LAGRANGE LES RACLETTES TRANSPARENCE, RACLETTE 6 TRANSPARENCE POUR 6 PERSONNES, RACLETTE 8 TRANSPARENCE POUR 8 PERSONNES de handleiding

  • Hallo! Ik ben een AI-chatbot die speciaal is getraind om je te helpen met de LAGRANGE LES RACLETTES TRANSPARENCE de handleiding. Ik heb het document al doorgenomen en kan je duidelijke en eenvoudige antwoorden geven.
Les Raclettes
Transparence
®
Mode d’emploi
Gebruiksaanwijzing
Betriebsanleitung
Istruzioni per l’uso
Modo de empleo
Instruction book
Entre nous
9
VEILIGHEIDSVOORSCHRITEN
Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig en bewaar
deze voor latere consultatie.
Ontrol het snoer altijd volledig.
Steek de snoerstekker in een stopcontact 10/16 A voorzien
van een aarding.
Indien u een verlengkabel moet gebruiken, gebruik dan
uitsluitend een model met aarding en met geleiders van ten
minste 0,75 mm².
Neem alle nodige voorzorgen om te vermijden dat iemand met
de voeten in de kabel of het verlengstuk verstrikt zou geraken.
Er wordt aangeraden het apparaat aan te sluiten op een
installatie voorzien van een verliesstroomschakelaar met een
lekstroom die de 30mA niet overschrijd.
Ontkoppel het apparaat en laat het volledig afkoelen alvorens
het schoon te maken.
Het toestel nooit in water onderdompelen.
Voor uw veiligheid raden wij u aan het apparaat nooit achter te
laten op een plaats waar het is blootgesteld aan vochtigheid
of weer en wind.
Gebruik nooit het apparaat als aanvullende verwarming.
Laat uw apparaat niet ingeschakeld staan terwijl het niet
wordt gebruikt.
Raak de metalen onderdelen of de glazen platen niet
terwijl het toestel in werking is want deze zijn zeer heet.
Personen (incluis kinderen) die vanwege lichamelijke of
mentale beperkingen niet in staat zijn om dit apparaat veilig
te gebruiken, of vanwege een gebrek aan ervaring of kennis,
mogen dit apparaat in geen enkel geval gebruiken, tenzij
onder toezicht van een verantwoordelijk persoon.
Dit apparaat mag niet in bedrijf worden gesteld met een
timersysteem of door middel van een afstandsbediening.
Kinderen mogen niet met het apparaat spelen.
KENMERKEN
Gemeenschappelijke kenmerken :
Kolom in thermohard plastic
3 vaste schotels in glas
AAN/UIT-knop met controlelampje
Vast snoer
Specieke kenmerken:
Model Raclette 8 Transparence
®
– REF 009804
8 racletpannetjes met antiaanbaklaag
Basis in geverfd staal
Vermogen: 900 Watt 230V 50Hz
Model Raclette 6 Transparence
®
– REF 009604
6 racletpannetjes met antiaanbaklaag
Vermogen: 850 Watt 230V 50Hz
Model Raclette 4 Transparence
®
– REF 009404
4 racletpannetjes met antiaanbaklaag
Basis in geverfd staal
Vermogen: 600 Watt 230V 50Hz
Model Raclette 2 Transparence
®
– REF 009204
2 racletpannetjes met antiaanbaklaag
Basis in geverfd staal
Vermogen: 350 Watt 230V 50Hz
10
Snoer:
Controleer het voedingssnoer vooraleer het apparaat te
gebruiken. Wanneer dit beschadigd is, mag het apparaat niet
worden gebruikt.
Het snoer mag enkel worden vervangen door ,
meer bepaald door haar klantenservice of een door
erkend gekwaliceerd persoon. Deze regel is bedoeld om
gevaarlijke situaties voor de gebruiker te voorkomen.
Dit apparaat is conform met de richtlijnen 2006/95/EG, 2004/108/
EG, AEEA 2002/96/EG RoHs 2002/95/EG en het EG-verordening
in verband met contact met voedingsmiddelen 1935/2004.
MILIEU
Bescherming van het milieu – Richtlijn 2002/96/EEG
Om het milieu en de volksgezondheid te beschermen,
moeten versleten elektrische toestellen volgens wel
bepaalde regels worden verwijderd. Dit vraagt de
medewerking van zowel de verkoper als de gebruiker.
Om deze reden mag uw toestel in geen geval mag worden
weggegooid in een openbare of privévuilnisbak bestemd voor
huishoudelijk afval.
Dit wordt aangegeven met het symbool Bij de buitendienststelling
moet uw toestel, ofwel worden teruggebracht naar uw verkoper,
ofwel worden gedeponeerd in een recyclagecentrum voor verdere
verwerking of hergebruik.
INDIENSTSTELLING EN GEBRUIK
1- EERSTE GEBRUIK
Bij het uitpakken van het apparaat moet u het inpakmateriaal
en het etiket op de glazen plaat voorzichtig verwijderen.
Wij raden u aan de pannetjes schoon te maken alvorens deze
voor de eerste maal te gebruiken.
Een nieuw toestel kan in lichte mate rook produceren bij een
eerste gebruik.
2- GEBRUIK
Plaats uw toestel op een plat oppervlak.
Ontrol het snoer volledig.
Verbind uw apparaat met het elektriciteitsnet, schakel de
schakelaar in. Het controlelampje gaat aan.
Laat 15 minuten voorverwarmen zonder de pannetjes in het
toestel te plaatsen.
Doe de kaas in de racletpannetjes.
Plaats de pannetjes in het apparaat. Let erop dat de kaas niet
te dik is, zodat deze niet in contact komt met de weerstand.
Verwijder het pannetje* en geniet van de kaas wanneer deze
volgens uw smaak voldoende is gesmolten.
Opmerking: Het is volledig normaal dat het verwarmen niet
homogeen is over het volledige oppervlak van het apparaat.
Wanneer u klaar bent of even wenst te pauzeren tijdens het
eten kunt u uw pannetje in de onderste etage op de plaat
in getemperd glas plaatsen. Wanneer u de functie « warm
houden» gebruikt, is het normaal dat de kaas stijf wordt. Als u
wilt dat de kaas vloeiender wordt, raden wij aan het pannetje
terug enkele minuten op de bovenste etage te zetten.
NED
11
*Opgelet, de steel van het pannetje kan zeer heet worden
vanwege de stralingswarmte van de weerstanden. Voor uw eigen
gemak raden wij u aan de greep enkel in het doorschijnend
gedeelte te plaatsen.
ONDERHOUD
Ontkoppel steeds uw apparaat en laat het volledig
afkoelen vooraleer het schoon te maken.
U apparaat bevat glazen platen die een bijzondere aandacht
benodigen bij het onderhoud.
Glazen plaat en weerstand: maak deze schoon met een spons
met warm water en afwasmiddel.
Opgelet: vaste schotels in glas
Opgelet: Gebruik geen schuursponsje of metalen spons.
Deze kunnen het glas krassen.
Begin met het schoonmaken van de bovenzijde van de glazen
platen, en draai vervolgens het apparaat om, om de onderzijde
van de glazen plaat schoon te maken.
Opgelet: de weerstand is vast. Maak de glazenplaat schoon
doorheen de weerstand.
Laat 2-3 minuten weken. Droog deze af met keukenpapier
alvorens het water volledig verdampt.
Droog de weerstand goed af.
Advies: u kunt voor hardnekkige vlekken en een efciëntere
ontvetting een reinigingsmiddel voor vensters gebruiken.
Pannetjes: maak ze schoon met een zacht, niet schurend
sponsje, met warm water en afwasmiddel.
Vervolgens spoelen. Niet op de pannetjes krassen met metalen
voorwerpen of geen schuurmiddelen gebruiken producten
(u kunt hiermee de antiaanbaklaag beschadigen).
N.B.: u kunt de pannetjes laten weken of ze in de vaatwasmachine
afwassen.
Kolommen en basis in metaal (volgens model): enkel
reinigen met een zacht, niet schurend sponsje. Afdrogen met een
droge doek.
Let erop dat u geen water laat stromen op de elektrische
onderdelen. Nooit uw toestel onder water houden.
ALGEMENE VOORWAARDEN WAARBORG
Uw apparaat heeft een waarborg van 2 jaar.
Om gratis gebruik te maken van één jaar bijkomende waarborg,
kunt u zich inschrijven op de internet-site van
(www.lagrange.fr).
De waarborg geldt voor vervangonderdelen en werkuren en dekt
de fabricagefouten.
Vallen niet onder de waarborg: schade tengevolge van foutief
gebruik of niet opvolgen van de gebruiksaanwijzing, vallen van
het product en breken van het glazuur.
12
DEZE WAARBORG GELDT ALLEEN VOORHUISHOUDELIJK
GEBRUIK EN IN GEEN GEVAL VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK.
De wettelijke waarborg die de verkoper verschuldigd is sluit
niet de wettelijke waarborg uit die de Fabrikant verschuldigd is
volgens de artikels 1641 en volgende van het Franse Burgerlijk
Wetboek.
Bij defect of slechte werking, contact opnemen met de verkoper.
In geval van technisch defect binnen de 8 dagen na de aankoop,
wordt het apparaat vervangen. Na deze termijn wordt het
gerepareerd door de Dienst Na Verkoop van .
RECEPTEN
Advies: kies een goede raclettekaas uit. Reken op ongeveer
200 g kaas per persoon.
DE RACLETTE
Voor 6 personen
Ingrediënten: 1,2 kg raclettekaas in jne sneetjes; 12
aardappelen; charcuterie naar keuze (gekookte ham, rauwe ham,
gerookte ham, gedroogd vlees, vlees uit Graubünden gesneden
in jne plakjes, worst...); diverse garnituren (witte uitjes in azijn,
augurkjes).
Laat de aardappelen koken met de schil; leg ze in een schotel (in
een bodempje water) en zet deze op de bovenste plaat. Leg in de
pannetjes één of meer sneetjes raclettekaas. Laat deze smelten
tot wanneer er zich een lichte goudgele korst vormt aan het
oppervlak. Garneer met charcuterie, sla, witte uitjes, augurkje,
champignons, een snuifje gemalen witte peper op de kaas,
plakjes tomaat, plakjes aubergines enz...
DE RACLETTE «4 JAARGETIJDEN»
Voor 6 personen
Ingrediënten: 1,2 kg raclettekaas; gevarieerde charcuterie
(vlees uit Graubünden, rauwe of gekookte ham, worst...); sla;
kwarteleieren; kleine stukjes gerookt spek.
Laat de aardappelen koken onder stoom of in water zonder ze te
schillen. Snijd ze in twee en houd ze warm op de bovenste plaat
in een hittebestendige schotel (in een bodempje water). Laat de
kaas smelten in de pannetjes en voeg er eventueel kubusjes
gerookt spek aan toe.
Kies een garnituur in functie van het jaargetijde:
Lente: aspergepunten, tomaten, kersen, wortels, rapen,
aardappelen...
Zomer: selderie, gegrilde paprika’s, blaadjes basilicum,
stukjes ananas, courgettes, bloemkool...
Herfst: minimaïskolven, noten, hazelnootjes, druivenpitten,
stukjes kastanje, harten van artisjok, stukjes gerookt spek en
uitjes...
Winter: gehaktballetjes, stukjes kalfsgebraad of stukjes worst...
/