Zanussi ZOPKH7X1 Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding
GETTING
STARTED?
EASY.
User Manual
ZOPKH7X1
NL Gebruiksaanwijzing
Stoomoven
GA NAAR ONZE WEBSITE VOOR:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen, service- en reparatie-informa-
tie:
www.zanussi.com/support
VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en
gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk
voor verwondingen of schade die voortvloeit uit de onjuiste
installatie of het onjuiste gebruik. Bewaar de instructies altijd op
een veilige, toegankelijke plek voor toekomstig gebruik.
DE VEILIGHEID VAN KINDEREN EN KWETSBARE
PERSONEN
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en
ouder en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of
verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis,
indien zij onder toezicht staan of instructies hebben gekregen
over het veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen. Kinderen jonger dan 8 jaar oud en
personen met zware en complexe beperkingen dienen altijd uit
de buurt van het apparaat te worden gehouden, tenzij ze
voortdurend onder toezicht staan.
Laat kinderen niet spelen met het apparaat.
Houd alle verpakkingen uit de buurt van kinderen en verwijder
ze op gepaste wijze.
WAARSCHUWING: Houd kinderen en huisdieren uit de buurt
van het apparaat als het in werking is of afkoelt. Makkelijk
toegankelijke onderdelen worden heet tijdens gebruik.
Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient dit te
worden geactiveerd.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat uitvoeren.
ALGEMENE VEILIGHEID
Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat en de
kabel vervangen.
2
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U dient te
voorkomen de verwarmingselementen aan te raken.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei
te plaatsen of verwijderen.
Voordat u welke onderhoudshandeling dan ook verricht, dient u
de stekker van het apparaat uit het stopcontact te trekken.
WAARSCHUWING: Zorg ervoor dat het apparaat is
uitgeschakeld voordat u de lamp vervangt om elektrische
schokken te voorkomen.
Gebruik het apparaat niet voordat u het in de ingebouwde
structuur installeert.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe
metalen schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze
kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor het
glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant, een erkende
serviceverlener of een gekwalificeerd persoon deze vervangen
teneinde gevaarlijke situaties te voorkomen.
Overtollige voedselresten moeten verwijderd worden alvorens
de pyrolytische reiniging te starten. Verwijder alle onderdelen
van de oven.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de voorkant van
de inschuifrail en dan de achterkant uit de zijwanden. Installeer
de inschuifrails in de omgekeerde volgorde.
VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
INSTALLATIE
WAARSCHUWING! Alleen een
erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen beschadigd apparaat.
Volg de installatie-instructies die zijn
meegeleverd met het apparaat.
Pas altijd op bij verplaatsing van het apparaat,
want het is zwaar. Gebruik altijd
veiligheidshandschoenen en gesloten schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de handgreep van
zijn plaats.
Installeer het apparaat op een veilige en
geschikte plaats die aan alle installatie-eisen
voldoet.
Houd de minimumafstand naar andere
apparaten en units in acht.
Controleer voordat u het apparaat monteert of
de ovendeur onbelemmerd opent.
Het apparaat is uitgerust met een elektrisch
koelsysteem. Het heeft elektrische stroom
nodig.
3
Minimumhoogte kast
(Minimumhoogte kast
onder werkblad)
590 (600) mm
Kastbreedte 560 mm
Kastdiepte 550 (550) mm
Hoogte van de voor-
kant van het apparaat
594 mm
Hoogte van de achter-
kant van het apparaat
576 mm
Breedte van de voor-
kant van het apparaat
595 mm
Breedte van de achter-
kant van het apparaat
559 mm
Diepte van het appa-
raat
569 mm
Ingebouwde diepte
van het apparaat
548 mm
Diepte met open deur 1022 mm
Minimumgrootte venti-
latieopening. Opening
geplaatst aan de on-
derkant van de achter-
zijde
560x20 mm
Lengte netvoedingska-
bel. Kabel wordt in de
rechterhoek van de
achterzijde geplaatst
1500 mm
Bevestigingsschroeven 4x25 mm
ELEKTRISCHE AANSLUITING
WAARSCHUWING! Gevaar voor
brand en elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten door een
gediplomeerd elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden aangesloten op een
geaard stopcontact.
Zorg ervoor dat de parameters op het
vermogensplaatje overeenkomen met
elektrische vermogen van de netstroom.
Gebruik altijd een juist geïnstalleerd
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen adapters met meerdere stekkers
en verlengkabels.
Zorg dat u de netstekker en het netsnoer niet
beschadigt. Indien de voedingskabel moet
worden vervangen, dan moet dit gebeuren door
onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking komen
met de deur van het apparaat of de niche onder
het apparaat, met name niet als deze werkt of
als de deur heet is.
De schokbescherming van delen onder stroom
en geïsoleerde delen moet op zo'n manier
worden bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het stopcontact als de
installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
Als het stopcontact los zit, mag u de stekker
niet in het stopcontact steken.
Trek niet aan het netsnoer om het apparaat los
te koppelen. Trek altijd aan de stekker.
Gebruik enkel correcte isolatievoorzieningen:
stroomonderbrekers, zekeringen
(schroefzekeringen moeten uit de houder
worden verwijderd), aardlekschakelaars en
contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor het apparaat
volledig van het lichtnet afgesloten kan worden.
Het isolatieapparaat moet een contactopening
hebben met een minimale breedte van 3 mm.
Sluit de deur van het apparaat volledig voordat u
de stekker in het stopcontact steekt.
Dit apparaat wordt geleverd met stekker en
netsnoer.
Kabeltypes die van toepassing zijn op de in-
stallatie of vervanging voor Europa:
H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RRF, H05 VV-F,
H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F
Voor het deel van de kabel raadpleegt u het totale
vermogen op het typeplaatje. U kunt ook de tabel
raadplegen:
Totaal vermogen (W)
Doorsnede kabel
(mm²)
maximaal 1380 3 x 0.75
maximaal 2300 3 x 1
maximaal 3680 3 x 1.5
De aardkabel (groene/gele kabel) moet 2 cm langer
zijn dan fase- en neutrale kabels (blauwe en bruine
kabels).
4
GEBRUIK
WAARSCHUWING! Gevaar voor
letsel, brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd voor
huishoudelijk gebruik.
De specificatie van dit apparaat niet wijzigen.
Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet
geblokkeerd zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik niet
onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van de deur
van het apparaat als het apparaat aan staat. Er
kan hete lucht ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte handen of
als het contact maakt met water.
Oefen geen kracht uit op een geopende deur.
Het apparaat mag niet worden gebruikt als
werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat voorzichtig. Als
u alcoholische toevoegingen gebruikt, kan er
alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de buurt van
het apparaat bij het openen van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten of items die
vochtig zijn door ontvlambare producten in, bij of
op het apparaat.
WAARSCHUWING! Risico op
schade aan het apparaat.
Om schade of verkleuring van het email te
voorkomen:
zet geen kookgerei of andere voorwerpen
direct op de bodem van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de bodem van
de ruimte in het apparaat.
plaats geen water direct in het hete
apparaat.
haal vochthoudende schotels en eten uit
het apparaat als u klaar bent met koken.
wees voorzichtig bij het verwijderen of
bevestigen van accessoires.
Verkleuring van het email of roestvrij staal is niet
van invloed op de werking van het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige taarten.
Fruitsappen kunnen permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd om mee te
koken. Het mag niet worden gebruikt voor
andere doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Alle bereidingen moeten worden uitgevoerd met
gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een meubelpaneel
gemonteerd is (bijv. een deur), zorg er dan voor
dat de deur nooit gesloten is als het apparaat in
werking is. Warmte en vocht kunnen achter een
gesloten meubelpaneel ophopen en schade aan
het apparaat, de behuizing of de vloer
veroorzaken. Sluit het meubelpaneel niet tot het
apparaat compleet is afgekoeld na gebruik.
ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING! Gevaar voor
letsel, brand en schade aan het
apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit
het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Er
bestaat een risico dat de glasplaten kunnen
breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen als deze
beschadigd zijn. Neem contact op met een
erkend servicecentrum.
Wees voorzichtig als u de deur van het apparaat
verwijdert. De deur is zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het oppervlak
achteruitgaat.
Maak het apparaat schoon met een vochtige
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
schoonmaakmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen voorwerpen.
Volg als u een ovenspray gebruikt de
aanwijzingen op de verpakking.
PYROLYTISCHE REINIGING
WAARSCHUWING! Risico op
letsel / Brand / Chemische uitstoot
(dampen) in pyrolitische modus.
Voordat u de pyrolytische zelfsreinigingsfunctie
of de functie Het eerste gebruik uitvoert, moet u
eerst de volgende items uit de binnenkant oven
verwijderen:
eventueel grote hoeveelheden etensresten,
olie of gemorst vet / afzetttingen.
eventueel verwijderbare objecten (inclusief
plateaus, zijrails, etc., die met het product
zijn meegeleverd), in het bijzonder potten en
pannen met antiaanbaklaag, ovenroosters,
kookgerei, etc.
Lees zorgvuldig alle instructies voor pyrolytische
reiniging.
Houd kinderen uit de buurt van het apparaat als
de pyrolytische reiniging in werking is.
Het apparaat wordt erg heet en er komt hete
lucht uit de ventilatieopeningen aan de voorkant.
5
Pyrolytische reiniging wordt uitgevoerd onder
hoge temperaturen waarbij er rook van
kookresten en constructiematerialen kan komen.
Daarom gelden de volgende aanbevelingen voor
consumenten:
zorg voor goede ventilatie tijdens en na elke
pyrolytische reiniging.
zorg tijdens en na het eerste gebruik bij
maximumtemperatuur voor voldoende
verluchting.
In tegenstelling tot mensen, kunnen bepaalde
vogels en reptielen zeer gevoelig zijn voor
mogelijke rookgassen die tijdens het
reinigingsproces van alle pyrolytische ovens
worden uitgestoten.
Houd huisdieren (met name vogels) uit de
buurt van het apparaat tijdens en na de
pyrolytische reiniging en gebruik eerst een
programma bij maximale temperatuur in een
goed geventileerde ruimte.
Kleine huisdieren kunnen ook zeer gevoelig zijn
voor de plaatselijke temperatuurwijzigingen in de
nabijheid van alle pyrolytische ovens wanneer
de pyrolytische reiniging in werking is.
Anti-aanbaklagen in potten en pannen, schalen,
keukengerei, enz. kunnen worden beschadigd
door de hoge temperatuur van het pyrolytische
reinigingsproces van alle pyrolytische ovens en
kunnen mogelijk ook kleine hoeveelheden
schadelijke gassen veroorzaken.
Rookgassen die vrijkomen uit alle pyrolytische
ovens / kookresten zoals beschreven, zijn niet
schadelijk voor mensen, inclusief kinderen of
personen met medische aandoeningen.
BEREIDING MET STOOM
WAARSCHUWING! Gevaar voor
brandwonden en schade aan het
apparaat.
Vrijgekomen stoom kan brandwonden
veroorzaken:
De deur van het apparaat niet openen
tijdens de bereiding met stoom.
De deur van het apparaat voorzichtig
openen na de bereiding met stoom.
BINNENVERLICHTING
WAARSCHUWING! Gevaar voor
elektrische schokken.
Met betrekking tot de lamp(en) in dit product en
reservelampen die afzonderlijk worden verkocht:
Deze lampen zijn bedoeld om bestand te zijn
tegen extreme fysieke omstandigheden in
huishoudelijke apparaten, zoals temperatuur,
trillingen, vochtigheid, of zijn bedoeld om
informatie te geven over de operationele status
van het apparaat. Ze zijn niet bedoeld voor
gebruik in andere toepassingen en zijn niet
geschikt voor verlichting in huishoudelijke
ruimten.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
SERVICE
Neem contact op met de erkende servicedienst
voor reparatie van het apparaat.
Gebruik uitsluitend originele reserveonderdelen.
AFVALVERWERKING
WAARSCHUWING! Gevaar voor
letsel of verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het apparaat af en
gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om te
voorkomen dat kinderen of huisdieren binnen in
het apparaat vast komen te zitten.
6
MONTAGE
WAARSCHUWING! Raadpleeg de
hoofdstukken Veiligheid.
INBOUWEN
18
594
589
114
21548
595
+-1
min. 550
20
600
min. 560
3
5
60
20
80
520
60
198
523
(*mm)
min. 550
20
595
+-1
18
590
min. 560
594
589
114
21548
3
5
70
60
520
60
20
198
523
(*mm)
7
BEVESTIGING VAN DE OVEN AAN DE KAST
BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
ALGEMEEN OVERZICHT
7
5
613
10
11
9
5
4
1
2
3
32 41
8
12
1
Bedieningspaneel
2
Knop voor verwarmingsfuncties
3
Display
4
Bedieningsknop (voor de temperatuur)
5
Waterlade
6
Verwarmingselement
7
Lamp
8
Ventilator
9
Verwijderbare inschuifrail
10
Afvoerpijp
11
Waterafvoerklep
12
Rekstanden
13
Stoominlaat
ACCESSOIRES
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
Voor bakken en roosteren of als pan om vet op
te vangen.
Telescopische geleiders
Met de telescopische geleiders kunt u de
roosters eenvoudig plaatsen en verwijderen.
BEDIENINGSPANEEL
VERZONKEN KNOPPEN
Om het apparaat te bedienen, moet u de
bedieningsknop indrukken. De knop komt dan naar
buiten.
8
SENSORVELD / KNOPPEN
De KOOKWEKKER instellen. Houd deze langer dan 3 seconden
vast om de ovenlamp aan of uit te zetten.
De klokfunctie instellen.
De oventemperatuur of de temperatuur van de vleesthermometer
(indien van toepassing). Uitsluitend als een verwarmingsfunctie in
werking is.
DISPLAY
A B C
D
EH FG
A. Timer / Temperatuur
B. Opwarmings- en restwarmte-indicator
C. Waterreservoir
D. Voedselsensor (alleen geselecteerde model-
len)
E. Deurslot (alleen geselecteerde modellen)
F. Uren/minuten
G. Demomodus
H. Klokfuncties
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
WAARSCHUWING! Raadpleeg de
hoofdstukken Veiligheid.
Stel de tijd in voordat u de oven gebruikt.
EERSTE REINIGING
Stap 1 Stap 2 Stap 3
Verwijder alle accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit
de oven.
Maak de oven en de accessoi-
res schoon met een zachte
doek, warm water en een mild
reinigingsmiddel.
Plaats de accessoires en de
verwijderbare inschuifrails in
de oven.
EERSTE VOORVERWARMING
Warm de lege oven voor het eerste gebruik voor.
Stap 1 Verwijder alle accessoires en verwijderbare inschuifrails uit de oven.
Stap 2
Stel de maximale temperatuur in voor de functie: .
Laat de oven één uur werken.
Stap 3
Stel de maximale temperatuur in voor de functie: .
Laat de oven 15 minuten werken.
De oven kan een vreemde geur en rook afgeven tijdens het voorverwarmen. Zorg ervoor dat de
kamer wordt verlucht.
9
DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING! Raadpleeg de
hoofdstukken Veiligheid.
INSTELLEN: VERWARMINGSFUNCTIE
Stap 1 Draai aan de knop voor de verwar-
mingsfuncties om een verwar-
mingsfunctie te selecteren.
Stap 2 Draai aan de regelknop om de
temperatuur te selecteren.
Stap 3 Draai wanneer het bereiden stopt
aan de knoppen naar de uit-stand
om de oven uit te schakelen.
SNEL OPWARMEN
De functie Snel opwarmen verkort de opwarmtijd.
Leg geen voedsel in de oven wanneer
de functie Snel opwarmen is
ingeschakeld.
1. Draai de knop voor de ovenfuncties om de
functie Snel opwarmen in te stellen.
2. Draai de knop voor de temperatuur om de
temperatuur in te stellen.
Wanneer de oven op de ingestelde temperatuur is,
hoort u een geluidssignaal.
3. Ovenfunctie instellen.
INDICATIELAMPJE BIJ VOORVERWARMEN
Wanneer de ovenfunctie actief is, verschijnen de
balkjes in het display één voor één wanneer de
temperatuur in de oven stijgt en verdwijnen ze
wanneer de temperatuur daalt.
BEREIDING MET STOOM
Gebruik alleen water. Gebruik geen
gefilterd (gedemineraliseerd) of
gedistilleerd water. Gebruik geen
andere vloeistoffen. Plaats geen
ontvlambare of alcoholische
vloeistoffen in de waterlade.
1. Stel de functie in.
2. Druk op het deksel van de waterlade om de
lade te openen.
3. Vul de waterlade met water totdat de indicator
Tank vol op het display verschijnt.
De maximumcapaciteit van het reservoir is 900
ml. Het is voldoende voor ongeveer 55 - 60
minuten koken.
4. Plaats de waterlade terug op zijn
oorspronkelijke plaats.
5. Stel de temperatuur in tussen 130 °C en
230 °C.
Stoomkoken geeft goede resultaten met dit
temperatuurbereik.
6. Leeg het waterreservoir wanneer u klaar bent
met koken met stoom.
Wacht ten minste 60 minuten na elk gebruik van de
stoomfunctie om te voorkomen dat er heet water uit
de wateruitlaatklep komt.
LET OP! Het apparaat is heet. Er
bestaat gevaar voor brandwonden.
Wees voorzichtig als u de waterlade
ledigt.
INDICATIELAMPJE WATERRESERVOIR
Het reservoir is vol.
Wanneer het re-
servoir vol is, klinkt
er een geluidssig-
naal. Druk op een
willekeurige toets
om het signaal uit
te zetten.
Het reservoir is
halfvol.
Het reservoir is
leeg. Wanneer het
reservoir leeg is,
klinkt er een ge-
luidssignaal. Vul
het reservoir bij.
Indien u te veel water in het reservoir schenkt, leidt
de veiligheidsafvoer het overtollige water naar de
bodem van de ovenruimte. Verwijder het water met
een spons.
HET WATERRESERVOIR LEEG MAKEN
LET OP! Zorg dat de oven is
afgekoeld voordat u begint met het
legen van het waterreservoir.
1. Bereid de afvoerpijp (C) voor die in het pakket
met de gebruikershandleiding is meegeleverd.
Plaats connector (B) op een van de uiteinden
van de afvoerpijp.
10
2. Plaats het tweede uiteinde van de afvoerpijp
(C) in een container. Plaats deze container op
een lagere plek dan de afvoerklep (A).
B
C
A
3. Open de ovendeur en bevestig de connector
(B) op de afvoerklep (A).
4. Druk bij het legen van het waterreservoir
herhaaldelijk op de connector.
Het water zal erin achterblijven nadat het
display toont: Wacht tot er geen water
meer uit de waterafvoerklep komt.
5. Als er geen water meer stroomt, haalt u de
connector van de klep.
Gebruik het afvoerwater niet om het
stoomreservoir weer te vullen.
VERWARMINGSFUNCTIES
Verwarmings-
functie
Toepassing
Uit-stand
De oven is uitgeschakeld.
Snel opwar-
men
Om de opwarmtijd te ver-
korten.
Hetelucht
Bakken op maximaal drie
rekstanden tegelijkertijd en
voedsel drogen.
Stel de temperatuur 20 °C
tot 40 °C lager in dan voor
Boven- /onderwarmte.
Verwarmings-
functie
Toepassing
Pizza-functie
Voor het bakken van pizza.
Voor intensieve bruining en
een knapperige bodem.
Boven- /
onderwarmte
Voor het bakken en braden
op één rekstand.
Onderwarmte
Voor het bakken van taarten
met een knapperige bodem
en het inmaken van voed-
sel.
Ontdooien
Om voedsel te ontdooien
(groenten en fruit). De ont-
dooitijd hangt af van de
hoeveelheid en dikte van
het voedsel.
Warmelucht
(vochtig)
Deze functie is ontworpen
om tijdens de bereiding
energie te besparen. Bij het
gebruik van deze functie
kan de temperatuur in de
ruimte verschillen van de in-
gestelde temperatuur. De
restwarmte wordt gebruikt.
Het verwarmingsvermogen
kan worden verminderd.
Raadpleeg voor meer infor-
matie het hoofdstuk "Dage-
lijks gebruik", opmerkingen
op: Warmelucht (vochtig) .
Turbo grill
Voor het braden van grote-
re stukken vlees of gevo-
gelte met botten op één ni-
veau. Voor gratineren en
bruinen.
Hete lucht +
Stoom
Om gerechten te stomen.
Gebruik deze functie om de
duur van de kooktijd te ver-
minderen en om de vitami-
nen en voedingsstoffen te
conserveren. Selecteer de
functie en stel de tempera-
tuur in tussen 130 °C en
230 °C.
11
Verwarmings-
functie
Toepassing
Pyrolyse
Voor inschakeling van pyro-
lytische reiniging van de
oven.
TOELICHTING VAN: WARMELUCHT
(VOCHTIG)
Deze functie wordt gebruikt om te voldoen aan de
energie-efficiëntieklasse en ecodesign-vereisten
overeenkomstig EU 65/2014 en EU 66/2014.
Testen volgens EN 60350-1.
De ovendeur dient tijdens de bereiding gesloten te
zijn zodat de functie niet wordt onderbroken en de
oven werkt op de hoogst mogelijke energie-
efficiëntie.
Bij gebruik van deze functie gaat de verlichting na
30 seconden automatisch uit.
Zie het hoofdstuk 'Hints and tips’, Warmelucht
(vochtig) voor bereidingsinstructies. Zie voor
algemene aanbevelingen voor energiebesparing het
hoofdstuk ‘Energie-efficiëntie’, Energiebesparing.
KLOKFUNCTIES
TABEL MET KLOKFUNCTIES
Klokfunctie Toepassing
Tijdstip van de dag
Om het tijdstip van de dag weer te geven en te wijzigen. U
kunt het tijdstip van de dag op elk gewenst moment wijzigen,
ook als de oven uit staat.
Duur
De duur van het koken instellen. Uitsluitend gebruiken als er
een verwarmingsfunctie is ingesteld.
Eindtijd
Om de uitschakeltijd van de oven in te stellen. Uitsluitend ge-
bruiken als er een verwarmingsfunctie is ingesteld.
Vertragingstijd
Combinatie van functies: Duur, Eindtijd.
Kookwekker
Om een afteltijd in te stellen. Deze functie heeft geen invloed
op de werking van de oven.
Kookwekker - kan op elk gewenst moment worden ingesteld,
ook als de oven uit staat.
INSTELLEN: TIJDSTIP VAN DE DAG
Wacht bij eerste aansluiting op de stroom totdat
het display het volgende weergeeft: hr, 12:00. 12 -
knippert.
Stap 1 Draai de knop voor de temperatuur om het uur in te stellen.
Stap 2
- druk hierop om te bevestigen.
Op het display wordt het ingestelde uur weergegeven, alsook: min. 00 - knippert.
Stap 3 Draai de knop voor de temperatuur om de minuten in te stellen.
Stap 4
- druk hierop om te bevestigen.
Op het display verschijnt de ingestelde tijd.
12
- druk hier herhaaldelijk op om het tijdstip van de dag te wijzigen. - knippert op het display.
FUNCTIE INSTELLEN: DUUR
Stap 1 Stel een verwarmingsfunctie in.
Stap 2
- druk herhaaldelijk. - begint te knipperen.
Stap 3
Draai de regelknop om de minuten in te stellen. - druk hierop om te bevestigen.
Stap 4
Draai de knop voor de temperatuur om het uur in te stellen. - druk hierop om te beves-
tigen.
Wanneer de ingestelde tijdsduur eindigt, klinkt er gedurende 2 min een geluidssignaal. De
tijdinstelling knippert op het display. De oven wordt automatisch uitgeschakeld.
Stap 5 Druk op een willekeurige toets om het signaal uit te zetten.
Stap 6 Draai de knoppen naar de uitstand.
FUNCTIE INSTELLEN: EINDTIJD
Stap 1 Stel een verwarmingsfunctie in.
Stap 2
- druk herhaaldelijk. - begint te knipperen.
Stap 3
Draai de knop voor de temperatuur om het uur in te stellen. - druk om te bevestigen.
Stap 4
Draai de knop voor de temperatuur om de minuten in te stellen. - druk om te bevesti-
gen.
Op de ingestelde eindtijd klinkt er gedurende 2 min een geluidssignaal. De tijdinstelling
knippert op het display. De oven wordt automatisch uitgeschakeld.
Stap 5 Druk op een willekeurige toets om het signaal uit te zetten.
Stap 6 Draai de knoppen naar de uitstand.
FUNCTIE INSTELLEN: VERTRAGINGSTIJD
Stap 1 Stel een verwarmingsfunctie in.
Stap 2
- druk herhaaldelijk. - begint te knipperen.
Stap 3 Draai de knop voor de temperatuur om de minuten in te stellen voor de functie: Duur.
Druk op: .
Stap 4 Draai de knop voor de temperatuur om het uur in te stellen voor de functie: Duur.
Druk op: .
Op het display verschijnt: .
Stap 5 Draai de knop voor de temperatuur om het uur in te stellen voor de functie: Eindtijd.
Druk op: .
13
Stap 6 Draai de knop voor de temperatuur om de minuten in te stellen voor de functie: Eindtijd.
Druk op: .
Het display geeft weer: de ingestelde temperatuur, , .
De oven gaat later automatisch aan, werkt voor de ingestelde tijdsduur en stopt op de ingestelde eind-
tijd.
Op de ingestelde eindtijd klinkt er gedurende 2 min een geluidssignaal. De tijdinstelling knippert op
het display. De oven gaat uit.
Stap 7 Druk op een willekeurige toets om het signaal uit te zetten.
Stap 8 Draai de knoppen naar de uitstand.
FUNCTIE INSTELLEN: KOOKWEKKER
De kookwekker kan zowel worden ingesteld bij een
ingeschakelde of uitgeschakelde oven.
Stap 1
- druk herhaaldelijk. , 00 - knippert.
Stap 2 Draai aan de knop voor de temperatuur om de seconden en daarna de minuten in te stel-
len.
Als de ingestelde tijd langer is dan 60 min, knippert hr.
Stap 3 Stel de uren in.
Kookwekker - start automatisch na 5 seconden.
Na 90% van de ingestelde tijd klinkt er een geluidssignaal.
Stap 4 Wanneer de ingestelde tijdsduur eindigt, klinkt er gedurende 2 min een geluidssignaal
00:00, - knippert. Druk op een willekeurige toets om het signaal uit te zetten.
GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING! Raadpleeg de
hoofdstukken Veiligheid.
ACCESSOIRES PLAATSEN
Een kleine inkeping bovenaan verhoogt de
veiligheid. Deze inkepingen voorkomen bovendien
omkanteling. De hoge rand rond het rooster
voorkomt dat het kookgerei van het rooster afglijdt.
14
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de geleidestangen
van de inschuifrailen zorg ervoor dat de
pootjes omlaag wijzen.
Bakplaat /Braadpan:
Schuif de plaat tussen de geleidestangen
van de inschuifrail.
Bakrooster, Bakplaat /Braadpan:
Plaats de plaat tussen de geleiders van de
inschuifrails en het bakrooster op de gelei-
ders erboven.
TELESCOPISCHE GELEIDERS GEBRUIKEN
De telescopische geleiders niet oliën.
Zorg dat u de telescopische geleiders helemaal in
de oven schuift voordat u de ovendeur sluit.
Stap 1 Trek de telescopische geleiders
rechts en links naar buiten.
Stap 2 Plaats het rooster op de telesco-
pische geleiders en duw ze voor-
zichtig in de oven.
15
ACCESSOIRES VOOR DE BEREIDING MET
STOOM
De stoomaccessoires worden niet met
het apparaat meegeleverd. Neem voor
meer informatie contact op met uw
plaatselijke leverancier.
De schaal voor bereiding met stoom
De schaal bestaat uit een glazen kom, een deksel
met een gat voor de spuitmondslang (C) en een
stalen grill om de schaal op te zetten.
Glazen kom (A)
Deksel (B)
De spuitmond en spuitmondslang
C
D
"C" is de spuitmondslang voor bereiding met
stoom, "D" is de spuitmond voor direct stomen.
Spuitmondslang (C)
Spuitmond wordt gebruikt voor direct
stomen in de schaal (D)
16
Stalen grill (E)
Gebruik geen hete bakschalen op koude / natte
oppervlakken.
Gebruik geen koude vloeistof in een hete
bakschaal.
Gebruik de schaal niet op een hete kookplaat.
Maak de schaal niet schoon met
schuurmiddelen, schuursponsjes en
schuurpoeders.
BEREIDING MET STOOM IN DE
DIEETSCHAAL
Plaats de etenswaren op de stalen grill in de schaal
en doe de deksel erop.
1. Steek de spuitmondslang in de speciale
opening in de deksel van de dieetschaal.
C
2. Plaats de schaal op het tweede inzetniveau
vanaf de bodem.
3. Steek het andere uiteinde van de
spuitmondslang in de stoominlaat.
Zorg ervoor dat u de spuitmondslang niet plet en
dat de slang geen verwarmingselement aan de
bovenkant van de oven raakt.
17
4. Stel de oven in op de stoomfunctie.
DIRECT STOMEN
Plaats het gerecht op de stalen grill van de
braadslede. Voeg wat water toe.
LET OP! De deksel van de schaal
wordt niet gebruikt.
WAARSCHUWING! Wees
voorzichtig met het gebruik van de
spuitmond als de oven werkt. Draag
beschermende ovenhandschoenen als
u de spuitmond hanteert in een warme
oven. Verwijder altijd de spuitmond uit
de oven als u geen stoomfunctie
gebruikt.
De spuitmondslang is speciaal
ontworpen voor het bereiden van
voedsel en bevat geen schadelijke
stoffen.
1. Plaats de spuitmond (D) in de spuitmondslang
(C). Sluit het andere eind aan de stoominlet
aan.
2. Plaats de schaal op het eerste of tweede
inzetniveau vanaf de bodem.
Zorg ervoor dat u de spuitmondslang niet plet en
dat de slang geen verwarmingselement aan de
bovenkant van de oven raakt.
3. Stel de oven in op de stoomfunctie.
Wanneer u gerechten als kip, eend, kalkoen, geit of
een grote vis bereidt, steekt u de spuitmond (D)
rechtstreeks in het lege deel van het vlees. Zorg dat
de openingen hiermee niet worden geblokkeerd.
Zie voor meer informatie over bereiding met stoom
de kooktabellen voor bereiding met stoom in het
hoofdstuk “Praktische tips”.
EXTRA FUNCTIES
GA ALS VOLGT TE WERK VOOR GEBRUIK:
KINDERSLOT
Als de functie aanstaat, kan de oven niet per
ongeluk worden geactiveerd.
Stap 1 Zorg ervoor dat de knop voor de
verwarmingsfuncties in de uit-
stand staat.
Stap 2
, - houd tegelijkertijd 2 se-
conden ingedrukt.
Het signaal klinkt. SAFE , - worden weerge-
geven op het display. De deur blijft vergren-
deld.
Herhaal stap 2 om het Kinderslot uit te schake-
len.
18
HOE TE GEBRUIKEN:
FUNCTIEVERGRENDELING
U kunt de functie alleen inschakelen als de oven in
werking is. Wanneer de functie is ingeschakeld,
kunnen de temperatuur- en tijdinstellingen niet per
ongeluk worden gewijzigd.
Stap 1 Stel een ovenfunctie in.
Stap 2
, - houd tegelijkertijd 2 se-
conden ingedrukt.
Het signaal klinkt. Loc verschijnt 5
seconden op het display.
Herhaal stap 2 om de Functievergrendeling uit
te schakelen.
Loc verschijnt op het display wanneer u de
regelknop draait of op een willekeurige knop drukt
wanneer de Functievergrendeling is ingeschakeld.
Wanneer u aan de knop voor de ovenfuncties
draait, stopt de oven.
Wanneer u de oven uitschakelt terwijl de
Functievergrendeling is ingeschakeld, schakelt de
Functievergrendeling automatisch over naar de
Kinderslot. Raadpleeg 'Aanvullende functies',
hoofdstuk 'Kinderslot gebruiken'.
RESTWARMTE-INDICATIE
Als u de oven uitschakelt, toont het display de
restwarmte-indicator bij een oventemperatuur
van boven de 40 °C.Draai de temperatuurknopnaar
links of rechts om de oventemperatuur te
controleren.
AUTOMATISCHE UITSCHAKELING
Om veiligheidsredenen schakelt de oven na
bepaalde tijd uit als er een ovenfunctie in werking is
en u geen instellingen wijzigt.
(°C) (u)
30 - 115 12,5
120 - 195 8,5
200 - 245 5,5
250 - maximum 3
Na een automatische uitschakeling draait u de knop
naar de uit-stand.
De automatische uitschakeling werkt niet met de
functies: Binnenverlichting, Duur, Eindtijd.
KOELVENTILATOR
Als de oven in werking is, wordt de koelventilator
automatisch ingeschakeld om de oppervlakken van
de oven koel te houden. Als u de oven uitschakelt,
kan de koelventilator blijven werken totdat de oven
is afgekoeld.
VEILIGHEIDSTHERMOSTAAT
Een onjuiste bediening van de oven of defecte
componenten kunnen gevaarlijke oververhitting
veroorzaken. Om dit te voorkomen is de oven
voorzien van een veiligheidsthermostaat die de
stroomtoevoer onderbreekt. Zodra de temperatuur
is gedaald, wordt de oven automatisch weer
ingeschakeld.
AANWIJZINGEN EN TIPS
Raadpleeg de hoofdstukken Veiligheid.
KOOKADVIEZEN
De oven heeft vijf rekniveaus.
Tel de rekniveaus vanaf de bodem van de oven.
Uw oven kan anders bakken of roosteren dan de
oven die u tot nu toe gebruikt heeft. In de
onderstaande tabel vindt u de standaardinstellingen
voor temperatuur, kooktijd en roosterniveau.
Als u voor een speciaal recept de instelling niet
kunt vinden, zoek dan naar een soortgelijk recept.
De oven heeft een speciaal systeem dat de lucht
circuleert en voor doorlopende recycling van stoom
zorgt. Dankzij dit systeem is het mogelijk om
voedsel te bereiden in een atmosfeer met stoom en
worden de gerechten zacht van binnen en
knapperig van buiten. Dit reduceert zowel de
bereidingstijd als het energieverbruik.
Voor de bereiding van gebak
De ovendeur mag pas worden geopend als
driekwart van de baktijd is verstreken.
Als u twee bakplaten tegelijkertijd gebruikt, dient u
één niveau ertussen leeg te laten.
19
Voor de bereiding van vlees en vis
Gebruik een diepe bak voor erg vet voedsel om te
oven te behoeden voor blijvende vetvlekken.
Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten voordat
u het aansnijdt, zodat het vleessap er niet uit
stroomt.
Om te veel rook tijdens het braden in de oven te
vermijden, kunt u een beetje water in de lekbak
gieten. Om rook te vermijden, voegt u water toe
wanneer het is opgedroogd.
Bereidingstijden
De bereidingsduur is afhankelijk van het soort
voedsel, de samenstelling en het volume.
Houd in eerste instantie het bereidingsproces in de
gaten. Zoek bij het gebruik van dit apparaat de
beste instellingen (temperatuur, bereidingsduur,
etc.) voor uw kookgerei, recepten en hoeveelheden.
HETE LUCHT + STOOM
Verwarm de lege oven voor.
CAKE/GEBAK
(°C) (min)
Taarten, voorverwar-
ming is niet nodig
175 30 - 40 2 Cakevorm, Ø 26 cm
Vruchtencake, voorver-
warming is niet nodig
160 80 - 90 2 Cakevorm, Ø 26 cm
Panettone 150 - 160 70 - 100 2 Cakevorm, Ø 20 cm
Pruimentaart 160 40 - 50 2 Broodvorm
Koekjes, voorverwar-
ming is niet nodig
150 20 - 35 3 (2 en 4) Bakplaat
Koffiebroodjes met gist 180 - 200 12 - 20 2 Bakplaat
Brioches 180 15 - 20 3 (2 en 4) Bakplaat
Gebruik de taartvorm.
FLANS
(°C) (min)
Gevulde groenten 170 - 180 30 - 40 1
Lasagne 170 - 180 40 - 50 2
Aardappelgratin 160 - 170 50 - 60 1 (2 en 4)
Gebruik de tweede rekstand.
Maak gebruik van het bakrooster.
20
VLEES
(°C) (min)
Geroosterd var-
kensvlees, 1 kg
180 90 - 110
Kalfsvlees, 1 kg 180 90 - 110
Rosbief, rood, 1
kg
210 45 - 50
Rosbief, medium,
1 kg
200 55 - 65
Rosbief, bien
cuit, 1 kg
190 65 - 75
Gebruik de tweede rekstand.
(°C) (min)
Lamsbout, 1 kg 175 110 - 130
Hele kip, 1 kg 200 55 - 65
Hele kalkoen, 4
kg
170 180 - 240
Hele eend, 2 -
2,5 kg
170 - 180 120 - 150
Konijn, in stuk-
ken gesneden
170 - 180 60 - 90
Gebruik de eerste rekstand.
(°C) (min)
Hele gans, 3 kg 160 - 170 150 - 200
Gebruik de tweede rekstand.
VIS
(°C) (min)
Forel, 3 - 4 vis-
sen, 1,5 kg
180 25 - 35
Tonijn, 4 - 6 fi-
lets, 1,2 kg
175 35 - 50
Heek 200 20 - 30
Verwarm uw gerecht nogmaals op een bord.
Verwarm de lege oven voor.
Gebruik de tweede rekstand.
MET
STOOM OP-
NIEUW VERWAR-
MEN
(°C) (min)
Stoofschotels/
Gegratineerde
schotels
130 15 - 25
Pasta en saus 130 10 - 15
Bijgerechten 130 10 - 15
Eénpansgerech-
ten
130 10 - 15
Vlees 130 10 - 15
Groenten 130 10 - 15
KOKEN IN DE DIEETBRAADSCHOTEL
Gebruik de functie: Hete lucht + Stoom.
Gebruik de tweede rekstand.
Stel de temperatuur in op 130°C.
GROENTEN
(min)
Tomaten 15
Aubergines 15 - 20
Broccoli, roosjes 20 - 25
21
GROENTEN
(min)
Courgette, plakjes 20 - 25
Paprikareepjes 20 - 25
Bloemkool, roosjes 25 - 30
Koolrabi 25 - 30
Asperges, wit 25 - 35
Selderieplakjes 30 - 35
Venkel 30 - 35
Asperges, groen 35 - 45
Wortelen 35 - 40
Stel de temperatuur in op 130°C.
VLEES
(min)
Gepocheerde kippenborst 25 - 35
Gekookte ham 55 - 65
VLEES
(min)
Casselerrib 80 - 100
Stel de temperatuur in op 130°C.
VIS
(min)
Forel / Zalmfilet 25 - 30
Stel de temperatuur in op 130°C.
BIJGERECHTEN
(min)
Rijst 35 - 40
Gekookte aardappels, kwar-
tjes
35 - 45
Polenta 40 - 45
Ongepelde tomaten, medi-
um
50 - 60
BAKKEN EN ROOSTEREN
CA-
KES
Boven- /onderwarmte Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Recepten
met klopper
170 2 160 3 (2 en 4) 45 - 60 Cakevorm
Zandkoekjes-
deeg
170 2 160 3 (2 en 4) 20 - 30 Cakevorm
Kwarktaart
met karne-
melk
170 1 165 2 80 -
100
Cakevorm, Ø
26 cm
22
CA-
KES
Boven- /onderwarmte Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Strudel 175 3 150 2 60 - 80 Bakplaat
Jamtaart 170 2 165 2 30 - 40 Cakevorm, Ø
26 cm
Biscuitgebak 170 2 150 2 40 - 50 Cakevorm, Ø
26 cm
Kerstkrans,
verwarm de
oven voor
160 2 150 2 90 -
120
Cakevorm, Ø
20 cm
Pruimentaart,
verwarm de
oven voor
175 1 160 2 50 - 60 Broodvorm
Muffins, ver-
warm de oven
voor
170 3 150 -
160
3 20 - 30 Bakplaat
Muffins, twee
niveaus, ver-
warm de oven
voor
- - 140 -
150
2 en 4 25 - 35 Bakplaat
Muffins, drie
niveaus, ver-
warm de oven
voor
- - 140 -
150
1, 3 en 5 30 - 45 Bakplaat
Koekjes 140 3 140 -
150
3 25 - 45 Bakplaat
Koekjes, twee
niveaus
- - 140 -
150
2 en 4 35 - 40 Bakplaat
Koekjes, drie
niveaus
- - 140 -
150
1, 3 en 5 35 - 45 Bakplaat
Schuimge-
bakjes
120 3 120 3 80 -
100
Bakplaat
Schuimge-
bakjes, twee
niveaus, ver-
warm de oven
voor
- - 120 2 en 4 80 -
100
Bakplaat
23
CA-
KES
Boven- /onderwarmte Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Broodjes,
verwarm de
oven voor
190 3 190 3 12 - 20 Bakplaat
Eclairs 190 3 170 3 25 - 35 Bakplaat
Eclairs, twee
niveaus
- - 170 2 en 4 35 - 45 Bakplaat
Taartjes 180 2 170 2 45 - 70 Cakevorm, Ø
20 cm
Rijke vruch-
tencake
160 1 150 2 110 -
120
Cakevorm, Ø
24 cm
Verwarm de lege oven voor.
BROOD
EN PIZZA
Boven- /onderwarmte Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Witbrood, 1 -
2 stuks, 0,5 kg
elk
190 1 190 1 60 - 70 -
Roggebrood,
voorverwar-
ming is niet
nodig
190 1 180 1 30 - 45 Broodvorm
Broodjes, 6 - 8
broodjes
190 2 180 2 (2 en 4) 25 - 40 Bakplaat
Pizza 230 -
250
1 230 -
250
1 10 - 20 Bakplaat /
Braadpan
Scones 200 3 190 3 10 - 20 Bakplaat
Verwarm de lege oven voor.
Gebruik de taartvorm.
24
FLANS
Boven- /onderwarmte Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Pastataart, voorverwar-
ming is niet nodig
200 2 180 2 40 - 50
Hartige groentetaart,
voorverwarming is niet
nodig
200 2 175 2 45 - 60
Quiches 180 1 180 1 50 - 60
Lasagne 180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40
Cannelloni 180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40
Gebruik de tweede rekstand.
Maak gebruik van het bakrooster.
VLEES
Boven- /onderwarm-
te
Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Rundvlees 200 190 50 - 70
Varkensvlees 180 180 90 - 120
Kalfsvlees 190 175 90 - 120
Engelse rosbief, rood 210 200 50 - 60
Engelse rosbief, medium 210 200 60 - 70
Engelse biefstuk, bien cuit 210 200 70 - 75
25
VLEES
Boven- /onderwarmte Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Varkensbraadstuk, met
zwoerd
180 2 170 2 120 -
150
Varkensschenkel, 2 stuks 180 2 160 2 100 - 120
Lamsbout 190 2 175 2 110 - 130
Hele kip 220 2 200 2 70 - 85
Hele kalkoen 180 2 160 2 210 - 240
Hele eend 175 2 220 2 120 -
150
Hele gans 175 2 160 1 150 -
200
Konijn, in stukken gesneden 190 2 175 2 60 - 80
Haas, in stukken gesneden 190 2 175 2 150 -
200
Hele fazant 190 2 175 2 90 - 120
Gebruik de tweede rekstand.
VIS
Boven- /onderwarmte Hetelucht
(min)
(°C) (°C)
Forel / Zeebrasem, 3 - 4 vissen 190 175 40 - 55
Tonijn / Zalm, 4 - 6 filets 190 175 35 - 60
TURBO GRILL
Verwarm de lege oven voor.
Gebruik de eerste of tweede rekstand.
Om de baktijd te berekenen vermenigvuldigt u de
tijd die in de onderstaande tabel wordt gegeven
met de centimeters van de dikte van de filet.
RUNDVLEES
(°C) (min)
Rosbief of ossen-
haas, rood
190 -
200
5 - 6
26
RUNDVLEES
(°C) (min)
Rosbief of ossen-
haas, medium
180 -
190
6 - 8
Rosbief of ossen-
haas, gaar
170 -
180
8 - 10
VARKENS-
VLEES (°C) (min)
Schouder / Nek /
Hamlap, 1 - 1,5 kg
160 -
180
90 - 120
Karbonade / Spare
ribs, 1 - 1,5 kg
170 -
180
60 - 90
Gehaktbrood, 0,75
- 1 kg
160 -
170
50 - 60
Varkensschenkel,
voorgekookt, 0,75 -
1 kg
150 -
170
90 - 120
KALFSVLEES
(°C) (min)
Geroosterd kalfs-
vlees, 1 kg
160 -
180
90 - 120
Kalfsschenkel, 1,5
- 2 kg
160 -
180
120 -
150
LAMSVLEES
(°C) (min)
Lamsbout / Geroo-
sterd lamsvlees, 1
- 1,5 kg
150 -
170
100 -
120
LAMSVLEES
(°C) (min)
Lamsrugfilet, 1 -
1,5 kg
160 -
180
40 - 60
GEVOGELTE
(°C) (min)
Gevogelte, porties,
0,2 - 0,25 kg elk
200 -
220
30 - 50
Halve kip, 0,4 - 0,5
kg elk
190 -
210
35 - 50
Kip, haantje, 1 -
1,5 kg
190 -
210
50 - 70
Eend, 1,5 - 2 kg 180 -
200
80 - 100
Gans, 3,5 - 5 kg 160 -
180
120 -
180
Kalkoen, 2,5 - 3,5
kg
160 -
180
120 -
150
Kalkoen, 4 - 6 kg 140 -
160
150 -
240
VIS (GE-
STOOMD) (°C) (min)
Hele vis, 1 - 1,5 kg 210 -
220
40 - 60
27
ONTDOOIEN
(kg)
Ontdooitijd (min.) Nadooitijd (min)
Kip 1 100 - 140 20 - 30 Leg de kip op een
omgekeerde onder-
schotel in een groot
bord. Halverwege de
bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 1 100 - 140 20 - 30 Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien.
0,5 90 - 120
Room 2 x 0,2 80 - 100 10 - 15 Room kan ook met
nog licht bevroren
deeltjes goed worden
geklopt.
Forel 0,15 25 - 35 10 - 15 -
Aardbeien 0,3 30 - 40 10 - 20 -
Boter 0,25 30 - 40 10 - 15 -
Taart 1,4 60 60 -
DEHYDRATEREN - HETELUCHT
Gebruik hiervoor een met boterhampapier of
bakpapier belegde plaat.
Stop de oven voor een beter resultaat halverwege
de droogtijd, open de deur en laat het één nacht
afkoelen om het drogen te voltooien.
Gebruik voor 1 bakplaat de derde rekstand.
Gebruik voor 2 bakplaten de eerste en de vierde
rekstand.
GROENTEN
(°C) (u)
Bonen 60 - 70 6 - 8
Paprika’s 60 - 70 5 - 6
Soepgroenten 60 - 70 5 - 6
Champignons 50 - 60 6 - 8
GROENTEN
(°C) (u)
Kruiden 40 - 50 2 - 3
Stel de temperatuur in op 60 - 70 °C.
FRUIT
(u)
Pruimen 8 - 10
Abrikozen 8 - 10
Schijfjes appel 6 - 8
Peren 6 - 9
WARMELUCHT (VOCHTIG) - AANBEVOLEN ACCESSOIRES
Gebruik de donkere en niet-reflecterende bakjes en schalen. Ze nemen de warmte beter op dan licht en
reflecterend servies.
28
Pizza pan
Ovenschotel
Ovenschaal-
tjes
Blik voor flanbodem
Donker, niet-reflecte-
rend
Diameter van 28 cm
Donker, niet-reflecterend
Diameter van 26 cm
Keramiek
8 cm diameter,
5 cm hoog
Donker, niet-reflecte-
rend
Diameter van 28 cm
WARMELUCHT (VOCHTIG)
Volg voor de beste resultaten de volgende
aanwijzingen op die hieronder in de tabel staan.
(°C) (min)
Zoete broodjes,
16 stuks
bakplaat of lekschaal 180 2 20 - 30
Broodjes, 9 stuks bakplaat of lekschaal 180 2 30 - 40
Pizza, bevroren,
0,35 kg
rooster 220 2 10 - 15
Koninginnen-
brood (opgerolde
cake met jam)
bakplaat of lekschaal 170 2 25 - 35
Brownie bakplaat of lekschaal 175 3 25 - 30
Soufflé, 6 stuks keramieken vormpjes op
rooster
200 3 25 - 30
Luchtige vlaaibo-
dem
flanvorm op rooster 180 2 15 - 25
Victoriataart met
jamvulling
ovenschaal op rooster 170 2 40 - 50
Gepocheerde vis,
0,3 kg
bakplaat of lekschaal 180 3 20 - 25
Hele vis, 0,2 kg bakplaat of lekschaal 180 3 25 - 35
Visfilet, 0,3 kg pizzavorm op rooster 180 3 25 - 30
Gepocheerd
vlees, 0,25 kg
bakplaat of lekschaal 200 3 35 - 45
Sjasliek, 0,5 kg bakplaat of lekschaal 200 3 25 - 30
Koekjes, 16 stuks bakplaat of lekschaal 180 2 20 - 30
29
(°C) (min)
Makarons, 24
stuks
bakplaat of lekschaal 180 2 25 - 35
Muffins, 12 stuks bakplaat of lekschaal 170 2 30 - 40
Hartig gebak, 20
stuks
bakplaat of lekschaal 180 2 25 - 30
Zandkoekjes, 20
stuks
bakplaat of lekschaal 150 2 25 - 35
Taartjes, 8 stuks bakplaat of lekschaal 170 2 20 - 30
Groenten, gepo-
cheerd, 0,4 kg
bakplaat of lekschaal 180 3 35 - 45
Vegetarisch om-
elet
pizzavorm op rooster 200 3 25 - 30
Mediterrane
groenten, 0,7 kg
bakplaat of lekschaal 180 4 25 - 30
AANWIJZINGEN VOOR TESTINSTITUTEN
Testen volgens IEC 60350-1.
(°C) (min)
Kleine
cakes,
20 stuks
per bak-
plaat
Boven- /
onderwarm-
te
Bakplaat 3 170 20 - 30 -
Kleine
cakes,
20 stuks
per bak-
plaat
Hetelucht Bakplaat 3 150 -
160
20 - 35 -
Kleine
cakes,
20 stuks
per bak-
plaat
Hetelucht Bakplaat 2 en
4
150 -
160
20 - 35 -
30
(°C) (min)
Appel-
taart, 2
blikken
Ø20 cm
Boven- /
onderwarm-
te
Bakroos-
ter
2 180 70 - 90 -
Appel-
taart, 2
blikken
Ø20 cm
Hetelucht Bakroos-
ter
2 160 70 - 90 -
Biscuit-
gebak,
taart-
vorm
Ø26 cm
Boven- /
onderwarm-
te
Bakroos-
ter
2 170 40 - 50 Verwarm de oven
10 minuten voor.
Biscuit-
gebak,
taart-
vorm
Ø26 cm
Hetelucht Bakroos-
ter
2 160 40 - 50 Verwarm de oven
10 minuten voor.
Biscuit-
gebak,
taart-
vorm
Ø26 cm
Hetelucht Bakroos-
ter
2 en
4
160 40 - 60 Verwarm de oven
10 minuten voor.
Zand-
taart-
deeg
Hetelucht Bakplaat 3 140 -
150
20 - 40 -
Zand-
taart-
deeg
Hetelucht Bakplaat 2 en
4
140 -
150
25 - 45 -
Zand-
taart-
deeg
Boven- /
onderwarm-
te
Bakplaat 3 140 -
150
25 - 45 -
Geroo-
sterd
brood, 4
- 6 stuks
Grill Bakroos-
ter
4 max. 2 - 3 minuten
eerste kant; 2
- 3 minuten
tweede kant
Verwarm de oven
3 minuten voor.
31
(°C) (min)
Runder-
burger, 6
stuks,
0,6 kg
Grill Rooster
en lek-
bak
4 max. 20 - 30 Plaats het rooster
op het vierde ni-
veau en de lekbak
op het derde ni-
veau in de oven.
Draai het voedsel
halverwege de be-
reidingstijd om.
Verwarm de oven
3 minuten voor.
ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING! Raadpleeg de
hoofdstukken Veiligheid.
OPMERKINGEN OVER SCHOONMAKEN
Reinigings-
middelen
Maak de voorkant van de oven schoon met een zachte doek, warm water en een
mild reinigingsmiddel.
Gebruik een reinigingsoplossing om metalen oppervlakken te reinigen.
Reinig vlekken met een mild reinigingsmiddel.
Dagelijks ge-
bruik
Reinig de uitsparing telkens na gebruik. Vetophoping of andere resten kunnen
brand veroorzaken.
Vocht kan in de oven of op de glazen deurpanelen condenseren. Om de condens
te verminderen, dient u de oven 10 minuten te laten werken voordat u er iets in
plaatst. Bewaar het voedsel niet langer dan 20 minuten in de oven. Droog de uit-
sparing na elk gebruik met een zachte doek.
Accessoires
Reinig alle accessoires na elk gebruik en laat ze drogen. Gebruik een zachte doek
met warm water en een mild reinigingsmiddel. De accessoires niet in de afwasma-
chine reinigen.
Reinig de antiaanbakaccessoires niet met agressieve reinigingsmiddelen of scher-
pe voorwerpen.
HOE TE VERWIJDEREN: INSCHUIFRAILS/
Verwijder de inschuifrails om de oven te reinigen.
32
Stap 1 Schakel de oven uit en wacht tot
deze afgekoeld is.
Stap 2 Trek de inschuifrail bij de voor-
kant uit de zijwand.
Stap 3 Trek de inschuifrail bij de achter-
kant uit de zijwand en verwijder
deze.
2
1
Stap 4 Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
De pinnetjes op de telescopi-
sche geleiders moeten naar vo-
ren wijzen.
GA ALS VOLGT TE WERK VOOR GEBRUIK:
PYROLYTISCHE REINIGING
Reinig de oven met pyrolytische reiniging.
WAARSCHUWING! Er bestaat
gevaar voor brandwonden.
LET OP! Gebruik als er andere
apparaten in dezelfde kast zijn
geïnstalleerd deze niet tijdens deze
functie. Dit kan de oven beschadigen.
Vóór de pyrolytische reiniging:
Schakel de oven uit en
wacht tot deze afgekoeld
is.
Verwijder alle accessoires. Reinig de onderkant van de oven
en de glazen deur aan de binnen-
kant met warm water, een zachte
doek en een mild reinigingsmid-
del.
Stap 1
Stel de functie in: . - knippert.
Stap 2 Draai aan de regelknop (voor de temperatuur) om de reinigingsmodus in te stellen.
Optie Reinigingsmodus Duur
P1 Lichte reiniging 1 uur 30 min
P2 Normale reiniging 2 uur 30 min
Stap 3
- druk hierop om het reinigen te starten.
Stap 4 Draai na de reiniging de knop voor de verwarmingsfuncties naar de uit-stand.
Tijdens het reinigen is de ovenlamp uit. De ovendeur blijft vergrendeld. Als de oven koud is, gaat
de deur open.
33
Wanneer de oven op de ingestelde temperatuur is, vergrendelt de deur. Totdat de deur ontgrendelt
toont het display: de balken van het warmte-indicatielampje, . Om de reiniging te stoppen voordat
die is voltooid, draait u de knop voor de ovenfuncties naar de uit-stand.
Na afloop van de reiniging:
Schakel de oven uit en
wacht tot deze afgekoeld
is.
Maak de holte schoon met een
zachte doek.
Verwijder het residu van de bo-
dem van de holte.
REINIGINGSHERINNERING
De oven herinnert u eraan wanneer u de oven moet
reinigen met: pyrolytische reiniging.
PYR Knippert in het display gedurende 10
seconden na elke in- en uitschakeling van de oven.
, - druk hier tegelijkertijd op om de
herinnering uit te schakelen.
REINIGEN: WATERRESERVOIR
Giet geen water in het waterreservoir tijdens de
reiniging.
Stap 1 Schakel de oven uit.
Stap 2 Plaats een diepe pan onder de stoominlaat.
Stap 3 Giet water in de waterlade: 850 ml. Voeg citroenzuur toe: 5 theelepels. Wacht 60 minu-
ten.
Stap 4 Zet de oven aan en stel de functie in: Hete lucht + Stoom. Stel de temperatuur in op
230 °C. Zet de oven na 25 minuten uit en wacht tot deze koud is.
Stap 5 Zet de oven aan en stel de functie in: Hete lucht + Stoom. Stel de temperatuur in tussen
130 en 230 °C. Zet de oven na 10 minuten uit en wacht tot deze koud is.
Leeg het waterreservoir na elke stoomkooksessie om kalksteenresten te voorkomen.
Na afloop van de reiniging:
Schakel de oven
uit.
Maak het waterre-
servoir leeg. Raad-
pleeg in ‘Dagelijks
gebruik’ het hoofd-
stuk ‘Legen van het
waterreservoir’.
Spoel het waterreservoir af
en reinig de resterende
kalkresten met een zachte
doek.
Reinig de afvoerpijp
met warm water en
een mild reinigings-
middel.
Onderstaande tabel toont het waterhardheidsbereik (dH) met het bijbehorende calciumafzettingsniveau en
de waterkwaliteit. Als het waterhardheidsniveau 4 overschrijdt, vult u de waterlade met flessenwater.
34
Waterhardheid
Teststrip
Calciumafzetting
(mg/l)
Waterclassifi-
catie
Het waterreser-
voir reinigen
om de
Niveau dH
1 0 - 7 0 - 50 zacht 75 cycli - 2,5
maand
2 8 - 14 51 - 100 gematigd
hard
50 cycli - 2
maand
3 15 - 21 101 - 150 hard 40 cycli - 1,5
maand
4 22 - 28 meer dan 151 zeer hard 30 cycli - 1
maand
HOE TE VERWIJDEREN EN INSTALLEREN: DEUR
De ovendeur beschikt over drie glasplaten. U kunt de ovendeur en de interne glasplaat verwijderen om het
schoon te maken. Lees de volledige instructie 'Verwijderen van installatiedeur' voordat u de glasplaten
verwijdert.
LET OP! Gebruik de oven nooit zonder de glasplaten.
Stap 1 Open de deur volledig en houd beide
scharnieren vast.
Stap 2 Til de hendel op beide scharnieren vol-
ledig omhoog en draai het.
Stap 3 Sluit de ovendeur halverwege tot de
eerste openingsstand. Til hem daarna
op en trek hem naar voren en verwijder
hem van zijn plek.
Stap 4 Leg de deur op een zachte doek op
een stabiele ondergrond.
35
Stap 5 Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten vastpak-
ken en naar binnen drukken om de
klemsluiting te ontgrendelen.
Stap 6 Trek de deurlijst naar voren om hem te
verwijderen.
1
2
B
Stap 7 Houd de glasplaten van de deur bij de
bovenkant vast en trek ze er voorzichtig
een voor een uit. Start bij de bovenste
plaat. Zorg dat het glas volledig uit de
geleiders schuift.
Stap 8 Reinig de glasplaten met een sopje.
Droog de glasplaten voorzichtig af.
Reinig de glasplaten niet in de vaat-
wasser.
Stap 9 Installeer na het reinigen de glasplaten
en de ovendeur.
Zorg ervoor dat u de glasplaten (A en B) weer
in de juiste volgorde terugplaatst. Controleer
het symbool/de print op de zijkant van de glas-
plaat. Iedere glasplaat is anders om het uit elk-
aar halen en in elkaar zetten eenvoudiger te
maken.
Als de deur correct wordt geïnstalleerd, klikt de
rand van de deur.
Zorg ervoor dat u de middelste glasplaat cor-
rect in de uitsparingen plaatst.
A
B
36
HOE TE VERVANGEN: LAMP
WAARSCHUWING! Gevaar voor
elektrische schokken.
Het lampje kan heet zijn.
Houd de halogeenlamp altijd met een doek vast om
te voorkomen dat er vetrestjes op de ovenlamp
verbranden.
Voordat u de lamp vervangt:
Stap 1 Stap 2 Stap 3
Schakel de oven uit. Wacht tot
de oven afgekoeld is.
Trek de oven uit het stopcon-
tact.
Plaats een doek op de bodem
van de holte.
Achterlamp
Stap 1 Draai de glazen afdekking om die te verwijderen.
Stap 2 Reinig het glazen deksel.
Stap 3 Vervang de lamp door een geschikte hittebestendige lamp van 300 °C.
Stap 4 Installeer het glazen deksel.
PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING! Raadpleeg de
hoofdstukken Veiligheid.
WAT TE DOEN IN DE VOLGENDE
GEVALLEN...
Neem in alle gevallen die niet in deze tabel zijn
opgenomen contact op met een erkend
servicecentrum.
De oven gaat niet aan of warmt niet op
Probleem Controleer of de
volgende zaken
gelden...
U kunt de oven niet
inschakelen of bedie-
nen.
De oven is juist op
een elektrische toe-
voer aangesloten.
De oven wordt niet
warm.
De automatische uit-
schakeling is ge-
deactiveerd.
De oven wordt niet
warm.
De ovendeur is ge-
sloten.
De oven gaat niet aan of warmt niet op
De oven wordt niet
warm.
De zekering is door-
geslagen.
De oven wordt niet
warm.
Het kinderslot staat
uit.
Onderdelen
Probleem Controleer of de
volgende zaken
gelden...
De lamp is uit. Warmelucht (vochtig)
- wordt ingescha-
keld.
De lamp werkt niet. De lamp is opge-
brand.
37
Foutcodes
Op het display ver-
schijnt...
Controleer of de
volgende zaken
gelden...
C3 De ovendeur is ge-
sloten of het deurslot
is niet kapot.
F102 De ovendeur is ge-
sloten.
F102 Het deurslot is niet
kapot.
12:00 Er is een stroomsto-
ring geweest. Stel de
dagtijd in.
Als het display een foutcode weergeeft die niet
in deze tabel staat, schakelt u de zekering van
het huis uit en weer in om de oven opnieuw te
starten. Als de foutcode opnieuw optreedt,
neemt u contact op met een erkend service-
centrum.
Reinigen
Probleem Controleer of de
volgende zaken
gelden...
Er is water in de
ovenruimte.
Er zit niet te veel wa-
ter in het waterreser-
voir.
-indicatielampje
is uit.
Er zit genoeg water
in het waterreservoir.
Als er water in de
oven begint te lek-
ken, terwijl het indi-
catielampje nog
steeds niet brandt,
neemt u contact op
met een erkend ser-
vicecentrum.
-indicatielampje
is aan.
Er zit genoeg water
in het reservoir. Als
het reservoir vol is en
het indicatielampje
nog steeds brandt,
neemt u contact op
met een erkend ser-
vicecentrum.
Reinigen
De bereiding met
stoom werkt niet.
Er is geen kalkresidu
in de stoominlaat-
opening.
De bereiding met
stoom werkt niet.
Er zit water in het
waterreservoir.
Het legen van het
waterreservoir neemt
meer dan drie minu-
ten in beslag of er
lekt water uit de ope-
ning van de stoom-
toevoer.
Er is geen kalkresidu
in de stoominlaat-
opening. Maak het
waterreservoir
schoon.
Andere problemen
Probleem Controleer of de
volgende zaken
gelden...
Het apparaat staat
aan maar wordt niet
warm. De ventilator
werkt niet. Op het
display verschijnt
"Demo".
De Demomodus
wordt gedeactiveerd:
1. Schakel de oven
uit.
2. , , -
houd tegelijker-
tijd ingedrukt.
3. Het eerste cijfer
op het display en
Demo knipperen.
4. Draai de knop
voor de tempera-
tuur om de code
in te voeren:
2468. Druk op:
. Het volgen-
de cijfer knippert.
ONDERHOUDSGEGEVENS
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen, neem
dan contact op met uw verkoper ofeen erkende
serviceafdeling.
De contactgegevens van het servicecentrum staan
op het typeplaatje. Het typeplaatje bevindt zich aan
de voorkant van de binnenkant van de oven.
Verwijder het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
38
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
ENERGIEZUINIGHEID
PRODUCTINFORMATIE- EN PRODUCTINFORMATIEBLAD*
Naam leverancier Zanussi
Modelidentificatie ZOPKH7X1 949494559
Energie-efficiëntie-index 81.2
Energie-efficiëntieklasse A+
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand boven +
onderwarmte
0.93 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand hetelucht 0.69 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Elektriciteit
Volume 72 l
Soort oven Inbouwoven
Massa 33.4 kg
* Voor de Europese Unie overeenkomstig EU-verordeningen 65/2014 en 66/2014.
Voor de Republiek Belarus overeenkomstig STB 2478-2017, aanhangsel G; STB 2477-2017, bijlagen
A en B.
Voor Oekraïne overeenkomstig 568/32020.
De energie-efficiëntieklasse is niet van toepassing op Rusland.
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke kookapparaten - Deel 1: Range-ovens, ovens, stoomovens
en grills - Methoden voor prestatiemeting.
ENERGIEBESPARING
Deze oven bevat functies die u helpen
energie te besparen tijdens het
dagelijks koken.
Zorg ervoor dat de ovendeur gesloten is als u de
oven in werking stelt. Open de ovendeur niet te
vaak tijdens gebruik. Houd het deurrubber schoon
en zorg ervoor dat het goed op zijn plaats vastzit.
Gebruik metalen kookgerei om meer energie te
besparen.
Verwarm de oven indien mogelijk niet voor het
koken voor.
Houd de onderbrekingen tussen het bakken zo kort
mogelijk als u een aantal gerechten tegelijkertijd
bereidt.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de bereidingsfuncties met
hete lucht om energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden, als een
programma met tijdselectie (Duur of Einde) in
werking is en de bereidingstijd langer is dan 30
minuten, de verwarmingselementen automatisch
eerder uitgeschakeld.
39
De lamp en ventilator blijven wel werken. Wanneer
u de oven uitschakelt, geeft het display de
restwarmte aan. U kunt die warmte gebruiken om
het eten warm te houden.
Wanneer de kookduur langer is dan 30 minuten,
verlaag dan de oventemperatuur tot minimaal 3-10
minuten voor het einde van het koken. De
restwarmte in de oven zorgt ervoor dat het gerecht
wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om andere
maaltijden op te warmen.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke temperatuurinstelling om
de restwarmte te gebruiken en een maaltijd warm te
houden. Het indicatielampje van de restwarmte of
temperatuur verschijnt op het display.
Koken met de verlichting uitgeschakeld
Schakel de verlichting tijdens het koken uit. Doe het
aan als u het nodig heeft.
Warmelucht (vochtig)
Functie is ontworpen om tijdens de bereiding
energie te besparen.
Wanneer u deze functie gebruikt, gaat de lamp na
30 seconden automatisch uit. U kunt de lamp weer
inschakelen, maar deze actie vermindert de
verwachte energiebesparing.
MILIEUBESCHERMING
Recycleer de materialen met het symbool . Gooi
de verpakking in een geschikte afvalcontainer om
het te recycleren. Bescherm het milieu en de
volksgezondheid en recycleer op een correcte
manier het afval van elektrische en elektronische
apparaten. Gooi apparaten gemarkeerd met het
symbool niet weg met het huishoudelijk afval.
Breng het product naar het milieustation bij u in de
buurt of neem contact op met de gemeente.
40
*
WWW.ZANUSSI.COM/SHOP
867359931-A-322020
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

Zanussi ZOPKH7X1 Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding