AEG BE5014721M Handleiding

Type
Handleiding
NL Gebruiksaanwijzing
Stoomoven
BE5014321
BE5014701
BE5014721
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE.............................................................................................3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.................................................................................... 4
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT........................................................................... 7
4. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT......................... 7
5. DAGELIJKS GEBRUIK..................................................................................................... 8
6. KLOKFUNCTIES............................................................................................................ 12
7. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES...............................................................................13
8. EXTRA FUNCTIES......................................................................................................... 18
9. AANWIJZINGEN EN TIPS............................................................................................ 19
10. ONDERHOUD EN REINIGING.................................................................................. 31
11. PROBLEEMOPLOSSING............................................................................................ 35
12. MONTAGE ................................................................................................................. 38
13. TECHNISCHE INFORMATIE......................................................................................39
14. ENERGIEZUINIGHEID................................................................................................ 39
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG-product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen om
vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het leven
gemakkelijker helpen maken met functies die gewone apparaten wellicht niet
hebben. Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er optimaal
van kunt profiteren.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.aeg.com
Registreer uw product voor een betere service:
www.registeraeg.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.aeg.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens bij
de hand hebt: model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
www.aeg.com
2
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
niet verantwoordelijk voor letsel en schade veroorzaakt
door een foutieve installatie. Bewaar de instructies van
het apparaat voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens
of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Laat kinderen niet met het apparaat spelen.
Houd alle verpakkingsmaterialen uit de buurt van
kinderen.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat
is heet.
Als het apparaat is uitgerust met een
kinderbeveiliging, raden wij aan dit te activeren.
Reiniging en onderhoud mag niet worden uitgevoerd
door kinderen zonder toezicht.
Houd kinderen jonger dan 3 jaar uit de buurt of onder
permanent toezicht.
1.2
Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
Van binnen wordt het apparaat heet als het in werking
is. Raak de verwarmingselementen in het apparaat
niet aan. Gebruik altijd ovenhandschoenen om
accessoires of kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Zet de stroomtoevoer uit alvorens onderhoud te
plegen.
NEDERLANDS
3
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat
u de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon
te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als de voedingskabel beschadigd is, moet de
fabrikant, een erkende serviceverlener of een
gekwalificeerd persoon deze vervangen teneinde
gevaarlijke situaties te voorkomen.
Om de inschuifrailen te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrails in
omgekeerde volgorde.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer die
aanbevolen is voor dit apparaat.
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen
beschadigd apparaat.
Volg de installatie-instructies op die
zijn meegeleverd met het apparaat.
Wees voorzichtig met het verplaatsen
van het apparaat, het is zwaar. Draag
altijd veiligheidshandschoenen.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar
andere apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder
en naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
2.2 Elektrische aansluiting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd
elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden
aangesloten op een geaard
stopcontact.
Controleer of de elektrische
informatie op het typeplaatje
overeenkomt met de
stroomvoorziening. Zo niet, neem dan
contact op met een elektromonteur.
Gebruik altijd een correct
geïnstalleerd, schokbestendig
stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
www.aeg.com
4
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen
onder stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden
bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op
een losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen
moeten uit de houder worden
verwijderd), aardlekschakelaars en
contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor
het apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EEG-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar op letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Gebruik dit apparaat uitsluitend in
een huishoudelijke omgeving.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de
ventilatieopeningen niet geblokkeerd
zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden
gebruikt als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er
alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten
of items die vochtig zijn door
ontvlambare producten in, bij of op
het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van het apparaat.
Plaats geen water direct in het
hete apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
Wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email heeft geen
ongewenst effect op de werking van
het apparaat. Dit is geen defect dat
geldt voor het recht op garantie.
Gebruik een diepe braadpan voor
vochtige taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
om mee te koken. Het mag niet
worden gebruikt voor andere
doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten deur.
NEDERLANDS
5
2.4 Bereiding met stoom
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brandwonden
en schade aan het apparaat.
Vrijgekomen stoom kan brandgevaar
veroorzaken.
De deur van het apparaat niet
openen tijdens de bereiding met
stoom.
De deur van het apparaat
voorzichtig openen na de
bereiding met stoom.
2.5 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat
de glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met de service-afdeling.
Wees voorzichtig bij het verwijderen
van de deur uit het apparaat. De deur
is zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Resterend vet of voedsel in het
apparaat kan brand veroorzaken.
Maak het apparaat schoon met een
vochtige, zachte doek. Gebruik alleen
neutrale schoonmaakmiddelen.
Gebruik geen schuurmiddelen,
schuursponsjes, oplosmiddelen of
metalen voorwerpen.
Raadpleeg als u een ovenspray
gebruikt eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email
(indien van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.6 Binnenverlichting
De gloeilampen of halogeenlampen
in dit apparaat zijn uitsluitend
bedoeld voor gebruik in
huishoudelijke apparaten. Gebruik
deze niet voor andere doeleinden.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken!
Voordat u het lampje vervangt, dient
u de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snij het netsnoer van het apparaat af
en gooi dit weg.
Verwijder de deurgreep om te
voorkomen dat kinderen en
huisdieren opgesloten raken in het
apparaat.
www.aeg.com
6
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
8
5
6
14
11
12
10
5
4
1
2
3
32 41
9
7
13
1
Bedieningspaneel
2
Knop voor de ovenfuncties
3
Elektronische tijdschakelklok
4
Knop voor de temperatuur
5
Waterreservoir
6
Verwarmingselement
7
Opening voor
kerntemperatuursensor
8
Lampje
9
Ventilator
10
Verwijderbare inschuifrail
11
Afvoerpijp
12
Waterafvoerklep
13
Roosterhoogtes
14
Stoomtoevoer
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en
braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als
schaal om vet op te vangen.
Vleesthermometer
Voor het vaststellen van het gaarpunt
van het gerecht
Teleskopauszüge
Voor roosters en bakplaten
4. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE
KEER GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
4.1 Eerste reiniging
Verwijder alle accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit het
apparaat.
Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging'.
Reinig het apparaat voor het eerste
gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
4.2 Tijd instellen
Na de eerste aansluiting op het
elektriciteitsnet, blijven alle symbolen op
het display enkele seconden branden. In
de volgende seconden toont het display
de softwareversie.
Nadat de softwareversie is verdwenen,
toont het display
en "12:00". "12"
knippert.
1. Druk op
of op om het huidige
uur in te stellen.
2. Druk op om te bevestigen. Dit is
alleen nodig de eerste keer dat u de
tijd instelt. Later wordt de nieuwe tijd
NEDERLANDS
7
automatisch opgeslagen na 5
seconden.
Het display toont en het
ingestelde uur. "00" knippert.
3. Druk op of op om de huidige
minuten in te stellen.
4. Druk op
om te bevestigen. Dit is
alleen nodig de eerste keer dat u de
tijd instelt. Later wordt de nieuwe tijd
automatisch opgeslagen na 5
seconden.
Op het display verschijnt de nieuwe tijd.
4.3 Tijd veranderen
U kunt de dagtijd alleen wijzigen als de
oven is uitgeschakeld.
Druk op
.
De ingestelde tijd en het symbool
knipperen op het display.
Zie "De duur instellen" om een nieuwe
tijd in te stellen.
4.4 Voorverwarmen
Verwarm het apparaat voor om het
resterende vet weg te branden.
1. Stel de functie en de
maximumtemperatuur in.
2. Laat het apparaat een uur werken.
3. Stel de functie
en de
maximumtemperatuur in.
4. Laat het apparaat 15 minuten
werken.
Accessoires kunnen heter worden dan
normaal. Het apparaat kan een vreemde
geur en rook afgeven. Dit is normaal.
Zorg dat er voldoende luchtcirculatie in
de ruimte is.
5. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Verzonken knoppen
Om het apparaat te bedienen, moet u
op de bedieningsknop drukken. De
bedieningsknop komt naar voren.
5.2 Het apparaat aan- en
uitzetten
Het hangt van het model
of uw apparaat
knopsymbolen,
indicatielampjes of lampjes
heeft:
Het indicatielampje gaat
aan wanneer de oven
opwarmt.
Het lampje gaat aan als
het apparaat in werking
is.
Het symbool geeft aan of
de knop de kookzones,
de ovenfuncties of de
temperatuur bedient.
1. Zet de functieknop van de oven op
een ovenfunctie.
2. Draai de knop voor de temperatuur
naar een temperatuur.
3. Draai om het apparaat uit te
schakelen, de knop voor de
ovenfuncties en de knop voor de
temperatuur in de uit-stand.
www.aeg.com8
5.3 Ovenfuncties
Ovenfunctie Applicatie
Uit-stand Het apparaat staat uit.
Snel opwarmen Om de opwarmtijd te verkorten.
Multi hetelucht Om op max. 3 rekstanden tegelijk te bakken en voed-
sel te drogen.Stel de temperatuur 20 - 40 °C lager in
dan bij Boven- en onderwarmte.
Pizza hetelucht Om gerechten op één niveau te bakken met intensief
bruinen en een krokantere korst. Stel de temperatuur
20 - 40 °C lager in dan voor Boven + onderwarmte.
Conventionele
functie (Boven +
Onderwarmte)
Voor het bakken en braden op 1 ovenniveau.
Onderwarmte Voor het bakken van cake met een knapperige bodem
en voor het inmaken van voedsel.
Ontdooien Om bevroren gerechten te ontdooien.
Grill Om vlak voedsel te grillen en te toasten.
Grill intens Voor het roosteren van plat voedsel in grote hoeveel-
heden en voor het maken van toast.
Circulatiegrill Voor het braden van grotere stukken vlees of gevo-
gelte met botten op 1 niveau. Ook om te gratineren en
te bruinen.
Multi hetelucht +
stoom
Om gerechten te stomen. Gebruik deze functie om de
duur van de kooktijd te verminderen en om de vitami-
nen en voedingsstoffen te conserveren. Selecteer de
functie en stel de temperatuur in tussen 130 °C en 230
°C.
5.4 Snel opwarmen
De functie Snel opwarmen verkort de
opwarmtijd.
1. Stel de functie Snel opwarmen in. Zie
de ovenfunctietabel.
2. Draai de knop voor de temperatuur
om de temperatuur in te stellen.
Wanneer het apparaat op de ingestelde
temperatuur is, hoort u een
geluidssignaal.
De Snel opwarmenfunctie
schakelt niet uit na het
geluidssignaal. U moet de
functie handmatig
uitschakelen.
3. Ovenfunctie instellen.
NEDERLANDS 9
5.5 Weergave
A B C
D
EFG
A) Timer
B) Opwarmen en restwarmte-indicatie
C) Waterreservoir (alleen geselecteerde
modellen)
D) Vleesthermometer (alleen
geselecteerde modellen)
E) Deurslot (alleen geselecteerde
modellen)
F) Uren/minuten
G) Klokfuncties
5.6 Toetsen
Knop Functie Omschrijving
KLOK De klokfunctie instellen.
MIN De tijd instellen.
KOOKWEKKER De KOOKWEKKER instellen. Houd de
knop langer dan 3 seconden ingedrukt
om de ovenlamp in of uit te schakelen.
PLUS De tijd instellen.
TEMPERATUUR De oventemperatuur of de temperatuur
van de vleesthermometer (indien van toe-
passing). Alleen gebruiken indien er een
ovenfunctie in werking is.
5.7 Controlelampje bij
voorverwarmen
Als u een ovenfunctie inschakelt, gaan de
balkjes op het display een voor een
branden. De balkjes geven aan dat de
oventemperatuur toeneemt of afneemt.
5.8 Bereiding met stoom
1. Stel de -functie in.
2. Druk op het deksel van het
waterreservoir om het reservoir te
openen. Vul het waterreservoir met
water tot het indicatielampje dat
aangeeft dat het waterreservoir vol
is, gaat branden.
De maximumcapaciteit van het
reservoir is 900 ml. Dit is voldoende
voor ongeveer 55 - 60 minuten
stomen.
Gebruik alleen water als
vloeistof. Gebruik geen
gefilterd
(gedemineraliseerd) of
gedistilleerd water.
Gebruik geen andere
vloeistoffen.
Schenk geen
ontvlambare of
alcoholische vloeistoffen
(grappa, whisky, cognac,
etc.) in het
waterreservoir.
3. Duw het waterreservoir terug in de
oorspronkelijke stand.
4. Bereid het gerecht voor in het
bijbehorende kookgerei.
5. Stel de temperatuur in tussen de 130
en 230 °C.
www.aeg.com
10
Bereiding met stoom geeft geen
goede resultaten bij temperaturen
boven de 230 °C.
WAARSCHUWING!
Wacht minimaal 60 minuten
na elke bereiding met stoom
om te voorkomen dat er
heet water uit de
waterafvoerklep komt.
Leeg het waterreservoir wanneer u klaar
bent met stomen.
LET OP!
Het apparaat wordt zeer
heet. Er bestaat gevaar voor
brandwonden. Wees
voorzichtig als u de
waterlade ledigt.
5.9 Indicatielampje
waterreservoir
Als het stomen in werking is, toont het
display de aanduiding van het
waterreservoir. De aanduiding van het
waterreservoir toont het niveau van het
water in de tank.
- Waterreservoir is vol. Er
weerklinkt een geluidssignaal
wanneer het reservoir vol is. Druk op
een willekeurige toets om het
geluidsignaal uit te zetten.
- Waterreservoir is half vol.
- Waterreservoir is leeg. Er
weerklinkt een geluidssignaal
wanneer het reservoir vol is.
Als u teveel water in het
reservoir giet, zal de
beveiligingsafvoer het
onderin de oven laten lopen.
Verwijder het water met een
spons of een doek.
5.10 Het waterreservoir leeg
maken
LET OP!
Zorg dat het apparaat is
afgekoeld voordat u begint
met het legen van het
waterreservoir.
1. Bereid de afvoerpijp (C) voor die in
hetzelfde pakket als de
gebruikershandleiding is
meegeleverd. Plaats connector (B) op
een van de uiteinden van de
afvoerpijp.
2. Plaats het tweede uiteinde van de
afvoerpijp (C) in een container. Plaats
deze container op een lagere plek
dan de afvoerklep (A).
B
C
A
3. Open de ovendeur en bevestig de
connector (B) op de afvoerklep (A).
4. Druk bij het legen van het
waterreservoir herhaaldelijk op de
connector.
Het kan zijn dat er water
in het reservoir zit
wanneer het display het
symbool weergeeft.
Wacht tot er geen water
meer uit de
waterafvoerklep komt.
5. Als er geen water meer stroomt,
haalt u de connector van de klep.
Gebruik het afvoerwater niet
om het stoomreservoir weer
te vullen.
NEDERLANDS 11
6. KLOKFUNCTIES
6.1 Tabel klokfuncties
Klokfunctie Applicatie
DAGTIJD Met deze functie kunt u de tijd regelen. Zie "De tijd in-
stellen".
KOOKWEKKER Gebruik de kookwekker om de tijd af te tellen (maxi-
maal 23 uur 59 minuten). Deze functie heeft geen inv-
loed op de werking van het apparaat. U kunt de KOOK-
WEKKER op elk gewenst moment instellen, ook als het
apparaat uit staat.
DUUR Instellen hoe lang het apparaat in werking is. Gebruik
dit alleen wanneer een ovenfunctie is ingesteld.
EINDE Instellen wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld.
Gebruik dit alleen wanneer een ovenfunctie is inges-
teld. Bereidingsduur en einde kunnen gelijktijdig wor-
den gebruikt (tijdvertraging), als het apparaat op een
later tijdstip automatisch wordt in- en uitgeschakeld.
Druk opnieuw op om
tussen de klokfuncties te
schakelen.
Gebruik om de
instellingen voor de
klokfuncties te bevestigen of
wacht 5 seconden op een
automatische bevestiging.
6.2 De DUUR of het EINDE
instellen
1. Druk herhaaldelijk op tot het
display of toont.
of knippert op het display.
2. Druk op of om de waarden in
te stellen en druk op
om te
bevestigen.
Voor de Duur stelt u eerst de
minuten en dan de uren in, voor Einde
stelt u eerst de uren en dan de
minuten in.
Er klinkt twee minuten een
geluidssignaal nadat de tijd is afgelopen.
of symbool- en tijdsinstelling
knipperen in het display. De oven stopt.
3. Draai de knop voor de ovenfuncties
naar de uit-stand.
4. Druk op een willekeurige toets om
het geluidsignaal uit te zetten.
Als u op de knop drukt
terwijl u het uur instelt voor
de DUUR , gaat het
apparaat naar de instelling
van de functie EINDE .
6.3 De KOOKWEKKER
instellen
1. Druk op .
en "00" knipperen op het display.
2. Druk op of om de
KOOKWEKKER in te stellen.
U moet eerst seconden en dan
minuten en uren instellen.
Eerst wordt de tijd berekend in
minuten en seconden. Als de
ingestelde tijd langer is dan 60
minuten, dan verschijnt het symbool
op het display.
www.aeg.com
12
Het apparaat berekent nu de tijd in uren
en minuten.
3. De KOOKWEKKER start automatisch
na vijf seconden.
Na 90% van de ingestelde tijd klinkt
er een geluidssignaal.
4. Wanneer de ingestelde tijd is
verlopen, klinkt er gedurende twee
minuten een geluidssignaal. "00:00"
en knipperen op het display. Druk
op een knop om het geluidsignaal te
stoppen.
Als u de KOOKWEKKER
instelt als DUUR of EINDE
lopen, gaat het symbool
aan op het display.
6.4 Timer met optelfunctie
Gebruik de timer met optelfunctie om bij
te houden hoe lang de oven werkt. Deze
wordt onmiddellijk ingeschakeld
wanneer de oven begint met opwarmen.
Houd om de timer met optelfunctie te
resetten en ingedrukt. De timer
gaat weer optellen.
De timer met optelfunctie
kan niet worden gebruikt
met de functies: Duur ,
Einde ,
vleesthermometer.
7. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
7.1 De vleesthermometer
gebruiken
De vleesthermometer meet de
kerntemperatuur van het vlees. Wanneer
het vlees de ingestelde temperatuur
heeft bereikt, wordt het apparaat
uitgeschakeld.
Er worden twee temperaturen ingesteld:
De oventemperatuur. Raadpleeg de
braadtabel.
De kerntemperatuur. Raadpleeg de
tabel voor de vleesthermometer.
LET OP!
Gebruik alleen de
meegeleverde
vleesthermometer of
originele vervangende
onderdelen.
1.
Stel de ovenfunctie en -temperatuur
in.
2. Steek de punt van de
vleesthermometer (met het symbool
op de hendel) in het midden van
het vlees.
3. Steek de stekker van de
kerntemperatuursensor in de
aansluiting aan de bovenkant van de
ruimte.
De vleesthermometer moet
gedurende de bereiding in het vlees
blijven en de stekker moet in het
stopcontact blijven.
Wanneer u de vleesthermometer
voor het eerst gebruikt, dan is de
standaard kerntemperatuur 60°C.
Wanneer knippert, kunt u de
temperatuurknop gebruiken om de
standaard kerntemperatuur te
wijzigen.
Het display toont het symbool van de
vleesthermometer en de standaard
kerntemperatuur.
4. Druk op om de nieuwe
kerntemperatuur op te slaan, of
NEDERLANDS
13
wacht 10 seconden tot de instelling
automatisch wordt opgeslagen.
De nieuwe standaard kerntemperatuur
wordt weergegeven tijdens het volgende
gebruik van de vleesthermometer.
Wanneer het vlees de ingestelde
kerntemperatuur heeft bereikt,
knipperen de symbolen voor de
standaard kerntemperatuur en de
vleesthermometer . Er klinkt
gedurende twee minuten een
geluidssignaal.
5. Druk op een willekeurige toets om
het geluidsignaal uit te zetten.
6. Verwijder de stekker van de
vleesthermometer uit het contact.
Haal het vlees uit het apparaat.
7. Schakel het apparaat uit.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de punt en
de stekker van de
kerntemperatuursensor. De
vleesthermometer is heet. Er
bestaat gevaar voor
brandwonden.
Telkens u de
vleesthermometer in het
contact steekt, moet u de
kerntemperatuurtijd
opnieuw instellen. U kunt de
duur en de eindtijd niet
instellen.
Wanneer het apparaat de
voorlopige duutijd voor het
eerst berekent, dan knippert
het symbool op het
display. Wanneer de
berekening voltooid is,
wordt de bereidingsduur
weergegeven. Tijidens de
bereiding worden de
berekeningen op de
achtergrond uitgevoerd en
de duurtijd op het display
wordt zonodig bijgewerkt.
U kunt de temperatuur tijdens de
bereiding altijd wijzigen:
1. Druk op :
Eén keer - het display toont de
ingestelde kerntemperatuur
dewelke elke 10 seconden wisselt
naar de actuele kerntemperatuur.
Twee keer - het display toont de
actuele oventemperatuur dewelke
elke 10 seconden wisselt naar de
ingestelde oventemperatuur.
Drie keer - het display toont de
ingestelde oventemperatuur.
2. Draai de knop voor de temperatuur
om de temperatuur in te stellen.
7.2 Telescopische geleiders
Bewaar de montage-
instructies voor de
telescopische geleiders om
later terug te kunnen lezen.
Met de telescopische geleiders kunt u de
roosters eenvoudig plaatsen en
verwijderen.
LET OP!
De telescopische geleiders
niet in de afwasautomaat
reinigen. De telescopische
geleiders niet invetten.
1. Trek de telescopische geleiders
rechts en links naar buiten.
°C
2. Plaats het rooster op de
telescopische geleiders en duw ze
voorzichtig in het apparaat.
www.aeg.com
14
°C
Zorg dat u de telescopische geleiders
helemaal naar achteren schuift, voordat u
de ovendeur sluit.
7.3 Accessoires voor de
bereiding met stoom
De stoomaccessoires
worden niet met het
apparaat meegeleverd.
Neem voor meer informatie
contact op met uw
plaatselijke leverancier.
De schaal voor bereiding met stoom
De schaal bestaat uit een glazen kom,
een deksel met een gat voor de
spuitmondslang (C) en een stalen grill
om de schaal op te zetten.
Glazen kom (A)
Deksel (B)
De spuitmond en spuitmondslang
C
D
"C" is de spuitmondslang voor bereiding
met stoom, "D" is de spuitmond voor
direct stomen.
