BELANGRIJKE INSTRUCTIES VOOR EEN
VEILIG GEBRUIK
Neem, wanneer u elektrische apparatuur gebruikt,
deze eenvoudige veiligheidsmaatregelen in acht:
WAARSCHUWING Beperk het risico van
brandwonden, elektrische schok, brand,
persoonlijk letsel of overmatige blootstelling aan
energie van de magnetron tot een minimum:
1.
Lees alle instructies voordat u de apparatuur
gebruikt.
2.
Gebruik deze apparatuur alleen voor het
doel waarvoor deze is bedoeld, zoals wordt
beschreven in deze handleiding. Gebruik
geen bijtende chemicaliën of dampen in
deze apparatuur. Dit type oven is speciaal
ontworpen voor het verwarmen, bereiden of
drogen van voedsel. Niet bedoeld is een
industrieel gebruik of gebruik in een
laboratorium.
3.
Gebruik de oven niet wanneer deze leeg is.
4.
Gebruik deze apparatuur niet als het
netsnoer of de stekker beschadigd is, als de
apparatuur niet goed werkt of is beschadigd
of gevallen. Als het netsnoer is beschadigd
moet het worden vervangen door de
fabrikant of zijn servicecentrum of door
iemand die in gelijke mate is gekwalificeerd,
zodat risico's worden vermeden.
5.
WAARSCHUWING:
Sta kinderen alleen toe
de oven zonder toezicht te gebruiken als de
juiste instructies zijn gegeven zodat het kind
de oven op een veilige manier kan gebruiken
en begrijpt wat de gevaren zijn van een
onjuist gebruik.
6.
Waarschuwing:
Wanneer de apparatuur
wordt gebruikt als combinatieoven, kunnen
kinderen de oven beter alleen gebruiken
onder toezicht van een volwassene omdat
de temperatuur hoog oploopt.
7.
Beperk het risico van brand binnenin de
oven zoveel mogelijk:
—
Wanneer u voedsel verhit in een kunststof of
papieren bak, controleer de oven dan vaak
om te zien of er geen brand ontstaat.
—
Verwijder bindertjes met metalen kern van
papieren of kunststof zakken voordat u deze
in de oven plaatst.
—
Als u rook ziet, schakel de apparatuur dan
uit of trek de stekker uit het stopcontact en
houd de deur gesloten zodat de vlammen
worden verstikt.
—
Berg niets op binnen in de oven.
Laat geen papieren producten, keukengerei of
voedsel binnen in de oven wanneer u deze
niet gebruikt.
8.
WAARSCHUWING:
Vloeistoffen en andere
etenswaren mogen niet worden verhit in
afgesloten containers omdat deze kunnen
ontploffen.
9.
Verhitting in de magnetron van dranken kan
leiden tot een vertraagd overkoken, daarom
moet u voorzichtig te werk gaan wanneer u
de container vastpakt.
10.
Braad geen voedsel in de oven. Hete olie
kan onderdelen van de oven en keukengerei
beschadigen en kan zelfs leiden tot
brandwonden op de huid.
11.
Eieren in de dop en ongepelde
hardgekookte eieren mogen niet in
magnetrons worden verhit omdat zij kunnen
exploderen, ook als het verhitten in de
magnetron al is geëindigd.
12.
Prik in voedsel met een harde schil, zoals
aardappels, hele pompoenen, appels en
kastanjes voordat u ze bereidt.
13.
De inhoud van flessen en potjes
babyvoeding moet worden geroerd of
geschud en de temperatuur moet worden
gecontroleerd voordat zij worden gebruikt,
zodat brandwonden worden voorkomen.
14.
Keukengerei kan heet worden doordat hitte
wordt overgedragen uit het verhitte voedsel.
Het zal misschien nodig zijn keukenwanten
te gebruiken als u met het keukengerei werkt.
15.
Controleer keukengerei zodat u zeker weet
dat het geschikt is voor gebruik in een
magnetron.
16.
WAARSCHUWING:
Laat niet een niet voor
die taak opgeleid persoon service- of
reparatiewerkzaamheden uitvoeren waarbij
een deel van de behuizing moet worden
verwijderd. Dat is gevaarlijk omdat deze
behuizing bescherming biedt tegen
blootstelling aan energie van de magnetron.
17.
Dit
product
is
een
ISM-apparaat van Groep
2
Klasse
B.
De
definitie van
Groep
2
die
alle
I
SM
-apparatuur
(ISM - Industrial,
Scientific
e
n Medical (Industrieel,
Wetenschappelijk en Medisch))
omvat waarin
met opzet radiofrequente
energie wordt