AGA eR3 60 / 60 Electric Installatie gids

Type
Installatie gids
12/17 EINS 516922
Onthoud dat u bij het vervangen van onderdelen van dit apparaat uitsluitend reserveonderdelen gebruikt waarvan u
zeker weet dat ze aan de veiligheid- en prestatiespecicatie voldoen die wij eisen.
Gebruik GEEN herstelde of kopieonderdelen die niet duidelijk door AGA zijn geautoriseerd.
Gebruikshandleiding &
Instructies voor Installatie
Voor gebruik in NL
AGA 60 Elektrische
LEES DEZE INSTRUCTIES VOORDAT U DIT APPARAAT GEBRUIKT EN BEWAAR OP EEN VEILIGE PLEK OM ZE LATER TE
KUNNEN RAADPLEGEN.
1. Gezondheid en veiligheid 1
2. Inleiding 2
3. Overzicht 3
Bedieningspaneel 4
Afzuigkappen en ovenventilatie 4
Algemeen advies 5
De zones van de AGA 60 gebruiken 5
Kookplaatbediening 5
De kookplaatstand 5
De sudderplaatstand 5
De wegzetplaten 6
De ovens 6
4. AGA Accessoires 7
De braadovenstand 9
De bakovenstand 9
De sudderoven 10
5. Bakplaten 11
6. Bakrichtlijnen 12
7. Reiniging & Zorg voor uw
Fornuis 13
8. Onderhoud 15
9. Installatie-instructies 16
10. Installatie Introductie 17
11. Van pallet halen en
fornuis installeren 18
12. Specificaties 20
13. Elektrische aansluiting 24
14. Bedieningsknoppen en
handgreep monteren 25
15. Schakelschema 26
16. Checklist 27
Inhoud
1
Nederlands
1. Gezondheid en veiligheid
Houd kinderen uit de buurt van het apparaat;
sommige oppervlakken kunnen bij aanraking warm
zijn.
Het apparaat kan materialen bevatten die hieronder
staan aangegeven. Het is de verantwoordelijkheid van
de gebruikers/monteurs dat de nodige persoonlijke
veiligheidskleding wordt gedragen tijdens het gebruik
van de relevante onderdelen met een van de genoemde
materialen, die als nadelig voor gezondheid en veiligheid
beschouwd kunnen worden. Zie hieronder voor meer
informatie.
Lijmen en afdichtmiddelen
Wees voorzichtig! Gebruik een masker en
wegwerphandschoenen als deze nog vloeibaar zijn.
Glasdraad, minerale wol, isolatieblokken, keramische
vezel
Kunnen bij inademing schadelijk zijn. Kunnen irritatie
veroorzaken op de huid en in de ogen, neus en keel. Vermijd
contact met huid en ogen. Gebruik wegwerphandschoenen,
gezichtmaskers en oogbescherming. Was na gebruik uw
handen en andere blootgestelde delen. Bij het afvoeren
beperkt u stof met sproeiwater en zorgt u ervoor dat
onderdelen goed zijn ingepakt.
Algemeen
Plaats NOOIT iets van aluminium tussen de
onderkant van de steelpan en het keramische
oppervlak (bijv. kookmatjes, aluminiumfolie enz.).
Belangrijk: olie is brandgevaarlijk; laat pannen met
olie NIET onbeheerd achter.
Dek de pan in geval van brand met een deksel af en zet
de elektriciteit uit.
Smoor de vlammen op het fornuis; probeer de pan niet
naar buiten te brengen.
Brandwonden en letsel worden vrijwel altijd
veroorzaakt door de brandende pan te pakken en deze
naar buiten te dragen.
Frituren
Gebruik een diepe pan die groot genoeg is om het
verwarmingsgebied helemaal te bedekken.
Vul de pan NOOIT voor meer dan een derde met olie
of vet.
Laat olie of vet NOOIT onbeheerd achter tijdens het
opwarmen of het bakken.
Het apparaat kan worden gebruikt door kinderen vanaf
8 jaar. Personen met verminderde fysieke, zintuiglijke of
mentale capaciteiten of gebrek aan ervaring en kennis
kunnen het apparaat gebruiken als ze onder toezicht staan
of instructies krijgen over het veilig gebruik van het apparaat
en de mogelijke risicos inzien.
LET OP: het kookproces moet onder toezicht staan.
Een kort kookproces moet continu onder toezicht
staan.
WAARSCHUWING: koken op een fornuis met vet of
olie zonder uw aanwezigheid kan gevaarlijk zijn
en resulteren in brand. Probeer NOOIT brand te
blussen met water, schakel in plaats daarvan het
apparaat uit en bedek de vlam met bijvoorbeeld
een deksel of blusdeken.
WAARSCHUWING: brandgevaar: bewaar GEEN
dingen op de kookoppervlakken.
WAARSCHUWING: toegankelijke onderdelen
kunnen heet worden tijdens gebruik. Houd kleine
kinderen uit de buurt.
WAARSCHUWING: als het oppervlak van het fornuis
is gebarsten, zet u het apparaat uit om de kans op
elektrische schok te vermijden.
2
Nederlands
Als verantwoordelijke fabrikant letten wij erop dat onze
producten ontworpen en gebouwd zijn om aan de vereiste
veiligheidsnormen te voldoen wanneer deze correct
geïnstalleerd en gebruikt worden.
Uw AGA 60 is een compact fornuis waarin de
ontwerpwaarden en kookprincipes van de traditionele AGA
hand in hand gaan met de exibiliteit om elke kookzone naar
behoefte aan en uit te zetten, waardoor deze uitstekend past
in uw levensstijl.
Uw AGA 60 is zo ontworpen, dat deze alle eigenschappen
heeft van een grotere AGA, maar dan in het klein.
We verwijzen u naar het schema en naar de relevante
onderdelen voor de bovenste oven, onderste oven, plaat, enz.
zodat u vertrouwd kunt raken met het product.
BELANGRIJK: lees de begeleidende garantie.
Iedere wijziging die niet door AGA is goedgekeurd, kan
goedkeuring van het apparaat en de garantie ongeldig
maken en kan van invloed zijn op uw statutaire rechten.
In het belang van veiligheid en eciënt gebruik wordt u
verzocht het volgende te lezen voordat u uw nieuwe AGA-
apparaat gebruikt.
Het gebruik van kookapparaten met gas resulteert in de
productie van warmte en vocht in de kamer waarin ze staan
opgesteld. Zorg voor een goede ventilatie in de keuken, houd
natuurlijke ventilatiegaten open of installeer een mechanisch
ventilatieapparaat (mechanische afzuigkap).
Aanhoudend intensief gebruik van het apparaat vraagt
mogelijk om extra ventilatie, bijvoorbeeld het openen
van een raam of nog eectievere ventilatie, bijvoorbeeld
een hoger niveau van mechanische ventilatie, indien die
aanwezig is.
De installatie moet voldoen aan de lokale en nationale
bedradingsvoorschriften en door een gekwaliceerde
monteur worden uitgevoerd.
Als u het apparaat de eerste keer aanzet, kan er een beetje
rook en een geur vrijkomen. Dit is normaal en ongevaarlijk
(van ovenisolatie en stijfsel op de elementisolatie) en houdt
na een korte gebruiksperiode op.
2. Inleiding
3
Nederlands
3. Overzicht
DESN 517541
Fig. 3.1
Overzicht fornuis Fig. 3.1
A. Sudderplaat en kookplaat
B. Bovenplaat en wegzetplek
C. Bovenste oven (braadovenen bakovenstand)
D. Sudderoven
B
C
D
A
4
Nederlands
Bedieningspaneel
Als u uw AGA-fornuis de eerste paar keer gebruikt, zijn er
twee dingen die u kunt merken; om beide hoeft u zich geen
zorgen te maken.
Het AGA-fornuis zal korte tijd een geur afgeven; dit is gewoon
te wijten aan het verbranden van de beschermende olie
die wij in de ovens aanbrengen. Wanneer dit gebeurt, is het
vanwege de nieuwheid van het fornuis de eerste paar uur
raadzaam om het keukenraam te openen.
Er kan condensatie ontstaan op de bovenste plaat en het
voorpaneel terwijl het AGA-fornuis opwarmt; dit wordt
veroorzaakt door het opdrogen van de isolatielaag en het
bindmiddel op basis van zetmeel op de elementisolatie. De
condensatie moet zo snel mogelijk worden weggeveegd om
vlekken op het email te voorkomen.
Uw AGA 60 heeft het uiterlijk van een klassiek geëmailleerd,
gietijzeren AGA-fornuis met warmteopslag. De exibiliteit
ervan is echter haast eindeloos, omdat in plaats van één
enkele warmtebron elke kookzone zijn eigen elektrisch
verwarmde gietijzeren element(en) heeft. De scheiding van
de kookzones biedt controlemogelijkheden. U kunt alleen de
zones selecteren die u wilt of moet gebruiken.
Afzuigkappen en ovenventilatie
Het wordt aanbevolen dat er boven dit AGA-fornuis een
afzuigkap wordt gemonteerd. Het AGA-ventilatiesysteem
zit bovenaan de AGA en is ontworpen om het vocht uit de
ovens af te voeren. De afzuigkap moet minimaal op de door
de fabrikant aanbevolen hoogte worden geplaatst, gemeten
vanaf de bovenzijde van de AGA.
De AGA 60-ovens zijn gemaakt uit gietijzer, na verloop van
tijd zijn ze goed ingevet.
De ovens roesten echter als voeding met een hoog
vochtgehalte niet wordt bedekt (vooral in de sudderoven) of
resten niet worden opgeruimd.
Het is ook niet wenselijk om een geheel of gedeeltelijk
gevulde pan of keukengerei met voeding dat een hoog
vochtgehalte bevat, in de ovens te laten staan als deze niet
worden gebruikt.
Om de ovens in te branden, is een lichte plantaardige
spuitolie ideaal (maïsolie is het beste). Spuitolie wordt
aanbevolen. Eventuele hardnekkige vlekken kunnen worden
verwijderd met de meegeleverde draadborstel.
Schoonmaakinformatie vindt u op “Uw fornuis reiniging en
verzorgen pagina 15.
Hobs
UIT
Kookstand
Sudderen Sudderstand
Ovens
UIT
Bovenste oven
Bakovenstand AAN
Sudderoven UIT
Bovenste oven
Bakovenstand AAN
Sudderoven AAN
Bovenste oven UIT
Sudderoven AAN
Bovenste oven
Braadovenstand AAN
Sudderoven AAN
Bovenste oven
Braadovenstand AAN
Sudderoven UIT
5
Nederlands
Algemeen advies
Voedsel dient niet in een oven te worden geplaatst totdat
deze de ingestelde temperatuur heeft bereikt.
Ovendeuren mogen tijdens het bereiden en opwarmen niet
lange tijd blijven openstaan.
Bewaar de eenvoudige bakplaat buiten de AGA. Gebruik
hem koud in de braadoven om warmte van bovenaf
tegen te houden en creëer zo onderin een meer gematigde
temperatuur. Het kan ook als een bakplaat worden gebruikt.
Opwarmtijden
Omdat de AGA werkt volgens het principe van warmteopslag,
is er tijd nodig om de warmte van de elektrische elementen
te verzamelen, totdat het gietijzer deze heeft opgenomen.
Wij raden aan om een uur opwarmtijd te rekenen. De
optionele programmeerder is een geweldige accessoire,
omdat deze kan worden ingesteld om de bovenste oven voor
te verwarmen, zodat u er meteen iets kunt inschuiven als u de
deur binnenloopt.
Het principe van warmteopslag betekent dat de ovens en
de kookplaat tot een vooraf ingestelde warmte worden
verwarmd; de bereidingsovens zijn genoemd naar de
desbetreende functie en niet naar de temperatuur.
De zones van de AGA 60 gebruiken
Op de volgende paginas worden de verschillende zones van
het AGA 60-fornuis beschreven.
Het traditionele AGA-fornuis met warmteopslag staat bekend
om de aangename warmte die het uitstoot. Met de AGA 60
krijgt u alleen warmte wanneer het fornuis aan staat of, in
mindere mate, wanneer slechts onderdelen ervan aanstaan.
De kookplaat
De gietijzeren kookplaat wordt handmatig bediend en is plat
vervaardigd om het beste algehele contact met de AGA-
sauspannen, grillpannen, frituurpan en ketel te bieden.
De kookplaatstand is de warmste stand terwijl de
sudderplaatstand de koelste van de twee is. Er zitten
elektrische onderdelen in het gietijzer die in respectievelijk
ca. 11 en 8 minuten opwarmen. De kookplaat kan volledig
onafhankelijk van de ovens worden gebruikt.
De gehele zone van de kookplaat kan voor koken worden
gebruikt en er kunnen altijd meerdere pannen op een plaat
worden gezet. De kookplaat bevindt zich een klein beetje
boven de topplaat om krassen tot een minimum te beperken
als de pannen naar één zijde worden geschoven om verder te
sudderen.
Het chromen, geïsoleerde deksel wordt neergeklapt over de
kookplaat als deze opwarmt of niet wordt gebruikt. Wanneer
de kookplaat aan’ staat, is het geïsoleerde deksel warm.
We bevelen ten sterkste aan dat u geen voorwerpen direct
op het geïsoleerde deksel zet, zoals ketels, sauspannen of
bakblikken, omdat de kleinste krasjes meteen zichtbaar zijn.
Koop een paar pannenlappen om het oppervlak van het
deksel te beschermen als dit als wegzetplek wordt gebruikt!
Houd de kookplaat vrij van aangebrand eten of kruimels
met de bij uw AGA geleverde draadborstel. “Uw fornuis
reiniging en verzorgen pagina 15.
Kookplaatbediening
Zet de bedieningsknop in de stand om de kookplaat te
gebruiken en op de stand voor de sudderplaat.
De kookplaatstand
De warmste stand, de kookplaatstand, wordt gebruikt voor
koken, grillen, roerbakken, maken van toast, inderdaad alles
waar veel warmte voor nodig is. Groene groentes behouden
hun kleur wanneer ze hierop snel worden gekookt. U kunt
ook een stoommandje gebruiken boven de sauspannen om
meer dan één groente tegelijk te koken.
Wanneer u roerbakt of iets bereidt dat kan spetteren,
bevelen we het gebruik van een AGA-spatscherm aan dat
het geïsoleerde deksel tegen spetters beschermt. Zo is
schoonmaken een koud kunstje! Was het spatscherm in
afwaswater af of plaats dit in de vaatwasser tussen twee
dinerborden.
Houd er rekening mee dat de kookplaatstand te warm is om
er direct voedsel op te bereiden.
De sudderplaatstand
De sudderplaatstand is de koelste van de twee
kookplaatstanden en wordt dus gebruikt voor recepten
waar minder warmte voor nodig is, zoals sauzen, roereieren,
melk opwarmen, langzaam bakken, soepen laten trekken
en wortelgewassen garen. Daarnaast kan deze worden
gebruikt om direct op te koken in de vorm van een grillplaat
- van onschatbare waarde voor geroosterde sandwiches,
quesadillas, platte scones, het dichtschroeien van sint-
jakobsschelpen en zelfs voor vetvrij gebakken eieren!
Langzaam bereide toast kan op de sudderplaat worden
bereid. Hiervoor is de AGAbroodrooster niet nodig.
6
Nederlands
De wegzetplaten
De wegzetplaten zijn handig als u een pan van de kookplaat
wilt halen of een pan op een lagere temperatuur wilt zetten.
Wees voorzichtig bij het verwijderen en vervangen van de
gietijzeren wegzetplaten; ze zijn zwaar. Zorg ervoor dat ze
koud zijn voordat u ze verplaatst.
De wegzetplaten weghalen
Plaats de tilhulp in de uitsparing aan de achterkant van de
wegzetplaat. Til de plaat op aan de achterzijde en schuif
voorzichtig van de zijkant af, Fig. 3.2.
Wegzetplaten terugplaatsen
Plaats de wegzetplaten voorzichtig terug, zoals is te zien op
Fig. 3.3.
De ovens
Uw AGA City60 heeft twee ovens die vooraf zijn ingesteld
op een andere warmte, net als het traditionele AGA-
warmteopslagfornuis. De bovenste oven heeft twee
temperatuurinstellingen: een voor braden en een voor
bakken.
Bovenste oven
De braadovenstand voor koken op hoge temperaturen
De bakovenstand voor koken op middelmatige
temperaturen
De sudderoven voor lang, slow cooking
GEBRUIK HET APPARAAT NIET MET DE DEUREN
OPEN, OMDAT DIT HIERDOOR KAN WORDEN
VERGRENDELD.
Elke oven heeft dezelfde capaciteit (er past een kalkoen van
13 kg in) en u kunt de technieken van het traditionele AGA-
warmteopslagfornuis gebruiken, zoals pannen stapelen in
de sudderoven. Zo kunnen wortelgewassen, rijst en pudding
gestoomd worden, een stoofschotel worden geplaatst, fruit
worden gepocheerd, allemaal in één oven zodat de kookplaat
vrij blijft.
U kunt een of twee ovens hebben aanstaan op de vooraf
ingestelde warmte.
De ovens zijn gemaakt van gietijzer, dat wil zeggen dat er
met stralingswarmte wordt gekookt. Dit is hét geheim van de
uitmuntende kookprestaties waar het AGAfornuis bekend om
staat. Een indirecte stralingswarmte droogt het voedsel niet
uit; het natuurlijke vocht en de smaak blijven zo behouden.
Fig. 3.2
Fig. 3.3
DESN 516889
DESN 516888
7
Nederlands
4. AGA Accessoires
Voor de beste resultaten met uw fornuis bevelen wij AGA-
sauspannen met de dikke tri-core bodem en stapeldeksels
aan zodat een zo groot mogelijke ruimte van de oven wordt
gebruikt en een AGA-ketel voor het koken van water. AGA-
toebehoren kunt u bij uw AGA-specialist of online bekijken
op www.agacookshop.co.uk
Bekend raken met uw AGA
Als u nog geen demonstratie gezien hebt, vraagt u uw
AGA-specialist om informatie. Een demonstratie zal u laten
zien hoe u het beste uit uw nieuwe AGA haalt en geeft
u aanwijzingen en tips. Ook ziet u een keuze aan AGA-
keukengerei en toebehoren die gebruikt worden.
Groot braadblik met grillrek (Afb.4.1)
Dit rek kan op de richels van de oven worden geschoven
zonder dat het op een ovenrooster hoeft te staan. Het
braadblik kan met het grillrek worden gebruikt, op de
hoogste positie, voor grillen bovenin de braadoven. Het kan
worden gebruikt voor het braden van vlees of gevogelte met
of zonder grillrek. In dit blik kunnen grote hoeveelheden
braadaardappelen worden bereid. Het braadblik kan ook
worden gebruikt voor het maken van grote plaatkoeken of
taarten. Het grillrek op zich is handig als afkoelrek voor een
taart. Kan in elke oven worden gebruikt maar gebruik met
kookplaat wordt niet aanbevolen.
Halfgroot braadblik met grillrek (Afb.4.2)
Dit blik kan over de breedte op de richels van de oven
worden geschoven of kan op een ovenrooster staan. Het
middelgrote braadblik kan met het grillrek worden gebruikt,
op de hoogste positie, voor grillen bovenin de braadoven.
Het kan worden gebruikt voor het braden van kleinere
stukken vlees of gevogelte met of zonder grillrek. In dit blik
kunnen braadaardappelen worden bereid. Het braadblik kan
ook worden gebruikt voor het maken van plaatkoeken of
taarten. Het grillrek op zich is handig als afkoelrek voor een
taart. Kan in elke oven worden gebruikt maar gebruik met
kookplaat wordt niet aanbevolen.
2 bodemroosters (Afb.4.3)
Deze roosters worden op de bodem van de ovens gebruikt,
om voedsel te beschermen tegen de hitte van het
basiselement.
2 ovenroosters (Afb.4.4)
Deze kunnen in elke oven worden geplaatst om een
oppervlak te bieden voor schalen en blikken die niet direct
op de richels passen. Ze kunnen in alle ovens worden
gebruikt. Zie pagina 20 voor de correcte plaatsing van de
ovenroosters.
Afb.4.1
Afb.4.2
Afb.4.3
Afb.4.4
8
Nederlands
1 Koude Simpele Bakplaat (Afb.4.5)
Deze kan op twee manieren worden gebruikt: als groot
bakblad voor scones, koekjes, pasteitjes en schuimpjes en
als hittescherm om de bovenwarmte af te snijden om te
voorkomen dat voedsel te bruin wordt voordat het helemaal
doorbakken is.
GEBRUIK DE OVENS NIET ALS OPSLAGPLAATS ALS
ZE NIET IN GEBRUIK ZIJN.
Broodrooster (Afb.4.6)
Dit is voor het roosteren van brood op de kookplaat. AGA-
toast staat bekend om zijn uitmuntende resultaat: knapperig
aan de buitenkant en zacht van binnen. Neem dikke plakken
brood en leg ze in de AGA-broodrooster - verwarm de
broodrooster van tevoren als het brood erg vochtig of erg
vers is om plakken te voorkomen - klap het geïsoleerde
deksel van de kookplaat omhoog en plaats de broodrooster
direct op de plaat met de handgreep in een hoek van de
handgreep van het deksel.
Klap het deksel dicht en wacht totdat het brood aan een
kant is geroosterd (dit duurt 1 - 2 minuten afhankelijk van
het soort brood), open het deksel en draai het rooster om
het proces te herhalen en de andere kant te roosteren. De
broodrooster kan ook worden gebruikt om pittabrood op te
warmen, cupcakes te roosteren en taarten te laten afkoelen.
Staalborstel (Afb.4.7)
Deze is voor het schoonmaken van ruwe gietijzeren
oppervlakken om ze vrij te houden van kruimels en
aangebrande resten die anders het kookrendement van
pannen en de ketel zou beïnvloeden. Te gebruiken op de
kookplaten en de ovens. Pas op dat u niet de emaillen
oppervlakken aanraakt omdat de draadborstel de afwerking
zal bekrassen.
Tilhulp wegzetplaat (Afb.4.8)
Voor het verwijderen van de gietijzeren wegzetplaten om
deze te reinigen.
Bekend raken met uw AGA
Als u nog geen demonstratie gezien hebt, vraagt u uw
AGA-specialist om informatie. Een demonstratie zal u laten
zien hoe u het beste uit uw nieuwe AGA haalt en geeft
u aanwijzingen en tips. Ook ziet u een keuze aan AGA-
keukengerei en toebehoren die gebruikt worden.
Afb.4.5
Afb.4.6
Afb.4.7
Afb.4.8
9
Nederlands
De bakovenstand
Deze bovenste oven wordt verwarmd door twee elementen,
een in de bodem van de oven en de ander bovenin. Met
deze elementen wordt de lucht en het gietijzer van binnen
verhit om bakresultaten te krijgen in overeenstemming met
de traditionele oven van het AGA-warmteopslagfornuis en
de exibiliteit om dit uit te schakelen wanneer u dit niet
gebruikt.
Deze stand heeft een gematigde temperatuur, ideaal voor
taarten, koekjes en alles waarvoor een matige warmte
nodig is zoals vispastei, lasagne, soués, kruimeltaart en
rollades. Vlees en gevogelte kunnen hier worden bereid. In
feite kunnen de meeste dingen die in de braadoven bereid
kunnen worden, ook in de bakoven worden bereid, alleen
met langere tijden.
Laat de oven ten minste één uur opwarmen voor de beste
bakresultaten. Bak taarten samen op één rek. Als twee rekken
gebruikt worden, moet u het voedsel verwisselen om een
egale kleuring te krijgen, zoals u bij elke oven zou doen met
warmtezones.
Net als het geval is bij de braadovenstand, worden de
speciaal ontworpen braadblikken en het bakgerei direct
op de richels geschoven. Bijna elke beschikbare vierkante
centimeter van de ruimte kan dus worden benut. Voedsel
kan met behulp van het platte koudblad of het grote
braadblik beschermd worden. Zo kunt u voedsel waarvoor
verschillende temperaturen nodig zijn tegelijkertijd bereiden.
Als voedsel te snel bruint en u wilt het niet naar een andere
oven overbrengen, kunt u gewoon het koudblad over het
voedsel schuiven om de warmte te reduceren.
OPMERKING : Als u de keuze hebt, is het beter om
de etenswaren eerst te koken en dan de oven op de
braadovenstand te zetten, aangezien het tot drie uur kan
uren voordat de braadwarmte teruggebracht is naar de
bakwarmte.
OPMERKING : verwijder altijd het koudblad en de bakblikken
als u klaar bent. Als ze in de oven blijven staan, beïnvloedt dat
de oventemperatuur.
De braadovenstand
Deze bovenste oven wordt verwarmd door twee elementen,
een in de bodem van de oven en de ander bovenin. Met
deze elementen wordt de lucht en het gietijzer van binnen
verhit om braadresultaten te krijgen in overeenstemming
met de traditionele oven van het AGA-warmteopslagfornuis
en de exibiliteit om dit uit te schakelen wanneer u dit niet
gebruikt.
De braadovenstand kan ook voor grillen’ aan de bovenzijde
en op de ovenbodem voor ‘frituren met een dun laagje olie’
worden gebruikt.
Bij het koken op de bodem van de braadoven plaatst u
het bodemrooster op de bodem voordat u het voedsel in
de oven schuift. Hierdoor komt het voedsel net boven het
basiselement, zodat een optimaal bereidingsresultaat wordt
verkregen.
In de braadoven zitten warmtezones, d.w.z. dat deze
naar boven toe iets warmer is dan in het midden en de
ovenroosterset op de ovenbodem iets minder warm is dan
het midden.
De bodem van de oven kan als een extra kookoppervlak
worden gebruikt. Dit wordt inderdaad vaak een verborgen
kookplaat genoemd. Gebruik het bodemrek daarom ter
bescherming, zodat het voedsel niet te bruin wordt.
Het mooie van de braadovenstand is dat vetspetters bij
volledige warmte wegbranden. U hoeft alleen af en toe de
koolresten weg te borstelen.
De braadovenstand werkt uitstekend voor brood en
pasteitjes. Quiches in keramische of pasteitjes in Pyrexborden
hoeven niet blind te worden gebakken, omdat ze op het
rooster op de ovenbodem geplaatst worden en de pastei
daar van onderaf wordt gebakken en de vulling bruint door
de warmte rondom. Zoals u weet, geleiden metalen platte
blikken sneller dan keramiek; gerechten in deze blikken
hebben daarom waarschijnlijk een kortere bereidingstijd.
De speciaal ontworpen braadblikken en het bakgerei worden
direct op de richels geschoven. Bijna elke beschikbare
vierkante centimeter van de ruimte kan dus worden benut.
Voedsel kan met behulp van het platte koudblad of het grote
braadblik beschermd worden. Zo kunt u voedsel waarvoor
verschillende temperaturen nodig zijn tegelijkertijd bereiden.
Als voedsel te snel bruint en u wilt het niet naar een andere
oven overbrengen, kunt u gewoon het koudblad over het
voedsel schuiven om de bovenwarmte te reduceren.
10
Nederlands
De sudderoven
De sudderoven wordt indirect verwarmd door één element in
de bodem van de oven.
binnen verhit om bakresultaten te krijgen in
overeenstemming met de traditionele sudderoven van het
AGA-warmteopslagfornuis en de exibiliteit om dit uit te
schakelen wanneer u dit niet gebruikt.
Het bodemrooster wordt hier gebruikt om etenswaren die op
de bodem van de oven staan te beschermen, zoals groenten
voor het stomen, sauzen warmhouden of stoofschotels die
een langere garingstijd nodig hebben. Zorg er altijd voor dat
dit rooster is geplaatst, voordat u voedsel in de oven schuift.
De sudderoven kan worden beschreven als een voortzetoven
omdat deze verder gaat met voedsel dat ergens anders in het
fornuis verwarmd is, met uitzondering van schuimpjes die in
plaats van gebakken uitgedroogd raken.
Gebruikersondersteuning
Laat de oven volledig opwarmen; hoe langer de oven
aanstaat, hoe beter het is. Wij bevelen één uur aan.
Voor het beste resultaat bevelen wij het gebruik van
AGA-keukengerei met dikke bodems en stapeldeksels
aan.
Plaats GEEN borden direct op de ovenbodem. Plaats ze
altijd op een rek of ovenrooster op de bodem.
Bij slowcooking van stukken vlees en gevogelte moeten
deze eerst 30 - 45 minuten op de braadovenstand
worden verwarmd en dan naar de sudderoven worden
verplaatst. (Deze methode is niet geschikt voor gevuld
vlees en gevogelte).
Deze methode is niet geschikt voor gevuld vlees en
gevogelte.
Let erop dat de binnentemperatuur van varkensvlees en
gevogelte ten minste 75 °C is.
Breng soepen, stoofschotels en vloeistoffen altijd eerst
aan de kook voordat u deze in de oven plaatst.
Ontdooi voedsel volledig voordat u met koken begint.
Wortelgewassen zijn sneller gaar als u ze in kleine
stukjes snijdt.
Voeg kruiden en verdikkingsmiddelen aan het einde
van de kooktijd toe.
Veel gedroogde peulvruchten en bonen, bijvoorbeeld
gedroogde rode nierbonen, moeten na het weken
minimaal 10 minuten gekookt worden voordat ze bij
een gerecht worden gevoegd.
11
Nederlands
5. Bakplaten
Plaatsen van de bakplaten en roosters
Verwijderen van bakplaten en roosters
DESN 512403
DESN 512405
DESN 512404
DESN 512406
Afb.5.1
Afb.5.3
Afb.5.2
Afb.5.4
12
Nederlands
6. Bakrichtlijnen
Braadovenstand
Oventemperatuur = Hoog
Grillen Boven - grillen
Scones 2e loper - scones, kleine pasteitjes, grillen
Pasteitjes 3e loper - kadetjes, Yorkshire pudding, scones
Brood 4e loper - braadvlees, gevogelte
Yorkshire puddings Ovenrooster op bodem van oven - broden, pasteitjes, gegrilde groenten
Braadvlees Ovenrooster op bodem van oven - quiches, pasteitjes
Frituren met een dun laagje olie
Bakovenstand
Oventemperatuur = Middelmatig
Taarten Bijna bovenin - cake, sommige koekjes, kleine cakejes
Koekjes
In het midden - vis, soués, shepherd’s pie en taarten met hartige vulling, lasagne
Vis
Ovenrooster op bodem van oven - gevulde cake, zandgebak, plaatkoek en
cheesecake
Shepherd’s pie, gehaktschotel
Lasagne
Soués
Zandgebak
Sudderoven
Oventemperatuur = Laag
Stoofschotels
Stoofschotels, bouillon, pudding en vergelijkbare gerechten moet u ergens anders in
de AGA op temperatuur brengen en dan naar de sudderoven verplaatsen (de enige
uitzondering is meringues). Vruchtentaarten kunnen lange tijd op het ovenrooster op
de bodem van de oven garen.
Bouillon
Melkpuddingen
Schuimpjes
Rijke vruchtencake
13
Nederlands
Schakel voor reiniging de netvoeding uit.
Gebruik GEEN stoomreiniger om dit fornuis schoon
te maken.
Gebruik tijdens het reinigen zo min mogelijk water.
Gebruik op emaillen oppervlakken GEEN
schuurblokken, ovenreiniger of reinigers die
citroenzuur bevatten.
7. Reiniging & Zorg voor uw Fornuis
Geëmailleerde top- en voorplaat
De eenvoudigste manier om de topplaat en voorste plaat van
de AGA te reinigen, is vlekken meteen weg te vegen.
Aangebakken voedsel is lastiger schoon te maken, maar kan
meestal worden verwijderd met een emailreiniger of milde
crèmes met een doek of, indien noodzakelijk, een nylon
schuurblokje.
Veeg geknoeide melk, fruitsap, of iets dat zuur bevat, op het
email onmiddellijk weg.
Neem alle condensatiestrepen op de voorplaat rond de
ovendeuren af. Doet u dit niet, dan kan het email permanent
ontkleuren.
Alles dat normaal gesproken nodig is om de emaillen
oppervlakken van uw fornuis helder en schoon te houden,
is een dagelijkse wrijfbeurt met een vochtige, ingezeepte
doek onmiddellijk gevolgd door een schone, droge doek om
strepen te voorkomen.
Vergeet niet dat de topplaat en de gepolijste deksels bekrast
worden als u er pannen of ander gerei overheen trekt.
De Ovens
De heteluchtoven is uitgerust met een achterpaneel dat uit
zelfreinigend email bestaat en niet mag worden afgeschuurd.
Alle resterende oppervlakken van beide ovens zijn voorzien
van glasachtig email en kunnen worden gereinigd met
merkgebonden reinigingsproducten voor email, die door de
Vitreous Enamel Association zijn goedgekeurd.
De rekken kunnen worden verwijderd en indien nodig
kunnen de reksteunen ook verwijderd worden door de
schroeven eruit te halen.
Deze onderdelen kunnen in de gootsteen met
normale ovenreinigers worden afgewassen; u kunt jn
schuurwol gebruiken om hardnekkige vlekken van de
ovenoppervlakken en reksteunen te verwijderen.
OPMERKING: Pas op dat u de thermostaatsondes in
de ovens niet beschadigt tijdens het schoonmaken.
Schone email verwarmen
Heteluchtoven – alleen achterpaneel
Dit speciale email heeft een continu reinigende werking, die
het best werkt als een kookpatroon op lage temperaturen
wordt gevolgd. Door op lage temperatuur te braden, kunnen
grote vetspetters worden vermeden. Mocht er toch sprake
van grote spetters zijn, verwijder deze dan onmiddellijk
met warm water en reinigingsmiddel en een nylon
afwasborsteltje. Voor hardnekkige vlekken is het nodig dat de
oven 2 uur op 210 °C aan staat.
Gebruik GEEN reinigingsmaterialen die de poriën van de
special coating kunnen verstoppen, bijv. pastas en poeders,
met zeep gevulde pads, staalwol, sprays, op te borstelen
ovenreinigers, bijtende oplossingen, metalen schrapers/
messen en die de continue reinigingswerking voorkomen.
14
Nederlands
Deurbekleding
Deze kunnen met een crèmereiniger of met een met zeep
doordrenkt blokje worden schoongemaakt.
Til de ovendeuren eruit zodat ze voor de reiniging kunnen
afkoelen. Dompel de deuren echter NIET onder in water
omdat ze isolatiemateriaal bevatten dat door te veel vocht zal
worden aangetast.
Knoppen
Het emaillen oppervlak onder de knoppen kan behandeld
worden als in het onderdeel ‘Deurbekleding’. Vermijd
overdadig gebruik van water.
Gebruik GEEN ovenreinigers, schuurblokjes of schuurpoeder
voor de reiniging van de kunststof knoppen. Afvegen met
een vochtige doek zou genoeg moeten zijn.
TIP: Reinig uw module regelmatig, bij voorkeur elke keer dat
u deze gebruikt.
BELANGRIJK: AGA beveelt door de Vitreous Enamel
Association goedgekeurde reinigingsmiddelen aan voor het
schoonmaken van emaillen oppervlakken van dit product.
Accessoires
Oventoebehoren zoals braadblikken, solide platte
rekken, roosterrekken en grillrekken moeten in
warm zeepsop worden schoongemaakt; laat deze
indien nodig weken. Een nylon schuurblokje mag
worden gebruikt.
15
Nederlands
Om ervoor te zorgen dat uw Aga-apparaat efficiënt
blijft werken, raden wij aan om deze regelmatig te laten
houden door een erkende Aga-monteur. Erkende Aga-
monteurs zijn getraind in de fabriek en gebruiken altijd
originele Aga-onderdelen
In het geval uw apparaat onderhoud behoeft, bel dan
met AGA service of neem contact op met uw erkende
distributeur.
Uw fornuis mag alleen door een gekwalificeerde
monteur van een erkende distributeur worden
onderhouden.
Breng GEEN wijzigingen aan het fornuis aan.
Onderhoud kan niet worden uitgevoerd op een
warm apparaat.
De periodieke onderhoudsbeurten om de garantie van
het apparaat te behouden zijn als volgt:
Na 2,5 kaar (30 maanden) is tussentijds onderhoud
nodig om verbruiksonderdelen te controleren en te
vervangen en om een veiligheidscontrole uit te voeren.
Na 5 jaar (60 maanden) maanden dient volledig
onderhoud te worden uitgevoerd. De garantie van
het apparaat dekt geen commercieel gebruik (zie het
afzonderlijke garantieboekje voor meer informatie).
Reserveonderdelen
Voor blijvende optimale en veilige prestaties adviseren
wij dat uitsluitend originele AGA-reserveonderdelen
worden gebruikt. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste grote
onderdelendistributeurs, waaronder wij zelf.
8. Onderhoud
16
Nederlands
9. Installatie-instructies
LEES DEZE INSTRUCTIES VOORDAT U DIT APPARAAT GEBRUIKT EN BEWAAR OP EEN VEILIGE PLEK OM ZE LATER TE
KUNNEN RAADPLEGEN.
LET OP: DIT TOESTEL IS ZWAAR, DE JUISTE APPARATUUR EN VOLDOENDE MANKRACHT MOETEN WORDEN
GEBRUIKT BIJ HET VERPLAATSEN OM SCHADE AAN HET APPARAAT OF DE VLOER TE VOORKOMEN.
Onthoud dat u bij het vervangen van onderdelen van dit apparaat uitsluitend reserveonderdelen gebruikt waarvan u
zeker weet dat ze aan de veiligheid- en prestatiespecicatie voldoen die wij eisen.
Gebruik GEEN herstelde of kopieonderdelen die niet duidelijk door AGA zijn geautoriseerd.
Bewaar of GEBRUIK GEEN benzine of andere brandbare dampen en vloeistoen
in de buurt van dit of andere apparaten.
WAARSCHUWING! Dit apparaat moet worden geïnstalleerd met een geschikt
instrument waarmee de spannings- en de nulgeleider permanent kunnen
worden onderbroken. Tijdens de installatie of bij afsluiten voor elektrische
werkzaamheden moet het apparaat permanent worden afgekoppeld van de
spannings- en nulgeleider.
WAARSCHUWING!
Lees de waarschuwingen aan het begin van dit deel. Als de informatie in
deze instructies niet wordt opgevolgd, kan er schade aan eigendommen
of persoonlijk letsel ontstaan.
17
Nederlands
Bescherming van de consument
Als verantwoordelijke fabrikant letten wij erop dat onze
producten ontworpen en gebouwd zijn om aan de
vereiste veiligheidsnormen te voldoen wanneer ze correct
geïnstalleerd en gebruikt worden.
Zie “Controles voor de installateur” pagina 17 om de
werking van het apparaat te testen.
Dit apparaat is niet op een afzuigapparaat voor
verbrandingsproducten aangesloten. Het moet in
overeenstemming met de huidige installatievoorschriften
worden geïnstalleerd. Besteed bijzondere aandacht aan de
relevante eisen met betrekking tot ventilatie.
Ook moet de installatie overeenstemmen met de
verordeningen in de gasregio en van de plaatselijke
autoriteiten.
WAARSCHUWING - GEVAAR VOOR ELEKTRISCHE
SCHOKKEN
Het is de verantwoordelijkheid van de klant om een
gekwaliceerde elektrische installateur te raadplegen, om
ervoor te zorgen dat de elektrische installatie afdoende is en
aan de regelgeving voldoet.
Let goed op bij het maken van gaten in wanden of vloeren. Er
kunnen zich elektriciteitsdraden bevinden achter de wand of
vloer, welke een elektrische schok kunnen veroorzaken als u
deze aanraakt.
Identiceer elektrische leidingen die zouden kunnen worden
beïnvloed door de installatie van dit product en sluit het
stroomcircuit af.
WAARSCHUWING: Dit apparaat moet geaard zijn.
Gebruik geen verlengsnoer bij dit apparaat.
10. Installatie Introductie
Controles voor de installateur
Raadpleeg een gekwaliceerde elektricien als u niet zeker
weet of het apparaat juist is geaard.
Niet opvolgen van deze instructies kan overlijden of ernstig
letsel tot gevolg hebben.
Controleer of de ovenelementen warm worden en dat de
oven op temperatuur komt.
WAARSCHUWING: Dit apparaat moet geaard zijn.
Het apparaat is bedoeld voor de op het identicatieplaatje
aangegeven spanning.
18
Nederlands
11. Van pallet halen en fornuis installeren
1. Vervoersbeugels verwijderen - Draai de vier schroeven
aan de voorzijde en twee schroeven aan de achterzijde
los en verwijder de beugels (Afb.11.1).
2. OPMERKING: Zorg ervoor dat de netvoedingskabel
niet klem komt te zitten. Schuif het apparaat enkel van
de achterzijde van de pallet. Uitsparing aangebracht
voor geschikte steekwagen. Apparaat moet worden
bevestigd aan steekwagen met geschikte banden
(gearceerde gebied) (Afb.11.2).
3. Zodra het apparaat in de keuken staat, verwijdert u de
steekwagen en de banden. De voorste stabiliteitspoten
kunnen met een steeksleutel worden verhoogd om het
apparaat van de vervoerspallet te schuiven (Afb.11.3).
4. Schuif het fornuis van de vervoerspallet. Zorg ervoor
dat de netvoedingskabel niet klem komt te zitten
(Afb.11.4).
DESN 517176
Afb.11.1
DESN 516891
DESN 517177
DESN 517178
Afb.11.2
Afb.11.3
Afb.11.4
NETVOEDINGSKABEL
STABILITEIT VOET
19
Nederlands
DESN 516894
DESN 516895
DESN 516897
Afb.11.5
Afb.11.6
Afb.11.7
5. Het apparaat kan nu op de wielen worden gezet en
in de gewenste positie worden gerold. OPMERKING :
Zorg ervoor dat de netvoedingskabel niet klem komt te
zitten (Afb.11.5).
6. Apparaat waterpas zetten - Gebruik een
steeksleutel van 13 mm voor de FIJNafstelling van het
wielmechanisme aan beide zijden aan de achterkant
van het apparaat (Afb.11.6).
7. Gebruik een steeksleutel van 12 mm voor de
FIJNafstelling van de poten aan de voorzijde van het
apparaat en breng de remvoorziening voor de wielen
aan(Afb.11.6).
8. Draai de bout rechtsom voor verlaging van het wiel en
zet daarmee het fornuis hoger (Afb.11.6).
9. Als u de bout linksom draait, komen de wielen hoger te
staan en het fornuis dus lager (Afb.11.6).
10. Magnetische plint aanbrengen (Afb.11.7).
11. Wegzetplaat aanpassen - de wegzetplaten zijn voorzien
van stelpoten om de hoogte in te stellen en de
stabiliteit te verbeteren. (Afb.11.8).
PLINT AAN DE VOORZIJDE
VALT OVER DE ZIJPLATEN
HEEN
ZORG ERVOOR DAT DE
ZIJPLINTPLATEN IN DE
GELEIDINGSRAIL AAN DE VOORZIJDE
ZITTEN
DESN 516898
Afb.11.8
20
Nederlands
12. Specificaties
Afb.12.1
Vrije ruimte voor bovenkasten - Afb.12.1.
OPMERKING : Bij het opmeten voor de fornuisinstallatie moet bij de werkelijke afstand tot het apparaat zelf bij
bovengenoemde getallen in totaal 10 mm (⁄) worden opgeteld. Dit biedt een veilige marge voor de natuurlijke
afmetingvariaties die bij grote gietstukken worden aangetroen, met name de breedte in een uitsparing van het apparaat kan
van vitaal belang zijn.
Gewicht van het apparaat (zonder verpakking)
Model: AGA 60 Elektrische 492 lbs (223 kg)
DESN 516872
ZIJAANZICHT RECHTS ZIJAANZICHT LINKSVOORAANZICHT
NETVOEDINGSKABEL
TREKONTLASTING
NETVOEDING
TREKONTLASTING
NETVOEDING
21
Nederlands
Afstanden aan de zijkant
Installeert u een AGA 60 in een nieuwe keuken of kunt u zelf
de ruimte tussen de keukenonderdelen bepalen, dan is het
raadzaam om een kleine extra ruimte van 3 mm open te laten
aan beide zijden om de installatie te vergemakkelijken en
schade te voorkomen bij het verschuiven van het product.
6 mm extra ruimte is nodig indien het fornuis in een
bakstenen nis komt te staan, voor het geval de muur niet
recht is.
Bij installatie tegen een zijmuur die uitsteekt aan de voorzijde
van het fornuis, is een ruimte van 116 mm nodig aan de
linkerkant voor toegang tot de ovendeur.
Elke zijwand die boven het fornuis, aan beide zijden,
uitsteekt, mag niet dunner zijn dan 60 mm horizontaal van
het fornuis (Afb.12.1).
Oppervlaktes boven het fornuis moeten minimaal op 650 mm
afstand liggen.
De ventilatieopeningen achter in de topplaat mogen niet zijn
afgedekt.
Past in een opening van 60 cm
Zelfs bij een breedte van slechts 60 cm past de AGA 60; zie de
onderstaande richtlijnen (Afb.12.2).
De topplaat van het fornuis loopt aan de onderkant naar
buiten taps toe. Aangrenzende kastjes dienen daarom
een maximale diepte van 595 mm te hebben (inclusief de
deurtjes). Zijn ze dieper, plaats dan het fornuis naar voren toe.
Naastgelegen werkoppervlakken mogen maximaal 45 mm
dik zijn.
Basis van het fornuis of haard
Het is van essentieel belang dat de basis of haard waarop het
fornuis komt te staan waterpas is en het totale gewicht van
het apparaat kan dragen.
De afdekking van de voorplint kan worden verwijderd en er
mogen geen vloertegels voor liggen. Indien nodig moet het
fornuis met de dikte van de tegels worden verhoogd zodat
de plint verwijderd kan worden en het fornuis kan worden
weggerold voor onderhoud.
Tegels
Wanneer het fornuis in een te betegelen uitsparing of muur
komt te staan, mogen de tegels in geen enkel geval de
topplaat van het fornuis overlappen. Er moet toegang tot
de topplaat zijn, zodat deze verwijderd kan worden voor
onderhoud op een later tijdstip.
Optionele voorverwarm-timerkit (AE4M231659)
Als de optionele voorverwarm-timerkit is aangebracht, moet
er rekening worden gehouden met de locatie van de timer
en de kabel tussen de timer en een fornuis. De timerkabel is 4
meter lang.
Afb.12.2
DESN 516969
22
Nederlands
Brandbare achterwanden
Omdat dit apparaat doorlopend in gebruik kan zijn,
dient u goed nota te nemen van de BELANGRIJKE
AANWIJZINGEN.
Indien de achterwand bestaat uit brandbaar materiaal
(muur van hout, een binnenwand of gipswand) zijn speciale
hittebeschermingsmaatregelen noodzakelijk.
Een niet-brandbare isolatieplaat van ten minste 15 mm
dik (Monolux of gelijkwaardig) kan als beschermende laag
worden aangebracht achter het fornuis. De plaat moet
doorlopen tot de hoogte van de kookplaat (Afb.12.3).
Eventueel kan met behulp van de 25 mm afstandsbeugeltjes
die meegeleverd worden het fornuis iets van de muur af
geplaatst worden om een luchtopening te creëren. De
luchtspleet moet open worden gelaten en mag niet afgedekt
worden door de bovenrand. (Afb.12.4).
Afb.12.3
Afb.12.4
DESN 516970
DESN 516972
23
Nederlands
Afb.12.5
DESN 516971
De luchtspleet moet open worden gelaten en mag NIET
afgedekt worden door de bovenrand (Afb.12.5).
NB: Zorg ervoor dat blootliggende elektrische kabels
of plastic aansluitingen niet uit de muur achter of direct
boven het fornuis uitsteken. Deze materialen gaan snel
kapot wanneer ze in constante aanraking zijn met hoge
temperaturen.
Andere ruimtes
vrije ruimte van minimaal 60 mm is benodigd boven de
verhoogde geïsoleerde handgreep van het deksel.
Een ruimte van ten minste 1000 mm moet worden
vrijgehouden aan de voorkant om 1bij het fornuis te kunnen
voor onderhoud
24
Nederlands
Als de kabel wordt ingekort, moeten nieuwe ringen op de
blootgelegde geleiders worden aangebracht.
De aansluitmethode op het lichtnet moet volledige
elektrische isolatie van het apparaat faciliteren, door middel
van een veelpolige schakelaar, met een contactscheiding van
ten minste 3 mm op alle polen.
De isolator mag niet onmiddellijk boven het fornuis zitten,
maar moet op maximaal 2 meter van het apparaat staan.
De isolator mag van het aansluitingspunt verwijderd zijn.
Het aansluitpunt op het lichtnet moet toegankelijk zijn
binnen de gebieden in afbeelding Afb.13.1 en Afb.13.2
opties voor kabelroutering.
Voor 2- of 3-fase-installaties moet een optionele adapterkit
worden aangeschaft (onderdeelnummer AE4M231226).
13. Elektrische aansluiting
Afb.13.1
Afb.13.2
DESN 516918
DESN 516874 A
DE NETVOEDINGSKABEL MOET BINNEN DE AANGEGEVEN GEBIEDEN LIGGEN. ALS EEN VOLLEDIG VERZONKEN AANSLUITING WORDT
GEBRUIKT ACHTER HET FORNUIS IN HET GEARCEERDE DEEL, HOUDT U 5 mm RUIMTE AAN DE ACHTERKANT VAN HET FORNUIS AAN
WAARSCHUWING: Dit apparaat moet geaard zijn.
Dit apparaat is ontworpen voor de spanning die op
het typeplaatje staat vermeld. Dit vindt u achter de
plintafdekking.
Als een netsnoer is beschadigd, moet het door de
fabrikant, diens onderhoudsvertegenwoordiger
of vergelijkbaar gekwaliceerd personeel worden
vervangen om gevaren te voorkomen.
Een 1-fase, 32 A, 230 V of 3-fasen, 400 V met minimaal 16
A per fase ~ 50 Hz beveiligde voeding is nodig naast het
apparaat. Externe bedrading naar het apparaat moet met
behulp van het meegeleverde netsnoer worden geïnstalleerd,
in overeenstemming met de huidige eisen voor bedrading en
eventuele plaatselijke verordeningen die van toepassing zijn.
BEVESTIG DE NETVOEDINGSKABEL MET ‘P’-CLIPS VOOR KABELBEHEER AAN DE LINKER-
EN RECHTERKANT
OPMERKING: Als de timerkit is aangebracht, gebruikt u de kabelbinder die bij de timerkit is
geleverd om de timerkabel vast te maken aan de netvoedingskabel.
netvoedingskabel netvoedingskabel
Aanrecht
25
Nederlands
14. Bedieningsknoppen en handgreep monteren
Afb.14.1
DESN 516875
Locatie bedieningsknop
Zorg ervoor dat de bedieningsknoppen juist op de assen
worden geplaatst, zoals is weergegeven op (Afb.14.1).
Locatie handgreep - AGA 60 (traditioneel)
Plaats de handgreep op de as en zet op de juiste locatie vast
met de inbusbouten (aan de binnenzijde van de beugel).
BEDIENINGSKNOP
OVEN
BEDIENINGSKNOP
KOOKPLAAT
26
Nederlands
15. Schakelschema
3A
2
2
2
4
2
1
AL NE
P2
O Sim Boil
P3
P4
P5
P6
5
6
7
2
1
P1
P3
5
2
7
6
5
1
3
4
1
3
3
4
2
1
P3
P4
P5
P6
2
21
1
L2
L3 L1 N3
N2
N1
O Hi SimHi-Sim LoLo-Sim
P3
P1
P2
5
2
1
3
4
600W
2100W
200W
200W
600W
300W
600W
600W
600W
300W
300W
4
4
4
1
3
3
1
B11
32
22
12
B21
B31
1
2
1
2
r
r
b
b
b
b
b
b
b
b
b
bb
b
b
b
b
w
w
w
b
b
b
b
g
b
b
b
bk
bk bk
bk
g
r
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
r
r
r
r
br
r
w
w
or
or
or
y
y
y
or
or
ww
w
w
w
w
w
w
br
r
r
r
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
grgr
gr
gr
gr
gr gr
gr gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
b
b
b
b
b
gr
gr
gr
r
v
v
r
gr
gr
gr gr gr
g
y
b
b
b
b
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
gr
B11 12
22
B21
A1 B1
C1
D1
E1
E2
E3
H2H1
I1
J1
F1
F2
F3
F4
G1
G2
K1
Code Kleur
b
Blauw
br
Bruin
bk
Zwart
or
Oranje
r
Rood
v
Voilet
w
Wit
y
Geel
g/y
Groen/Geel
gr
Grijs
Code Beschrijving
A1
Oververhittingsthermostaat kookplaat
B1
Keuzeknop kookplaat
C1
Thermostaat kookplaat
D1
Kookplaatelement
E1
Bovenelement bovenste oven
E2
Basiselement bovenste oven
E3
Basiselement bovenste oven
F1
Oververhittingsthermostaat bovenste oven
F2
Keuzeknop oven
F3
Thermostaat bovenste oven
Code Beschrijving
F4
Thermostaat onderste oven
G1
Oververhittingsschakelaar bovenste oven
G2
Oververhittingsschakelaar onderste oven
H1
Instelling keuzeknop kookplaat
H2
Instelling keuzeknop oven
I1
Bevestig aansluitklem
J1
Relaiskast
K1
Timer bovenste oven
27
Nederlands
16. Checklist
Overhandig deze instructies aan de gebruiker om te bewaren en vertel over de veilige bediening van het apparaat.
Serienummer Aanvinkvakje
Controleer of de pannendragers en gasbranders van de kookplaat goed vast zitten.
Controleer of de gasdruk correct is.
Controleer of de knoppen en lijsten goed vastzitten.
Controleer of de branderontsteking werkt.
Controleer de instellingen voor de deksels van de kookplaat.
Controleer de dichtingsstroken van de oven, pas indien nodig de positie van de deur aan.
Dichtingsstroken van de bak- en sudderovens MOETEN een opening tussen de deurscharnieren
hebben. De roostoven is voorzien van een ononderbroken dichtingsstrook.
Zorg ervoor dat alle plastic folielagen van de binnenkant van de ovendeuren zijn verwijderd.
Zet de braad- en sudderoven aan.
Doorloop de gebruiksaanwijzing van het apparaat met de klant, geef beste praktijken over
ovenonderhoud, energieverbruik, reiniging van email (vlekken van overgekookt groentewater op email
enz.)
Handtekening van onderhoudstechnicus ..................................................................... Datum ........................................
With AGA Rangemasters policy of continuous product
improvement, the Company reserves the right to change
specications and make modications to the appliances
described and illustrated at any time.
www.agaliving.com
www.agacookshop.co.uk
Manufactured By
AGA Rangemaster
Station Road
Ketley Telford
Shropshire TF1 5AQ
England
For further advice or information contact
your local AGA Specialist.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

AGA eR3 60 / 60 Electric Installatie gids

Type
Installatie gids