Spuitmondslang (C)
Spuitmond wordt gebruikt voor direct
stomen in de schaal (D)
NEDERLANDS
15
Stalen grill (E)
Gebruik geen hete bakschalen op
koude / natte oppervlakken.
Gebruik geen koude vloeistof in een
hete bakschaal.
Gebruik de schaal niet op een hete
kookplaat.
Maak de schaal niet schoon met
schuurmiddelen, schuursponsjes en
schuurpoeders.
7.4 Bereiding met stoom in de
dieetschaal
Plaats de etenswaren op de stalen grill in
de schaal en doe de deksel erop.
1. Steek de spuitmondslang in de
speciale opening in de deksel van de
dieetschaal.
C
2. Plaats de schaal op het tweede
inzetniveau vanaf de bodem.
3. Steek het andere uiteinde van de
spuitmondslang in de stoominlaat.
www.aeg.com
16
Zorg ervoor dat u de spuitmondslang
niet plet en dat de slang geen
verwarmingselement aan de bovenkant
van de oven raakt.
4. Stel de oven in op de stoomfunctie.
7.5 Direct stomen
Plaats het gerecht op de stalen grill van
de braadslede. Voeg wat water toe.
LET OP!
De deksel van de schaal
wordt niet gebruikt.
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig met het
gebruik van de spuitmond
als de oven werkt. Draag
beschermende
ovenhandschoenen als u de
spuitmond hanteert in een
warme oven. Verwijder altijd
de spuitmond uit de oven
als u geen stoomfunctie
gebruikt.
De spuitmondslang is
speciaal ontworpen voor het
bereiden van voedsel en
bevat geen schadelijke
stoffen.
1. Plaats de spuitmond (D) in de
spuitmondslang (C). Sluit het andere
eind aan de stoominlet aan.
2. Plaats de schaal op het eerste of
tweede inzetniveau vanaf de bodem.
Zorg ervoor dat u de spuitmondslang
niet plet en dat de slang geen
verwarmingselement aan de bovenkant
van de oven raakt.
3. Stel de oven in op de stoomfunctie.
Wanneer u gerechten als kip, eend,
kalkoen, geit of een grote vis bereidt,
steekt u de spuitmond (D) rechtstreeks in
het lege deel van het vlees. Zorg dat de
openingen hiermee niet worden
geblokkeerd.
Zie voor meer informatie over bereiding
met stoom de kooktabellen voor
bereiding met stoom in het hoofdstuk
“Praktische tips”.
NEDERLANDS
17
8. EXTRA FUNCTIES
8.1 Het kinderslot gebruiken
Het kinderslot voorkomt dat het
apparaat per ongeluk in werking wordt
gesteld.
1. Stel geen ovenfunctie in.
2. Houd en gedurende ten
minste 2 seconden samen ingedrukt.
Er klinkt een geluidssignaal. SAFE gaat
aan op het display.
Herhaal stap 2 om het kinderslot uit te
schakelen.
8.2 Gebruik van de
Toetsblokkering.
U kunt de Toetsblokkering alleen
inschakelen als het apparaat in werking
is.
Toetsblokkering voorkomt dat de
temperatuur en de tijdinstelling van een
lopende een ovenfunctie per ongeluk
worden gewijzigd.
1. Selecteer een ovenfunctie en stel het
in volgens uw voorkeur
2. Houd
en gedurende ten
minste 2 seconden samen ingedrukt.
Er klinkt een geluidssignaal. Loc gaat aan
op het display.
Herhaal stap 2 om de toetsblokkering uit
te schakelen.
Loc gaat aan op het display
als u aan de
temperatuurknop draait of
op een knop indrukt. Als u
aan de knop voor de
ovenfuncties draait, gaat het
apparaat uit.
Als u het apparaat
uitschakelt terwijl de
toetsblokkering aan is,
schakelt de toetsblokkering
automatisch over naar
kinderslot. Raadpleeg "Het
kinderslot gebruiken".
8.3 Restwarmte-indicatie
Wanneer u het apparaat uitschakelt,
geeft het display de restwarmte aan
als de temperatuur in de oven hoger is
dan 40 °C. Draai de knop voor de
temperatuur naar links of rechts om de
oventemperatuur weer te geven.
8.4 Automatische
uitschakeling
Om veiligheidsredenen wordt het
apparaat na een tijdje automatisch
uitgeschakeld als een ovenfunctie werkt
en u geen instellingen wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 245 5.5
250 - maximum 3
Druk na een automatische uitschakeling
op een willekeurige knop om het toestel
opnieuw te activeren.
De automatische
uitschakeling werkt niet met
de functies:
vleesthermometer, licht,
duur, einde.
8.5 Koelventilator
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van
het apparaat kan de ventilatie doorgaan
totdat het apparaat is afgekoeld.
8.6 Veiligheidsthermostaat
Een onjuiste bediening van het apparaat
of defecte componenten kunnen
gevaarlijke oververhitting veroorzaken.
Om dit te voorkomen is de oven
voorzien van een veiligheidsthermostaat
die de stroomtoevoer onderbreekt.
www.aeg.com
18
Zodra de temperatuur is gedaald, wordt
de oven automatisch weer ingeschakeld.
9. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en
baktijden in de tabellen zijn
slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en
de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten.
9.1 Binnenzijde van de deur
Bij bepaalde modellen vindt u het
volgende aan de binnenkant van de
deur:
de nummers van de inzetniveaus.
informatie over de ovenfuncties,
aanbevolen niveaus en temperaturen
voor karakteristieke gerechten.
9.2 Algemene informatie
Het apparaat heeft vijf inzetniveaus.
Tel de inzetniveaus vanaf de bodem
van het apparaat.
Het apparaat heeft een speciaal
systeem dat de lucht circuleert en
voor doorlopende recycling van
stoom zorgt. Dankzij dit systeem is
het mogelijk om voedsel te bereiden
in een atmosfeer met stoom en
worden de gerechten zacht van
binnen en knapperig van buiten.
Bovendien worden de bereidingstijd
en het energieverbruik tot een
minimum beperkt.
Vocht kan in het apparaat of op de
glazen deurpanelen condenseren. Dit
is normaal. Ga altijd iets terug staan
van het apparaat als u de deur van het
apparaat tijdens de werking opent.
Om de condens te verminderen,
dient u het apparaat 10 minuten te
laten voorverwarmen.
Veeg na elk gebruik het vocht van het
apparaat.
Plaats geen voorwerpen direct op de
bodem van het apparaat en bedek de
bodem tijdens de bereiding niet met
aluminiumfolie. Dit kan de
bakresultaten veranderen en de
emaillelaag beschadigen.
9.3 Voor de bereiding van
gebak
De ovendeur mag pas worden
geopend als driekwart van de baktijd
is verstreken.
Als u twee bakplaten tegelijkertijd
gebruikt, dient u één niveau ertussen
leeg te laten.
9.4 Voor de bereiding van
vlees en vis
Gebruik een diepe bak voor erg vet
voedsel om te oven te behoeden
voor blijvende vetvlekken.
Laat het vlees ongeveer 15 minuten
rusten voordat u het aansnijdt, zodat
het vleessap er niet uit stroomt.
Om te veel rook tijdens het braden in
de oven te vermijden, kunt u een
beetje water in de lekbak gieten. Om
rook te vermijden, voegt u water toe
wanneer het is opgedroogd.
9.5 Bereidingstijden
De bereidingsduur is afhankelijk van het
soort voedsel, de samenstelling en het
volume.
Houd in eerste instantie het
bereidingsproces in de gaten. Zoek bij
het gebruik van dit apparaat de beste
instellingen (temperatuur,
bereidingsduur, etc.) voor uw kookgerei,
recepten en hoeveelheden.
