberen ring) (zie afb. 8)
6.
Til alles op aan de buitenzijden van het rooster en plaats deze
in de ovenruimte op de tweede steunhoogte van beneden af
(zie afb. 9).
7.
Zorg ervoor dat via het schuiven van het rooster de
aansluiting van de rubberen ring met de buis voor
stoominjectie plaatsvindt. De aansluiting wordt verzekerd als
het rooster wordt ingebracht tot achterin de ruimte.
Stel de bereidingstijd in door de Navigatieknop “+/-” en druk op
de toets “OK” om de bereiding te starten. Als de bereiding
voltooid is opletten bij het verwijderen van de stoompan:
gebruik ovenhandschoenen om verbranding te vermijden. Let
op om de stoomingang niet af te dekken met het eten op het
rooster in de nabijheid van de rubberen ring. Gebruik de functie
“Stoompan” alleen met de speciale Kit Stoompan: het gebruik
van iedere andere bak of schaal kan de werking van het product
in gevaar brengen. Het gebruik van deze functie wordt
uitsluitend gegarandeerd met de aansluiting van de stoompan op
de stoominjectiebuis die geplaatst is in de oven. De stoompan
inbrengen op het tweede niveau van de ovenruimte: Het
gebruik op verschillende niveaus zorgt voor een onjuiste
aansluiting en brengt de werking van de oven in gevaar. Neem
de stoompan alleen aan het einde van de bereidingstijd uit: de
uitslaande warmte kan u verbranden. De Kit niet in de
afwasmachine plaatsen: Voor de reiniging ervan water en
neutrale reinigingsmiddelen gebruiken. Het gebruik van de
“Stoompan” is alleen toegestaan in een koude oven en alleen
met de specifieke fucntie: het gebruik met andere functies
brengt het resultaat van de bereidingen in gevaar
1
6
8
4
2
3
5
7
9
REINIGING
In de functie “Reiniging” zijn de volgende
mogelijkheden beschikbaar:
Stoomreinigen
Ontkalking
Gebruik van de functie “Stoomreiniging”
Dit is een functie die is ontworpen om de reiniging
van de oven gemakkelijker te maken, in het
bijzonder van het glas aan de binnenkant van de
ovendeur.
Alvorens de oven aan te zetten wordt geadviseerd
eventuele etensresten met een vochtige spons te
verwijderen.
Alvorens de cyclus te starten moet worden
gecontroleerd of de hoeveelheid water in het
reservoir overeenkomt met het midden of het max.
niveau (is dit niet zo, zie de paragraaf vullen).
De cyclus heeft een duur van circa 30 minuten
inclusief de nodige tijd om de ovenruimte te laten
afkoelen.
Aan het einde van de cyclus kunnen ruimte en glas
worden gereinigd met een spons en specifieke
reinigingsmiddelen voor de oven, waarbij de
instructies van de fabrikant moeten worden
nageleefd.
Let op: Tijdens de reinigingscyclus produceert
de oven warmte. Open de deur niet omdat de
stoom in de oven u brandwonden zou kunnen
toebrengen.
Gebruik van de functie “Ontkalken”
Het apparaat beschikt over een systeem dat
aangeeft wanneer het nodig is de oven te
ontkalken. Wanneer het opschrift “ontkalken” op
het display van het paneel verschijnt moet de
ontkalkingswerkzaamheid worden verricht.
Alvorens te beginnen moet ervoor worden gezorgd
dat er circa 2 liter witte azijn voorhanden is (geen
enkel ander product gebruiken).
Het reservoir volledig legen (zie paragraaf
“reservoir legen”) en in de lade de azijn gieten
totdat de oven aangeeft “reservoir vol” (gewoonlijk
is 1,5/1,7 liter vloeistof voldoende). Sluit de lade en
druk op “OK” om de cyclus te starten. Het
ontkalken duurt circa 2 uur en tijdens deze periode
kan er geen enkele bereidingsfunctie worden
gebruikt. Een geluidssignaal geeft het einde van de
handeling aan.
Opnieuw het reservoir legen volgens de
aanwijzingen op het display.
Om eventuele azijnresten te verwijderen uit het
systeem is het noodzakelijk een laatste spoeling uit
te voeren. Giet in de lade circa 1,5/1,7 liter water
totdat de oven aangeeft” reservoir vol”. Druk op
de toets “OK”. Laat de vloeistof uit het tuitje
komen (zie paragraaf “Legen Reservoir”) door de
toets “OK” ingedrukt te houden.
NB: Als deze gestart is moet de
ontkalkingprocedure altijd worden voltooid.
Wij adviseren met klem de positie van de
functieknop niet te wijzigen tijdens het ontkalken.
Als door een fout de functieknop op “0” zou staan
of op een andere ovenfunctie, zou het hoe dan ook
niet mogelijk zijn de oven te gebruiken.
De functieknop weer op “reiniging” brengen: de
ontbrekende tijd tot het einde van het ontkalken
verschijnt knipperend op het display. Druk aan het
einde op de toets “OK” om de cyclus te starten en
te beëindigen. zoals beschreven in de voorgaande
paragraaf.
Tijdens de ontkalkingscyclus geen vloeistoffen
gieten en de lade voor het vullen van water
gesloten houden. Een eventuele azijnlucht van
resterende azijn wordt veroorzaakt door de
ontkalkingscyclus.
NL
Volg de instructie op het display
Display
Verwijder de folie van het display, indien
aanwezig.
Nadat de gewenste instelling op
het display gemarkeerd is, kan
deze worden bevestigd door op
de toets “OK” te drukken en
door te gaan naar de volgende
stap van de programmering.
Door op de toets annulering
selectie “<<” te drukken
kan de ingestelde handeling
worden geannuleerd en kan
worden teruggekeerd naar
het vorige scherm.
Afhankelijk van de gekozen functie,
heeft de Navigatieknop “-/+”
verschillende
gebruiksmogelijkheden:
• Voor het navigeren binnen de
menu's en submenu's
• Om de aangegeven waarde te
verhogen/verlagen
• Voor het navigeren binnen de
bereidingsfuncties
Om de duur en de temperatuur
te vergroten/verkleinen.
De functieknop wordt gebruikt om de verschillende ovenfuncties te
selecteren. Bij iedere tik van de knop hoort een functie:
De knop Selecties Functies (
F
)
drie tikken linksom draaien.
Het volgende bericht wordt
weergegeven
“INSTELLING”.
Stoom
Gebak/Banket
Max Bereiding
F
-/+
Reiniging
Instelling
Speciaal
Als het opschrift “Bauknecht” op het display verschijnt en de oven in de
demomodus gaat, zijn de weerstanden van de ruimte uitgeschakeld.
Om uit de demo modus te treden en zo de normale werking van de
oven te herstellen, moet als volgt te werk worden gegaan:
1. De oven van het elektriciteitsnet afsluiten en weer aansluiten en
binnen 60 seconden:
2. de knop Selectie Functies (F) op de positie “snelle verwarming”
draaien.
3. Druk op de toets Annuleren Selectie “<<”,
4. De knop Selectie Functies (F) op de positie “0” draaien.
5. Druk op de toets “OK”.
NB:
in de demo modus, bij stoomovens, zijn de reinigingsfuncties
ingeschakeld.
Mocht u deze willen proberen moet de procedure worden gevolgd
zoals beschreven op de stoomkaart met gebruik van water in plaats van
azijn.
Kinderbeveiliging met blokkering van het bedieningspaneel
Om het systeem ” Kinderbeveiliging” in- of uit te schakelen:
Tegelijkertijd de toetsen “<<” en “OK” tenminste 5 seconden
indrukken
Als deze geactiveerd is, is de werking van de knoppen en de toetsen
geblokkeerd en verschijnt op het display het pictogram
NB: Deze functie kan tijdens de bereiding geactiveerd worden
Automatische uitschakeling
Uit veiligheidsoverwegingen wordt de oven na 4,30 uur continue
werking automatisch uitgeschakeld (behalve de speciale functie).
Verzoek om bevestiging wanneer de Instellingen worden
veranderd
Door de selectieknop Functies in de oorspronkelijke functie terug te
brengen, toont het display opnieuw de instellingen van de in uitvoering
zijnde bereiding. In ieder geval gaat de oven verder met de bereiding, tot
het moment dat de gebruiker de keuze om de instellingen te wijzigen
heeft bevestigd. Als tijdens een bereiding aan de Selectieknop Functies
wordt gedraaid, vraagt de oven om deze keuze te bevestigen, teneinde
niet intentionele wijzigingen van de kookinstellingen te vermijden.
Standby
Om energie te besparen kan door op de toets Annulering Selectie “<<”
te drukken, met de selectieknop Functies in de positie “0”, het display
worden uitgeschakeld (display in de OFF modus). Om het display weer
in te schakelen moet opnieuw op de toets “<<” worden gedrukt met
de Functiesknop in positie “0”.
Als u onopzettelijk een taal heeft ingesteld en deze wilt veranderen,
gaat u als volgt te werk:
1. Zet de Functiesknop op positie “INSTELLING”, selecteer “Taal”
met de Navigatieknop “+/- en bevestig door op de toets “OK” te
drukken.
2. Selecteer opnieuw met de Navigatieknop “+/-” de gewenste taal
en bevestig door op de toets “OK” te drukken.
Beschrijving van het bedieningspaneel
Demomodus
Veiligheidsfuncties
SETTINGS (Instelling)
De knop Selecties Functies (F) drie tikken linksom draaien. Het
bericht “INSTELLING” wordt weergegeven
De Navigatieknop “+/-” om de waarden te wijzigen.
Vervolgens is het mogelijk het volgende in te stellen:
TAAL (Beschikbare instellingen: ENGLISH (Fabrieksinstellingen),
Reset instellingen
helderheid en
contrast.
Om de waarden van
contrast en
helderheid te
herstellen tot de
fabrieksinstellingen:
De knop Functies (F)
op de positie “0”
draaien.
Draai de knop
Functies (F) op
“INSTELLING”.
Houd de
bevestigingstoets
“OK 5 seconden
ingedrukt.
Op deze wijze
worden de
fabrieksinstellingen
hersteld.
ENGLISH*
DEUTSCH
FRANCAIS
NEDERLANDS
$llo.y
OK
Herstellen van de taal
Eerste gebruik
Bij de eerste inschakeling van de oven wordt de
instelling van de volgende waarden gevraagd.
De gewenste waarden instellen met de
Navigatieknop “+/-” en de keuze bevestigen
door op de bevestigingstoets “OK” te drukken.
NL
Volg de instructie op het display
De timer kan alleen worden gebruikt als de oven niet in gebruik is en kan maximaal op 3 uur en 59 minuten
worden ingesteld.
Om de kookwekker in te stellen:
1. De knop Functies op de positie “0” houden.
2. Door aan de Navigatieknop “+/-” te draaien, verschijnt op het display het opschrift “TIMER” dat
knippert.
3. Draai de knop “-/+” om de gewenste tijd in te stellen.
4. Druk op de toets “OK” om de instelling te bevestigen en de timer in te schakelen.
De timer begint af te nemen; als de ingestelde tijd is verstreken treedt er een geluidssignaal in werking terwijl op
het display het opschrift “EINDE” verschijnt. Door op de toets “OK” te drukken wordt de functie “Timer”
uitgeschakeld en op het display verschijnt het huidige tijdstip. De timer kan hoe dan ook uitgeschakeld worden
op ieder moment door twee keer op de toets “<<” te drukken.
Selectie van de bereidingstijd
/
einde bereidingstijd (exclusief de functies
Stoomkoken met Temperatuurvoeler ingeschakeld):
Stel de bereidingsduur in om de oven voor een bepaalde tijdsduur in te schakelen. Maximale tijd van de
programmeerbare bereidingsduur is 3 uur en 59 minuten.
Als de bereiding van start is gegaan moet op “OK” worden gedrukt om de bereidingsduur in te stellen. Op het
display verschijnt het symbool .
Draai aan de knop “-/+” totdat de gewenste bereidingsduur wordt weergegeven. Bevestig met de toets “OK”.
Nu kan het einde van de bereidingsduur worden ingesteld, zodat het gerecht op het gewenste tijdstip klaar is.
Druk op de toets “OK” en op het display verschijnt het knipperende symbool . Draai de knop “-/+” totdat
het gewenste tijdstip voor het einde van de bereiding wordt weergegeven.
Deze functie geeft toegang tot verschillende opties voor een perfecte reiniging van de ovenruimte.
Voor de gedetailleerde beschrijving wordt verwezen naar de stoomkaart.
* Als de temperatuur in de oven hoog is, is de functie uitgeschakeld. Het display toont het volgende bericht:
TE HETE OVEN en automatisch start de oven een afkoelprocedure.
WARM. HOUDEN* Met deze functie kunnen de gerechten na de bereiding warm
worden gehouden.
De oven houdt de temperatuur constant op 60° C
Bij deze functie kan de duur worden ingesteld.
RIJZEN* Het gebruik van deze functie vergemakkelijkt het rijzen van
deeg voor brood, pizza en pasta.
De oven houdt de temperatuur constant op 35° C.
ONTDOOIEN* Voor het snel ontdooien van de levensmiddelen tot ze op
omgevingstemperatuur zijn.
- Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om
uitdrogen te voorkomen.
Deze functie combineert de bereiding door middel van stomen met de traditionele bereiding om perfecte
resultaten te verkrijgen voor al uw recepten.
Voor de gedetailleerde beschrijving wordt verwezen naar de stoomkaart.
Speciaal
Kookwekker
Reiniging
Stoom
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Bauknecht BLZS 7200 IN Program Chart

Type
Program Chart