Moulinex ME20513E Handleiding

Categorie
Vleesmolen
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

10
NL
BESCHRIJVING
A Afneembare hakmolen
A1 Aluminium behuizing
A2 Schroef
A3 Zelfslijpend mes van roestvrij staal
A4 Roosters (afhankelijk van het model)
A4a Fijnmazig rooster (hakt zeer fijn)
A4b Middenmazig rooster (hakt fijn)
A4c Grofmazig rooster (hakt grof)
A5 Aluminium moer
B Afneembare schaal
C Vleesstamper
D Aan/uit-knop
E Motorblok
GEBRUIK
Hakmolen
(zie fig. 1.1 tot en met 1.4)
Maak de volledige hoeveelheid te verwerken voedsel klaar, verwijder beenderen, kraakbeen en pezen.
Snij het vlees in stukken (ongeveer 2 x 2 cm).
Tip: wanneer u al het vlees hebt gemalen, kunt u enkele stukken brood door de machine duwen om
het laatste gehakt eruit te krijgen.
GEBRUIKSAANWIJZINGEN
Maak vóór het eerste gebruik alle accessoires schoon met water en zeep. Spoel ze af en dep ze
onmiddellijk voorzichtig droog.
Het rooster en het mes moeten ingevet blijven. Wrijf ze in met olie.
Laat het apparaat niet zonder inhoud werken wanneer de roosters niet zijn ingevet.
Steek nooit uw vingers of een voorwerp in de aanvoerbuis.
F Worsthulpstuk (afhankelijk van het model)
G Kibbehvormer (afhankelijk van het model)
G1 Opzetstuk
G2 Ring
H Groentesnijder (afhankelijk van het model)
H1 Kegelmagazijn / aanvoerbuis
H2 Duwstaaf
H3 Kegels (afhankelijk van het model)
H3a Kegel voor grof raspen (rood)
H3b Kegel voor fijn raspen (oranje)
H3c Kegel voor grof snijden (donkergroen)
H3d Kegel voor fijn snijden (lichtgroen)
H3e Kegel voor het snijden van frieten
H3f Accessoire voor het snijden van blokjes
I Opbergstuk (afhankelijk van het model)
Opgelet: bij dit apparaat wordt een boekje met veiligheidsvoorschriften (LS-123456) geleverd.
Neem dit boekje aandachtig door voordat u het apparaat in gebruik neemt en bewaar het nadien
zorgvuldig.
11
NL
Worsthulpstuk
(zie fig. 2.1 tot en met 2.3)
Belangrijk: dit hulpstuk mag alleen worden gebruikt wanneer het vlees is gemalen, kruiden zijn
toegevoegd en de bereiding goed is gemengd.
Laat de worst vorm in lauw water weken om hem weer flexibel te maken. Plaats de worstvorm daarna
op de trechter en laat daarbij 5 cm uitsteken (die u afsluit door een knoop te maken met een koordje).
Zet het apparaat aan, doe het gehakt in de hakmolen en laat de worst vorm volgen naarmate hij wordt
gevuld.
Opmerking: worst maken gaat makkelijker wanneer u met iemand kunt samenwerken, zodat één
persoon het gehakt in het apparaat kan doen en de andere de vorm kan vullen.
Geef de worsten de gewenste lengte door de vorm dicht te knijpen en te draaien. Om goede worsten
te krijgen, moet u erop letten dat er geen lucht in de vorm komt wanneer u hem vult. U kunt de
lengte van de worsten het best beperken tot 10 à 15 cm (scheid de worsten van elkaar met een koord
waarin u een knoopje legt).
Kibbehvormer
(zie fig. 3.1 tot en met 3.2)
Tip:
om glad deeg te maken voor kibbeh- of köfte, laat u het gehakt twee- tot driemaal door de hakmolen
gaan, tot het fijn genoeg is.
Groentesnijder
(zie fig. 4.1 tot en met 4.6)
Gebruik de juiste kegel voor elk type voedingsmiddel: zie de tabel in fig. 6.
Tips voor optimale resultaten:
om goede resultaten te verkrijgen, moeten de ingrediënten die u gebruikt stevig zijn. Zorg ervoor dat
er zich geen voedsel ophoopt in het apparaat. Gebruik het apparaat niet om voedingsmiddelen te
raspen of te snijden die te hard zijn, zoals suiker of stukken vlees.
REINIGEN
(zie fig. 5.1 tot en met 5.6)

Documenttranscriptie

Opgelet: bij dit apparaat wordt een boekje met veiligheidsvoorschriften (LS-123456) geleverd. Neem dit boekje aandachtig door voordat u het apparaat in gebruik neemt en bewaar het nadien zorgvuldig. NL BESCHRIJVING A A1 A2 A3 A4 A4a A4b A4c A5 Afneembare hakmolen Aluminium behuizing Schroef Zelfslijpend mes van roestvrij staal Roosters (afhankelijk van het model) Fijnmazig rooster (hakt zeer fijn) Middenmazig rooster (hakt fijn) Grofmazig rooster (hakt grof) Aluminium moer B Afneembare schaal C Vleesstamper D Aan/uit-knop E Motorblok F Worsthulpstuk (afhankelijk van het model) G Kibbehvormer (afhankelijk van het model) G1 Opzetstuk G2 Ring H H1 H2 H3 H3a H3b H3c H3d H3e H3f Groentesnijder (afhankelijk van het model) Kegelmagazijn / aanvoerbuis Duwstaaf Kegels (afhankelijk van het model) Kegel voor grof raspen (rood) Kegel voor fijn raspen (oranje) Kegel voor grof snijden (donkergroen) Kegel voor fijn snijden (lichtgroen) Kegel voor het snijden van frieten Accessoire voor het snijden van blokjes I Opbergstuk (afhankelijk van het model) GEBRUIKSAANWIJZINGEN Maak vóór het eerste gebruik alle accessoires schoon met water en zeep. Spoel ze af en dep ze onmiddellijk voorzichtig droog. Het rooster en het mes moeten ingevet blijven. Wrijf ze in met olie. Laat het apparaat niet zonder inhoud werken wanneer de roosters niet zijn ingevet. Steek nooit uw vingers of een voorwerp in de aanvoerbuis. GEBRUIK Hakmolen (zie fig. 1.1 tot en met 1.4) Maak de volledige hoeveelheid te verwerken voedsel klaar, verwijder beenderen, kraakbeen en pezen. Snij het vlees in stukken (ongeveer 2 x 2 cm). Tip: wanneer u al het vlees hebt gemalen, kunt u enkele stukken brood door de machine duwen om het laatste gehakt eruit te krijgen. 10 Worsthulpstuk (zie fig. 2.1 tot en met 2.3) Belangrijk: dit hulpstuk mag alleen worden gebruikt wanneer het vlees is gemalen, kruiden zijn toegevoegd en de bereiding goed is gemengd. Laat de worst vorm in lauw water weken om hem weer flexibel te maken. Plaats de worstvorm daarna op de trechter en laat daarbij 5 cm uitsteken (die u afsluit door een knoop te maken met een koordje). Zet het apparaat aan, doe het gehakt in de hakmolen en laat de worst vorm volgen naarmate hij wordt gevuld. Opmerking: worst maken gaat makkelijker wanneer u met iemand kunt samenwerken, zodat één persoon het gehakt in het apparaat kan doen en de andere de vorm kan vullen. Geef de worsten de gewenste lengte door de vorm dicht te knijpen en te draaien. Om goede worsten te krijgen, moet u erop letten dat er geen lucht in de vorm komt wanneer u hem vult. U kunt de lengte van de worsten het best beperken tot 10 à 15 cm (scheid de worsten van elkaar met een koord waarin u een knoopje legt). Kibbehvormer (zie fig. 3.1 tot en met 3.2) Tip: om glad deeg te maken voor kibbeh- of köfte, laat u het gehakt twee- tot driemaal door de hakmolen gaan, tot het fijn genoeg is. Groentesnijder (zie fig. 4.1 tot en met 4.6) Gebruik de juiste kegel voor elk type voedingsmiddel: zie de tabel in fig. 6. Tips voor optimale resultaten: om goede resultaten te verkrijgen, moeten de ingrediënten die u gebruikt stevig zijn. Zorg ervoor dat er zich geen voedsel ophoopt in het apparaat. Gebruik het apparaat niet om voedingsmiddelen te raspen of te snijden die te hard zijn, zoals suiker of stukken vlees. REINIGEN (zie fig. 5.1 tot en met 5.6) 11 NL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34

Moulinex ME20513E Handleiding

Categorie
Vleesmolen
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor