64
De belegde pizza niet te lang op de houten plank laten liggen, anders
wordt de onderzijde van het deeg vochtig waardoor de pizza niet meer
van de plank glijdt!
9. De pizza nu op de voorverwarmde pizzasteen laten glijden:
– de plank op de pizzasteen laten rusten;
– met een ruk de plank terugtrekken.
10.De ovendeur sluiten, ca. 8 tot 15 minuten bakken.
Wanneer de pizza klaar is, gebruikt u opnieuw de houten plank om de pizza
van de steen te nemen.
Wanneer u meerdere pizza's na elkaar wilt bakken, laat de pizzasteen dan
tussendoor steeds weer warm worden, tot het temperatuurcontrolelampje
van de oven uitgaat (ca. 5-10 minuten).
Tips:
• Wanneer u van pizza met veel beleg houdt, kies dan een lagere tempera-
tuur en een iets langere tijd (bijvoorbeeld 200°C en ongeveer 15 minuten).
• Voor pizza die slechts dun belegd is, kunt u een hoge temperatuur en kor-
te tijd instellen (bijvoorbeeld 250°C en ongeveer 8 minuten).
Adviezen voor het gebruik en de reiniging
• Voor het eerste gebruik dient u de pizzasteen en de houten plank met
schoon water af te spoelen en vervolgens te laten drogen.
• Het oppervlak van de pizzasteen niet invetten.
• Verkleuringen of onregelmatigheden in de structuur en kleur hebben geen
enkele invloed op het functioneren, dit zijn typische kenmerken van een
poreuze steen.
• Grove vervuilingen, zoals korsten of etensresten, kunnen met een spatel
of mes worden verwijderd.
• Om de pizzasteen verder schoon te maken kunt u deze in de oven verwar-
men, met staalwol afboenen en vervolgens afspoelen met warm water.
• De houten plank alleen schoonmaken met warm water en een afwasbor-
stel. Indien nodig een beetje afwasmiddel gebruiken en daarna grondig af-
spoelen.
Let op!
De pizzasteen en houten plank mogen niet in de afwasmachine worden
gereinigd!
De pizzasteen moet droog zijn wanneer deze wordt gebruikt om te
bakken!