LAGRANGE 229 001 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Plancha
Gebruiksaanwijzing
Betriebsanleitung
Istruzioni per l'uso
Modo de empleo
Instruction book
Mode d'emploi
PLANCHA MO:WOK mise en page 14/03/08 9:59 Page 1
2
1.
2.
3.
4.
Plaque de cuisson - Kookoppervlak - Garfläche
Poignées en bois verni - Handgrepen in gevernist hout - Griffe
aus lackiertem Holz
Bac récupérateur de jus amovible en inox avec bec verseur
Verwijderbare opvangbak voor saus in inox, met schenktuit
Herausnehmbare Fettpfanne aus rostfreiem Stahl mit Schnabel
Bloc de connexion amovible avec bouton de régulation
Verwijderbare aansluitblok met regelknop - Abnehmbares
Netzteil mit Einstellknopf
4
1
3
- DESCRIPTION DE L'APPAREIL -
Beschrijving van het apparaat - Gerätebeschreibung
Plancha
Ref: 229 001
PLANCHA MO:WOK mise en page 14/03/08 9:59 Page 2
7
KENMERKEN
-----------------------------------------------------------------------------
•Kookplaat in aluminiumgietijzer met antiaanbaklaag
•Hoogwaardig gietijzer verwerkt in het aluminium
•Groot kookoppervlak: 43 x 28 cm
•Poten in bakeliet
•Handgrepen in gevernist hout
•Verwijderbare opvangbak voor saus in inox, met schenktuit
•Verwijderbare aansluitblok met regelknop
•230V 50Hz 2000W
Snoer
Vóór het gebruik moet aandachtig het netsnoer onderzocht
worden. Als dit beschadigd is, mag het apparaat niet
gebruikt worden.
Het snoer mag alleen vervangen worden door LAGRANGE,
de naverkoopdienst van LAGRANGE of een door
LAGRANGE erkende of geschikt bevonden persoon, om
gevaar voor de gebruiker te vermijden.
Deze apparaten zijn conform de Richtlijnen 2006/95/CE,
2004/108/CE, DEEE 2002/96/CE, RoHs 2002/95/CE, CE
1935/2004
Bescherming van het milieu Richtlijn 2002/96/EEG
Om het milieu en de volksgezondheid te beschermen,
moeten versleten elektrische toestellen volgens wel bepaalde
regels worden verwijderd. Dit vraagt de medewerking van
zowel de verkoper als de gebruiker.
Om deze reden mag uw toestel in geen geval mag worden
weggegooid in een openbare of privé-vuilnisbak bestemd
voor huishoudelijk afval.
Dit wordt aangegeven met het symbool
Bij de buitendienststelling moet uw toestel, ofwel
worden teruggebracht naar uw verkoper, ofwel
worden gedeponeerd in een recyclagecentrum
voor verdere verwerking of hergebruik.
VOOR HET GEBRUIK VAN HET APPARAAT
Lees aandachtig deze gebruiksaanwijzing en bewaar ze
om ze nadien te kunnen raadplegen.
•Het snoer steeds volledig uitrollen.
•Erop toezien dat het snoer niet in aanraking komt met de
hete oppervlakken van het apparaat.
•Het apparaat op een plat vlak plaatsen.
•Het apparaat nooit op een heet oppervlak of in de buurt
van een vlam plaatsen.
•De stekker van het snoer aansluiten op een contactdoos
van 10/16 A die voorzien is van een aarding.
•Als een verlengsnoer gebruikt wordt, moet dit absoluut een
model zijn dat voorzien is van een aarding en van draden die
een doorsnede van 1mm² of groter hebben.
•Kinderen moeten onder toezicht gehouden worden, opdat
ze niet met het apparaat spelen.
•Dit apparaat mag in geen geval gebruikt worden door
personen (kinderen inbegrepen) die hiervoor omwille van
hun fysieke, zintuiglijke of mentale vermogens of omwille van
hun gebrek aan ervaring of kennis niet bekwaam zijn, behalve
als dit gebeurt onder toezicht of op aanwijzing van een
verantwoordelijke.
NED
PLANCHA MO:WOK mise en page 14/03/08 9:59 Page 9
8
•Het wordt aanbevolen het apparaat aan te sluiten op een
installatie die uitgerust is met een aardlekapparaat met een
maximale uitschakelstroom van 30mA.
•De kookbasis en het aansluitblok nooit onderdompelen in
water.
•Vóór eender welke reiniging de stekker uittrekken en het
apparaat volledig laten afkoelen.
•Voor uw veiligheid wordt aanbevolen het apparaat nooit te
gebruiken of achter te laten in een ruimte die blootgesteld is
aan weer en wind en aan vochtigheid.
•Het apparaat nooit gebruiken als extra verwarming.
•De stekker van het apparaat niet ingestoken laten als het
niet gebruikt wordt.
De kookplaat tijdens de werking niet aanraken, want ze
kan zeer heet zijn
•Het apparaat niet verplaatsen tijdens de werking.
•Nooit een andere aansluitkast gebruiken dan deze die bij
het apparaat geleverd wordt.
•De stekker van het apparaat pas insteken als de aansluitkast
correct in haar houder steekt.
•Het kookoppervlak of het werkvlak nooit met
aluminiumfolie afdekken.
•Het apparaat niet inbouwen.
•Geen schotels, borden of andere recipiënten op het
kookoppervlak plaatsen.
•Deze apparaten zijn niet ontworpen om in werking gesteld
te worden met een tijdschakelaar of een gescheiden
afstandsbedieningsysteem.
INBEDRIJFSTELLING EN GEBRUIK
----------------------
Eerste gebruik
Reinig voor elk gebruik het kookoppervlak en de opvangbak
voor saus (zie de alinea onderhoud).
Bij het eerste gebruik kan er een beetje rook vrijkomen.
Inbedrijfstelling en gebruik
•Plaats het apparaat op een plat vlak.
•Breng de opvangbak voor saus (zie afbeelding 1) aan op de
voorkant van het apparaat
•Rol het snoer volledig uit
•Zet de regelknop op minimum en sluit de aansluitkast aan
op de achterkant van het apparaat door deze stevig in te
steken (zie afbeelding 2).
•Sluit het stroomsnoer vervolgens aan op het elektriciteitsnet
en draai de regelknop op de maximumstand
•Laat de plancha gedurende 5 à 10 minuten voorverwarmen
•Stel als het apparaat voorverwarmd is de thermostaat in op
de gewenste stand, en laat de voedingsmiddelen koken tot
ze de gewenste gaarheid bereikt hebben.
•OPGELET: niet rechtstreeks op de plaat snijden, om het
risico te vermijden dat de antiaanbaklaag beschadigd wordt
1 2
PLANCHA MO:WOK mise en page 14/03/08 9:59 Page 10
9
•Als u tijdens de werking van het apparaat de kooksaus wilt
gebruiken, volstaat het om voorzichtig de opvangbak voor
saus vast te nemen aan de twee grijppunten op de uiteinden
van de bak, en de saus via de schenktuit in een kom te gieten.
ONDERHOUD
--------------------------------------------------------------------------
•Trek de stekker uit het stopcontact en verwijder vervolgens
de aansluitdoos uit het apparaat.
•Wacht tot het apparaat volledig afgekoeld is voor u het
reinigt
Kookoppervlak: Reinig het kookoppervlak met keukenpapier en
vervolgens met een vochtige spons en een beetje afwasmiddel,
spoel het af met een vochtige spons en droog het af.
Opvangbak voor saus: Reinig de opvangbak voor saus met
een spons en een beetje afwasmiddel, spoel uit met
stromend water en droog de bak af.
Houten handgrepen: Reinig de houten handgrepen met een
vochtige doek en droog ze vervolgens onmiddellijk af.
ALGEMENE GARANTIEVOORWAARDEN
Uw apparaat heeft een waarborg van 2 jaar.
Om gratis gebruik te maken van één jaar bijkomende
waarborg, kunt u zich inschrijven op de internet-site van
LAGRANGE
(www.lagrange.fr)
De waarborg geldt voor vervangonderdelen en werkuren en
dekt de fabricagefouten.
Vallen niet onder de waarborg: schade tengevolge van
foutief gebruik of niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing,
vallen van het product en breken van het glazuur.
DEZE WAARBORG GELDT ALLEEN VOOR HUISHOUDELIJK
GEBRUIK EN IN GEEN GEVAL VOOR PROFESSIONEEL
GEBRUIK
De wettelijke waarborg die de verkoper verschuldigd is sluit
niet de wettelijke waarborg uit die de Fabrikant verschuldigd
is volgens de artikels 1641 en volgende van het Franse
Burgerlijk Wetboek.
Bij defect of slechte werking, contact opnemen met de
verkoper.
In geval van technisch defect binnen de 8 dagen na de
aankoop, wordt het apparaat vervangen. Na deze termijn
wordt het gerepareerd door de Dienst Na Verkoop van
LAGRANGE
.
