Zanussi ZOB35805XK Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

NL
Gebruiksaanwijzing 2
FR
Notice d'utilisation 20
Oven
Four
ZOB35805
ZOB35806
Inhoud
Veiligheidsinformatie _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2
Veiligheidsvoorschriften _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 3
Beschrijving van het product _ _ _ _ _ _ _ _ _ 5
Voor het eerste gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 5
Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 6
Klokfuncties _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 7
Extra functies _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 8
Nuttige aanwijzingen en tips _ _ _ _ _ _ _ _ _ 8
Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 15
Problemen oplossen _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 17
Montage _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 18
Milieubescherming _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 19
Wijzigingen voorbehouden.
Veiligheidsinformatie
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en ge-
bruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk voor let-
sel en schade veroorzaakt door een foutieve installatie. Bewaar de
instructies van het apparaat voor toekomstig gebruik.
Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Waarschuwing! Gevaar voor verstikking, letsel of permanente
invaliditeit.
• Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en ou-
der en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of ver-
standelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, in-
dien zij onder toezicht staan van een volwassene of van iemand
die verantwoordelijk is voor hun veiligheid.
• Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
• Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen.
• Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat als het
in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet.
• Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging, raden wij
aan dit te activeren.
• Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd door kinde-
ren zonder toezicht.
Algemene veiligheid
• Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking is. Raak de
verwarmingselementen in het apparaat niet aan. Gebruik altijd
2
www.zanussi.com
ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei te plaatsen of
verwijderen.
• Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken.
• Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te plegen.
• Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe metalen
schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze kunnen
krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor het glas zou kun-
nen breken.
• Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de voorkant van
de inschuifrail en dan de achterkant uit de zijwanden. Installeer de
inschuifrail in de omgekeerde volgorde.
Veiligheidsvoorschriften
Montage
Waarschuwing! Alleen een erkende
installatietechnicus mag het apparaat
installeren.
• Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
• Installeer en gebruik geen beschadigd appa-
raat.
• Volg de installatie-instructies op die zijn mee-
geleverd met het apparaat.
• Wees voorzichtig met het verplaatsen van
het apparaat, het is zwaar. Draag altijd veilig-
heidshandschoenen.
• Trek het apparaat nooit aan de handgreep
van zijn plaats.
• Houd de minimumafstand naar andere appa-
raten en units in acht.
• Zorg ervoor dat het apparaat onder en naast
veilige installaties wordt geïnstalleerd.
• De zijkanten van het apparaat moeten naast
apparaten of units staan van dezelfde hoog-
te.
Aansluiting op het elektriciteitsnet
Waarschuwing! Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
• Alle elektrische aansluitingen moeten door
een gediplomeerd elektromonteur worden
gemaakt.
• Dit apparaat moet worden aangesloten op
een geaard stopcontact.
• Controleer of de elektrische informatie op het
typeplaatje overeenkomt met de stroomvoor-
ziening. Zo niet, neem dan contact op met
een elektromonteur.
• Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
• Gebruik geen meerwegstekkers en verleng-
snoeren.
• Zorg dat u de hoofdstekker en kabel niet be-
schadigt. Neem contact op met de service-
afdeling of een elektromonteur om een be-
schadigde hoofdkabel te vervangen.
• Laat de stroomkabel niet in aanraking komen
met de deur van het apparaat, met name niet
als deze heet is.
• De schokbescherming van delen onder
stroom en geïsoleerde delen moet op zo'n
manier worden bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
• Steek de stekker pas in het stopcontact als
de installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
3
www.zanussi.com
• Sluit de stroomstekker niet aan op een losse
stroomaansluiting.
• Trek niet aan het netsnoer om het apparaat
los te koppelen. Trek altijd aan de stekker.
• Gebruik alleen de juiste isolatie-apparaten:
stroomonderbrekers, zekeringen (schroefze-
keringen moeten uit de houder worden ver-
wijderd), aardlekschakelaars en contactge-
vers.
• De elektrische installatie moet een isolatieap-
paraat bevatten waardoor het apparaat volle-
dig van het lichtnet afgesloten kan worden.
Het isolatieapparaat moet een contactope-
ning hebben met een minimale breedte van 3
mm.
Gebruik
Waarschuwing! Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische schokken of een
explosie.
• Gebruik dit apparaat in een huishoudelijke
omgeving.
• De specificatie van het apparaat mag niet
worden veranderd.
• Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet
geblokkeerd zijn.
• Laat het apparaat tijdens het gebruik niet on-
beheerd achter.
• Schakel het apparaat telkens na gebruik uit.
• Van binnen wordt het apparaat heet als het
in werking is. Raak de verwarmingselemen-
ten in het apparaat niet aan. Gebruik altijd
ovenhandschoenen om accessoires of kook-
gerei te plaatsen of verwijderen.
• Wees voorzichtig met het openen van de
deur van het apparaat als het apparaat aan
staat. Er kan hete lucht ontsnappen.
• Bedien het apparaat niet met natte handen of
als het contact maakt met water.
• Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
• Het apparaat mag niet worden gebruikt als
werkblad of aanrecht.
• Houd de deur van het apparaat altijd dicht
als het apparaat in werking is.
• Open de deur van het apparaat voorzichtig.
Als u alcoholische toevoegingen gebruikt,
kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan.
• Houd vonken of open vlammen uit de buurt
van het apparaat bij het openen van de deur.
• Plaats geen ontvlambare producten of items
die vochtig zijn door ontvlambare producten
in, bij of op het apparaat.
Waarschuwing! Risico op schade aan
het apparaat.
• Om schade of verkleuring van het emaille te
voorkomen:
– Zeg geen kookgerei of andere voorwerpen
direct op de bodem van het apparaat.
- Leg geen aluminiumfolie op de bodem van
het apparaat.
- Plaats geen water direct in het hete appa-
raat.
- Haal vochtige schotels en eten uit het ap-
paraat als u klaar bent met koken.
- Wees voorzichtig bij het verwijderen of be-
vestigen van accessoires.
• Verkleuring van het emaille heeft geen onge-
wenst effect op de werking van het apparaat.
Dit is geen defect dat geldt voor het recht op
garantie.
• Gebruik een diepe braadpan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen permanente
vlekken maken.
Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Gevaar voor letsel,
brand en schade aan het apparaat.
• Schakel het apparaat uit en trek de stekker
uit het stopcontact voordat u onderhouds-
handelingen verricht.
• Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Er
bestaat een risico dat de glasplaten kunnen
breken.
• Vervang direct de glazen deurpanelen als de-
ze beschadigd zijn. Neem contact op met de
service-afdeling.
• Wees voorzichtig bij het verwijderen van de
deur uit het apparaat. De deur is zwaar!
4
www.zanussi.com
• Reinig het apparaat regelmatig om te voorko-
men dat het materiaal van het oppervlak ach-
teruitgaat.
• Resterend vet of voedsel in het apparaat kan
brand veroorzaken.
• Maak het apparaat schoon met een vochtige,
zachte doek. Gebruik alleen neutrale schoon-
maakmiddelen. Gebruik geen schuurmidde-
len, schuursponsjes, oplosmiddelen of meta-
len voorwerpen.
• Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt
eerst de aanwijzingen op de verpakking.
• Reinig niet het katalytisch emaille (indien van
toepassing) met een schoonmaakmiddel.
Binnenverlichting
• De gloeilampen of halogeenlampen in dit ap-
paraat zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik in
huishoudelijke apparaten. Gebruik deze niet
voor andere doeleinden.
Waarschuwing! Gevaar voor elektrische
schokken!
• Voordat u het lampje vervangt, dient u de
stekker van het apparaat uit het stopcontact
te halen.
• Gebruik alleen lampjes met dezelfde specifi-
caties.
Verwijdering
Waarschuwing! Gevaar voor letsel of
verstikking.
• Haal de stekker uit het stopcontact.
• Snijd het netsnoer van het apparaat af en
gooi dit weg.
• Verwijder de deurgreep om te voorkomen dat
kinderen en huisdieren opgesloten raken in
het apparaat.
Beschrijving van het product
7
6
12
11
10
5
4
1
2
3
3 52 41
8
9
1
Knop voor de ovenfuncties
2
Stroomindicatielampje
3
Elektronische tijdschakelklok
4
Knop voor de temperatuur
5
Temperatuurweergave
6
Grill
7
Ovenlampje
8
Ventilator
9
Houder reiniging met water
10
Verwijderbare inschuifrails
11
Typeplaatje
12
Rekstanden
Ovenaccessoires
• Bakrooster
Voor kookgerei, cake bakblikken en braad-
vormen.
• Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
• Grill- / Braadpan
Voor braden en roosteren of als schaal om
vet op te vangen.
Voor het eerste gebruik
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Eerste reiniging
• Verwijder alle accessoires en verwijderbare
inschuifrails (indien van toepassing).
5
www.zanussi.com
• Reinig het apparaat voor het eerste gebruik.
Belangrijk! Zie het hoofdstuk "Onderhoud en
reiniging".
Tijd instellen
U moet de tijd instellen voordat u de oven
bedient.
Als het apparaat wordt aangesloten op de
stroomtoevoer of na een stroomonderbreking,
gaat het indicatielampje voor de tijd knipperen.
Druk op + of - om de correcte tijd in te stellen.
Na ongeveer vijf seconden stopt het knipperen
en geeft de klok de ingestelde tijd van de dag
weer.
Druk om de tijd te wijzigen herhaaldelijk op
tot het indicatielampje voor de tijd knip-
pert. U mag de functie Duur
of Eindtijd
niet op dezelfde tijd instellen.
Voorverwarmen
Verwarm het apparaat voor om het resterende
vet weg te branden.
1.
Stel de functie
en de maximumtempera-
tuur in.
2. Laat het apparaat een uur aan staan.
3.
Stel de functie
en de maximumtempera-
tuur in.
4. Laat het apparaat tien minuten aan staan.
5.
Stel de functie
en de maximumtempera-
tuur in.
6. Laat het apparaat tien minuten aan staan.
Accessoires kunnen heter worden dan normaal.
Het apparaat kan een vreemde geur en rook af-
geven. Dit is normaal. Zorg dat er voldoende
luchtcirculatie is.
Dagelijks gebruik
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Om het apparaat te bedienen, moet u de bedie-
ningsknop indrukken. De bedieningsknop komt
naar voren.
Het apparaat aan- en uitzetten
1. Draai de knop voor de ovenfuncties naar
een ovenfunctie.
Het stroomindicatielampje gaat aan als het
apparaat in werking is.
2. Draai de knop voor de temperatuur naar
een temperatuur.
Het temperatuurlampje gaat aan zolang de
temperatuur in het apparaat stijgt.
3. Draai om het apparaat uit te schakelen, de
knop voor de ovenfuncties en de knop voor
de temperatuur in de uit-stand.
Ovenfuncties
Ovenfunctie Applicatie
Uit-stand Het apparaat staat uit.
Binnenverlichting Het ovenlampje activeren zonder een bereidingsfunctie.
6
www.zanussi.com
Ovenfunctie Applicatie
Boven + onder-
warmte
Bakken en braden op 1 ovenniveau. De bovenste en onderste verwar-
mingselementen worden gelijktijdig ingeschakeld.
Bovenverwarming
Voor het afbakken van gare gerechten. Alleen het bovenste verwarmings-
element brandt.
Onderwarmte
Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem. Alleen het on-
derste verwarmingselement werkt.
Grill
Voor het grillen van plat voedsel in kleine hoeveelheden op het midden
van de rooster. Voor het maken van toast.
Grill intens
Voor het grillen van plat voedsel in grote hoeveelheden. Voor het maken
van toast. Het volledige grillelement wordt geactiveerd.
Circulatiegrill
Voor het bakken van grote stukken vlees. Het grillelement en de ovenven-
tilator werken samen, zodat de hetelucht rond de gerechten circuleert.
Multi hetelucht
Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelfde
bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan 1 steunhoogte, zonder dat
er smaken worden overgebracht van het ene naar het andere gerecht.
Pizza hetelucht
Om pizza, quiche of pasteitjes te maken. Het grillelement en onderele-
ment leveren directe warmte en de ventilator circuleert de hetelucht om
de pizzagarnering of taartvulling gaar te maken.
Klokfuncties
Elektronische tijdschakelklok
345
2 11
1
Functie-indicatielampjes
2
Tijdindicatie
3
Toets +
4
Keuzetoets
5
Toets -
Klokfunctie Toepassing
Instellen dagtijd Het tijdstip van de dag instellen, wijzigen of controleren.
Kookwekker Voor het instellen van een afteltijd. Deze functie heeft geen invloed op de
werking van de oven.
7
www.zanussi.com
Klokfunctie Toepassing
Duur Instellen hoe lang het apparaat in werking is.
Eindtijd Instellen wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld.
U kunt Duur en Eindtijd tegelijkertijd
gebruiken om in te stellen wanneer het ap-
paraat moet worden geactiveerd, en vervolgens
gedeactiveerd. Stel eerst de Duur
en daarna
de Eindtijd
in.
De klokfuncties instellen
1.
Stel voor Duur
en Eindtijd een oven-
functie en temperatuur in. Dit is niet nodig
voor de kookwekker
.
2. Druk meerdere malen op de keuzetoets tot
het functielampje voor de benodigde klok-
functie knippert.
3. Druk op + of - om de tijd van de benodig-
de klokfunctie in te stellen.
Het display toont de weergave voor de
klokfunctie die u instelt. Wanneer de inge-
stelde tijd is verlopen, knippert het indica-
tielampje en klinkt er gedurende twee mi-
nuten een geluidssignaal.
Bij de functies Duur en Eindtijd
schakelt het apparaat automatisch uit.
4. Druk op een toets om het signaal uit te zet-
ten.
5. Draai de knop voor de ovenfuncties en de
temperatuurknop naar de uit-stand.
De klokfuncties annuleren
1. Druk meerdere malen op de keuzetoets tot
het gewenste functielampje knippert.
2. Druk op de toets - en houdt de toets inge-
drukt.
De klokfunctie gaat na een paar seconden
uit.
Extra functies
Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de koel-
ventilator automatisch ingeschakeld om de op-
pervlakken van het apparaat koel te houden. Na
het uitschakelen van het apparaat blijft de venti-
latie door werken totdat de temperatuur in het
apparaat is afgekoeld.
Veiligheidsthermostaat
Een onjuiste bediening van het apparaat of de-
fecte componenten kunnen gevaarlijke overver-
hitting veroorzaken. Om dit te voorkomen is de
oven voorzien van een veiligheidsthermostaat
die de stroomtoevoer onderbreekt. Zodra de
temperatuur is gedaald, wordt de oven automa-
tisch weer ingeschakeld.
Nuttige aanwijzingen en tips
• Het apparaat heeft vijf inzetniveaus. Tel de
inzetniveaus vanaf de bodem van het appa-
raat.
• Het apparaat heeft een speciaal systeem dat
de lucht circuleert en voor doorlopende re-
cycling van stoom zorgt. Dankzij dit systeem
8
www.zanussi.com
is het mogelijk om voedsel te bereiden in een
atmosfeer met stoom en worden de gerech-
ten zacht van binnen en knapperig van bui-
ten. Bovendien worden de bereidingstijd en
het energieverbruik tot een minimum beperkt.
• Vocht kan in het apparaat of op de glazen
deurpanelen condenseren. Dit is normaal. Ga
altijd iets terug staan van het apparaat als u
de deur van het apparaat tijdens de werking
opent. Om de condens te verminderen, dient
u het apparaat 10 minuten te laten voorver-
warmen.
• Veeg na elk gebruik het vocht van het appa-
raat.
• Plaats geen voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat en bedek de bodem tijdens
de bereiding niet met aluminiumfolie. Dit kan
de bakresultaten veranderen en de emaille-
laag beschadigen.
Voor de bereiding van gebak
• De ovendeur mag pas worden geopend als
driekwart van de baktijd is verstreken.
• Als u twee bakplaten tegelijkertijd gebruikt,
dient u één niveau ertussen leeg te laten.
Voor de bereiding van vlees en vis
• Gebruik een diepe bak voor erg vet voedsel
om te oven te behoeden voor blijvende vet-
vlekken.
• Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten
voordat u het aansnijdt, zodat het vleessap er
niet uit stroomt.
• Om te veel rook tijdens het braden in de
oven te vermijden, kunt u een beetje water in
de lekbak gieten. Om rook te vermijden,
voegt u water toe wanneer het is opge-
droogd.
Bereidingstijden
De bereidingsduur is afhankelijk van het soort
voedsel, de samenstelling en het volume.
Houd in eerste instantie het bereidingsproces
in de gaten. Zoek bij het gebruik van dit appa-
raat de beste instellingen (temperatuur, berei-
dingsduur, etc.) voor uw kookgerei, recepten en
hoeveelheden.
Bak- en braadschema
GEBAK
SOORT GE-
RECHT
Boven + onderwarm-
te
Multi hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Notities
Bakplaatpo-
sitie
Temp
[°C]
Bakplaatpo-
sitie
Temp
[°C]
Schuimtaart 2 170 3 (1 en 4) 160 45 - 60 In een cakevorm
Zandtaartdeeg 2 170 3 (1 en 4) 160 20 - 30 In een cakevorm
Karnemelk-kaas-
koek
1 170 2 165 60 - 80 In een cakevorm
van 26 cm
Appelgebak (ap-
peltaart)
2 170 1 (links en
rechts)
160 80 - 100 In twee cakevor-
men van 20 cm
op een bakroos-
ter
1)
Strudel 3 175 2 150 60 - 80 Op een bakplaat
Geleitaart 2 170 2 (links en
rechts)
165 30 - 40 In een cakevorm
van 26 cm
Cake, zacht 2 170 2 160 50 - 60 In een cakevorm
van 26 cm
9
www.zanussi.com
SOORT GE-
RECHT
Boven + onderwarm-
te
Multi hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Notities
Bakplaatpo-
sitie
Temp
[°C]
Bakplaatpo-
sitie
Temp
[°C]
Kerstcake/Fruit-
cake
2 160 2 150 90 - 120 In een cakevorm
van 20 cm
1)
Pruimentaart 1 175 2 160 50 - 60 In een brood-
vorm
1)
Kleine cakejes -
één niveau
3 170 3 150 -
160
20 - 30 Op een bakplaat
Kleine cakejes -
twee niveaus
- - 2 en 4 150 -
160
25 - 35 Op een bakplaat
Kleine cakejes -
drie niveaus
- - 1, 3 en 5 150 -
160
30 - 45 Op een bakplaat
Koekjes/dee-
greepjes - één
niveau
3 140 3 140 -
150
30 - 35 Op een bakplaat
Koekjes/dee-
greepjes - twee
niveaus
- - 2 en 4 140 -
150
35 - 40 Op een bakplaat
Koekjes/dee-
greepjes - drie
niveaus
- - 1, 3 en 5 140 -
150
35 - 45 Op een bakplaat
Meringues - één
niveau
3 120 3 120 80 - 100 Op een bakplaat
Meringues- twee
niveaus
- - 2 en 4 120 80 - 100 Op een bak-
plaat
1)
Broodjes 3 190 3 190 12 - 20 Op een bak-
plaat
1)
Eclairs - één ni-
veau
3 190 3 170 25 - 35 Op een bakplaat
Eclairs- twee ni-
veaus
- - 2 en 4 170 35 - 45 Op een bakplaat
Taartjes 2 180 2 170 45 - 70 In een cakevorm
van 20 cm
Fruitcake 1 160 2 150 110 - 120 In een cakevorm
van 24 cm
Victoriataart 1 170 2 (links en
rechts)
160 50 - 60 In een cakevorm
van 20 cm
1) Warm de oven 10 minuten voor.
BROOD EN PIZZA
10
www.zanussi.com
SOORT GE-
RECHT
Boven + onderwarm-
te
Multi hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Notities
Bakplaatpo-
sitie
Temp
[°C]
Bakplaatpo-
sitie
Temp
[°C]
Witbrood 1 190 1 190 60 - 70 1 - 2 stukken,
500 gram per
stuk
1)
Roggebrood 1 190 1 180 30 - 45 In een brood-
vorm
Broodjes 2 190 2 (2 en 4) 180 25 - 40 6 - 8 broodjes
op een bak-
plaat
1)
Pizza 1 200 -
210
1 200 -
210
10 - 20 Op een bakplaat
of in een diepe
braadpan
1)
Scones 3 200 3 190 10 - 20 Op een bak-
plaat
1)
1) Warm de oven 10 minuten voor.
OPEN HARTIGE GERECHTEN
SOORT GE-
RECHT
Boven + onderwarm-
te
Multi hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Notities
Bakplaatpo-
sitie
Temp
[°C]
Bakplaatpo-
sitie
Temp
[°C]
Pastataart 2 200 2 180 40 - 50 In een vorm
Groententaart 2 200 2 175 45 - 60 In een vorm
Quiches 1 180 1 180 50 - 60
In een vorm
1)
Lasagne 2 180 -
190
2 180 -
190
25 - 40
In een vorm
1)
Cannelloni 2 180 -
190
2 180 -
190
25 - 40
In een vorm
1)
1) Warm de oven 10 minuten voor.
VLEES
SOORT GE-
RECHT
Boven + onderwarm-
te
Multi hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Notities
Bakplaatpo-
sitie
Temp
[°C]
Bakplaatpo-
sitie
Temp
[°C]
Rundvlees 2 200 2 190 50 - 70 Op een bakroos-
ter
Varkensvlees 2 180 2 180 90 - 120 Op een bakroos-
ter
11
www.zanussi.com
SOORT GE-
RECHT
Boven + onderwarm-
te
Multi hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Notities
Bakplaatpo-
sitie
Temp
[°C]
Bakplaatpo-
sitie
Temp
[°C]
Kalfsvlees 2 190 2 175 90 - 120 Op een bakroos-
ter
Engelse rosbief,
rood
2 210 2 200 50 - 60 Op een bakroos-
ter
Engelse rosbief,
medium
2 210 2 200 60 - 70 Op een bakroos-
ter
Engelse rosbief,
doorbakken
2 210 2 200 70 - 75 Op een bakroos-
ter
Varkensschouder 2 180 2 170 120 - 150 Met zwoerd
Varkensschenkel 2 180 2 160 100 - 120 2 stuks
Lamsvlees 2 190 2 175 110 - 130 Bout
Kip 2 220 2 200 70 - 85 Hele
Kalkoen 2 180 2 160 210 - 240 Hele
Eend 2 175 2 220 120 - 150 Hele
Gans 2 175 1 160 150 - 200 Hele
Konijn 2 190 2 175 60 - 80 In stukken gesne-
den
Haas 2 190 2 175 150 - 200 In stukken gesne-
den
Fazant 2 190 2 175 90 - 120 Hele
VIS
SOORT GE-
RECHT
Boven + onderwarm-
te
Multi hetelucht
Bereidings-
tijd [min]
Notities
Bakplaat-
positie
Temp
[°C]
Bakplaatpo-
sitie
Temp
[°C]
Forel/Zeebrasem 2 190 2 175 40 - 55 3 - 4 vissen
Tonijn/zalm 2 190 2 175 35 - 60 4 - 6 filets
Grill
Verwarm de oven vóór de bereiding 10 mi-
nuten voor.
Hoeveelheid Grill Bereidingstijd [min]
SOORT GERECHT Stuks [g] Ovenniveau Temp [°C] 1e kant 2e kant
Tournedos 4 800 4 max. 12-15 12-14
Biefstuk 4 600 4 max. 10-12 6-8
Worstjes 8 - 4 max. 12-15 10-12
Varkenskotelet 4 600 4 max. 12-16 12-14
12
www.zanussi.com
Hoeveelheid Grill Bereidingstijd [min]
SOORT GERECHT Stuks [g] Ovenniveau Temp [°C] 1e kant 2e kant
Kip (in 2 helften) 2 1000 4 max. 30-35 25-30
Vleesspiesen 4 - 4 max. 10-15 10-12
Kippenborst 4 400 4 max. 12-15 12-14
Hamburger 6 600 4 max. 20-30 -
Visfilets 4 400 4 max. 12-14 10-12
Geroosterde sand-
wiches
4-6 - 4 max. 5-7 -
Geroosterd brood 4-6 - 4 max. 2-4 2-3
Circulatiegrill
Rundvlees
SOORT GERECHT Hoeveelheid Ovenniveau
Temperatuur
[°C]
Tijd [min]
Rosbief of ossenhaas,
rood
per cm dikte 1
190-200
1)
5-6
Rosbief of ossenhaas,
medium
per cm dikte 1
180-190
1)
6-8
Rosbief of ossenhaas,
gaar
per cm dikte 1
170-180
1)
8-10
1) Oven voorverwarmen.
Varkensvlees
SOORT GERECHT Hoeveelheid Ovenniveau
Temperatuur
[°C]
Tijd [min]
Schouderstuk, nekstuk,
hamlap
1-1,5 kg 1 160-180 90-120
Kotelet, ribbetje 1-1,5 kg 1 170-180 60-90
Gehaktbrood 750 g -1 kg 1 160-170 50-60
Varkensschenkel (voor-
gekookt)
750 g -1 kg 1 150-170 90-120
Kalfsvlees
SOORT GE-
RECHT
Hoeveelheid Ovenniveau Temperatuur [°C] Tijd [min]
Geroosterd kalfs-
vlees
1 kg 1 160-180 90-120
Kalfsschenkel 1,5-2 kg 1 160-180 120-150
Lamsvlees
13
www.zanussi.com
SOORT GE-
RECHT
Hoeveelheid Ovenniveau Temperatuur [°C] Tijd [min]
Lamsbout, geroo-
sterd lamsvlees
1-1,5 kg 1 150-170 100-120
Lamsrug 1-1,5 kg 1 160-180 40-60
Gevogelte
SOORT GE-
RECHT
Hoeveelheid Ovenniveau Temperatuur [°C] Tijd [min]
Stukken gevogelte 200 – 250 g p.p. 1 200-220 30-50
Halve kip 400 – 500 g p.p. 1 190-210 35-50
Kip, haantje 1-1,5 kg 1 190-210 50-70
Eend 1,5-2 kg 1 180-200 80-100
Gans 3,5-5 kg 1 160-180 120-180
Kalkoen 2,5-3,5 kg 1 160-180 120-150
Kalkoen 4-6 kg 1 140-160 150-240
Vis (gestoomd)
SOORT GE-
RECHT
Hoeveelheid Ovenniveau Temperatuur [°C] Tijd [min]
Hele vis 1-1,5 kg 1 210-220 40-60
Drogen - Multi hetelucht
Dek de ovenroosters met bakpapier af.
GROENTE
SOORT GE-
RECHT
Ovenniveau
Temperatuur [°C] Tijd [uren]
1 niveau 2 niveaus
Bonen 3 1/4 60-70 6-8
Paprika's 3 1/4 60-70 5-6
Soepgroenten 3 1/4 60-70 5-6
Paddenstoelen 3 1/4 50-60 6-8
Kruiden 3 1/4 40-50 2-3
FRUIT
SOORT GE-
RECHT
Ovenniveau
Temperatuur [°C] Tijd [uren]
1 niveau 2 niveaus
Pruimen 3 1/4 60-70 8-10
Abrikozen 3 1/4 60-70 8-10
Schijfjes appel 3 1/4 60-70 6-8
14
www.zanussi.com
SOORT GE-
RECHT
Ovenniveau
Temperatuur [°C] Tijd [uren]
1 niveau 2 niveaus
Peren 3 1/4 60-70 6-9
Informatie over acrylamides
Belangrijk! Volgens recente
wetenschappelijke informatie kan het intensief
bruinen van levensmiddelen (met name in
producten die zetmeel bevatten), een
gezondheidsrisico vormen tengevolge van
acrylamides. Om die reden adviseren wij
levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage
temperaturen gaar te laten worden en de
gerechten niet te veel te bruinen.
Onderhoud en reiniging
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
• Maak de voorkant van het apparaat schoon
met een zachte doek en een warm sopje.
• Gebruik voor metalen oppervlakken een uni-
verseel reinigingsmiddel.
• Reinig de binnenkant van de oven na elk ge-
bruik. Vuil laat zich dan het makkelijkst verwij-
deren en kan niet aanbranden.
• Verwijder hardnekkig vuil met een speciale
ovenreiniger.
• Maak alle ovenaccessoires na gebruik
schoon en laat ze drogen. Gebruik een zach-
te doek met warm water en een schoon-
maakmiddel.
• Accessoire met antiaanbaklaag mogen niet
worden schoongemaakt met een agressief
reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe
randen of een afwasautomaat. Hierdoor kan
de antiaanbaklaag onherstelbaar worden be-
schadigd.
Apparaten van roestvrij staal of alu-
minium:
Maak de ovendeur alleen met een natte spons
schoon. Droog maken met een zachte doek.
Gebruik nooit staalwol, zuren of bijtende pro-
ducten, deze kunnen het ovenoppervlak be-
schadigen. Maak het bedieningspaneel van de
oven net zo voorzichtig schoon.
De afdichting van de deur schoonmaken
• Voer regelmatig een controle van de deuraf-
dichting uit. De afdichting van de deur be-
vindt zich rondom het frame aan de binnen-
kant van de oven. Gebruik het apparaat niet
als de afdichting van de deur is beschadigd.
Neem contact op met de service-afdeling.
• Voor meer informatie over het schoonmaken
van de deurafdichting, raadpleegt u de alge-
mene informatie over reiniging.
Inschuifrails
U kunt de inschuifrails verwijderen om de zij-
wanden te reinigen.
Verwijderen van de inschuifrails
1
Trek de inschuif-
rails bij de voorkant
uit de zijwand.
2
1
2
Trek de inschuif-
rails bij de achterkant
uit de zijwand en ver-
wijder deze.
De inschuifrails installeren
Installeer de inschuifrails in omgekeerde volgor-
de.
15
www.zanussi.com
De afgeronde uiteinden van de inschuif-
rails moeten naar voren wijzen.
Reiniging met water
De procedure voor reiniging met water maakt
gebruik van stoom als hulpmiddel om achterge-
bleven vet en voedselresten uit de oven te ver-
wijderen.
1. Giet 300 ml water in de houder voor reini-
ging met water onderaan de oven.
2.
Stel de ovenfunctie
in.
3. Stel de temperatuur in op 90 °C.
4. Laat het apparaat 30 minuten werken.
5. Schakel het apparaat uit en laat het afkoe-
len.
6. Maak als het apparaat is afgekoeld de bin-
nenkant schoon met een doek.
Waarschuwing! Zorg ervoor dat het
apparaat is afgekoeld voordat u het
apparaat aanraakt. Er bestaat gevaar voor
brandwonden.
Plafond van de oven
U kunt de grill verwijderen om het plafond van
de oven makkelijker te kunnen reinigen.
Waarschuwing! Schakel het apparaat uit
voordat u de grill verwijdert. Zorg ervoor
dat het apparaat is afgekoeld. Er bestaat gevaar
voor brandwonden.
1
Verwijder de
schroef die de grill op
haar plaats houdt.
Gebruik de eerste
keer een schroeven-
draaier.
2
Trek de grill voor-
zichtig omlaag.
Het plafond van de
oven kan nu worden
schoongemaakt.
Maak het plafond van de oven schoon met een
zachte doek en een warm sopje en laat dit dro-
gen.
De grill installeren
Installeer de grill in omgekeerde volgorde.
Waarschuwing! Zorg ervoor dat de grill
goed geïnstalleerd is en niet omlaag kan
vallen.
Ovenlampje
Waarschuwing! Wees voorzichtig bij het
vervangen van het ovenlampje. Er bestaat
risico op elektrische schokken.
Voordat u het ovenlampje vervangt:
• Schakel de oven uit.
• Verwijder de zekeringen in de zekeringen-
kast, of schakel de stroomonderbreker uit.
Leg een doek op de bodem van de oven
om schade aan het ovenlampje en het af-
dekglaasje te voorkomen.
Houd de halogeenlamp altijd met een doek vast
om te voorkomen dat er vetrestjes op de oven-
lamp verbranden.
1. Draai het afdekglas naar links en verwijder
het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang het ovenlampje door een geschikt
300 °C hittebestendig ovenlampje.
Gebruik hetzelfde ovenlamptype.
4. Plaats het afdekglas terug.
De ovendeur reinigen
De ovendeur is uitgerust met twee glasplaten
die achter elkaar zijn geplaatst. U kunt de oven-
deur en de glasplaat verwijderen om ze schoon
te maken.
Let op! Gebruik de oven nooit zonder de
glasplaat.
De richting waarin u het glas opent is af-
hankelijk van uw ovenmodel. Bij sommige
modellen opent de deur vanaf de rechterkant
en bij andere modellen vanaf de linkerkant.
16
www.zanussi.com
De ovendeur en de glasplaat verwijderen
A
1
Druk op de knop-
pen aan de zijkanten
van de deuromlijsting
(A) op de bovenste
cover en trek deze
omhoog om hem te
verwijderen.
B
2
Houd het binnen-
ste glas (B) goed met
beide handen vast en
schuif het omhoog
om het uit de begin-
stand te halen.
Let op! Zorg er-
voor dat u glas B
stevig vasthoudt om
te verhinderen dat het
glas valt.
Reinig de deur met een natte spons en wrijf ze
droog met een zachte doek. Vermijd het ge-
bruik van schuursponsjes, staalwol en zure of
schurende producten, deze kunnen de opper-
vlakken beschadigen.
Als de ovendeur schoon is, plaats dan de glas-
platen in omgekeerde volgorde terug. Zorg er-
voor dat u de glasplaat goed in de rubberen af-
standhouders plaatst.
Problemen oplossen
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm. Het apparaat is uitgeschakeld. Schakel het apparaat in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn
niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellingen
correct zijn.
De oven wordt niet warm. De zekering in de zekeringkast is
doorgebrand.
Controleer de zekering. Als de ze-
kering meer dan een keer door-
slaat, raadpleegt u een bevoegde
elektricien.
Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is kapot. Vervang het ovenlampje.
Op het display verschijnt 12.00. Er is een stroomstoring geweest. Stel de klok in.
Stoom en condens slaan neer op
de gerechten en in de oven.
Het gerecht heeft te lang in de
oven gestaan.
Laat gerechten na het bereiden
niet langer dan 15-20 minuten in
de oven staan.
Als u het probleem niet zelf kunt verhelpen,
neemt u contact op met uw verkoper of de
klantenservice.
De contactgegevens van het servicecentrum
staan op het typeplaatje. Het typeplaatje be-
vindt zich voor aan de binnenkant van het appa-
raat.
17
www.zanussi.com
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
Montage
Waarschuwing! Zie het hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie'.
Inbouw
573
594
5
589
558
548
20
min. 550
20
590
min. 560
min. 550
min. 560
600
20
Bevestiging in het meubel
1. Open de deur van het apparaat.
2. Bevestig het apparaat aan het meubel.
Plaats de vier afstandshouders (A) in de
gaten in het frame en draai vervolgens de
vier schroeven (B) aan die meegeleverd
zijn met het apparaat.
18
www.zanussi.com
AB
Elektrische installatie
Waarschuwing! De elektrische installatie
mag uitsluitend worden uitgevoerd door
een gekwalificeerd persoon.
De fabrikant is niet verantwoordelijk indien
u deze veiligheidsmaatregelen uit hoofd-
stuk 'Veiligheidsinformatie' niet opvolgt.
Dit apparaat wordt geleverd met een netsnoer.
Kabel
Kabeltypes die van toepassing zijn op de instal-
latie of vervanging: H07 RN-F, H05 RN-F, H05
RRF, H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90), H05 BB-
F.
Voor het deel van de kabel raadpleegt u het to-
tale vermogen (op het typeplaatje) en de tabel:
Totaal vermogen Deel van de kabel
maximaal 1380 W 3 x 0.75 mm²
maximaal 2300 W 3 x 1 mm²
maximaal 3680 W 3 x 1.5 mm²
De massakabel (groene/gele kabel) moet 2 cm
langer zijn dan de fase- en neutrale kabels
(blauwe en bruine kabels).
Milieubescherming
Het symbool op het product of op de
verpakking wijst erop dat dit product niet als
huishoudafval mag worden behandeld, maar
moet worden afgegeven bij een verzamelpunt
waar elektrische en elektronische apparatuur
wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit
product op de juiste manier wordt verwijderd,
voorkomt u mogelijke negatieve gevolgen voor
mens en milieu die zich zouden kunnen
voordoen in geval van verkeerde
afvalverwerking. Voor gedetailleerdere
informatie over het recyclen van dit product,
kunt u contact opnemen met de gemeente, de
gemeentereiniging of de winkel waar u het
product hebt gekocht.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvriende-
lijk en geschikt voor hergebruik. Kunststofon-
derdelen worden aangeduid met internationale
afkortingen, zoals PE, PS, enz. Gooi het verpak-
kingsmateriaal weg in de daarvoor bestemde
containers van uw vuilnisophaaldienst.
19
www.zanussi.com

Documenttranscriptie

NL FR Gebruiksaanwijzing Notice d'utilisation Oven Four ZOB35805 ZOB35806 2 20 Inhoud Veiligheidsinformatie _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Veiligheidsvoorschriften _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Beschrijving van het product _ _ _ _ _ _ _ _ _ Voor het eerste gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Dagelijks gebruik _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Klokfuncties _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2 3 5 5 6 7 Extra functies _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 8 Nuttige aanwijzingen en tips _ _ _ _ _ _ _ _ _ 8 Onderhoud en reiniging _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 15 Problemen oplossen _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 17 Montage _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 18 Milieubescherming _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 19 Wijzigingen voorbehouden. Veiligheidsinformatie Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is niet verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt door een foutieve installatie. Bewaar de instructies van het apparaat voor toekomstig gebruik. Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen Waarschuwing! Gevaar voor verstikking, letsel of permanente invaliditeit. • Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8 jaar en ouder en door mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht staan van een volwassene of van iemand die verantwoordelijk is voor hun veiligheid. • Laat kinderen niet met het apparaat spelen. • Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van kinderen. • Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat is heet. • Als het apparaat is uitgerust met een kinderbeveiliging, raden wij aan dit te activeren. • Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd door kinderen zonder toezicht. Algemene veiligheid • Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet aan. Gebruik altijd 2 www.zanussi.com • • • • ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen. Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon te maken. Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te plegen. Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken. Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit de zijwanden. Installeer de inschuifrail in de omgekeerde volgorde. Veiligheidsvoorschriften Montage Waarschuwing! Alleen een erkende installatietechnicus mag het apparaat installeren. • Verwijder alle verpakkingsmaterialen. • Installeer en gebruik geen beschadigd apparaat. • Volg de installatie-instructies op die zijn meegeleverd met het apparaat. • Wees voorzichtig met het verplaatsen van het apparaat, het is zwaar. Draag altijd veiligheidshandschoenen. • Trek het apparaat nooit aan de handgreep van zijn plaats. • Houd de minimumafstand naar andere apparaten en units in acht. • Zorg ervoor dat het apparaat onder en naast veilige installaties wordt geïnstalleerd. • De zijkanten van het apparaat moeten naast apparaten of units staan van dezelfde hoogte. Aansluiting op het elektriciteitsnet Waarschuwing! Gevaar voor brand en elektrische schokken. www.zanussi.com • Alle elektrische aansluitingen moeten door een gediplomeerd elektromonteur worden gemaakt. • Dit apparaat moet worden aangesloten op een geaard stopcontact. • Controleer of de elektrische informatie op het typeplaatje overeenkomt met de stroomvoorziening. Zo niet, neem dan contact op met een elektromonteur. • Gebruik altijd een correct geïnstalleerd, schokbestendig stopcontact. • Gebruik geen meerwegstekkers en verlengsnoeren. • Zorg dat u de hoofdstekker en kabel niet beschadigt. Neem contact op met de serviceafdeling of een elektromonteur om een beschadigde hoofdkabel te vervangen. • Laat de stroomkabel niet in aanraking komen met de deur van het apparaat, met name niet als deze heet is. • De schokbescherming van delen onder stroom en geïsoleerde delen moet op zo'n manier worden bevestigd dat het niet zonder gereedschap kan worden verplaatst. • Steek de stekker pas in het stopcontact als de installatie is voltooid. Zorg ervoor dat het netsnoer na installatie bereikbaar is. 3 • Sluit de stroomstekker niet aan op een losse stroomaansluiting. • Trek niet aan het netsnoer om het apparaat los te koppelen. Trek altijd aan de stekker. • Gebruik alleen de juiste isolatie-apparaten: stroomonderbrekers, zekeringen (schroefzekeringen moeten uit de houder worden verwijderd), aardlekschakelaars en contactgevers. • De elektrische installatie moet een isolatieapparaat bevatten waardoor het apparaat volledig van het lichtnet afgesloten kan worden. Het isolatieapparaat moet een contactopening hebben met een minimale breedte van 3 mm. Gebruik Waarschuwing! Gevaar op letsel, brandwonden, elektrische schokken of een explosie. • Gebruik dit apparaat in een huishoudelijke omgeving. • De specificatie van het apparaat mag niet worden veranderd. • Zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet geblokkeerd zijn. • Laat het apparaat tijdens het gebruik niet onbeheerd achter. • Schakel het apparaat telkens na gebruik uit. • Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat niet aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen. • Wees voorzichtig met het openen van de deur van het apparaat als het apparaat aan staat. Er kan hete lucht ontsnappen. • Bedien het apparaat niet met natte handen of als het contact maakt met water. • Oefen geen kracht uit op een geopende deur. • Het apparaat mag niet worden gebruikt als werkblad of aanrecht. • Houd de deur van het apparaat altijd dicht als het apparaat in werking is. 4 • Open de deur van het apparaat voorzichtig. Als u alcoholische toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan. • Houd vonken of open vlammen uit de buurt van het apparaat bij het openen van de deur. • Plaats geen ontvlambare producten of items die vochtig zijn door ontvlambare producten in, bij of op het apparaat. Waarschuwing! Risico op schade aan het apparaat. • Om schade of verkleuring van het emaille te voorkomen: – Zeg geen kookgerei of andere voorwerpen direct op de bodem van het apparaat. - Leg geen aluminiumfolie op de bodem van het apparaat. - Plaats geen water direct in het hete apparaat. - Haal vochtige schotels en eten uit het apparaat als u klaar bent met koken. - Wees voorzichtig bij het verwijderen of bevestigen van accessoires. • Verkleuring van het emaille heeft geen ongewenst effect op de werking van het apparaat. Dit is geen defect dat geldt voor het recht op garantie. • Gebruik een diepe braadpan voor vochtige taarten. Fruitsappen kunnen permanente vlekken maken. Onderhoud en reiniging Waarschuwing! Gevaar voor letsel, brand en schade aan het apparaat. • Schakel het apparaat uit en trek de stekker uit het stopcontact voordat u onderhoudshandelingen verricht. • Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Er bestaat een risico dat de glasplaten kunnen breken. • Vervang direct de glazen deurpanelen als deze beschadigd zijn. Neem contact op met de service-afdeling. • Wees voorzichtig bij het verwijderen van de deur uit het apparaat. De deur is zwaar! www.zanussi.com • Reinig het apparaat regelmatig om te voorkomen dat het materiaal van het oppervlak achteruitgaat. • Resterend vet of voedsel in het apparaat kan brand veroorzaken. • Maak het apparaat schoon met een vochtige, zachte doek. Gebruik alleen neutrale schoonmaakmiddelen. Gebruik geen schuurmiddelen, schuursponsjes, oplosmiddelen of metalen voorwerpen. • Raadpleeg als u een ovenspray gebruikt eerst de aanwijzingen op de verpakking. • Reinig niet het katalytisch emaille (indien van toepassing) met een schoonmaakmiddel. Binnenverlichting • De gloeilampen of halogeenlampen in dit apparaat zijn uitsluitend bedoeld voor gebruik in huishoudelijke apparaten. Gebruik deze niet voor andere doeleinden. Waarschuwing! Gevaar voor elektrische schokken! • Voordat u het lampje vervangt, dient u de stekker van het apparaat uit het stopcontact te halen. • Gebruik alleen lampjes met dezelfde specificaties. Verwijdering Waarschuwing! Gevaar voor letsel of verstikking. • Haal de stekker uit het stopcontact. • Snijd het netsnoer van het apparaat af en gooi dit weg. • Verwijder de deurgreep om te voorkomen dat kinderen en huisdieren opgesloten raken in het apparaat. Beschrijving van het product 1 2 3 4 5 Temperatuurweergave 6 Grill 5 6 5 7 4 12 3 8 2 1 9 11 10 1 Knop voor de ovenfuncties 2 Stroomindicatielampje 3 Elektronische tijdschakelklok 4 Knop voor de temperatuur 7 Ovenlampje 8 Ventilator 9 Houder reiniging met water 10 Verwijderbare inschuifrails 11 Typeplaatje 12 Rekstanden Ovenaccessoires • Bakrooster Voor kookgerei, cake bakblikken en braadvormen. • Bakplaat Voor gebak en koekjes. • Grill- / Braadpan Voor braden en roosteren of als schaal om vet op te vangen. Voor het eerste gebruik Waarschuwing! Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'. www.zanussi.com Eerste reiniging • Verwijder alle accessoires en verwijderbare inschuifrails (indien van toepassing). 5 • Reinig het apparaat voor het eerste gebruik. Belangrijk! Zie het hoofdstuk "Onderhoud en reiniging". Tijd instellen U moet de tijd instellen voordat u de oven bedient. Als het apparaat wordt aangesloten op de stroomtoevoer of na een stroomonderbreking, gaat het indicatielampje voor de tijd knipperen. Druk op + of - om de correcte tijd in te stellen. Druk om de tijd te wijzigen herhaaldelijk op tot het indicatielampje voor de tijd knippert. U mag de functie Duur of Eindtijd niet op dezelfde tijd instellen. Voorverwarmen Verwarm het apparaat voor om het resterende vet weg te branden. 1. Stel de functie en de maximumtemperatuur in. 2. Laat het apparaat een uur aan staan. 3. Stel de functie en de maximumtemperatuur in. 4. Laat het apparaat tien minuten aan staan. 5. Stel de functie en de maximumtemperatuur in. 6. Laat het apparaat tien minuten aan staan. Accessoires kunnen heter worden dan normaal. Het apparaat kan een vreemde geur en rook afgeven. Dit is normaal. Zorg dat er voldoende luchtcirculatie is. Na ongeveer vijf seconden stopt het knipperen en geeft de klok de ingestelde tijd van de dag weer. Dagelijks gebruik Waarschuwing! Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'. 2. Om het apparaat te bedienen, moet u de bedieningsknop indrukken. De bedieningsknop komt naar voren. Het apparaat aan- en uitzetten 1. Draai de knop voor de ovenfuncties naar een ovenfunctie. 3. Het stroomindicatielampje gaat aan als het apparaat in werking is. Draai de knop voor de temperatuur naar een temperatuur. Het temperatuurlampje gaat aan zolang de temperatuur in het apparaat stijgt. Draai om het apparaat uit te schakelen, de knop voor de ovenfuncties en de knop voor de temperatuur in de uit-stand. Ovenfuncties Ovenfunctie 6 Applicatie Uit-stand Het apparaat staat uit. Binnenverlichting Het ovenlampje activeren zonder een bereidingsfunctie. www.zanussi.com Ovenfunctie Applicatie Boven + onderwarmte Bakken en braden op 1 ovenniveau. De bovenste en onderste verwarmingselementen worden gelijktijdig ingeschakeld. Bovenverwarming Voor het afbakken van gare gerechten. Alleen het bovenste verwarmingselement brandt. Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige bodem. Alleen het onderste verwarmingselement werkt. Grill Voor het grillen van plat voedsel in kleine hoeveelheden op het midden van de rooster. Voor het maken van toast. Grill intens Voor het grillen van plat voedsel in grote hoeveelheden. Voor het maken van toast. Het volledige grillelement wordt geactiveerd. Circulatiegrill Voor het bakken van grote stukken vlees. Het grillelement en de ovenventilator werken samen, zodat de hetelucht rond de gerechten circuleert. Multi hetelucht Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan 1 steunhoogte, zonder dat er smaken worden overgebracht van het ene naar het andere gerecht. Pizza hetelucht Om pizza, quiche of pasteitjes te maken. Het grillelement en onderelement leveren directe warmte en de ventilator circuleert de hetelucht om de pizzagarnering of taartvulling gaar te maken. Klokfuncties Elektronische tijdschakelklok 1 2 1 1 Functie-indicatielampjes 2 Tijdindicatie 3 Toets + 4 Keuzetoets 5 Toets - 5 4 Klokfunctie Instellen dagtijd Kookwekker www.zanussi.com 3 Toepassing Het tijdstip van de dag instellen, wijzigen of controleren. Voor het instellen van een afteltijd. Deze functie heeft geen invloed op de werking van de oven. 7 Klokfunctie Toepassing Duur Instellen hoe lang het apparaat in werking is. Eindtijd Instellen wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld. U kunt Duur en Eindtijd tegelijkertijd gebruiken om in te stellen wanneer het apparaat moet worden geactiveerd, en vervolgens en daarna gedeactiveerd. Stel eerst de Duur de Eindtijd in. De klokfuncties instellen 1. Stel voor Duur en Eindtijd een ovenfunctie en temperatuur in. Dit is niet nodig . voor de kookwekker 2. Druk meerdere malen op de keuzetoets tot het functielampje voor de benodigde klokfunctie knippert. 3. Druk op + of - om de tijd van de benodigde klokfunctie in te stellen. Het display toont de weergave voor de klokfunctie die u instelt. Wanneer de ingestelde tijd is verlopen, knippert het indicatielampje en klinkt er gedurende twee minuten een geluidssignaal. Bij de functies Duur en Eindtijd schakelt het apparaat automatisch uit. 4. 5. Druk op een toets om het signaal uit te zetten. Draai de knop voor de ovenfuncties en de temperatuurknop naar de uit-stand. De klokfuncties annuleren 1. Druk meerdere malen op de keuzetoets tot het gewenste functielampje knippert. 2. Druk op de toets - en houdt de toets ingedrukt. De klokfunctie gaat na een paar seconden uit. Extra functies Koelventilator Als het apparaat in werking is, wordt de koelventilator automatisch ingeschakeld om de oppervlakken van het apparaat koel te houden. Na het uitschakelen van het apparaat blijft de ventilatie door werken totdat de temperatuur in het apparaat is afgekoeld. hitting veroorzaken. Om dit te voorkomen is de oven voorzien van een veiligheidsthermostaat die de stroomtoevoer onderbreekt. Zodra de temperatuur is gedaald, wordt de oven automatisch weer ingeschakeld. Veiligheidsthermostaat Een onjuiste bediening van het apparaat of defecte componenten kunnen gevaarlijke overver- Nuttige aanwijzingen en tips • Het apparaat heeft vijf inzetniveaus. Tel de inzetniveaus vanaf de bodem van het apparaat. 8 • Het apparaat heeft een speciaal systeem dat de lucht circuleert en voor doorlopende recycling van stoom zorgt. Dankzij dit systeem www.zanussi.com is het mogelijk om voedsel te bereiden in een atmosfeer met stoom en worden de gerechten zacht van binnen en knapperig van buiten. Bovendien worden de bereidingstijd en het energieverbruik tot een minimum beperkt. • Vocht kan in het apparaat of op de glazen deurpanelen condenseren. Dit is normaal. Ga altijd iets terug staan van het apparaat als u de deur van het apparaat tijdens de werking opent. Om de condens te verminderen, dient u het apparaat 10 minuten te laten voorverwarmen. • Veeg na elk gebruik het vocht van het apparaat. • Plaats geen voorwerpen direct op de bodem van het apparaat en bedek de bodem tijdens de bereiding niet met aluminiumfolie. Dit kan de bakresultaten veranderen en de emaillelaag beschadigen. Voor de bereiding van vlees en vis • Gebruik een diepe bak voor erg vet voedsel om te oven te behoeden voor blijvende vetvlekken. • Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten voordat u het aansnijdt, zodat het vleessap er niet uit stroomt. • Om te veel rook tijdens het braden in de oven te vermijden, kunt u een beetje water in de lekbak gieten. Om rook te vermijden, voegt u water toe wanneer het is opgedroogd. Bereidingstijden De bereidingsduur is afhankelijk van het soort voedsel, de samenstelling en het volume. Houd in eerste instantie het bereidingsproces in de gaten. Zoek bij het gebruik van dit apparaat de beste instellingen (temperatuur, bereidingsduur, etc.) voor uw kookgerei, recepten en hoeveelheden. Voor de bereiding van gebak • De ovendeur mag pas worden geopend als driekwart van de baktijd is verstreken. • Als u twee bakplaten tegelijkertijd gebruikt, dient u één niveau ertussen leeg te laten. Bak- en braadschema GEBAK SOORT GERECHT Boven + onderwarmte Multi hetelucht Bereidingstijd [min] Notities 160 45 - 60 In een cakevorm 3 (1 en 4) 160 20 - 30 In een cakevorm 2 165 60 - 80 In een cakevorm van 26 cm 1 (links en rechts) 160 80 - 100 In twee cakevormen van 20 cm op een bakrooster1) 175 2 150 60 - 80 Op een bakplaat 170 2 (links en rechts) 165 30 - 40 In een cakevorm van 26 cm 170 2 160 50 - 60 In een cakevorm van 26 cm Bakplaatpositie Temp [°C] Bakplaatpositie Temp [°C] Schuimtaart 2 170 3 (1 en 4) Zandtaartdeeg 2 170 Karnemelk-kaaskoek 1 170 Appelgebak (appeltaart) 2 170 Strudel 3 Geleitaart 2 Cake, zacht 2 www.zanussi.com 9 SOORT GERECHT Boven + onderwarmte Multi hetelucht Bereidingstijd [min] Notities Bakplaatpositie Temp [°C] Bakplaatpositie Temp [°C] Kerstcake/Fruitcake 2 160 2 150 90 - 120 In een cakevorm van 20 cm1) Pruimentaart 1 175 2 160 50 - 60 In een broodvorm 1) Kleine cakejes één niveau 3 170 3 150 160 20 - 30 Op een bakplaat Kleine cakejes twee niveaus - - 2 en 4 150 160 25 - 35 Op een bakplaat Kleine cakejes drie niveaus - - 1, 3 en 5 150 160 30 - 45 Op een bakplaat Koekjes/deegreepjes - één niveau 3 140 3 140 150 30 - 35 Op een bakplaat Koekjes/deegreepjes - twee niveaus - - 2 en 4 140 150 35 - 40 Op een bakplaat Koekjes/deegreepjes - drie niveaus - - 1, 3 en 5 140 150 35 - 45 Op een bakplaat Meringues - één niveau 3 120 3 120 80 - 100 Op een bakplaat Meringues- twee niveaus - - 2 en 4 120 80 - 100 Op een bakplaat1) Broodjes 3 190 3 190 12 - 20 Op een bakplaat1) Eclairs - één niveau 3 190 3 170 25 - 35 Op een bakplaat Eclairs- twee niveaus - - 2 en 4 170 35 - 45 Op een bakplaat Taartjes 2 180 2 170 45 - 70 In een cakevorm van 20 cm Fruitcake 1 160 2 150 110 - 120 In een cakevorm van 24 cm Victoriataart 1 170 2 (links en rechts) 160 50 - 60 In een cakevorm van 20 cm 1) Warm de oven 10 minuten voor. BROOD EN PIZZA 10 www.zanussi.com SOORT GERECHT Boven + onderwarmte Multi hetelucht Bereidingstijd [min] Notities Bakplaatpositie Temp [°C] Bakplaatpositie Temp [°C] Witbrood 1 190 1 190 60 - 70 1 - 2 stukken, 500 gram per stuk1) Roggebrood 1 190 1 180 30 - 45 In een broodvorm Broodjes 2 190 2 (2 en 4) 180 25 - 40 6 - 8 broodjes op een bakplaat1) Pizza 1 200 210 1 200 210 10 - 20 Op een bakplaat of in een diepe braadpan1) Scones 3 200 3 190 10 - 20 Op een bakplaat1) 1) Warm de oven 10 minuten voor. OPEN HARTIGE GERECHTEN SOORT GERECHT Boven + onderwarmte Multi hetelucht Bereidingstijd [min] Notities 180 40 - 50 In een vorm 175 45 - 60 In een vorm 1 180 50 - 60 In een vorm1) 180 190 2 180 190 25 - 40 In een vorm1) 180 190 2 180 190 25 - 40 In een vorm1) Bereidingstijd [min] Notities Bakplaatpositie Temp [°C] Bakplaatpositie Temp [°C] Pastataart 2 200 2 Groententaart 2 200 2 Quiches 1 180 Lasagne 2 Cannelloni 2 1) Warm de oven 10 minuten voor. VLEES SOORT GERECHT Boven + onderwarmte Multi hetelucht Bakplaatpositie Temp [°C] Bakplaatpositie Temp [°C] Rundvlees 2 200 2 190 50 - 70 Op een bakrooster Varkensvlees 2 180 2 180 90 - 120 Op een bakrooster www.zanussi.com 11 SOORT GERECHT Boven + onderwarmte Multi hetelucht Bereidingstijd [min] Notities Bakplaatpositie Temp [°C] Bakplaatpositie Temp [°C] Kalfsvlees 2 190 2 175 90 - 120 Op een bakrooster Engelse rosbief, rood 2 210 2 200 50 - 60 Op een bakrooster Engelse rosbief, medium 2 210 2 200 60 - 70 Op een bakrooster Engelse rosbief, doorbakken 2 210 2 200 70 - 75 Op een bakrooster Varkensschouder 2 180 2 170 120 - 150 Met zwoerd Varkensschenkel 2 180 2 160 100 - 120 2 stuks Lamsvlees 2 190 2 175 110 - 130 Bout Kip 2 220 2 200 70 - 85 Hele Kalkoen 2 180 2 160 210 - 240 Hele Eend 2 175 2 220 120 - 150 Hele Gans 2 175 1 160 150 - 200 Hele Konijn 2 190 2 175 60 - 80 In stukken gesneden Haas 2 190 2 175 150 - 200 In stukken gesneden Fazant 2 190 2 175 90 - 120 Hele Bereidingstijd [min] Notities VIS SOORT GERECHT Boven + onderwarmte Multi hetelucht Bakplaatpositie Temp [°C] Bakplaatpositie Temp [°C] Forel/Zeebrasem 2 190 2 175 40 - 55 3 - 4 vissen Tonijn/zalm 2 190 2 175 35 - 60 4 - 6 filets Grill Verwarm de oven vóór de bereiding 10 minuten voor. Hoeveelheid SOORT GERECHT Grill Bereidingstijd [min] Stuks [g] Ovenniveau Temp [°C] 1e kant 2e kant Tournedos 4 800 4 max. 12-15 12-14 Biefstuk 4 600 4 max. 10-12 6-8 Worstjes 8 - 4 max. 12-15 10-12 Varkenskotelet 4 600 4 max. 12-16 12-14 12 www.zanussi.com Hoeveelheid SOORT GERECHT Grill Bereidingstijd [min] Stuks [g] Ovenniveau Temp [°C] 1e kant 2e kant Kip (in 2 helften) 2 1000 4 max. 30-35 25-30 Vleesspiesen 4 - 4 max. 10-15 10-12 Kippenborst 4 400 4 max. 12-15 12-14 Hamburger 6 600 4 max. 20-30 - Visfilets 4 400 4 max. 12-14 10-12 Geroosterde sandwiches 4-6 - 4 max. 5-7 - Geroosterd brood 4-6 - 4 max. 2-4 2-3 Circulatiegrill Rundvlees Hoeveelheid Ovenniveau Temperatuur [°C] Tijd [min] Rosbief of ossenhaas, rood per cm dikte 1 190-200 1) 5-6 Rosbief of ossenhaas, medium per cm dikte 1 180-190 1) 6-8 Rosbief of ossenhaas, gaar per cm dikte 1 170-180 1) 8-10 SOORT GERECHT Hoeveelheid Ovenniveau Temperatuur [°C] Tijd [min] Schouderstuk, nekstuk, hamlap 1-1,5 kg 1 160-180 90-120 SOORT GERECHT 1) Oven voorverwarmen. Varkensvlees Kotelet, ribbetje 1-1,5 kg 1 170-180 60-90 Gehaktbrood 750 g -1 kg 1 160-170 50-60 Varkensschenkel (voorgekookt) 750 g -1 kg 1 150-170 90-120 Kalfsvlees SOORT GERECHT Geroosterd kalfsvlees Kalfsschenkel Hoeveelheid Ovenniveau Temperatuur [°C] Tijd [min] 1 kg 1 160-180 90-120 1,5-2 kg 1 160-180 120-150 Lamsvlees www.zanussi.com 13 SOORT GERECHT Hoeveelheid Ovenniveau Temperatuur [°C] Tijd [min] Lamsbout, geroosterd lamsvlees 1-1,5 kg 1 150-170 100-120 Lamsrug 1-1,5 kg 1 160-180 40-60 SOORT GERECHT Hoeveelheid Ovenniveau Temperatuur [°C] Tijd [min] Stukken gevogelte 200 – 250 g p.p. 1 200-220 30-50 Halve kip Gevogelte 400 – 500 g p.p. 1 190-210 35-50 Kip, haantje 1-1,5 kg 1 190-210 50-70 Eend 1,5-2 kg 1 180-200 80-100 Gans 3,5-5 kg 1 160-180 120-180 Kalkoen 2,5-3,5 kg 1 160-180 120-150 Kalkoen 4-6 kg 1 140-160 150-240 Hoeveelheid Ovenniveau Temperatuur [°C] Tijd [min] 1-1,5 kg 1 210-220 40-60 Temperatuur [°C] Tijd [uren] Vis (gestoomd) SOORT GERECHT Hele vis Drogen - Multi hetelucht Dek de ovenroosters met bakpapier af. GROENTE SOORT GERECHT Ovenniveau 1 niveau 2 niveaus Bonen 3 1/4 60-70 6-8 Paprika's 3 1/4 60-70 5-6 Soepgroenten 3 1/4 60-70 5-6 Paddenstoelen 3 1/4 50-60 6-8 Kruiden 3 1/4 40-50 2-3 Temperatuur [°C] Tijd [uren] FRUIT SOORT GERECHT Ovenniveau 1 niveau 2 niveaus Pruimen 3 1/4 60-70 8-10 Abrikozen 3 1/4 60-70 8-10 Schijfjes appel 3 1/4 60-70 6-8 14 www.zanussi.com SOORT GERECHT Peren Ovenniveau 1 niveau 2 niveaus 3 1/4 Informatie over acrylamides Belangrijk! Volgens recente wetenschappelijke informatie kan het intensief bruinen van levensmiddelen (met name in producten die zetmeel bevatten), een Temperatuur [°C] Tijd [uren] 60-70 6-9 gezondheidsrisico vormen tengevolge van acrylamides. Om die reden adviseren wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage temperaturen gaar te laten worden en de gerechten niet te veel te bruinen. Onderhoud en reiniging Waarschuwing! Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'. • Maak de voorkant van het apparaat schoon met een zachte doek en een warm sopje. • Gebruik voor metalen oppervlakken een universeel reinigingsmiddel. • Reinig de binnenkant van de oven na elk gebruik. Vuil laat zich dan het makkelijkst verwijderen en kan niet aanbranden. • Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger. • Maak alle ovenaccessoires na gebruik schoon en laat ze drogen. Gebruik een zachte doek met warm water en een schoonmaakmiddel. • Accessoire met antiaanbaklaag mogen niet worden schoongemaakt met een agressief reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe randen of een afwasautomaat. Hierdoor kan de antiaanbaklaag onherstelbaar worden beschadigd. Apparaten van roestvrij staal of aluminium: Maak de ovendeur alleen met een natte spons schoon. Droog maken met een zachte doek. Gebruik nooit staalwol, zuren of bijtende producten, deze kunnen het ovenoppervlak beschadigen. Maak het bedieningspaneel van de oven net zo voorzichtig schoon. www.zanussi.com De afdichting van de deur schoonmaken • Voer regelmatig een controle van de deurafdichting uit. De afdichting van de deur bevindt zich rondom het frame aan de binnenkant van de oven. Gebruik het apparaat niet als de afdichting van de deur is beschadigd. Neem contact op met de service-afdeling. • Voor meer informatie over het schoonmaken van de deurafdichting, raadpleegt u de algemene informatie over reiniging. Inschuifrails U kunt de inschuifrails verwijderen om de zijwanden te reinigen. Verwijderen van de inschuifrails 2 1 1 Trek de inschuifrails bij de voorkant uit de zijwand. 2 Trek de inschuifrails bij de achterkant uit de zijwand en verwijder deze. De inschuifrails installeren Installeer de inschuifrails in omgekeerde volgorde. 15 De afgeronde uiteinden van de inschuifrails moeten naar voren wijzen. Reiniging met water De procedure voor reiniging met water maakt gebruik van stoom als hulpmiddel om achtergebleven vet en voedselresten uit de oven te verwijderen. 1. Giet 300 ml water in de houder voor reiniging met water onderaan de oven. 2. Stel de ovenfunctie in. 3. Stel de temperatuur in op 90 °C. 4. Laat het apparaat 30 minuten werken. 5. Schakel het apparaat uit en laat het afkoelen. 6. Maak als het apparaat is afgekoeld de binnenkant schoon met een doek. Waarschuwing! Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld voordat u het apparaat aanraakt. Er bestaat gevaar voor brandwonden. Plafond van de oven U kunt de grill verwijderen om het plafond van de oven makkelijker te kunnen reinigen. Waarschuwing! Schakel het apparaat uit voordat u de grill verwijdert. Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld. Er bestaat gevaar voor brandwonden. Maak het plafond van de oven schoon met een zachte doek en een warm sopje en laat dit drogen. De grill installeren Installeer de grill in omgekeerde volgorde. Waarschuwing! Zorg ervoor dat de grill goed geïnstalleerd is en niet omlaag kan vallen. Ovenlampje Waarschuwing! Wees voorzichtig bij het vervangen van het ovenlampje. Er bestaat risico op elektrische schokken. Voordat u het ovenlampje vervangt: • Schakel de oven uit. • Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast, of schakel de stroomonderbreker uit. Leg een doek op de bodem van de oven om schade aan het ovenlampje en het afdekglaasje te voorkomen. Houd de halogeenlamp altijd met een doek vast om te voorkomen dat er vetrestjes op de ovenlamp verbranden. 1. 2. 3. 4. Draai het afdekglas naar links en verwijder het. Reinig het afdekglas. Vervang het ovenlampje door een geschikt 300 °C hittebestendig ovenlampje. Gebruik hetzelfde ovenlamptype. Plaats het afdekglas terug. De ovendeur reinigen De ovendeur is uitgerust met twee glasplaten die achter elkaar zijn geplaatst. U kunt de ovendeur en de glasplaat verwijderen om ze schoon te maken. 1 Verwijder de schroef die de grill op haar plaats houdt. Gebruik de eerste keer een schroevendraaier. 16 2 Trek de grill voorzichtig omlaag. Het plafond van de oven kan nu worden schoongemaakt. Let op! Gebruik de oven nooit zonder de glasplaat. De richting waarin u het glas opent is afhankelijk van uw ovenmodel. Bij sommige modellen opent de deur vanaf de rechterkant en bij andere modellen vanaf de linkerkant. www.zanussi.com De ovendeur en de glasplaat verwijderen B A 1 Druk op de knoppen aan de zijkanten van de deuromlijsting (A) op de bovenste cover en trek deze omhoog om hem te verwijderen. Reinig de deur met een natte spons en wrijf ze droog met een zachte doek. Vermijd het gebruik van schuursponsjes, staalwol en zure of schurende producten, deze kunnen de oppervlakken beschadigen. Als de ovendeur schoon is, plaats dan de glasplaten in omgekeerde volgorde terug. Zorg ervoor dat u de glasplaat goed in de rubberen afstandhouders plaatst. 2 Houd het binnenste glas (B) goed met beide handen vast en schuif het omhoog om het uit de beginstand te halen. Let op! Zorg ervoor dat u glas B stevig vasthoudt om te verhinderen dat het glas valt. Problemen oplossen Waarschuwing! Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'. Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing De oven wordt niet warm. Het apparaat is uitgeschakeld. Schakel het apparaat in. De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in. De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden zijn niet ingesteld. Zorg ervoor dat de instellingen correct zijn. De oven wordt niet warm. De zekering in de zekeringkast is doorgebrand. Controleer de zekering. Als de zekering meer dan een keer doorslaat, raadpleegt u een bevoegde elektricien. Het ovenlampje brandt niet. Het ovenlampje is kapot. Vervang het ovenlampje. Op het display verschijnt 12.00. Er is een stroomstoring geweest. Stel de klok in. Stoom en condens slaan neer op de gerechten en in de oven. Het gerecht heeft te lang in de oven gestaan. Laat gerechten na het bereiden niet langer dan 15-20 minuten in de oven staan. Als u het probleem niet zelf kunt verhelpen, neemt u contact op met uw verkoper of de klantenservice. www.zanussi.com De contactgegevens van het servicecentrum staan op het typeplaatje. Het typeplaatje bevindt zich voor aan de binnenkant van het apparaat. 17 Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren: Model (MOD.) ......................................... Productnummer (PNC) ......................................... Serienummer (S.N.) ......................................... Montage Waarschuwing! Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'. Inbouw 548 558 20 600 min. 550 20 min. 560 573 589 594 5 Bevestiging in het meubel 1. Open de deur van het apparaat. 2. Bevestig het apparaat aan het meubel. Plaats de vier afstandshouders (A) in de gaten in het frame en draai vervolgens de vier schroeven (B) aan die meegeleverd zijn met het apparaat. min. 550 590 20 min. 560 18 www.zanussi.com Dit apparaat wordt geleverd met een netsnoer. A B Kabel Kabeltypes die van toepassing zijn op de installatie of vervanging: H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RRF, H05 VV-F, H05 V2V2-F (T90), H05 BBF. Voor het deel van de kabel raadpleegt u het totale vermogen (op het typeplaatje) en de tabel: Totaal vermogen Elektrische installatie Deel van de kabel maximaal 1380 W 3 x 0.75 mm² maximaal 2300 W 3 x 1 mm² maximaal 3680 W 3 x 1.5 mm² De massakabel (groene/gele kabel) moet 2 cm langer zijn dan de fase- en neutrale kabels (blauwe en bruine kabels). Waarschuwing! De elektrische installatie mag uitsluitend worden uitgevoerd door een gekwalificeerd persoon. De fabrikant is niet verantwoordelijk indien u deze veiligheidsmaatregelen uit hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie' niet opvolgt. Milieubescherming Het symbool op het product of op de verpakking wijst erop dat dit product niet als huishoudafval mag worden behandeld, maar moet worden afgegeven bij een verzamelpunt waar elektrische en elektronische apparatuur wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit product op de juiste manier wordt verwijderd, voorkomt u mogelijke negatieve gevolgen voor mens en milieu die zich zouden kunnen voordoen in geval van verkeerde afvalverwerking. Voor gedetailleerdere www.zanussi.com informatie over het recyclen van dit product, kunt u contact opnemen met de gemeente, de gemeentereiniging of de winkel waar u het product hebt gekocht. Verpakkingsmateriaal Het verpakkingsmateriaal is milieuvriendelijk en geschikt voor hergebruik. Kunststofonderdelen worden aangeduid met internationale afkortingen, zoals PE, PS, enz. Gooi het verpakkingsmateriaal weg in de daarvoor bestemde containers van uw vuilnisophaaldienst. 19
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Zanussi ZOB35805XK Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor

in andere talen