AEG BP831660WM Handleiding

Type
Handleiding
NL Gebruiksaanwijzing
Oven
BP831660NM
BP831660WM
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE.........................................................................................3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.................................................................................4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT........................................................................8
4. BEDIENINGSPANEEL................................................................................................. 9
5. VOOR HET EERSTE GEBRUIK..................................................................................10
6. SNELSTARTGIDS.......................................................................................................11
7. DAGELIJKS GEBRUIK................................................................................................12
8. KOOK- EN BAKASSISTENT......................................................................................21
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES........................................................................... 25
10. EXTRA FUNCTIES....................................................................................................28
11. AANWIJZINGEN EN TIPS...................................................................................... 28
12. ONDERHOUD EN REINIGING...............................................................................43
13. PROBLEEMOPLOSSING.........................................................................................46
14. ENERGIEZUINIGHEID.............................................................................................47
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG-product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen
om vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het
leven gemakkelijker helpen maken met functies die gewone apparaten wellicht
niet hebben. Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er
optimaal van kunt profiteren.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.aeg.com/webselfservice
Registreer uw product voor een betere service:
www.registeraeg.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.aeg.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens
bij de hand hebt: model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
www.aeg.com
2
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
niet verantwoordelijk voor letsel of schade veroorzaakt
door een verkeerde installatie of verkeerd gebruik.
Bewaar de instructies altijd op een veilige en
toegankelijke plaats voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens
of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakking uit de buurt van kinderen en
gooi het op passende wijze weg.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat
is heet.
Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient
dit te worden geactiveerd.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat
uitvoeren.
Kinderen van 3 jaar en jonger moeten tijdens de
werking van dit apparaat altijd uit te buurt worden
gehouden.
1.2
Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U
dient op te passen dat u de verwarmingselementen
NEDERLANDS
3
niet aanraakt. Houd kinderen jonger dan 8 jaar uit de
buurt of onder permanent toezicht.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te
plegen.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat
u de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon
te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant,
een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd
persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties
te voorkomen.
Overtollige voedselresten moeten verwijderd worden
alvorens de pyrolytische reiniging te starten. Verwijder
alle onderdelen van de oven.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die
aanbevolen is voor dit apparaat.
2.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen
beschadigd apparaat.
Volg de installatie-instructies op die
zijn meegeleverd met het apparaat.
Pas altijd op bij verplaatsing van het
apparaat, want het is zwaar. Gebruik
altijd veiligheidshandschoenen en
gesloten schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar
andere apparaten en units in acht.
www.aeg.com4
Zorg ervoor dat het apparaat onder
en naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
Het apparaat is uitgerust met een
elektrisch koelsysteem. Het heeft
elektrische stroom nodig.
2.2 Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd
elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden
aangesloten op een geaard
stopcontact.
Controleer of de elektrische
informatie op het typeplaatje
overeenkomt met de
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
Gebruik altijd een correct
geïnstalleerd, schokbestendig
stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen
onder stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden
bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op
een losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen
moeten uit de houder worden
verwijderd), aardlekschakelaars en
contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor
het apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EEG-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
voor huishoudelijk gebruik.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de
ventilatieopeningen niet geblokkeerd
zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden
gebruikt als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er
alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten
of gerechten die vochtig zijn gemaakt
met ontvlambare producten in, bij of
op het apparaat.
NEDERLANDS
5
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van het apparaat.
plaats geen water direct in het
hete apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
om mee te koken. Het mag niet
worden gebruikt voor andere
doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv.
een deur), zorg er dan voor dat de
deur nooit gesloten is als het
apparaat in werking is. Warmte en
vocht kunnen achter een gesloten
meubelpaneel ophopen en schade
aan het apparaat, de behuizing of de
vloer veroorzaken. Sluit het
meubelpaneel niet tot het apparaat
volledig afgekoeld is na gebruik.
2.4 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg dat het apparaat is afgekoeld. Er
bestaat een risico dat de glasplaten
kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met de erkende
servicedienst.
Wees voorzichtig als u de deur van
het apparaat verwijderd. De deur is
zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Reinig het apparaat met een vochtige
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
reinigingsmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen
voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray
gebruikt eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email
(indien van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.5 Pyrolysereiniging
Risico op letsel / Brand /
Chemische uitstoot
(dampen) in pyrolitische
modus.
Voordat u de pyrolytische
zelfsreinigingsfunctie of de functie
Het eerste gebruik uitvoert, moet u
eerst de volgende items uit de
binnenkant oven verwijderen:
eventueel grote hoeveelheden
etensresten, olie of gemorst vet /
deposito's.
eventueel verwijderbare objecten
(inclusief plateaus, zijrails, etc., die
met het product zijn
meegeleverd), in het bijzonder
potten en pannen met
antiaanbaklaag, ovenroosters,
kookgerei, etc.
Lees zorgvuldig alle instructies voor
pyrolytische reiniging.
Houd kinderen uit de buurt van het
apparaat als de pyrolytische reiniging
in werking is.
Het apparaat wordt erg heet en er
komt hete lucht uit de
ventilatieopeningen aan de voorkant.
Pyrolytische reiniging wordt
uitgevoerd onder hoge temperaturen
waarbij er rook van kookresten en
www.aeg.com
6
constructiematerialen kan komen.
Daarom gelden de volgende
aanbevelingen voor consumenten:
zorg voor goede ventilatie tijdens
en na elke pyrolytische reiniging.
zorg tijdens en na het eerste
gebruik bij maximumtemperatuur
voor voldoende verluchting.
In tegenstelling tot mensen, kunnen
bepaalde vogels en reptielen zeer
gevoelig zijn voor mogelijke
rookgassen die tijdens het
reinigingsproces van alle pyrolytische
ovens worden uitgestoten.
Houd huisdieren (met name
vogels) uit de buurt van het
apparaat tijdens en na de
pyrolytische reiniging en gebruik
eerst een programma bij
maximale temperatuur in een
goed geventileerde ruimte.
Kleine huisdieren kunnen ook zeer
gevoelig zijn voor de plaatselijke
temperatuurwijzigingen in de
nabijheid van alle pyrolytische ovens
wanneer de pyrolytische reiniging in
werking is.
Anti-aanbaklagen in potten en
pannen, schalen, keukengerei, enz.
kunnen worden beschadigd door de
hoge temperatuur van het
pyrolytische reinigingsproces van alle
pyrolytische ovens en kunnen
mogelijk ook kleine hoeveelheden
schadelijke gassen veroorzaken.
Rookgassen die vrijkomen uit alle
pyrolytische ovens / kookresten zoals
beschreven, zijn niet schadelijk voor
mensen, inclusief zuigelingen of
personen met medische
aandoeningen.
2.6 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen
in dit apparaat zijn uitsluitend
bedoeld voor gebruik in
huishoudelijke apparaten. Gebruik
deze niet voor andere doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient
u de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het
apparaat af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om
te voorkomen dat kinderen of
huisdieren binnen in het apparaat vast
komen te zitten.
2.8 Servicedienst
Neem contact op met een erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
NEDERLANDS
7
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
2
7
1
8
4
3
5
6
5
4
3
2
1
1
Bedieningspaneel
2
Elektronische tijdschakelklok
3
Opening voor
kerntemperatuursensor
4
Verwarmingselement
5
Lampje
6
Ventilator
7
Verwijderbare inschuifrail
8
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt van
het gerecht
Teleskopauszüge
Voor roosters en bakplaten.
www.aeg.com
8
4. BEDIENINGSPANEEL
4.1 Elektronische tijdschakelklok
1 2 3 4 5
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen.
Tiptoets Functie Opmerking
1
AAN/UIT Het apparaat in- en uitschakelen.
2
- Display Toont de huidige instellingen van het apparaat.
3
Favoriet Bestaat uit een lijst met favoriete bereidingspro-
gramma's die door de gebruiker zijn gemaakt.
4
Kookwekker Om de volgende functie in te stellen: Kookwekker.
Directe toegang tot de tijdfuncties.
5
Recepten Directe toegang tot de menu's: Kookboek en
Snelle start als het apparaat aan staat.
De tiptoetsen voor: Favoriet,
Kookwekker en Recepten
zijn alleen zichtbaar als het
apparaat aanstaat.
4.2 Display
Na activering toont het apparaat een
basismodus voor de verwarmingsfunctie.
11:09
150°
start
Menu
A B DC
E
NEDERLANDS 9
A. Naar het menu terugkeren
B. Huidig ingestelde
verwarmingsfunctie
C. Huidig ingestelde temperatuur
D. Klok
E. Begin
Andere indicaties op het display:
Symbool Functie
Wijziging tekstgrootte
Meer opties
Vleesthermometer
Heat+Hold
Blokkering
5. VOOR HET EERSTE GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder all accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit het
apparaat.
Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging'.
Reinig het apparaat en de accessoires
voor het eerste gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
5.2 Softwarelicentie
De software van dit product bevat
auteursrechtelijk beschermde software
gelicenseerd onder de BSD, fontconfig,
FTL, GPL-2.0, LGPL-2.0, LGPL-2.1,
libJpeg, zLib/ libpng, MIT, OpenSSL /
SSLEAY en andere.
Het is mogelijk om de complete kopie
van de licenties in het apparaat weer te
geven op het TFT-scherm door het
menupad te volgen: Basis Instellingen /
Service / Licentie.
De broncode van de open-
sourcesoftware gebruikt in het product
kan worden gedownload door de
hyperlink te volgen op de
internetproductpagina.
5.3 Eerste aansluiting
Als u de stekker van het apparaat in het
stopcontact steekt, dan moet u instellen:
de taal
tijd
klokformaat
datum
snelverhitting
geurfilter
De gekozen naam of nummer kan op
twee manieren worden ingesteld. Blader
naar de vereiste positie of raak de
gekozen optie aan. U kunt de
instellingen wijzigen in het menu: Basis
Instellingen.
www.aeg.com
10
6. SNELSTARTGIDS
6.1 Gebruik van het
aanraakscherm
Gebruik een snelle aanraking om
door het menu te bladeren of sleep
uw vinger over het display.
De kracht van de aanraking bepaalt
hoe snel het scherm beweegt.
De bladerende beweging kan zelf
stoppen of u kunt het direct stoppen
als u het display aanraakt.
De gekozen functie activeert als u uw
vinger loslaat van het display.
Raak om een menufunctie te
activeren het display bij de
geselecteerde functie aan.
U kunt elke parameter getoond op
het display wijzigen als u het aanraakt.
Om de vereiste functie, tijd of
temperatuur in te stellen kunt u door
de lijst bladeren of de gewenste optie
aanraken.
Als u een verwarmingsfunctie
inschakelt, verschijnt Menu niet op
het display. Raak het display ergens
aan en het Menu verschijnt weer.
Als het apparaat actief is en een
aantal symbolen verdwijnen van het
display, raak het display dan ergens
aan. Alle symbolen komen weer
terug.
Nadat u wat functies heeft ingesteld,
verschijnt er een pop-upvenster met
extra informatie.
De temperatuur kan van plaats
wisselen op het display met andere
functies in de rechter- en
linkeronderhoek.
11:09
150°
20min33min
start
Menu
Als u een optie in het menu
ingedrukt houdt, verschijnt
er een korte beschrijving van
de optie.
6.2 Snelstartgids naar het
menu
Menu
Functies Verwarmingsfunc-
ties
Speciaal
Reinigen
Favoriet
Timers Kookwekker instel-
len
Duur instellen
Starttijd instellen
Eindtijd instellen
Verstreken tijd
Opties Lampje
Heat+Hold
Set + Go
Kinderslot
Schermvergrende-
ling
Recepten Kookboek
Snelle start
Laatste en meest
gebruikte
Laatst gebruikt
Meest gebruikt
NEDERLANDS 11
Menu
Basis Instellingen Snel opwarmen
Geurfilter
Reinigingsherinne-
ring
Display
Geluid
Taal
Tijd en datum
DEMO modus
Service
7. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
7.1 Het apparaat gebruiken
U kunt het apparaat gebruiken in:
handmatige modus - voor het
handmatig instellen van de
verwarmingsfunctie, temperatuur en
kooktijd.
automatische programma's
(Recepten) - voor het bereiden van
een gerecht als u geen kennis of
ervaring met koken hebt.
7.2 Het menu bedienen
1. Aanraken om het apparaat in te
schakelen:
.
2. Aanraken: Menu.
3. Blader door het menu om de functie
te zoeken die u wilt inschakelen.
4. Tik gewoon op het display om de
functie in te schakelen.
5. Aanraken om terug te keren naar het
vorige menu: of Menu.
6. Het uitschakelen van het apparaat
gebeurt door het aanraken van:
.
7.3 Het menu in overzicht
Menu
Timers
Options
Functions
BA
C
A. Naar het menu terugkeren
B. Huidige menuniveau
C. Functielijst
www.aeg.com12
Hoofdmenu
Menu-item Omschrijving
Functies Het bevat een lijst met de verwarmingsfuncties,
speciale functies, schoonmaakprogramma's en fa-
voriete programma's.
Timers Het bevat een lijst met klokfuncties.
Opties Het bevat een lijst met andere opties voor veilig-
heidsfuncties, lamp, Heat+Hold, Set + Go.
Recepten Bestaat uit een lijst met automatische bereidings-
programma's.
Laatste en meest gebruikte Het laat zien welke functie het laatst is gebruikt en
welke het meest worden gebruikt.
Basis Instellingen Het bevat een lijst met basisinstellingen.
7.4 Submenu voor: Functies
True Fan Cooking
Heating Functions
Special
Cleaning
Favourites
A B
CD
A. Naar het menu terugkeren
B. Lijst met verwarmingsfuncties
C. Lijst met beschikbare opties
D. Meer opties
7.5 Een verwarmingsfunctie
instellen
1. Blader door de functies en raak uw
keuze aan.
2. Raak de temperatuur op het display
aan om de temperatuur te wijzigen
en blader door de lijst om te vinden
wat u nodig heeft.
3. Raak de temperatuur aan om te
bevestigen.
4. Aanraken om de functie in te
schakelen: Start.
Wanneer het apparaat zo ongeveer de
ingestelde temperatuur heeft bereikt,
hoort u een geluidssignaal. Aan het
einde van de kooktijd klinkt er opnieuw
een geluidssignaal.
Aanraken om terug te keren naar het
vorige menu: Menu.
U kunt een beschrijving zien
van de verwaringsfunctie of
een standaardfunctie
creëren in een pop-
upvenster. Houd uw vinger
langer dan 2 seconden op
de geselecteerde
verwarmingsfunctie. Als u
een verwarmingsfunctie als
standaard instelt, dan
verschijnt het als eerste
functie als u het apparaat
weer inschakelt.
NEDERLANDS 13
Au Gratin
Show description
Make shortcut in menu
A B
C
A. Naar het menu terugkeren
B. Pop-upvenster
C. Meer opties
7.6 Submenu voor: Verwarmingsfuncties
Brood Om brood met een knapperige buitenkant te bakken.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige bo-
dem en om voedsel in te maken.
Multi Hetelucht (Voch-
tig)
Om gebakken voedsel in bakblikken op één rekniveau
te bakken. Om tijdens de bereiding energie te bespa-
ren. Deze functie moet worden gebruikt in overeen-
stemming met de kooktabellen om de gewenste koo-
kresultaten te bereiken. Voor meer informatie over de
aanbevolen instellingen kunt u de kooktabellen raad-
plegen.Deze functie werd gebruikt om de energie-effi-
ciëntieklasse te bepalen op EN 60350-1.
Lage Temperatuur Ga-
ren
Traag braden voor zeer mals en sappig vlees.
Pizza Hetelucht Op 1 ovenniveau bakken voor gerechten met een
knapperige bodem zoals een pizza of quiche. Stel de
temperatuur 20 tot 40 °C lager in dan bij Boven + on-
derwarmte.
Boven + onderwarmte Boven- en onderwarmte voor bakken en braden op 1
ovenniveau.
Multi Hetelucht Hetelucht voor meerdere gerechten en het bakken op
max. drie ovenniveaus tegelijk. Stel de temperatuur 20
tot 40 °C lager in dan bij Boven + onderwarmte.
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of gevogel-
te met botten op 1 niveau. Deze functie is ook ge-
schikt voor gratineren en kort bakken.
Grill Intens Om plat voedsel te grillen en brood te roosteren.
www.aeg.com14
Grill Om grotere zaken zoals een Rosbief te grillen.
ECO Braden Optimaliseert het energieverbruik tijdens het braden.
Het is daarom nodig om de kooktijd eerst in te stellen.
Tijdens deze functie is de verlichting uitgeschakeld. Ze
gaat terug aan als u ze via het menu activeert of de
deur opent.
Bevroren Gerechten Om kant-en-klare maaltijden met een knapperig brui-
ne korst te maken, bijv. patat, aardappelkwartjes.
Gratineren Voor ovenmaaltijden als lasagne of gegratineerde
aardappelgratin. Deze functie is ook geschikt voor gra-
tineren en kort bakken.
De verlichting kan tijdens
sommige ovenfuncties
automatisch uitschakelen als
de temperatuur onder de
60°C komt.
7.7 Submenu voor: Speciaal
Drogen Voor het drogen van gesneden fruit, zoals appels, prui-
men, perziken en groenten, zoals tomaten, courgettes
of champignons.
Ontdooien Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel.
Warmhouden Om het voedsel warm te houden.
Borden Warmen Om borden voor het serveren op te warmen.
Deeg Laten Rijzen Voor het beheerst laten rijzen van deeg voordat het
wordt gebakken.
Inmaken Om groenten zoals bijvoorbeeld gemengde augurken
in glas en vloeistof te bewaren.
7.8 Submenu voor: Reinigen
Snelle pyrolitische rei-
niging
1 uur voor een lage mate van vuil. Pyrolytisch reinigen
elimineert etensresten door ze tot as te verbranden zo-
dat de oven gewoon kan worden schoongeveegd.
NEDERLANDS 15
Normale pyrolyse 1 uur 30 min voor een standaard graad vuil. Pyrolytisch
reinigen elimineert etensresten door ze tot as te ver-
branden zodat de oven gewoon kan worden schoon-
geveegd.
Intense pyrolyse 2 uur 30min voor een hoge vuilgraad Pyrolytisch reini-
gen elimineert etensresten door ze tot as te verbran-
den zodat de oven gewoon kan worden schoonge-
veegd.
7.9 Submenu voor: Favoriet
Gran’s apple crumble
Delete
Rename
Run
BA
C
A. Naar het menu terugkeren
B. Favoriet programma
C. Functielijst
Een lijst met eerder bewaarde
instellingen. U kunt ook de actuele
instellingen opslaan: duur, temperatuur
of verwarmingsfunctie. U kunt maximaal
20 programma's instellen die in een lijst
in alfabetische volgorde getoond
worden.
Menu-item Omschrijving
Uitvoeren De voordien bewaarde favoriet uitvoeren.
Verwijderen Deze eerder bewaarde favoriet permanent verwij-
deren.
Naam wijzigen De eerder bewaarde naam wijzigen of corrigeren.
7.10 Een favoriet programma
opslaan
1. Raak aan om de huidige
instellingen van een
verwarmingsfunctie op te slaan.
2. Kies: Nieuw uit actuele instellingen.
3. Voer de naam van het favoriete
programma in en raak OK aan.
True Fan Cooking
123
åäà
OK
Q W E R T Y U I O P
A S D F G H J K L
Z X C V B N M -
space
www.aeg.com16
7.11 Submenu voor: Timers
11:33
EndStart
2h 30min
1 29
3 31
Duration
09:03
4 32
0 28
A B C
E D
A. Naar het menu terugkeren
B. Huidig ingestelde duur
C. Resterende duur
D. Garend
E. Starttijd
Menu-item Omschrijving
Kookwekker instellen Om een aftelfunctie in te stellen en te starten,
wordt de timer op het hoofdscherm getoond en
klinkt er een alarm als de timer op nul staat. Deze
timer onderbreekt het kookproces niet en is ook
beschikbaar als de oven uitgeschakeld is. Bladeren
om in te stellen; de timer start automatisch.
Duur instellen Om een aftelfunctie in te stellen en te starten,
wordt de timer op het hoofdscherm getoond en
klinkt er een alarm als de timer op nul staat.
Starttijd instellen Om de inschakeltijd voor de actuele instellingen in
te stellen.
Eindtijd instellen Om de uitschakeltijd voor de actuele instellingen
in te stellen.
Verstreken tijd De timer die optelt als u op de startknop drukt re-
setten, verbergen of tonen. De verstreken tijd is al-
leen beschikbaar als de oven actief is.
7.12 De klokfuncties instellen
Wanneer u de
vleesthermometer gebruikt,
werken de functies Duur en
Eind niet.
U kunt de tijd en datum wijzigen als u de
klok aanraakt op het display, als het
apparaat actief is.
1. Ga naar het menu:
Verwarmingsfuncties.
2. Stel de verwarmingsfunctie en de
temperatuur in.
3. Raak
aan of ga naar het menu:
Timers.
4. Kies een klokfunctie.
5. Blader door de lijst om de
benodigde tijd in te stellen. Wacht
een paar seconden zodat de tijd
automatisch wordt ingesteld of raak
aan om te bevestigen: h of min. U
kunt de instellingen verwijderen door
aanraken van: x.
Wanneer de klokfunctie is voltooid, klinkt
er een geluidssignaal en verschijnt er een
melding op het display. U kunt het
kookproces stoppen of verlengen.
7.13 Submenu voor: Opties
Overige individuele instellingen voor
veiligheid, gemak en ovenlampje.
NEDERLANDS
17
Menu-item Omschrijving
Lampje Aan / Uit
Heat+Hold Heat+Hold is alleen beschikbaar als er een duur is
ingesteld. De oven schakelt niet automatisch hele-
maal uit maar houdt het eten 30 minuten warm. Is
niet beschikbaar voor alle programma's. Indien ac-
tief verschijnt er een pictogram op het display.
Set + Go Met Set+Go kunt u een ovenfunctie en kooktijd in-
stellen en later terug gebruiken door het scherm
aan te tikken. De schermvergrendeling is actief
wanneer het kookproces start.
De functie is alleen zichtbaar in het menu als de
duur is ingesteld.
Kinderslot Aan / Uit Na activering wordt het scherm, alle knoppen en
de deur vergrendeld. Ze blijven vergrendeld in de
AAN- en UIT-stand. Raak voor het ontgrendelen
het display aan en volg de instructies. Indien ont-
grendeld moet u het weer vergrendelen via het
menu.
Schermvergrendeling De schermvergrendeling 'vergrendelt' tijdelijk het
touchscreen en alle toetsen behalve de aan/uit-
toets. Raak voor het ontgrendelen het display aan
en volg de instructies.
7.14 Heat+Hold
De functie houdt het voorbereide
gerecht gedurende 30 minuten warm op
80 °C. Deze functie wordt ingeschakeld
wanneer de bak- of braadprocedure is
geëindigd.
De functie werkt niet met
garen op lage temperatuur,
automatisch wegen
programma's, automatische
stoomprogramma's, alle
functies van het menu:
Speciaal, stoomfuncties van
het menu:
Verwarmingsfuncties.
Voorwaarden voor de functie:
U stelt een verwarmingsfunctie of een
automatisch programma in.
De ingestelde temperatuur is hoger
dan 80 °C.
U stelt de functie in: Duur instellen.
U heeft de functie ingeschakeld: Heat
+Hold in het menu: Opties.
Op het display verschijnt: .
Als u de
vleesthermometer
gebruikt is het symbool
niet zichtbaar in het
display.
Als u op drukt, wordt de functie
uitgeschakeld.
7.15 Set + Go
Met de functie kunt u een
verwarmingsfunctie (of programma)
instellen en later met een aanraking van
de tiptoets of een tik op de melding op
het display gebruiken.
De functie werkt met de
functies: Duur instellen,
vleesthermometer.
De functie werkt niet met de
reinigingsfunctie.
1.
Schakel het apparaat in.
www.aeg.com
18
2. Selecteer een verwarmingsfunctie of
een automatisch programma.
3. Stel de functie in: Duur instellen.
4. Kies: Opties / Set + Go.
Raak de melding aan in het display of
druk op een tiptoets (behalve ). De
ingestelde verwarmingsfunctie start.
Als u op drukt voordat de
functie werkt, dan wordt de
functie uitgeschakeld.
Wanneer de verwarmingsfunctie is
voltooid, klinkt er een geluidssignaal.
De functie: Kinderslot is
aan als een
verwarmfunctie werkt en
nadat het apparaat is
uitgeschakeld. Volg de
aanwijzingen op het
display op om de functie
uit te schakelen.
Het menu: Opties kunt u
gebruiken om de functie
in en uit te schakelen: Set
+ Go.
7.16 Kinderslot
Menu / Opties / Kinderslot
De functie voorkomt dat het apparaat
onbedoeld wordt gebruikt.
Inschakelen van de functie:
Kinderslot
Als de pyrolysefunctie in
werking is, wordt de deur
vergrendeld. Er verschijnt
een melding op het display
als u een tiptoets aanraakt.
1. Stel de functie in op stand: Aan.
2. Schakel het apparaat uit.
De functie uitschakelen:
Kinderslot
1. Schakel het apparaat in.
2. Tik op het display.
3. Volg de instructies op het display.
7.17 Schermvergrendeling
Menu / Opties / Schermvergrendeling
Deze functie voorkomt dat de
verwarmingsfunctie per ongeluk wordt
gewijzigd. U kunt de functie alleen
inschakelen als het apparaat in werking
is.
Inschakelen van de functie:
Schermvergrendeling
1. Schakel het apparaat in.
2. Stel een verwarmingsfunctie of -
instelling in.
3. Ga naar de: Schermvergrendeling.
4. Aanraken om de functie in te
schakelen: Schermvergrendeling.
Het apparaat blijft vergrendeld.
Als u het apparaat uit zet, wordt de
functie automatisch uitgeschakeld.
De functie uitschakelen:
Schermvergrendeling
1. Tik op het display.
2. Volg de instructies op het display.
NEDERLANDS
19
7.18 Submenu voor: Recepten
Oven Dish
Quickstart
Cookbook
A B
CD
A. Naar het menu terugkeren
B. Voedselcategorie
C. Kookboek en Snelle start
D. Meer opties
Een kookboek met inspirerende
automatische recepten en een
VarioGuide-functie die voorziet in onze
aanbevolen oveninstellingen voor uw
gerechten. De tijdsduur en temperatuur
van de VarioGuide kan worden
aangepast naar gelang van uw wensen.
Door de koksmuts van het gerecht aan te
raken, worden onze aanbevolen
instellingen weergegeven.
7.19 Submenu voor: Laatste
en meest gebruikte
Makkelijk toegankelijke lijst met laatste
en meest gebruikte functies, recepten en
snelle starts.
Menu-item Omschrijving
Laatst gebruikt De 5 laatst gebruikte functies worden weergege-
ven.
Meest gebruikt De 5 meest gebruikte functies worden weergege-
ven.
7.20 Submenu voor: Basis
Instellingen
De ingestelde instellingen blijven vast
nadat u het apparaat activeert.
Menu-item Omschrijving
Snel opwarmen Aan / Uit Als deze is AANgeschakeld, zal de opwarmtijd
voor bepaalde verwarmingsfuncties dalen. Als de
functie actief is, verschijnt >> op het scherm.
Geurfilter Aan / Uit Een geurfilter om de geur uit de ventilatielucht te
verwijderen.
Reinigingsherinnering Aan / Uit Kies dit als u wenst dat de oven u herinnert aan de
reiniging.
www.aeg.com20
Menu-item Omschrijving
Display
Kies de instellingen voor het display.
Helderheid
U kunt 4 helderheidsmodi selecteren.
Instellen van de helderheid van het
display in de stand AAN. Niet aan-
pasbaar in de UIT-stand.
Geluid
Geluidsinstellingen.
Volume
Type (Biep / Klik / Geen geluid)
Taal Stel uw gewenste taal in.
Tijd en datum
Stel de tijd en datum en andere op-
ties voor weergave van de tijd in.
Tijd (Time)
De tijd instellen of aanpassen.
Datum
De datum instellen of aanpassen.
Indeling
Kies het tijdformaat van uw keuze: HH:MM of
AM/PM.
Klokstijl
Bepaal hoe de klok eruit ziet als de oven is uitge-
schakeld.
DEMO modus
Alleen voor gebruik in de winkel. In-
dien actief zijn de verwarmingsele-
menten niet aangesloten en staat er
DEMO op het scherm.
Activeringscode
Service
Toont de softwareversie en -configu-
ratie.
SOFTWAREVERSIE
Toont de softwareversie van de oven.
Alle instellingen resetten
Zet alle instellingen terug op de fabrieksinstellin-
gen.
Licentie
Toont de licentie in de Engelse taal.
8. KOOK- EN BAKASSISTENT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
8.1 Recepten
Menu / Recepten of raak aan:
U kunt gebruikmaken van de functie:
Kookboek of Snelle start.
8.2 De functie inschakelen
1. Blader door de voedselcategorielijst
en raak uw keuze aan.
2. Blader door de gerechtenlijst en raak
uw keuze aan.
NEDERLANDS 21
3. Aanraken om de functie in te
schakelen: Start.
Als de functie afloopt, verschijnt er een
melding op het display.
11:09
°C
Stop
Calzone
4min58s
CA B
D
E
A. Recept
B. Resterende tijd
C. Klok
D. Stoppen
E. Huishoudelijk
8.3 Submenu voor: Kookboek
Menu / Kook- En Bakassistent /
Kookboek of raak aan:
De functie bevat een receptenlijst met
optimale apparaatinstellingen. De
recepten kunnen niet worden gewijzigd.
De ingrediënten en methode voor elk
recept worden getoond op het display.
Raak de receptnaam aan om terug te
keren naar de Ingrediënten en de
Methode nadat u het recept heeft
geactiveerd.
Het apparaat gebruikt automatische
instellingen bij gebruik van: Kookboek.
Voedselcategorie Schotel
Vis en schaal-/schelpdieren Stokvis
Visfilet
Vis in zoutkorst
Zalmfillets
Gevulde Inktvis
Gevogelte Kippenpoten
Coq au Vin
Canard à l orange
Vlees Stoofschotel
Gemarineerd Rundvlees
Gehaktbrood
Varkensschenkel
Schouderkarbonade
Zweeds Braadgerecht
Kalfsschenkel
Ossobuco
Gevulde Kalfsborst
Lamsbout
Konijn
Konijn in mosterdsaus
Everzwijn
Ovengerecht Lasagne
Pastagratin
Moussaka
Aardappelgratin
Frankische Knödel Schaal
Witlofgratin
Jansons Verleiding
www.aeg.com22
Voedselcategorie Schotel
Pizza en quiche Pizza
Uientaart
Quiche Lorraine
Kaasflan
Pierogi
Kaaskoekjes
Geitenkaasflan
Cake en gebak Amandelcake
Brownies
Wortelcake
Kwarktaart
Vruchtencake
Vruchtentaart
Grootmoeders appeltaart
Citroencake
Muffins
Tulband
Savarin
Cake, Zacht
Kruimeltaart
Zweedse Cake
Suikertaart
Wortelcake
Brood en broodjes Broodjes, zoet
Volkorenbrood
Witbrood
Vlechtbrood
Boterkoek
8.4 Submenu voor: Snelle start
Menu / Recepten / Snelle start of raak
aan:
De temperatuur en de baktijden zijn
alleen richtlijnen voor een beter
resultaat. Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en de
hoeveelheid van de gebruikte
ingrediënten. Aanraken om de
opgegeven instellingen te controleren
(op naam gerecht):
.
Raak de minuten of de temperatuur op
het display aan om de temperatuur of de
ingestelde tijd te wijzigen.
De Quickstart bevat automatische
programma's voor de optimale
instellingen voor elke soort vlees.
Vleesprogramma's met Automatisch
wegen
- deze functie berekent
automatisch de braadtijd. Hiervoor
moet u het gewicht van het gerecht
invoeren en de tijd wordt vanzelf
ingevoerd. Raak hiervoor de minuten
onder de gerechtnaam in en voer de
juiste waarde in.
Vleesprogramma's met Automatische
vleesthermometer - deze functie
berekent automatisch de braadtijd.
Wanneer het programma is voltooid,
klinkt er een geluidssignaal.
Voedselcategorie Schotel
Vis Vis
Gebakken (1 – 1,5 kg)
Geheel gegrilld
Geheel gegrilld (1 – 1,5
kg)
Filet, bevrozen
Zalm
Heel (tot 2 kg)
NEDERLANDS 23
Voedselcategorie Schotel
Gevogelte
Gevogelte, Uitgebeend
Gevogelte, Uitgebeend (1 –
1,5 kg)
Kip
Half (400 – 500 g elk)
Heel
Vleugels, vers
Vleugels, bevrozen
Bouten, vers
Bouten, bevrozen
eend
gans
kalkoen
Vlees Rundvlees
Gebraden
Haas
Bout (1 – 1,5 kg)
Zadel
Zadel (tot 1 kg)
Lamsvlees
Bout (1 – 1,5 kg)
Gebraden
Zadel (1 – 1,5 kg)
Gewricht medium
Gewricht medium (tot 2
kg)
Gehaktbrood (750 – 1.000 g)
Varkensvlees
Hamlap (1 – 1,5 kg)
Knook, voorgekookt
rug
rug
Nek (1 – 1,5 kg)
Braadstuk
Schouder (1 – 1,5 kg)
Gerookte varkensrug (tot 1,5
kg)
Biefstuk
Medium
Medium
Rood
Rood
Gaar
Gaar
Braadstuk
Scandinavisch Rundvlees
Medium
Rood
Gaar
Spare Ribs (1,5 – 2 kg)
Kalfsvlees
Knook (1,5 – 2 kg)
rug
Braadstuk
Wildbraad
Lende (1,5 – 2 kg)
Zadel (1,5 – 2 kg)
Ovengerecht Lasagne
Lasagne, bevroren
Pastaschotel
Aardappelgratin
Zoet Gerecht
Groentegratin
www.aeg.com24
Voedselcategorie Schotel
Pizza en quiche Baguette met gesmolten
kaas
Flammkuchen
Pizza
American, bevrozen
Gekoeld
Extra Garnering
Bevroren
Snacks, bevrozen
Dunne korst
Quiche Lorraine
Hartige taart
Cake en gebak Amandelcake
Appeltaart, bedekt
Appeltaart
Appelstrudel, bevroren
Cake bakplaat
Roerdeeg
Gistdeeg
Brioche
Cakes, klein
Kwarktaart, Bakblik
Kwarktaart, Bakplaat
Kerststol
Roomsoes
Kruimeltaart
Eclairs
Taartbodem
Pasteitjes
Schuimtaart
Vruchtentaart
Pasteitjes
Schuimtaart
Gistdeeg
Bitterkoekjes
Zandgebak
Deegreepjes
Klein Bladerdeeggebak
Tulband
Zandkoekjes
Cake, Zacht
Suikerkoek
Zwitserse flan
Biscuitrol
Taarten
Plaatkoek
Brood en broodjes Volkoren Brood
Baguette
Baguettes, bevrozen
Baguettes, voorgebakken
Broodkrans
Ciabatta
Bruin Brood
Plaatbrood
Broodjes
Ontbijtkoeken, voorgebak-
ken
Roggebrood
Ongedesemd Brood
Witbrood
Bijgerechten Aardappelkroketjes
Patat, dun
Patat, dik
Rösties
Aardappelpartjes
Functie Automatische
vleesthermometer
Functie Automatisch wegen
9. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
NEDERLANDS 25
9.1 Vleesthermometer
Er worden twee temperaturen ingesteld:
de oventemperatuur en de
kerntemperatuur.
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, wordt het apparaat
uitgeschakeld.
LET OP!
Gebruik alleen de
meegeleverde
vleesthermometer of
originele vervangende
onderdelen.
De vleesthermometer moet
gedurende de bereiding in
het vlees blijven en de
stekker moet in het
stopcontact blijven.
1. Schakel het apparaat in.
2. Steek de punt van de
vleesthermometer in het midden van
het vlees.
3. Steek de stekker van de
vleesthermometer in de aansluiting
op de voorkant van het apparaat.
Het display geeft het symbool van de
vleesthermometer weer .
4. Stel de kerntemperatuur in.
5. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Raak de temperatuur op het display
aan om de kerntemperatuur te
wijzigen.
Stop
Menu
100°
64°
220°
1h 14m
A B C D E
FG
A. Naar het menu terugkeren
B. Hoe lang de functie actief is
C. Huidig ingestelde
verwarmingsfunctie
D. Huidig ingestelde temperatuur
E. Huidige oventemperatuur
F. Stoppen
G. Huidig ingestelde temperatuur
voor de vleesthermometer
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt, hoort u
een geluidssignaal. Het apparaat wordt
automatisch uitgeschakeld.
6. Raak een tiptoets aan om het signaal
te stoppen.
7. Haal de stekker van de
vleesthermometer uit het
stopcontact en haal het vlees uit de
oven.
WAARSCHUWING!
De vleesthermometer is
heet. Er bestaat gevaar voor
brandwonden. Wees
voorzichtig bij het
verwijderen van de punt en
de stekker van de
vleesthermometer.
9.2 De accessoires plaatsen
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
zorg ervoor dat de pootjes omlaag staan.
www.aeg.com
26
Braadpan:
Plaats de braadpan tussen de
geleidestangen van de inschuifrails.
Bakrooster en braadpan samen:
Schuif de braadpan tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
het rooster op de roostersteun er boven
en zorg er hierbij voor dat de pootjes
naar beneden wijzen.
Kleine inkepingen bovenaan
verhogen de veiligheid.
Deze inkepingen zorgen er
ook voor dat ze niet
omkantelen. De hoge rand
rond het rooster voorkomt
dat het kookgerei van het
rooster afglijdt.
9.3 Telescopische geleiders -
de ovenaccessoires plaatsen
Met de telescopische geleiders kunt u de
roosters eenvoudig plaatsen en
verwijderen.
LET OP!
Reinig de telescopische
geleiders niet in de
afwasautomaat. Maak de
telescopische geleiders niet
vet.
LET OP!
Zorg dat u de telescopische
geleiders helemaal naar
achteren schuift, voordat u
de ovendeur sluit.
Bakrooster:
Plaats het bakrooster op de
telescopische geleiders zodat de pootjes
naar beneden zijn gericht.
Door de verhoogde rand die
om het rooster loopt is het
kookgerei bovendien
beveiligd tegen wegglijden.
Braadpan:
Plaats de braadpan op de telescopische
geleiders.
Bakrooster en braadpan samen:
NEDERLANDS
27
Plaats het rooster en de braadpan samen
op de telescopische geleider.
10. EXTRA FUNCTIES
10.1 Automatische
uitschakeling
Omwille van veiligheidsredenen schakelt
het apparaat na bepaalde tijd
automatisch uit als er een ovenfunctie in
werking is en u de oventemperatuur niet
wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 245 5.5
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
250 - maximum 3
De automatische
uitschakeling werkt niet met
de functies:
vleesthermometer, Duur,
End.
10.2 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
11. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en
baktijden in de tabellen zijn
slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en
de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten.
11.1 Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
de nummers van de inzetniveaus.
Informatie over de
verwarmingsfuncties, aanbevolen
rekstanden en temperaturen voor
karakteristieke gerechten.
11.2 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warmhouden
Gebruik deze functie om voedsel warm
te houden.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 80°C.
Borden Warmen
www.aeg.com28
Voor het verwarmen van borden en
schalen.
Verdeel de borden en schalen
gelijkmatig over het ovenrek. Verplaats
de stapels halverwege de
verwarmingstijd (boven- en onderkant
omwisselen).
De automatische temperatuur is 70 °C.
Aanbevolen rekstand: 3.
Deeg Laten Rijzen
U kunt deze automatische functie
gebruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt
voor de juiste atmosfeer om het te laten
rijzen. Plaats het deeg in een kom die
groot genoeg is voor het gerezen deeg
en bedek de kom met een natte
keukenhanddoek of plastic folie Plaats
een bakrooster op niveau één en schuif
de schaal erin. Sluit de deur en stel de
functie in op deeg rijzen. Deeg Laten
Rijzen. Stel de benodigde tijd in.
11.3 Bakken
Het kan gebeuren dat uw oven anders
bakt of braadt dan het apparaat dat u
vroeger had. Pas de instellingen
(temperatuur, kooktijden) en de
rekstand die u gewoon was aan
volgens de waarden in de tabellen.
De fabrikant raadt u aan de eerste
keer een lagere temperatuur in te
stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen
kunt vinden voor een speciaal recept,
kijkt u bij een soortgelijk product.
Bij het bereiden van cake op
meerdere niveaus kan de baktijd ca.
10 - 15 minuten langer zijn.
Als het gebak niet overal even hoog
is, wordt het gebak in het begin van
het bakproces niet overal even bruin.
Verander in dit geval de
temperatuurinstelling niet. De
verschillen verminderen tijdens het
bakproces.
Bij langere baktijden kunt u de oven
ca. 10 minuten voor het einde van de
baktijd uitschakelen en profiteren van
de restwarmte.
Wanneer u bevroren gerechten gebruikt,
kunnen de bakplaten in de oven tijdens
het bakken vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
11.4 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van de cake is
niet voldoende gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lagere
rekstand.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur lager in.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt de
baktijd niet verlagen door
een hogere temperatuur in
te stellen.
De cake zakt in en wordt
klef, klonterig, streperig.
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let
op de kneedtijden, vooral bij
het gebruik van keukenma-
chines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur hoger in.
NEDERLANDS 29
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De cake is te droog. Te lange baktijd. De volgende keer dat u een
cake bakt, gebruikt u een
kortere baktijd.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager in-
stellen en de baktijd verlen-
gen.
De cake wordt ongelijkmatig
bruin.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkma-
tig over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar bin-
nen de aangegeven baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een
cake bakt, stelt u de baktem-
peratuur een beetje hoger
in.
11.5 Bakken op één niveau:
Bakken in een bakblik
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Tulband / brio-
che
Multi Hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch ge-
bak / vruchten-
cake
Multi Hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Fatless sponge
cake / Vetvrije
cake, zacht
Multi Hetelucht 140 - 150 35 - 50 2
Fatless sponge
cake / Vetvrije
cake, zacht
Boven + onder-
warmte
160 35 - 50 2
Taartbodem -
zandtaartdeeg
Multi Hetelucht
170 - 180
1)
10 - 25 2
Taartbodem -
roerdeeg
Multi Hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
Apple pie / Ap-
peltaart (2 vor-
men Ø 20 cm,
diagonaal ge-
plaatst)
Multi Hetelucht 160 60 - 90 2
www.aeg.com30
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Apple pie / Ap-
peltaart (2 vor-
men Ø 20 cm,
diagonaal ge-
plaatst)
Boven + onder-
warmte
180 70 - 90 1
Kwarktaart Boven + onder-
warmte
170 - 190 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gebak / brood op bakplaat
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Vlechtbrood /
broodkrans
Boven + onder-
warmte
170 - 190 30 - 40 3
Kerststol Boven + onder-
warmte
160 - 180
1)
50 - 70 2
Brood (rogge-
brood):
1. Eerste deel
van het bak-
proces.
2. Tweede
deel van het
bakproces.
Boven + onder-
warmte
1. 230
1)
2. 160 - 180
1. 20
2. 30 - 60
1
Roomsoezen /
Eclairs
Boven + onder-
warmte
190 - 210
1)
20 - 35 3
Biscuitrol Boven + onder-
warmte
180 - 200
1)
10 - 20 3
Kruimeltaart
(droog)
Multi Hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Boter-/Suiker-
koek
Boven + onder-
warmte
190 - 210
1)
20 - 30 3
Vruchtentaart
(bereid met gist-
deeg/roer-
deeg)
2)
Multi Hetelucht 150 35 - 55 3
Vruchtentaart
(bereid met gist-
deeg/roer-
deeg)
2)
Boven + onder-
warmte
170 35 - 55 3
NEDERLANDS 31
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Vruchtentaart
met kruimel-
deeg
Multi Hetelucht 160 - 170 40 - 80 3
Plaatkoek met
kwetsbare gar-
nering (bijvoor-
beeld kwark,
room, pudding-
vulling)
Boven + onder-
warmte
160 - 180
1)
40 - 80 3
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
Koekjes
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Zandkoekjes Multi Hetelucht 150 - 160 10 - 20 3
Short bread /
Zandtaartdeeg /
Gebakreepjes
Multi Hetelucht 140 20 - 35 3
Short bread /
Zandtaartdeeg /
Gebakreepjes
Boven + onder-
warmte
160
1)
20 - 30 3
Koekjes ge-
maakt van roer-
deeg
Multi Hetelucht 150 - 160 15 - 20 3
Eiwitgebak /
schuimgebak
Multi Hetelucht 80 - 100 120 - 150 3
Bitterkoekjes Multi Hetelucht 100 - 120 30 - 50 3
Koekjes ge-
maakt van gist-
deeg
Multi Hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Klein blader-
deeggebak
Multi Hetelucht
170 - 180
1)
20 - 30 3
Broodjes Multi Hetelucht
160
1)
10 - 25 3
Broodjes Boven + onder-
warmte
190 - 210
1)
10 - 25 3
Small cakes /
Kleine cakes (20
stuks/bakplaat)
Multi Hetelucht
150
1)
20 - 35 3
www.aeg.com32
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Small cakes /
Kleine cakes (20
stuks/bakplaat)
Boven + onder-
warmte
170
1)
20 - 30 3
1)
Oven voorverwarmen.
11.6 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Pastaschotel Boven + onder-
warmte
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Boven + onder-
warmte
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Circulatiegrill 160 - 170 15 - 30 1
Stokbroden be-
dekt met ge-
smolten kaas
Multi Hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
Zoete ovenscho-
tels
Boven + onder-
warmte
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Boven + onder-
warmte
180 - 200 30 - 60 1
Gevulde groen-
te
Multi Hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
11.7 Multi Hetelucht (Vochtig)
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Pastagratin 200 - 220 35 - 45 3
Aardappelgratin 180 - 200 60 - 75 3
Moussaka 170 - 190 55 - 70 3
Lasagne 180 - 200 60 - 75 3
Cannelloni 170 - 190 55 - 70 3
Broodpudding 180 - 200 45 - 60 3
Rijstpudding 170 - 190 40 - 55 3
NEDERLANDS 33
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Appeltaart, gemaakt met
roerdeeg (ronde taartvorm)
160 - 170 55 - 70 3
Witbrood 190 - 200 40 - 50 3
11.8 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Multi Hetelucht.
Cakes / Gebak / brood op bakplaat
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 standen 3 standen
Roomsoezen/
tompoezen
160 - 180
1)
25 - 45 1 / 4 -
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
Koekjes/small cakes/cakejes/gebak/broodjes
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 standen 3 standen
Zandkoekjes 150 - 160 20 - 40 1 / 4 1 / 3 / 5
Short bread /
Zandtaartdeeg/
Deegreepjes
140 25 - 45 1 / 4 1 / 3 / 5
Koekjes ge-
maakt van roer-
deeg
160 - 170 25 - 40 1 / 4 -
Eiwitgebak,
schuimgebak
80 - 100 130 - 170 1 / 4 -
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4 -
Koekjes ge-
maakt van gist-
deeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4 -
Klein blader-
deeggebak
170 - 180
1)
30 - 50 1 / 4 -
Broodjes 180 20 - 30 1 / 4 -
www.aeg.com34
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 standen 3 standen
Small cakes /
Kleine cakes (20
stuks/bakplaat)
150
1)
23 - 40 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
11.9 Pizza Hetelucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza (dunne korst)
200 - 230
1)2)
15 - 20 2
Pizza (met veel gar-
nering)
180 - 200 20 - 30 2
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine 170 - 190 45 - 55 1
Zwitserse flan 170 - 190 45 - 55 1
Appeltaart, bedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd brood
230 - 250
1)
10 - 20 2
Bladerdeegtaart
160 - 180
1)
45 - 55 2
Flammekuchen (piz-
za-achtig gerecht uit
de Elzas)
230 - 250
1)
12 - 20 2
Piroggen (Russische
variant op calzone)
180 - 200
1)
15 - 25 2
1)
Oven voorverwarmen.
2)
Gebruik de braadpan.
11.10 Braden
Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de
fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in
de diepe braadpan braden (indien
aanwezig) of op een rooster boven de
braadpan.
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel. Op die manier blijft het
vlees sappiger.
Alle soorten vlees die een korst
moeten krijgen, kunt u in de
braadschaal zonder deksel braden.
Wij raden u aan vlees en vis vanaf 1 kg
in het apparaat te bereiden.
Giet een beetje vloeistof in de
braadpan om het aanbranden van
vleessap of vet te voorkomen.
Indien nodig het braadstuk (na 1/2 -
2/3 van de gaartijd) keren.
Besprenkel grote braadstukken en
gevogelte diverse keren tijdens het
NEDERLANDS 35
braden met het eigen vleessap.
Hiermee bereikt u een beter
braadresultaat.
U kunt het apparaat ongeveer 10
minuten voor het einde van de
bereidingstijd uitschakelen om de
restwarmte te gebruiken.
11.11 Tabel braadstukken
Rundvlees
Gerecht Gewicht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stoofvlees 1 - 1,5 kg Boven + on-
derwarmte
230 120 - 150 1
Rosbief of osse-
haas: rood
per cm dikte Circulatiegrill
190 - 200
1)
5 - 6 1
Rosbief of osse-
haas: medium
per cm dikte Circulatiegrill
180 - 190
1)
6 - 8 1
Rosbief of osse-
haas: doorbak-
ken
per cm dikte Circulatiegrill
170 - 180
1)
8 - 10 1
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensrug
Gerecht Gewicht Functie Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Schouderstuk /
nekstuk / ham-
lap
1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
160 - 180 90 - 120 1
Kotelet / ribbe-
tje
1 - 1,5 kg Circulatie-
grill
170 - 180 60 - 90 1
Gehaktbrood 750 g - 1 kg Circulatie-
grill
160 - 170 50 - 60 1
Varkensschen-
kel (voorge-
kookt)
750 g - 1 kg Circulatie-
grill
150 - 170 90 - 120 1
Kalfsvlees
Gerecht Gewicht (kg) Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Geroosterd
kalfsvlees
1 Circulatiegrill 160 - 180 90 - 120 1
Kalfsschenkel 1,5 - 2 Circulatiegrill 160 - 180 120 - 150 1
www.aeg.com36
Lamsvlees
Gerecht Gewicht (kg) Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Lamsbout /
geroosterd
lamsvlees
1 - 1,5 Circulatiegrill 150 - 170 100 - 120 1
Lamsrug, me-
dium
1 - 1,5 Circulatiegrill 160 - 180 40 - 60 1
Wild
Gerecht Gewicht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hazenrug /
hazenbout
tot 1 kg Boven + on-
derwarmte
230
1)
30 - 40 1
Rug 1,5 - 2 kg Boven + on-
derwarmte
210 - 220 35 - 40 1
Reebout,
hertenbout
1,5 - 2 kg Boven + on-
derwarmte
180 - 200 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht Gewicht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stukken ge-
vogelte
200 – 250 g
elk
Circulatiegrill 200 - 220 30 - 50 1
Halve kip 400 – 500 g
elk
Circulatiegrill 190 - 210 35 - 50 1
Kip, haantje 1 - 1,5 kg Circulatiegrill 190 - 210 50 - 70 1
Eend 1,5 - 2 kg Circulatiegrill 180 - 200 80 - 100 1
Gans 3,5 - 5 kg Circulatiegrill 160 - 180 120 - 180 1
Turkije 2,5 - 3,5 kg Circulatiegrill 160 - 180 120 - 150 1
Turkije 4 - 6 kg Circulatiegrill 140 - 160 150 - 240 1
Vis (gestoomd)
Gerecht Gewicht (kg) Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Hele vis 1 - 1,5 Boven + on-
derwarmte
210 - 220 40 - 60 1
11.12 Grill
Grill altijd met de maximale
temperatuurinstelling.
Rooster in de rekstand plaatsen zoals
aanbevolen in grilltabel.
Altijd op de eerste rekstand de pan
plaatsen voor het opvangen van vet.
NEDERLANDS 37
Alleen platte stukken vlees of vis
grillen.
Lege oven met grillfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
LET OP!
Tijdens het grillen moet de
ovendeur altijd gesloten zijn.
Grill
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Rosbief 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Runderfilet 230 20 - 30 20 - 30 3
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 25 3
Hele vis, 500 -
1000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 3 / 4
Grill Intens
Gerecht Tijd (min) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Burgers / Burgers 8 - 10 6 - 8 4
Varkensfilet 10 - 12 6 - 10 4
Worstjes 10 - 12 6 - 8 4
Runderfilet / kalfs-
biefstukken
7 - 10 6 - 8 4
Toast / Geroosterd
brood
1 - 3 1 - 3 5
Brood met iets erop 6 - 8 - 4
11.13 Bevroren gerechten
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza, be-
vroren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizza snacks, bevro-
ren
180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 200 - 220 20 - 30 3
www.aeg.com38
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Patat, dik 200 - 220 25 - 35 3
Aardappelpartjes/-
kroketjes
220 - 230 20 - 35 3
Rösties 210 - 230 20 - 30 3
Lasagne / Cannello-
ni, vers
170 - 190 35 - 45 2
Pastaschotel, bevro-
ren
160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 3
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 2
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht Functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren Boven + onder-
warmte
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Patat
1)
(300 -
600 g)
Boven + onder-
warmte of Circu-
latiegrill
200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Baguettes Boven + onder-
warmte
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Vruchtentaarten Boven + onder-
warmte
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
1)
Patat tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren.
11.14 Lage Temperatuur
Garen
Gebruik deze functie voor malse, magere
stukken vlees en vis met
kerntemperaturen van minder dan 65 °C.
Deze functie is niet geschikt voor
suddervlees of een vet varkensbraadstuk.
U kunt de vleesthermometer gebruiken
om te garanderen dat het vlees de
correcte kerntemperatuur heeft (zie de
tabel voor de vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u een
oventemperatuur instellen tussen 80°C
en 150°C. De standaard is 90°C. Nadat
de temperatuur is ingesteld, blijft de
oven werken bij 80°C. Gebruik de
automatische lage temperatuur garen
niet voor gevogelte.
Altijd zonder deksel garen
als u gebruik maakt van de
functie.
1. Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
NEDERLANDS 39
2. Plaats het vlees samen met de hete
braadpan in de oven op het
bakrooster.
3. Steek de vleesthermometer in het
vlees.
4. Selecteer de functie: Lage
Temperatuur Garen en stel de juiste
doelkerntemperatuur in.
Gerecht Gewicht (kg) Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Biefstuk 1 - 1.5 120 120 - 150 1
Runderbiefstuk 1 - 1.5 120 90 - 150 3
Geroosterd
kalfsvlees
1 - 1.5 120 120 - 150 1
Steaks 0.2 - 0.3 120 20 - 40 3
11.15 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik het eerste roosterniveau
vanaf de bodem.
Bedek het bord niet met een kom of
ander bord, aangezien het ontdooien
hierdoor langer kan duren.
Gerecht Gewicht Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje
in een groot bord leggen. Halver-
wege de bereidingstijd omdraai-
en.
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbei-
en
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren slag-
room.
Gebak 1,4 kg 60 60 -
11.16 Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van
dezelfde afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een
draai- of bajonetsluiting en metalen
bakken.
Gebruik het eerste rooster van de
bodem van deze functie.
www.aeg.com40
Zet niet meer dan zes wekflessen van
1 liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en
sluit ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet
raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten
begint te borrelen (na ca. 35 - 60
minuten bij weckpotten van 1 liter),
stop de oven of verlaag de
temperatuur tot 100 °C (raadpleeg de
tabel).
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Aardbeien / bosbes-
sen / frambozen / rij-
pe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 -
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Peren / kweeperen /
pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Wortelen
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augur-
ken
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
11.17 Drogen
Gebruik hiervoor een met
boterhampapier of bakpapier
belegde plaat.
Stop de oven voor een beter resultaat
halverwege de droogtijd, open de
deur en laat het één nacht afkoelen
om het drogen te voltooien.
NEDERLANDS 41
Groenten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Bonen 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Paprika's 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Groente in het
zuur
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Paddestoelen 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Kruiden 40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
Fruit
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Pruimen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Peren 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
11.18 Brood
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Witbrood 180 - 200 40 - 60 2
Baguette 200 - 220 35 - 45 2
Brioche 180 - 200 40 - 60 2
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 2
Roggebrood 190 - 210 50 - 70 2
Bruin brood 180 - 200 50 - 70 2
Volkoren brood 170 - 190 60 - 90 2
11.19 Vleesthermometertabel
Rundvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Rib- / Filletsteak: rood 45 - 50
Rib- / Filletsteak: medium 60 - 65
www.aeg.com42
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Rib- / Filletsteak: gaar 70 - 75
Varkensvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schouderkarbonade / ham / varkensrug 80 - 82
Tussenribstuk, Kasselerrib 75 - 80
Gehaktbrood 75 - 80
Kalfsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Schapenvlees / lamsvlees
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Schapenbout 80 - 85
Schapenrug 80 - 85
Geroosterd lamsvlees / Lamsbout 70 - 75
Wild
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Hazerug 70 - 75
Hazenpoot, hazenbout 70 - 75
Gehele haas 70 - 75
Reerug, hertenrug 70 - 75
Ree- /hertenrug 70 - 75
Vis
Gerecht Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Zalm 65 - 70
Forellen 65 - 70
12. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
NEDERLANDS 43
12.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een specifiek reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het
apparaat na elk gebruik. Vetophoping
of andere voedingsresten kunnen
brand veroorzaken. Het gevaar is
groter voor de grillpan.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek met een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag
mogen niet worden schoongemaakt
met een agressief reinigingsmiddel,
voorwerpen met scherpe randen of
een afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
12.2 Verwijderbare
inschuifrails
Als u de binnenkant van de oven wilt
reinigen, verwijdert u de inschuifrails.
1. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
2. Trek de geleider bij de achterkant uit
de zijwand en verwijder deze.
2
1
Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
De pinnetjes op de
telescopische geleiders
moeten naar voren wijzen.
12.3 Pyrolysereiniging
Menu / Functies / Reinigen
LET OP!
Verwijder alle accessoires.
LET OP!
Gebruik als er andere
apparaten in dezelfde kast
zijn geïnstalleerd deze niet
tijdens de pyrolytische
reiniging. Het kan schade
aan het apparaat
veroorzaken.
U kunt het apparaat reinigen met de
pyrolytische reiniging.
WAARSCHUWING!
Het apparaat wordt heel
heet. Er kunnen
brandwonden ontstaan.
1. Scroll om de reinigingsmodus in te
stellen door het menu: Reinigen.
2. Om de reinigingsmodus te activeren,
raakt u degene aan die u wilt kiezen.
Optie Beschrijving
Snelle pyroli-
tische reinig-
ing
bij weinig vuil
(1 uur)
Normale py-
rolyse
bij redelijk
wat vuil (1 uur
en 30 mi-
nuten)
Intense pyro-
lyse
bij veel vuil (2
uur en 30 mi-
nuten)
Wanneer de pyrolyse start, is
het lampje uitgeschakeld en
werkt de koelventilator op
hoge snelheid.
www.aeg.com44
Doe de deur niet open
tijdens de opwarmtijd. Als u
de deur toch opent, wordt
de pyrolytische reiniging
geannuleerd.
3. Raak aan als u de pyrolytische
reiniging wilt stopzetten.
U mag het apparaat pas weer gebruiken
als het deurslotsymbool is uitgeschakeld.
12.4 De deur verwijderen en
installeren
U kunt de ovendeur en het interne
glazen paneel verwijderen om het
schoon te maken. Het aantal glasplaten
verschilt per model.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig als u de
deur van het apparaat
verwijdert. De deur is zwaar.
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
A
A
3. Sluit de ovendeur in de eerste
openingsstand (in een hoek van
ongeveer 70°).
4. Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze
onder een opwaartse hoek weg van
het apparaat.
5. Plaats de ovendeur met de
buitenkant omlaag op een zachte en
egale ondergrond. Dit voorkomt
krassen.
6. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten
vastpakken en naar binnen drukken
om de klemsluiting te ontgrendelen.
7. Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
8. Houd de glasplaten aan de
bovenkant vast en trek deze een voor
een omhoog uit de geleiding.
9. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Voer de bovenstaande stappen in
omgekeerde volgorde uit als de
reiniging is voltooid. Plaats de kleinste
glasplaat eerst, daarna de grotere
glasplaten en de deur.
WAARSCHUWING!
Zorg ervoor dat de
glasplaten in de juiste
positie zijn geplaatst, anders
kan het deuroppervlak
oververhit raken.
Zorg ervoor dat u de glasplaten (C, B en
A) weer in de juiste volgorde
terugplaatst. Plaats eerst glasplaat C.
Deze heeft op de linkerkant een vierkant
en op de rechterkant een driehoek
opgedrukt. Deze symbolen vindt u ook in
reliëf op het frame van de deur. Het
driehoeksymbool op het glas moet
overeenkomen met de driehoek op het
frame van de deur en het
vierkantsymbool met het vierkant op de
deur. Plaats daarna de andere twee
glasplaten.
NEDERLANDS
45
A B C
12.5 Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de
binnenkant van het apparaat. Dit
voorkomt schade aan het afdekglas en
de ovenruimte.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrocutie!
Maak de zekering los
voordat u de lamp vervangt.
De lamp en het afdekglas
kunnen heet zijn.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
Het bovenste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
4. Plaats het afdekglas terug.
Het zijlampje
1. Verwijder de linker inschuifrail om bij
de lamp te komen.
2. Gebruik een smal, stomp voorwerp
(bijv. een theelepel) om het
afdekglas te verwijderen.
3. Reinig het afdekglas.
4. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
5. Plaats het afdekglas terug.
6. De linker inschuifrails installeren.
13.
PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
www.aeg.com46
13.1 Problemen oplossen
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
U kunt de oven niet inscha-
kelen of bedienen.
De oven is niet aangesloten
op een elektriciteitsnet of is
niet goed geïnstalleerd.
Controleer of de oven goed
is aangesloten op het elek-
triciteitsnet (zie het aansluit-
diagram indien beschikbaar).
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen juist zijn.
De oven wordt niet warm. Het kinderbeveiliging is ge-
activeerd.
Raadpleeg "Gebruik van het
kinderbeveiliging".
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgesla-
gen.
Controleer of de zekering de
oorzaak van de storing is. Als
de zekeringen keer op keer
doorslaan, neemt u contact
op met een erkende installa-
teur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Het display toont de foutco-
de 'F....'.
Elektronische fout. Neem contact op met de
klantenservice.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het berei-
den niet langer dan 15 - 20
minuten in de oven staan.
13.2 Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper of de serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich voor aan de
binnenkant van het apparaat. Verwijder
het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
14. ENERGIEZUINIGHEID
14.1 Productkaart en informatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier AEG
NEDERLANDS 47
Modelidentificatie
BP831660NM
BP831660WM
Energie-efficiëntie Index 81.2
Energie-efficiëntieklasse A+
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
0.99 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
hetelucht
0.69 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Electriciteit
Volume 71 l
Soort oven Inbouwoven
Massa
BP831660NM 40.5 kg
BP831660WM 40.5 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - deel 1: Range-ovens,
ovens, stoomovens en grills - Methoden
voor prestatiemeting.
14.2 Energie besparen
Dit apparaat bevat functies
die u helpen energie te
besparen tijdens het
dagelijks koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed is
gesloten als het apparaat werkt en houd
de deur tijdens de bereiding zo veel
mogelijk gesloten.
Gebruik metalen schalen om meer
energie te besparen.
Indien mogelijk de oven niet
voorverwarmen voordat u er voedsel in
plaatst.
Verlaag bij een bereidingsduur langer
dan 30 minuten de oventemperatuur met
minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van
de bereidingsduur voordat de kooktijd
verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt
ervoor dat het gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om
andere maaltijden op te warmen.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden, als
een programma met tijdselectie (Duur of
Einde) in werking is en de bereidingstijd
langer is dan 30 minuten, de
verwarmingselementen automatisch 10%
eerder uitgeschakeld.
De lamp en ventilator blijven wel werken.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte
te gebruiken en een maaltijd warm te
houden. Het display toont de
restwarmteaanduiding of -temperatuur.
Koken met de verlichting
uitgeschakeld
Deactiveer de verlichting tijdens de
bereiding en activeer ze enkel indien
nodig.
Multi Hetelucht (Vochtig)
Functie is ontworpen om tijdens de
bereiding energie te besparen. Het
functioneert op zodanige wijze dat de
temperatuur in de ovenruimte tijdens
een kookcyclus kan verschillen van de
www.aeg.com
48
temperatuur die staat aangegeven op
het display. Kooktijden kunnen
verschillend zijn van de kooktijden in
andere programma's.
Wanneer u Multi Hetelucht (Vochtig)
gebruikt, gaat het lampje na 30
seconden automatisch uit.U kunt het
lampje weer aandoen maar deze
handeling zal de verwachte
energiebesparing verminderen.
15. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de
volksgezondheid te beschermen en
recycle het afval van elektrische en
elektronische apparaten. Gooi apparaten
gemarkeerd met het symbool niet weg
met het huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u in de
buurt of neem contact op met de
gemeente.
*
NEDERLANDS
49
www.aeg.com50
NEDERLANDS 51
www.aeg.com/shop
867314546-E-402016
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52

AEG BP831660WM Handleiding

Type
Handleiding