OPGELET: Verzeker u ervan dat voor eender welke
reiniging de stekker van het apparaat altijd uitgetrokken is
OPGELET: Dompel de basis van het apparaat en de
aansluitblok nooit onder in water
Gebruik geen metalen spons, schuurpoeder of
afbijtmiddel (van het type dat voor ovens gebruikt wordt)
voor de reiniging van de kookplaat, want het apparaat kan
hierdoor onherstelbaar beschadigd raken.
Was de plaat of de opvangbak voor saus niet
in de afwasmachine.
PLANCHA MO:WOK mise en page 14/03/08 9:59 Page 11
10
RECEPTEN
RECEPT PLANCHA LAGRANGE
VIS- EN SCHAALDIERGERECHTEN
Garnaalbrochettes (voor 2 personen)
175 g gepelde rauwe garnalen - 2 soeplepels citroensap
1 soeplepel fijngehakte peterselie - 1 soeplepel olijfolie
35 g boter - 1 fijngehakt knoflookteentje - peper en zout
Leg de garnalen, de peterselie, het citroensap en het peper
en zout op een bord en laat gedurende 30 min. marineren.
Laat de boter smelten in een kookpan met olijfolie en look.
Voeg de garnalen toe. Roer de beboterde garnalen om en
steek ze op brochettes.
Leg de brochettes op de voorverwarmde plancha en laat ze
5 min. bakken.
Gamba's
12 niet gepelde verse gamba's - olie - 1 citroen.
Smeer met een penseel de gamba's een beetje in met olie.
Laat de plancha voorverwarmen en leg de gamba's
vervolgens op de plaat. Wacht tot de schaal begint te grillen
en draai ze dan om. Herhaal deze werkwijze voor de andere
kant.
Opdienen met kwartjes citroen.
Gegrilde mosselen (voor 4 personen)
2 kg mosselen - peterselie.
Krab de mosselen af en was ze om het vuil te verwijderen.
Leg ze op de met olie bestreken en goed voorverwarmde
plancha, en neem ze eraf zodra ze opengaan. Kruid de
mosselen met verse peterselie of met peterseliedressing.
Zalm met dille (6 personen)
6 grote stukken zalm - 3 koffielepels fijngehakte dille - peper
en zout.
Botersaus: 100g gesmolten boter - 3 citroenen - 4 takjes
bieslook - zout.
Laat de stukken zalm aan elke kant gedurende 5 min. bakken
op de plancha. Bestrooi ze met de fijngehakte dille en voeg
peper en zout toe.
Opdienen met de citroenbotersaus.
Gegrilde forel met mosterdroom (4 personen)
4 stukken forel van 150g - 5 courgettes - 4 soeplepels
klassieke mosterd.
4 soeplepels room - Olijfolie - Peper, zout
Smeer de stukken forel in met mosterd en bewaar ze op
koele temperatuur. Snijd de courgettes in dunne plakjes (in
de lengte). Smeer de plakjes aan één kant in met olie en leg
ze op de lichtjes met olie ingesmeerde plancha - Laat ze
gedurende 10 minuten bakken.
Leg de courgettes aan de kant en plaats de stukken forel op
de plancha. Laat deze gedurende 5 min. bakken aan elke
kant.
PLANCHA MO:WOK mise en page 14/03/08 9:59 Page 12
11
Mosterdsaus: meng de room met een beetje mosterd en
voeg peper en zout toe.
Dien de stukken forel op met de courgettes en de
mosterdroom.
VLEESGERECHTEN
Kippenborst met peterseliedressing (voor 8 personen)
8 kipfilets - 3 knoflookteentjes - 1 bosje peterselie - olijfolie -
peper, zout.
Snijd de kipfilets in repen en bedruip deze met olijfolie. Hak
de look en de peterselie fijn.
Doordrenk de kiprepen met dit haksel en laat ze vervolgens
gedurende 6 min. bakken op de plancha. Draai ze tijdens het
bakken regelmatig om. Voeg peper en zout toe vóór het
opdienen.
Kipfilet met tomaat en paprika (voor 4 personen)
2 kipfilets -2 tomaten 1 rode paprika - 1 groene ui - 2
soeplepels geraspte parmezaankaas - zout.
gemalen peper - gedroogde oregano.
Snijd de tomaten in plakjes en de paprika in repen. Leg de
tomaat en de paprikarepen afwisselend in cirkelvormige
lagen op een schotel. Leg de in dunne plakjes gesneden
groene ui en vervolgens de in twee gesneden kipfilets op dit
bedje, en kruid het geheel. Giet een beetje olie op de
plancha en laat gedurende 15 minuten bakken.
Gegrilde kip met citroen (voor 4 personen)
4 kippenborsten van 150 g -3 soeplepels olie - 3 citroenen -
peper zout.
Meng het citroensap met de olie. Laat de kippenborsten
gedurende 30 min. marineren in dit mengsel. Laat ze
vervolgens aan weerszijden gedurende 5min. bakken op een
goed voorverwarmde plaat.
Gegrilde kip met sesamzaad (voor 6 personen)
7 kippenborsten - 150 g sesamzaadjes - peper en zout
Marinade: 50 g boter - 3 soeplepels sojasaus - 3 soeplepels
droge witte wijn - 1 soeplepel dragon - 1 soeplepel mosterd
Meng de boter, de mosterd, de witte wijn, de sojasaus en de
dragon. Leg de kippenborsten in deze marinade, draai ze om
en laat ze vervolgens gedurende 2 uur weken. Laat de
kippenborsten vervolgens gedurende 4 min. aan weerszijden
grillen op de plancha.
Bedruip de kip tijdens het grillen met een beetje marinade.
Haal de kippenborsten van de plaat en leg ze in de
sesamzaadjes. Laat ze gedurende 1 min. grillen op de plancha.
Varkenshaas op Spaanse wijze (voor 4 personen)
800 g in dunne plakjes gesneden varkenshaas.
Marinade: citroensap van 2 citroenen 4 fijngehakte
knoflookteentjes - 3 soeplepels olijfolie - 1 koffielepel tijm -
1 koffielepel Spaanse peper - 1 koffielepel kaneel
1 soeplepel balsamico-azijn - 1 hoeveelheid saffraan - zout
Laat de in dunne plakjes gesneden varkenshazen gedurende
1 uur marineren in het mengsel, en laat ze vervolgens
gedurende 10 minuten grillen op de plancha.
PLANCHA MO:WOK mise en page 14/03/08 9:59 Page 13
12
GROENTENGERECHTEN
Gegrilde tomaten met gember en honing (voor 4 personen)
5 cm verse gember - 6 soeplepels honing - 4 groene citroenen
4 tomaten -1 stuk gekonfijte gember .
Schil de verse gember en rasp deze fijn. Meng in een diepe
kom de honing, het citroensap en twee soeplepels geraspte
verse gember.
Was de tomaten, snijd ze door in dikke plakken en leg ze
gedurende 15 minuten in de marinade. Laat de plakken
tomaat gedurende 1 minuut slechts aan één kant bakken op
de plancha.
Leg de tomaten vervolgens met het kooknat op een
dessertbord en bestrooi ze met in staafjes gesneden
gekonfijte gember.
Gegrilde aubergines (voor 6 personen)
6 aubergines - 3 sjalotten - 3 knoflookteentjes - 4 soeplepels
olijfolie- 2 soeplepels tijm zonder blaadjes - 1 koffielepel
Espelettepeper zout.
Pel de sjalotten en de knoflookteentjes en hak ze fijn. Leg ze
in een kom met de koffielepel Espelettepeper, het zout, de
tijm zonder blaadjes en de olie. Meng al deze ingrediënten.
Was de aubergines, verwijder de steel en snijd ze door in de
lengte in dunne plakjes. Leg de plakjes in de kom en laat
ze gedurende 30 min. marineren. Laat de plancha
voorverwarmen en smeer ze in met een beetje olie. Laat
vervolgens de aubergines gedurende 5 min. aan weerszijden
bakken.
Geitenkaasbrochettes (voor 6 personen)
6 geitenkaasjes - 3 gele paprikaatjes - 12 repen gerookt spek
6 cherrytomaten - 3 witte uien - peper zout.
Snijd de paprika's en uien in stukken en blancheer ze
gedurende 5 min. in kokend water. Snijd de repen gerookt
spek in twee en geitenkaasjes in vier.
Wikkel de stukjes kaas in het spek, en maak de brochettes
door een stukje kaas, daarna een stukje van elke groente
enzovoort op te prikken. Peper de brochettes en breng als
laatste stukje een cherrytomaat aan.
Laat de brochettes gedurende 5 minuten bakken op de met
olie ingesmeerde plancha.
Paprikamix
2 gele paprika's en 2 oranje paprika's fleur de sel
balsamico-azijn olijfolie.
Snijd de paprika's door in de lengte en haal de pitten eruit.
Snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel ze met olijfolie en
bestrooi ze met fleur de sel.
Laat ze gedurende enkele minuten op hoog vuur bakken op
de plancha, en besprenkel ze eventueel met een beetje warm
water.
Leg de plakjes als ze goudgeel gebakken zijn op een schotel
en kruid ze met de fleur de sel en de balsamico-azijn.
PLANCHA MO:WOK mise en page 14/03/08 9:59 Page 14

Documenttranscriptie

PLANCHA MO:WOK mise en page 14/03/08 9:59 Page 1 Plancha Mode d'emploi Gebruiksaanwijzing Betriebsanleitung Istruzioni per l'uso Modo de empleo Instruction book PLANCHA MO:WOK mise en page 14/03/08 9:59 Page 2 - DESCRIPTION DE L'APPAREIL Beschrijving van het apparaat - Gerätebeschreibung 1 Plancha Ref: 229 001 3 2 4 1. Plaque de cuisson - Kookoppervlak - Garfläche 2. Poignées en bois verni - Handgrepen in gevernist hout - Griffe aus lackiertem Holz 3. Bac récupérateur de jus amovible en inox avec bec verseur Verwijderbare opvangbak voor saus in inox, met schenktuit Herausnehmbare Fettpfanne aus rostfreiem Stahl mit Schnabel 4. Bloc de connexion amovible avec bouton de régulation Verwijderbare aansluitblok met regelknop - Abnehmbares Netzteil mit Einstellknopf 14/03/08 9:59 Page 9 KENMERKEN ----------------------------------------------------------------------------- Dit wordt aangegeven met het symbool Bij de buitendienststelling moet uw toestel, ofwel worden teruggebracht naar uw verkoper, ofwel worden gedeponeerd in een recyclagecentrum voor verdere verwerking of hergebruik. •Kookplaat in aluminiumgietijzer met antiaanbaklaag •Hoogwaardig gietijzer verwerkt in het aluminium •Groot kookoppervlak: 43 x 28 cm •Poten in bakeliet •Handgrepen in gevernist hout •Verwijderbare opvangbak voor saus in inox, met schenktuit •Verwijderbare aansluitblok met regelknop •230V 50Hz 2000W VOOR HET GEBRUIK VAN HET APPARAAT Lees aandachtig deze gebruiksaanwijzing en bewaar ze om ze nadien te kunnen raadplegen. •Het snoer steeds volledig uitrollen. •Erop toezien dat het snoer niet in aanraking komt met de hete oppervlakken van het apparaat. •Het apparaat op een plat vlak plaatsen. •Het apparaat nooit op een heet oppervlak of in de buurt van een vlam plaatsen. •De stekker van het snoer aansluiten op een contactdoos van 10/16 A die voorzien is van een aarding. •Als een verlengsnoer gebruikt wordt, moet dit absoluut een model zijn dat voorzien is van een aarding en van draden die een doorsnede van 1mm² of groter hebben. •Kinderen moeten onder toezicht gehouden worden, opdat ze niet met het apparaat spelen. •Dit apparaat mag in geen geval gebruikt worden door personen (kinderen inbegrepen) die hiervoor omwille van hun fysieke, zintuiglijke of mentale vermogens of omwille van hun gebrek aan ervaring of kennis niet bekwaam zijn, behalve als dit gebeurt onder toezicht of op aanwijzing van een verantwoordelijke. Snoer Vóór het gebruik moet aandachtig het netsnoer onderzocht worden. Als dit beschadigd is, mag het apparaat niet gebruikt worden. Het snoer mag alleen vervangen worden door LAGRANGE, de naverkoopdienst van LAGRANGE of een door LAGRANGE erkende of geschikt bevonden persoon, om gevaar voor de gebruiker te vermijden. Deze apparaten zijn conform de Richtlijnen 2006/95/CE, 2004/108/CE, DEEE 2002/96/CE, RoHs 2002/95/CE, CE 1935/2004 Bescherming van het milieu – Richtlijn 2002/96/EEG Om het milieu en de volksgezondheid te beschermen, moeten versleten elektrische toestellen volgens wel bepaalde regels worden verwijderd. Dit vraagt de medewerking van zowel de verkoper als de gebruiker. Om deze reden mag uw toestel in geen geval mag worden weggegooid in een openbare of privé-vuilnisbak bestemd voor huishoudelijk afval. 