BMZH 4808
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 410 56030
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
Het functioneren van de koelventilator houdt verband
met het temperatuurniveau dat bereikt wordt door de
oven en/of de kookplaat; nadat de oven is
uitgeschakeld kan de ventilator nog enkele minuten
doorgaan met werken.
3. Verwarmingelement bovenwarmte (kan naar beneden
gezet worden)
4. Ovenlampje
5. Ovenlampje zijkant
6. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7. Ovenventilator
8. Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
9. Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren van functies
2. Toets voor het bevestigen en selecteren van een programma
3. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde waarden (temperatuur, bereidingstijd, stand)
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor zoet gebak:
Rooster:
Opvangbak:
Vetfilter:
1
2 3
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
-
Oven uit
- - -
OVENLAMPJE
- - Inschakeling van het ovenlampje
DUAL 35°/60°
35C - 60C -
• Voor het constant houden van de temperatuur in de oven.
• 35°C: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
• 60°C: voor het warmhouden van een gerecht op het einde van de
bereidingstijd.
• Het wordt aanbevolen de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH
200C 50°C - 250°C
• Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
• Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en
plaats het gerecht in de oven wanneer alle indicatielampjes
van de thermostaat zijn uitgegaan.
• Het wordt aanbevolen de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
175C 50°C - 250°C
• Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
• Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling
van plaats te verwisselen om een meer gelijkmatig bakresultaat te
bereiken.
THERMOVENTILATOR
160C 50°C - 250°C
• Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd
hebben, zonder voorverwarming op één of meerdere steunhoogten
(bv.: vis, groenten, taart), zonder dat er geuren van het ene naar
het andere gerecht overgebracht worden.
TURBOVENTILATOR
160C
50°C - 250°C
• Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten,
timbaaltjes, groente, pizza, gevogelte).
GRILL
3 -
• Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren
van groente en geven van een bruin korstje aan brood.
• De functie heeft verschillende standen (min. 1 - 5 max.).
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op
de eerste steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel
mogelijk te voorkomen.
• Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
TURBOGRILL
3 -
• Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
• De functie heeft verschillende standen (min. 1 - 5 max.).
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op
het eerste niveau om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk
te voorkomen.
• Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
PIZZA/BROOD
-
P1- 300°C
P2- 220°C
• Voor het bakken van pizza, brood, focaccia.
• Bij ieder programma hoort een recept dat in het bijgeleverde
receptenboekje staat.
BOOSTER
200C 50°C - 250°C
• Om de oven snel voor te verwarmen.
• Tijdens het verwarmen gaan de indicatielampjes
van de thermostaat achtereenvolgens branden.
• Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de functie
zichzelf automatisch uit; een geluidssignaal geeft aan dat de oven
automatisch overgaat op de functie
STATISCH
.