NEDERLANDS
19
9.6 Bak- en braadtabel
Taart
Gerecht Boven + onderwarmte Multi hetelucht Tijd (min) Opmerkin-
gen
Tempera-
tuur (°C)
Rooster-
hoogte
Tempera-
tuur (°C)
Rooster-
hoogte
Schuim-
taart
170 2 160 3 (2 en 4) 45 - 60 In een ca-
kevorm
Zandtaart-
deeg
170 2 160 3 (2 en 4) 20 - 30 In een ca-
kevorm
Kwarktaart
met karne-
melk
170 1 165 2 60 - 80 In een ca-
kevorm van
26 cm
Appelge-
bak (ap-
peltaart)
1)
170 2 160 2 (links en
rechts)
80 - 100 In twee ca-
kevormen
van 20 cm
op een
bakrooster
Strudel 175 3 150 2 60 - 80 Op een
bakplaat
Geleitaart 170 2 165 2 (links en
rechts)
30 - 40 In een ca-
kevorm van
26 cm
Cake,
zacht
170 2 160 2 50 - 60 In een ca-
kevorm van
26 cm
Kerstge-
bak/mach-
tige vruch-
tencake
1)
160 2 150 2 90 - 120 In een ca-
kevorm van
20 cm
Pruimen-
taart
1)
175 1 160 2 50 - 60 In een
broodvorm
Cakejes -
één niveau
170 3 140 - 150 3 20 - 30 Op een
bakplaat
Cakejes -
twee ni-
veaus
- - 140 - 150 2 en 4 25 - 35 Op een
bakplaat
Cakejes -
drie ni-
veaus
- - 140 - 150 1, 3 en 5 30 - 45 Op een
bakplaat
www.aeg.com20
Gerecht Boven + onderwarmte Multi hetelucht Tijd (min) Opmerkin-
gen
Tempera-
tuur (°C)
Rooster-
hoogte
Tempera-
tuur (°C)
Rooster-
hoogte
Koekjes/
dee-
greepjes -
één niveau
140 3 140 - 150 3 30 - 35 Op een
bakplaat
Koekjes/
dee-
greepjes -
twee ni-
veaus
- - 140 - 150 2 en 4 35 - 40 Op een
bakplaat
Koekjes/
dee-
greepjes -
drie ni-
veaus
- - 140 - 150 1, 3 en 5 35 - 45 Op een
bakplaat
Schuimge-
bakjes -
één niveau
120 3 120 3 80 - 100 Op een
bakplaat
Schuimge-
bakjes -
twee ni-
veaus
1)
- - 120 2 en 4 80 - 100 Op een
bakplaat
Broodjes
1)
190 3 190 3 12 - 20 Op een
bakplaat
Eclairs -
één niveau
190 3 170 3 25 - 35 Op een
bakplaat
Eclairs-
twee ni-
veaus
- - 170 2 en 4 35 - 45 Op een
bakplaat
Taartjes 180 2 170 2 45 - 70 In een ca-
kevorm van
20 cm
Vruchten-
cake
160 1 150 2 110 - 120 In een ca-
kevorm van
24 cm
Victoria-
taart met
jamvulling
170 1 160 2 (links en
rechts)
50 - 60 In een ca-
kevorm van
20 cm
1)
Verwarm de oven 10 minuten voor.
NEDERLANDS 21
Brood en pizza
Gerecht Boven + onderwarmte Multi hetelucht Tijd (min) Opmerkin-
gen
Tempera-
tuur (°C)
Rooster-
hoogte
Tempera-
tuur (°C)
Rooster-
hoogte
Witbrood
1)
190 1 190 1 60 - 70 1 - 2 stuks,
500 gram
per stuk
Rogge-
brood
190 1 180 1 30 - 45 In een
broodvorm
Broodjes
1)
190 2 180 2 (2 en 4) 25 - 40 6 - 8
broodjes
op een
bakplaat
Pizza
1)
230 - 250 1 230 - 250 1 10 - 20 Op een
bakplaat of
in een
braadpan
Scones
1)
200 3 190 3 10 - 20 Op een
bakplaat
1)
Verwarm de oven 10 minuten voor.
Taartbodems
Gerecht Boven + onderwarmte Multi hetelucht Tijd (min) Opmerkin-
gen
Tempera-
tuur (°C)
Rooster-
hoogte
Tempera-
tuur (°C)
Rooster-
hoogte
Pasta 200 2 180 2 40 - 50 In een
vorm
Hartige
groenten-
taart
200 2 175 2 45 - 60 In een
vorm
Quiches
1)
180 1 180 1 50 - 60 In een
vorm
Lasagne
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 In een
vorm
Cannello-
ni
1)
180 - 190 2 180 - 190 2 25 - 40 In een
vorm
1)
Verwarm de oven 10 minuten voor.
www.aeg.com22
Vlees
Gerecht Boven + onderwarmte Multi hetelucht Tijd (min) Opmerkin-
gen
Tempera-
tuur (°C)
Rooster-
hoogte
Tempera-
tuur (°C)
Rooster-
hoogte
Rundvlees 200 2 190 2 50 - 70 Op een
bakrooster
Varkensv-
lees
180 2 180 2 90 - 120 Op een
bakrooster
Kalfsvlees 190 2 175 2 90 - 120 Op een
bakrooster
Engelse
rosbief,
rood
210 2 200 2 50 - 60 Op een
bakrooster
Engelse
rosbief,
medium
210 2 200 2 60 - 70 Op een
bakrooster
Engelse
rosbief,
gaar
210 2 200 2 70 - 75 Op een
bakrooster
Schouder-
karbonade
180 2 170 2 120 - 150 Met
zwoerd
Varkens-
schenkel
180 2 160 2 100 - 120 2 stuks
Lamsvlees 190 2 175 2 110 - 130 Poot
Kip 220 2 200 2 70 - 85 Heel
Kalkoen 180 2 160 2 210 - 240 Heel
Eend 175 2 220 2 120 - 150 Heel
Gans 175 2 160 1 150 - 200 Heel
Konijn 190 2 175 2 60 - 80 In stukken
gesneden
Haas 190 2 175 2 150 - 200 In stukken
gesneden
Fazant 190 2 175 2 90 - 120 Heel
NEDERLANDS 23
Vis
Gerecht Boven + onderwarmte Multi hetelucht Tijd (min) Opmerkin-
gen
Tempera-
tuur (°C)
Rooster-
hoogte
Tempera-
tuur (°C)
Rooster-
hoogte
Forel/
Zeebrasem
190 2 175 2 40 - 55 3 - 4 vissen
Tonijn/
zalm
190 2 175 2 35 - 60 4 - 6 filets
9.7 Grill
Verwarm de lege oven 3
minuten voor.
Gerecht Aantal Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Stuks (g) 1e kant 2e kant
Tournedos 4 800 max. 12 - 15 12 - 14 4
Biefstuk 4 600 max. 10 - 12 6 - 8 4
Worstjes 8 - max. 12 - 15 10 - 12 4
Varkensko-
telet
4 600 max. 12 - 16 12 - 14 4
Kip (in 2
helften)
2 1000 max. 30 - 35 25 - 30 4
Vleesspie-
sen
4 - max. 10 - 15 10 - 12 4
Kippen-
borst
4 400 max. 12 - 15 12 - 14 4
Hamburger 6 600 max. 20 - 30 - 4
Visfilets 4 400 max. 12 - 14 10 - 12 4
Geroos-
terde sand-
wiches
4 - 6 - max. 5 - 7 - 4
Geroos-
terd brood
4 - 6 - max. 2 - 4 2 - 3 4
www.aeg.com24
9.8 Circulatiegrill
Rundvlees
Gerecht Aantal Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Rosbief of ossen-
Haas, rood
1)
per cm dikte 190 - 200 5 - 6 1 of 2
Rosbief of ossen-
Haas, medium
1)
per cm dikte 180 - 190 6 - 8 1 of 2
Rosbief of ossen-
Haas, doorbakken
1)
per cm dikte 170 - 180 8 - 10 1 of 2
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensrug
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Schouderstuk, nek-
stuk, hamlap
1 - 1.5 160 - 180 90 - 120 1 of 2
Kotelet, ribbetje 1 - 1.5 170 - 180 60 - 90 1 of 2
Gehaktbrood 0.75 - 1 160 - 170 50 - 60 1 of 2
Varkensschenkel
(voorgekookt)
0.75 - 1 150 - 170 90 - 120 1 of 2
Kalfsvlees
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Geroosterd
kalfsvlees
1 160 - 180 90 - 120 1 of 2
Kalfsschenkel 1.5 - 2 160 - 180 120 - 150 1 of 2
Lamsvlees
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Lamsbout, ger-
oosterd lamsv-
lees
1 - 1.5 150 - 170 100 - 120 1 of 2
Lamsrug 1 - 1.5 160 - 180 40 - 60 1 of 2
NEDERLANDS 25
Gevogelte
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Stukken gevo-
gelte
0,2 - 0,25 elk 200 - 220 30 - 50 1 of 2
Halve kip 0,4 - 0,5 elk 190 - 210 35 - 50 1 of 2
Kip, haantje 1 - 1.5 190 - 210 50 - 70 1 of 2
Eend 1.5 - 2 180 - 200 80 - 100 1 of 2
Gans 3.5 - 5 160 - 180 120 - 180 1 of 2
Turkije 2.5 - 3.5 160 - 180 120 - 150 1 of 2
Turkije 4 - 6 140 - 160 150 - 240 1 of 2
Vis
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Hele vis 1 - 1.5 210 - 220 40 - 60 1 of 2
9.9 Ontdooien
Gerecht Hoeveel-
heid (g)
Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd (min) Opmerkingen
Kip 1000 100 - 140 20 - 30 Leg de kip op een omge-
keerde onderschotel in
een groot bord. Halver-
wege de bereidingstijd
omdraaien.
Vlees 1000 100 - 140 20 - 30 Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien.
Vlees 500 90 - 120 20 - 30 Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien.
Forel 150 25 - 35 10 - 15 -
Aardbeien 300 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 80 - 100 10 - 15 Room kan ook met nog
licht bevroren deeltjes
goed worden geklopt.
Gebak 1400 60 60 -
www.aeg.com26
9.10 Drogen - Multi hetelucht
Gebruik hiervoor een met
boterhampapier of bakpapier
belegde plaat.
Stop de oven voor een beter resultaat
halverwege de droogtijd, open de
deur en laat het één nacht afkoelen
om het drogen te voltooien.
Groenten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 posities
Bonen 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Paprika's 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Groente in het
zuur
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Paddenstoelen 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Kruiden 40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
Fruit
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 posities
Pruimen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Peren 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
9.11 Multi hetelucht + stoom
Gebak
Gerecht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Opmerkingen
Appeltaart
1)
160 60 - 80 2 In een cakevorm van 20 cm
Taarten 175 30 - 40 2 In een cakevorm van 26 cm
Vruchtencake 160 80 - 90 2 In een cakevorm van 26 cm
Cake, zacht 160 35 - 45 2 In een cakevorm van 26 cm
Panettone
1)
150 - 160 70 - 100 2 In een cakevorm van 20 cm
Pruimentaart
1)
160 40 - 50 2 In een broodvorm
Cakejes 150 - 160 25 - 30 3 (2 en 4) Op een bakplaat
Koekjes 150 20 - 35 3 (2 en 4) Op een bakplaat
NEDERLANDS 27
Gerecht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Opmerkingen
Zoete broodjes
1)
180 - 200 12 - 20 2 Op een bakplaat
Brioches
1)
180 15 - 20 3 (2 en 4) Op een bakplaat
1)
Verwarm de oven 10 minuten voor.
Brood en pizza
Gerecht Hoeveelheid
(g)
Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Opmerkin-
gen
Witbrood
1)
1000 180 - 190 45 - 60 2 1 - 2 stuks,
500 gram per
stuk
Broodjes
1)
500 190 - 210 20 - 30 2 (2 en 4) 6 - 8
broodjes op
een bakplaat
Pizza
1)
- 200 - 220 20 - 30 2 Op een bak-
plaat
1)
Verwarm de oven 10 minuten voor.
Taartbodems
Gerecht Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Opmerkingen
Gevulde groenten 170 - 180 30 - 40 1 In een vorm
Lasagne 170 - 180 40 - 50 2 In een vorm
Aardappelgratin 160 - 170 50 - 60 1 (2 en 4) In een vorm
Vlees
Gerecht Hoeveelheid
(g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Opmerkingen
Geroosterd var-
kensvlees
1000 180 90 - 110 2 Op een bakroos-
ter
Kalfsvlees 1000 180 90 - 110 2 Op een bakroos-
ter
Biefstuk - rood 1000 210 45 - 50 2 Op een bakroos-
ter
Biefstuk - medi-
um
1000 200 55 - 65 2 Op een bakroos-
ter
Biefstuk - door-
bakken
1000 190 65 - 75 2 Op een bakroos-
ter
www.aeg.com28
Gerecht Hoeveelheid
(g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Opmerkingen
Lamsvlees 1000 175 110 - 130 2 Poot
Kip 1000 200 55 - 65 2 Heel
Turkije 4000 170 180 - 240 2 Heel
Eend 2000 - 2500 170 - 180 120 - 150 2 Heel
Gans 3000 160 - 170 150 - 200 1 Heel
Konijn - 170 - 180 60 - 90 2 In stukken gesne-
den
Vis
Gerecht Hoe-
veel-
heid (g)
Tempera-
tuur (°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Opmerkingen
Forel 1500 180 25 - 35 2 3 - 4 vissen
Tonijn 1200 175 35 - 50 2 4 - 6 filets
Stokvis - 200 20 - 30 2 -
Met stoom opnieuw verwarmen
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Rooster-
hoogte
Opmerkingen
Stoofschotel/
Gegratineerde
schotel
1)
140 15 - 25 2 Opnieuw verwarmen op
een bord
Pasta en saus
1)
140 10 - 15 2 Opnieuw verwarmen op
een bord
Bijgerechten
(d.w.z. rijst, aar-
dappelen, pasta)
1)
140 10 - 15 2 Opnieuw verwarmen op
een bord
Bordgerechten
1)
140 10 - 15 2 Opnieuw verwarmen op
een bord
Vlees
1)
140 10 - 15 2 Opnieuw verwarmen op
een bord
Groente
1)
140 10 - 15 2 Opnieuw verwarmen op
een bord
1)
Verwarm de oven 10 minuten voor.
NEDERLANDS 29
9.12 Koken in de
dieetbraadschotel
Gebruik de functie Multi-hetelucht +
Stomen.
Groente
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Broccoliroosjes 150 20 - 25 2
Aubergine 150 15 - 20 2
Bloemkoolroosjes 150 25 - 30 2
Tomaten 150 15 2
Witte asperges 150 35 - 45 2
Groene asperges 150 25 - 35 2
Courgetteplakjes 150 20 - 25 2
Wortelen 150 35 - 40 2
Venkel 150 30 - 35 2
Koolrabi 150 25 - 30 2
Paprikareepjes 150 20 - 25 2
Selderieplakjes 150 30 - 35 2
Vlees
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Gekookte ham 150 55 - 65 2
Gepocheerde kippe-
borst
150 25 - 35 2
Casselerrib (ger-
ookte varkensrug)
150 80 - 100 2
Vis
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Forel 150 25 - 30 2
Zalmfilet 150 25 - 30 2
Bijgerechten
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Rijst 150 35 - 40 2
www.aeg.com30
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Ongepelde tomaten,
medium
150 50 - 60 2
Gekookte aardappe-
len, in vieren
150 35 - 45 2
Polenta 150 40 - 45 2
9.13 Vleesthermometertabel
Gerecht Voedselkerntemperatuur (°C)
Geroosterd kalfsvlees 75 - 80
Kalfsschenkel 85 - 90
Engelse rosbief, rood 45 - 50
Engelse rosbief, medium 60 - 65
Engelse rosbief, gaar 70 - 75
Varkensschouder 80 - 82
Varkensschenkel 75 - 80
Lamsvlees 70 - 75
Kip 98
haas 70 - 75
Forel/Zeebrasem 65 - 70
Tonijn/zalm 65 - 70
10. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
10.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
Gebruik voor metalen oppervlakken
een universeel reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van het
apparaat na elk gebruik.
Opeenhopingen van vetten of andere
voedselresten kunnen brand
veroorzaken. Het risico is hoger voor
de grillpan.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Reinig alle accessoires na elk gebruik
en laat ze drogen. Gebruik een zachte
doek en een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Toebehoren met antiaanbaklaag
mogen niet worden schoongemaakt
met een agressief reinigingsmiddel,
voorwerpen met scherpe randen of
een afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
NEDERLANDS 31
10.2 Apparaten van roestvrij
staal of aluminium:
Maak de ovendeur alleen
schoon met een natte spons.
Droog maken met een
zachte doek.
Vermijd het gebruik van
staalwol, zure of schurende
producten, deze kunnen de
oppervlakken van de oven
beschadigen. Maak het
bedieningspaneel van de
oven net zo voorzichtig
schoon
10.3 De afdichting van de deur
schoonmaken
Voer regelmatig een controle van de
deurafdichting uit. De afdichting van
de deur bevindt zich rondom het
frame aan de binnenkant van de
oven. Gebruik het apparaat niet als
de afdichting van de deur is
beschadigd. Neem contact op met
een servicecentrum.
Voor meer informatie over het
schoonmaken van de deurafdichting,
raadpleegt u de algemene informatie
over reiniging.
10.4 Verwijderbare
inschuifrails
Als u de binnenkant van de oven wilt
reinigen, verwijdert u de inschuifrails.
1. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
2. Trek de geleider bij de achterkant uit
de zijwand en verwijder deze.
1
2
Installeer de inschuifrails in omgekeerde
volgorde.
De pinnetjes op de
telescopische geleiders
moeten naar voren wijzen.
10.5 Het waterreservoir
reinigen
WAARSCHUWING!
Schenk geen water in het
waterreservoir tijdens de
reinigingscyclus.
Tijdens de
reinigingsprocedure kan er
water uit de stoomtoevoer in
de ovenruimte druppelen.
Plaats een lekbak op het
niveau direct onder de
stoomtoevoer om te
voorkomen dat het water op
de bodem van de oven
terechtkomt.
U kunt na een tijd last krijgen van
kalkaanslag in uw oven. Om dit te
voorkomen, dient u de onderdelen van
de oven die de stoom genereren schoon
te maken. Maak het waterreservoir na
elke bereiding met stoom leeg.
Soorten water
Zacht water met weinig kalk - de
fabrikant beveelt dit aan, omdat de
hoeveelheid schoonmaakprocedures
hiermee afneemt.
Kraanwater - u kunt dit gebruiken als
uw waterleiding een
zuiveringsinstallatie of een
waterontharder heeft.
Hard water met veel kalk - heeft
geen invloed op de prestaties van het
www.aeg.com
32
apparaat, maar de reinigingscycli
moeten vaker worden uitgevoerd.
HOEVEELHEID CALCIUM AANGEGEVEN DOOR W.G.O.
(Wereldgezondheidsorganisatie)
Kalkaanslag Waterhardheid Waterclassifica-
tie
Ontkalken om
de
(Franse hard-
heid)
(Duitse hard-
heid)
0 – 60 mg/l 0 - 6 0 - 3 Zoet of zacht 75 cycli - 2,5
maand
60 – 120 mg/l 6 - 12 3 - 7 Middelmatig
hard
50 cycli - 2
maand
120 – 180 mg/l 12 - 18 8 - 10 Hard of kalkhou-
dend
40 cycli - 1,5
maand
meer dan 180
mg/l
meer dan 18 meer dan 10 Erg hard 30 cycli - 1
maand
1. Vul het waterreservoir met 850 ml
water en 50 ml citroenzuur (vijf
theelepels). Schakel de oven uit en
wacht ongeveer 60 minuten.
2. Schakel de oven in en stel de functie
Hete lucht + stoom in. Stel de
temperatuur in op 230 °C. Schakel de
oven na 25 minuten uit en laat hem
15 minuten afkoelen.
3. Schakel de oven in en stel de functie
Hete lucht + stoom in. Stel de
temperatuur in tussen de 130 en
230°C. Schakel de oven na 10
minuten uit.
Laat de oven afkoelen en laat de inhoud
van het reservoir verder weglopen. Zie
'Het waterreservoir leegmaken'.
4. Spoel het waterreservoir om en veeg
de kalkresten aan de binnenkant van
de oven met een doek weg.
5. Maak de afvoerslang met de hand
schoon in een warm sopje. Om
schade te voorkomen, kunt u beter
geen zuren, spuitbussen of
gelijksoortige schoonmaakmiddelen
gebruiken.
10.6 De ovendeur reinigen
De ovendeur heeft drie glazen ruitjes.U
kunt de ovendeur en de glazen
binnenruitjes verwijderen om schoon te
maken.
De ovendeur kan dichtslaan
als u de glasplaten probeert
te verwijderen als de deur
nog gemonteerd is.
LET OP!
Gebruik het apparaat nooit
zonder de glasplaten.
1. Open de deur volledig en houd de
twee deurscharnieren vast.
2. Til de hendels op de twee
scharnieren omhoog en draai ze.
NEDERLANDS
33
3. Sluit de ovendeur halverwege tot de
eerste openingsstand. Trek hem
daarna naar voren en haal de deur uit
zijn zitting.
4. Leg de deur op een zachte doek op
een stabiele ondergrond.
5. Maak het vergrendelingssysteem
open om de glazen binnenruitjes te
verwijderen.
6. Draai de twee bevestigingen 90° en
verwijder ze uit hun houders.
90°
7. De glasplaat voorzichtig optillen en
verwijderen. Start bij het bovenste
paneel.
8. Reinig de glasplaten met een sopje.
Droog de glasplaten voorzichtig af.
Als u het glazen paneel en de ovendeur
heeft schoongemaakt, plaatst u ze terug.
Voer bovenstaande stappen uit in de
omgekeerde volgorde.
Zorg ervoor dat u de glasplaten (A en B)
weer in de juiste volgorde
terugplaatst.De eerste glasplaat (A) heeft
een versierde rand. De bedrukte zijde
moet naar de binnenkant van de deur
gericht zijn. Zorg ervoor dat het
oppervlak van het glasplaatframe (A) op
de bedrukte zijde na de installatie niet
ruw aanvoelt.
www.aeg.com
34
A B
Zorg ervoor dat u het middelste ruitje
correct in de uitsparingen plaatst.
10.7 Het lampje vervangen
Leg een doek op de bodem van de
binnenkant van het apparaat. Dit
voorkomt schade aan het afdekglas en
de ovenruimte.
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrocutie!
Maak de zekering los
voordat u de lamp vervangt.
De lamp en het afdekglas
kunnen heet zijn.
LET OP!
Houd de halogeenlamp
altijd met een doek vast om
te voorkomen dat er
vetrestjes op de ovenlamp
verbranden.
1. Schakel het apparaat uit.
2. Verwijder de zekeringen in de
zekeringenkast, of schakel de
stroomonderbreker uit.
De onderlamp
1. Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
4. Plaats het afdekglas terug.
11.
PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
11.1 Problemen oplossen
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen correct zijn.
NEDERLANDS 35
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
De oven wordt niet warm. De automatische uitschakel-
ing is actief.
Raadpleeg "Automatisch
uitschakelen".
De oven wordt niet warm. Het kinderslot is geacti-
veerd.
Raadpleeg "Het kinderslot
gebruiken".
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgebrand. Controleer of de zekering de
oorzaak van de storing is. Als
de zekeringen keer op keer
doorslaan, neemt u contact
op met een erkende installa-
teur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
De vleesthermometer werkt
niet.
De stekker van de vleesther-
mometer is niet goed in de
aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
Er ligt water in de oven. Er zit te veel water in het res-
ervoir.
Zet de oven uit en neem het
water op met een doek of
een spons.
De bereiding met stoom
werkt niet.
Het gat wordt verstopt door
kalk
Controleer de stoomtoe-
voeropening. Verwijder de
kalk.
De bereiding met stoom
werkt niet.
Er is geen water in het reser-
voir.
Vul het waterreservoir.
Het legen van het waterre-
servoir neemt meer dan drie
minuten in beslag of er lekt
water uit de opening van de
stoomtoevoer.
Er bevindt zich kalkaanslag
in de oven.
Maak het waterreservoir
schoon. Zie 'Het waterreser-
voir reinigen'.
De bereiding van de ger-
echten duurt te lang of de
gerechten worden te snel
gaar.
De temperatuur is te laag of
te hoog.
Pas indien nodig de temper-
atuur aan. Volg het advies in
de handleiding op.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het berei-
den niet langer dan 15 - 20
minuten in de oven staan.
Op het display verschijnt
"C2".
U wilt de warmhoudfunctie
of ontdooifunctie starten,
maar u hebt de kerntemper-
atuursensor niet uit de aans-
luiting gehaald.
Haal de stekker van de ker-
ntemperatuursensor uit de
aansluiting.
www.aeg.com36
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
Het display toont een fout-
code die niet in deze lijst
voorkomt.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via
de huiszekering of de vei-
ligheidsschakelaar in de
zekeringkast en schakel
deze weer in
Neem contact op met de
klantenservice wanneer
de foutcode opnieuw
wordt weergegeven.
Het apparaat staat aan maar
wordt niet warm. De ventila-
tor werkt niet. Op het dis-
play verschijnt "Demo".
De demofunctie is ingescha-
keld.
1. Schakel de oven uit.
2. Druk op de -toets en
houd deze ingedrukt.
3. Draai als er een geluids-
signaal klinkt de knop
voor de ovenfuncties re-
chtsom naar de eerste
functie. "Demo" knip-
pert in het display.
4. Draai de knop voor de
ovenfuncties naar de uit-
stand.
5. Laat de knop
los.
6. Draai de temperatuur-
knop drie seconden naar
rechts. Het geluids-
signaal klinkt drie keer.
De demofunctie is uitge-
schakeld.
11.2 Onderhoudgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper of de serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich voor aan de
binnenkant van het apparaat. Verwijder
het typeplaatje niet uit de ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
NEDERLANDS 37
12. MONTAGE
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
12.1 Inbouw
594
16
573
21548
min. 550
20
600
min. 560
558
589
114
594
3
5
558
21548
min. 550
20
589
594
114
16
573
590
min. 560
594
3
5
12.2 Bevestiging in het meubel
A
B
12.3 Elektrische installatie
De fabrikant is niet
verantwoordelijk indien u
deze veiligheidsmaatregelen
uit hoofdstuk
'Veiligheidsinformatie' niet
opvolgt.
Dit apparaat wordt geleverd met stekker
en netsnoer.
12.4 Kabel
Kabeltypes die van toepassing zijn op de
installatie of vervanging:
H07 RN-F, H05 RN-F, H05 RRF, H05 VV-F,
H05 V2V2-F (T90), H05 BB-F
Voor het deel van de kabel raadpleegt u
het totale vermogen op het typeplaatje
en de tabel:
Totaal vermogen
(W)
Deel van de kabel
(mm²)
maximaal 1380 3 x 0,75
maximaal 2300 3 x 1
maximaal 3680 3 x 1,5
De aardekabel (groene/gele kabel) moet
2 cm langer zijn dan de fase- en neutrale
kabels (blauwe en bruine kabels).
www.aeg.com
38
13. TECHNISCHE INFORMATIE
13.1 Technische gegevens
Spanning 230 V
Frequentie 50 Hz
14. ENERGIEZUINIGHEID
14.1 Productfiche en informatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier AEG
Modelidentificatie
BE5014321M
BE5014721M
Energie-efficiëntie Index 100.0
Energie-efficiëntieklasse A
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
0.93 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
hetelucht
0.85 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Electriciteit
Volume 72 l
Soort oven Inbouwoven
Massa
BE5014321M 38.8 kg
BE5014721M 36.5 kg
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - Deel 1: Reeksen, ovens,
stoomovens en grills - Methoden voor
prestatiemeting.
14.2 Energiebesparing
Dit apparaat bevat functies die u helpen
energie te besparen tijdens het dagelijks
koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur
goed is gesloten als het apparaat
werkt en houd de deur tijdens de
bereiding zo veel mogelijk
gesloten.
Gebruik metalen schalen om
meer energie te besparen.
Zet indien mogelijk het eten in de
oven zonder voor te verwarmen.
Verlaag bij een bereidingsduur
langer dan 30 minuten de
oventemperatuur met minimaal 3
- 10 minuten, afhankelijk van de
bereidingsduur voordat de
kooktijd verstrijkt. De restwarmte
in de oven zorgt ervoor dat het
gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken
om ander eten op te warmen.
Bereiding met hete lucht - gebruik
indien mogelijk de bereidingsfuncties
met hete lucht om energie te
besparen.
Restwarmte
NEDERLANDS
39
Bij sommige ovenfuncties
worden, als een programma met
tijdselectie (Duur, Einde) in
werking is en de bereidingstijd
langer is dan 30 minuten, de
verwarmingselementen
automatisch 10% eerder
uitgeschakeld. De lamp en
ventilator blijven wel werken.
Bereiding met de lamp uit - schakel
de lamp uit tijdens de bereiding en
schakel de lamp alleen in indien
nodig.
Eeten warm houden - kies de laagste
temperatuur als u de restwarmte wilt
gebruiken om eten warm te houden.
Het display toont de
restwarmtetemperatuur.
15. MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de
volksgezondheid te beschermen en
recycle het afval van elektrische en
elektronische apparaten. Gooi apparaten
gemarkeerd met het symbool niet weg
met het huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u in de
buurt of neem contact op met de
gemeente.
*
www.aeg.com
40
NEDERLANDS 41
www.aeg.com42
NEDERLANDS 43
www.aeg.com/shop
867310810-B-442014
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

AEG BE5014721M Handleiding

Type
Handleiding