Tefal HV2 de handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
de handleiding
Maak vóór het eerste gebruik alle accessoires schoon met water en zeep. Spoel ze af en dep ze
onmiddellijk voorzichtig droog.
Het rooster en het mes moeten ingevet blijven. Wrijf ze in met olie.
Laat het apparaat niet zonder inhoud werken wanneer de roosters niet zijn ingevet.
Steek nooit uw vingers of een voorwerp in de aanvoerbuis.
34
NL
A Afneembare hakmolen
A1 Aluminium behuizing
A2 Schroef
A3 Zelfslijpend mes van roestvrij staal
A4 Roosters (afhankelijk van het model)
A4a Fijnmazig rooster (hakt zeer fijn)
A4b Middenmazig rooster (hakt fijn)
A4c Grofmazig rooster (hakt grof)
A5 Aluminium moer
B Afneembare schaal
C Vleesstamper
D Aan/uit-knop
E Motorblok
Hakmolen
(zie fig. 1.1 tot en met 1.4)
Maak de volledige hoeveelheid te verwerken voedsel klaar, verwijder beenderen, kraakbeen en pezen.
Snij het vlees in stukken (ongeveer 2 x 2 cm).
Tip: wanneer u al het vlees hebt gemalen, kunt u enkele stukken brood door de machine duwen om
het laatste gehakt eruit te krijgen.
F Worsthulpstuk (afhankelijk van het model)
G Kibbehvormer (afhankelijk van het model)
G1 Opzetstuk
G2 Ring
H Groentesnijder (afhankelijk van het model)
H1 Kegelmagazijn / aanvoerbuis
H2 Duwstaaf
H3 Kegels (afhankelijk van het model)
H3a Kegel voor grof raspen (rood)
H3b Kegel voor fijn raspen (oranje)
H3c Kegel voor grof snijden (donkergroen)
H3d Kegel voor fijn snijden (lichtgroen)
H3e Kegel voor het snijden van frieten
H3f Accessoire voor het snijden van blokjes
I Opbergstuk (afhankelijk van het model)
Opgelet: bij dit apparaat wordt een boekje met veiligheidsvoorschriften (LS-123456) geleverd.
Neem dit boekje aandachtig door voordat u het apparaat in gebruik neemt en bewaar het
nadien zorgvuldig
BESCHRIJVING
GEBRUIKSAANWIJZINGEN
GEBRUIK
Worsthulpstuk
(zie fig. 2.1 tot en met 2.3)
Belangrijk: dit hulpstuk mag alleen worden gebruikt wanneer het vlees is gemalen, kruiden zijn
toegevoegd en de bereiding goed is gemengd.
Laat de worst vorm in lauw water weken om hem weer flexibel te maken. Plaats de worstvorm
daarna op de trechter en laat daarbij 5 cm uitsteken (die u afsluit door een knoop te maken met
een koordje). Zet het apparaat aan, doe het gehakt in de hakmolen en laat de worst vorm volgen
naarmate hij wordt gevuld.
Opmerking: worst maken gaat makkelijker wanneer u met iemand kunt samenwerken, zodat één
persoon het gehakt in het apparaat kan doen en de andere de vorm kan vullen.
Geef de worsten de gewenste lengte door de vorm dicht te knijpen en te draaien.
Om goede worsten te krijgen, moet u erop letten dat er geen lucht in de vorm komt wanneer u hem
vult. U kunt de lengte van de worsten het best beperken tot 10 à 15 cm (scheid de worsten van
elkaar met een koord waarin u een knoopje legt).
Kibbehvormer
(zie fig. 3.1 tot en met 3.2)
Tip:
om glad deeg te maken voor kibbeh- of köfte, laat u het gehakt twee- tot driemaal door de
hakmolen gaan, tot het fijn genoeg is.
Groentesnijder
(see fig. 4.1 to 4.6)
Gebruik de juiste kegel voor elk type voedingsmiddel: zie de tabel in fig. 6.
Tips voor optimale resultaten:
om goede resultaten te verkrijgen, moeten de ingrediënten die u gebruikt stevig zijn. Zorg ervoor
dat er zich geen voedsel ophoopt in het apparaat. Gebruik het apparaat niet om voedingsmiddelen
te raspen of te snijden die te hard zijn, zoals suiker of stukken vlees.
35
NL
(zie fig. 5.1 tot en met 5.6)
REINIGEN

Documenttranscriptie

Opgelet: bij dit apparaat wordt een boekje met veiligheidsvoorschriften (LS-123456) geleverd. Neem dit boekje aandachtig door voordat u het apparaat in gebruik neemt en bewaar het nadien zorgvuldig BESCHRIJVING A Afneembare hakmolen A1 Aluminium behuizing A2 Schroef A3 Zelfslijpend mes van roestvrij staal A4 Roosters (afhankelijk van het model) A4a Fijnmazig rooster (hakt zeer fijn) A4b Middenmazig rooster (hakt fijn) A4c Grofmazig rooster (hakt grof) A5 Aluminium moer B Afneembare schaal C Vleesstamper D Aan/uit-knop E Motorblok F Worsthulpstuk (afhankelijk van het model) G Kibbehvormer (afhankelijk van het model) G1 Opzetstuk G2 Ring H Groentesnijder (afhankelijk van het model) H1 Kegelmagazijn / aanvoerbuis H2 Duwstaaf H3 Kegels (afhankelijk van het model) H3a Kegel voor grof raspen (rood) H3b Kegel voor fijn raspen (oranje) H3c Kegel voor grof snijden (donkergroen) H3d Kegel voor fijn snijden (lichtgroen) H3e Kegel voor het snijden van frieten H3f Accessoire voor het snijden van blokjes I Opbergstuk (afhankelijk van het model) GEBRUIKSAANWIJZINGEN Maak vóór het eerste gebruik alle accessoires schoon met water en zeep. Spoel ze af en dep ze onmiddellijk voorzichtig droog. Het rooster en het mes moeten ingevet blijven. Wrijf ze in met olie. NL Laat het apparaat niet zonder inhoud werken wanneer de roosters niet zijn ingevet. Steek nooit uw vingers of een voorwerp in de aanvoerbuis. GEBRUIK Hakmolen (zie fig. 1.1 tot en met 1.4) Maak de volledige hoeveelheid te verwerken voedsel klaar, verwijder beenderen, kraakbeen en pezen. Snij het vlees in stukken (ongeveer 2 x 2 cm). Tip: wanneer u al het vlees hebt gemalen, kunt u enkele stukken brood door de machine duwen om het laatste gehakt eruit te krijgen. 34 Worsthulpstuk (zie fig. 2.1 tot en met 2.3) Belangrijk: dit hulpstuk mag alleen worden gebruikt wanneer het vlees is gemalen, kruiden zijn toegevoegd en de bereiding goed is gemengd. Laat de worst vorm in lauw water weken om hem weer flexibel te maken. Plaats de worstvorm daarna op de trechter en laat daarbij 5 cm uitsteken (die u afsluit door een knoop te maken met een koordje). Zet het apparaat aan, doe het gehakt in de hakmolen en laat de worst vorm volgen naarmate hij wordt gevuld. Opmerking: worst maken gaat makkelijker wanneer u met iemand kunt samenwerken, zodat één persoon het gehakt in het apparaat kan doen en de andere de vorm kan vullen. Geef de worsten de gewenste lengte door de vorm dicht te knijpen en te draaien. Om goede worsten te krijgen, moet u erop letten dat er geen lucht in de vorm komt wanneer u hem vult. U kunt de lengte van de worsten het best beperken tot 10 à 15 cm (scheid de worsten van elkaar met een koord waarin u een knoopje legt). Kibbehvormer (zie fig. 3.1 tot en met 3.2) Tip: om glad deeg te maken voor kibbeh- of köfte, laat u het gehakt twee- tot driemaal door de hakmolen gaan, tot het fijn genoeg is. Groentesnijder (see fig. 4.1 to 4.6) Gebruik de juiste kegel voor elk type voedingsmiddel: zie de tabel in fig. 6. Tips voor optimale resultaten: NL om goede resultaten te verkrijgen, moeten de ingrediënten die u gebruikt stevig zijn. Zorg ervoor dat er zich geen voedsel ophoopt in het apparaat. Gebruik het apparaat niet om voedingsmiddelen te raspen of te snijden die te hard zijn, zoals suiker of stukken vlees. REINIGEN (zie fig. 5.1 tot en met 5.6) 35
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56

Tefal HV2 de handleiding

Categorie
Accessoires voor mixer / keukenmachine
Type
de handleiding