IKEA 700 947 31 Program Chart

Type
Program Chart

Deze handleiding is ook geschikt voor

5019 610 56246
OBI S 00 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL BE
1. Bedieningspaneel
1.1. Knop voor het selecteren van functies
1.2. Elektronische programmeur
1.3. Thermostaatknop
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
3. Verwarmingselement bovenwarmte
4. Grillelement (kan naar beneden gezet worden)
5. Ovenlampje
6. Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
7. Ventilator
8. Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
9. Koude ovendeur
ACCESSOIRES
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de knop voor het selecteren van functies op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat aan.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur.
Op het einde van de bereidingstijd:
draai de knoppen op stand “0”.
Verzonken knoppen:
Om de knop te gebruiken drukt u op het midden ervan.
De knop komt naar buiten.
Draai de knop op de gewenste stand.
Op het eind van de bereiding zet u de knop op stand 0 en druk u hem in het midden in om hem op de
oorspronkelijke stand terug te zetten.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor
zoet gebak:
Rooster:
2 Katalytische
zijpanelen:
Opvangbak:
Opmerking: De bereidingstijden en -temperaturen zijn slechts indicatief.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0OVEN UIT -
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje.
STATISCH
Deze functie is geschikt voor het bereiden van elk soort gerecht op één steunhoogte.
De oven voorverwarmen op de gewenste temperatuur en het gerecht in de oven
plaatsen zodra wordt aangegeven dat de ingestelde temperatuur is bereikt.
Aanbevolen wordt voor de bereiding de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
Deze functie is ook geschikt voor het bereiden van kant-en-klare diepvriesproducten
volg de aanwijzingen op de verpakking.
VENTILATOR
Voor het bereiden van taarten met een vloeibare vulling (hartig of zoet), pizza's op
enkele of dubbele steunhoogte. Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de
gerechten onderling van plaats te verwisselen om een gelijkmatiger bakresultaat te
bereiken. Het is niet nodig om de oven voor te verwarmen (behalve voor pizza's en
focaccia's).
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van groente en voor
een bruin korstje op het brood. Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor. Tijdens de
bereiding moet de ovendeur dicht blijven. Bij de bereiding van vlees wordt aanbevolen
een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte te gieten, om
rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen. Aanbevolen wordt het
vlees tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
TURBOGRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades). Tijdens de
bereiding moet de ovendeur dicht blijven. Bij de bereiding van vlees wordt aanbevolen
een beetje water in de opvangbak op de eerste steunhoogte te gieten. Dit is om
rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen. Het is raadzaam het vlees
tijdens de bereiding regelmatig om te draaien.
ONTDOOIEN
Deze functie kan worden gebruikt om diepvriesproducten sneller op
kamertemperatuur te brengen. Laat het voedingsmiddel in zijn verpakking zitten om
uitdrogen te voorkomen.
HETE LUCHT ONDER
Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten, timbaaltjes, groente, pizza,
gevogelte).
HETE LUCHT
Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd hebben, zonder
voorverwarming op één of meerdere steunhoogtes (bv.: vis, groenten, taart), zonder
dat er geuren van het ene naar het andere gerecht overgebracht worden.
SPECIALE FUNCTIE
Pizza: deze functie is geschikt voor het bereiden van zelfgemaakte pizza. De oven
verwarmt automatisch voor tot de juiste temperatuur voor de bereiding
Plaats het gerecht zodra wordt aangegeven dat de temperatuur is bereikt.
Warmhouden: ideale functie voor het warm en krokant houden van zojuist bereide
gerechten (bv. vlees, gefrituurde gerechten of ovenschotels)
ECO
Energiebesparende functie voor het verwarmen en afmaken van gerechten.
RECEPT FUNCTIE
VOOR-
VERWARM
EN
STEUN-
HOOGTE
(van onder)
TEMP
(°C)
TIJD
(min)
ACCESSOIRES
EN OPMERKINGEN
Luchtig gebak X 2 160-180 35 - 55 rooster + taartvorm
Koekjes/taartjes X 3 170 - 180 15 - 40 bakplaat
Soesjes X 3 180 30 - 40 bakplaat
Pasteitjes/
Bladerdeeghapjes
X 3 180 - 200 20 - 30 bakplaat
Meringues X 3 90 120 - 130 bakplaat
Lamsvlees/kalfsvlees/
rundvlees/varkensvlees
X 2 190 - 200 90 - 110
opvangbak of rooster +
ovenschaal
Kip/ konijn/eend X 2 190 - 200 65 - 85
opvangbak of rooster +
ovenschaal
Kalkoen/gans X 2 190 - 200 140 - 180
opvangbak of rooster +
ovenschaal
Vis uit de oven/in folie
(filet, heel)
X 2 180 - 200 50 - 60
opvangbak of rooster +
ovenschaal
Lasagne/pasta uit de
oven/cannelloni/
ovenschotels
X 2 190 - 200 45 - 55 rooster + ovenschaal
Brood / Focaccia X 2 190 - 230 15 - 50 opvangbak of bakplaat
Pizza X 2 auto 10-15 opvangbak of bakplaat
To a s t X 4 200 2-5 rooster
Gegratineerde groenten X 3 200 15-20 rooster + ovenschaal
Moten gegrilde visfilet X 3 200 30 - 40 rooster + ovenschaal
Worstjes/spiezen/
spareribs/hamburgers
X 4 200 30-50
rooster+opvangbak met water
op de eerste steunhoogte,
halverwege omdraaien
Gevulde taarten
(cheesecake, strudel,
appeltaart)
X 1 180 - 200 50 -60
opvangbak of rooster +
ovenschaal
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
X 1 180 - 200 35 - 55 rooster + taartvorm
Gevulde groenten
(tomaten, paprika's,
courgettes, aubergines)
X 2 180 - 200 40 - 60 rooster + ovenschaal
Hartige taarten
(groentetaart, quiche)
X 1 en 3 180 - 190 45 - 55
rooster + ovenschaal
De steunhoogtes halverwege
de bereiding omkeren
Pizza's/focaccia's X 1 en 3 230 - 250 12 - 30
bakplaat+opvangbak
De steunhoogtes halverwege
de bereiding omkeren
Gebraden kip - 2 200 55 - 65
rooster+opvangbak met water
op de eerste steunhoogte
Geb. aardappelen - 3 200 45 - 55 opvangbak
Rosbief ro - 3 200 30 - 40
rooster+opvangbak met water
op de eerste steunhoogte
Lamsbout/Schenkel - 3 200 55 - 70 rooster + opvangbak
Koekjes/taartjes - 1 en 3 160 - 170 20 -40
steunhoogte 3 bakplaat
steunhoogte 1 opvangbak
Soesjes - 1 en 3 180 35 - 45
steunhoogte 3 bakplaat
steunhoogte 1 opvangbak
Pasteitjes/
Bladerdeeghapjes
- 1 en 3 180 - 200 20 - 40
steunhoogte 3 bakplaat
steunhoogte 1 opvangbak
Lasagne en vlees - 1 en 3 200 50 - 100
steunhoogte 3 rooster +
ovenschaal
steunhoogte 1 opvangbak
Vlees en aardappelen - 1 en 3 200 45 - 100
steunhoogte 3 rooster +
ovenschaal
steunhoogte 1 opvangbak
Vis en groente - 1 en 3 180 30 - 50
steunhoogte 3 rooster +
ovenschaal
steunhoogte 1 opvangbak
Meringues - 1 en 3 90 120 - 150
steunhoogte 3 bakplaat
steunhoogte 1 opvangbak
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA 700 947 31 Program Chart

Type
Program Chart
Deze handleiding is ook geschikt voor