7 NED PLANCHA MO:WOK mise en page PLANCHA MO:WOK mise en page 14/03/08 9:59 Page 10 INBEDRIJFSTELLING EN GEBRUIK ---------------------- •Het wordt aanbevolen het apparaat aan te sluiten op een installatie die uitgerust is met een aardlekapparaat met een maximale uitschakelstroom van 30mA. •De kookbasis en het aansluitblok nooit onderdompelen in water. •Vóór eender welke reiniging de stekker uittrekken en het apparaat volledig laten afkoelen. •Voor uw veiligheid wordt aanbevolen het apparaat nooit te gebruiken of achter te laten in een ruimte die blootgesteld is aan weer en wind en aan vochtigheid. •Het apparaat nooit gebruiken als extra verwarming. •De stekker van het apparaat niet ingestoken laten als het niet gebruikt wordt. •De kookplaat tijdens de werking niet aanraken, want ze kan zeer heet zijn •Het apparaat niet verplaatsen tijdens de werking. •Nooit een andere aansluitkast gebruiken dan deze die bij het apparaat geleverd wordt. •De stekker van het apparaat pas insteken als de aansluitkast correct in haar houder steekt. •Het kookoppervlak of het werkvlak nooit met aluminiumfolie afdekken. •Het apparaat niet inbouwen. •Geen schotels, borden of andere recipiënten op het kookoppervlak plaatsen. •Deze apparaten zijn niet ontworpen om in werking gesteld te worden met een tijdschakelaar of een gescheiden afstandsbedieningsysteem. Eerste gebruik Reinig voor elk gebruik het kookoppervlak en de opvangbak voor saus (zie de alinea onderhoud). Bij het eerste gebruik kan er een beetje rook vrijkomen. Inbedrijfstelling en gebruik •Plaats het apparaat op een plat vlak. •Breng de opvangbak voor saus (zie afbeelding 1) aan op de voorkant van het apparaat •Rol het snoer volledig uit •Zet de regelknop op minimum en sluit de aansluitkast aan op de achterkant van het apparaat door deze stevig in te steken (zie afbeelding 2). •Sluit het stroomsnoer vervolgens aan op het elektriciteitsnet en draai de regelknop op de maximumstand •Laat de plancha gedurende 5 à 10 minuten voorverwarmen •Stel als het apparaat voorverwarmd is de thermostaat in op de gewenste stand, en laat de voedingsmiddelen koken tot ze de gewenste gaarheid bereikt hebben. •OPGELET: niet rechtstreeks op de plaat snijden, om het risico te vermijden dat de antiaanbaklaag beschadigd wordt 1 8 2 PLANCHA MO:WOK mise en page 14/03/08 9:59 Page 11 ALGEMENE GARANTIEVOORWAARDEN •Als u tijdens de werking van het apparaat de kooksaus wilt gebruiken, volstaat het om voorzichtig de opvangbak voor saus vast te nemen aan de twee grijppunten op de uiteinden van de bak, en de saus via de schenktuit in een kom te gieten. Uw apparaat heeft een waarborg van 2 jaar. Om gratis gebruik te maken van één jaar bijkomende waarborg, kunt u zich inschrijven op de internet-site van LAGRANGE (www.lagrange.fr) De waarborg geldt voor vervangonderdelen en werkuren en dekt de fabricagefouten. Vallen niet onder de waarborg: schade tengevolge van foutief gebruik of niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing, vallen van het product en breken van het glazuur. ONDERHOUD -------------------------------------------------------------------------OPGELET: Verzeker u ervan dat voor eender welke reiniging de stekker van het apparaat altijd uitgetrokken is •Trek de stekker uit het stopcontact en verwijder vervolgens de aansluitdoos uit het apparaat. •Wacht tot het apparaat volledig afgekoeld is voor u het reinigt Kookoppervlak: Reinig het kookoppervlak met keukenpapier en vervolgens met een vochtige spons en een beetje afwasmiddel, spoel het af met een vochtige spons en droog het af. Opvangbak voor saus: Reinig de opvangbak voor saus met een spons en een beetje afwasmiddel, spoel uit met stromend water en droog de bak af. Houten handgrepen: Reinig de houten handgrepen met een vochtige doek en droog ze vervolgens onmiddellijk af. DEZE WAARBORG GELDT ALLEEN VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK EN IN GEEN GEVAL VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK De wettelijke waarborg die de verkoper verschuldigd is sluit niet de wettelijke waarborg uit die de Fabrikant verschuldigd is volgens de artikels 1641 en volgende van het Franse Burgerlijk Wetboek. Bij defect of slechte werking, contact opnemen met de verkoper. In geval van technisch defect binnen de 8 dagen na de aankoop, wordt het apparaat vervangen. Na deze termijn wordt het gerepareerd door de Dienst Na Verkoop van LAGRANGE. OPGELET: Dompel de basis van het apparaat en de aansluitblok nooit onder in water Gebruik geen metalen spons, schuurpoeder of afbijtmiddel (van het type dat voor ovens gebruikt wordt) voor de reiniging van de kookplaat, want het apparaat kan hierdoor onherstelbaar beschadigd raken. Was de plaat of de opvangbak voor saus niet in de afwasmachine. 9 PLANCHA MO:WOK mise en page 14/03/08 9:59 Page 12 RECEPTEN Gegrilde mosselen (voor 4 personen) 2 kg mosselen - peterselie. RECEPT PLANCHA LAGRANGE Krab de mosselen af en was ze om het vuil te verwijderen. Leg ze op de met olie bestreken en goed voorverwarmde plancha, en neem ze eraf zodra ze opengaan. Kruid de mosselen met verse peterselie of met peterseliedressing. VIS- EN SCHAALDIERGERECHTEN Garnaalbrochettes (voor 2 personen) 175 g gepelde rauwe garnalen - 2 soeplepels citroensap 1 soeplepel fijngehakte peterselie - 1 soeplepel olijfolie 35 g boter - 1 fijngehakt knoflookteentje - peper en zout Zalm met dille (6 personen) 6 grote stukken zalm - 3 koffielepels fijngehakte dille - peper en zout. Botersaus: 100g gesmolten boter - 3 citroenen - 4 takjes bieslook - zout. Leg de garnalen, de peterselie, het citroensap en het peper en zout op een bord en laat gedurende 30 min. marineren. Laat de boter smelten in een kookpan met olijfolie en look. Voeg de garnalen toe. Roer de beboterde garnalen om en steek ze op brochettes. Leg de brochettes op de voorverwarmde plancha en laat ze 5 min. bakken. Laat de stukken zalm aan elke kant gedurende 5 min. bakken op de plancha. Bestrooi ze met de fijngehakte dille en voeg peper en zout toe. Opdienen met de citroenbotersaus. Gegrilde forel met mosterdroom (4 personen) 4 stukken forel van 150g - 5 courgettes - 4 soeplepels klassieke mosterd. 4 soeplepels room - Olijfolie - Peper, zout Gamba's 12 niet gepelde verse gamba's - olie - 1 citroen. Smeer de stukken forel in met mosterd en bewaar ze op koele temperatuur. Snijd de courgettes in dunne plakjes (in de lengte). Smeer de plakjes aan één kant in met olie en leg ze op de lichtjes met olie ingesmeerde plancha - Laat ze gedurende 10 minuten bakken. Leg de courgettes aan de kant en plaats de stukken forel op de plancha. Laat deze gedurende 5 min. bakken aan elke kant. Smeer met een penseel de gamba's een beetje in met olie. Laat de plancha voorverwarmen en leg de gamba's vervolgens op de plaat. Wacht tot de schaal begint te grillen en draai ze dan om. Herhaal deze werkwijze voor de andere kant. Opdienen met kwartjes citroen. 10 PLANCHA MO:WOK mise en page 14/03/08 9:59 Page 13 Mosterdsaus: meng de room met een beetje mosterd en voeg peper en zout toe. Gegrilde kip met citroen (voor 4 personen) 4 kippenborsten van 150 g -3 soeplepels olie - 3 citroenen peper – zout. Dien de stukken forel op met de courgettes en de mosterdroom. Meng het citroensap met de olie. Laat de kippenborsten gedurende 30 min. marineren in dit mengsel. Laat ze vervolgens aan weerszijden gedurende 5min. bakken op een goed voorverwarmde plaat. VLEESGERECHTEN Gegrilde kip met sesamzaad (voor 6 personen) 7 kippenborsten - 150 g sesamzaadjes - peper en zout Marinade: 50 g boter - 3 soeplepels sojasaus - 3 soeplepels droge witte wijn - 1 soeplepel dragon - 1 soeplepel mosterd Kippenborst met peterseliedressing (voor 8 personen) 8 kipfilets - 3 knoflookteentjes - 1 bosje peterselie - olijfolie peper, zout. Meng de boter, de mosterd, de witte wijn, de sojasaus en de dragon. Leg de kippenborsten in deze marinade, draai ze om en laat ze vervolgens gedurende 2 uur weken. Laat de kippenborsten vervolgens gedurende 4 min. aan weerszijden grillen op de plancha. Bedruip de kip tijdens het grillen met een beetje marinade. Haal de kippenborsten van de plaat en leg ze in de sesamzaadjes. Laat ze gedurende 1 min. grillen op de plancha. Snijd de kipfilets in repen en bedruip deze met olijfolie. Hak de look en de peterselie fijn. Doordrenk de kiprepen met dit haksel en laat ze vervolgens gedurende 6 min. bakken op de plancha. Draai ze tijdens het bakken regelmatig om. Voeg peper en zout toe vóór het opdienen. Kipfilet met tomaat en paprika (voor 4 personen) 2 kipfilets -2 tomaten – 1 rode paprika - 1 groene ui - 2 soeplepels geraspte parmezaankaas - zout. gemalen peper - gedroogde oregano. Varkenshaas op Spaanse wijze (voor 4 personen) 800 g in dunne plakjes gesneden varkenshaas. Marinade: citroensap van 2 citroenen – 4 fijngehakte knoflookteentjes - 3 soeplepels olijfolie - 1 koffielepel tijm 1 koffielepel Spaanse peper - 1 koffielepel kaneel 1 soeplepel balsamico-azijn - 1 hoeveelheid saffraan - zout Laat de in dunne plakjes gesneden varkenshazen gedurende 1 uur marineren in het mengsel, en laat ze vervolgens gedurende 10 minuten grillen op de plancha. Snijd de tomaten in plakjes en de paprika in repen. Leg de tomaat en de paprikarepen afwisselend in cirkelvormige lagen op een schotel. Leg de in dunne plakjes gesneden groene ui en vervolgens de in twee gesneden kipfilets op dit bedje, en kruid het geheel. Giet een beetje olie op de plancha en laat gedurende 15 minuten bakken. 11 PLANCHA MO:WOK mise en page 14/03/08 9:59 Page 14 GROENTENGERECHTEN Geitenkaasbrochettes (voor 6 personen) 6 geitenkaasjes - 3 gele paprikaatjes - 12 repen gerookt spek 6 cherrytomaten - 3 witte uien - peper – zout. Gegrilde tomaten met gember en honing (voor 4 personen) 5 cm verse gember - 6 soeplepels honing - 4 groene citroenen 4 tomaten -1 stuk gekonfijte gember . Snijd de paprika's en uien in stukken en blancheer ze gedurende 5 min. in kokend water. Snijd de repen gerookt spek in twee en geitenkaasjes in vier. Wikkel de stukjes kaas in het spek, en maak de brochettes door een stukje kaas, daarna een stukje van elke groente enzovoort op te prikken. Peper de brochettes en breng als laatste stukje een cherrytomaat aan. Laat de brochettes gedurende 5 minuten bakken op de met olie ingesmeerde plancha. Schil de verse gember en rasp deze fijn. Meng in een diepe kom de honing, het citroensap en twee soeplepels geraspte verse gember. Was de tomaten, snijd ze door in dikke plakken en leg ze gedurende 15 minuten in de marinade. Laat de plakken tomaat gedurende 1 minuut slechts aan één kant bakken op de plancha. Leg de tomaten vervolgens met het kooknat op een dessertbord en bestrooi ze met in staafjes gesneden gekonfijte gember. Paprikamix 2 gele paprika's en 2 oranje paprika's – fleur de sel – balsamico-azijn – olijfolie. Gegrilde aubergines (voor 6 personen) 6 aubergines - 3 sjalotten - 3 knoflookteentjes - 4 soeplepels olijfolie- 2 soeplepels tijm zonder blaadjes - 1 koffielepel Espelettepeper – zout. Snijd de paprika's door in de lengte en haal de pitten eruit. Snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met fleur de sel. Laat ze gedurende enkele minuten op hoog vuur bakken op de plancha, en besprenkel ze eventueel met een beetje warm water. Leg de plakjes als ze goudgeel gebakken zijn op een schotel en kruid ze met de fleur de sel en de balsamico-azijn. Pel de sjalotten en de knoflookteentjes en hak ze fijn. Leg ze in een kom met de koffielepel Espelettepeper, het zout, de tijm zonder blaadjes en de olie. Meng al deze ingrediënten. Was de aubergines, verwijder de steel en snijd ze door in de lengte in dunne plakjes. Leg de plakjes in de kom en laat ze gedurende 30 min. marineren. Laat de plancha voorverwarmen en smeer ze in met een beetje olie. Laat vervolgens de aubergines gedurende 5 min. aan weerszijden bakken. 12
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

LAGRANGE 229 001 de handleiding

Categorie
Barbecues
Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor