Brandt FP1461B de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

nederlands
Belangrijk :
Pak het apparaat onmiddellijk bij
ontvangst uit of laat het uitpakken.
Controleer de algemene staat. Schrijf
eventueel voorbehoud op de
leveringsbon waarvan u een exemplaar
behoudt. Zet uw apparaat pas aan
nadat u deze installatiehandleiding
aandachtig hebt gelezen, zodat u sneller
vertrouwd raakt met de werking ervan.
Bewaar deze gebruiksaanwijzing in de
nabijheid van het apparaat. Indien het
apparaat aan een ander persoon wordt
verkocht of gegeven, dient u de
gebruiksaanwijzing hierbij niet te
vergeten. Wij vragen u kennis te nemen
van de aanwijzingen alvorens het
apparaat te installeren en te gebruiken.
Zij zijn voor uw veiligheid en die van
anderen opgesteld.
Voordat u de oven voor de eerste
keer gebruikt, moet hij ongeveer 15
minuten leeg opwarmen. Zorg ervoor
dat de ruimte voldoende is geventileerd.
— Dit apparaat is bestemd voor
huishoudelijk gebruik. Deze oven is
uitsluitend ontworpen voor het bakken
van voedingsmiddelen. Deze oven bevat
geen enkel bestanddeel op basis van
asbest.
— Het apparaat is bestemd voor
normaal huishoudelijk gebruik. Niet
gebruiken voor commerciële of
industriële doelen of andere doeleinden
dan waarvoor het is ontworpen.
— De technische gegevens van het
apparaat niet wijzigen of proberen te
wijzigen. Dit kan gevaarlijk zijn.
— Plaats nooit aluminiumfolie
rechtstreeks in contact met de
ovenbodem omdat de geaccumuleerde
warmte het email kan beschadigen.
— Plaats op de open ovendeur geen
zware voorwerpen en zorg ervoor dat
een kind niet op de deur kan klauteren
of erop gaat zitten
— Gebruik uw oven niet als
voorraadkast of om enige elementen na
gebruik op te bergen.
— Na gebruik van de oven, controleert
u of alle bedieningen uit staan.
— Zet de oven altijd uit voordat u de
binnenzijde van de oven gaat reinigen.
— Laat het apparaat eerst afkoelen
voordat u de ruit losclipt.
Dit apparaat mag worden
gebruikt door kinderen vanaf 8
jaar, en door personen met lichamelijke,
sensorische of geestelijke beperkingen
of door personen zonder ervaring en
kennis, als ze onder toezicht staan of
vooraf instructies gekregen hebben over
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES - LEES ZE AANDACHTIG EN
BEWAAR ZE VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK.
U kunt deze handleiding downloaden op de website van het merk.
Veiligheidsinstructies
nederlands
hoe ze het apparaat veilig moeten
gebruiken, en begrepen hebben aan
welke risico's ze zich blootstellen.
Kinderen mogen niet met het apparaat
spelen. De reiniging en het onderhoud
mogen alleen onder toezicht aan
kinderen overgelaten worden.
— Laat kinderen nooit onbewaakt, om
te vermijden dat ze met het apparaat
zouden spelen.
WAARSCHUWING: het apparaat en de
bereikbare onderdelen ervan worden
warm tijdens het gebruik. Zorg ervoor
dat u de verwarmingselementen in de
oven niet aanraakt. Het apparaat moet
buiten het bereik van kinderen jonger
dan 8 jaar worden gehouden, tenzij ze
voortdurend in het oog worden
gehouden.
— Dit apparaat is ontworpen voor
gebruik met gesloten deur.
Verwijder alle accessoires en grote
spatten, voordat u de pyrolysereiniging
van uw oven start.
— In de reinigingsmodus kunnen de
oppervlakken warmer worden dan
tijdens het normale gebruik. Het is
raadzaam om kinderen weg te houden.
— Gebruik geen stoomreiniger.
Voordat u de achterwand verwijdert
moet het apparaat van het
elektriciteitsnet worden afgekoppeld. Na
het reinigen moet de achterwand weer
worden geïnstalleerd volgens de
instructies.
— Gebruik geen schurende
reinigingsproducten of harde metalen
krabbers om de glazen ovendeur te
reinigen. Dit kan het oppervlak van het
glas beschadigen en doen barsten.
WAARSCHUWING: verzeker u
ervan dat het apparaat van het
elektriciteitsnet is afgekoppeld voordat u
de lamp vervangt, om elk
elektrocutiegevaar te vermijden. Wacht
tot het apparaat afgekoeld is. Gebruik
een rubberen handschoen om het
losschroeven van het vensterkapje en
het lampje te vereenvoudigen.
Het stopcontact moet na de
installatie goed bereikbaar zijn.
Het apparaat moet van het
elektriciteitsnet kunnen worden
afgekoppeld, door middel van een
stekker in het stopcontact of door een
schakelaar te installeren op de vaste
voedingsleidingen, volgens de
installatieregels.
Indien de voedingskabel is beschadigd,
moet deze door de fabrikant, de
klantenservice of een ander
gekwalificeerd persoon veiligheidshalve
worden vervangen.
— Dit apparaat kan zowel onder het
werkblad als in een inbouwkast worden
geïnstalleerd, zoals te zien is op het
installatieschema.
— Centreer de oven in het meubel en
bewaar daarbij een afstand van
minstens 10 mm tot het meubel
ernaast. Het materiaal van het
inbouwmeubel moet warmtebestendig
zijn (of bekleed zijn met dergelijk
materiaal). Bevestig de oven voor meer
stabiliteit in het meubel met behulp van
2 schroeven door de daartoe voorziene
gaten.
nederlands
Uitpakken
Verwijder alle beschermende elementen.
Controleer en respecteer de kenmerken van
het apparaat die u op de identificatieplaat
vindt (1.1.1)
1.1
Inbouw
Gebruik een meubel met geschikte afmetingen
(1.2.1) Bij een open meubel dient de opening
(maximaal) 70 mm te bedragen .Plaats de oven
centraal in het meubel met een minimale afstand
van 10 mm tussen de zijwanden van de oven en
die van de inbouwkast (1.2.2). Het materiaal van
de inbouwkast moet hittebestendig zijn (of deze
moet bekleed zijn met hittebestendig materiaal).
Schroef de oven, voor meer stabiliteit met 2
schroeven in de daartoe in de zijwand voorziene
schroefgaten (1.2.3).
1.2
2.1
Accessoires.
Volgens het model wordt uw oven geleverd
met een standaard plaat (2.2.1) en een
veiligheidsrooster (2.2.2).
Zorg ervoor dat u het rooster correct plaatst,
dit is uitgevoerd met zijaanslagen het kante-
len (2.2.3). De oven kan uitgerust worden
met een draaispit (2.2.4).
Om het te gebruiken installeert u de stan-
daard plaat op de eerste positie om het
braadvocht op te vangen (of op de bodem als
het te roosteren gerecht te hoog is), u glijdt
één van de vorken op het spit, u installeert
het te roosteren stuk vlees op het spit en
vervolgens de tweede vork; centreren en de
twee vorken vastschroeven. Plaats het
draaispit in zijn houder, druk licht om de punt
van het spit in het aandrijfvierkant achter in
de oven te drukken, verwijder het handvat
door het los te schroeven en de deur te kun-
nen sluiten. Na de bereiding kunt u dit hand-
vat opnieuw op het spit vastschroeven om het
braadstuk uit de oven te halen zonder u te
verbranden.
Het ovenmodel identificeren
,... ) door de bedieningenband van uw appa-
raat te vergelijken met de illustraties.
Plaatsen van de accessoires
Deze oven heeft 5 posities voor de accessoi-
res (richel 1 tot 5):
(2.1.1).
Installatie
Gebruik
2.5
Onmiddellijk bereiden.
De tijd moet vast worden aangegeven.
Kies de bereidingsfunctie volgens het model
(2.5.1), hiertoe raadpleegt u de tabel van de
Bereidingswijzen
.
Uw oven adviseert u de beste temperatuur voor
deze bereidingswijze.
U kunt de temperatuur echter aanpassen door de
keuzeknop van de temperatuur naar + of - te
draaien (2.5.2)
Plaats uw gerecht in de oven volgens de aanbe-
velingen in de Bereidingsgids.
Na deze instellingen begint de oven te verwar-
men en knippert de temperatuurindicator. Als de
oven de gekozen temperatuur heeft bereikt hoort
u een reeks pieptonen. De temperatuurindicator
houdt op met knipperen.
Instelling van de tijd. Bij het onder span-
ning zetten knippert de weergave op 12:00
(2.3.1). Stel de tijd in door op de + of - toet-
sen te drukken (houd de toetsen ingedrukt als
u de cijfers sneller wilt laten gaan) en vervol-
gens op de toets om te bevestigen (2.3.2).
2.3
2.4
Tijd opnieuw instellen. De keuzeknop
moet op 0 staan. Druk enkele seconden op de
toets tot de display begint te knipperen
(2.4.1), daarna loslaten. Een serie pieptonen
geeft aan dat u kunt instellen. Stel de tijd in
met de toetsen + en - en druk vervolgens op
de toets om te bevestigen (2.4.2).
LET OP
: Indien u de nieuwe tijd niet met de
toets bevestigt, zal de display na enkele
seconden de tijd automatisch opslaan.
Elektrische aansluiting. De oven moet aan-
gesloten worden met een genormaliseerde
voedingskabel met 3 geleiders met een door-
snede van 1,5 mm² (1 fasedraad +1 N +
aarde). Deze geleiders worden aangesloten
op een eenfasig elektriciteitsnet van
220~240 Volt via een genormaliseerd stop-
contact CEI 60083 of een omnipolaire afslui-
ter volgens de installatievoorschriften. De
beveiligingsdraad (groen-geel) is aange-
sloten op de aardaansluiting van het apparaat
en moet worden aangesloten op de aardaan-
sluiting van de installatie.
De zekering van uw installatie moet
16 ampère zijn.
Onze aansprakelijkheid vervalt bij een onge-
val ten gevolge van een afwezige of foute
aarding of een onjuiste aansluiting.
2.2
Identificatie
0
1
2
Onderhoud van de accessoires. Te
wassen in de vaatwasser of op de hand, met
een beetje vaatwasmiddel. Laten weken als
ze erg vuil zijn.
3.1
Pyrolyse-ovens:
Reiniging pyrolyse.
3.2
Reinigen van de binnenkant
van de oven:
Voordat u een pyrolysereiniging van de oven
uitvoert, verwijdert u alle accessoires, voor-
werpen en tevens grote etensresten uit de
oven. Als uw oven is uitgevoerd met fijne geë-
mailleerde richels, hoeft u deze niet te verwij-
deren.
Tijdens het reinigen kunnen de oppervlakken
heter worden dan bij normaal gebruik van de
oven. Het wordt aangeraden om jonge kinde-
ren op afstand te houden.
nederlands
De programmaschakelaar van uw oven kan als
onafhankelijke timer worden gebruikt zodat u
een tijd kunt aftellen zonder de oven in te
2.8
Timer.
2.9
Contrast van de display.
U kunt de helderheid van uw display op de
volgende wijze veranderen:
Stel de tijd van uw programmaschakelaar in
op 0u10 en bevestig (2.9.1).
Druk gelijktijdig op de toetsen + en - gedu-
rende een tiental seconden tot “CO” weerge-
geven wordt. U kunt nu instellen (2.9.2). Druk
op de toetsen + of - tot de gewenste helder-
heid is bereikt. Nadat u de helderheid van uw
keuze hebt ingesteld, wacht u enkele secon-
den en zet u de programmaschakelaar weer
op de tijd.
Volg de aanwijzingen bij geprogrammeerde
bereiding. Na instelling van de bereidingstijd
drukt u op de toets tot de indicator einde
bereidingstijd knippert (2.7.1).
De weergave knippert om aan te geven dat
instellen nu mogelijk is.
Druk op de toets + of – om de gewenste
eindtijd in te stellen (2.7.2).
Het einde van de bereidingstijd wordt na
enkele seconden automatisch geregistreerd
(of bevestig door twee maal te drukken op de
toets ). De weergave van het einde van de
bereidingstijd knippert niet meer (2.7.3).
Na deze instellingen is het starten van de
oven uitgesteld zodat de bereiding klaar is op
de geprogrammeerde tijd.
Na het bereiden (einde geprogrammeerde
tijd): de oven wordt uitgeschakeld, de indica-
tor van de bereidingstijd en 0:00 knipperen
(2.7.4), u hoort een paar minuten lang een
serie pieptonen. U stopt de pieptonen door op
een willekeurige toets te drukken. De weer-
gave schakelt terug naar de tijd door de
functieschakelaar op 0 te zetten.
2.7
Uitgesteld bereiden met gekozen
eindtijd
Onderhoud en
reinigen
schakelen.
Bij het gebruik van de timer wordt op de dis-
play de tijdweergave vervangen door weergave
van de timer. Druk op de toets tot het sym-
bool van de timer begint te knipperen. 0.00 en
een kleine zandloper knipperen (2.8.1).
Stel de gekozen tijd in met de toetsen + en -
en druk vervolgens op de toets om te
bevestigen of wacht een paar seconden
(2.8.2). De display stopt na een paar seconden
met knipperen, de timer begint te lopen en telt
de tijd in seconden af. Als de periode is afge-
lopen hoort u een reeks pieptonen van de timer
om u te waarschuwen. U stopt de pieptonen
door op een willekeurige toets te drukken.
U kunt op elk moment de programmering
van de timer annuleren of wijzigen.
Kies de gewenste bereidingswijze en pas de
temperatuur aan. Druk op toets tot de
indicator van de bereidingstijd gaat knippe-
ren (2.6.1). De display knippert op 0:00.
U kunt nu de bereidingstijd instellen. Druk op
de toets + of - om de gewenste tijd in te
stellen (2.6.2). De bereidingstijd wordt auto-
matisch na enkele seconden geregistreerd.
De weergave van de bereidingstijd knippert
niet meer (2.6.3). Na het instellen begint
direct het aftellen van de bereidingstijd.
De oven begint nu warm te worden.
Als de oven de gekozen temperatuur heeft
bereikt hoort u een reeks pieptonen.
Aan het einde van de bereiding (einde gepro-
grammeerde bereidingstijd) wordt de oven
uitgeschakeld, de indicator van de berei-
dingstijd en 0:00 knipperen (2.6.4), u hoort
gedurende enkele minuten een serie piepto-
nen. U stopt de pieptonen door op een wille-
keurige toets te drukken. De weergave scha-
kelt terug naar de tijd door de functieschake-
laar op 0 te zetten.
2.6
Geprogrammeerd bereiden.
Onmiddellijk bereiden met gepro-
grammeerde duur
3
nederlands
Onmiddellijke pyrolyse:
Afhankelijk van het model, zijn tot drie
reinigingscycli beschikbaar:
= Pyro in 2 uur
= Pyro ECO in 1u30
= PyroExpress in 59 minuten
De tijden zijn niet wijzigbaar.
De specifieke functie "PyroExpress"
profiteert van de warmte die is geproduceerd
tijdens een eerder bakproces om een snelle
automatische reiniging van de oven te
bieden: deze reinigt een weinig vuile oven in
minder dan een uur.
De elektronische bewaking van de
temperatuur van de oven bepaalt of de
restwarmte in de oven voldoende is om een
goede reiniging te verkrijgen. Anders zal een
ECO-pyrolyse van 1u30 automatisch worden
uitgevoerd.
Om het schoonmaken te beginnen, moet de
programmator de actuele tijd weergeven
zonder te knipperen.
Om de pyrolyse te activeren, zet de
functiekeuzeknop op , of
(3.2.1).
De deur wordt vergrendeld tijdens de
pyrolyse en het slot verschijnt op het display
(3.2.2). Aan het einde van de reiniging geeft
het display 0:00 weer en ontgrendelt de deur
ongeveer 30 minuten later.
Zet de functiekeuzeknop terug op 0.
3.4
3.5
Uitgestelde pyrolyse:
Beschikbaar voor en .
Volg de instructies in de paragraaf “onmid-
dellijke pyrolyse” en druk vervolgens op de
toets tot het controlelampje voor het
einde van de bereiding knippert; u kunt
nu instellen. Druk op de toetsen+ of - totdat
u het gewenste einde van de bereidingstijd
bereikt.
De deur reinigen
3.3
Demonteren. Open de deur volledig en
blokkeer deze met behulp van de rode stop-
per (3.3.1). U vindt de stopper in het plastic
hoesje van uw apparaat. Verwijder de eerste
geclipte ruit op de volgende manier: Gebruik
het metalen onderdeel als hefboom in plaat-
sen A, eerst aan de ene en dan aan de
andere kant, om de ruit loste clippen (3.3.2
- 3.3.3). Reinig de ruit met behulp van een
zachte spons en afwasmiddel (3.3.4).
Dompel de ruit niet in water onder. Gebruik
geen schuurcrème of schuursponsjes. Spoel
af met schoon water en droog af met een
pluisvrije doek. Indien nodig verwijdert u
alle binnenruiten van de deur (3.3.5). Dit
geheel bestaat uit een of twee ruiten naar-
gelang het model, met in iedere hoek een
zwarte rubberen aanslag (3.3.6).
Opnieuw monteren. Na het reinigen (3.3.7)
plaatst u de vier rubberen hoeken (3.3.8) en
let erop dat op de ruit L en R staat aange-
geven aan de kant van de scharnieren
(3.3.9). Clip uw laatste ruit vast door de
vermelding "PYROLYSE" naar u toe te plaat-
sen (3.3.10). Verwijder de rode plastic stop-
per (3.3.11). Uw apparaat kan weer gebruikt
worden.
Bij een pyrolysereiniging wordt de binnen-
zijde van de oven met zeer hoge tempera-
tuur gereinigd, waardoor alle spat- of over-
kookresten worden verwijderd. De bij de
pyrolyse vrijkomende rook en geuren wor-
den via een katalysator vernietigd.
U hoeft niet na elke bereiding een pyrolyse-
reiniging uit te voeren, maar alleen als de
oven te vuil is.
Om veiligheidsredenen wordt de ovendeur
vóór het begin van de pyrolysereiniging
geblokkeerd. Zodra de temperatuur in de
oven boven de bereidingstemperatuur uit-
stijgt, kunt u de ovendeur niet meer openen.
Reiniging van de buitenkant.
Om het venster van de elektronische
programmering te reinigen gebruikt u een
zachte doek bevochtigd met wat ruitenspray.
Gebruik geen schuurmiddelen of
schuursponsje.
Vervangen van de lamp.
Waarschuwing:
verzeker u ervan dat het apparaat van het
elektriciteitsnet is afgekoppeld voordat u
de lamp vervangt, om elk elektrocutiege-
vaar te vermijden. Wacht tot het apparaat
afgekoeld is.
Kenmerken van het lampje (naar gelang
model):
15 W, 220-240 V~, 300°C, fitting E14.
25 W, 220-240 V~, 300°C, fitting G9.
Gebruik een rubberen handschoen voor het
losschroeven van het vensterkapje en het
lampje (3.5.1).
Na deze handelingen is de start van de pyro-
lyse uitgesteld zodat deze is afgelopen op de
geprogrammeerde tijd. Als de pyrolyse klaar
is, zet u de keuzeknop weer op 0.
Stand-by modus.
Na 30 seconden zonder actie door de gebrui-
ker, wordt de helderheid van de display ver-
mindert om het energieverbruik te beperken.
Volgens het ovenmodel vervangt een bewe-
gende afbeelding de tijdweergave vooraf-
gaand aan een uitgestelde bereiding, om u
aan te geven dat de oven in “stand-by”
modus is.
Als u drukt op de keuzeknop of een toets
wordt de helderheid van de display weer her-
steld.
De oven is ontworpen met respect voor het
milieu.
Vele materialen uit dit apparaat, waaronder
de verpakking, kunnen hergebruikt worden.
Draag bij aan de bescherming van het milieu
door dit materiaal in de gemeentecontainers
voor hergebruik te deponeren.
Daarom is het voorzien van dit logo om aan
te geven dat de gebruikte apparaten van
ander afval dienen te worden gescheiden.
Zo kan uw fabrikant de apparaten optimaal
hergebruiken, overeenkomstig de Europese
richtlijn 2002/96/CE betreffende elektrisch en
elektronisch afval. Informeer bij uw gemeente
of bij uw verkoper naar de dichtstbijzijnde
inzamelplaats voor uw oude apparaten.
Wij danken u voor uw bijdrage aan de
bescherming van het milieu.
nederlands
U kunt zelf bepaalde kleine storingen oplossen.
De oven wordt niet warm. Controleer dat de
oven aangesloten is en de zekering van de
installatie niet buiten werking is. Verhoog de
geselecteerde bereidingstemperatuur.
De ovenlamp doet het niet meer.
Vervang de lamp of de zekering. Controleer
dat de oven aangesloten is.
De oven piept. Dit geeft aan dat de door u
gekozen temperatuur bereikt is of dat de
geprogrammeerde bereiding bereikt is.
De ventilator van de koeling blijft draaien
zelfs als de oven niet meer werkt. Dit is
normaal, de ventilatie kan maximaal 1 uur
blijven werken na de bereiding om de tempe-
ratuur in en buiten de oven te verlagen
(mogelijkheid om de deur te openen om het
afkoelen te versnellen). Als dit langer dan
een uur is neemt u contact op met de klan-
tenservice.
De pyrolysereiniging werkt niet.
Controleer of de deur goed gesloten is. Als de
vergrendeling van de deur of de temperatuur-
sensor defect zijn, neemt u contact op met
de Klantenservice.
Het slotje knippert op de display.
De vergrendeling van de deur is defect, neem
contact op met de klantenservice.
4.1
4.2
4.3
4.4
4.5
4.6
Storingen en
oplossingen
Milieu
5
4
nederlands
DRAAIENDE WARMTE
(aanbevolen temperatuur 180°C min. 35°C max. 235°C)
• Het bereiden gebeurt met het verwarmingselement dat zich achter in de oven bevindt en met de lucht-
circulatie.
• Snelle temperatuurstijging: voor sommige gerechten is het niet nodig de oven voor te verwarmen.
• Aanbevolen om blank vlees, vis en groenten zacht te houden. Om tot 3 gerechten samen te bereiden.
TRADITIONEEL HETE LUCHT
(aanbevolen temperatuur 200°C min. 35°C max. 275°C)
• Het bereiden gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement en met de luchtcirculatie.
• Snelle temperatuurstijging: voor sommige gerechten is het niet nodig de oven voor te verwarmen.
Aanbevolen voor vlees, vis, groente, bij voorkeur in een aardewerken schotel.
GRILL HETE LUCHT (Middel of hoog)
(aanbevolen temperatuur 200°C min. 35°C max. 230°C)
• Het bereiden gebeurt afwisselend door het bovenste verwarmingselement en door de luchtcirculatie.
Voorverwarmen niet nodig. Gevogelte en rollades blijven sappig en krokant.
• Schuif de braadslee op de laagste richel.
Aanbevolen voor alle gevogelte of gebraad, om lamsvlees en runderrib aan te braden. Om dikke stuk-
ken vis mals te houden.
ONDERVERWARMING MET HETE LUCHT
(aanbevolen temperatuur 205°C min. 35°C max. 275°C)
• Het bereiden gebeurt met het onderste element, in combinatie met licht gebruik van de gril en lucht-
circulatie.
• Het bereiden gebeurt door het onderste element en een klein beetje met het bovenste element. Plaats
het rooster op de onderste richel.
Aanbevolen voor vochtige gerechten (quiches, sappige fruittaarten,…). Het deeg wordt aan de onder-
kant goed gaar. Aanbevolen voor alle bereidingen die rijzen (cake, brioche, tulband...) en voor soufflés,
waarop zo geen korst wordt gevormd.
TRADITIONEEL
(aanbevolen temperatuur 240°C min. 35°C max. 275°C)
(aanbevolen temperatuur 200°C min. 35°C max. 275°C)
TRADITIONEEL (ECO)
(aanbevolen temperatuur 200°C min. 35°C max. 275°C)
• Het bereiden gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement van de oven, zonder lucht-
circulatie.
Verwarm de oven voor.
Aanbevolen voor het bereiden van kwetsbare gerechten die veel tijd vergen: malse wildgerechten…
Voor het aanbraden van rood vlees. Stoven van gerechten in een stoofpot met deksel waarvan de berei-
ding op een kookplaat is begonnen (coq-au-vin, wildragout).
HETE GRILL
(aanbevolen temperatuur 275°C min. 180°C max. 275°C)
MATIG HETE GRILL
(aanbevolen temperatuur 225°C min. 180°C max. 275°C)
• Het bereiden gebeurt met het bovenste verwarmingselement, zonder luchtcirculatie.
Verwarm de oven 5 minuten voor.
Schuif de braadslede op de laagste richel om het vet op te vangen.
Aanbevolen voor het grillen van karbonade, worstjes, sneetjes brood, gamba’s rechtstreeks op het roos-
ter.
Bereidingswijzen (naar gelang model)
nederlands
Bakmethode(s) waarnaar verwezen wordt in het
energielabel overeenkomstig de Europese norm
EN 50304 en de Europese richtlijn 2002/40/CE:
volgens de verschillende ovenmodellen
Bereidingswijzen (naar gelang model)
WARMHOUDEN / BROODDEEG LATEN RIJZEN
(aanbevolen temperatuur 200°C min. 35°C max. 275°C)
• Bovenste en onderste verwarmingselement in combinatie met luchtcirculatie.
Aanbevolen om alle soorten brooddeeg, brioches en tulband te laten rijzen...met de vorm op de bodem
van de oven, zonder boven de 40° te komen (verwarmen van borden, ontdooien).
PIZZA
(aanbevolen temperatuur 210°C min. 35°C max. 275°C)
• Het bereiden gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement en met de luchtcirculatie.
Verwarm de oven voor en plaats de pizza op de derde richel.
BROOD
(aanbevolen temperatuur 200°C min. 35°C max. 275°C)
• Het bereiden gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement en met de luchtcirculatie.
Verwarm de oven voor, plaats een bakje met water op de bodem en plaats het brood op de eerste of
tweede richel volgens de dikte ervan.
ONTDOOIEN
(aanbevolen temperatuur 30°C mini 30°C maxi 50°C)
Het bakken gebeurt met beperkte warmte en luchtcirculatie.
Het ontdooien van vlees, broodjes enz. gebeurt op 50°C (vlees geplaatst op het rek met een schotel
eronder om de ontdooingsvloeistoffen die niet eetbaar zijn op te vangen).
Tip voor energiebesparing
Vermijd in de mate van het mogelijke de oven voor te verwarmen.
Hou tijdens het garen de deur van de oven dicht.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Brandt FP1461B de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor