6. Geen voorwerpen in de openingen aan de buitenzijde steken.
7. Nooit onderdelen van de oven, zoals de voetjes, koppeling,
schroeven enz., verwijderen.
8. Geen levensmiddelen rechtstreeks op de glazen plaat bereiden.
De levensmiddelen in/op correct keukengerei plaatsen voordat u
het in de oven plaatst.
9. BELANGRIJK – DIT KOOKGEREI NIET IN UW
MICROGOLFOVEN GEBRUIKEN
Gebruik geen metalen pannen of schotels met metalen
handgrepen. Gebruik geen voorwerpen met metalen afwerking.
Gebruik geen met papierbedekte ijzerdraad op plastic zakjes.
Gebruik geen melamine borden. Deze bevatten een materiaal
dat de microgolfenergie absorbeert. Dit maakt dat de borden
kunnen barsten of krassen en dat de kooksnelheid wordt
vertraagd.
Gebruik geen Centura potten. Het glas is niet geschikt voor
gebruik in een microgolf. Corelle Livingware koppen met
gesloten handgreep mogen niet worden gebruikt.
Niet koken in een container met beperkte opening zoals een
fles of oliefles. Deze kunnen exploderen als in een
microgolfoven worden verwarmd. Gebruik geen
conventionele vlees- of snoepthermometers. Er zijn
thermometers beschikbaar die voor specifiek gebruik in een
microgolfoven zijn bedoeld. Deze thermometers kunnen
worden gebruikt.
10. Keukengerei voor microgolfoven mag alleen
worden gebruikt conform de instructies van de
fabrikant.
11. In deze oven geen levensmiddelen trachten te frituren.
12. Onthoud dat een microgolfoven alleen de vloeistoffen in
een container verwarmd, niet de container zelf. Onthoud
dat zelfs wanneer het deksel van de container bij
verwijderen uit de oven niet te heet is om op te tillen, de
levensmiddelen/vloeistof binnen in dezelfde
hoeveelheid stoom en/of spatten kunnen produceren bij
het optillen van het deksel als bij conventionele
bereiding.
13. Altijd zelf de temperatuur van de bereide levensmiddelen
testen, in het bijzondere als u levensmiddelen/vloeistoffen
voor baby’s bereidt of verwarmt. Het is raadzaam om nooit
levensmiddelen/dranken rechtstreeks uit de oven te
consumeren. Laat enkele minuten staan en roer de
levensmiddelen/dranken om de hitte gelijkmatig te
verspreiden.
14. Etenswaren die een mengsel van vet en water bevatten,
bijv. bouillon, dienen 30-60 seconden in de oven te staan
nadat de oven wordt uitgeschakeld. Hierdoor kan het
mengsel zich zetten en dit voorkomt spatten wanneer een
lepel in het voedsel/de drank wordt geplaatst of als een
ijsblokje hieraan wordt toegevoegd.
15. Bij voorbereiden/bereiden van levensmiddelen/dranken in
het oog houden dat bepaalde etenswaren zoals bijv.
kerstpudding, jam en gehakt zeer snel kunnen opwarmen.
Bij het verwarmen of bereiden van etenswaren met een
hoog vet- of suikergehalte, geen plastic containers
gebruiken.
16. Kookgerei kan heet worden omat de warmte van voedsel
wordt overgedragen. Dit is het bijzonder het geval als een
plastic folie de bovenzijde en handgrepen van het
kookgerei afdekt. Bij het hanteren van de kookgerei dient u
pannenlappen te gebruiken.
17. Om de kans op brand binnenin de oven te verkleinen:
(a) Etenswaren niet te lang laten koken. Toezicht houden op de
microgolf indien u papier, plastic of andere brandbare
materialen ten behoeve van het bereiden in de oven plaatst.
(b) Draadbinders van zakjes verwijderen voordat u een zak in
de oven plaatst.
(c) Als materiaal binnen in de oven ontbrandt, de ovendeur
gesloten houden, de oven uitdraaien bij de muurschakelaar
of de stroom afsluiten via de zekering of de
stroomverbreker.
(1) Veiligheidssysteem deurvergrendeling
(2) Ovenvenster
(3) Luchtopening oven
(4) Rolring
(5) Glazen plaat
(6) Bedieningspaneel
(7) Grillrooster
FUNCTIEDIAGRAM
51