ROSIERES FO FE6184 RB Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

8888
8888
88
VEILIGHEIDSRICHTLIJNEN ----------------------------------------------------- 89
AANBEVELINGEN ------------------------------------------------------------------ 89
GEDEELTE BESTEMD VOOR DE INSTALLATIE
1 • INSTALLATIE VAN DE OVEN
Inbouwen van de oven --------------------------------------------------- 90/91
Elektrische aansluiting van de oven ----------------------------------- 92/93
De technische fiche ------------------------------------------------------------- 94
GEDEELTE BESTEMD VOOR HET GEBRUIK
2 • DE OVEN
Voorstelling van het bedieningspaneel ------------------------------------ 95
Uitrusting van de oven -------------------------------------------------------- 96
De verschillende bakwijzen ---------------------------------------------- 97/98
3 • GEBRUIK VAN DE OVEN
Vóór het eerste gebruik
. De eerste schoonmaak ------------------------------------------------ 99
. Wat men moet weten ------------------------------------------------- 99
. Regeling van het tijdstip -------------------------------------------- 100
Gebruik van de oven
1 – Hoe onmiddellijk bakken -------------------------------- 101/102
2 – De programmering van de oven
Programmering met een onmiddellijke start ---- 103/104
Programmering met een uitgestelde start --------------- 105
De timer ---------------------------------------------------------- 106
4 • KOOKTIPS
Vis ------------------------------------------------------------------------- 107
Vlees ---------------------------------------------------------------- 108/109
Groenten - divers ------------------------------------------------------- 110
Gebak ---------------------------------------------------------------------- 111
5 • ONDERHOUD VAN DE OVEN
Algemeen onderhoud van de oven ------------------------------- 112/113
De Pyrolyse ------------------------------------------------------------------ 28/29
INHOUDSOPGAVEINHOUDSOPGAVE
INHOUDSOPGAVEINHOUDSOPGAVE
INHOUDSOPGAVE
8989
8989
89
VEILIGHEIDSRICHTLIJNENVEILIGHEIDSRICHTLIJNEN
VEILIGHEIDSRICHTLIJNENVEILIGHEIDSRICHTLIJNEN
VEILIGHEIDSRICHTLIJNEN
De handleiding aandachtig lezen zodat u de oven optimaal kan gebruiken. Wij raden u aan de
installatie- en gebruikshandleiding voor een latere raadpleging te bewaren en er, vóór de installatie
van de oven, het serienummer van het toestel op te noteren voor de aanvraag van een eventuele
interventietussenkomst door de dienst-na-verkoop.
. Identificatieplaatje
(aan de zijkant van de oven)
Onze aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid geldt niet wanneer u de richtlijnenOnze aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid geldt niet wanneer u de richtlijnen
Onze aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid geldt niet wanneer u de richtlijnenOnze aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid geldt niet wanneer u de richtlijnen
Onze aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid geldt niet wanneer u de richtlijnen
in deze handleiding niet naleeft.in deze handleiding niet naleeft.
in deze handleiding niet naleeft.in deze handleiding niet naleeft.
in deze handleiding niet naleeft.
De installatie en elektrische aansluiting van uw toestel moeten door een erkende installateur of
een technicus met een gelijkaardige knowhow gebeuren.
De oven die u net aanschafte, bezit bepaalde technische kenmerken en u mag onder geen
enkel beding wijzigingen aan dit toestel aanbrengen.
Uw oven is voorzien van een deur met meerdere beglazingen zodat ieder risico op
brandwonden tijdens de werking vermeden wordt. Niettemin bevelen wij toch aan om jonge
kinderen uit de buurt te houden en dan voornamelijk tijdens de Pyrolysecyclus.
Voordat u een pyrolyse uitvoert, moet u de grote spatten of resten verwijderen. Wanneer er te
veel vestresten aanwezig zijn, kunnen deze door inwerking van de intense warmte van de pyrolyse
ontbranden.
Niettemin bevelen wij toch aan jonge kinderen uit de buurt te houden.
U mag nooit een stoomreiniger of hogedrukreiniger gebruiken om de oven schoon te maken.
Wanneer uw oven een defect vertoont, mag u deze niet aansluiten of moet u deze van het
stroomnet halen en onmiddellijk een beroep doen op een door ROSIERES erkende technische
dienst.
Geen brandbare producten in de oven bewaren; ze kunnen ontvlammen bij het onvrijwillig
aanzetten van de oven.
U mag niet op de ovendeur leunen en u mag er ook geen kinderen op laten zitten.
U moet hittebestendige ovenwanten gebruiken om een schotel in de oven te plaatsen of eruit
te halen.
Na elk gebruik voert u een klein onderhoud uit zodat het schoonmaken van de oven
gemakkelijker verloopt.
De ovenwanden niet bekleden met aluminiumfolie of wegwerpverpakkingen die in de handel
verkrijgbaar zijn. De aluminiumfolie of eender welke andere bescherming die rechtstreeks in
contact komt met de verwarmde lak, kan smelten en de lak van de moffel beschadigen.
Om een buitensporige vervuiling van uw oven evenals sterke rookgeuren te vermijden, raden
wij u aan de oven op een niet al te hoge temperatuur te gebruiken. Het is verkieslijk om de
baktijd te verlengen en de temperatuur iets lager in te stellen.
Naast de bij de oven geleverde accessoires raden wij u aan enkel schotels en bakvormen te
gebruiken die tegen zeer hoge temperaturen bestand zijn.
AANBEVELINGEN
9090
9090
90
1 - INSTALLATIE VAN DE OVEN
DE INSTALLATIE VAN DE OVEN MOET DOOR EEN ERKEND INSTALLATEUR OF EEN
TECHNICUS MET EEN GELIJKAARDIGE KNOWHOW UITGEVOERD WORDEN.
Het meubel waarin de oven in te bouwen is, moet vervaardigd zijn in materialen die
bestand zijn tegen een minimale temperatuur van 70°C.
De oven kan in de hoogte geplaatst worden in een kolom of ingebouwd worden onder hetDe oven kan in de hoogte geplaatst worden in een kolom of ingebouwd worden onder het
De oven kan in de hoogte geplaatst worden in een kolom of ingebouwd worden onder hetDe oven kan in de hoogte geplaatst worden in een kolom of ingebouwd worden onder het
De oven kan in de hoogte geplaatst worden in een kolom of ingebouwd worden onder het
werkvlak.werkvlak.
werkvlak.werkvlak.
werkvlak.
Vóór de plaatsingVóór de plaatsing
Vóór de plaatsingVóór de plaatsing
Vóór de plaatsing: u moet voor een goede verluchting van de inbouwniche zorgen zodat
de voor de afkoeling en bescherming van de interne organen noodzakelijke
luchtcirculatie gewaarborgd is. Hiervoor moet u de op pagina 90 of 91 verduidelijkte
openingen aanbrengen volgens het inbouwtype.
1 - Kolomoven
(afmetingen in mm)
Opening 500 x 50
Opening 500 x 10
Doorgangsopening
voor de
voedingskabel
9191
9191
91
2 – Oven ingebouwd onder het werkblad
(afmetingen in mm)
3 –
Plaatsing in de inbouwnichePlaatsing in de inbouwniche
Plaatsing in de inbouwnichePlaatsing in de inbouwniche
Plaatsing in de inbouwniche
In een zakje in de oven vindt u de bevestigingsschroeven.
Voor de bevestiging:
wanneer de ovendeur open staat,
kan u twee gaten aan weerszijden
van de zijbalken bereiken.
Voor de ovenbevestiging moet u de
bijgeleverde schroeven gebruiken.
Opening
500 x 10
TAFELBLAD
OVEN
1 - INSTALLATIE VAN DE OVEN
SCHROEVEN
Opening
500 x 50
9292
9292
92
1 - 1 -
1 - 1 -
1 - ELEKTRISCHE AANSLUITING
DE ELEKTRISCHE AANSLUITING MOET DOOR EEN ERKENDE INSTALLA-
TEUR OF EEN TECHNICUS MET EEN GELIJKAARDIGE KNOWHOW
UITGEVOERD WORDEN.
De installatie waarin het toestel te plaatsen is, moet conform de geldende norm in het
land van installatie zijn.
ROSIERES wijst elke aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid af bij het niet naleven van
deze vereiste.
De aansluiting op het net dient te gebeuren aan de hand van een geaard stopcontact of
via een voorziening voor omnipolaire stroomonderbreking met een openingsafstand
tussen de contacten van minstens 3 mm.
De installatie moet met gepaste zekeringen beschermd worden en een bedrading van een
voldoende doorsnede krijgen voor een normale voeding van het toestel.
AANSLUITING:
Dit toestel is uitgerust met een snoer waarbij er enkel een aansluiting kan gebeuren met
een spanning van 230 V~ tussen fases of tussen fase en neutraal.
De aansluiting moet in overeenstemming met het schema op de volgende pagina
gebeuren nadat u het volgende controleerde:
. de voedingsspanning op de teller,
. de regeling van de hoofdschakelaar.
De beveiligingsdraad van het snoer (groen/geel) die op de Aardklem van het toestel
aangesloten is, moet ook op de Aardklem van de installatie aangesloten zijn.
Opgepast:
. U moet een professional gebruiken om na te gaan of de aarding van
de installatie overloopt voordat u met de aansluiting verder gaat.
. Onze aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid is niet van toepassing
voor eender welke incidenten of de eventuele gevolgen ervan die
kunnen optreden door het gebruik van een toestel dat niet op een
aarding aangesloten is of dat op een aarding met een defecte overloop
aangesloten werd.
OO
OO
O
PMERKING: PMERKING:
PMERKING: PMERKING:
PMERKING:
U mag niet vergeten dat het toestel een tussenkomst van de DNV kan
vereisen. U moet er ook op letten dat het stopcontact zo geplaatst wordt dat u het snoer kan
uittrekken wanneer de oven uit de niche gehaald is.
Snoer:Snoer:
Snoer:Snoer:
Snoer:
wanneer het snoer te vervangen is, raden wij u aan dit door de dienst-na-verkoop of
een persoon met een gelijkaardige knowhow te laten uitvoeren.
9393
9393
93
1 - 1 -
1 - 1 -
1 - ELEKTRISCHE AANSLUITING
9494
9494
94
1 –TECHNISCHE FICHE
Alle kenmerken zijn louter informatief. Omdat ROSIERES voortdurend de kwaliteit van
zijn producten wil verbeteren, kan het onder invloed van de technische evoluties haar
toestellen wijzigen met naleving van de Consumptiewetgeving.
Toestellen conform richtlijnen 89/336/EEG, 73/23/EEG en 89/109/EEG.
FE 6184
Inbouwmaten van het toestelInbouwmaten van het toestel
Inbouwmaten van het toestelInbouwmaten van het toestel
Inbouwmaten van het toestel Breedte x Hoogte x Diepte
59,6 X 59 X 56,4 cm
Binnenafmetingen van de oven (in cm)Binnenafmetingen van de oven (in cm)
Binnenafmetingen van de oven (in cm)Binnenafmetingen van de oven (in cm)
Binnenafmetingen van de oven (in cm)
Hoogte x Breedte x Diepte 30x43x37,5
Volume in liter 48
Vermogen in WattVermogen in Watt
Vermogen in WattVermogen in Watt
Vermogen in Watt
Verlichting 25
Natuurlijke Convectie 2350
Hete lucht 2370
Vloer gecombineerd met hete lucht 1510
Stomen 2370
Grill 2160
Turbo grill 2180
Draaispit 2160
Turbodraaispit 2180
Pyrolyse
. Eco 2360
. Super 2360
Verbruik tijdens natuurlijke convectie (kWu)Verbruik tijdens natuurlijke convectie (kWu)
Verbruik tijdens natuurlijke convectie (kWu)Verbruik tijdens natuurlijke convectie (kWu)
Verbruik tijdens natuurlijke convectie (kWu)
. stijgen tot 200°C 0,45
. 1 uur houden op 200°C 0,60
Pyrolysecyclus (80 minuten) 3,20
Elektrische aansluitingElektrische aansluiting
Elektrische aansluitingElektrische aansluiting
Elektrische aansluiting Monofase 230 V~ + Aarding
ZekeringZekering
ZekeringZekering
Zekering 16 A
21
9595
9595
95
1 . De temperatuurkiezer
Met de temperatuurkiezer kan u naargelang van de bakwijze een temperatuur binnen een
vooraf vastgelegd bereik kiezen.
2 . Het weergavepaneel:
. weergave van het huidige tijdstip of de temperatuur in het midden van de oven
tijdens de fases voor het stijgen of dalen van de temperatuur.
. weergave van de verschillende programmeersymbolen – bakken of
schoonmaken.
3 . De programmeertoetsen
. laten een werking op de programmaregelaar toe:
1 : bak- of schoonmaakduur
2 : einde van de bak- of schoonmaaktijd
3 : instellen van het tijdstip
4 : geluidstimer
5 : regeltoets “ “
6 : regeltoets “+”
4 . De functiekiezer
. laat toe de bak- of schoonmaakmodus te kiezen.
2 VOORSTELLING „Bedieningspaneel”
2 . Het weergavepaneel
1 . De temperatuurkiezer
4 . De functiekiezer
3 . De programmeertoetsen
9696
9696
96
Het eenvoudige roosterHet eenvoudige rooster
Het eenvoudige roosterHet eenvoudige rooster
Het eenvoudige rooster dient als steun voor vormen
en schotels.
Het schotelroosterHet schotelrooster
Het schotelroosterHet schotelrooster
Het schotelrooster dient meer bepaald voor het grillen.
Dit wordt meestal samen met de lekbak gebruikt.
Dankzij hun speciaal profiel blijven ze steeds horizontaal, zelfs
wanneer ze maximaal uitgetrokken zijn. Er bestaat geen enkel
risico op het schuiven of overlappen van de gerechten .
De lekbak is bestemd voor het opvangen van de jus bij het
grillen. Hij staat op het rooster of schuift in de rails. Deze
wordt slechts gebruikt in de modus Grillen, Draaispit of
Turbogrill. Voor alle andere bakwijzen moet u deze uit de oven halen.
De lekbak nooit als bakschaal gebruiken, er kan zich rookontwikkeling, vetverspreiding en
een snelle vervuiling van de oven voordoen.
Het draaispitHet draaispit
Het draaispitHet draaispit
Het draaispit is voorzien van een spit, twee vorken en een steun voor het spit.Het
draaispit heeft een ingebouwde tijdsfunctie: na het einde van de baktijd blijft het nog 5
minuten draaien om de laatste stralen restwarmte te verdelen.
. Al het toebehoren uit de oven verwijderen.
. De diepe schaal op de vloerplaat zetten.
. Het te bereiden stuk vlees op het spit steken en goed in het midden van de beide
vorken plaatsen,
. Het spit op de steun plaatsen,
. De steun en het spit op het tweede schap van onderen plaatsen,
. Het uiteinde van het spit bevindt zich nu tegenover het aandrijfgedeelte,
. Het spit in het anndrijfgedeelte steken.
2 – UITRUSTING VAN DE OVEN
Bij het draaispit moet er niet voorverwarmd worden.
Het bakken met het draaispit gebeurt met een gesloten deur.
Wanneer u de oven gebruikt, moet u alle niet benutte accessoires uit de oven verwijderen.
1 Montage van het dwarse draaispit 2Bultje achteraan
3 4 Aandrijvinggedeelte
9797
9797
97
2 – DE VERSCHILLENDE BAKWIJZEN
60˚
Functiekiezer
Natuurlijke convectie, Hete lucht, Vloer gecombineerd met
hete lucht, Stomen, Grill, Turbogrill, Draaispit, Turbodraaispit.
9898
9898
98
NATUURLIJKE CONVECTIE Tegelijkertijd gebruiken van de boven- en
onderweerstanden.
Wij raden aan de oven een tiental minuten voor te verwarmen. Uitermate
geschikt voor alle traditionele bakmethodes en voor het bakken van rood vlees, rosbief,
schapenbout, wild, brood, papilloten en bladerdeeg. Het te bereiden gerecht en de schotel op
een rooster plaatsen en op het middenschap zetten.
HETELUCHTCIRCULATIE Tegelijkertijd gebruiken van de boven- en
onderweerstanden en de turbine die de lucht in de ovenruimte stuwt. Deze functie is ideaal
voor het bakken van gevogelte, gebak, vis, groenten, De warmte dringt beter in het
gerecht door en vermindert de baktijd evenals de tijd die nodig is om voor te verwarmen.
U kan gecombineerd bakken met al dan niet identieke bereidingen op één of twee
schappen. Deze bakwijze garandeert een gelijkmatige verdeling van de warmte in de oven
en vermengt de geuren niet. Een tiental minuten extra voorzien voor het gecombineerd
bakken.
VLOER GECOMBINEERD MET HETELUCHTCIRCULATIE
De ondersteweerstand
werkt samen met de turbine die de lucht in de ovenruimte stuwt.Deze functie is ideaal voor
taarten met sappig fruit, gebakken, quiches en pasteien. Zo voorkomt men het uitdrogen
van de eetwaren en bevordert men het rijzen van cakes, brooddeeg, enz. Het bakken
gebeurt langs de onderzijde. Het rooster op het onderste schap zetten.
STOMENIntermitterend gebruik van de bovenste en onderste weerstand samen met de
turbine die de lucht in de ovenruimte stuwt. De temperatuur is vooraf ingesteld op 60°C (er
is geen regeling mogelijk). Ideaal om een gerecht warm te houden zonder aanbakrisico’s, voor
schuimgebakjes en ook zeer handig voor het opwarmen van lege borden.
GRILLGRILL
GRILLGRILL
GRILL
: :
: :
:
U moet de grill met een gesloten deur gebruiken.U moet de grill met een gesloten deur gebruiken.
U moet de grill met een gesloten deur gebruiken.U moet de grill met een gesloten deur gebruiken.
U moet de grill met een gesloten deur gebruiken.
Enkel de bovenweerstand
wordt gebruikt en u heeft de mogelijkheid om de temperatuur te regelen. U moet 5 minuten
voorverwarmen om de weerstand te laten gloeien. Succes verzekerd bij het grillen, bereiden
van brochettes en bij het gratineren. Wit vlees moet van de grill verwijderd blijven, hierdoor
wordt de baktijd langer, maar blijft het vlees sappiger. Rood vlees en visfilets moeten op het
rooster gelegd worden en met daaronder de lekbak.
TURBOGRILL:TURBOGRILL:
TURBOGRILL:TURBOGRILL:
TURBOGRILL:
U moet de U moet de
U moet de U moet de
U moet de turbo
grill met een gesloten deur gebruikengrill met een gesloten deur gebruiken
grill met een gesloten deur gebruikengrill met een gesloten deur gebruiken
grill met een gesloten deur gebruiken.
Gebruiken
van de bovenweerstand en de turbine die de lucht in de ovenruimte stuwt. Voor rood vlees is
voorverwarmen noodzakelijk, voor wit vlees is dit nutteloos. Ideaal voor het grillen van dikkere
stukken, het braden van grote stukken, zoals varkensgebraad, gevogelte, Het te bakken
gerecht rechtstreeks op het rooster in het midden van de oven op middenhoogte plaatsen. De
lekbak onder het rooster schuiven om zo de vetten op te vangen. Zeker zijn dat het gerecht
niet te dicht bij de grill staat. Halfweg het te bakken stuk omdraaien.
DRAAISPIT:DRAAISPIT:
DRAAISPIT:DRAAISPIT:
DRAAISPIT:
U moet het draaispit met een gesloten deur gebruikenU moet het draaispit met een gesloten deur gebruiken
U moet het draaispit met een gesloten deur gebruikenU moet het draaispit met een gesloten deur gebruiken
U moet het draaispit met een gesloten deur gebruiken.
Gebruiken van de bovenweerstand met het draaispit om het gerecht te draaien. De temperatuur
kan geregeld worden naargelang van het gerecht. Wij raden aan enkel stukken van middelmatige
grootte te bakken en de grotere stukken met de turbogrill te braden. Het resultaat kan enkel
beter zijn. Ideaal voor het braden op een oude wijze met al het heerlijke van toen.Voor
het draaispit is het niet nodig voor te verwarmen.
TURBOSPIT:TURBOSPIT:
TURBOSPIT:TURBOSPIT:
TURBOSPIT:
Gebruiken met een gesloten deur.Gebruiken met een gesloten deur.
Gebruiken met een gesloten deur.Gebruiken met een gesloten deur.
Gebruiken met een gesloten deur.
Gebruiken van de bovenste weerstand
samen met de turbine en het draaispit. Met deze functie voorkomt u het uitdrogen van
gerechten en voedingswaren.
2 – DE VERSCHILLENDE BAKWIJZEN
9999
9999
99
DE EERSTE SCHOONMAAK
. U moet de oven een eerste keer schoonmaken voordat u deze gebruikt:
Een zachte en vochtige doek gebruiken voor de buitenzijde van het toestel.
De accessoires en de binnenzijde van de oven met een spons en vaatwasmiddel
schoonmaken.
De oven gedurende één uur op maximale temperatuur leeg laten warmen om de geur
van het nieuw te laten verdwijnen. Tijdens deze handeling moet u de ruimte goed
verluchten.
WAT MEN MOET WETEN
• Bevestiging van de handelingen:
deze gebeurt automatisch na drie seconden.
Stoppen van de oven:
Het is mogelijk dat u tijdens het gebruik een verkeerde handeling stelt. In een dergelijk
geval moet u de oven stoppen en indien nodig de handeling herhalen.
Om de oven te stoppen: de knop van de functiekiezer naar de stand “¡” draaien.
• Weergave van de duur en einde van de programmering:
wanneer u nog geen bak- of schoonmaakwijze geselecteerd heeft, is het onmogelijk om een
duur of einde voor de programmering weer te geven.
BakturbineBakturbine
BakturbineBakturbine
Bakturbine
Laat toe te bakken door hete lucht in de ovenruimte te stuwen. Deze functie stopt van
zodra u de ovendeur opent.
AfkoelingsturbineAfkoelingsturbine
AfkoelingsturbineAfkoelingsturbine
Afkoelingsturbine
De turbine zorgt voor de afkoeling van de voorzijde van de oven en de elektronische
onderdelen. Deze functie start automatisch van bij het begin van het bakken of
schoonmaken en stopt automatisch wanneer het midden van de oven een redelijke
temperatuur bereikt, wat onmiddellijk verklaart waarom deze functie nog enkele minuten
na het stoppen van de oven blijft werken.
• Ovenverlichting:
Deze functie werkt in de bakwijze en bij het openen van de ovendeur.
3 - 3 -
3 - 3 -
3 - VOOR HET EERSTE GEBRUIK
100100
100100
100
3 - 3 -
3 - 3 -
3 - VOOR HET EERSTE GEBRUIK
VOORSTELLING VAN DE PROGRAMMAREGELAAR
Programmering-
symbolen
n Programmeringduur
o Programmeringeinde
p Instellen van het “Uurwerk”
q Geluidstimer, u kan deze functie los van de ovenfuncties gebruiken.
r Toets “-”
s Toets “+”
REGELEN VAN HET TIJDSTIP
Van zodra u de oven onder spanning brengt, knippert de weergave op “12 : 00”.
Uurwerk-
symbool
Ö Toets “3” indrukken. Het symbool
¡ knippert. Het tijdstip wordt ingesteld.
Ö Het huidige tijdstip instellen met de toetsen “+” en “-”; deze zullen de uren
en minuten doen aflopen.
Ö Na drie seconden wordt het huidige tijdstip ingesteld. Het symbool »
¡
verdwijnt.
Wanneer u de regeltoets “-” of “+” ingedrukt houdt, versnelt u het aflopen van
de uren of minuten.
Z
nopqrs
p
Weergave
vanhet tijdstip
101101
101101
101
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
n HOE ONMIDDELLIJK BAKKEN?
DDe knop van de functiekiezer naar de bakpositie van uw keuze draaien.
De oven gaat branden.
DOp de weergave verschijnt de overeenkomstige bakwijze. Het symbool “°C”
knippert.
DDe vooraf ingestelde insteltemperatuur die aan de bakwijze gekoppeld is , verschijnt
gedurende 3 seconden.
à De weergegeven temperatuur lijkt u gepast,
. de bevestiging gebeurt automatisch na drie seconden, het symbool “C”
knippert niet meer.
à De weergegeven temperatuur lijkt u niet gepast,
. aan de knop voor de temperatuurkiezer draaien :
dalende stijgende
temperatuur temperatuur
. deze moet echter binnen het hieronder vooraf ingestelde bereik vallen:
BAKWIJZE Vooraf ingestelde temperatuur Mogelijke regelingen
Natuurlijke Convectie 230°C van 50 tot 275°C
Heteluchtcirculatie 200°C van 30 tot 230°C
Vloer + hete lucht 210°C van 50 tot 240°C
Stomen 60°C Vast – niet wijzigbaar
Grill 275°C van 220 tot 275°C
Turbogrill 210°C van 180 tot 230°C
Draaispit 275°C van 220 tot 275°C
Turbodraaispit 210°C van 180 tot 230°C
. Wanneer de temperatuurkeuze gebeurd is, volgt de bevestiging automatisch na
drie seconden. Het symbool “C” knippert niet meer.
102102
102102
102
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
DDe oven start zijn cyclus, de geleidelijke stijging van de temperatuur in het
midden van de oven wordt weergegeven.
De LED graden “°” knippert zolang de insteltemperatuur niet bereikt is.
De bereiding vergt geen voorverwarming:
Ö het te bereiden gerecht in de oven stoppen.
De bereiding vergt wel enige voorverwarming:
Ö Wanneer de insteltemperatuur bereikt wordt, weerklinkt een
geluidssignaal om het einde van de voorverwarmingsperiode aan te geven.
Op het weergavepaneel verschijnt het huidige tijdstip. Een geluidssignaal
weerklinkt om u te verwittigen.
Ö het te bereiden gerecht in de oven stoppen.
DTijdens het bakken:
Het is op ieder moment mogelijk de geprogrammeerde temperatuur te
raadplegen of te wijzigen:
Raadplegen:
ÖDe temperatuurkiezer kortstondig in de ene of andere richting draaien.
De weergave toont de geprogrammeerde temperatuur, de LED’s “°C”
knipperen. Na drie seconden keert deze naar de oorspronkelijke weergave
terug.
Wijzigen:
ÖDe temperatuurkiezer kortstondig in de ene of andere richting draaien.
De weergave toont de geprogrammeerde temperatuur, de LED’s “°C”
knipperen.
Ö De temperatuurkiezer kortstondig in de ene of andere richting draaien
om de nieuwe instelwaarde te tonen. De bevestiging volgt automatisch na
drie seconden. De weergave toont de temperatuurstijging of daling tot de
nieuwe instelwaarde bereikt is.
DOp het einde van het bakken:
Ö De knop van de functiekiezer naar stop “0” draaien.
Het symbool van de bakwijze evenals de LED “°” verdwijnen.
De ovenverlichting gaat uit.
103103
103103
103
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
Hoe de oven programmeren met een bakduur en een onmiddellijke start?
Een bakwijze kiezen en indien nodig de
temperatuur aanpassen. Hiernaast staat een
voorbeeld van bakken met natuurlijke
convectie op 230°C. De bevestiging
gebeurt automatisch na drie seconden.
De toets “1” (duur) indrukken.
Het overeenkomstige symbool
knippert.
Met de toetsen “+” en “-” geeft u een
duur weer (max. :4 u 59 minuten),
voorbeeld hiernaast: 45 minuten. De
bevestiging gebeurt automatisch na drie
seconden.
Na bevestiging van de duur verschijnt ook
het symbool “einde” . De oven werkt
en geeft de temperatuurstijging in het
midden van de oven weer.
Wanneer de duur verstreken is, gaan de symbolen “bakken” en “temperatuur” uit.
De programmeringsymbolen “duur” en “einde” knipperen.
Een geluidssignaal weerklinkt om het einde van de programmering aan te geven; één van
de toetsen “-” of “+” indrukken om het geluidssignaal te onderbreken.
De knop van de functiekiezer naar de stand “0” draaien. De symbolen voor de
programmering en ovenverlichting gaan uit.
Door de toets
n
in te drukken, kan u de resterende tijd raadplegen of eventueel wijzigen.
Door de toets
o
in te drukken, kan u het einduur voor de werking van de oven raadplegen of
eventueel wijzigen.
o DE PROGRAMMERING
1
104104
104104
104
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
Hoe de oven programmeren met een tijdstip voor het bakeinde en een
onmiddellijke start?
Een bakwijze kiezen en indien nodig de
temperatuur aanpassen. Hiernaast staat een
voorbeeld van bakken met natuurlijke
convectie op 230°C.
De bevestiging gebeurt automatisch na drie
seconden.
De toets”2" (einde) indrukken.
Het overeenkomstige symbool knippert.
Met de toetsen “+” en “-” geeft u een
eindtijdstip voor de programmering weer
(huidig tijdstip + max. :4 u 59 minuten).
De bevestiging gebeurt automatisch na drie
seconden.
Na bevestiging van de programmering
verschijnt ook het symbool “duur” .
De oven werkt en geeft de
temperatuurstijging in het midden van de
oven weer.
Wanneer het eindtijdstip van de programmering bereikt werd, gaan de symbolen
“bakken” en “temperatuur” uit.
De programmeringsymbolen “duur” en “einde” knipperen.
Een geluidssignaal weerklinkt om het einde van de programmering aan te geven; één van
de toetsen “-” of “+” indrukken om het geluidssignaal te onderbreken.
De knop van de functiekiezer naar de stand “0” draaien. De symbolen voor de
programmering en ovenverlichting gaan uit.
Door de toets
nn
nn
n
in te drukken, kan u de resterende tijd raadplegen of eventueel wijzigen.
Door de toets
o
in te drukken, kan u het einduur voor de werking van de oven raadplegen of
eventueel wijzigen.
2
o DE PROGRAMMERING
105105
105105
105
Hoe de oven programmeren met een uitgestelde start?
Een bakwijze kiezen en
indien nodig de temperatuur aanpassen.
De toets “1” (duur) indrukken.
Het overeenkomstige symbool verschijnt.
Met de toetsen “+” en “-” geeft u een
duur weer, voorbeeld hiernaast: 45 minuten.
De bevestiging gebeurt automatisch na drie
seconden.
De oven start met de temperatuurstijging.
Toets “2” (einde) indrukken en vervolgens
een eindtijdstip instellen met de toetsen “-
”, “+”, (huidig tijdstip + max. : 23u59
min.). De bevestiging gebeurt automatisch na
drie seconden.
Na bevestiging van de programmering staat
de oven in stand-by. Het symbool voor het
bakken verdwijnt. De oven zal op het
geprogrammeerde tijdstip beginnen te
werken.
Wanneer de oven stopt met werken, gaat het symbool voor het bakken uit en weerklinkt
een geluidssignaal. Om dit te onderbreken moet u de toetsen “-” of “+” indrukken.
De knop van de functiekiezer naar de stand “0” draaien. De symbolen voor de
programmering en ovenverlichting gaan uit.
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
1
2
o DE PROGRAMMERING
106106
106106
106
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
3 - GEBRUIK VAN DE OVEN
2 -
DE PROGRAMMERING
DE TIMER
De werking van de timer verloopt volledig onafhankelijk en heeft geen enkele invloed op de
werking van de oven. Hij dient enkel als een hoorbaar geheugensteuntje. U kan deze functie
niettemin ook bij het bakken gebruiken.
D De toets “Timer” indrukken en lossen.
Het symbool knippert en het uurwerk geeft aan.
D Met de regeltoetsen “+” en “-”, stelt u dan de gewenste tijd in (max. : 23:59).
Bovenstaand voorbeeld: 10 minuten.
D De bevestiging gebeurt automatisch na drie seconden.
D Op de weergave verschijnt opnieuw het huidige tijdstip.
Wanneer de geprogrammeerde tijd verstreken is, zal gedurende 60 seconden een
geluidssignaal weerklinken. Om dit te onderbreken moet u de regeltoets “+” of
“-” indrukken.
De weergave verdwijnt.
Om de geprogrammeerde tijd te raadplegen of wijzigen, moet u nogmaals de toets
“ 4 ” indrukken.
q
107107
107107
107
4 - 4 -
4 - 4 -
4 -
RAADGEVINGEN BIJ HET BAKKENRAADGEVINGEN BIJ HET BAKKEN
RAADGEVINGEN BIJ HET BAKKENRAADGEVINGEN BIJ HET BAKKEN
RAADGEVINGEN BIJ HET BAKKEN
.5
.4
.3
.2
.1
De baktemperaturen en -tijden zijn louter informatief om de werking van het toestel te
vergemakkelijken. De persoonlijke ervaring laat dan toe deze instellingen naar eigen smaak
en gewoonte af te stellen.
Wij merken echter op dat hoe hoger de baktemperatuur is, hoe groter de kans op aanzienlijke
spatten en hoe groter de vervuiling van de oven en de mogelijkheid op rookvorming zal
zijn. Het is dus vaak verkieslijk om de baktemperatuur te matigen, zelfs wanneer dit een
langere baktijd inhoudt.
SCHAPPENNIVEAU
De ovenwanden zijn voorzien
van verschillende niveaus die
van beneden naar boven genummerd zijn.
VIS
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recepten
Bakwijze
Hoeveelheid Bak °C Baktijd Schapniveau
de cuisson van onderuit
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Baars of brasem
Naturrl. conv.
1kg volledig 220°C 30 minuten 1
Zeeduivel of zalm
Naturrl. conv.
1kg gestoofd 220°C 30 minuten 1
Zalmmoot
Hete lucht
6 stukken 140-160°C 10-15 min. 1
Tongfilet
Hete lucht
6 stukken 160°C 15-20 min. 1
Gegrilde vis
Grill
6 filets 275°C 2 X 5 min. 4
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
108108
108108
108
VLEESVLEES
VLEESVLEES
VLEES
——————————————————————————————————————
Wij raden aan het vlees pas te zouten op het einde van het bakken omdat zout het vet
activeert en dus zorgt voor een snellere vervuiling van de oven en aanzienlijke
rookontwikkeling.
De gebraden van wit vlees, varken, kalf, lam en vis kunnen in een koude oven geplaatst
worden. Het bakken gaat hier iets trager dan bij een reeds voorverwarmde oven, maar
gebeurt beter in het midden van het te bakken stuk aangezien de warmte meer tijd heeft
om tot het midden van de eetwaren door te dringen.
Goed voorverwarmen ligt steeds aan de basis van een goed gebraden stuk rood vlees.
OM TE GRILLEN
• Voordat u het grillstuk in de oven stopt:
Het vlees enkele uren voor het grillen uit de koelkast nemen. Wij raden u aan dit op laagjes
absorberend papier te leggen : het bruint makkelijker, blijft sappiger en blijft niet koud aan
de binnenzijde.
Het vlees kruiden voor u het op de grill legt, maar het zout slechts gebruiken na het bakken,
want anders zal het vlees slecht bruinen en minder sappig zijn. Alle te bakken stukken met
een beetje olie insmeren. Het best gebruikt u een lang en vlak penseel. Vervolgens met
peper en enkele kruiden (tijm, …) besprenkelen.
Het grillstuk in de oven stoppen.
• Tijdens het bakken:
Nooit in de eetwaren prikken tijdens het bakken , ook niet wanneer u ze omdraait: het sap
loopt eruit en het vlees wordt droog.
4 - 4 -
4 - 4 -
4 -
RAADGEVINGEN BIJ HET BAKKENRAADGEVINGEN BIJ HET BAKKEN
RAADGEVINGEN BIJ HET BAKKENRAADGEVINGEN BIJ HET BAKKEN
RAADGEVINGEN BIJ HET BAKKEN
109109
109109
109
VLEES
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recepten
Bakwijze
Hoeveelheid Bak °C Baktijd Tips
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rubd met wortelen
Natuurl. conv.
6 personen 200-220°C ongeveer 4 u
Eend
Natuurl. conv.
1,5 kg 200-220°C 1 u 30 min.
Kalkoen
Natuurl. conv.
5/6 kg 160-180°C 2 u 30 – 3 u
Gans
Natuurl. conv.
3/4 kg 160-180°C 2 – 2u30 min.
Schapenbout
Natuurl. conv.
200-220°C 15 min./pond
Gebraden kip
Natuurl. conv.
1/1,5 kg 220°C ongeveer 1 u
Rundgebraad
Natuurl. conv.
240°C 15 min./pond
Gebraden konijn
Hete lucht
800-1 kg 200-220°C 50-60 min.
Gebraad wit vlees
Hete lucht
200-220°C 40-50 min./kg
Kalf/gevogelte
Draaispit
1kg 200 275°C 60-70min./kg Zonder
voorverwarming
Kalf/gevogelte
Draaispit
1 kg 275°C 45-50 min. Zonder
voorverwarming
Rund
Draaispît
1 kg 275°C 15-20 min. Zonder
voorverwarming
Lam/schaap
Draaispit
1 kg 275°C 20-25 min. Zonder
voorverwarming
Varken
Draaispit
1 kg 275°C 45-50 min. Zonder
voorverwarming
Spiesen
Grill
6 stukken 275°C 2 X 8 min. Halverwege
draaien
Varkensrib
Grill
6 stukken 275°C 2 X 8 min. Halverwege
draaien
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Al het bakken gebeurde op schapniveau “1”.
110110
110110
110
GROENTEN - DIVERS
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recepten
Bakwijze
Hoeveelheid Bak °C Baktijd Tips
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gestoomde kolen
Natuurl. conv.
6 pers. 200-220°C 1 u
Bladerdeegpastei
Natuurl. conv.
200-220°C 1 uur/kg
Witloof in kaas
Hete lucht
6 pers. 180-200°C 25-30 min.
Aardappelen in
de schil
Hete lucht
6 pers. 200-220° ongeveer 1 uur
Zout/zoete soufflé
Hete lucht
6 pers. 180-200°C 50-60 min. Ø 22
Gevulde tomaten
Hete lucht
6-8 stukken 200-220°C 40-45 min.
Flamiche met
Vloer/hete
6 pers. 220°C 35-40 min.
prei
lucht
Quiche Lorraine
Vloer/hete
lucht
6 pers. 220°C 45-50 min.
Toast met
Turbogrill
6 stukke 210°C 3 min. om één Vlak rooster
geitenkaas* zijde te toasten +
4 min. met
geitenkaas
Gratin dauphinois
Turbogrill
6 portie 200°C 45 min. Oval schotel
Worsten van
Turbogril
4 stukken 210°C 2 keer 10 min. Vlak rooster
Toulouse* Halverwege
draaien
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Al het bakken gebeurde op schapniveau «1» uitgezonderd het bakken dat
gemarkeerd werd met het symbool «*», wat u in het midden moet bakken.
111111
111111
111
GEBAK
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U moet steeds vermijden om glanzende vormen te gebruiken, aangezien deze de warmte
weerkaatsen en het bakken van de taart nadelig kunnen beïnvloeden. Wanneer uw taarten
te vlug goudbruin bakken, moet u ze met een vel perkament- of aluminiumpapier bedekken.
Opgepast: u moet het aluminiumpapier wel langs de juiste zijde gebruiken: de glanzende
zijde moet naar de taart gericht zijn. Is dit niet het geval, dan zal de warmte op het
glanzende oppervlak weerkaatsen en niet tot de kern van het gerecht doordringen.
U moet ook vermijden de ovendeur tijdens de eerste 20 tot 25 minuten te openen: de
soufflés, taarten, koekjes, gebakjes kunnen invallen.
Om het bakken van uw gebak te controleren, moet u in de kern met een mes of een
breinaald prikken. Wanneer deze er droog uitkomt, is uw taart klaar. U kan de oven dan
stoppen. Wanneer het mes er vochtig of met enkele taartdeeltjes uitkomt, moet u blijven
bakken maar met een lichtjes lagere temperatuur zodat de taart blijft bakken zonder aan te
branden.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Recepten
Bakwijze
Hoeveelheid Bak °C Baktijd Schapniveau Tips
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cake
Natuurl. conv.
1,5 kg 180-200°C 50-60 min. 1
Vruchtenclafoutis
Natuurl. conv.
6 pers. 200-220°C 40-50 min. 1 Ø 27
Quatre-quarts
Natuurl. conv.
1,5 kg 200-220°C 45-50 min. 1
Versierde taart
Natuurl. conv.
6 pers. 200-220°C 40-45 min. 1 Ø 27
Brioche
Hete lucht
800 grs 200°C 40-45 min. 1
Savoie-taart
Hete lucht
180-200°C 35-40 min. 1 vorm Ø27
Génoise
Hete lucht
180-200°C 30-35 min. 1 vorm Ø27
Crèmevulling
Hete lucht
40 stukken 190°C 35 min. 1/3 2 platen
Tartbodem
Hete lucht
6 pers. 180-200°C 20-30 min. 1 Ø 27
Bladerdeeg
Hete lucht
6 stukken 200°C 15-20 min. 1 vb:Hapjes
Schuimgebakje
Vloer/hete
1 plaat 80-85°C 4 u 30 1 profiterolen
lucht*
Vruchtentaart
Vloer/hete
lucht*
6 pers. 220°C 35-40 min. 1
St Honoré
Vloer/hete
lucht*
6 stukken 190°C 30-35 min. 1
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* Bij de combinatie vloer/hete lucht raden wij aan met hete lucht voor te verwarmen
zodat u tijd wint.
112112
112112
112
. De oven laten afkoelen voordat u deze manueel schoonmaakt.. De oven laten afkoelen voordat u deze manueel schoonmaakt.
. De oven laten afkoelen voordat u deze manueel schoonmaakt.. De oven laten afkoelen voordat u deze manueel schoonmaakt.
. De oven laten afkoelen voordat u deze manueel schoonmaakt.
. Nooit schuurmiddelen, metalen sponsjes of snijdende voorwerpen gebruiken. Nooit schuurmiddelen, metalen sponsjes of snijdende voorwerpen gebruiken
. Nooit schuurmiddelen, metalen sponsjes of snijdende voorwerpen gebruiken. Nooit schuurmiddelen, metalen sponsjes of snijdende voorwerpen gebruiken
. Nooit schuurmiddelen, metalen sponsjes of snijdende voorwerpen gebruiken
om de oven schoon te maken. Zo beschadigt u namelijk onherroepelijk de lak.om de oven schoon te maken. Zo beschadigt u namelijk onherroepelijk de lak.
om de oven schoon te maken. Zo beschadigt u namelijk onherroepelijk de lak.om de oven schoon te maken. Zo beschadigt u namelijk onherroepelijk de lak.
om de oven schoon te maken. Zo beschadigt u namelijk onherroepelijk de lak.
. Enkel zeepwater of vloeibare middelen met ammoniak gebruiken.. Enkel zeepwater of vloeibare middelen met ammoniak gebruiken.
. Enkel zeepwater of vloeibare middelen met ammoniak gebruiken.. Enkel zeepwater of vloeibare middelen met ammoniak gebruiken.
. Enkel zeepwater of vloeibare middelen met ammoniak gebruiken.
DE GLAZEN ONDERDELENDE GLAZEN ONDERDELEN
DE GLAZEN ONDERDELENDE GLAZEN ONDERDELEN
DE GLAZEN ONDERDELEN
Wij bevelen u aan om na elk gebruik het glas van de ovendeur schoon te maken d.m.v.
absorberend papier. Indien er teveel vetspatten op zitten kan u deze nadien met een
uitgewrongen spons en een schoonmaakmiddel reinigen en daarna spoelen. Nooit
schuurmiddelen of snijdende voorwerpen gebruiken.
DE OVENDEUR:
U kan de ovendeur onmiddellijk op het toestel schoonmaken of u kan ze ook
demonteren om ze dan schoon te maken.
Voor het demonteren, gaat u als volgt te werk:
. de deur volledig openen,
. de scharnier staat dan zoals in foto 1,
. de haakjes van de scharnieren opheffen (foto 2)
.de deur naar boven trekken door ze gedeeltelijk te sluiten tot u ze kan uithaken.
Tijdens het hermonteren, moet u goed op de positie van de scharnieren letten; een
uitsparing onder de scharnieren (foto 3) laat u toe de scharnieren correct te
positioneren.
Nadat u de deur weer op de steunen plaats, moet u de haakjes van de scharnieren weer
in hun oorspronkelijke positie zetten zoals in foto 4.
DE DICHTING VAN DE OVENDEURDE DICHTING VAN DE OVENDEUR
DE DICHTING VAN DE OVENDEURDE DICHTING VAN DE OVENDEUR
DE DICHTING VAN DE OVENDEUR
Bij grote vervuiling moet u de dichting van de ovendeur met een lichtjes vochtige spons
schoonmaken.
2 : het haakje
opheffen
1 : uitgangspositie
initiale
haakje naar beneden
5 - 5 -
5 - 5 -
5 -
ONDERHOUD VAN DE OVENONDERHOUD VAN DE OVEN
ONDERHOUD VAN DE OVENONDERHOUD VAN DE OVEN
ONDERHOUD VAN DE OVEN
4 : uitgangspositie3 : uitspering
scharnier
Uitsparing
Demontage Hermontage
113113
113113
113
DE ADE A
DE ADE A
DE A
CCESSOIRESCCESSOIRES
CCESSOIRESCCESSOIRES
CCESSOIRES
Deze moet u met een spons en wat zeepwater schoonmaken. Spoelen met helder water
en afdrogen. Schuurmiddelen zijn steeds te vermijden.
DE LEKBAKDE LEKBAK
DE LEKBAKDE LEKBAK
DE LEKBAK
Na het grillen de lekbak uit de oven halen. De vetten in een recipiënt gieten. De lekbak
wassen en spoelen in warm water met een spons doordrenkt van detergent. Indien de
resten blijven kleven de lekbak in water met een schoonmaakmiddel laten weken.
Deze kan natuurlijk ook in de vaatwasser of met een product dat in de handel
verkrijgbaar is, schoongemaakt worden.
Een vuile lekbak nooit opnieuw in de oven plaatsen.
Een lekbak nooit een pyrolysecyclus laten doorlopen.
OVENVERLICHTINGOVENVERLICHTING
OVENVERLICHTINGOVENVERLICHTING
OVENVERLICHTING Het toestel van de stroomtoevoer halen voor u de
verlichting schoonmaakt of de lamp vervangt.
De lamp en zijn bescherming zijn vervaardigd uit materialen die zeer warmtebestendig
zijn.
Kenmerken van de lamp:
230 V~ - 25 W - Huls E 14 -
Temperatuur 300°C
Voor het vervangen van de lamp volstaat het:
. de glazen bescherming te verwijderen,
. de lamp weg te nemen,
. deze te vervangen door een identiek model:
zie bovenstaande kenmerken,
. na vervanging van de defecte lamp,
de glazen bescherming terug te plaatsen.
5 - 5 -
5 - 5 -
5 -
ONDERHOUD VAN DE OVENONDERHOUD VAN DE OVEN
ONDERHOUD VAN DE OVENONDERHOUD VAN DE OVEN
ONDERHOUD VAN DE OVEN
114114
114114
114
Pyrolyse is een schoonmaaksysteem dat werkt door vernietiging van het vuil op een hoge
temperatuur.
De hieruit voortkomende rook wordt “gezuiverd” via een katalysator. Omwille van de
zeer hoge temperaturen die nodig zijn voor de pyrolyse is de ovendeur voorzien van een
beveiligingsvergrendeling waardoor de deur niet meer te openen is.
Tijdens een pyrolysecyclus is het mogelijk dat er zich een lichte geur in de ruimte verspreidt:
deze zal sterker waarneembaar zijn naargelang van de verluchting in de ruimte.
BELANGRIJK:
. Wanneer boven de oven een kookplaat gemonteerd wordt, mag u de gasbranders
of elektrische platen nooit tijdens de pyrolyse gebruiken om zo een buitensporige
opwarming van het bedieningspaneel te vermijden.
. Het is zeer belangrijk dat u de grote spatten of vetresten verwijdert. Wanneer er
abnormaal veel vestresten aanwezig zijn, kunnen deze door inwerking van de
intense warmte van de pyrolyse ontbranden.
. Wij raden ten stelligste het gebruik van schoonmaakmiddelen of andere
producten af die aanbevolen worden voor het schoonmaken van ovens.
U heeft de keuze uit twee Pyrolysecycli:
Aanbevolen voor een normaal vervuilde oven. Duur: 90 minuten*.
Aanbevolen voor een zeer vuile oven. Duur: 120 minuten*.
* Gegevens niet wijzigbaar.
De in de oven geplaatste turbine vermengt de lucht tijdens de pyrolysewerking, om
zo de schoonmaak uit te voeren en tegelijkertijd de kleinste hoekjes te reinigen.
Voordat u een Pyrolyse uitvoert:
- Alle accessoires uit de oven verwijderen: ze zijn niet bestand tegen de
zeer hoge temperatuur van de pyrolyse;
- Het overgekookte voedsel of te grote vervuilingen verwijderen, anders
vergt de pyrolysevernietiging te veel tijd.
- De ovendeur sluiten.
5 – ONDERHOUD VAN DE OVEN: PYROLYSE5 – ONDERHOUD VAN DE OVEN: PYROLYSE
5 – ONDERHOUD VAN DE OVEN: PYROLYSE5 – ONDERHOUD VAN DE OVEN: PYROLYSE
5 – ONDERHOUD VAN DE OVEN: PYROLYSE
115115
115115
115
Starten van een Pyrolysecyclus:
- De knop van de functiekiezer naar “Pyrolyse” draaien. De weergave geeft dit
weer:
Het symbool duur knippert.
- Met de regeltoetsen “+” en “-” de pyrolysemodus kiezen in functie van de
vervuilingsgraad:
normaal vuile oven zeer vuile oven
- De bevestiging gebeurt automatisch na drie seconden. Het symbool
“einde” verschijnt.
Na enkele seconden wordt de ovendeur vergrendeld, de sleutel verschijnt.
De afkoelingsturbine werkt van bij de start van de pyrolyse.
De turbine op de achterwand van de oven start.
U kan de start van de Pyrolysecyclus uitstellen door het eindtijdstip van de cyclus te
wijzigen (zo bespaart u energie in de daluren en kan u de pyrolyse zo programmeren dat
er geen jonge kinderen in de buurt zijn). Wij verwijzen hiervoor naar het hoofdstuk
“Hoe de oven programmeren met een uitgestelde start” pagina 91.
Op het einde van de Pyrolysecyclus:
De oven stopt automatisch. De vermelding verschijnt.
De knop van de functiekiezer naar de stand “0” draaien. Het huidige tijdstip
verschijnt.
De symbolen en verdwijnen.
De temperatuur zal zakken. Wanneer de temperatuur in het midden van de oven
voldoende gezakt is, zal de ovendeur ontgrendeld worden en zal tegelijkertijd de
sleutel verdwijnen.
De afkoelingsturbine zal pas stoppen wanneer de ovenorganen voldoende
afgekoeld zijn.
De ovendeur openen.
De pyrolyse laat op de ovenwanden witachtige afzetting na.
Wachten tot de oven volledig afgekoeld is en dan de ovenruimte met een
vochtige spons schoonmaken om deze resten te verwijderen.
Opmerkingen:
Door de schoonmaak onmiddellijk na het bakken uit te voeren, geniet u van de
reeds in de oven aanwezige warmte en bespaart u energie.
5 – ONDERHOUD VAN DE OVEN: PYROLYSE5 – ONDERHOUD VAN DE OVEN: PYROLYSE
5 – ONDERHOUD VAN DE OVEN: PYROLYSE5 – ONDERHOUD VAN DE OVEN: PYROLYSE
5 – ONDERHOUD VAN DE OVEN: PYROLYSE
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

ROSIERES FO FE6184 RB Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor