IKEA OV B01 B Program Chart

Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

OV B01 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
5019 610 01057
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte
4. Grillelement
5. Ovenlampje achter
6. Ventilator
7. Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
8. Ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Functieknop
2. Programmeerknop bereidingstijd
3. Thermostaatknop
4. Rood lampje thermostaat
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor zoet gebak:
Rooster:
Opvangbak:
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie.
Inschakeling van het ovenlampje.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat uit als de geselecteerde temperatuur bereikt is.
Op het einde van de bereidingstijd:
Draai de knoppen op stand “0”.
PROGRAMMEERKNOP BEREIDINGSTIJD
Met deze programmeerknop kunt u een bereidingstijd van 1 tot 120 minuten instellen.
Om de tijdsduur in te stellen, nadat u de bereidingsfunctie heeft gekozen, draait u de knop
helemaal rechtsom, waarna u de knop terug draait naar de gewenste bereidingstijd. Als de
ingestelde bereidingstijd om is, gaat de oven uit en blijft de programmeerknop op “0” staan.
Om de oven met de hand te bedienen, d.w.z. zonder een bereidingstijd in te stellen, moet u
controleren of de programmeerknop op het symbool staat.
Let op: Als de programmeerknop op “0” staat, gaat de oven niet aan.
Om de oven aan te zetten moet u de programmeerknop op het symbool zetten, of de
bereidingstijd instellen.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0OVEN UIT
-
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Deze functie is geschikt voor het bereiden van elk soort gerecht op één steunhoogte. De
oven voorverwarmen op de gewenste temperatuur en het gerecht in de oven plaatsen zodra
wordt aangegeven dat de ingestelde temperatuur is bereikt. Aanbevolen wordt voor de
bereiding de tweede of derde steunhoogte te gebruiken. Deze functie is ook geschikt voor
het bereiden van kant-en-klare diepvriesproducten volg de aanwijzingen op de verpakking.
VENTILATOR
Voor het bereiden van taarten met een vloeibare vulling (hartig of zoet), pizza's op enkele of
dubbele steunhoogte. Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling van
plaats te verwisselen om een gelijkmatiger bakresultaat te bereiken.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en voor een
bruin korstje op het brood. Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor. Tijdens de bereiding moet
de ovendeur dicht blijven. Bij de bereiding van vlees wordt aanbevolen een beetje water in
de opvangbak op de eerste steunhoogte te gieten, om rookvorming en vetspatten zoveel
mogelijk te voorkomen. Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades). Tijdens de bereiding
moet de ovendeur dicht blijven. Bij de bereiding van vlees wordt aanbevolen een beetje
water in de opvangbak op de eerste steunhoogte te gieten. Dit is om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen. Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding
regelmatig om te draaien.
ONTDOOIEN
Deze functie kan worden gebruikt om diepvriesproducten sneller op kamertemperatuur te
brengen. Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om uitdrogen te voorkomen.
BEREIDINGSTABEL
RECEPT FUNCTIE
VOOR-
VERWARMEN
STEUNHOOGTE
(van onder)
TEMP
(°C)
TIJD
(min)
ACCESSOIRES
EN OPMERKINGEN
Luchtig gebak X 2 160 - 180 35 - 55 rooster + taartvorm
Koekjes/taartjes X 3 170 - 180 15 - 40 bakplaat
Soesjes X 3 180 30 - 40 bakplaat
Pasteitjes/
Bladerdeeghapjes
X 3 180 - 200 20 - 30 bakplaat
Meringues X 3 90 120 - 130 bakplaat
Lamsvlees/kalfsvlees/
rundvlees/
varkensvlees
X 2 190 - 200 90 - 110
opvangbak of rooster +
ovenschaal
Kip/ konijn/eend X 2 190 - 200 65 - 85
opvangbak of rooster +
ovenschaal
Kalkoen/gans X 2 190 - 200 140 - 180
opvangbak of rooster +
ovenschaal
Vis uit de oven/in
folie (filet, heel)
X 2 180 - 200 50 - 60
opvangbak of rooster +
ovenschaal
Lasagne/pasta uit de
oven/cannelloni/
ovenschotels
X 2 190 - 200 45 - 55 rooster + ovenschaal
Brood / Focaccia X 2 190 - 230 15 - 50 opvangbak of bakplaat
Pizza X 2 230 - 250 7 - 20 opvangbak of bakplaat
To a s t X 4 200 2 - 5 rooster
Gegratineerde
groenten
X 3 200 15 - 20 rooster + ovenschaal
Moten gegrilde
visfilet
X 3 200 30 - 40 rooster + ovenschaal
Worstjes/spiezen/
spareribs/
hamburgers
X 4 200 30 - 50
rooster+opvangbak met
water op de eerste
steunhoogte, halverwege
omdraaien
Gevulde taarten
(cheesecake, strudel,
appeltaart)
X 1 180 - 200 50 - 60
opvangbak of rooster +
ovenschaal
Hartige taarten
(groentetaart,
quiche)
X 1 180 - 200 35 - 55 rooster + taartvorm
Gevulde groenten
(tomaten, paprika's,
courgettes,
aubergines)
X 2 180 - 200 40 - 60 rooster + ovenschaal
Hartige taarten
(groentetaart,
quiche)
X 1 en 3 180 - 190 45 - 55
rooster + ovenschaal
De steunhoogtes
halverwege de bereiding
omkeren
Pizza's/focaccia's X 1 en 3 230 - 250 12 - 30
bakplaat+opvangbak
De steunhoogtes
halverwege de bereiding
omkeren
Koekjes/taartjes - 1 en 3 170 - 180 20 -40
bakplaat+opvangbak
De steunhoogtes
halverwege de bereiding
omkeren
NB: de bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
Soesjes - 1 en 3 180 35 - 45
bakplaat+opvangbak
De steunhoogtes
halverwege de bereiding
omkeren
Pasteitjes/
Bladerdeeghapjes
- 1 en 3 180 - 200 20 - 40
bakplaat+opvangbak
De steunhoogtes
halverwege de bereiding
omkeren
Gebraden kip - 2 200 55 - 65
rooster+opvangbak met
water op de eerste
steunhoogte
Geb. aardappelen - 3 200 45 - 55 opvangbak
Rosbief rosé - 3 200 30 - 40
rooster+opvangbak met
water op de eerste
steunhoogte
Lamsbout/Schenkel - 3 200 55 - 70 rooster + opvangbak
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OV B01 B Program Chart

Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor