Bauknecht BMZH 4808 IN Program Chart

Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

BMZH 4808
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 410 56030
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
Het functioneren van de koelventilator houdt verband
met het temperatuurniveau dat bereikt wordt door de
oven en/of de kookplaat; nadat de oven is
uitgeschakeld kan de ventilator nog enkele minuten
doorgaan met werken.
3. Verwarmingelement bovenwarmte (kan naar beneden
gezet worden)
4. Ovenlampje
5. Ovenlampje zijkant
6. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7. Ovenventilator
8. Verwarmingselement onderwarmte (niet zichtbaar)
9. Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren van functies
2. Toets voor het bevestigen en selecteren van een programma
3. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde waarden (temperatuur, bereidingstijd, stand)
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor zoet gebak:
Rooster:
Opvangbak:
Vetfilter:
1
2 3
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
-
Oven uit
- - -
OVENLAMPJE
- - Inschakeling van het ovenlampje
DUAL 35°/60°
35C - 60C -
Voor het constant houden van de temperatuur in de oven.
35°C: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
60°C: voor het warmhouden van een gerecht op het einde van de
bereidingstijd.
Het wordt aanbevolen de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH
200C 50°C - 250°C
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en
plaats het gerecht in de oven wanneer alle indicatielampjes
van de thermostaat zijn uitgegaan.
Het wordt aanbevolen de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR
175C 50°C - 250°C
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling
van plaats te verwisselen om een meer gelijkmatig bakresultaat te
bereiken.
THERMOVENTILATOR
160C 50°C - 250°C
Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd
hebben, zonder voorverwarming op één of meerdere steunhoogten
(bv.: vis, groenten, taart), zonder dat er geuren van het ene naar
het andere gerecht overgebracht worden.
TURBOVENTILATOR
160C
50°C - 250°C
Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten,
timbaaltjes, groente, pizza, gevogelte).
GRILL
3 -
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren
van groente en geven van een bruin korstje aan brood.
De functie heeft verschillende standen (min. 1 - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op
de eerste steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel
mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
TURBOGRILL
3 -
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
De functie heeft verschillende standen (min. 1 - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op
het eerste niveau om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk
te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
PIZZA/BROOD
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Voor het bakken van pizza, brood, focaccia.
Bij ieder programma hoort een recept dat in het bijgeleverde
receptenboekje staat.
BOOSTER
200C 50°C - 250°C
Om de oven snel voor te verwarmen.
Tijdens het verwarmen gaan de indicatielampjes
van de thermostaat achtereenvolgens branden.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de functie
zichzelf automatisch uit; een geluidssignaal geeft aan dat de oven
automatisch overgaat op de functie
STATISCH
.
BEREIDINGSTABEL
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand
Bruinen
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 2 200 95 - 110
X 3 2 200 100 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Braadstuk
(kalfs-, varkens-, rundvlees)
(1 kg)
X 2 2 200 95 - 110
X 3 3 200 100 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Kip, konijn,
eend
X 2 3 200 80 - 90
X 2 3 190 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Kalkoen
(kg. 4-6) + stand 3
bruinen
X 1 3 200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Gans ( 2 kg)
X 2 3 210 100 - 130
X 1 3 200 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
VIS (HEEL) (1-2 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 1 200 45 - 55
X 3 1 190 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
VIS (MOTEN) (1kg)
Zwaardvis, tonijn
X 2 2 200 40 - 50
X 3 2 190 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
GROENTE
Gevulde paprika's en tomaten
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Gebakken aardappels
X 2 3 220 50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2 - 190 40 - 50
X 1 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 70 - 80
X 2 - 180 80 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Strudel
X 2 - 200 50 - 55
X 1 - 3 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Koekjes
X 2 - 170 20 - 30
X 1 - 3 - 200 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Soesjes
X 2 - 180 35 - 45
X 1 - 3 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.:
Voor het bereiden van vlees met de functies Ventilator en Statisch wordt aanbevolen om de functie Bruinen in te schakelen op
stand 1 tot 3.
De bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand
Bruinen
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
Hartige taarten
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagne
X 2 1 200 45 - 60
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Vruchtentaarten
met bv. ananas, perziken
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Meringues
X 2 - 120 120 - 150
- 1 - 3 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Vol-au-vent
X 2 - 200 35 - 45
X 1 - 3 - 190 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Soufflé
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
X 2 - 190 45 - 55
GERECHT Functie Preriscal-damento
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand
Bereidingstijd
(minuten)
Ribkarbonades X 4 5 35 - 45
Schnitzels X 4 5 30 - 40
Worstjes X 3 - 4 5 30 - 40
Karbonades X 4 5 35 - 45
Vis (moten) X 3 - 4 5 35 - 45
Kippenpoten X 3 - 4 5 40 - 50
Spiezen X 3 - 4 5 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kip X 3 5 45 - 55
1/2 kip X 3 5 45 - 55
Hele kip X 3 5 60 - 70
Braadstuk,
varkens-, rundvlees
X 2 5 60 - 70
Eend X 2 5 70 - 80
Lamsbout X 3 5 70 - 80
Rosbief X 3 5 50 - 60
Gebakken aardappels X 3 5 50 - 60
Vis (goudbrasem, forel) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BMZH 4808 IN Program Chart

Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor