Bauknecht WLE 1015/1 de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

28
ALVORENS UW WINE CELLAR TE
GEBRUIKEN
Het door u aangeschafte product is een wine
cellar, een professioneel apparaat dat uitsluitend
is bestemd voor het conserveren van wijnen.
Voor een optimaal gebruik van uw apparaat
is het raadzaam de gebruiksaanwijzingen,
waarin u een beschrijving van het apparaat
en nuttige tips voor het conserveren van
wijnen aantreft, aandachtig door te lezen.
Bewaar dit boekje voor toekomstige
raadpleging.
1. Controleer na het uitpakken van het apparaat of
het niet beschadigd is en of de deur goed sluit.
Uw leverancier dient binnen 24 uur vanaf de
levering van het product van eventuele schade
op de hoogte te worden gesteld.
2. Het is raadzaam minstens twee uur te wachten
alvorens het apparaat in werking te stellen,
om het koelcircuit perfect te kunnen laten
functioneren.
3. Zorg ervoor dat de installatie en de elektrische
aansluiting door een gekwalificeerd
technicus worden verricht overeenkomstig de
aanwijzingen van de fabrikant en de plaatselijke
veiligheidsvoorschriften.
4. Reinig de binnenkant van het product alvorens
het in gebruik te nemen.
1. Verpakking
Het verpakkingsmateriaal is voor 100% recyclebaar
en draagt het recyclingsymbool. Voor de verwerking
moeten de plaatselijke voorschriften worden
nageleefd. Het verpakkingsmateriaal (plastic
zakken, stukken polystyreen enz.) moet buiten het
bereik van kinderen worden gehouden, omdat het
een bron van gevaar kan vormen.
2. Afdanken van het apparaat
Het product is vervaardigd van materiaal dat kan
worden gerecycled. Dit apparaat is voorzien van het
merkteken volgens de Europese richtlijn 2002/96/
EG inzake Afgedankte elektrische en elektronische
apparaten (AEEA). Door ervoor te zorgen dat dit
product op de juiste manier als afval wordt verwerkt,
helpt u mogelijk negatieve consequenties voor het
milieu en de menselijke gezondheid te voorkomen.
Het symbool
op het product of op de
bijbehorende documentatie geeft aan dat dit product
niet als huishoudelijk afval mag worden behandeld.
In plaats daarvan moet het worden afgegeven bij
een verzamelpunt voor recycling van elektrische en
elektronische apparaten.
Maak het apparaat op het moment dat het wordt
afgedankt onbruikbaar door de voedingskabel
door te snijden en de deuren en schappen te
verwijderen, zodat kinderen niet gemakkelijk in het
apparaat kunnen kruipen.
Volg bij het afdanken van het apparaat
de plaatselijke voorschriften voor
afvalverwerking en breng het naar een speciaal
afvalverwerkingscentrum, en laat het niet
onbewaakt achter, ook niet voor slechts een paar
dagen, aangezien het voor kinderen een bron van
gevaar kan opleveren. Voor nadere informatie
over de behandeling, terugwinning en recycling
van dit product wordt u verzocht contact op te
nemen met het stadskantoor in uw woonplaats, uw
afvalophaaldienst of de winkel waar u het product
heeft aangeschaft.
Informatie:
Dit apparaat bevat geen CFK. Het koelcircuit
bevat R134a (HFC) of R600a (HC), zie
serienummerplaatje in het apparaat.
Voor apparaten met isobutaan (R600a): isobutaan
is een natuurlijk gas dat geen schadelijke invloed
heeft op het milieu, maar wel ontvlambaar is. Het
is daarom noodzakelijk om te controleren of de
leidingen van het koelcircuit niet beschadigd zijn.
Dit product kan een gefluorideerd broeikasgas
bevatten dat onder het Protocol van Kyoto valt; het
koelgas zit in een hermetisch verzegeld systeem.
Koelgas: R134a heeft een globaal
verwarmingsvermogen (GWP) van 1300.
Conformiteitsverklaring
• Ditapparaatisbestemdvoorhetconserveren
van voedingsmiddelen en is vervaardigd in
overeenstemming met de Verordening (EG)
nr. 1935/2004
• Ditapparaatisontwikkeld,gefabriceerdenopde
markt gebracht in overeenstemming met:
- veiligheidsvoorschriften van de
“Laagspanningsrichtlijn” 2006/95/EG (die de
richtlijn 73/23/EEG en latere verordeningen
vervangt);
- de veiligheidsvereisten van de “EMC”-richtlijn
2004/108/EG.
De elektrische veiligheid is
alleen gewaarborgd wanneer
het op de juiste wijze op een
efficiënt werkende installatie
is aangesloten, die volgens
de wettelijke voorschriften is
geaard.
MILIEUTIPS
29
INSTALLATIE
• Gebruikdewijnbewaarkastuitsluitend
voor het bewaren van wijn en leg er geen
voedingsmiddelen in.
• Hetapparaatmoetdoortweeofmeerdere
personen worden verplaatst en geïnstalleerd.
• Weesvoorzichtigbijhetverplaatsenvan
het apparaat om te voorkomen dat de vloer
beschadigd raakt (b.v. parket).
• Zorgervoordathetapparaattijdensde
installatie de voedingskabel niet beschadigt.
• Installeerhetapparaatnietindebuurtvaneen
warmtebron.
• Laateenvrijeruimteaandezijkantenen
boven het apparaat om een goede ventilatie te
garanderen of volg de installatie-instructies.
• Houddeventilatie-openingenvanhetapparaat
vrij van obstakels.
• Beschadigdeleidingenvanhetkoelcircuitvan
de koelkast niet.
• Installeerhetapparaatwaterpasopeenvloer
die het gewicht kan dragen en in een ruimte die
geschikt is voor de afmetingen en het gebruik
van het apparaat.
• Plaatshetapparaatineendrogeengoed
geventileerde ruimte. Het apparaat is afgesteld
om te werken in ruimten waarin de temperatuur
binnen de volgende waarden ligt, die op hun
beurt weer afhankelijk zijn van de klimaatklasse
die op het typeplaatje staat aangegeven: het is
mogelijk dat het apparaat niet goed functioneert
als het voor een lange tijd in een ruimte wordt
gelaten met een hogere of lagere temperatuur
dan het genoemde bereik.
• Controleerofdespanningophettypeplaatje
overeenkomt met de spanning in uw woning.
• Gebruikgeenenkeleofmeervoudigeadapters
of verlengsnoeren.
• Gebruikvoordeaansluitingopdewater-
leiding de bij het nieuwe apparaat geleverde
slang en niet die van het vorige apparaat.
• Devoedingskabelmagalleendoor
gekwalificeerd personeel of door de
Klantenservice worden gewijzigd of vervangen.
• Hetmoetmogelijkzijnhetapparaatvan
het elektriciteitsnet af te koppelen door de
stekker uit het stopcontact te halen of via een
tweepolige netschakelaar die bovenstrooms
van het stopcontact is geplaatst.
VEILIGHEID
• Spraysofhoudersmetdrijfgassenofbrandbare
stoffen mogen niet in het apparaat worden
bewaard.
• Bewaarofgebruikgeenbenzineofandere
gassen en licht ontvlambare stoffen in de buurt
van het apparaat of van andere elektrische
huishoudelijke apparatuur. De dampen die
hieruit voortkomen kunnen brand of explosies
veroorzaken.
• Gebruikgeenanderemechanische,elektrische
of chemische systemen die het ontdooiproces
versnellen dan door de fabrikant zijn
aanbevolen.
• Gebruikofplaatsgeenelektrischeapparatenin
de vakken van het apparaat, als hiervoor geen
uitdrukkelijke toestemming door de fabrikant is
gegeven.
• Ditapparaatisnietbestemdomgebruiktte
worden door personen (met inbegrip van
kinderen) met beperkte fysieke, sensorische
of mentale vermogens, of zonder ervaring
of kennis van het apparaat, behalve als zij
tijdens het gebruik instructies ontvangen van
of begeleid worden door een persoon die
verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
• Omhetrisicotevermijdendatkindereninde
koelkast opgesloten raken en stikken, mag
hen niet worden toegestaan in het apparaat te
spelen of zich erin te verstoppen..
GEBRUIK
• Trekdestekkeruithetstopcontactofsluitde
stroomtoevoer af voordat u met reinigings- of
onderhoudswerkzaamheden begint.
• “Hetinhetapparaatgebruiktelampjeis
specifiek ontworpen voor huishoudelijke
apparaten en is niet geschikt voor het verlichten
van huishoudelijke ruimtes (Verordening (EG)
244/2009)”.
De fabrikant kan niet aansprakelijk worden
gesteld, indien bovenstaande adviezen en
voorzorgsmaatregelen niet in acht zijn genomen.
Belangrijk:
• Alsugrotehoeveelhedenwijninhetapparaat
legt kunnen er diverse dagen voorbijgaan
voordat er een constante temperatuur bereikt
wordt.
• Letop!Debewaartemperatuurmagnooitonder
+6 °C dalen.
• Duranteilfunzionamentodelprodotto,sulla
parete della cella si formano gocce di rugiada o
diTijdensdewerkingvanhetapparaatvormen
er zich dauw- of rijpdruppels op de wand van
de kast. Dit hangt samen met de werking. Het
is niet nodig om de rijp eraf te schrapen of de
dauw af te drogen. De achterwand van het
apparaat ontdooit automatisch. Het dooiwater
wordt automatisch in een afvoeropening geleid
en daarna opgevangen in een bakje waar het
verdampt.
ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN
EN ADVIEZEN
Klimaat-
klasse
Omg. temp.
(°C)
Omg. temp.
(°C)
SN van 10 tot 32 van 50 tot 90
N van 16 tot 32 van 61 tot 90
ST van 16 tot 38 van 61 tot 100
T van 16 tot 43 van 61 tot 110
30
• Dehoutendraagplateausmakenhetmogelijk
om de flessen ordelijk te bewaren. Het
maximum gewicht dat elk draagplateau kan
dragen is 40 kg.
Tijdens de opslag moet rekening gehouden
worden met het volgende:
• Legdeflesseninhetmiddenophet
draagplateau.
• Alsudedeurdichtdoetmoetueroplettendat
de flessen niet tegen de glazen deur aankomen.
• Letop:flessenmeteenhoogalcoholpercentage
mogen uitsluitend hermetisch gesloten en
rechtop bewaard worden.
• Doordeluchtcirculatieindekoelerworden
er zones met een verschillende temperatuur
gevormd: De koudste zones bevinden zich
dichtbij de achterwand en de warmste zones
dichtbij het glas van de deur.
• Bewaarwijneninfledbuitendeverpakkingen
niet in kisten of dozen.
• DevolgendehoeveelheidaanBordeauxflessen
wordt aanbevolen:
- h 1400: totaal aantal flessen 88;
- h 1600: totaal aantal flessen 101;
- h 1800: totaal aantal flessen 119.
De structuur van het product is hoe dan ook in
staat om de volgende lading toe te staan:
- h 1400: het MAX aantal flessen is 102;
- h 1600: het MAX aantal flessen is 124;
- h 1800: het MAX aantal flessen is 140.
De onderstaande afbeeldingen bevatten een
weergave van de maximale belasting:
31
Het bewaren van wijnen
Zoals u zult weten, kan wijn voor langere tijd bewaard worden: mits
op een geschikte plek bewaard, kan witte wijn tot ongeveer twee jaar
na de oogst worden bewaard, alhoewel het te verkiezen valt de wijn
binnen een jaar te consumeren. Lichte rode wijn kan daarentegen
twee jaar bewaard worden, en enkele zwaardere rode wijnen kunnen
tien jaar bewaard worden, dessertwijnen zelfs twintig jaar.
Wanneer u een fles wijn aanschaft, dient u deze onmiddellijk in de
kelder of op een andere geschikte plaats op te bergen.
In het proces dat gaat van de wijnbouw tot de rijping en het
moment van de oogst en het maken van de wijn zijn drie factoren
van doorslaggevend belang: het licht, de vochtigheid en de
omgevingstemperatuur.Omervoortezorgendatdesmaak
van de wijn volledig tot rijping komt en om het goede
aroma van de wijn te behouden, is het noodzakelijk deze
perfect te conserveren, middels de interactie tussen deze
drie factoren.
Plaats van conservering
Nietiedereenheeftdebeschikkingovereenondergrondse
ruimte die als wijnkelder dienst kan doen.
Nognietzolanggeledenisdetechnologieeringeslaagd
een valide vervanging voor de klassieke kelder te bieden.
De wine cellar die u heeft aangeschaft is een speciaal
apparaat dat is ontwikkeld voor een correcte conservering
van wijnen. In dit apparaat worden dan ook geen fruit, groente of blikjes bewaard, maar uitsluitend
uwfavorieteflessenwijn.Opdezemanierkuntuookzonderwijnkelderallesoortenwijnopde
juiste wijze laten rijpen, conserveren en proeven.
Wijze van conservering
De basisregel om uw favoriete flessen correct te conserveren is deze op hun kant te laten liggen
of ze in schuine stand te houden, zodat de wijn de kurk nat houdt.
Veel mensen denken dat hierdoor de zogeheten ‘kurk’ lucht ontstaat. In werkelijkheid
echter bevordert het contact van de wijn met de kurk de elasticiteit van de kurk, zodat diens
doeltreffendheid wordt gegarandeerd.
Een ander element dat heel belangrijk is voor een goede conservering van wijnen is de ordening
van de flessen: de wijnen worden naar believen geplaatst, maar geordend op grond van de
plaats van herkomst, het wijntype, de productiezone, de wijnproducent, het jaar; maak hiervoor
ook gebruik van de bijgeleverde etiketten. Het feit dat de flessen gemakkelijk uit het apparaat
kunnen worden gehaald voorkomt stoten die, net als trillingen, de bezinksels in beweging kunnen
brengen, waardoor het esthetische aanzien van de wijn voor meer of minder lange tijd wordt
aangetast.Beweeguwflessenzominmogelijkenlaatdewijnrusten.Vermijdbovendiendatde
flessen in aanraking komen met de achterwand, aangezien hierdoor niet alleen een doeltreffende
ontdooiing in gevaar wordt gebracht, maar ook de etiketten van de flessen geruïneerd kunnen
worden door de waterdruppels die ontstaan gedurende het ontdooien.
De rekken waarop de flessen rusten moeten van hout zijn, een materiaal dat eventuele trillingen
doeltreffend absorbeert en de fles ver uit de buurt van de warmte of koude uitzendende wand
houdt.
Het is bovendien van groot belang de flessen wijn ver uit de buurt te houden van stoffen of
plaatsen die gekenmerkt worden door sterke geuren, aangezien deze gemakkelijk op de wijn
kunnen worden overgebracht.
Omdittevoorkomenbevathetdooruaangeschafteapparaateenabsorberendfiltermetactieve
koolstof, dat eventuele in de lucht aanwezige onzuiverheden verwijdert.
INLEIDING OVER WIJN
32
De temperatuur en de vochtigheid
De temperatuur vormt een kritieke en belangrijke factor voor de gehele levenscyclus van de wijn
en is bepalend voor een goede ontwikkeling van wijn die zich in de fles verder moet verfijnen.
Voor een optimale conservering moet de temperatuur constant worden gehouden in een interval
tussen 8 en 12 °C. Het is van essentieel belang snelle en grote temperatuurschommelingen te
voorkomen: een te hoge temperatuur laat de vloeistoffen uitzetten en veroorzaakt een versnelling
in het rijpingsproces van de wijn, terwijl een extreem lage temperatuur (lager dan 4-5 °C) neerslag
van tartraat kan veroorzaken, een defect dat ten nadele werkt van het esthetische aanzien van
de wijn. In het extreme geval dat de temperatuur onder de 0 °C zakt, kan de bevriezende wijn
explosie van de kurk veroorzaken.
Ookdevochtigheidisvandoorslaggevendbelangvooreengoedeconservering:eentedroge
omgeving bevordert het krimpen van de kurk, terwijl een te natte omgeving bevorderlijk is voor de
ontwikkeling van schimmels en schadelijke micro-organismen. Het juiste vochtigheidsniveau ligt
tussen de 50% - 70%.
De kurk
De kurk vormt een fundamenteel onderdeel van de fles: de kwaliteit ervan, gekozen door
de wijnproducent, is heel belangrijk voor een juiste rijping van de wijn. De perfecte condities
van de kurk, ook op de door ons aangeschafte fles, hangen uitsluitend af van de gebruiksen
opslagstandaards die worden toegepast door de producent of bottelaar.
Het product in werking stellen
• Raadpleegvoorhetinschakelenenhetafstellenvandetemperatuurhetbijgesloten
productblad.
• Voordegoedewerkingvanhetapparaatadviserenwijomdetemperatuurvolgensde
aanwijzingen in de paragraaf “Inleiding over wijn” te regelen.
Opmerking:
De omgevingstemperatuur, de frequentie waarmee de deur wordt geopend en de plaats van
het apparaat kunnen van invloed zijn op de binnentemperatuur van de koelkast. De ingestelde
temperatuur dient aan de hand van deze factoren in te worden gesteld.
Automatic Winter function
DeSNklimaatklassegarandeertdefunctioneringvanuwWineCellarbijeen
omgevingstemperatuur tussen10 °C en 32 °C.
De nieuwe functie Automatic winter function verzekert de correcte conservering van uw wijn in een
ruimte met een omgevingstemperatuur hoger of gelijk aan 6 °C.
Deze functie wordt automatisch geactiveert door een externe sensor voor temperaturen lager dan
10°C.Tussen6en10°Ciseengemiddeldeinternetemperatuurvoorziendie4°Chogerdande
externe temperatuur is.
HOE U HET APPARAAT MOET
LATEN FUNCTIONEREN
33
Verwijder altijd de stekker uit het stopcontact of koppel
hoe dan ook het apparaat af van de stroomtoevoer,
alvorens onderhouds- en reinigingswerkzaamheden te
gaan verrichten.
De wine cellar wordt geheel automatisch ontdooid.
• Deaanwezigheidvanwaterdruppelsopdeachterwand
aan de binnenkant van het apparaat duidt erop dat het
apparaat bezig is automatisch te ontdooien.
Het dooiwater wordt automatisch via een afvoeropening in
een opvangbak geleid, waar het verdampt.
• Reinigregelmatigdeafvoeropeningvanhetdooiwater,
met behulp van het bijgeleverde gereedschap, om een
constante afvoer van het dooiwater zeker te stellen.
• Reinigregelmatigdeafvoeropeningvanhetdooiwater,
met behulp van het bijgeleverde gereedschap, om een
constante afvoer van het dooiwater zeker te stellen.
• *Reiniggeregelddecondensatoropdeachterkantvan
het apparaat met een stofzuiger of een borstel.
Indien nodig ...
1. Maak de wine cellar helemaal leeg.
2. Haal de stekker van het apparaat uit het stopcontact.
3.Omtevoorkomendaterschimmel,onaangenamegeuren
en oxidaties ontstaan, dient u de deur van het apparaat op
een kier te laten (circa 3-4 mm).
4. Het apparaat reinigen.
• Reinigregelmatigdebinnenkantmeteeninlauwwater
en/ of neutraal reinigingsmiddel gedrenkte spons.
Spoelendroogmeteenzachtedoek.Gebruikgeen
schuurmiddelen.
• Reinigdebuitenkantmeteenmetwaterbevochtigde
zachte doek. Gebruik geen schuurpasta’s of
schuursponsjes, noch vlekkenmiddelen (b.v. aceton en
trichloorethyleen) of azijn.
• Maakhetglasaandebuitenkantschoonmeteen
specifiek reinigingsmiddel voor glas en aan de
binnenkant uitsluitend met een vochtige doek. Vermijd
het gebruik van reinigingsmiddelen om de correcte
conservering van de wijnen te verzekeren.
Actieve koolstof
Naastdetemperatuurisookdekwaliteitvandelucht
bepalend voor de houdbaarheid van de wijn. Een
fundamenteel element om de filtering van de buitenlucht te
verzekeren is het filter met actieve koolstof, dat een correcte
luchtverversing garandeert door stof en geurtjes aan de
lucht te onttrekken (afbeelding C1).
Het filter kan worden vervangen, het vervangingselement is
verkrijgbaar bij de Klantenservice.
Reiniging rooster
Voor een correcte reiniging van de roosters van eikenhout
gebruikt u een vochtige doek.
Let erop dat de afdichting niet wordt beschadigd wanneer
het rooster uit het apparaat wordt gehaald. Het is raadzaam
de deur zo ver mogelijk open te zetten.
REINIGING EN ONDERHOUD
34
1. Het apparaat werkt niet.
• Isdestroomuitgevallen?
• Zitdestekkergoedinhetstopcontact?
• Isdetweepoligenetschakelaaringeschakeld?
• Isdezekeringdoorgebrand?
• Isdevoedingskabelbeschadigd?
• Staathetbedieningspaneelopstand-by?
2. De temperatuur in de wine cellar is niet koud genoeg.
• Zitdedeurgoeddicht?
• Verhinderendeflessendatdedeurgoedsluit?
• Staathetapparaatdichtbijeenwarmtebron?
• Ishetbedieningspaneelopcorrectewijzeingesteld?
• Wordtdeluchtcirculatiedoordeventilatieopeningengehinderd?
3. De temperatuur in de wine cellar is te laag.
• Staathetbedieningspaneelopstand-by?
4. Het apparaat maakt te veel lawaai.
• Ishetapparaatcorrectgeïnstalleerd?
• Rakendebuizenaandeachterkantelkaaroftrillenze?
5. Er staat water op de bodem van het apparaat.
• Isdeafvoervanhetdooiwatermisschienverstopt?
Opmerkingen:
Het koelcircuit kan borrelen of expansiegeluiden maken; dat is normaal.
STORINGEN OPSPOREN
Voordat u contact opneemt met de
Klantenservice:
1. ga na of u de storingen niet zelf kunt
verhelpen(zie“Storingenopsporen”).
2. Zet het apparaat opnieuw aan om te zien of
het ongemak is verholpen. Als dit niet het
geval is, schakel het apparaat dan opnieuw
uit en herhaal de handeling na een uur.
3. Als ook dat niet helpt, wend u dan tot onze
Klantenservice.
Vermeld de volgende gegevens:
• deaardvandestoring,
• hetmodel,
• hetservicenummer(nummerachterhet
woordSERVICEophettypeplaatjebinnenin
het apparaat),
• uwvolledigeadres,
• uwtelefoonnummerennetnummer.
Opmerking:
Het omkeren van de deur van het apparaat
door onze Klantenservice wordt niet
beschouwd als een ingreep die onder de
garantie valt.
KLANTENSERVICE
35
• Installeerhetapparaatnietindebuurtvanwarmtebronnen.Installatieineenwarmeomgeving,
rechtstreekse blootstelling aan de zon of opstelling van het apparaat in de buurt van een
warmtebron (kachel, fornuis) verhogen het stroomverbruik en dienen te worden vermeden.
• Indienditnietmogelijkis,moetendevolgendeminimumafstandenwordenaangehouden:
- 30 cm vanaf fornuizen die werken op kolen of petroleum;
- 3 cm vanaf elektrische fornuizen en/of gasfornuizen.
• Laatvooreenoptimalewerking
- tenminste 5 cm vrije ruimte boven het apparaat;
- tenminste 4 cm afstand van de achterwand;
- plaats andere meubels of apparaten op een voldoende grote afstand zodat de lucht kan
circuleren.
• Installeerhetapparaatopeendrogeengoedgeventileerdeplaats,zorgdathetopeenvlakke
ondergrond staat en stel indien nodig de pootjes aan de voorkant bij.
• Debinnenkantschoonmaken.
• Brengdebijgeleverdeaccessoiresaan.
Elektrische aansluiting
• Houdt u aan de plaatselijke voorschriften voor de elektrische aansluiting.
• Degegevensmetbetrekkingtotdespanningenhetopgenomenvermogenstaanophet
typeplaatje in het apparaat.
• De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht. De fabrikant aanvaardt geen enkele
aansprakelijkheid voor eventueel letsel aan personen, dieren of voor schade aan
voorwerpen die veroorzaakt is door het niet in acht nemen van deze voorschriften.
• Alsdestekkerenhetstopcontactnietvanhetzelfdetypezijn,laathetstopcontactdan
vervangen door een gekwalificeerd technicus.
• Gebruikgeenverlengsnoerenofmeervoudigeadapters.
Afkoppeling van het elektriciteitsnet
Het moet mogelijk zijn het apparaat van het elektriciteitsnet af te koppelen door de stekker uit het
stopcontact te halen of via een tweepolige netschakelaar die bovenstrooms van het stopcontact is
geplaatst.
INSTALLATIE
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Bauknecht WLE 1015/1 de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor