Brandt FP664M de handleiding

Type
de handleiding
nederlands
1
Belangrijk :
Pak het apparaat onmiddel-
lijk bij ontvangst uit of laat het uit-
pakken. Controleer de algemene
staat. Schrijf eventueel voorbe-
houd op de leveringsbon waarvan
u een exemplaar behoudt. Zet uw
apparaat pas aan nadat u deze
installatiehandleiding aandachtig
hebt gelezen, zodat u sneller ver-
trouwd raakt met de werking
ervan.
Bewaar deze gebruiksaanwijzing
in de nabijheid van het apparaat.
Indien het apparaat aan een ander
persoon wordt verkocht of gege-
ven, dient u de gebruiksaanwijzing
hierbij niet te vergeten. Wij vragen
u kennis te nemen van de aanwij-
zingen alvorens het apparaat te
installeren en te gebruiken. Zij zijn
voor uw veiligheid en die van
anderen opgesteld.
Veiligheidsaanwijzingen
— Dit apparaat mag worden
gebruikt door kinderen vanaf 8
jaar, en door personen met licha-
melijke, sensorische of geestelijke
beperkingen of door personen
zonder ervaring en kennis, als ze
onder toezicht staan of vooraf ins-
tructies gekregen hebben over
hoe ze het apparaat veilig moeten
gebruiken, en begrepen hebben
aan welke risico's ze zich bloots-
tellen.
— Kinderen mogen niet met het
apparaat spelen. De reiniging en
het onderhoud mogen alleen
onder toezicht aan kinderen over-
gelaten worden.
— Laat kinderen nooit onbe-
waakt, om te vermijden dat ze met
het apparaat zouden spelen.
WAARSCHUWING: het apparaat en
de bereikbare onderdelen ervan
worden warm tijdens het gebruik.
Zorg ervoor dat u de verwarming-
selementen niet aanraakt. Het
apparaat moet buiten het bereik
van kinderen jonger dan 8 jaar
gehouden worden, tenzij ze voort-
durend in het oog gehouden wor-
den.
Voordat u de oven voor de
eerste keer gebruikt, moet hij
ongeveer 15 minuten leeg opwar-
men. Zorg ervoor dat de ruimte
voldoende is geventileerd.
— Dit apparaat is bestemd voor
huishoudelijk gebruik. Deze oven
is uitsluitend ontworpen voor het
bakken van voedingsmiddelen.
Deze oven bevat geen enkel bes-
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES - LEES ZE AAN-
DACHTIG EN BEWAAR ZE VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK.
Veiligheidsinstructies
nederlands
2
tanddeel op basis van asbest.
— Het apparaat is bestemd voor
normaal huishoudelijk gebruik.
Niet gebruiken voor commerciële
of industriële doelen of andere
doeleinden dan waarvoor het is
ontworpen.
— De technische gegevens van
het apparaat niet wijzigen of pro-
beren te wijzigen. Dit kan gevaar-
lijk zijn.
— Dit apparaat is ontworpen voor
gebruik met gesloten deur.
— Plaats nooit aluminiumfolie
rechtstreeks in contact met de
ovenbodem omdat de geaccumu-
leerde warmte het email kan
beschadigen.
— Plaats op de open ovendeur
geen zware voorwerpen en zorg
ervoor dat een kind niet op de deur
kan klauteren of erop gaat zitten
— Gebruik uw oven niet als voor-
raadkast of om enige elementen
na gebruik op te bergen.
— Na gebruik van de oven,
controleert u of alle bedieningen
uit staan.
Voordat u een pyrolysereiniging
van de oven uitvoert, verwijdert u
alle accessoires, voorwerpen en
tevens grote etensresten uit de
oven.
Tijdens het reinigen kunnen de
oppervlakken heter worden dan bij
normaal gebruik van de oven. Het
wordt aangeraden om jonge kin-
deren op afstand te houden.
— Gebruik geen stoomreiniger.
— Zet de oven altijd uit voordat u
de binnenzijde van de oven gaat
reinigen.
— Laat het apparaat eerst afkoe-
len voordat u de ruit losclipt.
Voordat u de achterwand ver-
wijdert moet het apparaat van
het elektriciteitsnet worden afge-
koppeld. Na het reinigen moet de
achterwand weer worden geïns-
talleerd volgens de instructies.
— Gebruik geen schurende reini-
gingsproducten of harde metalen
krabbers om de glazen ovendeur
te reinigen. Dit kan het oppervlak
van het glas beschadigen en doen
barsten.
WAARSCHUWING :
Verzeker u ervan dat het
apparaat van het elektriciteitsnet is
afgekoppeld voordat u de lamp
vervangt, om elk elektrocutiege-
vaar te vermijden.
Belangrijk :
Het stopcontact moet na de
installatie goed bereikbaar zijn. Het
apparaat moet van het elektrici-
teitsnet kunnen worden afgekop-
peld, door middel van een stekker
in het stopcontact of door een
schakelaar te installeren op de
vaste voedingsleidingen, volgens
de installatieregels.
Indien de voedingskabel is
beschadigd, moet deze door de
fabrikant, de klantenservice of een
ander gekwalificeerd persoon vei-
ligheidshalve worden vervangen.
nederlands
3
Uitpakken
Verwijder alle beschermende elementen.
Controleer en respecteer de kenmerken van
het apparaat die u op de identificatieplaat
vindt (1.1.1)
1.1
Inbouw
Gebruik een meubel met geschikte afmetin-
gen (1.2.1) Bij een open meubel dient de
opening (maximaal) 70 mm te bedragen .
Plaats de oven centraal in het meubel met
een minimale afstand van 10 mm tussen de
zijwanden van de oven en die van de inbouw-
kast (1.2.2). Het materiaal van de inbouwkast
moet hittebestendig zijn (of deze moet
bekleed zijn met hittebestendig materiaal).
Schroef de oven, voor meer stabiliteit met 2
schroeven in de daartoe in de zijwand voor-
ziene schroefgaten (1.2.3).
1.2
2
2.1
Accessoires.
Volgens het model wordt uw oven geleverd
met een standaard plaat (2.2.1) en een
veiligheidsrooster (2.2.2).
Zorg ervoor dat u het rooster correct plaatst,
dit is uitgevoerd met zijaanslagen het kante-
len (2.2.3). De oven kan uitgerust worden
met een draaispit (2.2.4).
Om het te gebruiken installeert u de stan-
daard plaat op de eerste positie om het
braadvocht op te vangen (of op de bodem als
het te roosteren gerecht te hoog is), u glijdt
één van de vorken op het spit, u installeert
het te roosteren stuk vlees op het spit en
vervolgens de tweede vork; centreren en de
twee vorken vastschroeven. Plaats het
draaispit in zijn houder, druk licht om de punt
van het spit in het aandrijfvierkant achter in
de oven te drukken, verwijder het handvat
door het los te schroeven en de deur te kun-
nen sluiten. Na de bereiding kunt u dit hand-
vat opnieuw op het spit vastschroeven om het
braadstuk uit de oven te halen zonder u te
verbranden.
Het ovenmodel identificeren
,... ) door de bedieningenband van uw appa-
raat te vergelijken met de illustraties.
Plaatsen van de accessoires
Deze oven heeft 5 posities voor de accessoi-
res (richel 1 tot 5):
(2.1.1).
Installatie
Gebruik
2.5
Onmiddellijk bereiden.
De tijd moet vast worden aangegeven.
Kies de bereidingsfunctie volgens het model
(2.5.1), hiertoe raadpleegt u de tabel van de
Bereidingswijzen
.
Uw oven adviseert u de beste temperatuur voor
deze bereidingswijze.
U kunt de temperatuur echter aanpassen door de
keuzeknop van de temperatuur naar + of - te
draaien (2.5.2)
Plaats uw gerecht in de oven volgens de aanbe-
velingen in de Bereidingsgids.
Na deze instellingen begint de oven te verwar-
men en knippert de temperatuurindicator. Als de
oven de gekozen temperatuur heeft bereikt hoort
u een reeks pieptonen. De temperatuurindicator
houdt op met knipperen.
Instelling van de tijd. Bij het onder span-
ning zetten knippert de weergave op 12:00
(2.3.1). Stel de tijd in door op de + of - toet-
sen te drukken (houd de toetsen ingedrukt als
u de cijfers sneller wilt laten gaan) en vervol-
gens op de toets om te bevestigen (2.3.2).
2.3
2.4
Tijd opnieuw instellen. De keuzeknop
moet op 0 staan. Druk enkele seconden op de
toets tot de display begint te knipperen
(2.4.1), daarna loslaten. Een serie pieptonen
geeft aan dat u kunt instellen. Stel de tijd in
met de toetsen + en - en druk vervolgens op
de toets om te bevestigen (2.4.2).
LET OP
: Indien u de nieuwe tijd niet met de
toets bevestigt, zal de display na enkele
seconden de tijd automatisch opslaan.
Elektrische aansluiting. De oven moet aan-
gesloten worden met een genormaliseerde
voedingskabel met 3 geleiders met een door-
snede van 1,5 mm² (1 fasedraad +1 N +
aarde). Deze geleiders worden aangesloten
op een eenfasig elektriciteitsnet van
220~240 Volt via een genormaliseerd stop-
contact CEI 60083 of een omnipolaire afslui-
ter volgens de installatievoorschriften. De
beveiligingsdraad (groen-geel) is aange-
sloten op de aardaansluiting van het apparaat
en moet worden aangesloten op de aardaan-
sluiting van de installatie.
De zekering van uw installatie moet
16 ampère zijn.
Onze aansprakelijkheid vervalt bij een onge-
val ten gevolge van een afwezige of foute
aarding of een onjuiste aansluiting.
2.2
Identificatie
Onderhoud van de accessoires. Te
wassen in de vaatwasser of op de hand, met
een beetje vaatwasmiddel. Laten weken als
ze erg vuil zijn.
3.1
Modellen met gladde wanden. Reinig
de nog lauwe oven met een doek die in warm
zeepwater is gedrenkt.
3.2
Ovens zonder pyrolyse: modellen
Modellen met ruwe wanden. Deze
oven bestaat uit een ommanteling uitgerust
met uitneembare panelen bekleed met een
speciale microporeuze email (katalytische
email), die zelfontvettende eigenschappen
verleent aan de oven.
De etensresten zetten zich af op en versprei-
den zich in de microporiën. Ze oxideren aan
beide zijden en verdwijnen beetje bij beetje.
3.3
Reinigen van de binnenkant
van de oven:
nederlands
4
De programmaschakelaar van uw oven kan als
onafhankelijke timer worden gebruikt zodat u
een tijd kunt aftellen zonder de oven in te
2.8
Timer.
2.9
Contrast van de display.
U kunt de helderheid van uw display op de
volgende wijze veranderen:
Stel de tijd van uw programmaschakelaar in
op 0u10 en bevestig (2.9.1).
Druk gelijktijdig op de toetsen + en - gedu-
rende een tiental seconden tot “CO” weerge-
geven wordt. U kunt nu instellen (2.9.2). Druk
op de toetsen + of - tot de gewenste helder-
heid is bereikt. Nadat u de helderheid van uw
keuze hebt ingesteld, wacht u enkele secon-
den en zet u de programmaschakelaar weer
op de tijd.
Volg de aanwijzingen bij geprogrammeerde
bereiding. Na instelling van de bereidingstijd
drukt u op de toets tot de indicator einde
bereidingstijd knippert (2.7.1).
De weergave knippert om aan te geven dat
instellen nu mogelijk is.
Druk op de toets + of – om de gewenste
eindtijd in te stellen (2.7.2).
Het einde van de bereidingstijd wordt na
enkele seconden automatisch geregistreerd
(of bevestig door twee maal te drukken op de
toets ). De weergave van het einde van de
bereidingstijd knippert niet meer (2.7.3).
Na deze instellingen is het starten van de
oven uitgesteld zodat de bereiding klaar is op
de geprogrammeerde tijd.
Na het bereiden (einde geprogrammeerde
tijd): de oven wordt uitgeschakeld, de indica-
tor van de bereidingstijd en 0:00 knipperen
(2.7.4), u hoort een paar minuten lang een
serie pieptonen. U stopt de pieptonen door op
een willekeurige toets te drukken. De weer-
gave schakelt terug naar de tijd door de
functieschakelaar op 0 te zetten.
2.7
Uitgesteld bereiden met gekozen
eindtijd
3
Onderhoud en
reinigen
schakelen.
Bij het gebruik van de timer wordt op de dis-
play de tijdweergave vervangen door weergave
van de timer. Druk op de toets tot het sym-
bool van de timer begint te knipperen. 0.00 en
een kleine zandloper knipperen (2.8.1).
Stel de gekozen tijd in met de toetsen + en -
en druk vervolgens op de toets om te
bevestigen of wacht een paar seconden
(2.8.2). De display stopt na een paar seconden
met knipperen, de timer begint te lopen en telt
de tijd in seconden af. Als de periode is afge-
lopen hoort u een reeks pieptonen van de timer
om u te waarschuwen. U stopt de pieptonen
door op een willekeurige toets te drukken.
U kunt op elk moment de programmering
van de timer annuleren of wijzigen.
Kies de gewenste bereidingswijze en pas de
temperatuur aan. Druk op toets tot de
indicator van de bereidingstijd gaat knippe-
ren (2.6.1). De display knippert op 0:00.
U kunt nu de bereidingstijd instellen. Druk op
de toets + of - om de gewenste tijd in te
stellen (2.6.2). De bereidingstijd wordt auto-
matisch na enkele seconden geregistreerd.
De weergave van de bereidingstijd knippert
niet meer (2.6.3). Na het instellen begint
direct het aftellen van de bereidingstijd.
De oven begint nu warm te worden.
Als de oven de gekozen temperatuur heeft
bereikt hoort u een reeks pieptonen.
Aan het einde van de bereiding (einde gepro-
grammeerde bereidingstijd) wordt de oven
uitgeschakeld, de indicator van de berei-
dingstijd en 0:00 knipperen (2.6.4), u hoort
gedurende enkele minuten een serie piepto-
nen. U stopt de pieptonen door op een wille-
keurige toets te drukken. De weergave scha-
kelt terug naar de tijd door de functieschake-
laar op 0 te zetten.
2.6
Geprogrammeerd bereiden.
Onmiddellijk bereiden met gepro-
grammeerde duur
nederlands
5
Pyrolyse-ovens: modellen
Reiniging door pyrolyse.
3.7
Onmiddellijke pyrolyse:
Volgens het model worden twee reinigingscycli
geboden : 1.30 uur of : 2 uur. De pro-
grammaknop moet de tijd aangeven, zonder te
knipperen. Om de pyrolyse te activeren draait u
de functieschakelaar op of (3.7.1). De
oven is 2u (of 2.30u) niet beschikbaar, dit kunt u
niet wijzigen (de afkoeltijd is hierbij inbegre-
pen). De deur wordt vergrendeld tijdens de pyro-
lyse: op de weergave verschijnt “Pyr” of een
slotje (3.7.1). Het reinigen stopt automatisch, de
weergave geeft 0:00 aan en de deur wordt ont-
grendeld. Zet de keuzeknop weer op 0.
Om deze te verwijderen tilt u de voorkant
van de richel op om de voorste haak los te
maken (3.4.1). U trekt vervolgens de hele
richels zachtjes naar u toe en tilt de achter-
kant op om de achterste haak los te maken
(3.4.2). Zo verwijdert u beide zijrichels.
Draadrichels met haken op het middelste
gedeelte
Modellen met ruwe wanden. Het wordt aan-
geraden om beide katalytische zijwanden te
vervangen als de zelfontvettende werking niet
meer doeltreffende is. Demonteer eerst de zij-
richels (zie het hoofdstuk hierboven).
Verwijder de twee oude zijwanden en vervang
ze door nieuwe katalytische zijwanden (3.5.1).
Achterwand
Voordat u een pyrolysereiniging van de oven
uitvoert, verwijdert u alle accessoires, voor-
werpen en tevens grote etensresten uit de
oven. Als uw oven is uitgevoerd met fijne geë-
mailleerde richels, hoeft u deze niet te verwijde-
ren.
Tijdens het reinigen kunnen de oppervlakken
heter worden dan bij normaal gebruik van de
oven. Het wordt aangeraden om jonge kinde-
ren op afstand te houden.
Bij een pyrolysereiniging wordt de binnenzij-
de van de oven met zeer hoge temperatuur
gereinigd, waardoor alle spat- of overkook-
resten worden verwijderd. De bij de pyrolyse
vrijkomende rook en geuren worden via een
katalysator vernietigd.
U hoeft niet na elke bereiding een pyrolyserei-
3.5
3.6
3.4
Voordat u de achterwand verwijdert moet het
apparaat van het elektriciteitsnet worden
afgekoppeld.
Draai de schroef boven aan de achterwand
geheel los. Laat de wand naar voor hellen en
haal ze uit de holte (3.6.1).
Na het reinigen moet de achterwand weer wor-
den geïnstalleerd volgens de instructies.
Uitgestelde pyrolyse:
Volg de instructies in de paragraaf “onmiddel-
lijke pyrolyse” en druk vervolgens op de toets
tot het controlelampje voor het einde van
de bereiding knippert; u kunt nu instellen.
Druk op de toetsen+ of - totdat u het
gewenste einde van de bereidingstijd bereikt.
Na deze handelingen is de start van de pyro-
lyse uitgesteld zodat deze is afgelopen op de
geprogrammeerde tijd. Als de pyrolyse klaar
is, zet u de keuzeknop weer op 0.
De deur reinigen (naar gelang model)
3.8
Demonteren. Open de deur volledig en
blokkeer deze met behulp van de twee mee-
geleverde rode aanslagen (3.8.1). Verwijder
de eerste geclipte ruit op de volgende
manier: installeer de twee andere rode aan-
slagen in de inkepingen A die hiervoor
bestemd zijn. Gebruik deze onderdelen als
hefboom om de ruit los te clippen (3.8.2,
3.8.3). Reinig de ruit met behulp van een
zachte spons en afwasmiddel (3.8.4).
Dompel de ruit niet in water onder. Gebruik
geen schuurcrème of schuursponsjes. Spoel
af met schoon water en droog af met een
pluisvrije doek. Indien nodig verwijdert u
alle binnenruiten van de deur (3.8.5). Dit
geheel bestaat uit een of twee ruiten naar-
gelang het model, met in iedere hoek een
zwarte rubberen aanslag (3.8.6).
Opnieuw monteren. Na het reinigen (3.8.7)
plaatst u de vier rubberen hoeken (3.8.8) en
let erop dat op de ruit L en R staat aange-
geven aan de kant van de scharnieren
(3.8.9). Clip uw laatste ruit vast door de
vermelding "PYROLYSE" naar u toe te plaat-
sen (3.8.10). Verwijder de rode plastic aan-
slagen (3.8.11). Uw apparaat kan weer
gebruikt worden.
niging uit te voeren, maar alleen als de oven
te vuil is.
Om veiligheidsredenen wordt de ovendeur vóór
het begin van de pyrolysereiniging geblok-
keerd. Zodra de temperatuur in de oven boven
de bereidingstemperatuur uitstijgt, kunt u de
ovendeur niet meer openen.
Het zelfontvettende email is vooral geschikt
voor vetten maar tijdens het bereiden van
grillgerechten is de temperatuur van de wan-
den niet altijd hoog genoeg om grove vet-
spatten te verwijderen. In dat geval moet na
het bakken de cyclus nog 20 tot 20 minuten
voortgezet worden op de maximale tempera-
tuur van de gekozen bereidingswijze. Indien
er sporen achterblijven, zullen die verminde-
ren bij volgende bereidingen.
De katalytische wanden niet afkrabben met
een metalen borstel, scherpe of snijdende
voorwerpen.
Stand-by modus.
Na 30 seconden zonder actie door de gebrui-
ker, wordt de helderheid van de display ver-
mindert om het energieverbruik te beperken.
Volgens het ovenmodel vervangt een bewe-
gende afbeelding de tijdweergave vooraf-
gaand aan een uitgestelde bereiding, om u
aan te geven dat de oven in “stand-by”
modus is.
Als u drukt op de keuzeknop of een toets
wordt de helderheid van de display weer her-
steld.
De oven is ontworpen met respect voor het
milieu.
Vele materialen uit dit apparaat, waaronder
de verpakking, kunnen hergebruikt worden.
Draag bij aan de bescherming van het milieu
door dit materiaal in de gemeentecontainers
voor hergebruik te deponeren.
Daarom is het voorzien van dit logo
om aan te geven dat de gebruikte
apparaten van ander afval dienen te
worden gescheiden.
Zo kan uw fabrikant de apparaten
optimaal hergebruiken, overeenkomstig de
Europese richtlijn 2002/96/CE betreffende
elektrisch en elektronisch afval. Informeer bij
uw gemeente of bij uw verkoper naar de
dichtstbijzijnde inzamelplaats voor uw oude
apparaten.
Wij danken u voor uw bijdrage aan de
bescherming van het milieu.
nederlands
6
U kunt zelf bepaalde kleine storingen oplossen.
De oven wordt niet warm. Controleer dat de
oven aangesloten is en de zekering van de
installatie niet buiten werking is. Verhoog de
geselecteerde bereidingstemperatuur.
De ovenlamp doet het niet meer.
Vervang de lamp of de zekering. Controleer
dat de oven aangesloten is.
De oven piept. Dit geeft aan dat de door u
gekozen temperatuur bereikt is of dat de
geprogrammeerde bereiding bereikt is.
De ventilator van de koeling blijft draaien
zelfs als de oven niet meer werkt. Dit is
normaal, de ventilatie kan maximaal 1 uur
blijven werken na de bereiding om de tempe-
ratuur in en buiten de oven te verlagen
(mogelijkheid om de deur te openen om het
afkoelen te versnellen). Als dit langer dan
een uur is neemt u contact op met de klan-
tenservice.
De pyrolysereiniging werkt niet
*.
Controleer of de deur goed gesloten is. Als de
vergrendeling van de deur of de temperatuur-
sensor defect zijn, neemt u contact op met
de Klantenservice.
Het slotje knippert op de display
*.
De vergrendeling van de deur is defect, neem
contact op met de klantenservice.
4.1
4.2
4.3
4.4
4.5
4.6
* Uitsluitend voor modellen met pyrolyse-
functie.
4
Storingen en
oplossingen
5
Milieu
Reiniging van de buitenkant.
3.9
Om het venster van de elektronische pro-
grammering te reinigen gebruikt u een zachte
doek bevochtigd met wat ruitenspray. Gebruik
geen schuurmiddelen of schuursponsje.
Vervangen van de lamp.
3.10
Waarschuwing:
verzeker u ervan dat het apparaat van het
elektriciteitsnet is afgekoppeld voordat u de
lamp vervangt, om elk elektrocutiegevaar te
vermijden. Wacht tot het apparaat afgekoeld
is.
Kenmerken van het lampje : 15 W, 220-
240 V~, 300°C, fitting E14.
Gebruik een rubberen handschoen voor het
losschroeven van het vensterkapje en het
lampje (3.10.1).
7
nederlands
DRAAIENDE WARMTE
(aanbevolen temperatuur 180°C min. 35°C max. 235°C)
• Het bereiden gebeurt met het verwarmingselement dat zich achter in de oven bevindt en met de lucht-
circulatie.
• Snelle temperatuurstijging: voor sommige gerechten is het niet nodig de oven voor te verwarmen.
• Aanbevolen om blank vlees, vis en groenten zacht te houden. Om tot 3 gerechten samen te bereiden.
TRADITIONEEL HETE LUCHT
(aanbevolen temperatuur 200°C min. 35°C max. 275°C)
• Het bereiden gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement en met de luchtcirculatie.
• Snelle temperatuurstijging: voor sommige gerechten is het niet nodig de oven voor te verwarmen.
Aanbevolen voor vlees, vis, groente, bij voorkeur in een aardewerken schotel.
GRILL HETE LUCHT (Middel of hoog) (+ DRAAISPIT)
(aanbevolen temperatuur 200°C min. 35°C max. 230°C)
• Het bereiden gebeurt afwisselend door het bovenste verwarmingselement en door de luchtcirculatie.
Voorverwarmen niet nodig. Gevogelte en rollades blijven sappig en krokant.
• Het draaispit blijft na het einde van de bereidingstijd net zolang draaien tot de ovendeur wordt
geopend.
• Schuif de braadslee op de laagste richel.
Aanbevolen voor alle gevogelte of gebraad op het braadspit, om lamsvlees en runderrib aan te braden.
Om dikke stukken vis mals te houden.
ONDERVERWARMING MET HETE LUCHT
(aanbevolen temperatuur 205°C min. 35°C max. 275°C)
• Het bereiden gebeurt met het onderste element, in combinatie met licht gebruik van de gril en lucht-
circulatie.
• Het bereiden gebeurt door het onderste element en een klein beetje met het bovenste element. Plaats
het rooster op de onderste richel.
Aanbevolen voor vochtige gerechten (quiches, sappige fruittaarten,…). Het deeg wordt aan de onder-
kant goed gaar. Aanbevolen voor alle bereidingen die rijzen (cake, brioche, tulband...) en voor soufflés,
waarop zo geen korst wordt gevormd.
OVENBODEM
(aanbevolen temperatuur 165°C min. 35°C max. 275°C)
• Het bereiden gebeurt met het onderste verwarmingselement van de oven.
Plaats het rooster op de onderste richel
Aanbevolen voor vochtige gerechten (quiches, sappige fruittaarten,…).
Het deeg wordt aan de onderkant goed gaar. Aanbevolen voor alle bereidingen die rijzen (cake, brioche,
tulband...) en voor soufflés, waarop zo geen korst wordt gevormd.
TRADITIONEEL
(aanbevolen temperatuur 240°C min. 35°C max. 275°C) model
(aanbevolen temperatuur 225°C min. 35°C max. 275°C) andere modellen
TRADITIONEEL (ECO)
(aanbevolen temperatuur 200°C min. 35°C max. 275°C)
• Het bereiden gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement van de oven, zonder lucht-
circulatie.
Verwarm de oven voor.
Aanbevolen voor het bereiden van kwetsbare gerechten die veel tijd vergen: malse wildgerechten…
Voor het aanbraden van rood vlees. Stoven van gerechten in een stoofpot met deksel waarvan de berei-
ding op een kookplaat is begonnen (coq-au-vin, wildragout).
Bereidingswijzen (naar gelang model)
nederlands
Bakmethode(s) waarnaar verwezen wordt in het energielabel overeenkomstig de Europese norm EN 50304
en de Europese richtlijn 2002/40/CE:
volgens de verschillende ovenmodellen
Bereidingswijzen (naar gelang model)
HETE GRILL
(aanbevolen temperatuur 275°C min. 180°C max. 275°C)
MATIG HETE GRILL + DRAAISPIT
(aanbevolen temperatuur 225°C min. 180°C max. 275°C)
• Het bereiden gebeurt met het bovenste verwarmingselement, zonder luchtcirculatie.
Verwarm de oven 5 minuten voor.
Schuif de braadslede op de laagste richel om het vet op te vangen.
Aanbevolen voor het grillen van karbonade, worstjes, sneetjes brood, gamba’s rechtstreeks op het
rooster.
WARMHOUDEN / BROODDEEG LATEN RIJZEN
(aanbevolen temperatuur 200°C min. 35°C max. 275°C)
• Bovenste en onderste verwarmingselement in combinatie met luchtcirculatie.
Aanbevolen om alle soorten brooddeeg, brioches en tulband te laten rijzen...met de vorm op de bodem
van de oven, zonder boven de 40° te komen (verwarmen van borden, ontdooien).
PIZZA
(aanbevolen temperatuur 210°C min. 35°C max. 275°C)
• Het bereiden gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement en met de luchtcirculatie.
Verwarm de oven voor en plaats de pizza op de derde richel.
BROOD
(aanbevolen temperatuur 200°C min. 35°C max. 275°C)
• Het bereiden gebeurt met het onderste en het bovenste verwarmingselement en met de luchtcirculatie.
Verwarm de oven voor, plaats een bakje met water op de bodem en plaats het brood op de eerste of
tweede richel volgens de dikte ervan.
8
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Brandt FP664M de handleiding

Type
de handleiding